"Кариери 2005" се представя в четири града

Форумът за студентски стажове "Кариери 2005 - Добра кариера, добър живот" тази година ще има издания в София, Пловдив, Варна и Велико Търново, съобщиха организаторите от JobTiger на пресконференция дв понеделник. В старопрестолния град той ще бъде представен за първи път.

В столицата форумът ще се проведе на 4 и 5 април в НДК, във Варна - на 11 април, в Пловдив - на 18 април, а във Велико Търново - на 25 април. За участие в "Кариери 2005" в София са се записали 72 фирми. Те ще представят стажантските си програми и свободните си позиции за постоянна работа. Девет от фирмите ще участват във форумите и в четирите града.

Основните участници са в областта на банковото дело, телекомуникациите, търговията и услугите. В първите години на форума се търсеха предимно студенти от икономическите специалности и от областта на информационните технологии, казаха организаторите. По техните наблюдения миналата година е имало равенство между икономическите и инженерните специалности и вероятно тази тенденция ще се запази и през тази година.

Основните проблеми при студентите са разминаването между изучавания от тях учебен материал в университета и практиката, както и представянето им на интервюта с работодатели.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK