Британският съвет организира конкурс за есе по цитат на Пруст

Безплатен двуседмичен езиков курс в Англия, настаняване и самолетен билет обещават организаторите на конкурса за есе на тема "The real voyage of Discovery is not in seeng new lands, but in seeng with new eyes". Темата на есето от конкурса е по цитат на Марсел Пруст, максималният му обем трябва да е 450 думи. То трябва да е написано на английски и задължително да съдържа информация за автора - пълни имена, ЕГН, координати за контакт, университет/училище/курс, клас. Конкурсът е част от проекта на фирмата Usit Colours в съдействие с Британския съвет и "Бритиш еъруейз". Освен първата награда ще има и втора награда - езиков курс в България в Британския съвет, както и 20 поощрителни награди - едногодишно членство в библиотеката на Британския съвет. В конкурса могат да участват младежи от 16 до 26 навършени години. Есето може да бъде изпратено по пощата или по e-maila до 14 март. Резултатите ще бъдат обявени на 27 март, а награждаването ще е на 3 април.

По проекта "Учи, работи и се забавлявай във Великобритания" се предвижда млади хора да могат да кандидатстват за езиково обучение в Лондон, както и да работят по програмите Au Pair и Internship.

Обвиняват ни, че подпомагаме младите хора да напускат България, посочиха от Usit Colours - туристическа агенция за младежки пътувания. Основната цел на фирмата е младите българи да видят света и да общуват с младежи от цял свят, а след като се върнат да видят и България с нови очи. От Британския съвет обявиха, че имат идея да публикуват есетата и да ги използват и в други литературни проекти.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK