"Гьоте-институт" започва проект за повишване на квалификацията на учители по немски език

Едногодишен проект за повишаване на квалификацията на учители по немски език в началната училищна степен започна да осъществява от понеделник в Силистренска област "Гьоте-институт" - София.

В проекта, наречен RALF (Регионални работни групи за квалификация на учители), са включени 18 учители от 11 учебни заведения в четири общини на Силистренска област.

За базово е избрано силистренското училище с ранно чуждоезиково обучение "Иван Вазов". Проектът е пилотен за България, каза ръководителят на езиковия отдел на "Гьоте-институт" Бетина Микенбекер-Зубаи.


По думите й проектът има пет модула и обхваща езиковата подготовка, методиката и дидактиката, странознанието. Целта е учителите да добият и навици за работа в екип. Има идея проектът да бъде продължен с участието на педагози и от съседния румънски град Кълъраш.

В Силистренска област немски език изучават 672 ученици, разпределени в 33 паралелки.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK