Дачков и Кулезич правят нов вестник

Гласът на новия вестник "Гласове" ще прозвучи една ранна петъчна сутрин в началото на ноември в София и други градове. Главен редактор на седмичника ще бъде Люба Кулезич, която заедно с Явор Дачков е и съосновател на новата медия. Името ще продължи журналистическата марка от предаването на Дачков по БНТ и по "Инфо радио". "Това ще бъде красив и модерен вестник, който интегрира, а не разделя. С новото издание ще покажем, че един проект може да се развива. Ще сме различни със своята отвореност към това, което наричаме градска общност, към хората, които я спояват и развиват“, каза Люба Кулезич.

По нейните думи “Гласове” няма да е партийно свързан и ще изразява всички валидни обществени гласове. Неговият адресат е средната класа и градският човек, хората, които размишляват върху новия граждански проект на дясното. “В нашата публична среда характерът липсва, ръбовете се шлифоват. Вестникът ще има последователен, ясен характер, без високомерна осъдителност и отблъскваща категоричност“, твърди редакторът.

"Гласове" ще има раздел "Култура", "който ще възроди полемиката и оценъчното писане". Акцент остават политическите анализи и коментари, няма да липсват и икономически теми. Особено внимание ще бъде отделено на дизайна на вестника - за неговия европейски вид ще работят Чавдар Гюзелев и Николай Киров-Харо.

Авторите (част от тях познати от в. "Седем") - Ани Илков, Марин Божков, Димитър Бъчваров, Димитър Камбуров, Калин Янакиев, Любомир Канов, Владислав Тодоров. "Ще се включат и млади автори, които наблюдавам и които правят първи стъпки в художествената и филмовата критика", казва Кулезич. Финансирането е от привърженици на идеята, емигранти от Париж и Германия и от предварително продадена реклама, каза Кулезич. Вестникът тръгва с тираж 13 - 15 хиляди и с цена 0.80 ст. От 1 януари се предвижда електронен вариант, като в сайта ще има и аудиофайлове със записи на предаването "Гласове" по Инфо радио.

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK