Местни лобита на НДСВ избират здравни шефове

Битката между местните лобита на НДСВ за директорските постове в 28-те районни здравноосигурителни каси (РЗОК) навлиза в решителната си фаза. Конкурсите за директори ще се проведат от днес до 28 юли по график, глауван от управителният съвет на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК). Общо 82 желаещи подадоха документи, а допуснатите с изрядни документи са 60.

Първи ще се състезават кандидатите за Благоевград, Варна, Бургас и Велико Търново. Надпреварата за София ще бъде на 27 юли. В много региони като София, Бургас и Варна кандидатът е само един. Ако не бъде избран от комисията, ще се насрочи нов конкурс. Най-много са кандидатите за шеф на районната каса на Софийска област - седем са подали документи, а четирима са допуснати.

В първия етап на конкурса кандидатите трябваше да пишат писмена разработка на тема "Управление на приоритети и риск от РЗОК в специфичните условия на здравния район". Спечилилите конкурса ще бъдат назначени на поста за три години. Кандидатите трябва да имат поне три години управленски опит в областта на здравеопазването, банковото, застрахователното или осигурително дело, да имат завършено висше образование - степен магистър, специалност или квалификация по здравен мениджмънт.

Според експерти от бранша целта на конкурса е да се подменят досегашните шефове, някои от които са назначени още по времето на СДС, с нови и близки до управлението кадри. (

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK