Таванът на мисленето

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (5)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на ;)
  *****
  Неутрално

  6пеков салам ахаахахах

 2. 2 Профил на Гражданин
  *****
  Разстроено

  Да, бе, може и да е така, но кому е нужно да чете сега всичко това?!
  Хайде да се заемем да променим нещата, стига сме писали!

 3. 3 Профил на йотата
  йотата
  Рейтинг: 572 Неутрално

  И как бе гражданино ще ги промениш нещата? Ще смениш чиповете барем на 500,000 души ли бе? Ще им говориш за етика и етичност, за морал и норми, ахахахахахах?

  Ти не разбираш ли, че трябва текущ постоянен и свиреп обществен контрол на "управлението" НА АДМИНИСТРАЦИЯТА, а не поредната смяна на поредните гьонсуратни клоуни за 4 годишен период?

  Ти знаеш ли как да наложиш тоя свиреп и безлик (за да няма баджанашване след един момент- справка Шушулов) граждански контрол?

  Ти знаеш ли, че в България няма и 10,000 обикновени души да познават държавната машина в целостта й, начина й действие? И да знаят кога, къде и как да настъпят, а не да плащат? Които правят разлика от демокрация и медокрация, и са готови да носят отговорност? Например за блъснатото от тях дете? Басирам се, че повечето от депутатите не са сред тези 10,000 души. Те може и конституцията да не са чели, горските. Басирам се че новите депутати ще знаят още по-малко.

  Е хубу, ще ги сменим тия, ама с кого бе гражданино? Знаеш ли как да избираш, срещу какви обещания, които в нормалния свят се наричат ангажименти? Я кажи ми, чел ли си някога нечия партийна програма? Видял ли си там следното: парите вземам от тука", и "ги давам тука срещу такива и такива очаквани ползи (и вреди, защото вреди винаги има, не се заблуждавай); ако ползите ги няма, ще уволнявам еди кой си министър със свитата му барабар до ниво генерален директор включително."

  Ако някъде видиш такава програма, посочи ми я да я прочета и аз, пък белким може да гласувам, а после и сметка ще може да им държа на площада за неизпълнените обещания. И ще им я държа, и не само аз. Защото ще го има ангажиментът "черно на бяло". А не въздух под налягане каквито са им програмите сега.

  Още по-растроен гражданин


  П.С. Количествени ангажименти има и сега - към всяка програма финансирана от ЕС има таблица с показатели с конкретни числени ангажименти за постигане по програмата. Т.е. контрол може да има и сега като се потърси обяснение от администрацията защо аджеба не си изпълняват количествените цели (брой проекти, от тях с по-добри условия на труд, количества намалени мръсотии в природата - в тонове и хектолитри, по-чист въздух измерен чрез по-малки концентрации на вредни вещества в мг/ на куб.м., по-чисти води измерени като по-мналко вредни вещества в мг/литър , и т.н.). И за това може да им се търси сметка, защото част от парите с които се финансират програмите са си наши - български. И сметката трябва да се търси чрез Комитетите за наблюдение прилагането на програмите. Обзалагам се, че не го знаеше това, нали, гражданино?

  ама напираш да сменяш, и аз не знам какво.

  Българин. Изчезващ вид. Заради липса на държава.
 4. 4 Профил на tub
  *****
  Неутрално

  Не се ядосвай, той Гражданина знае.
  Той сигурно на всеки избор напира да сменя системата.
  Тя за това е и такава, вечно нуждаеща се от промени, за да могат да ни харчат парите едни и същи комунистически и ДС подлоги от как се помня.
  А за утопичната ти идея за контрол върху чиновничеството бих казал следното: Наистина ли мислиш, да накараш народ в който половината са ковладили другата половина да се обидини около тази идея... и да я изпълни. Синовете на предателите, не са отговорни за постъпките на родителите си..., но за съжаление също са предатели.

 5. 5 Профил на въпроси
  *****
  Неутрално

  Кой е авторът, издателят, какво е заглавието на книгата?

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK