Ананд Сет ще наследи Андрю Воркинг

Индиецът Ананд Сет ще замести Андрю Воркинг като директор на Световната банка за Южна и Централна Европа (България, Хърватия и Румъния), съобщиха в понеделник от офиса на международната финансова институция в София. Андрю Воркинг ще бъде директор на банката за Турция. Промяната влиза в сила от 15 август. Ананд Сет работи в банката от 1972 г. Ръководил е дейности в Европа и Централна Азия, Близкия Изток и Северна Африка по проекти за преструктуриране, по управление на кредитния портфейл и по програмите за опазване на околната среда.

Сет е бил зам.-ръководител на офиса в Бангладеш и има голям опит в сътрудничеството с външни партньори, по-специално - с институциите на Европейския съюз по проблеми, свързани с икономическия преход и присъединяването. От 1992 г. до 1997 г. Ананд Сет работи в Европа и Централна Азия като ръководител на отдел и изпълняващ длъжността директор на техническия департамент за Европа и Централна Азия, Близкия Изток и Северна Африка.

Подобно на своя предшественик на поста директор на Световната банка за България, Хърватия и Румъния той ще работи в Загреб.

Това е част от политиката на децентрализация на Световната банка , която има за цел повишаване ефективността на подкрепата за развитието и даване по-голям шанс за поддръжката на икономическите реформи и развитието.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK