Огнян Герджиков и синът му спечелиха 25 000 лева от "Стани богат" за благотворителност

В киноцентъра в Бояна в понеделник започнаха снимките на великденските издания на телевизионната игра "Стани богат". В тях се включиха политици с децата си. По инициатива на председателя на Народното събрание Огнян Герджиков събраните средства ще се дарят за трансплантация на костен мозък на двегодишната Мария Пепелджийска, която е с вродена анемия. Герджиков заяви, че намирането на пари за операцията на детето се е превърнало в негова лична амбиция, която има намерение да доведе до край. Досега са събрани 60 хиляди долара от необходимите 150 хиляди. Инициаторът на събитието първи пристигна със сина си в студиото на "Стани богат". Той беше посрещнат от продуцента на играта Нико Тупарев.

Огнян Герджиков обяви, че участието в популярното телевизионно шоу е изпитание за него, защото "всеки човек е невежа, но в различни области". Той призна, че ако играеше за себе си, без съмнение би рискувал при отговора на въпросите на водещия Ники Кънчев. "Но понеже няма да играя за себе си, ще се въздържа от не премерен риск", каза Герджиков. Той обяви, че се е подсигурил за "Обади се на приятел" с най-добрите специалисти - професори и доценти от университета. Сред помощниците са бившият ректор на СУ "Климент Охридски" Иван Лалов, който "пое" физиката, химията, математиката и астрономията, доц. Искра Баева от Историческия факултет и доц. Иван Желев, вещ в богословието и античната литература. Герджиков заяви, че със сина си Светослав, който също е юрист, са се "наточили за високи коти". След тях в Бояна се появиха и депутатите Емел Етем от ДПС и синът й Илиян Тошков и Младен Червеняков от БСП и синът му Александър.

Последни от участниците пристигнаха столичният кмет Стефан Софиянски и дъщеря му Ива. Кметът влетя в сградата с думите "не съм го гледал това предаване и не зная как ще се оправям". "Не си единственият", му отговори Емел Етем. И четирите двойки бяха настанени в студиото на "Стани богат", където им беше обяснен регламентът. На няколко монитора се виждаше сценарият на шоуто, което започваше с думите "Христос возкресе, дами и господа. Аз съм Ники Кънчев". Самият водещ също се появи и си направи снимки с гостите. Александър Червеняков, който е студент по право, каза, че ще играе единствено за благородната кауза, защото баща му изкарва достатъчно пари като юрист и от заплатата си на депутат. Емел Етем призна, че разчита изцяло на сина си Илиян, който е студент по "Маркетинг и мениджмънт" в УНСС. Стефан Софиянски заяви, че ще му е трудно да отговаря на въпросите, защото главата му е "пълна с цифри от бюджета на столицата". "Не обичам публичния хазарт, като седна да играя карти, е друга работа", каза кметът.

Играта беше закрита за журналисти. Всички участници попълниха декларации, с които им се забранява да огласяват резултатите от шоуто преди излъчването му, което ще е на 28 април. Въпреки това присъстващи в залата съобщиха след играта, че Огнян Герджиков и синът му Светослав наистина са осъществили заканата си да гонят високи суми. Те са получили чек за 25 000 лева. Стефан и Ива Софиянски са спечелили за благородната кауза 10 000 лева, а Емел Етем и Младен Червеняков - по 3000 лева.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK