Пиърс Броснан и Джулиан Мур се мъчат с изтъркан сценарий

В работата те са съперници, когато са заедно се дразнят взаимно, а гордостта им пречи да си признаят, че се харесват. В крайна сметка ролята на сватовник се пада на алкохола и една чудесна сутрин тя и той се събуждат с натежали глави в едно и също легло, разбира се. След поредната вариация на този сценарий в "Закони на привличането"(Laws of Attraction, United Motion Pictures, 2004 г. - "Александра видео"), мисля, че е крайно време упражненията по темата да бъдат забранени със закон за неопределено време. Щом режисурата на Питър Хюит ("Джони Инглиш") и изпълненията на Джулиан Мур ("Часовете") и Пиърс Броснан ("Винаги ще има утре"), не могат да накарат формулата до проработи, явно киното спешно има нужда от нови идеи.

В конкретния случай Одри Удс (Джулиан Мур) и Даниъл Рафърти (Пиърс Броснан) са най-добрите бракоразводни адвокати в Ню Йорк и са във вечна конкуренция. Ситуацията помежду им допълнително се нажежава, когато двамата заемат противоположните страни при развода на рок певец и нашумяла дизайнерка. Работата налага заминаването на Одри и Даниъл за замъка на скандалната двойка в Ирландия, където наместо да събират доказателства, те попадат на кънтри фестивал със силни питиета и... се събуждат като съпрузи. За да спасят професионалните си репутации, те трябва да поддържат заблудата, че сватбата е била по-любов, а на пътя на появилите се истински чувства, естествено се появява препятствие.

"Закони на привличането" е много повече наивно романтичен филм, отколкото комедия и може да оправдае гледането си само ако сте любопитни как остаряват звездите. За съжаление на феновете на Броснан и Мур и двамата са се посбръчкали - факт!

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK