Иван Кръстев е избран за член на Форума на младите световни лидери

Форумът на младите световни лидери към Световния икономически форум съобщи, че Иван Кръстев, директор на Центъра за либерални стратегии, е избран за член на групата на Младите световни лидер за 2006. Той е един от 44-те европейци, които получиха възможността да се присъединят към световната общност, която вече наброява 410 личности от всички краища на света.

Форумът на младите световни лидери е основан през 2004 г. от проф. Клаус Шваб - председател на Световния икономически форум. Той обединява най-значимите млади лидери под 40 години, които са посветили времето и енергията си на работата за по-добро бъдеще.

Всяка година комитетът на форума избира за петгодишно членство нова група от 200 лидери от областите на политиката, бизнеса, академичните среди, медиите и гражданското общество.


Групата за 2006 е формирана на базата на 3500 номинации от цял свят и включва над 60 бизнес лидери, повече от 30 държавни лидери и лидери в областта на медиите, неправителствените организации и учебните заведения от 50 държави.

Организацията обединява усилията на значими публични личности, бизнесмени и интелектуалци в анализирането на настоящите и бъдещите обществени тенденции, на рисковете и възможностите за развитие в глобален и регионален план. Мисията на независимата фондация, базирана в Женева, е да създаде уникално интернационално общество от млади лидери и да им даде възможност за взаимодействие в създаването на възможно най-добрия модел за бъдещото управление на света през 2020.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK