Фондация "Утре за всеки"

Нина Хаджийска<br />

© Булфото

Нина Хаджийска"Приемам нещата чисто човешки. Вероятно Бог е решил да се случи това. Ние не сме имали такива очаквания." Така директорът на фондация "Утре за всеки" Румяна Козарева коментира за "Дневник" изненадващия ход на Ангел Бончев да дари приготвените за откуп на съпругата му 157 хил. евро на неправителствената организация. Тя категорично отхвърли спекулациите, че парите ще бъдат предадени на похитителите.


Според информационната система ДАКСИ фондацията е вписана в Cофийския градски съд на 21 февруари 2008 г. Там е посочено, че управляващи на организацията са Румяна Козарева, Щеляна Захариева-Миронова и Захарина Савова. Козарева вчера обясни, че идеята за фондацията и за изграждане на дневен център за рехабилитация на жени, претърпели операция от рак на млечната жлеза, е на Нина Хаджийска, която заедно със съпруга си Марин Хаджийски и Меги Колева е собственик на център "Аюрведа". "Нина имаше здравословни проблеми от такъв характер и се излекува физически и психически с помощта на източни методи. Така преди 5 години регистрира център "Аюрведа". Според Козарева, която е строителен инженер, силната медийна кампания на фондацията се дължи на факта, че много телевизии са техни медийни партньори. На въпрос как си обясняват изборът точно на тяхната фондация, при положение че съществуват доста по-известни организации на онкоболните, Козарева отговори, че вероятно Бончев е видял клипа, който се върти в медиите.


На Нина Хаджийска се дължи договорът на фондацията с болница "Царица Йоанна" за дневния център, каза директорът на лечебното заведение доц. Бойко Коруков. Той е сключен на 23 април 2007 г. С него болницата отдава
за 260 лв. наем на месец 122 кв.м застроена площ


(полусрутената лаборатория по липидна обмяна) в двора за следващите 5 години, като половината от наема ще се използва от фондацията за реконструиране и ремонтиране на сградата. След този период обаче тя ще си остане собственост на "Царица Йоанна", заяви Коруков. По предварителни разчети ремонтите ще струват около 200 хил. лв., като с извършването им и с набирането на средства за тях се е ангажирала фондацията. Директорката на фондацията е собственик на дружество "Велина-Румяна-Козарева", чиято основна дейност е "архитектурни и инженерни дейности и технически консултации". Бизнесът на съпруга й Йордан Козарев е свързан със строителството - РВД-КОНСУЛТ и ИНЖКОМ-93 ООД, както и с продажба на недвижими имоти - ТИРИЗИС. Марин Хаджийски - съпруг на Нина Хаджийска и управител на център "Аюрведа", участва като собственик в две дружества. В едното - "Марио-инженеринг - Марин Хаджийски", той е едноличен собственик, а в другото - БУЛПАРК, притежава 50%, като останалата част е собственост на Георги Хаджийски. Основната дейност на първата фирма е "развлекателна дейност", а на втората - "поддържане на физическото състояние".


Сред онколекарите и останалите неправителствени организации, подпомагащи болните от рак, фондация "Утре за всеки" няма особено висок имидж, установи проверка на "Дневник". Тази фондация, както и центърът "Аюрведа"


на практика са търговски дружества

казаха медици, пожелали анонимност. Според тях само по този начин може да се обясни фактът, че пациентите си плащат за рехабилитацията. Ясно е, че Хаджийска има добър търговски нюх, заявиха и от неправителствения сектор. Оттам заподозряха, че зад въпросните дами стоят силни фирми и хора с власт, които финансират медийните им кампании. По този начин в бранша си обясняват факта, че в кампанията за построяване на новия рехабилитационен център са привлечени хора като Нешка Робева и Зорка Първанова.


По непотвърдена информация "Аюрведа" работи по съвместен проект със социалното министерство, като оттам за всеки пациент получават по 30 лв. Хаджийска е един от основателите на Демократичния съюз на жените, чийто лидер е министър Емилия Масларова. От министерството не отговориха дали работят с "Аюрведа".

Коментари (46)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на падо
  падо
  Рейтинг: Неутрално

  Ако,Ангел Бончев е взел парите от познати,с какъв морал тази фондация ще се възсползва от сумата.По този начин,ако семейство Бончеви са пострадали физически и психически,задължително се нуждаят от помощ,така да речем някоя фондацийка.Нали така?След като трябва да връща парите на познатите си ,то се оказва ,че е ударен тройно.

 2. 2 Профил на do pado
  do pado
  Рейтинг: Неутрално

  За какъв морал говориш тук,виж каква е тази фондация и с кого е свързана и на какви привилегии се радва.Как да има висок имидж?Той човека е искал да направи нещо добро, но са му я набутали под носа тази фондация.

 3. 3 Профил на Бончев по някаква причина е станал боксова круша
  Бончев по някаква причина е станал боксова круша
  Рейтинг: Неутрално

  Сигурно за семейството им е страшна трагедия-не толкова отвличанията,колкото ситуацията в която са попаднали и която е предизвикала отвличанията.
  Иначе скритата изпълнителна власт пак се присмя на официалната изпълнителна власт. Въпросът е доколко официален Гоце дърпа конците в неофициалната паралелна власт на държавата и има ли затова благословията и помощта на Москва

 4. 4 Профил на Борислав
  Борислав
  Рейтинг: Неутрално

  Прекалено много се задълбочавате.Тук става въпрос за изнудване за пари без на някой да му пука че ще има наказателно преследване.Апропо,уважажам форума на Дневник,но забелязвам че почти никой не си споменава името.Хора , бъдете по-смели.Все пак се мъчим да изпратим призрака на комунизма в дългата ни история.

 5. 5 Профил на ДО &quot;ти ли си това &quot;гражданство&quot; , приятелю? &quot;
  ДО &quot;ти ли си това &quot;гражданство&quot; , приятелю? &quot;
  Рейтинг: Неутрално

  ЗНАЧИ ТАКА СЕ ХЕЦВА ФОНДАЦИЯ - НАЗДРАВИЧКАТА!

 6. 6 Профил на  Въртим едни пари...
  Въртим едни пари...
  Рейтинг: Неутрално

  "... в кампанията за построяване на новия рехабилитационен център са привлечени хора като Нешка Робева и Зорка Първанова"
  "...Хаджийска е един от основателите на Демократичния съюз на жените, чийто лидер е министър Емилия Масларова. От министерството не отговориха дали работят с "Аюрведа"."

  "Ледът се пука,господа ....."

 7. 7 Профил на Mr. Strong
  Mr. Strong
  Рейтинг: Неутрално

  Честно казано, ако бях в тази фондация, бих върнал подобно дарение.

 8. 8 Профил на do mr strong
  do mr strong
  Рейтинг: Любопитно

  мисля, че найстина това би бил най- логичния ход ако са с чист произход.

 9. 9 Профил на vampira
  vampira
  Рейтинг: Неутрално

  Някой спомня ли си едни репортажи по националната телевизия срещу Гриша Ган4ев, касаещи бившата резиденция "Бялка", след което г-н Ган4ев по същия на4ин се отре4е както от един от адвокатите си, така и от 4аст от охраната си. Бих искала да знам какво се е слу4ило след това с тези хора. Ако не ме лъже паметта, г-жа Масларова отдавна развива благотворителна дейност в Ловешки регион, мисля 4е с някаква швейцарска фондация. Поправете ме, ако греша.

 10. 10 Профил на Ганчо Гришов
  Ганчо Гришов
  Рейтинг: Неутрално

  Някой от вас, критикари такива, къщичка, пардон, фондация за птиченца строил ли е?

 11. 11 Профил на най-нагъл рекет
  най-нагъл рекет
  Рейтинг: Неутрално

  И то на най. високо ниво- имам предположение , че по друг начин не са могли да накарат пострадалия да =Дарява" а изводите са за всички нас

 12. 12 Профил на някоий си..
  някоий си..
  Рейтинг: Неутрално

  Сигурно са му подшушнали .."дай парите на наши хора и ще ти върнем жената".Преди беше рекета ...и други престъпления....дали сега не са отвличанията ? Другият вариант е ,хората които са я отвлякли да са се трогнали от постъпката му...и те душа носят нищо ,че н повечето случаи случаи ги отхвърляме много брутално от обществото ни-наследство от комунизма(1944-1989 год.).Или може би похитителите и са желали да ни посочат някаква следа,която да води до върха на определен вид престъпна пирамида?Кой ..знае може и да е така -имайки в предвид ,че това стана с помоща на медиите за да придобие гласност в обществото ни? Но ако държавата ни беше нормална бих възприел схващането ,че когато човек прави милостиня- му се въздава за това и ,че котато човек дава ,винаги получава-така е според Библията.Добре е все пак,че е имал истински приятели ,които са му помогнали да събере желаната сума.

 13. 13 Профил на зрител
  зрител
  Рейтинг: Неутрално

  Все бях чувал за отвличания с цел откуп, но за първи път за отвличане за назидание с бонус благотворителност, че да видят всички резултата от първото действие. Брутален водевил!

 14. 14 Профил на o
  o
  Рейтинг: Неутрално

  да се хванат извършителите е по важно от всякога
  не ми разправяйте глупостите на тази ухилена овца от фондацията това е престъпление с най висока обществена опасност и за такива в наказателният кодекс досега малоумните депутати трябваше отдавна да са приели поправка за наказание от минимум 50 години затвор без право на замяна (за доказани отвли4ания разбира се )

 15. 15 Профил на анонимен
  анонимен
  Рейтинг: Неутрално

  По вярво е другото ,че в тази фондация има хора ,които водят право до върха на престъпна пирамида-агента Гоце (чиято жена е член на тази фондация) и сие.Към тяхната престъпна дейност би трябвало да се насочи общественото внимание.Но малаумниците не могат да го разберат..защото са си такива.Анатема ва Гоце и сие.Който не стачкува е проклет.

 16. 16 Профил на що за държава?
  що за държава?
  Рейтинг: Неутрално

  Доколкото разбирам и тази фондация е някаква гнусна далавера. Има ли нещо що годе свястно и чисто в тази държава бе?

 17. 17 Профил на todor_kochev
  todor_kochev
  Рейтинг: Весело

  Хубаво,прекрасно,харесва ми тази фондация,особено като гледам какви помиярки са вътре!

 18. 18 Профил на ?
  ?
  Рейтинг: Неутрално

  бах мааму егати тъпата селянка

 19. 19 Профил на Човек
  Човек
  Рейтинг: Неутрално

  Някога казваха искаш ли да забогатееш основи някаква религия , мотото на днешният ден е искаш ли да забогатееш направи фондация,примери много.

 20. 20 Профил на Наско
  Наско
  Рейтинг: Неутрално

  Върнете парите на Бончеви. Това е дарение по принуда. Това са мръсни пари. Нямате достойнство ако ги задържите и отгоре на това да благодарите за тях. Животни!

 21. 21 Профил на Фондация
  Фондация
  Рейтинг: Неутрално

  Е, толкова ли е важно кой стои зад тази фондация? Ясно е, че зад такава медийна кампания не стои Съльо и Пульо. Това са глупости на фона на това, че до 1 поколение България няма да съществува.

 22. 22 Профил на ....
  ....
  Рейтинг: Гневно

  Тази лелка на снимчицата, чиято тлъста ръка е по обем колкото бедрото ми, ако има поне малко мозък в главата си няма да приеме тези пари. В цивилизования свят такива пари се наричат мръсни пари. Но по вида е личи, че е перачка. Дано господ раздаде справедливост.

 23. 23 Профил на nina
  nina
  Рейтинг: Неутрално

  Тая безвкусно накачулена циганка никога няма да върне парите, ъащото:
  1. Събраните от "приятели" пари, предадени от Бончев на "представителя" на фондацията бяха в много строен куп от пачки, каквито се дават в банките.
  2. Гриша Ганчев, не само не помогна на подчинения си с пари, но и го уволни. Значи Бончев е крал от шефа си и е трябвало принудително да ги върне (с рязане на пръсти)
  3. Свидетели сме, как пред очите на цяла България се плаща рекет, или се връща крадено от бандит на друг бандит.
  4. Безплатна реклама и легитимиране на една сектанско-мафиотска групировка, наречена фондация, с пипала до върха, агент Гоце
  Така, че всичко си идва на място

 24. 24 Профил на смешка
  смешка
  Рейтинг: Неутрално

  Че дали пък Гоце и п риближени не са ги отвлякли, щом жена му е там и дебелата свиня масларка

 25. 25 Профил на Анонимен
  Анонимен
  Рейтинг: Неутрално

  Абсурдно е да се приеме подобно дарение, в реда на нещата е да бъде върнато. Какви бяха тези глупости, които г- жа Хаджийска обясняваше за добротата??? Не е доброта да отвличаш близките на някой и да го изнудваш за пари и накрая въпросната дама да благодари, това е гнусна гавра. Редно е тези пари да бъдат върнати, а не да се поощряват подобни престъпление с публични благодарности.

 26. 26 Профил на Анонимен
  Анонимен
  Рейтинг: Неутрално

  Абсурдно е да се приеме подобно дарение, в реда на нещата е да бъде върнато. Какви бяха тези глупости, които г- жа Хаджийска обясняваше за добротата??? Не е доброта да отвличаш близките на някой и да го изнудваш за пари и накрая въпросната дама да благодари, това е гнусна гавра. Редно е тези пари да бъдат върнати, а не да се поощряват подобни престъпление с публични благодарности.

 27. 27 Профил на бегай надалече
  бегай надалече
  Рейтинг: Неутрално

  изроди изроди изроди..чумата в бг

 28. 28 Профил на Паднал от Марс
  Паднал от Марс
  Рейтинг: Неутрално

  Егати дъртата шаврантия!

 29. 29 Профил на Автор:
  Автор:
  Рейтинг: Разстроено

  ууу като гледам снимката и ми се повдига! евала дневник - много изобличаваща фотография.

 30. 30 Профил на Помнещ
  Помнещ
  Рейтинг: Неутрално

  Щом Хаджийска е замесена със Зорка Първанова и основаният от БКП през 1990 г."Демократичен" съюз на жените,на който Масларова беше пръв председател, работата вони.

 31. 31 Профил на Риба Чукова
  Риба Чукова
  Рейтинг: Неутрално

  Цирк в цирка. Сега вече знаем, че в България престъпниците нобезпокоявано могат да режисират шоу в най-гледаната телевизия. Това се казва реалити. Кой им позволи? Защо изобщо излъчиха тази пародия? Коя истинска фондация би приела такова дарение? Спомняте ли си как Клинтънови отказаха дарението на Илия Павлов и жена му. И там има престъпност, но се борят с нея, докато тук я рекламират по телевизията.

 32. 32 Профил на IMA NADEJDA
  IMA NADEJDA
  Рейтинг: Неутрално

  Ако някой иска сега да разплете възела, да се потърсят приятелите - дарители на Бон4ев и да им се направи проверка от къде имат толкова излижни пари.

 33. 33 Профил на ние сме преди всеки километър
  ние сме преди всеки километър
  Рейтинг: Неутрално

  Заповедта за телевизионното ДАРИТЕЛСКО домино с нови-новенички банкови пачки, "назаем от приятели", е елегантен почерк на интелект с аристократично чувство за хумор. Направена за посмешище, "фондацията", барабар с някои ДАМИ, лъс на по гол за д ник из медиите. По стара партийна школовка, дори в такава поза разобличените преиграват "щастие" и се хилят до ушите (снимката горе).
  Овцете дано да схващат за какво става въпрос.

 34. 34 Профил на DJAKI
  DJAKI
  Рейтинг: Неутрално

  КАКЖО НЕ СИ ЛИ СПОМНИАТЕ ФОНДАСИАТА НА ЕЛ.КОСТО.А
  ДА парите не мири..ат

 35. 35 Профил на джаки
  джаки
  Рейтинг: Неутрално
 36. 36 Профил на не помня
  не помня
  Рейтинг: Неутрално

  Та през коя банка е станало изпирането

 37. 37 Профил на MGUK
  MGUK
  Рейтинг: Неутрално

  По Робин Хууд (Вилхелм Тел): А бе ако софийцкият шериф си сложи една (златна) ябълка на главата, похитителите на Бончеви дали биха я уцелили с гарантомет от 100 метра?

 38. 38 Профил на az
  az
  Рейтинг: Неутрално

  Нешка Робева им каза да върнат дарението направено с такива пари,те отказали.
  "Дарението" се намирало в 1-ва инвестиционна банка в момента,така казват медиите.

 39. 39 Профил на до vampira
  до vampira
  Рейтинг: Неутрално

  Ей вампире специално за Бялка си в грешна посока. Тогава едни бракониери бяха разочаровани че вече го няма онова време през 90-те години когато си правиха каквото си искат. А за адвоката ами той и към момента си е на работа в Литекс

 40. 40 Профил на де се къса
  де се къса
  Рейтинг: Неутрално

  Де се къса ДЕСЕКАСА-там е сметката на фондацииката

 41. 41 Профил на Nikolay UK
  Nikolay UK
  Рейтинг: Неутрално

  Един договор е унищожаем и когато нарушава добрите нрави. То не че в България останаха такива, но се съмнявам, че такова принудително дарение при форсмажорни обстоятелства би минало за законно в една нормална страна.

  Но най-интересното е в края на статията:

  "Аюрведа" работи по съвместен проект със социалното министерство, като оттам за всеки пациент получават по 30 лв."

  Откога здравното министерство има излишни пари, които да дава за знахарство? Ако това е вярно това ми се вижда не просто злоупотреба, a направо гнусотия. Това са пари, които въпросната "организация с идеална цел" краде (със съучастието на Министерството) от всички онези пенсионери и социално-слаби, които нямат пари за лекарства.

 42. 42 Профил на сем. Колеви
  сем. Колеви
  Рейтинг: Неутрално

  Нина Хаджийска и цялото и семейство замесено в тези фирми и фондацийки не се ли страхуват от ВЪЗМЕЗДИЕ? Фондацията е регистрирана, както пише по горе през февруари 2008, а договор за ползване на лабораторията през април 2007 - нещо не ередно... Май е права Н. Робева - ВЪРНЕТЕ ПАРИТЕ и печелете с развлекателната си дейност, но не за сметка на ОНКОБОЛНИТЕ. Как и защо е нужен и на кой онкоболни този център при положение, че няма лекарства, а много от медицинската техника е за подмяна? Хаджийски помислете за ПОСТЪПКИТЕ си...

 43. 43 Профил на Лара Крофт
  Лара Крофт
  Рейтинг: Любопитно

  Тия бандити просто уцелиха в десетката с тая фондация. Един вид показаха ни къде се крият по-големите бандити. Направо започват да ми стават симпатични.

  Показаха недвусмислено, че зад всяка благотворителност се крият мръсници, подлеци нечистоплътни и алчни индивиди - същите като чиновниците дето работят в министерсва и държавни агенцийки. И в комбина с тях.
  Това са хора дето не за произвели и два лева национален доход, но пък тръгнали да просят от врата на врата от чуждо име, но за собствена сметка.
  Върнете парите на човека, вашта мама дебелогъза

 44. 44 Профил на holandka
  holandka
  Рейтинг: Неутрално

  Може ли Дневник да напише статия за фирма или личност в БГ която не КРАДЕ?
  Щом и на болните от рак са посегнали и са закриляни от Масларица Първановица и др? Просто нямам думи. Как спят вечерно време и мислят ли че няма възмездие? И за какво точно се изразходват тези 30 лв. на човек? А болните от рак умират в БГ защото нямат лекарства. Докога ще се търпи това срамно положение да се краде законно от данъкоплатеца?

 45. 45 Профил на ............
  ............
  Рейтинг: Неутрално

  мн добре познавам вси4ки от фондацията,за тва изоб6то не говорете глупости като не сте наясно!!от куде знаете 4е са дадени насила???!!така си мислите.само ангел бон4ев си знае.ако детето ви е болно и нямате средстжа да го излекувате,а някой ви даде пари да го излекувате,ще се питате ли какви са тези пари или ще си излекувате детето?!но понеже мн знаете...парите ще се ползват за добро.това е важното!спрете да умувате,а помислете!:@

 46. 46 Профил на ЕЛЕНА
  ЕЛЕНА
  Рейтинг: Неутрално

  АНОНИМЕН ОТ 11 ВГУСТ, НЕ ЗНАМ КОЛКО ГИ ПОЗНАВАШ ВЪВ ФОНДАЦИЯТА, НО ДЪЖАНИЕТО НА ТЕЗИ ЖЕНИ, ПРИКАЗКИТЕ И ДЕЙСТВИЯТА ИМ НЕ ДАВАТ ОСНОВАНИЕ ЗА ТОВА ЧЕ СА КАТО ДОНКА ПАПРИКОВА. В Р Е М Е Т О ЩЕ ПОКАЖЕ! ЩЕ СЛЕДИМ ДЕЙСТВИЯТА ИМ...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK