Представителят на "Хофан-Ла Рош" организира благотворителен конкурс "Образи на надеждата"

Българският офис на фармацевтичната компания "Хофман-Ла Рош" обяви благотворителен конкурс "Образи на надеждата" за фотография и картина.

"Искаме да покажем съпричастност към хората с ракови заболявания и с участниците в конкурса да им вдъхнем надежда. Той е отворен за всеки", обясни директорът Николай Хаджидончев.

Крайният срок е 17 септември - денят на Вяра, Надежда и Любов. Резултатите ще бъдат обявени в началото на октомври - месецът на борба с рака на гърдата. Жури, в което са включени Греди Асса, Рангел Вълчанов, проф. Иван Черноземски, доц. Атанас Кънчев и Лили Игнатова, ще оценява творбите.


Ще бъдат раздадени 3 награди от 1500 , 800 и 500 лева. Ще бъде направена и изложба, като средствата от откупките ще отидат за нуждите на онкоболните в България.

Шефът на "Хофман-Ла Рош" за България е почитател на изобразителното изкуство и музиката.

В кабинета му има няколко картини, но на централно място е закачен пейзаж на Искра Тасева, която е починала от рак преди няколко месеца. "Тя започна да рисува, след като разбра за болестта.

Помогнахме, с каквото можахме, не успяхме да я спасим, но тя се чувстваше щастлива, когато рисуваше", казва Хаджидончев, който е страстен пушач.

Твърди, че никога не би напуснал България, мечтае да си построи къща с двор, в който ще има много цветя. Възнамерява през октомври да организира голям благотворителен концерт за онкоболните у нас, но не желае тази инициатива да се обвързва с пряката дейност на "Рош".

"Даряваме лекарства непрекъснато, трябва да мислим за качеството на живот на болните и за надеждата, която всеки вижда по свой начин", посочи Хаджидончев.

Самият той никога не е мислил, че ще се занимава с лекарства.

Завършил е военното училище във Велико Търново със специалност двигатели с вътрешно горене.

Смята, че за успешен бизнес са нужни хъс, предприемчивост, изобретателност и шанс. Казва, че непрекъснато преследва късмета си, вместо да чака да го споходи. Преди да стигне до българския офис на "Хофман-Ла Рош", е преминал през различни начинания. Продавал е аудиокасети (признава, че е правил и пиратски записи), снимал е сватби с видеокамера и печелил добри пари. Работил е в куриерската компания DHL, бил е и търговски и представител на производителя на цигари ВАТ.

След многобройни интервюта започнал като регионален търговски мениджър на "Юниливър" за Централна България, по-късно станал представител на компанията в Будапеща.

Не кандидатствал за работа в "Хофман-Ла Рош", просто бил поканен от централата в Базел.

"Срещам се с много хора с различни заболявания и някак си ставам съпричастен на съдбите им.

Помагаме с лекарства и най-вече говоря на болните, че трябва да имат надежда, защото се произвеждат непрекъснато нови лекарства, които действат само на засегнатите от тумора клетки. Магическото хапче още не е открито, но имаме надежда, че и това ще стане", казва Николай Хаджидончев.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK