Община Костенец покани четири фирми за аварийни ремонти

Община Костенец обяви процедура на договаряне с покана за проучване, проектиране, извършване на аварийно-възстановителни работи, укрепване на бреговете на реки и на свлачища и възстановяване на стоманено бетонови мостове. За участие в малката поръчка общината е поканила четири компании - три софийски и една шуменска. Това са регистрираните в столицата "Хидрострой инженеринг" ЕООД, "Инженеринг 71" ООД и "Евро-мастер М" ЕООД и "Белосстрой" ЕООД - Шумен.

В малката поръчка има общо шест обособени позиции (лота). Всички лотове предвиждат дейностите по проучване, проектиране, аварийно укрепване или възстановяване. Първата позиция е за бреговете на р. Кала в Костенец, втората - за свлачище в кв. 36 по плана на Костенец, третата - за подпорна стена на р. Очушница при СОУ "Климент Охридски", четвъртата - за стоманен мост над р. Марица при кибритената фабрика, петата - за стомано-бетонова пасарелка при гробищен парк-север, шестата - за ул. "Траянови врата" и моста над р. Башница при заустването на р. Кала.

Обявлението за обществена поръчка и конкурсната програма за участие в процедурата са одобрени от кмета на община Костенец Господин Зашев.


Поради кризата, предизвикана от наводнението на територията на общината, местната управа трябва спешно да избере изпълнители и да отстрани последствията от пороите. Вследствие на стихията е възникнала спешна необходимост да се укрепят речните корита и дерета и свлачищата покрай тях, тъй като в момента представлява реална опасност за живота на хората и за тяхното имущество. Затова в този момент общината е предпочела съкратената процедура за възлагане на обществена поръчка.

В случая местната управа има правото да премине директно към процедура на договаряне с покана съгласно Наредбата за възлагане на малки обществени поръчки (НВМОП) с аргумента, че са възникнали обстоятелства от изключителна спешност, които възложителят не е могъл и не е бил длъжен да предвиди и в резултат на които е невъзможно спазването на сроковете за обявяване на открит конкурс. След наводненията общините масово обявяват процедури на договаряне, за да могат спешно да се справят с кризата и да възстановят причинените щети.

---------------

Справка в информационната система ДАКСИ показва, че управител и собственик на "Хидрострой инженеринг" ЕООД - София, е Цветанка Маринова. Захари Георгиев ръководи "Инженеринг 71" ООД - София, и е собственик на 1/3 от дружеството. Останалите 2/3 се държат от Стоил и Теменужка Георгиеви. Софийското "Евро-мастер М" ЕООД се държи от Сияйна Асенова. "Белосстрой" ЕООД - Шумен, е на Димитър Добрев. Той има съучастие от 80% и в капитала на "Ив ком стройинвест" ДЗЗД - Варна. Компанията се занимава с общо строителство на сгради и строителни съоръжения.

Още от Дневник +

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK