Борисов към ГЕРБ: Да слушате Цветанов

Учредителното събрание на ГЕРБ започна с изпълнение на 100 каба гайди. В залата преобладаваха хора на средна възраст, популярните лица не бяха много

© АСЕН ТОНЕВ

Учредителното събрание на ГЕРБ започна с изпълнение на 100 каба гайди. В залата преобладаваха хора на средна възраст, популярните лица не бяха много"Да слушате и да знаете, че това, което ви предава Цветан Цветанов, го казвам аз... И ви моля да не ми обсъждате предложенията." Така столичният кмет Бойко Борисов инструктира в неделя близо четири хиляди участници в учредителното събрание на партия ГЕРБ. Борисов избра за формален лидер на "проекта си" своята "дясна ръка" Цветан Цветанов, като за целта още в петък го освободил от зам.-кметския пост. Останалите членове на ръководството на новата формация също бяха посочени лично от кмета, който отхвърли плахите единични предложения за промени в Изпълнителната и Контролната комисия на партията.


Пред делегатите Борисов изложи вижданията си за бъдещето на партията и държавата, сред които се откроиха идеите му за промени в данъчната политика (виж карето). Сред обещанията на новата формация е намаляване на данък общ доход до 10 на сто и въвеждане на


необлагаем минимум 800 лв. с тенденция за увеличаването му до 1000 лв.

нулев данък печалба при инвестиции в "стратегически сектори" като енергетика, селско стопанство, информационни технологии, образование, инфраструктура, както и при реинвестиране.
Уставът на новата партия дава пълната власт на Изпълнителната комисия, а председателят остава само с представителни и координиращи функции. Освен Цветанов за комисията Борисов избра да влязат още шестима души, "с които почнал да прави ГЕРБ" (виж карето). Ръководството на партията бе гласувано анблок и получи само три отрицателни вота. Единия от членовете го познаваме и не го одобряваме, защото знаем, че още е в общински структури, затова бяхме против, обясниха двама от делегатите, но отказаха да се представят. Те обаче не протестираха срещу факта, че столичният кмет не допусна да се правят други предложения за членове на ръководството, и само коментираха, че такъв е неговият стил.


Аргументите на Бойко Борисов защо е избрал именно Цветан Цветанов за председател на партията бяха въплътени в обяснението, че той знае "моя манталитет, критерии,


кое може да си позволи да прави сам и за кое трябва да пита"

Кметът подчерта, че ГЕРБ е негово творение и че ще следи внимателно всяко негово действие. Борисов заяви още, че ако един ден не е кмет, ще заеме мястото си на истински лидер на формацията. Но сега не било коректно да се търсят вратички в законите, забраняващи на кметовете да заемат ръководни постове в политически организации. "Генерале, ще направя възможното, за да не ви посрамя", обеща Цветанов.


Недоволство сред един-двама делегати предизвика и партийният устав на ГЕРБ, в който според тях имало недемократични текстове. Те поискаха да отпадне разпоредбата, според която


централното ръководство посочва и местните лидери

а правата на общинските и областните организации са сведени до предложението на трима кандидати за този пост. "Аз после ще се червя, ако даден човек е некачествен", защити Бойко Борисов авторитарния подход.


Кметът предупреди, че със сигурност в новата партия "има внедрени хора", но шансът им бил само докато ги разкрие. "Който и да е, какъвто и да е, 10 минути след като го разбера, ще го отстраня", се закани Борисов на всички провокатори или партийци, които не отговарят на изискванията на формацията. Според устава на ГЕРБ от партията ще се изключва за системно неизпълнение на задълженията, при влязла в сила присъда за умишлено престъпление от общ характер или за поведение, което е несъвместимо с ценностите и целите или уронва престижа на формацията. Месечният членски внос в ГЕРБ ще бъде 1% от минималната работна заплата, като по настояване на залата отпадна изискването върху просрочените вноски да се дължи лихва.


Бившият главен секретар на МВР обяви, че ако ГЕРБ не направи нещо ново и започне да прилича на другите партии, ще закрие формацията. Като първа цел се поставя борбата с престъпността, корупцията и истинска реформа на съдебната система. В програмата се акцентира върху семейството и възпитанието на младите, които били ключови за преодоляване на престъпността сред подрастващите. Борисов се обяви и за енергийна независимост на България и отново разкритикува управляващите, че не са защитили 3 и 4 блок на АЕЦ "Козлодуй".


Столичният кмет инструктира делегатите да не закачат президента Първанов: "Президентът би на изборите, поздравявам го и тъй като се съобразявам с институциите, по адрес на Първанов мога да говоря само аз.


Повече вие за Първанов няма да говорите. Ясно, нали"

Като основен враг на ГЕРБ Борисов посочи тройната управляваща коалиция. Докато трите партии са заедно, няма да има контакти с тях, заяви столичният кмет. С останалите политически сили той бил готов на диалог. Целта на ГЕРБ ще бъде да обедини дясномислещите хора в България, заяви на пресконференция след форума и формалният лидер на партията Цветан Цветанов, който в словото си пред делегатите нападна ДСБ по повод кандидатпрезидентската кандидатура на десните. ГЕРБ няма да прави свои групи в Столичния общински съвет и в парламента, преди да мине през избори.


Сред поздравленията, които получиха Борисов и делегатите, беше писмо от председателя на НДСВ Симеон Сакскобургготски, който пожела успех на новата партия. Лично форума приветстваха лидерите на БЗНС-НС Анастасия Мозер, на "Европейски демократичен път" Димитър Абаджиев, на БЗНС Георги Пинчев. Председателят на център "Справедливост" Сезгин Мюмюн, който в своето изказване не спести критиките си към ДПС, беше избран от Борисов и за член на Контролната комисия на ГЕРБ. Сред гостите на форума бяха общинският съветник от БСП Божидар Димитров, лидерът на ПД "Социалдемократи" Николай Камов, лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов, както и кметовете на Сливен и Плевен Йордан Лечков и Найден Зеленогорски.


- - - -


Икономически идеи


- 10% данък печалба


- 800 лв. необлагаем минимум, 10% ДОД


- 0% данък при инвестиции в стратегически сектори


- 0% данък при реинвестиции


- данъчна амнистия - период, в който при обявяване на недекларирани доходи ще се плащат минимални данъци и драстично по-високи ставки за укрити доходи след това


- намаляване на ДДС до най-ниските възможни нива


- край на субсидиите - приватизация за държавните монополи с цел прекратяване на бюджетното им субсидиране


- - - -


Изпълнителна комисия

Цветан Цветанов - бивш зам.-кмет на София, председател на ГЕРБ


Красимир Велчев - бизнесмен, зам.-председател на сдружение ГЕРБ


Димитър Николов - координатор на ГЕРБ - Бургас


Румен Иванов - юрист, бивш директор на РДВР - Добрич


Стоян Мавродиев - юрист, София


проф. Добрин Добрев - ректор на Шуменския университет


Искра Фидосова - нотариус, Монтана

Коментари (78)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  новата примамка за глупци...

 2. 2 Профил на Добри Божилов
  *****
  Неутрално

  Из икономическите обещания на ГЕРБ:

  "Нулева ставка на Данък печалба при пълно реинвестиране на печалбата, 10% данък върху доходите и 800 лева необлагаем минимум, премахване на данъците върху авторските права, даренията и наследството, намаляване на общата осигурителна тежест до 10% и нови правила за възстановяване на ДДС..."

  Предложенията на Бойко Борисов са блестящи. Той има възможност да докаже, че вярва в тях като направи нещо, което в момента зависи от самия него - намаляване на такса "Смет". След увеличаването на данъчните оценки на имотите, онова което ще трябва да плащат гражданите, се увеличава. Но насрещната услуга не се променя. Съответно разумно и честно е да спадне ставката. Това е в правомощията на Столична община. Бойко Борисов може да докаже, че е верен на собствените си тези като изпълни програмата си там, където може.

  Това обаче едва ли ще стане. Общината - под ръководството на Бойко, вече веднъж си затвори очите пред подобно скрито увеличение на такса "Смет". Усвоиха си новите пари и намериха нови задачи, за които да ги похарчат.

 3. 3 Профил на hipodilen
  *****
  Неутрално

  ние мамунити ногу доволни

 4. 4 Профил на Петър
  *****
  Неутрално

  Има една книжка, малко позабравена и непопулярна у нас-"Мефисто" от Клаус Ман. Точно с мухоБойко я асоциирам. Съжалявам го искрено...

 5. 5 Профил на t
  *****
  Разстроено

  Boikovcite sigurno sa poludeli. Bogovete da sa mu na pomosht na Boiko. Takiva gluposti e nadrunkal, 4e ne znam ot koq da zapo4na. Samo ne razbrah kato premahne danucite, ot kude 6te idvat pari v haznata...

 6. 6 Профил на x
  *****
  Неутрално
 7. 7 Профил на Безработен
  *****
  Неутрално

  Прочетете заглавието.Не си правя труда да му чета глупостите.А Вие?

 8. 8 Профил на Север
  *****
  Неутрално

  Нова парлтия-нова диктатура.Така като я започна Б.Борисов до никъде няма да я докара.С утиматуми,заплахи и безкомпромидни решения.Напомнят малко от времето на
  Т.Живков.И тогава Първия ни учител и баща Т.Живков също така махаше с пряста и колише и бесише.И до къде се стигна.Пълна национална катастрофа.Никой не говори вече за нея,а се наслаждава на приказките на Станишев,Първанов,Пирински Корнезов,Дончева,Миков и още много други виновници за Националната катастрофа.Тя продължава.Сега нова партия без никакви ноави прогресивни идей.Ултиматуми.Нямате
  право на собствено мнение,квот ви кажа това ще правите.Демокрация по български.Или
  може би ще имаме нова народна демокрация от постсоциалистичиски в капитализма тип.
  Надявах,че Б.Борисов е нещо понаучил като е бил близо до Живков,но е научил ка се
  продължава неговата линия.Не е чудно,ако утре се коалира с БСП.Същото направи и Симеон Сакскобургготски.Така вървахме в него а той даже и правителство с БСП е.
  Отчаян съм в България няма да стане нормално обществото.Все нови и нови партиици
  със старо звучение.От сега е ясно -Герб няма да е герб за България.

 9. 9 Профил на Север
  *****
  Неутрално

  Нова парлтия-нова диктатура.Така като я започна Б.Борисов до никъде няма да я докара.С утиматуми,заплахи и безкомпромидни решения.Напомнят малко от времето на
  Т.Живков.И тогава Първия ни учител и баща Т.Живков също така махаше с пряста и колише и бесише.И до къде се стигна.Пълна национална катастрофа.Никой не говори вече за нея,а се наслаждава на приказките на Станишев,Първанов,Пирински Корнезов,Дончева,Миков и още много други виновници за Националната катастрофа.Тя продължава.Сега нова партия без никакви ноави прогресивни идей.Ултиматуми.Нямате
  право на собствено мнение,квот ви кажа това ще правите.Демокрация по български.Или
  може би ще имаме нова народна демокрация от постсоциалистичиски в капитализма тип.
  Надявах,че Б.Борисов е нещо понаучил като е бил близо до Живков,но е научил ка се
  продължава неговата линия.Не е чудно,ако утре се коалира с БСП.Същото направи и Симеон Сакскобургготски.Така вървахме в него а той даже и правителство с БСП е.
  Отчаян съм в България няма да стане нормално обществото.Все нови и нови партиици
  със старо звучение.От сега е ясно -Герб няма да е герб за България.

 10. 10 Профил на S.
  *****
  Неутрално

  Samo e propusnal, che shte go napravi za 800 dni.
  Mnogo prostashki sa mu prikazkite. Tezi ovze kak sa izdarjali da go slushat.
  E, chestito balgarino borchetata i na vlast doidoha. Prostotiyata e totalna, mafiyata uzakonena.

 11. 11 Профил на starija hush
  *****
  Неутрално

  Tova se otnasja za 4ingeta ako ne sly6at za 10 minyti 6te gi izhvarli poneze sa po golemi prostaci ot nego.

 12. 12 Профил на toti-999
  *****
  Неутрално

  Днес е 4.12.2007 год., а вчера беше един много хубав ден за българската демокрация. Беше учредена партията ГЕРБ , партията коята ще изхвърли всички пишман политици на прехода като се почне от Иван Костов , Стефан Софиански , Филип Димитров и др. От левите не споменавам защото те по природа са си пишман и напаст.

 13. 13 Профил на elektoralna ediniza
  *****
  Гневно

  Jasno, nisto novo pod slynzeto! Otnovo ovchiat narod ste duha supata!!Sled 18 god.chengetata izljazoha na svetlo, ta i ste ni upravljavat otkrito, po syvetski. Brabo Bojko!Bravo komanda! Maladeztti! Do sega v partiite sled 10.XII. vlizaha komunisti ot vtoria i tretia eshalon na slavnata BKP, a 18 g. po-kysno - chengeta, dyrzhani v sjanka. Gorko na BG!!! Takyv e szenaria! Zhalko za mladite!!! Systo kato na prezidentskite izbori. Da njamash alternativa! Ili Paravanov ili Volen Siderov/podkrepjan ot bivshite BG chengetata,finansirani ot velikia SSSR! Stjagajte kufarite mladezhi i hvashtajte 4-te posoki na sveta, v protiven sluchaj i vie ste duhate supata kato nas/osven ako ne ste ot sinchetata.../. Kakto e trygnalo ot pyrvia den na novosformiralata se GERB njama da se ochudja i ako ni zapovjadat da slozhime rubashkite kato v bratska Koreja! Derzajte tovaristi! Papoto e pred vas! Ima oste v chuvala, pootupajte go i vie!Che Bylgaria se okaza po-bogata i ot Svejzaria - 60 godini ja kradoha smelite komunisti i oste ima, nali? Poznajte lyzhzite i ne se doverjavajte pone vie, koito ne ste v porednata koshara narechena GERB!To ne beshe Zhorzh Ganchev, ne bjaha hiljadite partii ot po 5 dushi, ne be kukavia zar, a sega kato za kapak i bivshi chengeta i borcheta v upravlenieto na stranata.Chestito bylgari!! Otnovo ste smaeme sveta!

 14. 14 Профил на kalnik
  *****
  Неутрално

  ГЕРБ е "целофан увит в лайно", да перифразирам онзи титан на мисълта, който ги ръководи.

 15. 15 Профил на бб
  *****
  Неутрално

  "Да слушате ....и да не ми обсъждате предложенията"

 16. 16 Профил на -
  *****
  Неутрално

  числовото количество 800 е много привлекателно, сякаш съдържа някаква магичност. Ако се погледне сега необлагаемият минимум е по-голям от "новото" пожелание. Явно на такива сборища на тъпаци, размахването на разни фрази с апломб служи главно за въвеждане в екзалтация и пр. зомбиращи състояния.

 17. 17 Профил на ОБИКНОВЕН
  *****
  Неутрално

  Отново само критики!!! Уважаеми дами и господа, Вие вечно недоволни и мърморещи, какво искате? Ако ние не си помогнем, кой? Неспаведливо и позорно е отношението Ви към желанието на много хора, участвали в учредяването на една нова партия. Защо винаги слагате на първо място ген.Борисов? Нима ние обикновените хора, заявили желанието си за промяна нямаме право на глас? Считам, че ГЕРБ е НОВО НАЧАЛО за по-добър живот. Да това е моята позиция и ще я защитавам до край. аз съм на 30 години и ми омръзна да се съобразявам със старци. Сега е моя, вашия ред да определяме живота си и ако това е възможно чрзе ГЕРБ така да бъде.ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ СИМПАТИЗАНТИ И УЧРЕДИТЕЛИ!!!!!!

 18. 18 Профил на kalnik
  *****
  Неутрално

  "Сега е моя, вашия ред да определяме живота си и ако това е възможно чрзе ГЕРБ така да бъде".
  Това е едно голямо АКО (двусмислието е умишлено). Да не говорим, че животопределянето е възмножно и чрез Гестапо. Хора разни. Но това не означава, че каквото и да му хрумне на някого е добра идея. А пък ако личността на г-н Борисов не е толкова важна, защо не направите партия без него? Пък тогава може и да придобиете правото да му обсъждате предложенията...

 19. 19 Профил на TatkoBarba
  *****
  Неутрално

  Ми аз даже нямам 30 години и също ми е писнало някакви остатъци от соцвреме, пребоядисали се като сини, червени, жълти и т.н. да ме управляват, ама мноооого се лъжеш, ако си мислиш, че тази партия по някакъв начин се различава от тях. Не че не ми се иска "това да е възможно чрез ГЕРБ", обаче то генералчето си го казва още на първия ви ден - "да не ми обсъждате предложенията". НЕ СЕ ЗАБЛУЖДАВАЙТЕ! Ситуацията е същата като със Симеончо, даже пак е налице магическата цифра "800" (справка - коментар 1. Всички знаем резултата...

 20. 20 Профил на TatkoBarba
  *****
  Весело

  "Месечният членски внос в ГЕРБ ще бъде 1% от минималната работна заплата, като по настояване на залата отпадна изискването върху просрочените вноски да се дължи лихва."

  Напред, глупци, вашият човек толкова държи на вас, че чак иска с лихви да ви щави, ХАХАХАХА

 21. 21 Профил на ДОН КОРЛЕОНЕ
  *****
  Весело
 22. 22 Профил на гражданин със сменен чип
  *****
  Гневно

  С Почетния легион! С най-високото френско държавно отличие! За - цитирам - "възстановяването на демокрацията в България"...

  Съмишленици, приятели, част от вас бяха на площадите през 89, гладуваха на стълбите на Университета през 90, стачкуваха през Лукановата зима, когато нямаше хляб и бяхме на купонна система, шестваха всеки ден през София в студената Виденова зима и даже в качеството си на мирни демонстранти бяха отупани от народната милиция. Всички ние помним много добре как се възстанови демокрацията в България - и че никой не пострада от това, поне никой от виновниците за жалкото положение на Родината ни.

  Къде беше "Спасителят" Симеон през всичките тия години? Къде беше чутовният му бодигард и втори спасител на България?

  Не ви ли е обидно да ви се подиграват в очите, като награждават за особени заслуги към демокрацията човека, препоръчал ви да си смените чипа, за да може да схванете най-после величието му?!

  Да споменавам ли за затварянето на архивите на ДС, за спирането на реформите, за "Тракия", за външния дълг, за имотите, "възвърнати" по извънсъдебен път БЕЗ нотариални актове?

  Къде ни е достойнството, та позволяваме такава подигравка с истината да мине незабелязано, без никаква реакция от наша страна? Или поводът ви изглежда прекалено дребен, за да се занимавате и с това? Няма дребен повод, уважаеми съграждани, когато иде реч за собственото ни достойнство.

  За да го защитим, за да кажем истината, колкото и неприятна да е тя, призовавам ви да се включите в протестното писмо до най-важните френски институции на адрес:
  http://www.podpiski.org/?petitions:legion

  Моля да разпространите адреса на подписката сред близки и познати.

 23. 23 Профил на ХРИСТО СТОЙЧКОВ
  *****
  Гневно

  ЕГА ТИ ТЪПАНАРА!ТО ОТ ПОЛИЦАЙ ДРУГО НЕ МОЖЕШ ДА ОЧАКВАШ!"МАЛЧАТ,НЕ РАСЪЖДАТ!"То като прибавиш мутрите,чалгата,Христо Стоичков и пр.долнопробни цървули,какво остава.
  Още едно отроче на бившата ДС и БКП.МАЙНАТА ИМ

 24. 24 Профил на Боце от Банкя
  *****
  Неутрално

  АЗ СЪМ БОЦЕ ХУБАВЕЦА, БАНКЯНСКИЯТ ЕРГЕН, НА БАЛКАНСКИЙ ПОЛУОСТРОВ НЯМА ДРУГ КАТ МЕН /ОСВЕН ГОЦЕ/. НО ЗА ГОЦЕ САМО АЗ ЩЕ ГОВОРЯ!!!! АЗ ЗАВАЛИЯТА ОЩЕ НЕ СЪМ РАЗБРАЛ, ЧЕ ГОЦЕ И САВА ВЪРВЯТ В ПАКЕТ И АКО ГОВОРЯ ЗА ЕДИНИЯ ПОЛОЖИТЕЛНО, ЗА ДРУГИЯ МНЕНИЕТО МИ ТРЯБВА ДА БЪДЕ СЪЩОТО.

 25. 25 Профил на anti-Bush
  *****
  Неутрално

  Добре е да има алтернатива на червената мърша. Но защо точно Бойко Борисов? Толкова ли няма един лидер, който не е бил директно свързан с най-антибългарския режим в историята? Мръсните ДС ченгета са навсякъде. От президента до опозицията.

 26. 26 Профил на Жоро
  *****
  Неутрално

  А аз мислех, че Волен Сидеров имал мания за величие... Направо си е нормален човека, като го сравнявам с ББ...

 27. 27 Профил на Яна
  *****
  Неутрално

  Стига с тези критики! Номер 17 е прав/а. "Ако ние не си помогнем, кой?".
  Всички които са писали коментарите все чакат някой да ги оправи. И много обичат да коментират и да се подиграват. Никой не се опитва да се промени. Защото ако всеки българин поотделно не се промени - няма кой да го направи... Замислете се бе хора ... Повярвайте във вас, а не в обещанията ... и ще се получи! Успех на всички!

 28. 28 Профил на dudu
  *****
  Неутрално

  След като изгледахме безкрайно наивния филм - "Мухобойко", след месните избори, гледахме и "Мухобойко се Завръща", а после и "Мухобойко Forever". Сега е ред на "Мухобойко и Цветанко"....докога?

 29. 29 Профил на Петров
  *****
  Неутрално

  Бойко Борисоооов

  Да ни е честит!

 30. 30 Профил на dudu
  *****
  Неутрално

  И без маймунджалъци, че следващия път като Evil Kostovman нападне София City, ша ви питам кой че спасява??

 31. 31 Профил на dudu
  *****
  Неутрално

  Мухобойко и Цветанко са голям тандем. Слушайте Цветако, че Мухобойко говори чрез неговото тяло...А колкото до политиката, която ще провеждат, ние вече я видяхме - има трафик - има проблем, затваряме Витоша, няма трафик - няма проблем. Simply ellegant and elleganly simple...

 32. 32 Профил на Биг Дик
  *****
  Неутрално

  До всички (почти) плюнкоотделящи коментатори до момента - постингите ви говорят не толкова за това, че мразите ББ или ГЕРБ, колкото, че мразите себе си, мразите факта, че сте българи, мразите своя непоправим лузърски комплекс, както и мразите факта, че не вярвате дори в себе си. Изобщо не става въпрос за ГЕРБ или за "бате Бойко"! И си го знаете! От вас се чува само един нацупен и настъпен вой:"Аууу, няма вече кой да ни оправи, на никого не вярваме, всички са лоши, ауууу, колко сме зле и колко сме нещастни! Лош, лош бате Бойко, ти си виновен, за това, че ни настъпват по проскубаната опашка!"

 33. 33 Профил на Гойко Правешки
  *****
  Неутрално
 34. 34 Профил на Актуален въпрос
  *****
  Неутрално

  Може ли комунистическата телохранилка на Тодор Живковда да отчете поне 1 добре свършена работа докато шумеше като главен секретар на МВР или като кмет на София?

 35. 35 Профил на TatkoBarba
  *****
  Неутрално

  Хех, кой ти каза, че не вярваме себе си??? Ти знаеш ли кои сме, кво правим извън тоя форум, че ми даваш такива определения??? А не си ли и ти същия плюнкоотделящ коментатор, само дето плюеш хората, които просто си изказват мнението??? И защо мразиш българския и ми използваш разни думички като "лузърски"??? Айде бегай, не проектирай собствената си простотия върху другите, щото определено не си наясно със себе си...

 36. 36 Профил на koki81
  *****
  Неутрално

  Значи ако получавам 800 лв, не плащам данъци. А ако получавам 801 лв, плащам 80,1 лв данък

 37. 37 Профил на полуидиот
  *****
  Неутрално

  В тая сбъркана държава колкото си по прост толкова по висок ти е рейтинга. Пък ако си направиш и партия успеха ти е гарантиран.

 38. 38 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Просто не искаме никой да ни "оправя" - искаме съдбата ни да не се определя от безмозъчната маса, дето мечтае да я "оправи" я Царя, я Мухобойко, я Жан Виденов/Сергей Станишев.

 39. 39 Профил на Биг Дик
  *****
  Неутрално

  Добре Татко Барба, понеже обичам българския език и си иакарвам хляба с него - ето ти един звучен чисто български синоним на думата loser - "загубеняк". Сега доволен ли си? Иначе - не ми трябва да знам какво правите извън тоя форум, за направя логичен извод от постингите ви. А изводът ми е, че не вярвате в никого и в нищо и се изживявате като озлочестени и обидени. Негативизмът и плюенето "по принцип" не решават никакви проблеми. Изобщо не искам да защитавам ГЕРБ или ББ, или когото и да е. Ще ги съдя както всички останали - по делата им. Чисто, ясно и справедливо. А вие, обезверени мрънкачи, бихте могли просто да предположите, че е теоретично възможно сред 4-те хил. човека в зала 1 да е имало някой и друг наивник, който да е бил там не за друго, а с искрената вяра, че може да направят нещо за бъдещето на България. Той е избрал да направи това, вместо да излива тоталния си негативизъм по форумите. Примерно.
  McPhisto38 - ами аз също не искам "съдбата ни да не се определя от безмозъчната маса...". Въпросът обаче е какви са алтернативите и какво може да се направи. При демокрацията и всеобщото избирателно право искаш, не искаш зависиш от "безмозъчната маса". Добре, да приемем тезата, че ГЕРБ е поредната излюзия, а "народът е тъп". И сега какво? Да продължим да се вайкаме и да плюем всичко дето мърда? ИЛи да си намерим някакъв просветен диктатор, който да набие канчето на "безмозъчната маса"? Или какво? Какво всъщност предлагате като позитивен проект за бъдещето на България, след като политическият проект на ГЕРБ не ви харесва? Искам да чуя, просто ми е любопитно.

 40. 40 Профил на B52
  *****
  Разстроено

  Voodoo forever!
  Prosti hora, koito otkazvat da misliat sas sobstvenite si glavi /alkoholizirani, palni s chalga, Big Brother i Slavi Trifonov/ a ochakvat pak silnata raka da "opravi" polojenieto!
  Opravia niama, palen mrak, iavno Lukanov/Berov/Videnov/Gotski ne sa dostatachni za da se proumee...

  Iavno pone 40 godini sledva da minat, da izmrat 2 pokolenia, pak togava neshto moje da se ochakva ot BG. Ako oshte ia ima?!

 41. 41 Профил на анти-мутра
  *****
  Неутрално

  Бойко Борисов е мутра. Само че е доста хитър за мутра и пробива. А и изглежда, че има кой да го лансира. Когато беше главен секретар на МВР, човек не можеше да си пусне тевето, без да види как народният закрилник Бойко крачи дръзновено срещу престъпниците с черният кожен шлифер и пушка-помпа в ръка. Някой да знае как се казва сегашният главен секретар на МВР? Едва ли. Странно защо така не го показват по телевизията като Бойко навремето, защо вестниците не са пълни с негови интервюта. Бойко не беше успешен секретар на МВР, престъпността по негово време беше колкото е в момента.

  Защо, пак да попитам, Бойко беше толкова явно лансиран като секретар на МВР-герой? Единственият извод е, че имиджът "Бойко Борисов" е съзнателно натрапван от определени медии. ББ няма нищо друго, освен имидж; той се провали като кмет, нищо особено не направи като гл. секретар на МВР. Ако стане, пази Боже, премиер, пак ще е провал. Само че простите хора у нас се разтапят от идеята за "силната ръка", за бабаита, който "оправя" нещата по бабаитски. Въпреки че вече се нахендриха от 800-те дни на Дедо Симо, простите хора не спират да вЕрват, че ще дойде спасител на бял кон (с пушка-помпа в ръка). Създателите на балона-имидж "Бойко Борисов" знаят за тази склонност у широките народни маси и я раздуват...

  Всеки народ си заслужава съдбата!

 42. 42 Профил на TatkoBarba
  *****
  Весело

  Виж, пич, на мене ГЕРБ са ми дотолкова смешни, че просто са за рубриката "без коментар", но "негативизмът" ми е, за да няма хора, които да "поверват", щото за мене тва е епизод 2 на НДСВ-йската история. Тъй като не мога да се срещна с всички, смятам, че тук е добро място да си изкажа мнението. Тва правя аз, в останалото време си гледам личната работа, айде жив и здрав, за домашно си помисли ти кво правиш

 43. 43 Профил на TatkoBarba
  *****
  Неутрално

  Още нещо по повод "негативизма" - искам да ти обърна внимание, че от известно време тече усилена кампания бившите мутри да бъдат реабилитирани в очите на обществото като "политици", "бизнесмени" и прочие, абе въобще добри и достойни хора, с помощта на фигури като Стоичков и други такива, хората трябва да го знаят (ако не могат сами да го видят), как мислиш, че трябва да се отнасям към такива постановки???

 44. 44 Профил на Биг Дик
  *****
  Весело

  ТаткоБарба, и аз правя същото като теб Разликата между нас е в това, че ти ВЯРВАШ дълбоко, че ГЕРБ не заслужават вниманието ти. Доколкото разбирам (поправи ме ако греша) причините за това са най-вече горчивия ни опит с "НДСВ-йската история", както и факта, че не харесваш ББ. А аз пък съм склонен да не драматизирам нито ГЕРБ, нито ББ, а просто да ги съдя по делата им и да спя спокойно. Това е.
  Айде жив и здрав и ти! И всичко добро.

 45. 45 Профил на TatkoBarba
  *****
  Весело

  А именно заради делата им, които в случая на ББ просто липсват...

 46. 46 Профил на Димитър Димитров
  Димитър Димитров
  Рейтинг: 1366 Неутрално

  Колкото и да не ми се иска да цитирам Маркс, който е цитирал някого другиго - "Историята първия път е трагедия, а втория - фарс". Този път фарсът надминава всякакви граници още от началото.

 47. 47 Профил на ЯНУС
  *****
  Неутрално

  Наистина многонегативизъм ,бе братя ,какво лошо видяхте още вечерта бре;Ами според вас другите партии и лидери сигурно са с крилца и кръстчета на лицето,чистички ,добрички почтени.И изведнъж-о,ужас,идва един лош чичко и ще направи сума ти поразии...Нека не подценяваме българския народ,София не е България и обратно,нека всеки да има възможност да опитва да се прокара идеите-по какъв начин-той си решава.Но докато има рибари,ще има и шарани.

 48. 48 Профил на Биг Дик
  *****
  Неутрално

  ТаткоБарба, ти очевидно си мислещ човек, та да те питам - не мислиш ли, че е време малко да се поосвободим от параноята, че винаги и по всяко време 24/7 някакви задкулисни зловещи и могъщи сили кроят съдбата ни, непременно в наш ущърб, а ние сме просто някакви безгласни жертви? Каквото и да стане в тази държава то се обяснява с намигване и "Аха, нали се сещаш.". Сега идеята е, че някой лансира ББ и ГЕРБ с някакви зловещи цели и ПАК ще излъже тъпия "верващ народ". Както и, че има някаква целенасочена, също така зловеща и могъща, кампания за реабилитиране на "бившите мутри". Не казвам, че зад кулисите на политиката не се борят всевъзможни икономически интереси, но нещата са много по-прости и се въртят, както в целия свят около парите. Думата ми е, че докато си обясняваме целия свят около нас (и особено случващото се в България) като сцена на някакви конспирации, напълно извън нашия контрол, ние доброволно се принизяваме до пионки и се отказваме да правим каквото и да е, освен да се сърдим, да плюем и да мрънкаме...Може би пък точно в това да се състои "голямата зловеща конспирация" - да сме дотолкова убедени, че нищо не зависи от нас, че да не правим нищо...Примерно...
  Има един такъв виц:"Навън пак заваля", каза единия. "Простаци!", възмутено възкликна другия.

 49. 49 Профил на Пешката
  *****
  Неутрално

  "Макяти и трън" както се казва в една реклама. Тройната коалиция трън дет докарал гнойна рана в сърцето на майка България. И сега требе и тръня (то коскуджамити бодил) да извадим и с гнойта да се справим. Да ма затуй ще трябват стерилни инструменти и още по-стерилна операционна комай. Инак току от малкото гнойчица активираме някой сериозен СЕПСИС. Тежко и горко тогаз и на майка България и на амен амен 7 милиона пациента. Само че както изглежда и тоз път сме на път да си сложим главата в торбата. Доктор Мозер например е вече за пенсия ( тя одавна е в пенсия ма не си го признаа) Асистента Абаджаиев иска и той професор да става, демек или кривиш суратя към ГЕРБЕРА или край на доктурантурата ти (бел, авт. депутатското рахатче). Туй с пълна пара важи и за други видни Доктори на Българската демокрация. Покрай сухото обаче горяло и мокрото. По данни на видни санитарни от клиниката Деморация, бая от докторите и обслужващия персонал на ревера на якичките си носи не ухилен лъв развял двата пръста ами гербер - в различните му разновидности и цветови нюанси. Е то добре ма не е ли рано пак да си бойдисваме яйцата? Че то Великден далече още? И кат казах Велик ден се сещам и за Българския Великден, от който се пръкнаха доста Великденчета - Николайчо, Любка, Миленчо ... и ред други малки палавници дето вече 5-6 години си играят на "На ти си куклите да си ми парцалите". Та както е видно отново сме на прага на нова Ера - тази на цветарниците. И ще има да си повтаряме рефрена "Обича ме не ме обича" докато късаме с гняв листенцата на гербера или на някоя мутирала маргаритка. Мъкааа мъка голяма... Ма и бат Бройко е прав "Който не слуша ше гушне магарешки бодил" ... че аман от теменужки, великденчета, минзухари и други растителни твари. На ония всички в болницата Демокрация ще кажа - настъпва грипния сезон, много много не си отваряйте очите че току вместо гербер гепнете някой магарешки бодил а от там да подкарате и Магарешката кашлица, че от нея оттърване няма..

 50. 50 Профил на TatkoBarba
  *****
  Неутрално

  Еее, чак пък такива теории не съм развивал Не мисля, че някои стои зад ГЕРБ, те ползват готовия сценарий от 2001, нищо повече. Но хората се връзват, и пак, и пак... А кампанията на мутрите, там пък съвсем съмнения нямам, че не е режисирана, подготвена или нещо такова. Просто се усетиха, че макар и с много пари, скоро могат да се превърнат в социални аутсайдери...

 51. 51 Профил на Мухльо
  *****
  Неутрално

  Да приемем засега, че Борисов наистина се е отказал от слугинската си роля в НДСВ, наистина не понася турската тройка (тройната коалиция) и не иска внедрени ченгета в новата си еднолична партия (а в България само БКП не са еднолична партия, по-точно, едноличният им ръководител е далеч на североизток).
  Да ги оценим по действията. Ако герб не струват - в кофата за боклук, където вече навряха царя и царчетата около него.

 52. 52 Профил на Биг Дик
  *****
  Неутрално

  "А именно заради делата им, които в случая на ББ просто липсват..."
  Добре де, ясно е, че не харесваш ББ, това си е твое човещко право и аз го уважавам Аз също не съм негов фен. Ама къде точно видя "делата" на ГЕРБ, няколко часа след учредяването на партията? Или просто използваш формулата "не харесвам ББ" следователно "не харесвам ГЕРБ", въпреки, че в него членуват още няколко хиляди човека, освен "лошия ББ". И като добавим формулата "сърбахме попарата на НДСВ" следователно "ще сърбаме попарата на ГЕРБ", защото "всички са лоши по подразбиране" всичко се изяснява окончателно и по един лесен за асимилиране начин

 53. 53 Профил на TatkoBarba
  *****
  Неутрално

  Няма проблем, стига да не ме управляват 4 години

 54. 54 Профил на Биг Дик
  *****
  Неутрално

  TatkoBarba, смятам последния ти постинг (#50) за отговор на моя закъснял #52. Всъщност не мисля, че сме на кой знае колко различни позиции с теб...

 55. 55 Профил на Пешката
  *****
  Неутрално

  „Ако ГЕРБ заложи в програмата си инициативите на „Новото време" - борба за мажоритарни избори, прозрачно управление, искане за отчетност на парламента и кабинета и т. н., ще си сътрудничим с тях и то с охота". Това заяви в сряда вечерта във Видин лидерът на „Новото време" Емил Кошлуков. Таралежите водели разговори с другите десни партии за явяване с общи листи на изборите за евродепутати. Целта била да се отнеме на БСП възможността да спечели този вот.

 56. 56 Профил на TatkoBarba
  *****
  Весело

  Ей, много си упорит, не го харесвам, вярно е, но харесвам хората на България, които не искам да се кланят на поредния идол, а той да им вика "Аз съм Великия, ше слушате, щото ше ви изплющя"

  И аре стига вече, че нещо превзехме форума, има и други...

 57. 57 Профил на Биг Дик
  *****
  Неутрално

  Обаче не съм съгласен с политическото приравнявяне между НДСВ и ГЕРБ. Поради една проста причина - докато прословутото изявление на Симеон за "800-те дни" беше откровено популистко, нищонеказващо, обтекаемо и от типа "за всекиго по нещо, дръндрън", то обявената програма на ГЕРБ е откровено дясна (10% данък печалба и ДОД, нулев данък за реинвестиции и т.н.). Т.е. ГЕРБ очевидно не се стреми да бъде партия на всички българи, а на тези, които имат естествен интерес да гласуват "в дясно". Това е съществена разлика, както и да го въртиш и сучеш. И това е основната причина да им дам известно време и да ги съдя по делата им. От моя гледна точка ГЕРБ или ще се превърне в партия, за която има някакви шансове да допринесе с нещо позитивно или ще замине на бунището. Всъщност след НДСВ всяка партия (без сектите БСП, ДСБ и ДПС) в България има точно такъв избор - "Запей или млъкни, махни се!" Поздрави.

 58. 58 Профил на Биг Дик
  *****
  Неутрално

  ТаткоБарба, съвършено и абсолютно съм съгласен с последното ти мнение, бих се подписал под него - с тази разлика, че съм напълно неутрален (харесвам-нехаресвам) към лицето ББ. Съгласен съм и с "превземането на форума" и затова няма да поствам повече тук. И без това имам доста работа. Поздрави.

 59. 59 Профил на Noname
  *****
  Неутрално

  Ще започнат стоичковщини

  Д-р Николай
  Михайлов, ДСБ
  Пистата на ГЕРБ е популистка, а пистата на ДСБ е дясноконсервативна. Това са две различни политически визии и дори две различни антропологии. Хората са различни, мислите също. Ние апелираме към разума на гласоподавателя, а ГЕРБ атакува емоциите и въображението. ГЕРБ няма друго послание освен образа на своя патрон Бойко Борисов. Цветан Цветанов, който свири втора цигулка, е много бледо, изтощено копие на тотема. Аз мисля, че тази партия ще има стартов ресурс за карнавализация на политическото пространство и прогнозирам, че сравнително бързо ще започнат битовите пререкания, честолюбивите сблъсъци, стоичковщината.
  Дълговечна политическа партия с манталитета на Цеца Величкович не може да бъде създадена. Свойствата на такъв тип хора е да се разбягват по разпръснатите пътища. Без всякакво съмнение около ГЕРБ гравитират фрагменти от партиите - история. Те там ще потърсят продължение на собствената си политическа кариера, доколкото тя е изчерпана в партиите, които напускат. Тази сателитно-васална позиция обаче ще им донесе унижение и фактически ще съкрати политическия им живот. Бойко Борисов е весел човек, ГЕРБ ще бъде весела партия. Дълбокомислието ще дойде от Божидар Димитров.

 60. 60 Профил на Дон Домат
  *****
  Неутрално

  Абе не си мислете, че ще станат чудеса като дойде таз партия на власт. Знам какви натегачи се бутат да стават членове. Тежко ни и горко ако дойдат да ни управляват, честно ви казвам. От чалга нацията и тая популация не можем се отърва, а това са й най-отявлените привърженици, нищо че били висшисти, от личен опит мога да потвърдя, че са от ония висшисти, които пишат ВиШе образУвание и съжЕлявам.

 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 62. 62 Профил на КАМАТА
  *****
  Неутрално

  Г-н Михайлов, ами нали по същия според вас начин беше направена и вашата партия-отпаднали от СДС политици,търсещи продължение и так дале ...Даже не сте и весела партия и няма да бъдете,ще бъдете източени на следващите избори ,но това вас не ви интересува.Вие искате само да сте вечна опозиция,ама не знаете на какво,света се изменя ,вие търсите нещо ,но също не знаете какво,Абе,пълна обърквация сте..

 63. 63 Профил на Анонимен за да не ме хванат ченгетата
  *****
  Неутрално

  Уважаеми ФОРУМИСТИ, НЕЩО МНОГО ОБЪРКАНО ИМА В ГЛАВИТЕ НА ТЕЗИ ХОРА В БЪЛГАРИЯ, ДЕТО СЕ ОПИТВАТ ДА СЕ РЕАЛИЗИРВАТ, КАТО ПОЛИТИЦИ!

 64. 64 Профил на СДС
  *****
  Гневно

  БАТМАН ИДЕ НАРОДЕ .БОГ ДА ВИ ПАЗИ И УСТИСКВАЙТЕ ИМАШ ОЩЕ КРЪВ ЗА СМУЧЕНЕ.НОВИТЕ СПАСИТЕЛИ ИДАТ.УРА УРА

 65. 65 Профил на МУКИ
  *****
  Весело

  ДОЙДОХА ПРИ НАС БАТМАН И РОБИН-СПАСЕНИ СМЕ.

 66. 66 Профил на X
  *****
  Неутрално

  Всеки народ си заслужава царя и кмета и премиера и т.н.
  Обърканото е в главите на голяма част от електората, и затова политиците ни са такива. Но колкото по-зле, толкова по-добре! Дано да е така!

 67. 67 Профил на Правда
  *****
  Неутрално

  Как е възможно да има толкова заблудени хора в България, които да вярват на Бойко Борисов? Той е мутра, кукла на конци и абсолютен въздухар - некадърник. За 4 години като Главен секретар на МВР Борисов не успя направи така , че да се разкрие поне едно убйство от 60 убйства на известни хора от подземния свят.

 68. 68 Профил на Flame
  *****
  Неутрално

  Като чета как безоблачно е преминало учредяването и какъв авторитарен стил налага от самото начало ББ се питам:защо не окачихте и един портрет на Й.Висарионович над удобните фотьойли на сцената,та всичко да си е на място?

 69. 69 Профил на toti-999
  *****
  Неутрално

  Много помия. Казвал често аз . Така правят наистина отговорните хора. Те казват аз съм гаранта , аз ще взимам решенията и т.н , обаче казват и аз ще си нося кръста. Нима това не е най-достоината позиция. Явно всички тия които са пуснали помията по Бойко са хора които обичат да казват ние няма това ,ние няма онова , ние няма да ви излъжем , ние няма да приватизираме чрез РМД , ние няма приватизираме чрез процедура преговори с потенциални купувачи ....... Да продължавам ли. Които иска може да продължи. Така е господа с пумията . Достоиния човек казва често аз.

 70. 70 Профил на TatkoBarba
  *****
  Неутрално

  Е то и Хитлер и Сталин честичко са казвали "АЗ", особено Хитлер. Така че, приеми направо офертата на номер 68 и лека нощ

 71. 71 Профил на toti-999
  *****
  Неутрално

  Да "чуем" какво казва Левски. Ако загубя аз , губя само аз , ако спечеля аз печели цял народ. ......седим и мълчим. Още малко от по-горното ми писание. Ние ще отворим досиетата , ние ще направим лустрация , ние туи ние онуи .......Какво направиха предлагам да отговори -лека нощ- таткобарба.

 72. 72 Профил на DickENS
  *****
  Весело

  ...kolko ne6ta se izpisaha za nego,4e 6te vzeme da se prieme na seriozno.

 73. 73 Профил на combinator
  *****
  Весело

  tai verno drugarko! a moje li da ...oh .. do toalentnata?
  a i dnevnik mnogo svejo go dava: Икономически идеи - napulno v boikov stil

 74. 74 Профил на pre
  *****
  Неутрално
 75. 75 Профил на Pinokio
  *****
  Неутрално

  Kolegi, towa, koeto BBorisow i formaciata mu predlagat, spored men, sa dylgoochakwani ot businessa predlojenia - plosyk danyk, nulewo oblagane, premahwane na danyci, etc. Mislia, che Bg business triabwa da priznae dobroto w programata na BB i da mu okaje podkrepa.

 76. 76 Профил на Бойкин Борис
  *****
  Весело


  Да живее и пребъде вожда и учителя на българския народ Бойко Борисов.
  Като умре ще му направим мавзолей. Мястото е празно.
  Общинският съвет да не строи нищо там - ще потрябва!
  Братя и сестри, и на нашата улица ще изгрее празник!
  Така познато и носталгично.
  Да живее!

 77. 77 Профил на PACO
  *****
  Неутрално

  KAK MOJE DA GOVORITE ZA BOIKO BORISOV 4E BIL MUTRA BIL MO6ENNIK A VIE GOSPODA OT KADE GO POZNAVATE TA TAKA 6TE GOVORITE, DA NE VIE PRIATEL SLU4AINO DA NE STE PILI KAFE SLU4AINO, DA ISKAVISE AMA NEMA 6TOTO NAI DISKUTIRANIQ 4OVEK V DARJAVATA E TOI gn. BOIKO BORISOV.
  MNOGO HORA NE ISKAT TOI DA E NA VLAST, ZA6TOTO 6TE BADAT POMETENI KATO VLAK KARUCA.
  BIL TAKAV BIL UNAKAV E DOKAJETE 4E E TAKAV I 6TE VI POVQRVAM AMA NQMA DA VI POVQRVAM ZA6TOTO AZ ZNAM ZA6TO ZA 4OVEK E GLUPACI I 6TE GLASUVAM S DVE RACE ZA NEGO

 78. 78 Профил на bulgarin
  *****
  Неутрално

  ako misijata na bborisov e da obedini djsnoto az sum za gerb,no obedinenie otdolu,osyznato.ina4e komandir v djsno si ima, makar i samoten i umen

 79. 79 Профил на 007
  *****
  Неутрално

  90% от драскачите във форума са мъзеливи и миризливи лайна на които все някой им е крив

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK