Огромен полицейски протест "погреба" сегашното МВР

Според организаторите във вчерашния протест участваха между 8 и 10 хиляди <br />
<br />
<br />

© Красимир Юскеселиев

Според организаторите във вчерашния протест участваха между 8 и 10 хиляди
Многохиляден протестен полицейски митинг в неделя "погреба" сегашното МВР. Трийсетина "опечалени" униформени поставиха ковчег пред Народното събрание, а колегите им започнаха да хвърлят в него нашивки и отличителни знаци. Това беше една от акциите, с които ще се запомни вчерашното "културно-масово мероприятие" на недоволните служители на реда.


Демонстрацията събра между 8 и 10 хиляди служители на МВР от цялата страна по данни на организаторите. Тя беше не само най-голямата за полицаите, които излизат за четвърти път с искания за по-големи заплати и край на корупцията в министерството, но се превърна и в най-масовия протест изобщо за последните месеци.


Още от сутринта към сборния пункт в парка "Заимов" започнаха да прииждат групички от по двайсет-трийсет полицаи, някои със семействата си. Не се вижда празно място, радваха се в множеството. На импровизирана сцена зад сградата на чешкото посолство вървеше специално подготвена подгряваща програма. "Аз съм с вас! От тая крадлива държава направо ми писна, благодаря ви, че и на вас ви писна", провикна се към демонстрантите Васко Кръпката - едно от лицата на първите демократични митинги след промените.
"Днес ковем история и работим за собственото си бъдеще", заяви от трибуната Иван Павлов, председател на новия полицейски синдикат. Представители на синдиката прочетоха от сцената декларация с исканията си за 50% увеличение на заплатите, за да бъдат "съпоставими с тези в ДАНС", европейски условия за труд и европейско отношение на институциите към служителите на министерството. С призива "Да спрем разрухата в МВР" протестиращите се обявиха и срещу корупцията в системата. Копие от декларацията беше връчено в посолството на Чехия - временен председател на Европейския съюз.


По думите на Павлов в обществото дълго се е насаждало мнение, че полицейските протести са политически. "Това не отговаря на обективната действителност - не контактуваме с никакви политици", обяви той. Думите му бяха провокирани от изказвания на вътрешния министър Михаил Миков по-рано през седмицата, който говореше за "опити на определени партии за политизиране на протеста". Докато говореше синдикалистът, публиката се забавляваше с жилетката на колега, на гърба на която лъщеше "Маджо Вика Румен". Нали ни обвиняват, че политизираме - ето, поне да има за какво, смееха се наоколо.


Със "Здравейте, свободни българи!" се обърна към множеството вицепрезидентът на синдиката "Подкрепа" Димитър Манолов. В подкрепа на полицаите се изказаха и организаторите на студентските протести. На въпрос дали не е останало напрежение след полицейското насилие по време на митинга от 14 януари пред парламента, Румен Захариев от Сдружението за развитие и обществен контрол (СРОКСОС) отговори, че насилието тогава е било "по заповед на министър Миков", а днес на площада всички застават като граждани. Протестиращите получиха солидарност и от военните от запаса.


След това шествието на демонстрантите мина през центъра на София. Полицаите поднесоха венци и цветя пред паметника на Васил Левски. Репортерите, следващи колоната, забелязаха пред ресторант "България" бившия министър-председател Димитър Попов. "Ако днес бях премиер, щях да разговарям с полицаите", отговори той на въпроса какво би направил в такъв момент (за реакцията на премиера Сергей Станишев - виж карето) .


Когато демонстрантите стигнаха "триъгълника на властта", се чу мощно освиркване. Представителят на полицейския синдикат Иван Павлов беше допуснат в президентството, за да предаде исканията. Минути по-късно той излезе и обяви, че декларацията е била приета от началника на охраната. Думите му предизвикаха нови оглушителни освирквания.Очакваме да чуем сериозни предложения и министърът да спре да контактува с нас през медиите, каза пред журналисти Павлов. Никой от ръководството не се е свързал с нас по време на протеста, допълни той и заяви, че е готов "дори в момента" да преговаря, "стига да има насрещна страна". Според него в началото преговорите са били обнадеждаващи, но скоро нещата били "поставени в плоскостта на неконструктивизма". Той обяви, че протестите ще продължат до изпълнение на всички искания.


Министър Михаил Миков обеща увеличение на заплатите с 5%. Той нарече исканото 50-процентно увеличение "нахално" и обвини полицаите, че протестират "за удоволствие". "Все още има служители със заплата от 300 лв., не мисля, че 50 отгоре е нахалство", каза Павлов. В края на миналата седмица официално бяха съобщени заплатите в МВР след увеличението - младшите полицейски инспектори и оперативните работници получават минимум 620 лв., а разследващите полицаи с висше образование - 806 лв.Сергей Станишев, премиер : В много страни в ЕС вече се стига до съкращаване на заплатите. Няма откъде да вземем 50% увеличение на заплатите в тази икономическа ситуация. Въпреки това министърът и през тази година търси начини за допълнително увеличаване на възнагражденията на полицаите, за да бъдат мотивирани те.


Михаил Миков, вътрешен министър: Всички искания бяха обсъдени и откровено беше казано какво може и какво не. Милиони са парите, които държавата задели за технологично оборудване на МВР. Става въпрос за около 40 милиона, които бяха отпуснати от преизпълнението на бюджета миналата година.


Минчо Спасов, председател на вътрешната парламентарна комисия: За да получат българските полицаи 50% увеличение на заплатите, трябва да се съкратят половината от служителите в администрацията на МВР. В момента 63 000 души работят в системата на МВР, като 32 000 от тях са в администрацията. Това е три пъти повече от броя им на глава от населението в Чехия и два пъти повече от Румъния.

Коментари (85)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на малоумен миков
  малоумен миков
  Рейтинг: Неутрално

  За да има повече пари за заплати трябва да се спре с тази корупция и шуробадженащина
  А това ще стане само като си отиде от власт крадливата тройна коалиция-комунисти-депесари и царисти

 2. 2 Профил на 12321
  12321
  Рейтинг: Неутрално

  И без Миков ще е същото.

 3. 3 Профил на p
  p
  Рейтинг: Неутрално
 4. 4 Профил на Някой
  Някой
  Рейтинг: Неутрално

  "В момента 63 000 души работят в системата на МВР, като 32 000 от тях са в администрацията. Това е три пъти повече от броя им на глава от населението в Чехия и два пъти повече от Румъния. "

  Ех, ако вършеха три пъти повече работа отколкото колегите им в Чехия, нямаше да се налага даже да си заключвам колата.

 5. 5 Профил на учител
  учител
  Рейтинг: Гневно

  Съгласен съм, че при тези европейски цени заплатите трябва да се вдигнат, но скалата на възнагражденията в страната ни е изключително изкривена. Не е възможно преподавател- магистър да получава двойно по-ниска заплата от полицай със средно образование.
  Най-много ми хареса, че са подкрепени от Дим. Манолов-синдикат " Подкрепа" ,тези които предадоха учителската стачка!
  Така ще предадат и полицейските протести.
  Как да бъде другояче, след като водача на Подкрепа е Тренчев-доносника?Човека с голямата уста, но предал не един протест.Естествено- зависим от бившите служби. За Манолов не знам. Някой знае ли нещо?

 6. 6 Профил на ххх
  ххх
  Рейтинг: Неутрално

  Станишев да не залъгва хората ,че съкращавали заплатите в Европа.Но там дори и да им ги съкратят част от парите,не е толкова фатално.Тука и без съкращение заплатите са унизително ниски. И защо министър-председателя се скри в Созопол от полицейските протести.

 7. 7 Профил на Богоров
  Богоров
  Рейтинг: Неутрално

  Съгласен с Учител. Манолов само ще предаде полицаите. Много е актуално искането и на полицаите и на учителите. В бюджета има пари за фирмите на Божков и компания, има пари за безкрайни министерски пътувания в чужбина, за крадците на ДДС и т.н., а за учители, лекари и полицаи няма. А без тях няма да има и държава. Вероятно това е целта на управляващите. В България има най-ниските данъци в света за богатите и най.високите данъци на потреблението за обикновените хора (ДДС и акцизи). Това е политическо безумие. За съжаление всички управляващи след 10 ноември работят по плана Ран - ЪТ за унищогжаването на България. Вероятно много по-зле ще стане при евентуално управление на Бойко Борисов.

 8. 8 Профил на п
  п
  Рейтинг: Неутрално

  За учителите да не забравяме, работят по малко от 8 часа на ден.
  а и тук се потвърждава истината, че сме българи( завистници) искам да кажа на господи магистъра преподавател " стани полицай бе другарю!"

 9. 9 Профил на neutralno
  neutralno
  Рейтинг: Неутрално

  БРАВО!СЛЕД КАТО ИМА 32 ОО0 АДМИНИСТРАЦИЯ. ЗАЩО ПРОДЪЛЖАВА НАЗНАЧЕНИЕ?

 10. 10 Профил на плебей
  плебей
  Рейтинг: Гневно

  България може и без полиция-и без това нищо не вършите.

 11. 11 Профил на  IWAN4O
  IWAN4O
  Рейтинг: Неутрално
 12. 12 Профил на .
  .
  Рейтинг: Неутрално

  ясно е че полицаите и пожарникарите ще гласуват масово за ГЕРБ

 13. 14 Профил на ЗАПОЗНАТ
  ЗАПОЗНАТ
  Рейтинг: Разстроено

  Проблемите на МВР се наричат кадрова политика. За да станеш полицай, кандидатстваш в школата в Симеоново (известна като "магнаурската школа" . За да влезеш там трябва да минеш психотест и изпит проверяващ интелектуалното ниво. Тук е първото препятствие наложено от ДС олигархията пред интелигентните и мислещи хора, за да не влязат в редиците на МВР. Ако си мислите че критерият за постъпване на служба е мотивираност и психична годност, то горчиво се лъжете. Критерят е ПОСЛУШАНИЕ, РОБСКА ДУШЕВНОСТ И НИСЪК КОЕФИЦИЕНТ НА ИНТЕЛИГЕНТНОСТ. Същият критерии се използва и когато се наемат хора незавършили Симеоновската школа. Ето защо кадрите се търсят сред бивши спористи- гюлетласкачи ,борци, щангисти и други признати светли умове Сега разбирате ли защо се прави всичко възможно, за да не се изпълни изискването на Европа разследващи полицаи да бъдат само юристи? След така проведената "кадрова политика" МВР се състой от 10 % корумпирани "началници" 80 % дебили и 10 % хора имащи нужда от работа, които са били достатъчно умни, за да успеят да убедят назначаващата комисия, че са достатъчно тъпи, за да станат полицаи. Целта на мероприятието е да се наемат най-послушните и сляпо изпълняващи заповедите хора. Причините са две: 1 тези "кадри" като им кажеш "бии жените и децата по главата и ич да не ти пука" те слушат и изпълняват и даже се забавляват. 2 такива "кадри" сляпо изпълняват нарежданията на принадлежащите към ДС олигархията полицейски началници и то без да претендират за парче от баницата. Правят го или от тъпота или за да запазят мизерната заплатка, която храни децата им. За да си изясните по ясно картинката представете си една маса на която дружно и приятелски хапват и пийват ДС олигархията, назначените от ДС олигархията "престъпни босове" и назначените от ДС олигархията "полицейски началници" ( под "началник "разбирайте всяка личност на длъжност зам. началник на РПУ, началник, на РПУ ,ръководител на група, сектор и така нататък, нагоре чак до регионалните дирекции и министерството) Всички тези хора на тази маса имат за цел да осигурят безпроблемното развите на бизнеса на ДС олигархията, а именно продажба на наркотици, проституция, рекет,препродаване на крадени в Европа коли. "Босовете" организират кадрово нещата (дребни пласьори ,доставки ...) а "началниците" мачкат евентуалната конкуренция (това обяснява рядко случващите се успешни акции за залавяне на дрога , крадени коли и др подобни) и пазят олигарсите от " народната любов". За да изпълняват тези свои задачи "началниците" имат нужда от най - дебилната част на населението- редовите полицаи. Ако се питате какво стана с 10 процента дето уж имаха нещо в главата и искаха да си хранят семействата честно, ще ви опиша някои от механизмите с които тези хора се смачкват. 1 Раздават им се неимоверен брой дела и преписки по които да работят( в нормативната база на МВР няма норма уреждаща максималния брой дела, по които един разследващ полицай например може да работи) След като е затрупан с дела той няма физическо време да се занимае дори и с половината. Обаче по всяко дело има срок за разследване и неспазването на този срок представлява ПРЕСТЪПЛЕНИЕ СРЕЩУ ПРАВОСЪДИЕТО , следователно въпросния разследващ полицай ( ако е имал неблагоразумието да откаже да играе по гайдата на корумпирания си "началник" , не само ще бъде отстранен дисциплинарно , но и ПРЕДАДЕН НА СЪД за извършеното престъпление "забавяне и пречене на разкриването на обективната истина" Има и други способи , по- прости и по бързи напр: началника бърка в касата на полицая ( не 4-5 полицая се пада една каса и всички каси могат да се отварят с един ключ, следователно дори всяка чистачка, във всяко районно има по всяко време достъп до вички дела. Не мислете че този пропуск в обезпечаването на материално техническата база е случаен) По този начин "началнико" може да открадне и изгори всяко дело заведено срещу "наш човек". Полицаят отговарящ за делото отива на съд , а "началника" отива да си вземе заслужения подкуп. Още по лесно е да се накара някой обвиняем да напише лъжлива жалба срещу някой непослушен полицай,че е бил бит например и непокорният отива на военен съд и бива уволнен. Способите са хиляди, мисля, че схванахте принципа Ако питате защо никой от тези достоини 10% не се оплаква, отговарям веднага: оплакването става с докладна записка или рапорт, който за да не си изтрие началника гъза с него, трябва да бъде заведен в деловодството и да получи входящ номер. Но деловодителките по заповед на "началника", отказват да завеждат рапорти БЕЗ одобрението на " началника". Мислите ли , че някой ще позволи завеждането на рапорт в който има оплакване срещу самия него Друго интересно за данъкоплатеца нещо е как "началниците" оправдават съществуването на подобна язва наречена " полиция"? Оправдават я чрез куха статистика. Позволяват си да убеждават обществеността че разкриват50- 60 % от престъпленията заведени в полицията, като на практика разкриват 1 % и то на престъпления извършени от конкурентите на техните ДС покровители. Как става това : хваща се някой беден човек :клошар или ром ( за да са сигурни, че не може да си позволи адвокат) пребива се и се принуждава да подпише един бял лист на който после "началниците" дописват десетки престъпления, за които подписалият се изобщо не е чувал. Според БГ наказателното право , никой не може да бъде осъден само въз основата на самопризнание, следователно човекът не бива осъждан. Сега изясни ли ви се откъде идва разликата между "разкритите "престъпления на МВР и реално осъдените лица. Някои "началници"не си правят дори и този труд. Те просто нареждат на подчинените си ( тия послушните с празните глави да напишат в графата извършител на престъплението (върху бланката съпътстваща всяко заведено престъпление) името на някое живо лице ( някой които е минал през районното, било като свидетел било като заподозрян ,по което и да е производство) Ако някой случайно потърси отговорност от такъв " разкривач" за подобно " разкриване ", "разкривача" гори, ако никой не потърси отговорност от него, "началнико" почва да лъже общестото подкрепяйки се с кухи цифри, колко много престъпления е разкрило неговото РПУ,дирекция , група и т.н. Ако се питате защо ви обяснявам всичко това ето и отговора. ДНЕС ПРОТЕСТИРАТ ДЕСЕТТЕ ПРОЦЕНТА ПОЧТЕННИ ХОРА В МВР СИСТЕМАТА. РАЗБЕРЕТЕ , ЧЕ ПРОБЛЕМА Е В "НАЧАЛНИЦИТЕ", А НЕ В ТЕЗИ ДЕТО МРЪЗНАТ ПО УЛИЦИТЕ. АКО НЕ ИСКАТЕ ДА ИМ ПОМОГНЕТЕ (ИЛИ НЕ МОЖЕТЕ) ПОНЕ НЕ ГИ МРАЗЕТЕ ТОЛКОВА МНОГО.

 14. 15 Профил на kamenl
  kamenl
  Рейтинг: 515 Неутрално

  "ЗАПОЗНАТ" - ние, нормалните мислещи хора, не мразим полицаите, и знаем много добре кой е виновен за това, че полицията е в услуга на мафията.

  А това, че тука 3-4 превъзбудени привърженици на Атака успяха да "превземат" първите няколко мнения във форума, не е показателно.

  Нормалният български дясномислещ избирател прави точна разлика между полицая, който работи на дъжд и пек на улицата, И между катаджията, който прибира десетки хиляди рушвет всеки месец, И между полицейския шеф, назначен по поръчка от БСП и първи шурей на някой с прякор Пилето, Совата, Мечката, Задника или Бамбурляка.

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 15. 16 Профил на Хикс, Игрек, Зет
  Хикс, Игрек, Зет
  Рейтинг: Неутрално

  Тези хора (полицаите) сякаш не живеят в релният свят. Искат да правят пир по време на чума. Хубаво е да не забравят, че волът като рие, пръстта пада по него. Особено с ковчега идеята е толкова нескопосана, а е и предизвикателство към съдбата, която може да ги накаже като самите те да паднат в него.
  Добре би било все пак да знаят хала на данъкоплатците, от които им идват заплатите и да не се излагат с неизпълними искания. Нека да кажат като са решили да се доказват по улиците от къде виждат, че може да се заделят толкова средства: от здравеопазването, от образованието, от армията,от пенсионерите ?
  Грамотни хора (каквито се предполага че са)трябва да придружават исканията си с предложения!
  Освен това, интересно ми е да знам, освен високата самооценка която вероятно си дават щом с такова упорство, присъщо на ...., а не на държавни служители какъвто е стаута им, интересуват ли се и от оценката на обществото за резултатите от тяхната работа ? Дали съвпада с тяхната и дали изобщо изобщо ги интересува ? Знаят ли те, че меко казано тя не е еднозначна ?

 16. 17 Профил на подкрепям протеста
  подкрепям протеста
  Рейтинг: Неутрално

  Нека не се подаваме на форумни провокатори,които се обявяват срещу протеста на полицаите ,защото били такива и онакива.Бойко е прав.Материалът е лош.Когато стачкуваха учителите ,вместо да ги подкрепим, им гледахме сеира и ги обвинявахме в какво ли не.Какво излиза?Че сме в плен на политиката на управляващите :разделяй и владей.Каквито и да са нашите полицаи ,а те, че не са стока ,това всеки го знае,ТРЯБВА поне морално да ги подкрепим,защото те фактически протестират срещу сегашното правителство.Когато сме против техните протести,които са уникални и без прецедент в историята на България,това означава,че сме за сегашното мафиотско правителство .Толкова ли е трудно да се разбере това?

 17. 18 Профил на Хикс, Игрек, Зет
  Хикс, Игрек, Зет
  Рейтинг: Неутрално

  Към 8 ! "Господин магистъра-преподавателя"; може да стане полицай, но ти никога няма да станеш "магистър-преподавател&quot;, както се изразяваш !Не навлизай в теми които не са ти ясни !По-добре помисли за себе си, с качествата които притежаваш в кои други сфери на живота би могъл да се реализираш !? Това ти е не посредствената задача !

 18. 19 Профил на зрител
  зрител
  Рейтинг: Весело

  току що дадоха протеста по Евронюз. Браво на протестиращите. Най после показахме на Европа, че не сме рая. Това е начина Европа да ни помогне да се оттървем от управляващата червена ологархия. Ние сме с вас.

 19. 20 Профил на Аrata
  Аrata
  Рейтинг: Неутрално

  до Хикс, Игрек, Зет
  Приятельо, по принцип си прав. Безумие е да искаш увеличение на бюджетни служители с 50% при спад на производство - колко е вече към 20% май от началото на годината.
  Става въпрос за друго - основното което ни различава от белите страни е корупцията. Корупцията във висшите етажи на властта и оттам надолу през корупцията за издаване на разрешителни за каквото и да е /бизнес, строеж и тн/ до катаджията, който пуска фучащите със 50 км превишение шофьори, те се чувстват безнаказани и "... 4 ма загинали в тежка катастрофа". Всичко това е заради корупцията. Една от службите която трябва да премахне този проблем е МВР, да подпомогне ако щеш процеса за по бързо издаване на разрешителни за да се увеличи бизнеса и оттам да намалее дефицита . Ок, стигаме обаче до въпроса ако взимам 745 чисто и имам 200 лв заем за жилище, две деца и съпруга която взима колкото мен от частна фирма и ми предложат подкуп от 20 лв ... защо да не го взема? Еми ебал съм му и работа, ебал съм му гърча, които иска да ме уволнява - к'во колко е средната заплата за София и дали при частниците стреса е по висок??
  ОК, ами ако взимам 1050 лв дали ще искам да си загубя работата? Ами ако взимам 1500 лв дали няма да съм по внимателен как си извършвам задълженията защото от тази заплата имам и деца и да храня а ако я загубя не е толкова лесно да се намери на частно същата?
  Та такива ти ми работи. НО . Има едно но. Ако "ушевите" започнем да си гледаме работата както трябва нали се сещаш къде ще и доведат делата? До сградата на която пише "Съединението прави силата". Затова. "Умните" хора в тази държава са й направили системата така че ченгетата да нямат мотивация да работят по специалността си, а за което хората да ги мразят. Чудесен омагьосан кръг. Работи безотказно.

 20. 21 Профил на Ренегат
  Ренегат
  Рейтинг: Неутрално

  Просто не мога да повярвам че може да има нормален човек, който може да подкрепи този протест.Хора опомнете се - това е репресивния апарат на държавата.Те са избрали да работят това нещо.Освен да разкриват престъпленията тяхната задача е да поддържат реда - как чрез репресия.Т е не спазват законите, а искат друтите да го правят. Малки им били заплатите-ами напусни бе.Ама освен да пасат патки за друго не стават.
  Хора, бдете! Идва нещо страшно! Ще ни управляват ченгета и пожарникари!

 21. 22 Профил на ДПС
  ДПС
  Рейтинг: Гневно

  Нашите симпатизанти да пишат против полицеиските искания!

 22. 23 Профил на anonimen
  anonimen
  Рейтинг: Неутрално

  Подкрепям всеки протест срещу управляващите без да мисля че полицията е цвете за мирисане. Според мен за да не заглъхне бързо и този протест полицаите трябва ясно и категорично да заявят исканията и предложенията си за да работи системата в полза на обществото а не за грухтящите прасета в парламента.

 23. 24 Профил на G.
  G.
  Рейтинг: Гневно

  Като защо млатиха хората на 14-ти януари тази година, пък и "ковчези" никуму не слагаха протестиращите.
  И нещата ако, не беще кървавото башибузушко смазване на присъстващите мирни хора най-вероятно щяха да тръгнат към автентичен процес на консолидация на несъгласните с управлението на "триглавите" разбойници.
  Сега за едни пари са готови да се "демократизират" и отвън и отвътре.
  Като са искали подкрепа, те защо не подкрепят и не пазят нормалните и читави хора ?

 24. 25 Профил на paragraf
  paragraf
  Рейтинг: 458 Неутрално

  истината има много страни.
  всеки има своя истина.
  правилото обаче е само едно трябва да се протестира.
  както казват хората(бии за да те уважават).
  ас се надявам някои от полицаите да направи така че да се разбере кои организира боя над мирните хора на 14 .01.
  гледах страшни кадри .
  не е нормално да бият хора на възраста на маика ми със щита по главата.
  ас се обръщам кам полицаите.
  направете така че да се разбере истината.
  защото утре ще изработят и вас.
  и ще ви боли ама повече

  за да живея трябва непрестанно по нещо да умира.ВЪВ МЕН САМИЯ
 25. 26 Профил на ф
  ф
  Рейтинг: Неутрално

  Искат високи заплати , но ако се хване някой катаджия да взима пари от шофьорите на улицата ? Не е ли време да се вземат мерки , и да се спре единствено със стачка да се печелят по високи заплати? Щом на всички които стачкуваха им дигнаха заплатите , значи има пари в държавния бюджет. Тогава се задава и въпроса , защо не всеки е удоледотворен , а трябва да стачкува ? До кога ще сме толкова пребита държава ? Възможно ли е един нищожен комунист постоянно да се оправдава когато му дойде времето за мандат и винаги друг да му е виновен ? Ако бяхме Китай , вече нямаше да има хора като Станишев и Доган сред живите.

 26. 27 Профил на завзек
  завзек
  Рейтинг: Весело

  един въпрос за тройка за всички дознатели и оперативни работници-какво се разбира под"горещи следи" и "преписка", къде ви е правното основание за тази терминология?
  не ми цитирайте ЗСВ-щото не сте магистрати следователно препращащи норми от НПК не приравнят дознателите на магистрати, има си Конституция, която явно в ЮЗУ не се учи-вижте и решение на КС от 2008 г. по темата
  айде да видя кой ще издържи тройката пред форума?
  мамини сладки-прости, неграмотни и алчни...
  ай ми скивайте Ай-Пи-то без съдебно разрешение

 27. 28 Профил на zo - до ЗАПОЗНАТ
  zo - до ЗАПОЗНАТ
  Рейтинг: Неутрално

  Звучи много правоподобно.Предполагам, че е самата истина.

 28. 29 Профил на Шерлок Холмс
  Шерлок Холмс
  Рейтинг: Весело

  Бате Бойко да стяга и лъска генералските одежди.
  Като нямаме военни за преврат, поне на ерзац-полицейски да се надяваме.

 29. 30 Профил на само питам
  само питам
  Рейтинг: Неутрално

  Само питам-непрекъснато ни обясняват,че у нас производителността на труда била ниска и затова заплатите били също ниски.Някъде обаче добросъвестно си признаха,че същата тази производителност на труда в България е 40% от европейската.Та въпросът ми е -защо заплатите не са също 40% от европейските?Или в случая-заплатата на българския полицай да е 40% от заплатата на друг полицай от ЕС.Аз самият не съм полицай и размерът на полицейската заплата не ме касае финансово.

 30. 31 Профил на Минувач
  Минувач
  Рейтинг: Неутрално

  Днес минах оттам. Питах един от тях: за какво протестирате? Намуси се и отмина, без да каже нищо.
  Едва третия запитан ми отговори, каза: "за по-добри условия на труд".

  Иска ми се да им съчувствам, наистина. Повечето изглеждат свестни, нормални хора. Ако не беше 14-и януари, щях да съм на тяхна страна. Сега... по-скоро не.

 31. 32 Профил на ДПС
  ДПС
  Рейтинг: Весело

  Специална награда за най-критично отношение към полицеиския протест - уикенд за двама в САРАИТЕ на Д.

 32. 33 Профил на Киро
  Киро
  Рейтинг: Неутрално

  И като си късаха драгите полицаи пагоните ,които са символи на честта и достойнството на полицая, как ще искат да ги уважам, при положение, че са толкова елементарни? Как утре ще работят? Това е показно напускане, недостойно поведение на армия от сребърници, които нямат никакви компетенции! Приемам късането на пагони и хвърлянето им в ковчег като неимоверна гавра! Такива хора нямат място в тази система !Призовавам министъра дисциплинарно да уволни тези пошли личности! Как живеят учени с техните заплати?Как живеят милиони хора в България, създаващи блага, от които се плащат заплатите на тези циници и безсрамници? Трябва ли да получават и това , което вземат? Категорично не! Срам за тази гилдия!

 33. 34 Профил на Киро
  Киро
  Рейтинг: Неутрално

  уважам да се чете уважавам

 34. 35 Профил на paragraf
  paragraf
  Рейтинг: 458 Неутрално

  борете се борете се.
  всеки за себе си.
  досега спахме и какво се получи.
  борете се за правата си.
  истината се поучава в спора.
  това е.

  за да живея трябва непрестанно по нещо да умира.ВЪВ МЕН САМИЯ
 35. 36 Профил на Димитър
  Димитър
  Рейтинг: Неутрално

  Бих желал да кажа на всички,които мразят МВР,че мразят своето нормално житие-битие.
  МВР е част от смисъла на нашия живот,ние болеем за него и няма да го предадем.
  Вярно е,че има боклуци,ние също ги мразим и искаме да се отървем от тях.Мразещите ни обаче олицетворяват с тях всички служители на МВР.Колко погрешно - без честните в МВР държавата просто нямаше да я има.
  И един въпрос.Господин Президент,по кой свят ходиш ?

 36. 37 Профил на Гадно Копале
  Гадно Копале
  Рейтинг: Гневно

  Милиционери...нее ви срам...взимате пари от мафията...рекетирате шофьорите а сега и държавата искате да рекетирате...

 37. 38 Профил на Кочо
  Кочо
  Рейтинг: Неутрално

  Ти към кого се обръщаш с "Господин Президент"? Към сирищника Гоце ли? Той честен, а? Бам ти тъпите фатмаци.

 38. 39 Профил на ДПС
  ДПС
  Рейтинг: Весело

  " отГадно Копале
  Милиционери...нее ви срам...взимате пари от мафията...рекетирате шофьорите а сега и държавата искате да рекетирате... "

  АШКОЛСУН !
  АФЕРИМ !
  МАШАЛА !

 39. 40 Профил на СС &quot;Данс-чo&quot;
  СС &quot;Данс-чo&quot;
  Рейтинг: Неутрално

  Дами и Господа,
  Чичо "Данс" не спи !
  Не драскайте тук своеволно, за да не ви позвъни на вратата сутрин рано някой ден, чичо ви "Данс-чо" и ви прибере"

 40. 41 Профил на Ъ
  Ъ
  Рейтинг: Неутрално

  Честните и достойни полицаи в БГ са твърде малък процент.Останалите са милиционери,които се скатават по раиониите за по 500лв.БГ-те граждани имат нужда от полиця
  защитаваща тяхната сигурност,чест, достойнство и имущество,а не от милиционери,които са влезли в системата на МВР заради лични интереси и облаги, а някои от тях
  са се срастнали и с организираната престъпност(лакеи на мутрите за дребни подаяния).
  Такива милиционери искат да продължат да работят по-старо му,но с по-високи заплати.

 41. 42 Профил на Димитър
  Димитър
  Рейтинг: Неутрално

  Драги Кочо,аз съм тъп фатмак с две висши образования,който при това е достатъчно загубен,за да обича Отечеството си.Няма никакво значение при това,дали ДАНС ще позвъни да те прибере.По-важното е,когато те прибере Господ,да не те е срам.А Президентът,какъвто и да е,е държавен глава и просто е длъжен да мисли.

 42. 43 Профил на Неандерталец без више
  Неандерталец без више
  Рейтинг: Весело

  Димитре,
  виждам ,че науката взима своите жертви...
  Е требе ли две виши убразования за да развереш,че трябва да служиш на хората...а дали обичаш или не отечеството не ни интересува...
  Ма то да рекетираш шофьорите не тебе много акъл нали?

 43. 44 Профил на Ренегат
  Ренегат
  Рейтинг: Неутрално

  Драги Димитре , щом ми говориш че обичаш отечеството си ща искаш пари бе Работи на ползу роду.А за да искате да ви уважават най-напред си изчистете къщичката от боклуците.
  А тоя дето ви пуска фитилите чу ли го какво искал-по едно малко портретче да му сложите - така за благодарност.Щом си с две висши това да ти напомня нещо.Квото правиш прави го така че после да не те е срам като се погледнеш в огледалото.Макар че......

 44. 45 Профил на Кочо
  Кочо
  Рейтинг: Неутрално

  Вярно е, Димитре. Само не разбирам от какво се оплакваш. Кенефът - кенеф. Президентът - президент. Милицията - милиция. Кво не ти харесва, за какво протестираш, за какво се бориш?

 45. 46 Профил на читател
  читател
  Рейтинг: Неутрално

  Браво,Запознат/№14!
  Подкрепям протеста на полицаите/на честните и почтени служители, не на останалите десетки хиляди чиновници и играчи използващи службата си за търговски цели/
  Добре е човек да има малко ум и кураж да разбере и каже истината.
  Склонен съм да се съглася с написаното от Запознат, което осветлява грижливо пазените през последните 20 години тайни за механизмите на управлението на страната - че началническата каста по цялата йерархия на МВР се оглежда,одобрява,подбира и назначава с благословията на ДС-олигархията/както е посочил Запознат/. А дали не е вероятно същите механизми да действат в прокуратура,следствие и съд, поради което държавата е застинала в омагьосан кръг и основателно критикувана от Европа?
  Що се отнася до корупцията,критериите за избор на кадри , дори и след 20 години , според това което е написал Запознат/№14, върхушката се стреми да подражава на учителите и наставниците си от Москва и ситуацията поразително напомня за механизмите описани от Александър Литвиненко в книгата му "Любянската престъпна групировка"

 46. 47 Профил на Arata
  Arata
  Рейтинг: Неутрално

  Понеже всички които ни обвиняват че "не искаме да изчистим къщичката си" са частници ще се опитам да им дам следния пример: Работата във фирмата не върви. Шефовете се сменят, само ви тормозят с безсмислени задачи извън основния бизнес, правят се реорганизации без никаква връзка с практиката, талантливите колеги напускат, а се назначават млади без опит, но роднини на висши мениджъри. Опитите да обясните на шефа какво става ... / "шефа ни" го виждате по телевизията/ сещате се . Фирмата обаче не може да фалира по естествен път защото е на държавни дотации. Имате избор - да напуснете /текучеството в МВР е над 30% за последните 3 години/ или да се опитате да привлечете общественото внимание върху проблемите си. Итересно е че всички говорят само за едно от 6те искания на протестиращите. Малко извън системата на МВР си дават сметка че целта на всичките искания, на куп е да направи системата работеща и в крайна сметка държавата по силна. Ако държавата обаче е по силна това ще означава спазване на законите. А ако законите се спазват сегашните политици трябва да си отидат както Фердинанд след 1918г. Е, как да стане доброволно? Въпросът не е само до нашата къщичка, а до цялото дворно място наречено България.

 47. 48 Профил на 666!
  666!
  Рейтинг: Неутрално

  ОК!....МВР У КОВЧЕГ ПОГРЕБАНО....ЗНАЧИ ПОКОЙНИК...НЕМА ГО..!......ТОГАВА ТИЯ ДА ФФФЪР!ЛЯТ УНИ!ФФОРМИТЕ И ДА ИЗЧЕЗВАТ....!....БАХ ТИ МИЛИЦИОНЕРСКИЯ АБИТУРИЕНТСКИ БАЛ!.....И ШИБАНАТА РЕЖИСУРА!....

 48. 49 Профил на Кочо
  Кочо
  Рейтинг: Неутрално

  Те и даскалите така говореха. 50% сеч и 30% увеличение на заплатите. Сега мълчат. На ред са ушевите.

 49. 50 Профил на До Форумистите
  До Форумистите
  Рейтинг: Неутрално

  До тези, които настояват за високи заплати на полицаите, и другите бюджетни лужители!
  Разликата между българите и другите от ЕС е, че българите мислят, че парите за заплатите на държавните служители падат от небето, и някои лоши управляващи ги задържат, а в ЕС знаят, че те идват от техните данъци.
  Освен това в целия ЕС полицаите са със заплати под и около средните за страната. В замяна на това имат привилегии на държавни служители, ранно пенсиониране (на 45 години), при пенсиониране получават мисля 20 заплати!
  Не им ли стига?

 50. 51 Профил на 666!
  666!
  Рейтинг: Неутрално

  НАРОДНАТА ПОЛИЦИЯ НА 14 ЯНУАРИ СЕ ЛИЗНА И ПАДНА У ДУПКАТА НА СЕЛСКИЯ ПОЛИТИЧЕСКИ КЕНЕФФ....!

 51. 52 Профил на B4
  B4
  Рейтинг: Неутрално

  до Хикс, Игрек, Зет

  "Господин магистъра-преподавателя";; може да стане полицай, но ти никога няма да станеш "магистър-преподавател&quot;

  В много серизона заблуда си изпаднал, май френд. Каквото и да ти минава през главата си го избий веднага, защото не всеки може да стнае полицай, не случайно текучеството е толкова голямо. Това е работа, която се издържа, в която има много провокации и малко възможности, но все някой трябва да я върши. А на магистър-преподаватели сме се нагледали всякакви, няма да им правим евала, ако не се налага. Положението е както навсякъде ми се струва.

 52. 53 Профил на komunist
  komunist
  Рейтинг: Неутрално

  За толкова работа-толкова пари.

 53. 54 Профил на 666!
  666!
  Рейтинг: Неутрално

  ДО СВОБОДНИТЕ ГРАЖДАНИ У БГ...УТРЕ КЪДЕТО ВИДИТЕ ПОЛИЦАЙ ШУТ У ГЪЗО..КАТО ПИТА ЗАЩО...........А..ЩО ВЧЕРА СИ КЪСА ПАГОНИТЕ БЕ СВИНЬО....!

 54. 55 Профил на ВЕТЕРАН
  ВЕТЕРАН
  Рейтинг: Неутрално

  Все още има и свестни полицаи . Бъдете сигурни , че тия дето си докарват 500 лв на смяна по пътищата не са на протеста .
  ---- Бих разделил матриала така :
  1. Началници от висшия ешелон - те са по-скоро политически нагаждачи , щото зависят от политическата власт . Болшинството са комунисти и близки до ДС олигархията .
  2.Средния ешелон - там от време на време издигат много кадърни момчета - някой трябва да върши и работа . Повечето обаче са натегачи и кариеристи .
  3.Нисш офицерски състав - когато постъпят на работа 80 % са свестни , но машината ги смачква - заплатата е ниска , връзкарите се издигат , повечето са малоимотни и трябва да хранят семейства , изкушения не липсват , внушават им , че никой не обича полицая . Въобще за 4,5 години служба 10% напускат , 20% започват да чукат частно , 20% са невзискателни и ги устройват парите и привилегиите , 10% имат рамо от роднина и почват кариера . От останалите неизвестен брой заработва директно за мафията .
  На този етап поне 30% си вършат съвестно работата като количество и качество
  4. Старши сержантски състав - една част от него има по-голяма тежест от младшите офицери , доверени хора на шефовете са и взаимно си пазят гърба . Там е огромната корупция на дребно .
  5. Младши офицерски състав - разделен на две части - роднини на началници и стари полицаи , и едни други момчета , повечето в големите градове са от селата или от далече , готови са на всичко , даже и рушвет за да ги вземат в полицията , ниско образовани и ниско културни , слуги на шефовете . Тези момчета са и идеалните бушони , ако нещо се обърка .

 55. 56 Профил на aristo
  aristo
  Рейтинг: Неутрално

  Съдейки по добрата организация на протеста Станишев вече има врагове в БСП и са влиятелни .
  Време е медиите да разровят там . Където се разпределят пари проблем възниква като намалеят парите . Какво мисли Любен Гоцев по въпроса ?

 56. 57 Профил на xxx
  xxx
  Рейтинг: Неутрално

  Тез за световна финансова криза чули ли са ???

 57. 58 Профил на pagon shapkarov
  pagon shapkarov
  Рейтинг: Неутрално

  браво на полицаите - опа пардон на пазачите на вятъра по цариградско шосе - има много голяма заблуда относно мвр в БГ -

  1-во - полицаите не пазят реда в обществото - а пазят управляващите и тяхното спокойствие

  2-ро с психо тестовете които се правят в мвр за допускане на полицаи на работа се правят много грешки - първо те с теста пресяват - социалните и хуманните хора и така успешно че те нямат капчица агресия в себеси и на човек да му домилее като види една полицейска физиономия
  -аз бих пропускал и малко повече афресивни и крайни фенове на честта и честолюбието

  3-то всеки се заблуждава че полицията е да те опази от престъпника - голяма грешка пич - тя е за да ти осигури възмездие ако някой престъпник ти счупи главата с грабеж


  4-то е напишете и вие нещо...

 58. 59 Профил на copy/paste
  copy/paste
  Рейтинг: Неутрално

  Този протест е добра възможност за изнасяне на истинските проблеми на МВР в медиите и публичното им обсъждане и оценяване. Нещата в тази сфера са доста затлачени именно заради липсата на обществен дебат. При всеки един проблем излиза някакъв голям шеф от МВР, който най-често е и политик или „експерт” с агентурно минало, и започва да ни обяснява разни врели не кипели, само и само да се запази статуквото. Нямало какво да се направи, такива били нещата, така трябвало, за да могат да гонят престъпниците, и все разни такива клишета, които са едни и същи от 20 години. Да, ама всички виждаме, че това статукво не работи и няма и да тръгне, щом като не е заработило толкова години.

  Бягството от отговорност на служителите на МВР е сигурен показател, че те се чувстват несигурни в това как трябва да реагират на ситуациите от ежедневната им практика. Липсата на ангажименти от техните преки и непреки началници да работят за изчистването на бъговете в системата генерира като резултат доста некадърно направената нормативна уредба и стимулира скатаване и бездействие. Решението, което ни предлагат политиците в момента е отново неадекватно. Абсолютно съм убеден, че само по себе си увеличението на заплатите на полицаите чрез съкращения на щата няма да накара МВР да заработи. Ясно е, че се опитват да ги настроят стари срещу млади, за да осъществят пробив в организацията на протеста им и сигурно до някъде ще го постигнат. Потушаването на този протест обаче е само в интерес на политиците. По този начин те се опитват да изместят фокуса от обсъждането на проблемите в МВР и запазване на сферите си на влияние.

  Явно някъде нещата изначално са сбъркани. В старите страни членки полицаите са мотивирани да предотвратяват и разкриват престъпления, да работят за спазване обществения ред и т. н. Там също протестират за заплати, когато почувстват, че вършат повече работа, отколкото им се заплаща, но случая в България определено не е такъв. Обществената оценка на нашата полиция е под санитарния минимум и това прави нечестно и непопулярно увеличението на заплатите им. Ето защо без да се видят конкретни резултати от свършена работа, едва ли някой би се съгласил да се увеличи възнагражденията им, освен с евентуални компенсации за инфлацията през изминалите години. Тези хора трябва да се преборят първо да избягат от образа на милиционера, който бие по площадите, и да намерят своето лице на съвременен полицай, който върши интелигентно работата си, и чак след това ще получат подкрепата на гражданите за увеличаване на възнагражденията.

  Ясно е, че практиката на самооценяването със скалъпването на фалшиви доклади и статистики скапва тотално системата и работи за загубата на доверие във ведомството. Надявам се да сме достигнали до точката, от която това не може да продължи да се възпроизвежда. Ако това наистина е така в следващите дни трябва да бъде организирано сериозно обществено обсъждане и създаване на истинска система от измерители за свършена работа от МВР и последващ обществен натиск върху системата до постигане на задоволителни резултати.

 59. 60 Профил на До Минчо Спасов и Миков
  До Минчо Спасов и Миков
  Рейтинг: Неутрално

  Да ви бера лайката!!!
  Следващия път когато депутатите поискат да си гласуват увеличение на заплатите би било редно да се съкратят поне половината и да се направи сравнение колко депутати има на глава от населението в България и колко в Румъния, да не говорим за сенатори в САЩ, пък ако щете и в Думата.

 60. 61 Профил на Mdaaa
  Mdaaa
  Рейтинг: Неутрално

  Къде пак се покри (спа) жандармерията вместо да им смаже протеста така както полицаите направиха преди няколко месеца с мирния протест на студенти и майки? Кеде бяхте "смели" жандармеристи? Смелисте на масата с чаша ракия в ръка.

 61. 62 Профил на Иван Богоров
  Иван Богоров
  Рейтинг: Неутрално


  До №50
  Браво. Никой не мисли, че парите "падат" от небето. Парите в държавния бюджет "падат" не от производителността на труда, както твърдят чужденците от Отворено общество, а от данъците и държавните и общински таксите. Най-голям размер данъци плащат най-бедните. Това стана чрез въвеждане на прословутия плосък данък (10% или по турски - десятък). Най-високите ставки в Европейския съюз за ДДС и акцизи върху всичко са в България. Орешарски дори се прочу с авансовото въвеждане на акцизите върху горивата, т.е. той стана по-голям католик от папата. От тези най-високи данъци върху потреблението се формира огромен за мащабите на България излишък. А защо той се формира - защото са недофинансирани публичните системи на образование, наука, здравеопазване и национална сигурност. Преди учителите, а сега и полицаите искат не изишък в бюджета, а нормално финансиране на публичните дейности и достойно място в обществото, социална сигурност и стабилност на техните семйства и осигурено по-добро бъдеще на техните деца. Те не искат яхти и мерцедеси, бутикови стоки, а нормален живот.
  Стига с тази манипулация, че и в ЕС заплатите на учителите и на полцаите били под или около средните за страната. Дай да видим при европейски цени в България как със средна заплата от 250 евро месечно би живял полицая или учителя и как същия полицай или учител би живял в страната с 3000 евро средна заплата при сходните европейски цени. Средната заплата е нещо като средната температура на болните в болницата? Логически абсурд.

 62. 63 Профил на ET
  ET
  Рейтинг: Гневно

  Полицай няма морално право да протестира.
  Ако е недоволен да напусне.
  Протестиращите да се уволнят дисциплинарно.
  Синдикати в полицията не трябва да се разрешават.

 63. 64 Профил на До 14
  До 14
  Рейтинг: Весело

  Пич ако е такова положението каквото го описваш най-добре е да се закрие МВР...
  Ако наистина има 10% които не са дебили или психопати какво правят в МВР?
  Мисля,че мнението ти е активно мероприятие с цел да оправдаеш митинга...няма да успееш...
  ЗА НАРОДА МВР=МАФИЯ

 64. 65 Профил на ГРАЖДАНИН
  ГРАЖДАНИН
  Рейтинг: Неутрално

  България може и без полиция-и без това нищо не вършите.
  България може и без полиция-и без това нищо не вършите.
  България може и без полиция-и без това нищо не вършите.

 65. 66 Профил на Преподавател
  Преподавател
  Рейтинг: Гневно

  Чудя се кое доминира в състоянието на държавата:
  Некадърността на управляващите да въведат ред или
  умишлено поддържане на хаоса.А може би и двете качества -прекрасно се допълват.

  В това правителство има министър, който има задължението да "оптимизира" държавната администрация.Всяка година чуваме бодро рапортуване- намалена с еди колко си %, в резултат на което тя нараства с няколко хиляди.Известен е като Малкия Мук, Поразяващата уста и мн. др. подходящи прозвища.
  Ако нещата в полицията са стигнали до 50 на 50% администрация-полицаи, стачкуващите имат пълно основание и всеки нормален би ги подкрепил.
  Някой да е чул колко са министерските служители в:
  Министерство на образованието
  Министерство на културата
  Министерство на "извънредните" ситуации?За това се говори под сурдинка-около 700 души!? От там само може да се чуе още една прогноза за времето,нищо друго!
  Не е нужно да се отегчаваме с изреждане на останалите министерства.
  Всичко това е "КЛАСИФИЦИРАНА" информация.

  По време на учителската стачка "блестящия" манипулатор мин. Вълчев повтори хиляди пъти-повишение на заплатите, но след реорганизация, но не намери време да разтвори учебниците за който и да е клас- войнстващо безумие.Не преувеличавам- нали всички имаме деца и помагаме вкъщи.
  Кой му пречеше да я направи? Някой да му е вързал ръцете?

  Сега виждаме абсолютно същия проблем-някой лош е пречил на предния /да не му споменавам името, пфу , пфу/ и на сегашния- мин.Миков да реорганизират, оптимизират и т.н. работата на ведомството си.
  Понеже нещата се повтарят /това е стил на работа/ ,ясно е,че огромни , трудноподвижни бюрократични машини и най-вече паразитиращи, изсмукват материален ресурс във всяко министерство. Някой да е чул за съкращения там?
  В полицията , както и сред учителското съсловие има качествени и посредствени.Който мисли за бъдещето на нацията, ще направи нужното- повишение на заплатите, за да си мотивира служащите.
  Прочистване на системата от некадърните е работа на управляващия, не на самата система.
  Дали са кадърни управляващите- и слепите видяха!

 66. 67 Профил на AC/DC
  AC/DC
  Рейтинг: 451 Неутрално

  България,както и всяка нормална държава не може без правителство,данъчни,съд,покоратура,полиция и други органи на власта.В България проблемът е,че зад тях стоят политиците от БСП,ДПС и т.н..Да не се настроиваме срещу учителите,полицаите,данъчните,пенсионерите,прокурорите,съдиите,политиците и други като цяло,защото навсякаде има хора честни и добри.Настроивайки се срещу тях се размива ГЛАВНИЯТ ВИНОВНИК а това са всички които наследиха БКП.
  Идат избори,да отсечем главата на ламята и данно този път да е издъно

 67. 68 Профил на AC/DC
  AC/DC
  Рейтинг: 451 Неутрално

  да се чете прокуратура

 68. 69 Профил на Въпрос
  Въпрос
  Рейтинг: Неутрално

  И сега какво ще правим по-нататък?

 69. 70 Профил на tub
  tub
  Рейтинг: Неутрално

  Аз предлагам да се оставят полицаите изцяло без заплащане, за да видят самите те какво е като оставят хората изцяло без защита! Ако и след такъв режим, някои от тях искат да останат-добре, но всеки месец на детекторая за лоялност, и след това заплатата!

 70. 71 Профил на tub
  tub
  Рейтинг: Неутрално

  Аз предлагам да се оставят полицаите изцяло без заплащане, за да видят самите те какво е като оставят хората изцяло без защита! Ако и след такъв режим, някои от тях искат да останат-добре, но всеки месец на детекторая за лоялност, и след това заплатата!

 71. 72 Профил на tub
  tub
  Рейтинг: Неутрално

  Аз предлагам да се оставят полицаите изцяло без заплащане, за да видят самите те какво е като оставят хората изцяло без защита! Ако и след такъв режим, някои от тях искат да останат-добре, но всеки месец на детекторая за лоялност, и след това заплатата!

 72. 73 Профил на popich_51
  popich_51
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Генерал влиза в лазарета с наперения си адютант.Доктора и фелшера изпъват ръце по кантовете."Докторе какво правят тези бойци в леглата?Пита Генералът.Имат висока температура г-н Генерал.Сега ще ги оправя.Генералът:Драги бойци аз като бях на вашите години влизах в боя с 45-46 градуса температура.Адютанта побутнал Генерала:Г-н Генерал градусите са много.Е добре де с32-33градуса, а сега всички в строя! Изкомандвал Генералът. "

 73. 74 Профил на десен
  десен
  Рейтинг: Неутрално

  След всичко,което се случва в държавата,щом и служителите на реда се радикализираха е ясно,че и те не са съгласни с политиката на тройната коалиция.Вярно е,че измежду тях има много 'плевели',но ако им се даде възможност те биха могли лека-полека да се преборят с тях.Не бива всички да ги слагаме в един кюп,а да им се даде шанс,а и обществото да им помогне,за да гарантират сигурността.Много дълги години полицаите бяха използвани и смачквани,за да се маргинализират и бъдат послушници и за жалост да прекрачват закона,чийто блюстител по презумция са. А относно отправеният им въпрос: откъде да се вземат парите - отговорът е много прост и всеки го знае. Управниците да спрат да крадат и да са в услуга на гражданите,а не да се обогатяват от властта.Къде потънаха и продължават да потъват парите от излишъка,от НАП,пенсионните и здравни осигуровки,еврофондовете и т.н.
  Така че пари има и за лекари и за учители и за полицаи.В интерес на истината и в мен остана горчилка и негодувание от неадекватната намеса на техни колеги охраняващи протеста на студентите и е редно както вчера студентите им простиха,така и те да си признаят или назоват отговорните за тези заповеди свои началници,за да върнат вярата на обикновените хора в тях.
  Когото сме заедно престъпниците нямат шанс.

 74. 75 Профил на popich_51
  popich_51
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Да много тъжно. И аз мисля че има все още честни хора във всички сфери на обществения живот но понеже честния е скромен доста дълго мълчи преди да каже истината.Но на настоящия етап коментар 73 обобщено отговаря на истината.Във всеки виц има 90%процента истина и се приема по безболезнено.

 75. 76 Профил на К9
  К9
  Рейтинг: Гневно

  До всички призоваващи полицаите да напуснат като не им стигали парите- ами те хорица жалки си и напускат и то доста масово, особенно в големите градове !! Идея си нямате там колко хора поддържат реда в дадения район, който обслужва даденото РПУ ! Просто не ви се поднася информацията и затова така смело отпрявяте призиви за напускане, а накрая като ви откраднат туршийката, и като отидете в даденото варненско РПУ да речем и ви посрещне само чистачката ще проумеете за какво става реч !
  Сега относно искането за 50% увеличение на парите- жалки хорица аз лично не искам да ми вдигат заплатата с толкова, искам да ми се плащат "празнични" както се плаща в други сфери, та когато вие си папкате пържолките на коледа да речем , а аз по това време мръзна някъде нощна смяна да ми се плати това, че семейството ми празнува без мен и то не за първи път !
  Също така искам да ми се плаща нощния труд, да има и такъв жалки хорица, вие които спинкате до задника на жена ви, през това време някой някъде будува ! И този нощен труд се плаща на доста други служители, работници и тн но не и в МВР!
  Искам да ми се плаща извънредния труд !
  Искам да не ми се дават мизерните 30 лв за храна, все пак на едно служебно куче да речем порциона е по 2.5лв. на ден !
  Ей тия простички нещица да ни се дават!

 76. 77 Профил на коста
  коста
  Рейтинг: Неутрално

  Ей, ти направо ме разплака.Сутринта попитаха вашите водачи какво им е заплащането- около 1000 мънкаха те.Е като е малко иди при частника -там за 600 ще ти скъсат гъза.И няма да даваш интервюта и да късаш пагони, защото боса ще ти скъса главата! Но тук може! Нали е държавно! Хайде чистка , навирахте се с връзки в мвр да бачкате ,сега като има повече избор за работа- хленчите и напускате .Не сте усетили дебелия край на тоягата затова виете.Колко други хора бачкат по празниците за жълти стотинки само ти ченге се извъди такова ревало!

 77. 78 Профил на 666!
  666!
  Рейтинг: Неутрално

  БГ Е ДЪРЖАВА БЕЗ ДЪРЖАВНОСТ... !....ПО ИНЕРЦИЯ КЪМ ПРОПАСТТА ....НА ИЗБОРИТЕ ЩЕ СЕ РАЗБЕРЕ ДАЛИ СЪ ЛЕВИЯ ИЛИ ДЕСНИЯ КРАК ИЛИ И СЪ ДВАТА...И АЙДЕ...

 78. 79 Профил на popich_51
  popich_51
  Рейтинг: 0 Неутрално

  К9 карай по кротко.Всеки в една нормална държава подържана от данакопладци иска да бъде пазен от полицията а тя да бъде обезпечена със всичко необходимо за борба с престъпния свят.Никой нормален човек не иска при нормални условия конфронтация с никой държавен служител.И аз искам обществото да уважава полицая,учителя,съдията,четния гражданин който бесприкословно спазва законите.Но дали е така???Държавния служител трябва да докаже че еслужител на обществото а не на някой си.Трябва първо той да спазва законите ,етичния кодекс,да се бори с корубцията по високите етажи със всички законови средства.А това на този етап е много трудно постижимо във всички сфери .Пробвай но внимавай другите да не ти направят постановка.А в момента това е действителноста.Искате да Ви помагат гражданите ами агитирайте ги с дела.А че спинкаме докъто вие бодърствувате не е верно.Ние бодърствуваме защото трябва да се справим сами и опазим.А за празниците пак не си прав.Има и хора с други професии които с години не са ги карали със семействата дорине са присъствали на раждането на децата си ина погребението на близките си.Но това са рисковете на професията ,която човек сам избира.Ние българите нямаме опит в протестите и стачките затова избираме все неподходящи моменти за тях.Искрено Ви съчуствам но както казах навремето на някои учители че времето не е подходящо,че ще ги намразят родителите и ще загубят стачката и работата си че профсъюзите ще си измият ръцете с тях така и стана.Пожелавам Ви всичко добро и дано не се стигне до съд защото Вие за разлика от учителите които не са държавни служители сте хора на пагона.Със здраве.

 79. 80 Профил на Lili Kostova
  Lili Kostova
  Рейтинг: Разстроено

  България е малката сестричка на онази безумна страна, наречена Русия, както ДС е малкото братче на КБГ...
  Русия от 90 години я управляват откачалки... 90 години... Надежда? Има ли?

 80. 81 Профил на Анонимен
  Анонимен
  Рейтинг: Неутрално

  @Aнонимен
  Нормална държава казваш.
  Това нормална държава ли го наричаш - над 10% от апарата на МВР да излезе на протест ? И какво лично ти знаеш защо излизат на протест? Знаеш ли че текучеството е над 30% за 3 години? И напускат точно хората в най-трудоспособна възраст, тези които виждат безсмислието на системата и че навън е много по лесно и хубаво - същия този "частник дето щял да ни скъса гъза". Става въпрос за следното - ако бачкаш яко навън ще се оправиш, ако бачкаш яко в с-мата на МВР ще те изолират и принудят да напуснеш - по всички възможни начини. Тези които не искат да напускат - те направиха протеста. Защото аз съм работил с германци в полицейската мисия в Косово - в хаоса на Северно Косово - без логистика, без помощ отникъде, без отговор на рапортите които пишем, с подпалените от контрабандистите КПП-та... Познай какво се случваше с германеца след 3 месеца в тази среда - ставаше типичен български полицай - седи, гледа и си пуши цигарата докато КПП се задръства от коли и няма кой да регулира движението. И Господ да поставиш в нашите условия в РПУ-тата и той ще напусне или ще се превърне в това което сме ние. И няма да ти приема възраженията защото в това отношение имам много повече опит с колеги /които ти превъзнасяш/ от САЩ, Германия, Обединеното кралство, Швеция и тн и тн. Мислиш че те са по различни от нас ли? Не, системата в която работят е по различна от нашата. И точно затова е протеста - срещу системата и затова хората , пардон личния състав, е изпушил и се пали от нищо.
  По форумите е много лесно, ела да направим патрулна обиколка заедно и да те видя на 3тия месец. Ще се превърнеш в някой от статистиката на 55то мнение. Прочети го пак.

 81. 82 Профил на СРАМ МЕ Е
  СРАМ МЕ Е
  Рейтинг: Весело

  Какъв протест какви 5лв. не забравяите,че 80% от полицаите са рожба на корупцията. Които не може да се реализира в обществото,вади връзките за НАРОДНАТА МИЛИЦИЯ.

 82. 83 Профил на бачкатор
  бачкатор
  Рейтинг: Неутрално

  Абе К9 ли си К10 ли си не знам,ама кога идеш у мината ще получаваш нощни и кога идеш у чистотата ще получаваш изванредни. А пратиш ли жена си в чужбина и за друго ще мечтаеш.А кога седиш с ръцете у джобовете ще ми земеш дедовия.Лигльо недоправен.

 83. 84 Профил на Saddam
  Saddam
  Рейтинг: Неутрално

  На какво основание депутатите и общинските съветници по места си увеличават заплатите не в проценти а в пъти и средно на две години си подновяват автомобилния парк с пари от данъкоплатеца?Какво са направили за това?С какво са допринесли за подобряване качеството на живот на обикновенния български гражданин и за неговата сигурност?Напротив - прокарват закони и нормативни актове в ущърб на българския народ и в услуга на чужди,икономически и престъпни интереси.Те са МАФИЯТА в България,Те са съвременните ЕНИЧАРИ,Те покровителстват организираната престъпност и умишлено пречат на полицията да работи нормално.Те са тези които правят "герой-мъченик" такива престъпници като "чората" а полицайте свършили си работата за някаква мизерна заплата пратиха в затвора.И в това е символиката на полицайте закопчани с белезници и вървящи пред ковчега.Тези белезници им ги е сложила умишлено държавата и по всякакъв начин им пречи да работят нормално за да се обслужват интересите на големите босове на организираната престъпност от които парламент,правителство,съд и прокуратура получават пари.И къде сега е корупцията Дами и Господа? ЕВРОПА ни показа кой в България е корумпиран - правителство ,парламент и техните протежета.А корупцията е престъпление,затова Господа Полицаи освен Вас няма други в тая скапана държава които да арестуват престъпниците включително и вашият министър който погреба МВР.Вярваме във Вас.Действайте!

 84. 85 Профил на o6tetenata
  o6tetenata
  Рейтинг: Гневно

  За какво протестират полицаите?! За това, че взимат малко пари, за това, че редовно спекулират със служебното си положение, за това, че се отнасят с обикновените граждани като някакви досадници, които им развалят рахата?!...Лично аз не ги подкрепям, защото един от тях ми дължи над 5000 лв., за които ми подписа и документ и когато си ги поисках, в отговор получих само обиди и индиректни заплахи.Знам, че ще кажете да го съдя, но защо да давам още пари, за държавни такси и адвокатски хонорари, след като би трябвало като служител на реда с необходимите морални качества той сам да ми ги върне.От гр. Пазарджик съм и съм пределно наясно какви ще са последствията ако подам жалба в полицията - гарван гарвану око не вади, нали...Пиша тук с надеждата да се намери някой, който да ми даде съвет как да постъпя.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK