Слънчев бряг, тъмен бряг

Пътят от летище Сарафово към Слънчев бряг ще бъде в ремонт до края на юни <br />

© Georgi Kozhouharov

Пътят от летище Сарафово към Слънчев бряг ще бъде в ремонт до края на юниКвартал "Черно море" в Несебър отново ще посрещне туристите без асфалтирани улици и това не е новина. По черноморските курорти отново няма да достигат паркингите, но и това не е новина. За пръв път обаче един от най-големите курорти в страната - Слънчев бряг, може да изкара активния сезон без улично осветление и без поддържани градинки. Причината за крайната мярка се оказва заплетен казус за поддръжката на инфраструктурата, в който участват хотелиерите от курорта, община Несебър и държавното дружество "Слънчев бряг" АД. Месец преди началото на активния сезон изход от кризата не се вижда.


В средата на април пътят за Слънчев бряг в близост до разклона за Несебър е обект на оживен ремонт. Макар че първите туристи от чужбина вече са дошли, отсечката от 2.5 км между Равда и Несебър все още се разширява. Пусковият срок на трасето е 30 юни. Така става огромна вероятността първите впечатления на туристите, идващи от летище Сарафово към курорта, да бъдат километрични опашки и разбит път. Изненадите обаче не свършват дотук. Зона Слънчев бряг-изток няма улично осветление от февруари, а градинките не се озеленяват. Става въпрос за хотелите близо до брега, включително на първа линия, които традиционно са предпочитани от туристите. "Проблемите с инфраструктурата могат да създадат допълнително пречки на туризма, който вече страда и от финансовата криза", предупреждават от съюза на собствениците в курорта.


Предистория
Казусът с инфраструктурата не е отскоро. Още в средата на миналата година от "Слънчев бряг" АД предупредиха, че голяма част от 203-мата собственици в зона "Изток" не плащат такса за поддръжката й, заради което и всички дейности, включени в нея, ще спрат. В приватизационните договори на хотелиерите е записано, че трябва да сключат споразумение с държавното дружество за поддръжката на алеите, улиците, градинките и охраната на курорта. Всичко това струва около 2.3 млн. лв. годишно. Хотелиерите обаче отказват да плащат с мотива, че се получава двойно облагане - подобна такса вече се внася в бюджета на община Несебър. Местната администрация казва, че събира таксата, защото се грижи за чистотата в Слънчев бряг. Така се стига до омагьосан кръг, изходът от който е идеята "Слънчев бряг" АД да се раздели с инфраструктурата, която притежава, като приоритетно тя трябва да стане собственост на община Несебър. Така хотелиерите ще продължат да плащат такса към местната администрация, а тя ще се грижи за цялостния облик и охраната на курорта.


В спор за сметката


Именно начинът, по който трябва да се прехвърли собствеността от държавното "Слънчев бряг" АД към общината, се оказва ябълката на раздора. "Първоначално предложихме на кмета и общинския съвет да им продадем инфраструктурата за 43 млн. лв.", разказва изпълнителният директор на дружеството Малина Стратиева. Срещу сумата, изчислена по пазарна стойност, местната администрация ще получи ВиК мрежата, улиците, алеите. След отказа на общината да закупи пакета се стига до нова сума - 13 млн. лв. От нея вече е извадена ВиК системата. "Цената е изчислена по балансова стойност, което е и нашият реверанс към общината", обяснява Стратиева. Несебър обаче отказва да плати и тази сума. "Ние сме готови да поддържаме инфраструктурата в Слънчев бряг, но няма да плащаме за нея", контрира кметът на града Николай Димитров. Според него държавата трябва да прехвърли безвъзмездно инфраструктурата на местната администрация. "Нямаме излишни средства, а и като цяло проблемът си е на държавата", обяснява още той. Според Стратиева обаче това съвсем не е така."Държавата няма проблем с инфраструктурата, проблемът е на хотелиерите, които така и не направиха разграничение между чистене на улиците и поддръжката, която ние правим", обясни тя, допълвайки, че няма правно основание "Слънчев бряг" да извършва дейности по поддръжка, за които не се плаща.


Според съюза на собствениците в Слънчев бряг обаче "двойното облагане" е неприемливо, а настоящата ситуация ще навреди на имиджа на курорта за години напред, от което ще пострадат стотици фирми. Хотелиерите подкрепят позицията на общината, че инфраструктурата трябва да се прехвърли безвъзмездно. Затова според сдружението изходът от ситуацията е в спешно решение на правителствено ниво.


Какво да се прави


За да не се стигне до ситуация, при която Слънчев бряг ще остане без охрана, общинският съвет в Несебър е взел решение да плаща заплатите на полицаите, които се командироват през лятото в курорта. По данни на кмета на града за служителите на МВР ще бъдат отделени около 1.5 млн. лв. за цялата година.


В средата на миналата седмица "Дневник" изпрати официални въпроси до Министерството на икономиката и енергетиката, което е принципал на "Слънчев бряг" АД, как смятат да разрешат проблема. До редакционното приключване на броя отговор не беше получен.


Според "Слънчев бряг" АД възможно решение на казуса е продажбата на инфраструктурата на частно лице чрез търг с явно наддаване. Този вариант не е отхвърлен, твърди Малина Стратиева, но заради стратегическото си значение инфраструктурата е била предложена първо на Несебър. Неясно остава кое би предизвикало частен интерес към дейност, за която хотелиерите отказват да плащат. Освен това, за да се стигне до конкурс, са необходими указания от Министерството на икономиката и енергетиката, а провеждането му няма как да се случи до началото на летния сезон.


Така пак се опира до необходимостта от бързо решение. От съюза на собствениците в Слънчев бряг съобщиха, че ще организират протест на 22 април, за да "привлекат вниманието" на правителството към проблема. Оттам казаха още, че досега са писали писма до редица институции, но не е получен отговор, заради което се налагат и по-радикални мерки.


По данни на хотелиери и туроператори записванията за Слънчев бряг към момента са с 25-30% по-малко спрямо 2008 г. Надеждите на хотелиерите са намалението при западните групи да бъде компенсирано с български туристи и гости от съседните страни. За целта вече се предлагат редица намаления на вътрешния пазар, както и пакети с включени допълнителни нощувки или услуги.


Инфраструктура в бъдеще време


Местната администрация в Несебър е започнала няколко инфраструктурни проекта, съобщи кметът на града Николай Димитров. Предстои изграждането на две пречиствателни станции на територията на общината, аслфалтиране на улици, реконструкция на паркинги, разширяване на пътя Слънчев бряг - Елените. В момента завършва проектирането на улиците в най-новия квартал на Несебър - "Черно море", а през следващата година трябва да започне и асфалтирането им. В общината се обмисля още изграждането на система за видеонаблюдение. Част от проектите ще кандидатстват и по оперативните програми на ЕС.


Николай Димитров, кмет на Несебър


"Готови сме да поддържаме инфраструктурата на Слънчев бряг-изток, ако държавата намери начин да ни я прехвърли безвъзмездно. Ние и в момента полагаме грижи за нея. Няма вариант, при който да закупим инфраструктурата, тъй като не разполагаме с излишни средства. Общината работи по редица проекти, за които е нужно финансиране. Ако навремето някой е допуснал грешка при актуването на улиците в активите на "Слънчев бряг" АД, сега може да се поправи."


Малина Стратиева, изпълнителен директор на "Слънчев бряг" АД


"Няма довод актив на дружеството да се прехвърля безвъзмездно на община Несебър. Това е публична компания, в която има и частни акционери и техните интереси също трябва да се отчитат. Проблемът с поддръжката на инфраструктурата идва от това, че собствениците на хотели я ползват, без да заплащат такса за това. Годишно са необходими около 2.3 млн. лв. В приватизационните договори е записано, че трябва да се сключи споразумение с нас, а те отказват. Годишно се налага да водим минимум 70 дела срещу собственици."

Ключови думи към статията:

Още от Дневник +

Коментари (36)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Скандинавец
  Скандинавец
  Рейтинг: 466 Неутрално

  След тези дълги писания идва ред, за кой ли път да поучим другарите "бизнесмени" от т. нар. туристически бранш.
  Ето още една безплатна идея: рекламирайте ж.к. "Слънчев бряг" и с. Несебър като център за екстремни спортове и преживявания.

 2. 2 Профил на sens
  *****
  Неутрално

  Почивка в жк.Слънчев /тъмен/ бряг" !? Неееееееееееееее. благодаря!

 3. 3 Профил на оо
  *****
  Неутрално

  като няма да има туристи таз година поне да си довъргат строителството на свобода тарикатите_ако имат поне толкова акъл да го проумеят де, че то не е лесно да си тъп

 4. 4 Профил на heat
  *****
  Неутрално

  Олеее... баси мизерията... ужас...

 5. 5 Профил на Нищо ново
  *****
  Неутрално

  от сем. Стратиеви. Единия държи Сл. Бряг другия пощата в Бургас

 6. 6 Профил на 2029
  *****
  Неутрално

  По-евтино е да се наеме квартира в Меден рудник. Пък и по екологично ми се струва.
  Алчността на новоизлюпените ни хотелиери (бивши свинари, митничари, келнери и т.н.) съсипа красивото Българско крайбрежие. Да се задавят дано.

 7. 7 Профил на лу
  *****
  Неутрално

  хахахаххаха. не можем да изпаднем толкова.

 8. 8 Профил на Боко
  *****
  Неутрално

  Кой въобще го интересува? Има ли нормален българин да ходи в Слънчев бряг? Има ли някой четящ Дневник да ходи в Слънчев бряг?

 9. 9 Профил на luli
  *****
  Неутрално

  Единият държи Сл бряг другия пощата в Бургас? хах и кой изкарва повече парички

 10. 10 Профил на Чисто и просто
  *****
  Разстроено

  Още един нагледен пример, че душата на българите е мангалска и затова чалгата ви лепне на сърцето. - "И през тази година квартал "Черно море" в Несебър ще посрещне летния сезон без нито една асфалтирана улица." Такова е нивото, стандартите и качеството (на живот, работа) в Булгаристан.

 11. 11 Профил на др.Иванов
  *****
  Неутрално

  Отразяването на курорта Съни бийч в негативна светлина е тенденциозно и се прави от конкуренти. Сънито е най-добрия български курорт, където се съчетават море, гора, добра кухня и хубава фолк програма.

 12. 12 Профил на Miroslav Dobrev
  Miroslav Dobrev
  Рейтинг: 8 Неутрално

  др.Иванов

  хващаи Гоце за ръчичка и цап тарап марш в Русията.

 13. 13 Профил на Взето от друг форум
  *****
  Неутрално

  Още впечатления от европейския курорт Слънчев бряг:

  "Персоналът на хотел "Кондор" е не просто крайно невъзпитан: това са брутални прости селянчета! По-добре е да си нямате работа с този хотел. Ето някои впечатления: Първото им изречение след като се представих на рецепцията беше "Триста и питнайси" (сумата, която дължах без капарото). Няма не само "добре дошли", няма дори "добър ден". Но тутакси разбрах, че трябва да съм им направо благодарен. По време на регистрирането ми, дойдоха някакви рускини, които попитаха къде е "столовая". Отговор на рецепционистката (след една-две минути неразбиране на въпроса): "Ма ква столова ма, туй е ресторант ма, овца смотана!" Самият "ресторант" предлагаше бедна и леко гадна закуска (например, кашкавалът беше от растително масло, а на пържените яйца сигурно въобще не смениха олиото), а чаши за кафе липсваха непрекъснато. Една от селяндурките събираше празни чаши от масите, и когато полско семейство отказа да й предаде своята (имаха малко дете и желаеха да му сипят някакво лекарство), им се отговори "Иби си майката!" Някои трябва да им обясни на тези селянчета, че 1) съществуват славянски езици, на които някои думи не са много по-различни от български и 2) че дори и чужденец, абсолютно неразбиращ български, може ясно да схване посланието от тона и изражението - стига да има някоя мозъчна клетка вповече от малоумния персонал. Редовно се говореше за клиентите по най-брутален начин: "Кажи й на оная овца да даде прибора" - "Коя овца ма, къде й?" - "Ето я оная овца там бе, кажи й да го лапа!" Цитатите са точни! Толкова гаден пресонал, че направо ми се драйфаше, развалиха ми напълно почивката. Но не бяха само те: Слънчев бряг е пълен с недодялани простаци, които се предполага да те обслужват, но могат само да ти се качат на главата. Няма нужда да споменавам, че "спасителите" на плажа бяха брутални кретенчета с безогледно държание. Мисля, че след като плащам 12 лева за чадър и шезлонг, имам право да си стоя колкото си искам, разбира се, до затварянето на плажа. Но, видиш ли, появиха се няколко облака и "спасителите" почват да затварят чадърите. Един вика: "Айде бе, буря идва. Ко само са оглеждаш!" В първия момент не разбрах, че говори на мен, мислех, че на някого от колегите си, но не: беше точно към мен. И ако за селянчетата на плажа това поведение е разбираемо, подобно беше то и в повечето магазини, заведения. Отивам да си купя кока кола в кутия и почват да ми се присмиват понежду си, без дори да се обръщат към мен: казвало се не кутия, а "кенчи"... Музиката въобще не спира след 12 ч., ако искаш, опитай се да спиш. Бих препоръчал на всеки нормален човек да си спести Слънчев бряг: на фона на този селинджър навсякъде, цените са надути безбожно и се прилагат всякакви селски хитринки. Произведената в България (Шумен) "Туборг" ми я таксуваха като "бира внос" и ми излезе по 5 лева... И този скъп "курорт" една вечер след половинчасов дъжд се превърна в непроходимо блато: шахтите запушени, инфраструктура под всякаква критика. Накратко, Слънчев бряг беше грешка, която със сигурност никога няма да повторя! Съветвам ви да не я допускате, особено не в хотел "Кондор"!"

 14. 14 Профил на muncho
  *****
  Неутрално

  има ли изобщо някой който смята да посети Сльнчев Бряг?

 15. 15 Профил на весел
  *****
  Весело

  "Слънчев бряг" отдавна се е превърнал в място, където младежи от цяла Европа идват да избият комплексите си. Основната вина за това е на "професионалистите" работещи там. Пътеводител за ценители:www.orientirbg.coм

 16. 16 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 993 Любопитно

  @Взето от друг форум

  Нищо лично но ти си най-голямата будала братле. Как може да си плащаш за такова държание с теб. Управител няма ли този хотел, ти уста нямаш ли да се оплачеш още при първата реплика на рецепцията!? В такъв случай просто си взимаш нещата и си биеш камшика и толкова хем си им напълнил гушите хем си им търпял своеволията!!!

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 17. 17 Профил на любопитко
  *****
  Неутрално

  а последно кмета на Несебър е Николай Димитров или Димитър НиколовБ

 18. 18 Профил на SerOnTheGo
  *****
  Неутрално

  като не искат да плащат, ще им е мръсно и гадно, а туристите ще плащат. дали ще е на общината, на слънчев бряг ад или на друг, за тези услуги трябва да се плаща. сега остава хеи да затвори курорта и всички мощно да изстудят супата с въздушна струя... :-Р

 19. 19 Профил на Варненец
  *****
  Весело

  И аз мисля, че трябва да си луд, за да отидеш в тая кочина и да си даваш парите там. Или поне малоумен чужденец ...

 20. 20 Профил на Взето от друг форум
  *****
  Неутрално

  Понеже питате за управителя, ето впечатления на друг турист от същия хотел в Слънчев бряг:

  "Но най-потресена съм от мениджърката на хотела. Тагова арогантно държание не бях виждала. Тази сигурно спи с шефа си, щом я държат на работа. Когато се оплаках от хигиената на стаята, тя ме заби с отговора: "Ама моля Ви у вас да не би да е по-чисто?'' И това нещо....абе думи нямам. "

  За съжаление не става дума за изключение нито в Слънчев бряг, нито въобще в прекрасните ни черноморски курорти. За мен е вече ясно къде да почивам: Турция, Гърция - всичко само не в просташката България.

 21. 21 Профил на Haftor
  *****
  Неутрално

  То и без това беше ясно, че нормални хора тази година там няма да има, сега съвсем.
  Каква компенсация на спада в резервациите от чужбина бълнуват, като българина на море в България ходи с кола - как да отидеш на място, до което няма път, как да отседнеш в хотел, до който не можеш да паркираш???
  За обслужването и цените - и това е ясно по-скапано обслужване на безподобни цени няма да получиш сигурно и в Екс Съветски курорт в Далечния Восток (ако има такива...)

 22. 22 Профил на 1111
  *****
  Неутрално

  В България има точно един курорт, който прави изключение и мога да пиша само добри неща за него. Ходете там

 23. 23 Профил на еарендил
  *****
  Неутрално

  .. е какви са тия такси пък сега на АДто. Значи плащам за 40 стайно хотелче 10 000 лв такса за смет и местен данък.. е малко ли им е нали затова са тия такси и данъци.. за инфраструктура и чистене..
  Ебаси ненаялата се свиня е тая Малина... ще чопли в АДто доде не остане и квадратен сантиметър за експлоатиране или продаване...

 24. 24 Профил на Бг
  *****
  Неутрално

  Преди години направих голямата грешка да отида на море на Несебър като с целия ми акъл (който явно не е много) ходех и до Слънчев бряг. Това е отвратително място. Преди време в разговора ми с един скандинавец разбрах, че отзивите в Европа за нашия "велик" курорт са много негативни. Не бих отишъл вече там за да почивам. Колкото за персонала какво да кажа? Това е част от българския материал. Ако даваха 2-3 пъти по-високи заплатаи можеше и по-читави хора да има за персонал. А и като знаеш каква заплата ще загубиш, ако те изгонят, ще си доста по-учив. Но сега каква мотивация имаш? Абе проблемът е комплексен.

 25. 25 Профил на kamenl
  kamenl
  Рейтинг: 524 Весело

  До Боко:

  "Има ли нормален българин да ходи в Слънчев бряг? Има ли някой четящ Дневник да ходи в Слънчев бряг?"

  Първото - ако наричаш мутрите и техните мурви "нормални", има, да. Иначе сред нас, които обичаме да се считаме за нормални, практически няма. И което е по-важно, няма и да има.

  Второто - ами има тук един другар Иванов, продава апартаменти на седма линия на Слънчев Бряг, пълен лукс, само 2500 евро квадрата, с идеална част от стълбището, близката автобусна спирка и тоалетната на съседния мол. Той сигурно ходи, щото нали трябва все пак да води тълпящите се клиенти на огледи. Погледни му другите постове - всеки път заявява, че се изтрепват хората да купуват в "курорта на народа". Дааа... А един мармот завива шоколада в станиол още на входа на курорта!

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 26. 26 Профил на Alex
  *****
  Неутрално

  Не знам пък какво не ви харесва в Слънчев бряг. Сега с тази конкуренция цените станаха най добрите за бг черноморието
  обичам волейбола и на плажа срещу кубан винаги намирам хора като мен (почти няма българи но не е фатално) има си невероятен според мен нощен живот - в брилянтин
  Да обобщя: ако ви трябва спокойствие ходете надалеч от Слънчев бряг - ако ви трябва щуро прекарване еми няма по добро място за целта

 27. 27 Профил на kamenl
  kamenl
  Рейтинг: 524 Весело

  "ако ви трябва щуро прекарване еми няма по добро място за целта"

  А така, батка, чудесно го каза!

  Ако искаш да си щуро прекаран, да ядеш яйце със салмонела за закуска, смрадлива скумрия от 25 лева за обяд, да платиш 30 лева за чадър на 2 метра от открита 'канализационна линия' (разбирай: пикнята от близкото капанче тече по пясъка и се излива в морето), ако искаш да даваш 10 лева на вечер за 'паркомясто' на километър от хотела си, ако искаш загорели моми, но се окаже че такива се предлагат само срещу заплащане -- Слънчев Ад е твоето място!

  Да бъде проклета оная минута, когато е стъпил руски крак в нашата земя, когато се е произнесла за първи път думата освободителка и покровителка!...З.Стоянов
 28. 28 Профил на moreto
  moreto
  Рейтинг: 638 Неутрално

  до Др. Иванов, 11

  БЕШЕЕЕЕЕ!!!

 29. 29 Профил на До др. Иванов
  *****
  Весело

  ... "Сънито е най-добрия български курорт, където се съчетават море, гора, добра кухня и хубава фолк програма."...
  И който благодарение на такива кухендери като др.Иванов е стигнал дотам, че да го пълнят насила с наши пенсионери.

 30. 30 Профил на krassss
  krassss
  Рейтинг: 8 Неутрално

  цигания до шия !

  sunshine ... moonlight ... good times ... boogie
 31. 31 Профил на Lili Kostova
  *****
  Неутрално

  Скоро говорих с едни немци, които за първи път попадаха в България. Чудесни възрастни хора - жената - протестантски свещеник, преподава немски на чужденци, мъжът - познавач на православни икони.
  Беше наистина весело да се разговаря с тях.
  Но особено ме впечатли разказът на жената за това как търсили Боянската църква - напълно безуспешно, докато накрая попитали една жена в кола, тя се помъчила да им обясни, но в крайна сметка решила, че най-разумно ще е да ги закара дотам.
  Това е България - мизерия до шия и по някой чудесен човек, дето ще ти напълни душата.

 32. 32 Профил на combat
  *****
  Неутрално

  Не разсъждавайте първосигнално!
  За да стане Слънчев бряг това, което е, вина имат всички,но на първо място не забравяйте кой ги дава строителните разрешения. Общината. Резултата - Слънчев бряг запад е една помийна яма с нацвкани едно до друго хотелчета и апартчета с две дървета на кв.км.
  А АД-то въпреки всичките си кусури обнови инфраструктурата на Слънчев бряг - изток - алеите, осветлението, водата, охраната /камери навсякъде/доскоро и токът беше негов. И сега общината иска всичко това наготово и без пари от едно търговско дружество, листнато на борсата. Какво като му е принципал държавата, има си сума частни акционери, те да не са луди да раздават нещо ей така без пари.
  А Несебър е най-богатата община в България и почти целият й бюджет зависи от Сънито. И защо искат това без пари? Ами много просто.
  Първо - защото почти всички общински съветници са директно или индиректно собственици на хотелите в източната част /най-хубавите/ и второ - нали трябва да има още бюджетни пари за крадене и нови коли за кмета и сие /за справка последната му поръчка е лимузина за 200 хиляди/.
  А държавата е виновна най-вече с туткането си за толкова години да не построи черноморската магистрала. Както и с надзора върху общинските зулуми. В резултат - сънито е кочина, в която са накацали най-скъпите коли на планетата.
  То да беше само там, курортът си е един умален модел на цялата ни родна мила картинка, дето в Брюксел се сещате с какво ни я оприличиха.

 33. 33 Профил на Йонка
  *****
  Неутрално

  По-добре, че не са я намерили! Посетих Боянската църква за последен път миналото лято с трима румънци, историци на изкуството, които бяха чели много за нея и знаеха всичко за стенописите. Таксата е 10 лева на човек - ОК, но за тези пари (5 евро е добра цена и за западноевропейски музей) поне нещо да бяха направили за облагородяване на двора! Чисто беше, но никакво цвете, плочките счупени, туристите се спъват в тях: а в Румъния около подобни паметници от средновековието видях да се поддържат страхотни градини, шарени цветни лехи, всичко като по конец.
  Туристите трябва да изчакат един луд - ама наистина луд старец със селски дрехи, цанен за екскурзовод - без когото не могат да влязат. Вътре пък могат да прекарат 10 минути - защото иначе се нарушавала влажността на въздуха (?!?). С други думи, тотално изперкване - все едно е най-великият паметник в света - никъде не съм виждал такава смахнатост. След влизането, лудият държи туристите около 5 (от 10-те разрешени) минути в предверието, разказвайки им тотални глупости за това как Ренесансът тръгнал от България, Джото копирал Боянския майстор и т.н. След тази лекция, вече могат да прекарат няколко минути вътре, продължавайки да слушат тъпотии: все пак, моите гости бяха професионални изкуствоведи и не се нуждаеха от подобни врели-некипели. След краткото удоволствие за 5 евро излизаш под строй.
  Та това е България: безхаберие, мърлящина, гарнирани с бая високо самочувствие.

 34. 34 Профил на абе кой ходи в БГ на море?
  *****
  Неутрално

  майтапите ли се, кой ходи вече в България на море?

  Само който не може да си позволи по-добро.

  От години семейството ми ходим на море в Гърция. Разликата е огромна в полза на Гърция. Да, по-скъпо е, но човек си почива. Тук е по-евтино, но човек не си почива, а се нерви и се натоварва.

  Ако не можете да си позволите чужбинско море, идете в България, ама на планина. То не че другар-Ивановците не осраха и планините, ама все още има много места, където може да си отдъхне човек.

  Българското черноморие е за мазохисти, мутри, селтаци и руснаци.

 35. 35 Профил на kostadin_78
  kostadin_78
  Рейтинг: 237 Неутрално

  "Взето от друг форум" е абсолютно прав. Зареждах доста магазини в Сл.бряг и това място не става за почивка.Виж за пиене и забавления става.Но не може място за почивка да няма нито един парк или поне аз неможах да различа такъв.Голяма част от персонала по магазините се опитваше да излъже клиента.Не се отнася за всички,разбира се.
  Пък като и завали-не ви трябва да ходите на море,то само идва при вас

 36. 36 Профил на xavier
  xavier
  Рейтинг: 696 Неутрално

  Преди години Слънчев Бряг направи Несебър това което е днес - град държава. Сега Несебър не иска да е част от Слънчев Бряг, а по-скоро обратното. Местните могат да ви разкажат безброй легенди за шефката Малина и корупционните схеми. Предлагам на всички ви да бойкотирате курорти като Слънчев Бряг АД, за назидание на самозабравилите се хотелиери, ресторантьори, мутри, псевдо-предприемачи и туроператори, които разрушиха мястото с най-хубава плажна ивица по Черноморието ни.

  ^^
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK