Камери ще пазят първо "триъгълника на властта"

От 30 март 2006 г. районът между Булбанк и Орлов мост ще бъде наблюдаван 24 часа от видеокамери на МВР. Тогава се очаква да приключи първият етап от изграждането на системата за наблюдение на ключови места в София. В петък шефът на Дирекцията за материално-техническо осигуряване на МВР Атанас Атанасов и представители на консорциума "Лирекс БГ Секретон" ООД подписаха договор за изграждане на системата.

Това е една от мерките, които МВР се зарече да предприеме след поредицата показни убийства в София. След приключването на първия етап МВР планира да разшири наблюдението по всички изходни магистрали и проблемни кръстовища, които се приемат за рискови от гледна точка на евентуални терористични атаки и криминална дейност. Местата, определени за видеонаблюдение, са избрани след анализ на оперативната и криминогенната обстановка в София, заяви директорът на СДВР ген. Румен Стоянов. Засега се знае със сигурност, че ще има камери по бул. "България". Световният опит сочел, че в градовете с видеонаблюдение престъпността е намаляла с 30%. Техниката ще бъде използвана изцяло от МВР. "Лирекс БГ Секретон" е избрана чрез конкурс, в който са участвали общо 13 компании.

Още от Дневник +

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK