"Менпауър" открива офис и у нас

Откриване на един от офисите на Manpower в Германия

Откриване на един от офисите на Manpower в ГерманияАмериканската компания "Менпауър" (Manpower), световен лидер в областта на човешките ресурси, открива офис в България. Компанията е създадена през 1948 година и обслужва 400 000 клиента годишно в 72 страни.


У нас компанията ще извършва подбор и селекция на кадри от различни нива и за различни позиции във всички индустрии. Консултантите на компанията ще обслужват както глобалните си клиенти (на международно ниво фирмата работи с 98% от компаниите, включени в класацията Fortune 500), така и с малки и средни фирми в страната.


В България компанията ще фокусира дейността си върху временните и постоянните назначения, тестване и оценка на кадри. Освен да задържи хората в България, компанията цели да повиши качеството на услугите, предлагани от консултантските агенции в страната, много от които продължават да нарушават законодателството като искат заплащане на техните услуги от търсещите работа.
Изпълнителният директор на "Менпауър" в България Надя Василева обясни, че за разлика от други консултанти по подбора, компанията няма да извършва head hunting (директен контакт с потенциален кандидат), защото "кражбата" на най-добрия специалист от работодател противоречи на ценностите на фирмата.


Компанията планира да създаде мрежа от офиси в страната. В момента чужди експерти обучават 9-членния екип на офиса в София, който ще започне работа в началото на 2007 г.


В света "Менпауър" е популярна и със специализирани международни проучвания на пазара на труда и разработване на професионални тестове. Най-новото изследване, в което са включени 36 000 служители в 26 страни, показва, че една четвърт от работодателите са готови да дават по-високи възнаграждения за постоянни позиции на професионалисти в сравнение с миналата година, а една трета биха наели по-квалифицирани специалисти, ако те присъстваха на пазара на труда.


Стъпването на компанията в България гарантира включването на страната ни в мащабните проучвания, които ще определят по-точно мястото й на глобалния пазар на кадри.

Още от Дневник +

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK