Жените полицаи в Хага събраха пари за българките, жертви на трафик

Организацията на жените полицаи в Хага дари 5750 евро на кризисния център към асоциация "Анимус" за пряка помощ на жени, преживели трафик. Дарението беше връчено на официална церемония на 8 март от Хани ван дер Хук, полицейски инспектор в регионалната полиция в Хага и член на организацията. То ще се използва за подслон, храна, дрехи и лекарства на попадналите в кризисния център жени.

"Хага страда от специфичен тип престъпност - трафик на жени. През 2003 година повечето заловени бяха българки. Изглежда има нужда точно от българки в Холандия, не знаем защо. Неприятна е мисълта, че залавяме тези жени, после ги качваме на самолета и повече нищо не можем да направим за тях", каза Ван дер Хук. Това е и една от причините през 2003 година да започнат кампания за събиране на средства за българките, жертви на трафик. По думите й в Холандия 30% от полицейските служители са жени.

Хани ван дер Хук е на 53 години, от които 30 са преминали в полицията.


Неин е и един от най-нашумелите случаи от 80-те години, когато известен гинеколог е обвинен и осъден за сексуално посегателство на пациентките си. Отговаря за международните връзки на съюза на жените полицаи. За професията си казва, че развива много личността и особено психологическата проницателност.

Представя родината си Холандия като място, където са разрешени меките наркотици и браковете на хомосексуалисти, където старите вятърни мелници работят, а лалетата цъфтят през април. За България засега знае само, че кимането с глава не означава да, а обратното. "Това е чудесен пример за културното многообразие в Европа. Надявам се, че и бъдещите български членове на Европейския парламент ще са разбрали това, когато дойде време да гласуват", пошегува се Хани ван дер Хук.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK