Апетити за хотели в княжевската гора

<em>Жителите на Княжево веднъж вече протестираха срещу апетита към гората, но обещават и нови акции, за да запазят дърветата непокътнати. </em><br />

© Красимир Юскеселиев

Жителите на Княжево веднъж вече протестираха срещу апетита към гората, но обещават и нови акции, за да запазят дърветата непокътнати.Жители на Княжево подготвят протести заради намеренията на частен предприемач да строи върху 20% от гората над квартала. Миналата седмица гражданите сформираха свой обществен съвет, който да защитава интересите им, като първата му задача е да предотврати застрояването на парка.


"Ще внесем жалба в Софийския административен съд срещу решението на областния управител Тодор Модев да разреши застрояване на 70 дка терени с плътност 30 процента", обяви Александър Иванов, който е жител на Княжево. Според него превръщането на гората в частна собственост е недопустимо. "Това са белите дробове на цяла София, не може някой просто така да решава, че ще почне да строи и да сече", каза Иванов.


Плановете за строеж в гората са на гръцкия предприемач Йоанис Евангелос Гиофкос, който е член на управата на "Дамски спортен клуб и приятели по петанк". Фирмата на Гиофкос "Екострой 2006" има проект да направи в парка зона за спорт и отдих с хотели и атракциони. Собствеността на Гиофкос е върху 70 дка от гората.
Проектът получава възможност за реализация, след като паркът в Княжево през 2003 г. е превърнат от публична в частна държавна собственост от предишния областен управител Росен Владимиров. Веднага след това са реституирани няколко частни имота и тъкмо върху тях получава правото да строи гръцкият бизнесмен.


Паркът е включен в общия градоустройствен план на София още през 1949 г. В него, както и в няколко от по-късните планове той е предвиден за градини и лесопаркове. През 2007 г. обаче сегашният областен управител Тодор Модев променя статута на мястото и от паркова зона то става зона за спорт и озеленяване. Този статут дава право на строеж до 30% върху територията.


В момента тече и съдебен спор чия собственост всъщност е този терен - общинска или държавна.


През 1998 г. за гората е издаден акт за публична държавна собственост. В този документ няма скица на терена, описан е по имената на териториите, които обхваща. Като контрамярка община "Витоша" издава акт за публична общинска собственост с аргумента, че паркът винаги е принадлежал на района. Миналата година областният управител Тодор Модев обявява акта на общината за неправомерно издаден и изисква от кмета на район "Витоша" да му предостави документите, въз основа на които е издаден. В отговор районният кмет Любен Петров завежда дело срещу акта на областната управа, с които княжевската гора е обявена за държавна собственост. "Актът за държавна собственост е издаден на базата на два документа, които обаче ние не сме виждали. Обжалваме го, защото земята е била общинска и така се ощетява районът със 761 хил. кв.м", обясниха юристите на район "Витоша".


По заведеното от кмета Петров дело вече е проведено едно заседание в Софийския административен съд. На него като страна е конституирана и Държавната агенция по горите, тъй като областният управител твърди, че гората била под управлението на софийското Държавно лесничейство. Назначена е и експертиза за статута на земята, която трябва да бъде изготвена от общината. Срещу тази експертиза има протест на областната управа. Юристите на общината имат информация, че още преди национализацията след 1949 г. земята се е водила общинска. Не знаят обаче как да намерят толкова стари документи. Следващото заседание на съда ще е на 15 юли.


Делото ще се проточи на първа инстанция поне една година, а след това сигурно ще влезе и във Върховния административен съд, смятат юристите на района. Те са категорични, че докато няма окончателно решение на съда, в княжевската гора не може да се строи.


Преди месец главният архитект на София Петър Диков също се закани да се заеме със случая. Тогава той обеща да провери съмнителни реституции на няколко места в столицата, сред които и гората между Княжево и Бояна. Резултат от проверката все още няма.


Според протестиращите жители на Княжево гръцкият предприемач Гиофкос е представил в своя защита писма в подкрепа на проекта му от председателя на Държавната агенция за младежта и спорта (ДАМС) Весела Лечева и шефката на Българския олимпийски комитет (БОК) Стефка Костадинова.


"Не сме взимали страна по спора, ДАМС по принцип подкрепя проекти за развитието на масовия спорт и отдих", обясниха от екипа на Весела Лечева. Заради ангажимента на Стефка Костадинова покрай отпадането на националния отбор по вдигане на тежести от олимпиадата в Пекин от БОК не успяха да уточнят защо комитетът е застанал зад гръцкия бизнесмен. "Не съм виждал такива писма, но може да са пристигнали в няколкото дни, в които не съм в България", каза кметът на "Витоша", който още е извън страната.


От "Ню имидж" изсекли 15 дка гора в киноцентъра


Глоба до 50 хил. лв. може да наложи Столичната община на "Ню имидж", собственик на киноцентъра. Санкцията е заради изсичането на 15 дка гора във филмовото студио без разрешение от общината. За сечта е подаден сигнал преди месеци, а в началото на юни той стига и до общинската екокомисия. Сечта се вижда добре на сателитни снимки на мястото, които показват, че там вече има нов декор, каза съветникът от ГЕРБ Атанас Черешаров. Не е ясно колко са отсечените дървета. Опитахме се да направим проверка, но от ръководството на киноцентъра не допуснаха наш представител на територията си, каза Черешаров. За случая е сезирана и Дирекцията по национален строителен контрол, която трябва да провери дали има разрешение за построяването на декорите. В писмо изпълнителният директор на "Ню имидж" Дейвид Варод обяснява, че построяването им е част от договора с държавата при покупката на киноцентъра.


Ключови думи към статията:

Коментари (54)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Коментарка
  *****
  Весело

  А как така общината си е назначила юристи, дето не познават правото? Просто смешно е изявлението, че не знаели как да докажат общинска собственост. Сигурно въобще нямат представа от процедурата?!?

 2. 2 Профил на Оня с коня
  *****
  Неутрално

  Последователно крадливи - ето това са държавните чиновниците в България

 3. 3 Профил на old DPS habits die hard
  *****
  Неутрално

  Росен Владимиров в комбинация с грък? Хахаха! Гръцките строителни предприемачи имат богато балканско ноу-хау в застрояването на горите около градове като Солун и Атина. Знаят как се действа. И гора да е, няколко тенекии газ в сушаво лято и вече няма да е! Грък и Росен Владимиров е взривоопасна комбинация! Росен Владимиров /ДПС/ беше продал сграда до "Ал. Невски" с безплатна обява във вестник "Куриер 5" и твършеше, че всички условия по разгласяването на търга били спазени...Ако някой седне да му нищи делата, ще се отвори работа за 3 окръжни прокуратури. А това "зона за живеене и отдих с богато озеленяване" сме го виждали вече в Южния парк. По ирония там застрояването е по-плътно и от центъра! Който не вярва, да ходи да провери!

 4. 4 Профил на sysed na Dejvid
  *****
  Неутрално

  протестирайте на ул. Зелен бор 11 кв. Симеоново

 5. 5 Профил на Yes
  *****
  Неутрално

  Тъпи и лакоми идиоти. Какво ще ги правите безчетните хотели?

 6. 6 Профил на haokarapora
  *****
  Неутрално

  Бре то понеже в града зелена площ не остана аиде юрош по баирите...И гръцкият бизнесмен...понеже в Гърция не моце да се строи там където има гори айде в мизерната ни държавица дето за "паница леща"ще ни изсекат барабар с дърветата.То и без това Княжево се презастрои и не прилича на крайградска зона.
  А въпросния Росен нали е от онази известна с "доброто" си отношение към горите...

 7. 7 Профил на wagabondka
  *****
  Весело

  1-ви, има и по-смешни. Напр. юристът на общината да не притежава новия ЗУТ месеци след като той ве4е е влязал в сила и клиентът да се напъва да му обясни каква е разликата м/у право на преминаване и право на прокарване. Разбира се, юристът не плаща на клиента за консултацията.

 8. 8 Профил на амброаз
  *****
  Неутрално

  Ще излъжат Княжевци,както с тежкотоварните камиони, Но това е пътя,протести и дела в Брюксел.

 9. 9 Профил на B52
  *****
  Неутрално

  Няма ли да им приседне лакомията на тези изроди; като 4е няма да мирясат докато вси4кото с бетон не покрият...
  Виновни няма, както обикновенно!

 10. 10 Профил на Умен
  *****
  Любопитно

  Форумци,задайте си въпроса кой ни натресе комунягите пак да са на власт.Само не казвайте че чрез избори...нали там се калкулират 2 милиона мъртви гласове? Кой тогава??? Ами според определени договорки и отстъпки,национално безотговорни естествено(от леви какво да очакваш),те получиха стабилна подкрепа от запада!!! И сега не се учудвайте че който и да дойде,било от изток било от запад краде като за последно.И така ще бъде ...дълго време,ако до тогава успее да просъществува БГ.

 11. 11 Профил на зелена
  *****
  Неутрално

  гората е садена още 1928, след като общината купува частни имоти и прави този парк за софиянци. каква огромна разлика в действията на сегашните"управители"

 12. 12 Профил на емигрантин
  *****
  Неутрално

  Точно над гората вече се строи с пълна сила. Ако гледаме табелите, строежите са в "парк Витоша", ама кво от туй... А работниците стигат до строежите с леки коли направо през алеите на парка и на това отговре бибиткат на хората да се отдръпнат. Е па не се отдръпнахме хората. Ако бяхме с един по-малко щяха да ни набият, ама малшанс!

 13. 13 Профил на редактор
  *****
  Неутрално

  Областния управител Тодор Модев е много долен комуноид сте пропуснали да уточните.

 14. 14 Профил на Ami
  *****
  Неутрално

  Май е крайно време да се запалят 2-3 камиона и да се обърне с колелетата нагоре некой бетоновоз. И по един хубав бой на техническите ръководители няма да е лошо да се хвърли. Па най добре да се посегне на трасиращата техника 4е е най скъпа. Отиват трийсе човека с по една сопа и бой по теодолитите и другата скъпа техника, па нека после ако могат да ги ремонтират. То се е видяло че с добро не става, или поне наш'те продажници от такъв тип общуване не разбират.

 15. 15 Профил на аеапсх
  *****
  Неутрално
 16. 16 Профил на Стефан Караджа
  *****
  Неутрално

  Къпалня "Мария Луиза" - продадена на Вълка

  Стадион "Българска армия" - в ръцете на Сашо Томов

  Южният парк между "Хилтън", мола и басейн "Спартак" - собственост на офшорка на СИК, с участие на Любен Дилов-син.

  200 декара от парк "Витоша" - деактувани от Тодор Модев.

  >>>> ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ХОРА СЕ НАВЪРТАТ ОКОЛО ОБЩИНАТА КАТО КУЧЕТА ПОКРАЙ КЕБАПЧИЙНИЦА И ТЪРСЯТ УСИЛЕНО ПОСРЕДНИК, КОЙТО ДА ПРЕДАДЕ ПОДКУПА. ВНИМАВАЙТЕ ЗА КОГО ГЛАСУВАТЕ - ЕДИН ПРОДАЖЕН КМЕТ И ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ ПАРЦЕЛИ ЩЕ СТАНАТ КООПЕРАЦИИ С КИНТ 10

 17. 17 Профил на Gaia
  *****
  Неутрално
 18. 18 Профил на Анархист
  *****
  Неутрално

  Ето заради такива отрепки в Гърция възникна анархистичното движение. Анархистите в Гърция се радват на широка обществена подкрепа и се възприемат като съвременни хайдути - защитници на народа. Те наказаха със смърт много нагли типове, известни с кражбите си от държавата, които закон не ги ловеше. Господинът Йоанис Евангелос Гиофкос явно е минал между капките, но да не стане така че тук да се отчетеме с него? За Росен Владимиров същото се отнася!

 19. 19 Профил на Гласуващ
  *****
  Любопитно

  Към негласуващите: От коя квота бе Росен Владимиров ?!

 20. 20 Профил на wiz29395540
  wiz29395540
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Уважаемата авторка, дали поради незнание или умишлено, пропуска факта, че съпругата на Петър Диков - Даниела Дикова - е също в управата на Дамския клуб и приятели по петанк, тоест вероятно са приятели с господин Гиофкос

 21. 21 Профил на toj
  *****
  Неутрално

  Някой може ли да ми каже нещо по-конкретно
  за "Дамски спортен клуб и приятели по петанк"
  и "Екострой 2006" ,защото в Нета не мога да открия нищо по-съществено от вестникарски статии.Интересуват ме съдебна регистрация,управителни съвети и т.н.

 22. 22 Профил на Инфо
  *****
  Неутрално

  Другарят ченге Росен Владимиров е от хората на Сопола.

 23. 23 Профил на Верен отговор
  *****
  Неутрално

  Росен Владимиров е от квотата на ДПС, а най-верният привърженик на ДПС е целокупното българско общество чрез "Партията на негласуващите". На въпроса ми не е ли наясно, че като не гласуват, други ще гласуват под строй и срещу кебапчета вместо него, един представител на тази партия (демек средностатистически български малоумник) ми отговори, че нямал нищо напротив, защото Доган бил "истински политик" и единствен знаел "как да го забу... на другите". Като видиш такъв масово изпращял в главата народ от туземци как да не го ограбиш, да не му изсечеш горите, да му източиш спестяванията...Грехота е, просто грехота е да пропуснеш...

 24. 24 Профил на Верен отговор
  *****
  Неутрално

  М/у другото благата вест за българските туземци и лесните печалби на техен гръб отдавна обикаля света. То не бяха австрийски болници, то не бяха "офсетни сделки" танто за кукуриго, то не бяха "ваучери за храна", то не беше магистрала Тракия, летищата Варна и Бургас - монополно на един собственик.....Изобщо "бизнесмени" от цял свят идват да си направят кефа с туземеца

 25. 25 Профил на wiz29395540
  wiz29395540
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Виж, той, не мога да ти помогна с конкретни факти от типа на съдебни регистрации, но играя петанк от доста време и познавам т.нар. "Дамски клуб" - повечето са архитекти и соц-номенклатура. Даниела Дикова е нещо като най-важния човек в този клуб, не знам дали на хартия е в управителния съвет. Хубаво е журналистите да ни осветлят малко по този въпрос, ако има нещо за осветляване

 26. 26 Профил на Верен отговор
  *****
  Неутрално

  Сделката за дълга с великия консултант Джей Пи Морган да не забравя. Че сега, когато се посъбраха пари, се оказва че е 115 цента за 100 номинал...Но, за разлика от брейдитата нямало кол опция на 100 и не можем да ги изкупим освен по номинал...Пак някой си е направил кефа с туземеца, се оказва...

 27. 27 Профил на Stefan
  *****
  Гневно

  По Тодор Модев с яица и домати.
  Ако не помогне - камъни !

 28. 28 Профил на Борис
  *****
  Неутрално

  Единственото чувство, с което чета всичко това, е отвращение.

 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 31. 32 Профил на ot provinciata
  *****
  Неутрално

  Абе бат Бойко къде е, няма ли да ни спаси?

 32. 33 Профил на байТодорЖивков
  *****
  Неутрално

  Добре, че ви строих градове и заводи и ви залесих половин България с гори, та да има какво да ви крадат, и още да остане. Оплаквахте се, че зле съм ви управлявал, ама ако не бях аз, с бесните темпове с които ви ограбват, сега щяхте да живеете в колиби на голи поляни. Ама и това ще стане. Построеното от мене е много, ама не е безкрайно. Те ви глобализация. Те ви капитализъм.

 33. 34 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Но. 14 е прав - палете камионите и унищожавайте скъпата техника на геодезите!

  gradinko.bg
 34. 35 Профил на о, минало незабравимо
  *****
  Неутрално

  #33, тъпан тъп, тези, които сега грабят най-много, са от люпилнята на ченгеджийницата, демек силовите структури на тошовия режим.

  Тези пинизи ги пробутвай другаде, в Сега например. Ние знаем, че бившите соц държави, които се нормализираха и дръпнаха напред са тези, които решително скъсаха със соца. А тези, които хленчат по епохата на социалистическия "рай" съвсем заслужено надуват кавала.

 35. 36 Профил на байТодорЖивков
  *****
  Неутрално

  Тия дето сега грабят, ако грабеха по мое време, щяха да маат камънаците в некоя кариера. А сега са собственици на капитала, а вие сте им слуги. Глобализация. Капитализъм. А честито.

 36. 37 Профил на един Зелен
  *****
  Неутрално

  Истината е че законите в БГ са написани така щото чиновника да краде, а после друг чиновник да го оневини...

  Например за еди какво си престъпление пише - от условна присъда до 10 години???

  Е ако пишеше от 8 до 10 разбирам, ама при такива закони как искате да няма копупция???

  На България и трябва тотална прозрачност на действията на държавната администрация + закони написани така че да не оставят нещата да се случват по преценка на чиновника!!!

  www.bulgariangreens.org

 37. 38 Профил на княжевчанин
  *****
  Неутрално

  СТАВА ДУМА ЗА УНИЩОЖАВАНЕТО НА ОГРОМНА ПЛОЩ - НА ЕДИН УНИКАЛЕН ПАРК СЪС СТАРИ БОРОВЕ - ОТ КОЛЕЛОТО НА ТРАМВАЯ ДО "БЕЛОВОДСКИ ПЪТ"!НЕВЕРОЯТНА НАГЛОСТ!

 38. 39 Профил на горскиа
  *****
  Неутрално

  Данни от НИС "Делфи"

  ЕФН: 2102072162
  Име: ДАМСКИ СПОРТЕН КЛУБ И ПРИЯТЕЛИ ПО ПЕТАНК Сдружение с обществено полезна дейност
  Фирмено дело: 7216/2002
  Дата на вписване на последно решение: 24/04/2007 Решение № 3 на Cофийски градски съд, Регистър 55 Партида 9714 Том 162 Стр. 170
  Адрес: СОФИЯ-МЛАДОСТ Ж.К. МЛАДОСТ, БЛ.29А, ВХ.2, ЕТ.1, АП.6
  Статус: ДЕЙСТВАЩА

  Участници в управлението

  Име: АНАСТАСИЯ ЯНКОВА ВАТАШКА
  Дата на вписване: 12/04/2007
  Адрес: ГР. СОФИЯ
  Физическо лице
  Член на управителен съвет
  Не представлява Ю.Л./търговеца
  Действащ

  Име: ДАНИЕЛА ЦВЕТАНОВА ДИКОВА
  Дата на вписване: 12/04/2007
  Адрес: СОФИЯ-ВЪЗРАЖДАНЕ
  Физическо лице
  Председател на УС
  Представлява фирмата
  Действащ


  Име: ДИАНА ИВАНОВА МИХАЙЛОВА
  Дата на вписване: 12/04/2007
  Адрес: ГР. СОФИЯ
  Физическо лице
  Секретар
  Представлява фирмата
  Действащ

  Име: ЙОАННИС ЕВАНГЕЛОВ РИОФКОС
  Дата на вписване: 12/04/2007
  Адрес: ГР. СОФИЯ
  Физическо лице
  Член на управителен съвет
  Не представлява Ю.Л./търговеца
  Действащ

  Име: ЙОАННИС ЕВАНГЕЛОВ РИОФКОС
  Дата на вписване: 24/04/2007
  Адрес: ГР. СОФИЯ УЛ. ЧЕРКОВНА 50
  Физическо лице
  Член на управителен съвет
  Не представлява Ю.Л./търговеца
  Действащ


  Име: КАЛИН ПАНАЙОТОВ ПАНАЙОТОВ
  Дата на вписване: 12/04/2007
  Адрес: СОФИЯ-КРАСНО СЕЛО
  Физическо лице
  Член на управителен съвет
  Не представлява Ю.Л./търговеца
  Действащ


  Име: НЕВЕЛИНА СТЕФАНОВА ГЕОРГИЕВА
  Дата на вписване: 12/04/2007
  Адрес: ГР. СОФИЯ
  Физическо лице
  Член на управителен съвет
  Не представлява Ю.Л./търговеца
  Действащ

  Име: РУМЯНА НИКОЛОВА ЧОЛАКОВА
  Дата на вписване: 12/04/2007
  Адрес: СОФИЯ-ТРИАДИЦА
  Физическо лице
  Член на управителен съвет
  Не представлява Ю.Л./търговеца
  Действащ

  Предмет на дейност:

  ПОПУЛЯРИЗИРАНЕ И ПОДПОМАГАНЕ РАЗВИТИЕТО НА СПОРТА ПЕТАНК; ОРГАНИЗИРАНЕ И ПРОВЕЖДАНЕ НА СПОРТНИ СЪСТЕЗАНИЯ И ДРУГИ МЕРОПРИЯТИЯ, СПОСОБСТВАЩИ ЗА УВЕЛИЧАВАНЕ НА ЗНАЧИМОСТТА НА СПОРТА ПЕТАНК И ПРИВЛИЧАНЕ НА ПОСЛЕДОВАТЕЛИ; ОБМЯНА НА ОПИТ И ОСЪЩЕСТВЯВАНЕ НА КОНТАКТИ СЪС СРОДНИ КЛУБОВЕ, НАПРЕДНАЛИ В ОБЛАСТТА НА СПОРТА ПЕТАНК. ПРЕДМЕТ НА СТОПАНСКА ДЕЙНОСТ: ТРАНСФЕРНА, ПОСРЕДНИЧЕСКА И РЕКЛАМНА ДЕЙНОСТ В СПОРТА, ИЗДАТЕЛСКА ДЕЙНОСТ, ПОДДРЪЖКА НА НЕОБХОДИМАТА СПОРТНО-МАТЕРИАЛНА БАЗА И ПОМОЩНИ СЬОРЪЖЕНИЯ, ОТДАВАНЕ И ПОЛЗВАНЕ ПОД НАЕМ НА СПОРТНА БАЗА НА УЧЕБНО-ТРЕНИРОВЪЧЕН ПРОЦЕС, ОРГАНИЗИРАНЕ НА СПОРТНИ СЪСТЕЗАНИЯ И ПРЕДОСТАВЯНЕ НА СПОРТНИ УСЛУГИ НА ГРАЖДАНИ И ВСЯКА ДРУГА ДЕЙНОСТ ЗА ФИЗИЧЕСКО ВЪЗПИТАНИЕ И СПОРТ, ЗА КОЯТО НЯМА ЗАБРАНА.

 39. 40 Профил на интересно
  *****
  Неутрално

  Тази АНАСТАСИЯ ЯНКОВА ВАТАШКА има ли нещо общо с Янко Ваташки-Лудия, на кого му свириха на "микрофона" затворници от Софийския.

 40. 41 Профил на за №14
  *****
  Неутрално

  ще обърнеш камион и ще те съдят после като най_опасен и закоравял престъпник по бързата процедура и сигурно без право на обжалване видяхме какво стана с протестиращите еколози Те ти правова държава

 41. 42 Профил на bg
  *****
  Неутрално

  Po-izrodsko i maloumno upravlenie po vsi4ki paragrafi mai njama nikade. Abe hora, sto vse tryabva da se vlachi, krade, sasipva. Ebasi maikata. Nema nikogish da se opravim. Ama hak ni.

 42. 43 Профил на do 41
  *****
  Неутрално

  Ами щом си се примирил, налягай парцалите и си разхождай детето в Люлин или Кремиковци по добре. То държава няма, ти правова искаш. Придобивките всяко едно общество със зор си ги е извоювало, така че Вие решавате "Борова гора" или "Бетонна стена" в Княжево.
  P.S. То и в Делтата на Нигер не им е лесно, ама се мъчат хората, отвличат инжинери, взривяват камиони, платформи, а там охраната не е като тука, ШЕЛ си пазят дупето яко.

 43. 44 Профил на do #43
  *****
  Неутрално

  "Придобивките всяко едно общество със зор си ги е извоювало" - абсолютно верно!

  да се расчита на общинската администрация, власти, глупости на търкалета. само организиран и постоянен отпор на гражданите - as long as it takes - само това помага. особено в битката с строителните предпримачи, те са един дол дренки навсякъде по света.

 44. 45 Профил на Корадо
  *****
  Неутрално

  Съчувствам на съгражданите си от Княжево, но искам да им кажа, че в случая най-малко е виновен гръка, който си гледа интереса. Виновни са продажните депутати и корумпираните държавни чиновници, дето правят такива закони, че да обслужват мафията. Виновни сме и ние, че ги търпим.
  Под същия знаменател трябва да се включат и ненаситната поредица от кметове и главни архитекти на София, за които публичната собственост не значи нищо. А колкото до конкретния случай, ако наистина площта е била горски фонд, вероятно е извършена замяна по познатата порочна схема.

 45. 46 Профил на ДО БайТодорЖивков
  *****
  Неутрално

  Те ти глобализация - ни мож дъ избегаш!

 46. 47 Профил на kyky
  *****
  Неутрално

  В Москва едни хора си запазили градинката пред блока като поставили по средата паметник на кучето на Путин и никой не посмял да го бутне.

 47. 48 Профил на до № 43
  *****
  Неутрално

  примирил хм
  не знам кое те кара да мислиш така
  ПО-твърда ръка трявба на ПО-високо ниво защото
  в тая държава защитниците на природата се третират като престъпници
  и каквото и да направят ще са винаги на губещата страна

 48. 49 Профил на Grazdanin
  *****
  Неутрално

  Да има наоколо някой юрист на име Никлев!?!

 49. 50 Профил на Виденов
  *****
  Неутрално

  На всички МУТРО-ХОТЕЛИЕРИ и ПЕРАЧИ им пожелавам следното:
  http://news.ibox.bg/news/id_1972982075
  Изроди, унищожиха природата, за да перат мръсните си пари!

 50. 51 Профил на ant
  *****
  Неутрално

  Тия изроди! Искат да комерсиализират най-хубавите и романтични места, нищо човешко няма да оставят. Първо ги оставят на разруха и после на тезгяха. Няма ли наистина никакво противодействие срещу държавната и общинската сган?!

 51. 52 Профил на gorski 2
  *****
  Неутрално

  http://www.google.bg/search?hl=bg&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Aen-US%3Aofficial&hs=Kgi&q=%22%D0%94%D0%90%D0%9D%D0%98%D0%95%D0%9B%D0%90+%D0%A6%D0%92%D0%95%D0%A2%D0%90%D0%9D%D0%9E%D0%92%D0%90+%D0%94%D0%98%D0%9A%D0%9E%D0%92%D0%90%22&btnG=%D0%A2%D1%8A%D1%80%D1%81%D0%B5%D0%BD%D0%B5&meta=
  до номер 39 - ей така се прави гражданско разследване
  а тази дикова като е архитектка да не е от един от множеството дикови офиси ?

 52. 53 Профил на Готин мъж
  *****
  Неутрално

  Моля, ако сте от София, подпишете тази подписка:

  http://www.bgpetition.com/otcepvane_sofia/view.html

 53. 54 Профил на keen
  *****
  Неутрално

  В Княжевската гора се сече и строи от доста години. Заразата е стигнала до кокал, затова вече трябва да се реже!
  Кога е протестът?
  Какви други действия се предвиждат, които изискват участие на граждани?
  Не съм от община "Витоша", но ще съм там, когато трябва да защитя едно от любимите си места в София.

 54. 55 Профил на Радетел
  *****
  Неутрално

  ами построете паметник на ГОЦЕ и няма да ви пипнат градинката. Щото , иначе лошо им се пише!

 55. 56 Профил на orkel
  *****
  Неутрално

  "Дамски спортен клуб и приятели по петанк"...
  Как звучи само! Семейство Дикови и другите участници мародери сигурно са се смели до сълзи, затова че правят удар скрити зад такова идиотско заглавие.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK