Петнайсет вероизповедания се обявяват срещу легализирането на съжителствата без брак

Петнайсет вероизповедания в открито писмо се обявяват срещу легализирането на фактическите съжителства без брак, предвидено в промените на новия Семеен кодекс.


Писмото, получено в БТА, е изпратено от Апостолската реформирана църква до президента, премиера, до председателите на парламентарно представените партии, до Комисията по правата на човека и вероизповеданията към парламента и до Дирекцията по вероизповеданията към Министерския съвет.


В писмото се посочва, че в проекта на Семеен кодекс не се предвиждат забрани за регистриране на фактическото съпружеско съжителство, за разлика от реда за сключване на брак. Това означава, че и лица с неразтрогнат граждански брак могат да сключват фактически брак, което ще доведе до легализиране на полигамията в България, отбелязват вероизповеданията.


Според тях липсата на забрана за сключване на съпружеско фактическо съжителство между роднини по права линия и по съребрена линия до четвърта степен, включително и между лица, които страдат от душевни и опасни за живота и здравето болести, са предпоставка за увеличаване на моралната деградация в обществото.

Коментари (16)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на зейфод
  *****
  Неутрално

  Петнайсетте вероизповедания да си гледат работата и да се грижат по по-смислен начин за моралната деградация на хора,които и без това не се числят към тях.Така де

 2. 2 Профил на Дебилчо
  *****
  Неутрално

  Ами религиите са и против разводите, проти абортите и т.н. това е повече от нормално. Данеби Ватикана да одобрява всичко това- НЕ. Нали всички сме равни пред закона- защо да се правят преправки заради отделни случаи? Ами почнете да приемате гейове и лизбийки в държавната администрация де! И без това тези проблеми се решават от законодателната, а не от духовната власт.

 3. 3 Профил на Аlexander
  *****
  Неутрално

  Аз се обявявам срещу вероизповеданията, организациите им,книгите им, знаците им, лъжите и манипулациите им.
  Защо тези безделници не се погрижат за бедните, за сираците, за болните, за бездомните, за нуждаещите се? Къде са когато децата в домовете за сираци страдат и умират от бой, от сексуални посегателства, от експолоатация?
  Морални го играят сега!
  Аман от лицемери!

 4. 4 Профил на Смислов
  *****
  Неутрално

  Тези 15 организации съвсем правилно се обявяват против моралната деградация на съвременното общество.

  А ако двама се обичат и са готови да поемат отговорност пред себе си и пред децата си, защо не сключат брак - така, както хилядолетия се е правело на тази Земя?

 5. 5
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 6. 6 Профил на ras16377431
  ras16377431
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Напъват се талибаните да се облажат от парите за венчавки

  gradinko.bg
 7. 8 Профил на Веселина
  *****
  Гневно

  Аман от тези религии! Не стига, че насаждат нетолерантност, като се започне от верска и етническа и се стигне до расизъм и хомофобия, ами ще се и месят в чувствата на хората!

 8. 9 Профил на бракът е вид сделка
  *****
  Неутрално

  в основата си той представлява сериозен договор между двама дущи, който има съществени последствия, както за двете страни, така и за продукта от техния съюз. Безбрачното съжителство представлява измама, като всички останали. Приемането или отхвърлянето на тази измама е въпрос на възпитание и пресметливост.

 9. 10 Профил на Веселина
  *****
  Неутрално

  По повод на коментар по-надолу: Че защо да не се приемат гейове и лесбийки в държавната администрация? Да не са второ качество хора?
  И защо аз, като атеист, съм принудена да търпя обиди и намеци, че ще "горя в ада"? Защо да раждам деца за тази държава, която ще ги принуди да изучават религия в училище, което означава промиване на мозъци и натрапване на омрази? Ад може и да има, ама за тези, които пращат другите там!

 10. 11 Профил на Аlexander до Веселина
  *****
  Неутрално

  Това е. Браво, номер 8. Кратко и ясно!
  Да ни покажат те първо смирение и човеколюбие, да спрат да анатемосват зза щяло и нещяло, да спрат да лицемерничат, пък тогава може и да си помислим дали да ги уважаваме.
  Веднъж не ги видях да застанат на страната на слабите!
  Само гладят мазни бради и скудоумничат!

 11. 12 Профил на Petar
  *****
  Неутрално

  Религиозните организации могат да налагат ограничения на своите вярващи, няма защо да се опитват да натрапват своите виждания на останалите.

 12. 13
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите.

 13. 14 Профил на Черногледец Храбър
  *****
  Неутрално

  Съжителстващите без брак се обявяват срещу 15-те вероизповедания. "Ние сме повече и Силата е с нас" заяви представител на 'съжителстващите' в открито интернет обръщение до Люк Скайуокър и Принцеса Лея.

 14. 15 Профил на Rrrr
  *****
  Любопитно

  А защо да не забраним тези "вероизповедания". Някво вмирисано корумпирано попче, което лъже бабите с крива неразбираема реч, ще се бърка така в живота на хората. Това вгадява психоклимата.

 15. 16 Профил на DJ Misho
  *****
  Неутрално

  Определено казвам НЕ на полигамията и крьвосмешението... и тези "промени" в семейния кодекс.

 16. 17 Профил на килимяфките, кротко, моля
  *****
  Неутрално

  Какво застрашава тука от полигамия и кръвосмешение? Нищо. Само попски приказки на вересия. При брак и при без брак тези неща се съблюдават от нормалните хора. Безбрачното съжителство представлявало измама? ХАХАХА Бракосъчетанията пък въобще не представляват измама за узаконяване на проституция - и мъжка, и дамска - според кой е мангизлията и от сорта парче тлъста плячка в битпазарската покупко-продажба наречена законен брак.

 17. 18 Профил на Балканджи Йово
  *****
  Гневно

  Европа и цялото човечество вървят след българите.Анархията е най-лошото нещо което може да се случи в една държава.Да благодарим на човешката цивилизация ,че е измислила думата насилие,ако не беше тя до сега човечиството да се е самоунищожило. Разберете Вие педали и лезбийки,че вие започвате да унищожавате този свят, в който всички ние живеем.Този свят дошъл до ден днешен, е дошъл,е докаран до днешния ден не на вашата каруца,а на каруцата карана от мъжа и жената.Погледнете си дрехите-има копче и елик,има мъжко и женск,живейте както искате,но стига да не пречите на другите,не е нужно да правите демонстрации и да се показвате че сте обратни

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK