Сексът и градът

Място, където можеш да говориш открито за секса, да получиш консултация и да научиш новини. Това е идеята на новия интернет портал sexwell.bg. Той е създаден от Борис Фурнаджиев - най-големия вносител на стоки за сексшопове в страната, с консултацията на сексолога Румен Бостанджиев.

Основателите на sexwell го наричат "социален проект" и “движение” за промяна на отношението към секса. Порталът стартира с анкета за най-секси българска двойка. В рубриката “Дуел” ще бъдат противопоставяни позиции на мъжкия и женския пол по сексуални проблеми. В сайта ще има и онлайн магазин с неща, които се предлагат в сексшоповете, с подробно описание на български. Те могат да се поръчат и получат напълно анонимно. Ще има и рубрика, която ще представя продавачите в сексшопове. Предвидена е специална страница за тийнейджъри, тъй като сайтът е забранен за лица под 18 години. В момента, ако декларирате, че сте под тази възраст, сайтът автоматично ви изпраща на страницата на "Уолт Дисни". Порталът няма да съдържа никакви порнографски елементи, казва Борис Фурнаджиев. Той се определя като "монополист" във вноса на стоки за сексшоповете. На 36 години е, женен, с малка дъщеря.

Завършил е лека атлетика в НСА. Родителите му са били циркови артисти и той често пътувал с тях. Така започнал и търговията през 1991 - негов приятел го помолил да му изпрати стока за зареждане на магазин. По думите му през последните две години има огромен ръст на интереса към сексшоповете. До 2001 г. те са били 14 в страната, днес са 40, 17 от които в София. "Навремето правехме магазините в най-забутаните места, в безистени, на втория етаж, днес търсим представителни площи", казва той. Едва през 1998 е започнало масово купуване на презервативи. Най-търсеният продукт в момента е спрей за задържане.

Онлайн консултации ще дава вездесъщият сексолог Румен Бостанджиев. "Българинът е наречен от народопсихолозите още в началото на миналия век “сексуално свит”, говори за секс само във вицове, а когато трябва да изкаже нещо, свързано с темата, “няма думи”, коментира той. Според него именно анонимното консултиране е най-подходящо, когато става въпрос за сексуални проблеми, и е най-актуалната практика в света в момента. "По-голямата част от сексуалните ни проблеми не са на биологична основа, а заради липса на комуникация", смята сексологът. Много често се случва да се нарушава лекарската етика и да се откриват проблеми там, където ги няма, само за да се предписва скъпа терапия, казва Бостанджиев.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK