Правила за късмет

"Добрият късмет" е наистина вдъхновяваща книга. Написана е под формата на приказка за двама рицари, които се лутат в търсене на магическата четирилистна детелина в една омагьосана гора и накрая се сдобиват с мъдростта как сами да сътворяват късмета си. Тънката книжка има вече доста история - през 2004 г. се превърна в един от най-големите световни бестселъри и досега е публикувана в 65 страни на 34 езика. Това означава, че темата за късмета е актуална за доста хора. Авторите Алекс Ровира и Фернандо Триас де Бес имат своя тероия за късмета. Те обясняват разликата между обикновения късмет (случаен и мимолетен) и добрия късмет (който всеки сам създава и затова той не го изоставя цял живот.) Двамата професори по маркетинг написват първата чернова на книгата само за осем часа, но зад тях стоят три години обмисляне на действията на хора, чийто живот се смята за белязан от късмета.

"100 начина да мотивираш себе си" също влиза в графата на полезните книги. А представените сто начина да мотивираме себе си се основават не на някаква смайваща психологическа теория, а са извлечени от личния житейски опит на автора и дългогодишната му работа като мотивационен лектор в над 400 корпорации. И двете книги са заглавия на "Изток-Запад".

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK