Компенсации от 2.7 млн. лв. за имотите, отчуждени за магистрала "Тракия"

Над 2.7 млн. лева ще получат собствениците на имоти, отчуждени за изграждането на автомагистрала "Тракия", част от европейския транспортен коридор номер 8, съобщи правителствената информационна служба. Кабинетът реши за държавна нужда да бъдат отчуждени имоти - частна собственост, за изграждането на автомагистрала "Тракия" - Оризово - Бургас ЛОТ 4. Това е участъкът Ямбол- Карнобат от км. 276+200 до км. 325+280, на територията на Ямболска и Бургаска област.

Имотите се намират в землищата на селата Хаджидимитрово, Дражево, Кабиле, Завой, Веселиново, общините Тунджа и Ямбол, с. Зимница, Стралджа, Воденичане, Палаузово, Маленово, община Стралджа, и Деветак, Железник, Крумово градище, Драганци и Карнобат, община Карнобат, Бургаска област.

Необходимите 2 733 334 лв. за финансиране на процедурата по отчуждаване на имотите са за сметка на Изпълнителна агенция "Пътища".

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK