ТИМ - тайнствената групировка

Откъс от книгата на Юрген Рот "Новите български демони"

Марин Митев (на преден пран) и Иво Каменoв - двама от основателите на ТИМ. Публичните изяви на третия - Тихомир Митев са изключително редки.

© Импакт прес груп

Марин Митев (на преден пран) и Иво Каменoв - двама от основателите на ТИМ. Публичните изяви на третия - Тихомир Митев са изключително редки.От няколко дни на пазара е дългоочакваната книга на германския разследващ журналист Юрген Рот "Новите български демони", която разбуни духовете още преди появата си. В нея изследователят на мафията в Европа представя няколко от емблематичните фигури на политическия и икономическия живот у нас наред с обвързаностите между висшите етажи на властта и престъпния свят. Тази седмица "Дневник" представя откъси, предоставени от издателство "Слънце", под чиято марка излиза книгата.


При посещението си във Варна се сетих за убеждението на криминалистите, че главната цел на всички престъпни мрежи в рамките на глобализацията логично трябва да е създаването на монопол или на картел от различни пазари. Като че ли ТИМ все още е обвита в мъглата от обвинения, подозрения и една порция теория на конспирацията. При многобройните ми разговори на тази тема се натъкнах на страх и на стена от мълчание. И ако някой политик, банкер, прокурор, полицейски служител, адвокат, гражданин или журналист е готов изобщо да каже нещо, то името на групировката се цитира само в краен случай. Страхът е определящ елемент, когато става дума за тази организация и нейните ръководители. Търсенето на търговския регистър на "ТИМ Холдинг" е безуспешно. Няма председател на управителния съвет, няма надзорен съвет, нищо от това, което би било естествено при такъв концерн с милиарден капитал, работещ в международен мащаб.


В интернет енциклопедията "Уикипедия" четем: "Смята се, че както и в други български градове, някои сектори от икономиката, например хазарта, корпоративната сигурност, туризма, търговията с недвижими имоти, професионалния спорт, са контролирани от групировки от сенчестия бизнес, които поддържат тесни връзки с представители на бившите секретни служби от комунистическия период. Такава е и групировката ТИМ от Варна".
Наименованието ТИМ се среща за пръв път в едно вестникарско съобщение от 16 февруари 2001 г. На 21 януари 2001 г. във Варна е застрелян местният наркобарон Георги Георгиев, по прякор Рахита. В съобщението се казва, че "е бил тясно свързан с групировката ТИМ".


От един уважаван български бизнесмен, който беше напуснал България, защото се страхуваше за живота си, а и за живота на своите сътрудници, наред с други сведения получих и уличаваща информация. Върхът на всичко беше обвинението, че в момента ТИМ е най-мощната криминална структура в България - причините нямат значение - и


никой не би се занимавал интензивно с тази групировка


Бизнесменът ми пишеше освен това: "Обградили са се с десетки адвокати, бодигардове и други помощници и всички се страхуват до смърт от тях, никой не се осмелява да попита за произхода на огромното им състояние"...


Възможно е, разбира се, и всичко да е пропаганда. Оклеветяването на определени лица и групировки по политически причини или заради конкуренция в България не е нещо необичайно, по-скоро дори е правило. Ето защо изказването на въпросния бизнесмен може да е и чиста дезинформация. Но също толкова голяма е вероятността тези обвинения срещу действително съществуващи престъпни структури с техните нечистоплътни отношения с водещи политици да отговарят на истината.


Срещнах се с един прокурор, който като много други не искаше да назовавам името му. "В началото ТИМ беше основана като самостоятелна групировка на Марин Митев и Иво Каменов. Бащата на Тихомир - третият от съсобствениците - беше от тайните служби, служител в Държавна сигурност. Предполагам, че е възникнала като самостоятелна фирма. Но по-късно е закриляна и вероятно финансирана със средства от тайни фондове. Това беше в периода 1995-1997 г. Тогава вече имаха контрола над търговията с пшеница. Същевременно създадоха и вестник, и телевизионно студио. Тогава не съм бил във Варна, но знам, че двама души - собственици на регионалната телевизия, е трябвало да предадат дяловете си и че срещу тях е използвано насилие. По същото време тези хора поеха и търговията с риба и рибни продукти. И тук беше приложена сила, за да изключат конкурентите. Странното е, че все още си показват лицата. По онова време, през 1997 г., беше известно, че имат връзки с Марк Рич. Същевременно получаваха и политическа подкрепа и съвети".


"Защо са били самостоятелни?", попитах прокурора. "От една страна, защото Митев все още беше високо в йерархията. Те не са типичните представители на номенклатурата, които биха получили големи финансови средства. Нямаха "аристократичен" произход. Но по-късно, изглежда, все пак получиха


голяма подкрепа от страна на тайните служби


На практика те нямат образование, а се занимават с банково дело, застраховане, приватизацията на големи транспортни предприятия. Успехът им не би могъл да се обясни по логичен начин. Доказателство за самостоятелността им за мен е фактът, че тези хора са публичните лица на групировката. В последно време стъпиха в София и вече имат силни позиции и там. Известно е, че бившият министър на отбраната в годините 1995-1997 г., адмирал Димитър Павлов, можеше да се види в офиса на ТИМ, също както и друг високопоставен служител - полк. Николай Николаев. Те са тясно свързани с тъмните сили от миналото".


Това каза прокурорът. Тежки думи. Все по-ясно ми става, че трябва да разговарям с представителите на ТИМ, защото всички тези обвинения трябва да бъдат изяснени.


С тази мисъл започнах своето разследване, като се надявах да вдигна булото на тайнствеността, което до днес обгръща тази компания и нейните основатели. Защото още на предварителните разговори ми направи впечатление, че се натъквах на непознат досега латентен страх и на крайна въздържаност, когато ставаше дума за ТИМ.


Сравнително малко неща можем да прочетем в българските и чуждите медии за групировката ТИМ и особено за нейните ръководители. Ако потърсим в Google, се появяват само оскъдни сведения за едно предприятие. А за собствениците на този икономически конгломерат не може да се намери почти нищо, всъщност - абсолютно нищо. И българските медии


говорят по-скоро въздържано, ако изобщо говорят


за въпросната империя от фирми. Най-подробният материал се появи преди години в "Капитал". Беше написан от журналиста Иван Михалев. Според него ТИМ, с над 150 фирми и повече от 10 000 служители, е една от най-мощните икономически структури в България. Абревиатурата е съставена от първите букви на имената на тримата босове: Тихомир Митев, Иво Каменов и Марин Митев. Само 12 души контролират всичките фирми на ТИМ. Иван Михалев пише, че за да станеш телохранител на един от големите босове, трябвало да имаш зад гърба си най-малко четири години "вярна служба".


Докато Марин Митев контролира работата във Варна, Иво Каменов отговаря за фирмите в София и за финансовите операции, а Тихомир Митев се грижи за промишлените дейности на групировката.


ТИМ е основана през 1993 г. от бивши морски пехотинци от една секретна елитна част на военноморския флот, наречена "Тихина".


Конгломератът от фирми е притежание на около десетина души. Всеки от тях държи определена част от активите и управлява една от сферите на дейност на групировката. Централният офис във Варна се намира на бул. "Генерал Скобелев", бл. 13. В София седалището на ТИМ е в сградата на "Химимпорт" на ул. "Стефан Караджа" № 2. Тясно свързани с възникването на ТИМ са Разузнавателното управление на Министерството на народната отбрана (РУМНО) и Военното контраразузнаване (ВКР).


Първите милиони са спечелени, когато бившите морски пехотинци получават поръчка от тогавашната "Стопанска банка" да приберат лошите й кредити. Това трябва да е станало съвсем легално, въз основа на сключени договори. Така погледнато, групировката ТИМ е едно успешно предприятие, но все пак прави впечатление, че основателите му са предимно морски пехотинци, които по всяка вероятност не са имали голям опит в мениджмънта, както и в работата на международните финансови пазари. Снимки на водещите членове на групировката почти няма. Единствено Иво Каменов е заснет на публичния търг за приватизацията на българската авиокомпания "Хемус еър" на 9 януари 2003 г. в София. На снимката се вижда едър мъж, небрежно облечен, който по-скоро прилича на бодигард, отколкото на един от най-влиятелните бизнесмени в България. За него в международната кредитна информация на "Дън и Брадстрийт" има кратка информация. Според нея той е директор на "Мустанг Холдинг", съдружник в "Ариел TV" АД, "Таб" ООД, "ТИМ Кар", "ТИМ Клуб Тортуга", свързан е с "Химимпорт Груп" и други предприятия. За начало на дейността му се посочва 1994 г. Само "Химимпорт" (важно и доходно държавно предприятие, приватизирано от ТИМ) днес се предполага, че е на стойност между 25 и 60 милиона щатски долара. Казвам "предполага се", защото на запитването си "Дън и Брадстрийт" не са получили съответна информация от отговорни лица във фирмата.Право на отговор
По повод публикацията "Юрген Рот за Ахмед Доган и обръчите от фирми. Откъс от книгата на Юрген Рот "Новите български демони" искам да заявя, че тези интерпретации, включително и подредбата на написаното, все едно аз съм констатирал всички тези икономическо-политически събития, са некоректни удари под кръста.
Иво Каменов

Коментари (175)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Sunder
  *****
  Неутрално

  Почва се. Лека полека ще ви натикаме всичките в кутийки 2х2метра.

 2. 2 Профил на боби
  *****
  Неутрално

  ще видим кое какво е било през тия години..

 3. 3 Профил на Емил
  *****
  Неутрално

  Мила статия наистина. Макар и само уводна, надявам се. Радва ме и количеството коментари под нея

 4. 4 Профил на mun4o
  *****
  Неутрално

  Сундер,ти 4ете ли внимателно статията?Не са виновни ТИМ,че институциите им позволяват да си правят каквото си искат,под благосклонния поглед на Прокуратурата и с любезното мълчание на журналистите!

 5. 5 Профил на mun4o
  *****
  Неутрално

  Е то не е като да се гавриш с Масларова,пък и тези юнаци не се шегуват!

 6. 6 Профил на боби
  *****
  Неутрално

  да, това е само началото, пък и прочетете цялата книга, 12 лева струва. има интервюта с Иво Каменов и журналистическо разследване за ТИМ и т.н.

 7. 7 Профил на Mickey
  *****
  Неутрално

  Този господин, наистина ли си мисли , че по този въпрос знае повече от варненци!?

 8. 8 Профил на koko
  *****
  Неутрално

  Ще дойде края и на тази империя. Всичко е въпрос на кога а не дали. Страха и нежеланието на политическата мафия създаде благоприятна среда за такива "бизнисмени" които притежават несметни за България богатства.Само една тяхна яхта е близо 17 млн евро. В това време скенера в Пирогов не работи и няма пари за резервни части. Господ забавя но не забравя.........

 9. 9 Профил на Капитал и Дневник
  *****
  Неутрално

  пазеха през годините упорито мълчание относно ТИМ. Или са тяхна собственост или ТИМ са ужасно много страшни. Какво ли има да става, щом вече разчупиха това мълчание?...

 10. 10 Профил на аз
  *****
  Неутрално

  Много интересно, наистина. Какво ли ще научаваме още. Добре, че поне другите не ги е страх да говорят. Разбира се, ТИМ е тема табу за много българи. Та много от тях все пак работят за тази групировка. За да имаш фирма, особено във Варна, трябва да имаш тяхната "благословия", защото "Те могат и с добро, могат и с недобро"...Можете да го разбирате както искате, но е факт, че имената са много точно споменавани...

 11. 11 Профил на student
  *****
  Неутрално

  основателите му са предимно морски пехотинци, които по всяка вероятност не са имали голям опит в мениджмънта,- Тези 4удеса само ж Бг стават.За какво им е да ходияат на у-ще на хората те са родени гении

 12. 12 Профил на varna
  *****
  Неутрално

  Поне да бяха напражили нещо полезно за града си освен 4е го бетонираха от плажа то летището?!?

 13. 13 Профил на Делян Ковачев
  Делян Ковачев
  Рейтинг: 646 Неутрално

  Значи ясно защо Bulgaria Air не може да прокопса!

 14. 14 Профил на мдааа
  *****
  Неутрално

  Показателно е, че чуждестранен журналист разследва най-горещите и важни теми за българското настояще, докато родната журналистика, скована от страх, ояждане и малоумие, се занимава с жълтения и дреболии.

  Все пак, евалла на Дневник, че са дали възможност разследването на немеца да стане известно и в България.

 15. 15 Профил на до №9
  *****
  Любопитно

  Ако си следил "Капитал" от създаването му, много отдавна щеше да знаеш много неща за ТИМ! Просто влез в архива и потърси информация за ТИМ!

 16. 16 Профил на .
  *****
  Неутрално

  ТИМ се занимават с обикновена контрабанда през границата "разрешена" от Иван Костов и неговите митничари. това е истината. всякакви глупости за Държавна сигурност и такива от род са само журналистическа измислица да се хвърли черно върху БКП и комунистите. след 1989 г. италианската и американската мафия (евреите като Марк Рич) имат много силни позиции в българската икономика чрез рекет и монопол на черния пазар на крадени коли, наркотици, търговия с имоти и контрабандна търговия

 17. 17 Профил на antia_KOMONIZMA
  *****
  Неутрално
 18. 18 Профил на варна
  *****
  Неутрално

  как се строят два хотела еднивремено а......"Астера"-Зл.Пясъци и "Азалия"-Дружба.......

 19. 19 Профил на .
  *****
  Неутрално

  и сега има закон за пране на пари и съгласно него всичко което не може да се докаже откъде е придобито, се конфискува. но ТИМ имат голям чадър в парламента и най-вече в съда

 20. 20 Профил на Тупур Тупур
  *****
  Неутрално

  ТИМ е първата структура, която още в началото на първоначалното натрупване на капитала излезе на светло. И понеже шефовете и са умни и яки пичове, успяха да изплуват над дрисльовците, дето само разчитат на далаверката. Верно, че некой посерко може и да е изял дървото, ама то в тая тъпа държава, спасяването на давещите е проблем на самите давещи. ТИМ са доказателдтво, че българите също могат да бъдат световна класа!
  След враме, икономистите ще напишат истинската история за ТИМ. Тъпата българска завист отново. ТИМ са българска икономическа групировка бе ненормалници! Дават хляб на толковамного хора, че сигурно и вие имате роднини сред тях. И сега при кризата, пак ще имат грижата, да ви хранят.

  Ейййй! Голем проблемна България е неграмотността!

 21. 21 Профил на Дама Пика
  Дама Пика
  Рейтинг: 418 Неутрално

  За да няма оплювки, клюки предположения по адрес на ТИМ трябва да дават съответните данни за дейността си. Когато се мълчи - това е положението - мъгляво.А защо мълчат- те си знаят. От друга страна в развитите държави не гледат с добро око на големи фирми, холдинги за които не може да се намери никаква информация .

  И понеже не се знае каква е истината има хора, които казват ' аз работя за ТИМ ' за да всяват респект у другите или да си отворят вратичка за някъде. А дали е така ......

  Не ми е ясно защо им е тоя голям капитал - никой нищо не е занесъл на онзи свят освен костюма на гърба си - но тяхна си работа . Поне оправиха Алея първа . стана хубав крайморския път , чистят и е чисто.

  Нямам нищо против да си поговорят с ония момчета , които бутнаха хубавата къща на Княз Борис -57, да я построят отново . На мнение съм че не трябва да се гледа в паничката на другия. Но този друг, ако има възможности и пари да прави за Варна и варненци полезни неща - нека го прави.

 22. 22 Профил на NEMO
  *****
  Неутрално

  ETO TEZI BIZNESMENI ZASLUZAVAT DA BUDAT OTSTRELQNI A DECATA IM OTVLE4ENI ZA OTKUP

 23. 23 Профил на вече съм към края на книгата на Юрген Рот
  *****
  Неутрално

  Съкрушително ми подейства интервюто с боса на тим. Просто размазващо то е в квинесенцията на човека- дърт комуняка! Прачту книгата и за шадваванкю има достатъчно

 24. 24 Профил на Дo # 16
  *****
  Неутрално

  Измери си температурата

 25. 25 Профил на :-)
  *****
  Неутрално

  ., пак не си чел внимателно:
  "Предполагам, че е възникнала като самостоятелна фирма. Но по-късно е закриляна и вероятно финансирана със средства от тайни фондове. Това беше в периода 1995-1997 г. Тогава вече имаха контрола над търговията с пшеница."

  Какъв Иван Костов, какви 5 лева - по времето на Костов мутрите не смееха да гъкнат, даже И.Павлов едвам се показваше.

 26. 26 Профил на ДО 21
  *****
  Неутрално

  В Сицилия мафията също чисти и дава хляб на много хора.Ако работиш в някоя от фирмите на ТИМ, те разбирам.

 27. 27 Профил на Rumen I
  *****
  Неутрално

  Винаги при едно или друго правителство просперира една или друга групировка повече или по-малко.

  Червените капитали явно сега цъфтят, българите могат отново да почнат да гасят лампите и да викат НЕ НА СТРАХА или то вече няма значение... и на слепец е ясно че няма да се оправиме, защо ли все още викаме промяна.

 28. 28 Профил на криво да седим, ...
  *****
  Неутрално

  без танкове няма да ни се размине

 29. 29 Профил на Дама Пика
  Дама Пика
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Така като чета коментарите , ще ме накарате да отида да я търся тази книга и да я прочета.

 30. 30 Профил на ТИМ и висшето образование
  *****
  Неутрално

  Само да допълня, че групировката ТИМ си имаше и свой факултет за печатане на дипломи за висше образование по специалностите "право" и "публична администрация". Това е мафиотската структура носеща името ПИФ - Правно-исторически факултет на Александър Воденичаров при ЮЗУ - Благоевград. Университета на Александър Воденичаров с бивш ректор Гюдженов и настоящ незаконен Иван Мирчев.
  Покойният Кръстник на ТИМ Никола Дамянов е лобирал скандалния Александър Воденичаров още 1999 г. да оглави ПИФ при ЮЗУ Благоевград. Иво Каменов, аа който се говори горе е взел дипломна от ПИФ. Също и доскоро зам.-министър на МВР Камен Пенков. И бившата директорка на БНР Поля Станчева.
  За повече информация по този скандален случай в "Дневник" търсете името на скандалния бивш член на Висшия съдебен съвет и председател на Управителния съвет на банката на престъпната групировка ТИМ, банка ЦКБ Александър Воденичаров.
  В "Дневник" наберете и търсете името на скандалния Александър Воденичаров от ПИФ на ЮЗУ. Търсете го също в "Капитал',"Медиапул", "Проианти". Четете блоговете на Петър Дошков и Стефан Дечев, които първи се заеха с разкриването на истионата за престъпленията на Воденичаров и сезираха и министър Даниел Вълчев. Четете и форума на електроннното историческо списание "Анамнеза". Четете ГТА.
  Четете в хартиен вариант двата материала във в. "168 часа" от 2 и 16 октовмри.
  Много има да научите за скандалния бивш член на ВСС и вързан с престъпниците от ТИМ Александър Воденичаров. За бившия ректор на ЮЗУ-Благоевград Илия Гюдженов (чрез него престъпността още е в Националната агенция по акредитация във висшето образование при необяснимото или обясномото мълчание на Даниел Вълчев)
  Не бива въобще да се забравя и сегашния незаконен ректор на ЮЗУ Иван Мирчев. Освен всичко друго в законния срок до 29 октомври 2008 г. той не свика задължителното по закон Общшо събрание на ЮЗУ.
  Идете и на телевизия бТВ и гледайте он-лайн скандалните ракрития на д-р Перър Дошков за престъпнленията на Воденчиаров, за незаконните му дипломи, за незаконния сегашен ректор на ЮЗУ Иван Мирчев. Идете на бТВ и наберете Александър Воденчиаров и Петър Дошков.

 31. 31 Профил на Zuk Trombon
  *****
  Неутрално

  Абе как така толкова къса памет? ТИМ е едно от децата на Мултигруп. За да се забрави Мултигруп тя "трябва да умре", но кой ще поеме щафетата?

 32. 32 Профил на Дама Пика
  Дама Пика
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До номер 21.

  Не, не работя в никоя от фирмите на ТИМ и пиша с регистрация както виждаш - за разлика от теб . също за разлика от теб съм чела световната икономическа история и съм наясно че винаги при преход има първоначално натрупване на калитали от шепа хора, които запазват позициите си с десетилетия. Такъв момент сме уцелили да се родим - всеки със съдбата си. Това, което се случва в България е нормално. имайки предвид факта, че сме 21 век и имаме достатъчно факти от световната икономическа история можехме да не допуснем тоя процес, но пък всеки народ си заслужава управниците - комунистите изобщо не са излизали от властта .
  За мен не ТИМ са проблем в държавата, а Ахмед Доган. като му чета изказванията от тях личи че на него много му се иска да насади измежду електората си мисленето че е застрашен етиническия мир и видиш ли ако не е той - мирът отишъл ' на кино' . Ако се създаде конфликт, то ще е поради спрените ервопари - милиарди заради далаверите в земеделското министерство, околната среда и водите и бедствията и авариите.

  Освен Алея първа , сега ще построят и стадион Варна ТИМ . предпочитам да виждам 'чашата ' наполивина пълна, а не наполовина празна. А най-вече не гледам в чуждата паничка.

  Подхвърляш просто забележки кьор-фишеци и много май ти се иска да си между тях с милиарди активи . такива желания поне аз нямам. многото пари вървят за ръчичка с многото главоболия.

 33. 33 Профил на Хм
  *****
  Неутрално

  ДАНС май ще започне да дава резултати.Да не го сецнат.Браво на всички смели български и ъуждестранни журналисти и Дансаджии.

 34. 34 Профил на хм до дама Пика
  *****
  Неутрално

  Аз пък гледам и не от любопитство, а от желание да намеря виновника, защо паничките на 90% българи са празни, а на 1% са като океан пълни. И защо не си кръстят този стадион не на абривиатурата от имената им, а да си построят 3 стадиона и всеки да носи име на един от собствениците на Варна, все пак са само 3. Госпожо Пика не ви ли се е искало да бадете Каро и да не сте феодален поданник?

 35. 35 Профил на Дама Пика
  Дама Пика
  Рейтинг: 418 Неутрално

  до ХМ.

  Не виждам защо търсите виновник , когато той е известен и се казва ' български народ'. Тоя български народ в началото на 90-те години беше много лесен за манипулация, вярваше на лозунги и приказки само и пусна по червения килим на парламента неподходящи хора и от там тръгна всичко . И все още българския народ с вота си е този, който 'подрежда' парламента - държавния и местния . Последните 10-на години народът не е толкова доверчив, но я кара все още по инерция .

  Прочетете световната икономическа история и ще видите, че в България не се случва нищо необичайно и неслучвало се другаде .

  Ако има факти и доказателства срещу която и да е едра икономическа групировка в България- ДАНС и прокуратурата да си вършат работата . Но да се приказва без доказателства , а на база ' този и онзи казал' не става. Презумпциятя ' невинен до доказване на противното' е валидна в цял свят.

  Не се чувствал феодален поданик. Вие за да се чувствате така е ваш избор.

 36. 36 Профил на до Дама Пика
  *****
  Неутрално

  звучиш ми като някой имидж мейкър...

 37. 37 Профил на Пожарникаров
  *****
  Неутрално

  Момчета (и евентуално момичета)! Видяли ли сте досега да е конфискувано имущество, натрупано вследствие на революция или коренна промяна на обществения строй? Няма и да видите. Така че ТИМ каквито и да са, колкото и да са омразни, ще бъдат съсипани единствено ако почнат да правят грешки или глупости. Руснаците се примираха с по-малкото зло и техните олигарси в 2001 г. сключиха неофициален договор с Путин - те да запазят богатствата си при положение, че прежалят една част за "доброволни" социални пожертвования. Така в Русия се появиха например куп спортни бази, бяха и са финансирани спорти отбори, училища, театри, музеи и т.н. Може би това е единственият работещ вариант и при нас. Вие да не мислите, че Ексон Мобил, Роял Дъч или Майкрософт могат да докажат, че всеки долар им е чист? Но никой не ги закача...

 38. 38 Профил на Аз
  *****
  Неутрално

  сравнението с Русия никак не е добро, все пак вече сме в Европа и начините на правене на пари са малко по-различни от тези, на олигарсите в Русия... и се надявам на никой в България да не му скимне да върви към руския модел!!! иначе за бъдещето на ТИМ - ами спомнете си съдбата на останалите групировки на прехода... единствения шанс на ТИМ е да поверят управлението на дружествата си на професионални мениджъри - нещо, което не забелязвам да правят... и сега да си припомним коя фирма оцелява на пазара - тази дето има пари или тази дето има добри мениджъри... защото парите имат свойството много бързо да изчезват...

 39. 39 Профил на 2 спатия до ДАМА ПИК(л)А
  *****
  Неутрално

  Не знам Дама ли си, или Азис! Пък и 5 пари не давам - изборът си е твой!
  Но когато се коментира тук, обикновено се коментират ДОПИСКИ, а НЕ ФАКТИ!!!
  Фактите, ако има такива, обикновено са в "СЪОТВЕТНИТЕ ОРГАНИ"! Разбирай ДАНС ФИНАНСОВО РАЗУЗНАВАНЕ, ПРОКУРАТУРА, СЛЕДСТВИЕ и т.н.
  От друга страна КОГАТО ВСЯКА СУТРИН ПРЕЗИДЕНТЪТ прекрачи прага на кабинета си - на бюротому ГО ЧАКАТ 3 ДОКЛАДА - от ВОЕННОТО разузнаване, от КОНТРАРАЗУЗНАВАНЕТО и от ФИНАНСОВОТО разъзнаване!!!
  т.Е. - МОЖЕМ ДА ГИ КРИТИКУВАМЕ (ТИМАДЖИИТЕ) защото знаем, че те присъстват в тези доклади!
  И накрая - ОБВИНЯВАН, АРЕСТУВАН, СЛЕДСТВЕН, СЪДЕН И ОСВОБОЖДАВАН ЗА 140 (Словом: Сто и четиридесет!!!) УБИЙСТВА, АЛ КАПОНЕ ВЛЕЗЕ В ЗАТВОРА ЗА НЕПЛАТЕНИ ДАНЪЦИ за 10000 (Словом: Десет хиляди!!!) долара!!!
  Ха сега ти ме увери, че тези хора, толкова ти симпатични и толкова добре познаващи СВЕТОВНАТА ИКОНОМИЧЕСКА ИСТОРИЯ (според тебе) САСИ ПЛАТИЛИ ВСИЧКИ ДАНЪЦИ!!!

 40. 40 Профил на Mickey
  *****
  Неутрално

  Прочетете Тупур Тупур номер 20!!!!
  УЖАС!

 41. 41 Профил на мит
  *****
  Неутрално

  не са толкова мистериозни
  www.tim.bg

 42. 42 Профил на един варненец
  *****
  Неутрално

  типична българска черта...чешенето на езици....

 43. 43 Профил на di
  di
  Рейтинг: Неутрално

  Няма регистринана фирма с това име ТИМ. Полк. Николаев, който цяла Варна знае, че се представя за корпоративен секретар на ТИМ, всъщност юридически не е обвързан пряко с групировката. А иначе снимки има на Марин Митев и Иво Каменов Разбира се в личния им вестник -Черно море - http://more.info.bg/default.asp?issueID=1082. Просто Юрген Рот не е търсил, където трябва. Истината е, че на изток България граничи с ТИМ.

 44. 44 Профил на CommonSense
  *****
  Неутрално

  Кратък пример за колегиални взаимоотношения в офиса така както ги разбират варненци (а и не само те) :

  Офис на базирана в София ИТ фирма. Новопостъпил свръх амбициозен варненец програмист.
  Свръх амбициозноста май има два източника - нещо като комплекс на провинциалиста - дошъл и решен да превземе столицата и нещо което прилича на наполеонов комплекс - много нисък ръст за мъж което го принуждава да компенсира.

  Та новият варненски колега, който иначе е доста интелигентен и в началото демонстрира общителност, получава някоя и друга критика от колега, но критика на идеи конкретно свързани с работата - нищо лично.

  Ден два след това варненеца пристига рано, рано сутринта към 10 ч. в офиса с тържествена стъпка и заемайки мястото си подхвърля ни в клин ни в ръкав как той като бил във Варна, често ходел в
  някаква кръчма, която била сборно място на варненски мутри и "те му имали уважението"!

  Следва пауза, и се включва колегата от Видин който освен с програмиране се занимава и с фитнес. Той заявява че братовчед му е някакъв шампион по самбо и веднъж някаква мутра му се изрепчила в някаква кръчма но шампиона го проснал само с един удар по главата!

  Колегата програмист от Търново, чието протеже е варненеца (били бивши колеги в предишна месторабота и той го препоръчва) запазва тактическо мълчание.

  Колегата програмист от София, който освен това е и с около 10 години по възрастен от варненеца и видинчанина(24-27 г.), озадачено се облещва на високо-интелектуалният диалог във голяма ИТ столична фирма изпълняваща проекти включително на държавни институции и НАТО!

  Всички дружно започват да работят по поредния проект в топла колегиална атмосфера!

  Стресът, интригите и безсмисленото репчене в този офис са изгонени!!!

  Всички сили на трудещите се в него отиват
  основно и главно в разработката на проекта, а не в опити да причинят тежка психична травма на колегата съперник, ритане по кокалчетата когато шефа не гледа и тъпи интрижки!!!

  Да живеят Луканов, Илия Павлов, ТИМ, Ахмед Доган и мутрите - вождове и учители на трудовия български народ!

 45. 45 Профил на и ко?
  *****
  Неутрално

  чети,народе,чети,"просвеавай се"!най-много да си размътиш напълно разсъдъка...писания,всеки нещо казал,написал..планина!И ко?!???Файда под нулата,ама много под нулата...

 46. 46 Профил на Запознат
  *****
  Неутрално

  Писаното от номер 30 за Александър Воденичаров, тимаджиите и ПИФ на ЮЗУ в Благоевград е вярно. Четете номер 30 за Александър Воденичаров, Илия Гюдженов и Иван Мирчев

 47. 47 Профил на Чарли
  *****
  Неутрално

  Мутрите се раждат под чадър. Премахнете чадъра и няма да има мутри.
  Чадърът е в ръцете на другарите.
  Махнете другарите /от власт/ и няма да има чадъри.
  Може да стане, ако ВСИЧКИ граждани вземат властта пряко, защото посредниците ги държат мутро-другарите. С окрадените от нас пари.
  http://edname4ta.dir.bg

 48. 48 Профил на Mickey до Дама Пика
  *****
  Неутрално

  Дама Пика, да вземе "световната икономическа история"(на която така страстно се уповава), да я сгъне на фунийка и да са си я .....!
  Виж какво, другарю милиционер– тука говорим за държава от ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ! Ако Господарите ти, те насъскват да ни убеждаваш, че трябва да чакаме някакви сто–годишни еволюции- избий си го от ченгесарската тиква!
  Ясно е като бял ден, че тези момченца са просто бойното ядро и лицето–бушон, на същите тези , които създадоха и Доган и Волен, и ББ и "политическата" и мутренската "класа" в България!
  Ако си въобразяваш, че и в интернет пространството ще извървите с тарикатлъците си- ЗАБРАВИ!
  Факта , че си регистрирал ник в женски род е достатъчно показателен за извратеното ти характерче!
  Регистрирал го бил ника си! Ха-ха-ха!Яко!

 49. 49 Профил на ramirez-sanchez,ilijch
  *****
  Неутрално

  юрген рот,ако се беше разровил внимателно из българската преса щеше да намери доста неща за ТИМ,като за начало можеше да провери кой стои зад стопанска банка по онова време и защо точно на тях е дадена тази задача,друг е въпросът дали е законно въпросните дългове да се събират от лица различни от съдия-изпълнителите...и при положение,че има официални данни за това,защо никой не се е самосезирал....да не говорим за случая с пловдивския зърнен бос филчо колев(бивш президент на локо пд,чийто проблеми с тим бяха подробно описани в пресата,също така би било интересно да се поинтересува дали митко събев или бившата му съпруга са искали разрешение от тим за нещата,които притежават във варна или може би илия павлов им е искал разрешение за гранд хотел варна,а може би кюлев за ривиера или гергов за слънчев ден.....или всичките неща опират до един генерал от тайните служби,който беше нарочен за трепане от двама братя....и дали същия този генерал с изпълнителя си красимир премянов и с гореизброеното семейство не владееше варна още преди тим да са организирали каквато и да е структура....а че в днешно време във варна нищо не става без разрешението на тим е от ясно по ясно,за пример ще дам че лично румен гайтански е преговарял с тях,зада вземе някои квартали за почистване...въпреки че....това решение определено е взимано на по високо ниво след разговор между бившия шеф,чийто шофьор е бил гайтански и въпросния генерал...няма смисъл да коментирам,че последния стои и зад загадъчния милиардер денис ершов,който дефакто пере парите на генерала,защото е доста трудно за доказване кой и как е забогатял в русия....опитах се да намеря нещо в гугъл за въпросния мужик и как е стартирал бизнеса си и чрез кои фирми е натрупъл капитала си,но освен бългаските му бизнес притежания нищо друго не се появи.....ще направя и един copy-paste за това което открих за него като информация в страницата на петрол...:
  Денис Ершов е роден на 12 април 1966 г. в град Челябинск, Русия. През 1988 г. завършва Тюменския индустриален институт като минен инженер – специалист по разработка на нефтени находища. През 1989 г. започва частна предприемаческа дейност, като през 1990-91 г. заема длъжността вицепрезидент във външнотърговската фирма "КОНЕКС", компания с мажоритарно участие на руски държавни нефтодобивни обединения, един от най-големите износители на суров петрол от Русия по това време.
  В края на 1991 г. създава групата "Нафтекс".
  Денис Ершов е гражданин на Република Литва...с две думи никъде не става ясно как се трупат милиарди...иначе бих препоръчал на юрген да се заеме с другаря гоцев,другарката ананиева,другарката нешка робева,другарите лилов,дойнов,таков,славков,мутафчийски,чернев и така нататъка червени издънки и да не ни занимава с подизпълнители като тим,сик,вис останалите силови застрахователи,както и олигарсите от рода на божков,банев,братя диневи(при тях би било интересно да проследи,че първоначалното натрупване на капитали е започнало от незаконни сделки с оръжие съвместно с космонавта георги иванов)и т.н. а колкото до сблъсаците между отделните групировки всичкото е бутафория,пускат се телетата на квартално да се млатят,а решението по дадения проблем е отдавна взето от кукловодите...неслучайно и пантю пантев е заявявал пред близки,че него комунистите ще го убият.....

 50. 50 Профил на ramirez-sanchez,ilijch
  *****
  Неутрално

  за допълнение ще добавя още един пример за кукловодите....дмитрий минев-руснака снабдява с дрога синчетата на другаря таков и всеки път другарски ги предупреждава да се крият,за да не научи янчо,че щял да му дърпа ушите.......

 51. 51 Профил на Milen Ivanov
  Milen Ivanov
  Рейтинг: 624 Неутрално

  ТИМ са една класа над ВИС и СИК, както и една класа над Мултигруп. Толкова. С интеграцията в ЕС времето им свършва и те го знаят.

  Гледайте новия сериал "Сюнет за Сергюн".
 52. 52 Профил на до Milen.Ivanov
  *****
  Неутрално

  Все едно да кажеш, че Бойко е една класа над Волен, или Симеон е една каса над Бойко, а Бойко една класа над Станишев, а Станишев една класа над Кафеджията , а той над Доган, а Доган над.......

  Какво ни интересуват класите им, като са пионки на един Господар и той им пише сценария и дължината на участието им? И на животчетата им дори.
  Обикновен глупак си , и глупава подлога!

 53. 53 Профил на чаплин
  *****
  Неутрално

  Чарли (47), много добре го казваш !!
  Изобщо всички в този форум днес са много на ниво! Това може да е поради избора на Обама...Да се поздравим и за това!!

 54. 54 Профил на КАФ
  КАФ
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Di каза,,Истината е, че на изток България граничи с ТИМ,,
  Отговор:
  0-Черно море, много е добре,колелетата
  правят ЗИГ-ЗАГ-ЗАГ, а Воланът сочи
  Слънчев Бряг.
  1-Правото на Личен избор.
  2-La tortue est le bourreau.
  3-Над ТИМ е тишина
  только пули свистят...
  мигновения
  /17мига Весны /

 55. 55 Профил на Софиянец
  *****
  Неутрално

  Юрген Рот е написал неща отдавна известни. За него сигурно всичко това е нещо ново, но не и за българите.
  Писаното е предъвкан вестник. Какво ново казва Рот ? Нищо.

 56. 56 Профил на хмм
  *****
  Неутрално
 57. 57 Профил на Real AK
  *****
  Неутрално

  А може би Рот "продължава делото" на Георги Стоев да разкаже за структурите на тукашната мафия?! След като при родните писатели и прокурори цари страх и мракобесие... Нека си пише човека...
  А иначе за мощта на групировката може да се съди и по маркерите на всички коли, застраховани в ЗПАД "Армеец". Вижте как започва номерът по стъклата... Мисля, че ТИМ купиха Армеец някъде в началото на века и "го направиха" един от "големите" в играта със застраховането...

 58. 58 Профил на да напомним
  *****
  Неутрално

  По съветско време, в Крим е базирана секретна бойна част, наречена "Полкът Луцифер". Експерти по психотронни оръжия. Също така, навремето корабите със зърно бяха базирани в Одеса. А Марк Рич се ползваше с политическата подкрепа на Тренчев. Нали си е "Подкрепа". И на Доган, естествено. А Адвокат на ТИМ е Ралчев, бивш НДСВ-ар. А съдийката на Борисов - Душана работи само и пряко за ТИМ. Така е във Варна.

 59. 59 Профил на алкаселцер
  *****
  Весело

  Аптеките "Марешки" са собственост на ТИМ.

 60. 60 Профил на чичо
  *****
  Неутрално

  До сега ми стваше неприятно, само като виждах
  физиономията на Р. Петков, сега искате да се чувствувам по същия начин и с буквите ТИМ--
  няма да стане.....

 61. 61 Профил на верно ли бе
  *****
  Неутрално

  Варна явно е пътвия частен град ,а българия(не случаино с малка буква)първата частна държава!ТИМ са пътници мисля заговори ли се за някоя групировка до 2-3 години рухва ББ ще им разкаже играта не за друго просто ще лансира друга

 62. 62 Профил на бре
  *****
  Неутрално

  Само общи приказки в статията,

  Много легенди в коментарите отдолу.

  Истината е, че ТИМ и техния екип управляват доста средства. Аз лично съм се изумявал колко непрофесионално се управлява по-публичната част от бизнеса им във Варна - телевизята, кръчмите, хотелите. Но Химимпорт, ЦКБ, Армеец, БРП, Авиокомпаниите, Летищата, Пристанища, Зърнен бизнес - там са големите пари.

  Приказките за някакви дипломи и подобни са пари за семки на фона на големите неща които се правят. Едно трябва да им се признае за разлика от ВИС и СИК - направиха корпоративни управленски структури.

 63. 63 Профил на BG
  *****
  Неутрално

  Neka da kajem osven spomenatite po-dolu firmi, te pritejavat i banka, koqto e na snimkata. Vyob6e pylna finansova grupa ot pensionni, zastrahovatelni, ADSIC i banka. Neka da glasuvame otnovo za 4ervenite, te 6e ni opravqt !?
  NIKOGA NE MOJE DA IMA SREDNA KLASA V BG OT PODOBNITE FINANSOVI OKTOPODI, KOITO SE PREVZELI VSI4KI SEKTORI NA IKONOMIKATA,KAKTO E V NORMALNITE E.U !

 64. 64 Профил на do Ramirez
  *****
  Неутрално

  За Любен Гоцев ли говориш ?

 65. 65 Профил на melanj
  *****
  Неутрално

  всеки е наивник които мисли 4е тим им минава времето.те са легитимирана силна финансова гропировка.

 66. 66 Профил на Damian Ivanov
  *****
  Неутрално

  Ама какво става дума в тая държава бе хора накакъв Рот да ни плюе политиците фирмите да му позволяваме да си вре носа навсякъде и да създава интриги Лошото е че има хора дето му обръщат внимание и го правят важен

 67. 67 Профил на и
  *****
  Неутрално

  Абе Каменов ако небяха комунягите щяхте да бъркате по-кофите вече.

 68. 68 Профил на Mraff
  *****
  Неутрално

  Абе какъв е този Рот....Чул недочул за България и вече сме най-кривите. А изкараха ТИМ, че управлявали цялата страна. Това са пълни преувеличения. Ако някой има претенции към бизнеса на една или друга компания, да се обърне към определени инстанции, а не да хвърля пумия наляво надясно. Освен това какво е това ТИМ???? Едно време СИК си беше името на самото дружество..както и ВИС..аз досега не съм чела или чула за компания, която да се казва ТИМ. В статията се споменава Химимпорт, а Химимпорт съществува от времето на баща ми още.

 69. 69 Профил на BIG AL .. :::))))))))))))))
  *****
  Весело

  Мафия. червена..) И на РОБИТЕ в РИМ са им "осигурявали" дрехи , храна ,..жени и...басейни , когато ги няма господарите..)Другарко дама пика..)

 70. 70 Профил на Дама Пика
  Дама Пика
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До Mickey .

  няма как да съм другарката милиционер, защото по разсъждения отдавна съм в Европейския съюз и имам гражданско съзнание . Стъпвам на факти, а не на приказки от рода 'една жена казала'. Нито оправдавам ТИМ, нито ги плюя по причина че няма реално изнесени факти за дейността им. Повечето коментари са този казал, онзи чул - информацията е като връзка по 'развален телефон'. Европейският демократичен принцип не е комунистическият ориенталски принцип ' ша плюем ей тъй за спорта '. Дай да се разберем къде искаме да сме - в ЕС или в ориента. Ти Mickey в колко граждански инициативи си участвал и колко пъти си казал на живо какво мислиш. Лесно е да се пише анонимно по форумите. Повечето като теб, тук са силни, а стигне ли се до инициатива на живо се оказват ужасно заети , мъкнат, усукват, гледат да се измъкнат и не идват . Поне такова поведение съм виждала от достатъчно хора на живо. Не одобрявам пътя който избра българския народ след 1990 година , но не мога да нося отговорност за неговото решение. На първите уж демократични избори българският народ даде карт-бланш на комунистите . И от там тръгна всичко . Мога да нося отговорност само за себе си. Чарли хубаво написа - Мутрите се раждат под чадър. Премахнете чадъра и няма да има мутри.
  Чадърът е в ръцете на другарите.
  Махнете другарите /от власт/ и няма да има чадъри.
  Може да стане, ако ВСИЧКИ граждани вземат властта пряко, защото посредниците ги държат мутро-другарите. С окрадените от нас пари.'- това е. просто и ясно.

  До номер 36

  Не съм имидж мейкър.

  До Двете спатии :

  Излиза че имаш достъп до информация, която се предава само на президента . И искаш да кажеш че президентът не си върши работата. Казваш- коментирали се дописки. Е да, но за да се напишат тия допуски, то който ги пише е стигнал до факти . В противен случай излиза че е гледал тавана и е писал ей тъй защото му се измислят истории. Не съм казала че са ми симпатични ТИМ . Опитвам се да гледам обективно, от страни, без емоции и пристрастия. То кой в България си е платил и си плаща всички данъци. За това се обърни към НАП. Те са институцията, която се занимава с това - дали си си платил данъците.

 71. 71 Профил на BIG AL
  *****
  Весело

  Химимпорт- нефт, оръжие, бело беловци..Тайни мангизи за Партията-преди 89- та година...) По стъпките на Тексим и сие ..))

 72. 72 Профил на BIG AL .. :::))))))))))))))
  *****
  Весело

  И за край- за КАКВА - НАП, прокуратура , МВР-ченгета , изобщо МОЖЕ да става дума - ТУК и СЕГА , в България ??..)) ПОне за изброеното по горе , имам ДОСТАТЪЧНИ 'впечатления "..Борба срещу МАФИЯ се води с ДРУГИ, 'органи "...НЕ под ДС- ръководство...)Айде чао..)

 73. 73 Профил на Дали ще има отговор от ТИМ
  *****
  Неутрално

  Защо ТИМ-аджии не напишат и те една книга как забогатяха, как направиха първия милион, платиха ли си данъците тогава...с какво са толкова уникални в бизнеса, какъв бизнес развиха (освен печелене на държавни търгове). На борсата май нещата са зле за всички техни дружества.

 74. 74 Профил на Емил до Дама Пика
  *****
  Неутрално

  Аз си плащам данъците, ти ако не си плащаш данъците, отиди и ги плати вместо да пишеш глупости тук.

 75. 75 Профил на Какъв бил Рот?
  *****
  Неутрално

  питат някои...
  Ами да ви кажа - журналист!
  Ако в България имаше журналисти и ако тези журналисти си вършеха работата - информират обществеността, да водят журналистически разследвания, да интервюират, изследват, анализират,правят репортажи и всичко друго,което може да ги характеризира като "будна обществена съвест" нямаше да питате глупости, като това "Къв и що бил този Рот"...
  Ами сигурно ще се чудите, ако го сравнявате с подлогите Тошев/Велева и сие

 76. 76 Профил на Real AK
  *****
  Неутрално

  #68 или е плоска или се праи на тъпа с това изказване. Дали ви харесва или не, тези хора съществуват и "държат" козовете в играта. Или някои смята, че ни управляват от т.нар. правителство?!

 77. 77 Профил на Bez Rodina
  *****
  Неутрално

  Abe stiga s tozi BG mantalitet - da se gleda v kancheto na drugia.Ami tarikati sa bili i rezultatat e na lice!! Kato Vi drazni tolkova tozi fakt,shto ne si napravihte i Vie po edna grupirovka,pa dori i kvartalna i sega da si vartite sinjira...? Ama to ne e kato da mqtate rakii v kvartalnata krachma i da broite koi-kakvo ima...Ne Vi haresva ikonomicheskata i politicheska situacia v BG,ami hvanete koi kakvoto ima i prochistete parlament,prezidenstvo i t.n...

 78. 78 Профил на COP
  *****
  Весело

  Споко бе хора,никой не е вечен на този свят,та било то и ТИМ,още малко и няма да са такава сила,вервай те ми.Дори и лъва може да бъде разскъсан от глутница хиени.Само гледайте и ще видите как лакомуто им дупе ще ака кръв.Не забравяйте за спиралата на живота,днес си на върха а утре долу,така е било итака ще бъде.

 79. 79 Профил на Гоце
  *****
  Неутрално

  Летищата също са приватизирани от ТИМ. Приходите там са огромни, мениджмънта им е примитивен.
  ТИМ си е просто БСП. АТАКА също е тяхна креатура.

 80. 80 Профил на Питанка, чуденка
  Питанка, чуденка
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Апропо лети6та. Статията , която в4ера "Дневник" публикува, за ста4ката на работниците на лети6те Бургас, из4езна доста внезапно само за 1 4ас. Интересно колко дъле4 стига властта на ТИМ???

 81. 81 Профил на Стилиян
  *****
  Неутрално

  Не ви ли прави впечатление, че постоянно във вестник Дневник и Капитал излизат статии срещу ТИМ? Пък и прегледах книгата и навсякъде се цитира в-к Дневник, в-к Капитал и т.н. Май капиталчетата и ТИМ много не се долюбват

 82. 82 Профил на Mdaaa
  *****
  Неутрално

  Прост народ сме били, сме, и така нататук...

 83. 83 Профил на до 81
  *****
  Неутрално

  Ами те ТИМ не са за долюбване. За жалост почти всички медии мълчат за тях. И въобще много защитници на ТИМ се навъдиха в коментарите под тази статия.

 84. 84 Профил на Micey до Дама Пика
  *****
  Неутрално

  Другарю милиционер!
  Мене за Тимажийчетата ме е жал! Те са жетрви! Също като СИК ВИС и т.н! Жертви на тези кито са ги прикоткали, употребили и отстреляли!
  Да и ТИМ рано или късно ще изчешзне от сцената! Както СИК, ВИС, Мултигруп и т.н.
  Но прерапределеното и итмъкнатото от СИК, ВИС, Мултигруп НЕ Е ИЗЧЕЗНАЛО! Структурите са се преименували само! А методите са им СЪЩИТЕ!
  С тази надежда киснете и дрънкате глупости тък!
  Да замажете ИСТИНАТА!
  ТИМ са просто ПИОНКИ! МАШИ!

 85. 85 Профил на варненец
  *****
  Любопитно

  разликата м/у ВИС СИК И ТИМ е,че първите две групировки са създадени от борчета,каратисчета и други бабаити,които се изпотрепаха един друг,а ТИМ е създадена от военни.господата са били военно-морски командоси.наскоро говорих с един таксиметров шофьор и той каза нещо много правилно
  -по добре ТИМ,ако не бяха ТИМ щяха да дойдат "онея"

 86. 86 Профил на ДА
  *****
  Неутрално

  боже как изглеждат ( репи ), от очите им струи интелигентност е това е символа на БГ
  ДС = ТИМ

 87. 87 Профил на куку
  *****
  Неутрално

  верни партизански синове

 88. 88 Профил на дс
  *****
  Неутрално

  тези не пречат ли на БСП босовете или те ги хранят?

 89. 89 Профил на Иванов
  *****
  Неутрално

  След последните местни избори местни величия и новобогаташи си накупиха места в Общинските съвети. Варна не прави изключение и след последните събития около арестите на Данови и Славков ТИМ излезе от сянката и вече реално си властват в града! http://www.vlastta.com/nivo1.php?id1=&id2=&;id3=1580&table=analizi&sluchai=1

 90. 90 Профил на Запознат
  *****
  Неутрално

  Тъй като и двамата на снимката изглеждат като студенти по "право" или "публинча админситрация" на измисления професор по право Александър Воденичаров, доскоро нелегитемиен декан на Правно-историческия факултет , при ЮЗУ - Благоевград, с измислен бивш ректор Илия Гюдженов и още по-измислен сегашен Иван Мирчев, налага се да препостна постинг номер 30 за пипалата на ТИМ във висшето образование
  Ето накратко:

  """""Само да допълня, че групировката ТИМ си имаше и свой факултет за печатане на дипломи за висше образование по специалностите "право" и "публична администрация". Това е мафиотската структура носеща името ПИФ - Правно-исторически факултет на Александър Воденичаров при ЮЗУ - Благоевград. Университетът на Александър Воденичаров с бивш ректор Илия Гюдженов и настоящ незаконен Иван Мирчев.
  Покойният Кръстник на ТИМ Никола Дамянов е лобирал скандалния Александър Воденичаров още през 1999 г. да оглави ПИФ при ЮЗУ Благоевград. Иво Каменов, за който се говори горе и е показан на снимката е взел дипломна от ПИФ. Също и доскоро зам.-министър на МВР Камен Пенков. И бившата директорка на БНР Поля Станчева. ((((Тук постинг номер 30 е пропуснал бизнесмена Илия Ризво с незаконния лифт, в който закъса Станишев. Както виждате след като си направят бизнеса много-много не се интересуват мутрите от тези дето са им дали парите и закриляли властнически.)
  За повече информация по този скандален случай с Александър Воденичаров, ПИФ, ЮЗУ -Благоевград и ТИМ в "Дневник" търсете името на скандалния бивш член на Висшия съдебен съвет и председател на Управителния съвет на банката на престъпната групировка ТИМ, банка ЦКБ Александър Воденичаров.
  В "Дневник" наберете и търсете името на скандалния Александър Воденичаров от ПИФ на ЮЗУ. Търсете го също в "Капитал',"Медиапул", "Проианти". Четете блоговете на Петър Дошков и Стефан Дечев, които първи се заеха с разкриването на истината за престъпленията на Воденичаров и сезираха и министър Даниел Вълчев. Четете и форума на електроннното историческо списание "Анамнеза". Четете ГТА.
  Четете в хартиен вариант двата материала във в. "168 часа" от 2 и 16 октомври.
  Много има да научите за скандалния бивш член на ВСС и вързан с престъпниците от ТИМ Александър Воденичаров. За бившия ректор на ЮЗУ-Благоевград Илия Гюдженов (чрез него престъпността още е в Националната агенция по акредитация във висшето образование при необяснимото или обяснимото мълчание на Даниел Вълчев)
  Не бива въобще да се забравя и сегашния незаконен ректор на ЮЗУ Иван Мирчев. Освен всичко друго в законния срок до 29 октомври 2008 г. той не свика задължителното по закон Общо събрание на ЮЗУ.
  Идете и на телевизия бТВ и гледайте он-лайн скандалните ракрития на д-р Петър Дошков за престъпленията на Воденичаров, за незаконните му дипломи, за незаконния сегашен ректор на ЮЗУ Иван Мирчев. Идете на бТВ и наберете Александър Воденичаров и Петър Дошков."""""""

 91. 91 Профил на nivana
  nivana
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Книгата на български ли е написана? Колкото и да търсиш инфо по мрежата за книгата и къде може да се купи нищо?
  Това псевдоним ли е и кой е зад него, Щото истинския няма такава книга.

 92. 92 Профил на do 85
  *****
  Неутрално

  Така е! "Таксиметровото" мислене е типично за Варна...

 93. 93 Профил на einsschpritz
  einsschpritz
  Рейтинг: Неутрално

  хаха тук половината коментари ми напомнят за една бабичка от село, която много обичаше и беше благодарна на комунистите, защото след като са и национализирали голямата двуетажна къща в центъра, за да направят поща, са и дали все пак една малка къщичка на края на селото ... а са можели и нищо да не и дадат. Затова пак за тях ще гласува ...

  Банани банани за всички

 94. 94 Профил на до 70
  *****
  Неутрално

  Другаркол, мисленето ти не е европейско, а варненско. Разликата: от ЯмбУл до СтаМбул...
  Как смееш, щом си от Варна, да се правиш на изплющяна, че нямало факти? И ти и всичките ти познати сте се сблъсквали не веднъж с обстоятелства, при които, щом са ви казали, че "тук са ТИМ" и сте си затваряли устата в стил: "Ясно, няма какво и не бива да питаме повече". Явно поскъпването на имотите, ви замъгли съвсем съзнанието и се примирихте с робското си битуване... Не се ли сещате поне веднъж в годината, че не ТИМ, а законът би трябвало да е водещ?

 95. 95 Профил на варненец do 92
  *****
  Неутрално
 96. 96 Профил на Нерегистриран!
  *****
  Неутрално

  Дама Пика обра точките.Евала, регистрирала се била, биха казали турците Явно нещо и подпира...А тоя номер 20 не само има температура, той е просто много болен...

 97. 97 Профил на Кукла Барби до Дама Пика
  *****
  Неутрално

  Дори и снимката е от хотел, построен на самия плаж на Св.Константин. Азалийка...Съответно, за да си дадеш парите за чадър на концесионера!!! или да си гост на хотела трябва да спреш на тротоара. Странно, но никой полицай не прави проблем, а е нон-стоп задръстена цялата улица от Слънчев ден до спирката на "8"?! А кАжи сЯ нормално ли е? Виждал съм там туристи от автобус да слизат и да местят коли с ръце...

 98. 98 Профил на Имало някакъв Борис Велчев
  *****
  Весело

  Най-гадното е ,че дори и след тази книга лицето,представящо се за главен прокурор,ще се почеше по топките,ще пусне по някоя от обичайните си лиги,и нещата ще си останат същите.
  В тая нещастна страна съдебната система е опасна за обществения ред и трябва да бъде обявена извън закона.
  Тая система просто замени на поста един кретен с един манекен за да не се променя нищо.
  Предпазните европейски клаузи да заповядат.И по-бързо,че вече не се издържа.

 99. 99 Профил на Черногледец Храбър
  *****
  Неутрално

  Тоя Юрген май не е в час. Вместо да пише за поръчителите, той пише за изпълнителите (номер 49 ги нарича по-добре - 'подизпълнители'). И ако е забравил - точно с тези 'червени' поръчители ЕС се споразумя да станем членове.

 100. 100 Профил на Дама Пика до Micey
  *****
  Неутрално

  Не ми е ясно защо си решил да 'плачеш на чудж гроб', дето има един лаф. Всеки като се захване с такава 'работа' е наясно с плюсовете и минусите от нея. Защото тя няма само плюсове. Решили са да бъдат 'маши' както казваш - изборът си е бил техен, а не твой или мой. Илия Павлов ( и не само той ) и той беше силен, но от няколко години е ' два на един на два метра под земята ' и не взе нищо със себе си освен костюма, който са му облекли.

  Просто тоя период на първоначално натрупване на капитали е нормален и се е случвал във повечето сега развити и уредени държави. Юрген Рот е писал книги за мафиите и икономически групировки и в другите държави

  Питах те ти на колко граждански инициативи си се явил на живо , къде си казал мнението си в очите на другия . Отбягна този момент в питането ми.
  Мен ме интерерсува кога върхушката ще разбере че не може да влачи повече и не може 90 % от хората да преживяват, 7-8 % да са нещо като средна класа, а само около 2 % да са много богати и да движат 95% от бизнеса в България . Средната класа трябва да стане поне 50 % от населението. Пенсионерите да вземат по 1000 лв. пенсии и нагоре за да живеят нормално , работещите да работят за не по-малко от 2000 лв. , да работят при нормални условия и да си живеят живота , пътищата да са като за бели хора , наоколо да е чисто и ЗЕЛЕНО , да има достъпна КВАЛИФИЦИРАНА лекарска помощ за ВСИЧКИ , да се възроди селското стопанство и леката промишленост ( а не да се внасят боклуци от турция , китай и т.н. подобни ) , ромите да работят а не да чакат на помощи , държавниците да не крадат , мафията да миряса и да си сложи граница и още куп неща за полза народу . Това ме интересува. Миналото нито можеш го върна, нито поправи. Важно е какво се прави СЕГА и какво ще се прави В БЪДЕЩЕ.

  Ей затова според мен всички тия икономически групировки , които държат голяма част от бизнеса да дават пари за онова, което изброих . Да направят стадиони, спортни комплекси , да финансират болниците , да дават пари за инфраструктура - канализация, водопроводи, пътища. Но не да печелят обществени поръчки , а да ги дават от фирмите си.


  До номер 91 : книгата я има на български език . но в книжарниците изчезва за нула време. от няколко дни предимно нея търсят и се продава. Можеш също да я поръчаш да ти я доставят . Има я и book.store.bg

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK