Възкресението на “Кристал”

Ако у нас има бизнес, който е тръгнал да се се развива по истинските стандарти, това е ресторантьорството. Всяка седмица се откриват нови заведения, най-често скъпи, в които се инвестират много солидни средства, разработват се бизнес планове за бъдещи печалби. Това вече не са просто непретенциозни места за хранене, а заведения от европейска класа, с цялостна дизайнерска концепция в интериора, подбрана кухня и качествено обслужване, за които работят големи екипи от специално подготвен персонал. Заради засилената конкуренция вниманието към клиента става все по-голямо, неговите изисквания също.

Доказателство за тази тенденция е откритият преди седмица нов вариант на ресторант "Кристал" на "Раковска" 123. Това е поредното заведение, което отваря врати на мястото на бившата сладкарница. От пръв поглед си личи, че при обновяването на този ресторант пари не са пестени. Заведението е с няколко салона, интериорът може да бъде описан единствено с понятието еклектичен. Смесицата от различни стилове вероятно ще обърка някои от посетителите, но за други ще е изключително интересна. Всичко обаче е изпипано в детайли и носи белезите на лукса и разточителството. Разнообразието от цветове (червено, оранжево, кафяво, сиво) и материали (дърво, кожа, метал) са във всеки елемент от интериора.

Първият салон на "Кристал" е в английски стил, постигнат чрез масивни кожени сепарета, тухлени стени и тъмно дърво. В салона има и витрина, поместила колекцията на заведението от над 40 скъпи малцови уискита и отлежал бърбън в лимитирани серии. Следват двата бара на заведението, където могат да ви поднесат коктейли от най-добрите образци в жанра.


Вторият салон е в кръгла форма и е предназначен за ВИП клиенти. Дизайнът му е футуристичен, а най-атрактивната част е стъкленият купул над него. От този салон се влиза в уникалната винарна на заведението, в която се съхраняват 100 от най-добрите български, италиански и френски вина, които могат да бъдат открити на пазара. Виненият лист постоянно ще се обновява и с най-новите и интересни марки.

Третият салон на ресторант "Кистал" е най-голям и предлага изглед към едноименната градина. Дясната му час е в провинциален стил с прегради между масите от големи греди и дървени стени с репродукции на Салвадор Дали. Лявата част пък е с модернистично звучене, придадено от стъклени паравани и маси.

Менюто на ресторанта е разработено в основната си част на базата на средиземноморската кухня, като внимание се обръща на специалитетите от риба и морски дарове. Десертите, които може да опитате в "Кристал", са приготвени в собствена сладкарска работилница.

Работното време на заведението е от 8 до 2 часа след полунощ.

Ключови думи към статията:

Още от Дневник +

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK