Всеки десети българин има компютър в дома си

Компютър в дома си имат 10% от българите, а домашен достъп до Интернет - 8 на сто, сочат данни от национално представително проучване от април на социологическата агенция "Алфа рисърч". Агенцията отчита 4% ръст на притежателите на домашен компютър спрямо 2000 г. и 5 на сто по-висок дял на българите, които имат домашен достъп до мрежата. Повишаването на достъпа на домакинствата до новите технологии е по-скромен в сравнение с ползването на бяла и черна техника и мобилни телефони, отбелязват от агенцията.

Социолозите отбелязват лек ръст в положителните тенденции при икономическите очаквания на домакинствата. Бумът на кредити е довел главно до увеличаване на бялата и черната техника в домовете(между 4 и 13% за отделните уреди), а конкуренцията между мобилните оператори - до увеличаване на мобилните телефони в домакинствата с 34 на сто спрямо 2000 г.

Известното подобряване на икономическите очаквания, приемането на България в НАТО и затихването на противоречията сред управляващото мнозинство води до, макар и скромен, но все пак положителен ръст в оценките за правителството, посочват от агенцията.

Министърът с най-висок рейтинг продължава да бъде министърът на външните работи Соломон Паси (56% одобрение). Финансовият министър Милен Велчев (44%) и вицепремиерът и министър на икономиката Лидия Шулева (40%) са другите двама, които се ползват с относително висока обществена популярност. Паси, Велчев и Шулева са и тримата министри, които в отговор на отворен въпрос анкетираните оценяват като справящи се най-добре със своите задължения.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK