Над 700 строежа по язовирите излязоха полузаконни и няма да бъдат съборени

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
Коментари (21)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на newmind
  newmind
  Рейтинг: 571 Неутрално

  Е как полузаконни бе? Като полу умрел и полу бременна

  Прекалено му е лесно на Плевнелиев да съди,ако може без да види собствената и на държавата вина !

  Народът очаква от Плевнелиев, чИновниците в МРРБ да си изпълнят високо експертно и много честно задачата за балконите:Надяваме се,че вече правилата са интегрирани

  Въпросът накратко е:

  1. Какво е обещаното решение (обещанието е дадено в Дарик радио) на проблемът с незаконно усвоените балкони в цяла България? Тук имаме закъснение от срокът,който сам си сложи и обеща министърът в студиото на Дарик радио, а именно 1 януари 2011г. Защо продължава терорът от страна на ДНСК върху обикновени граждани, да си разрушават остъклените балкони,след като ДНСК е сезирано чрез медиите за целия проблем касаещ един милион остъклени и усвоени балкони в цяла България?

  Водещ /Дарик радио/: И за балконите какво... кой ви пита, всички са незаконни остъклявания. Водещ: ...то ще може тогава и някоя барачка да узакониш. Р. Плевнелиев: Но, вижте, не трябва пък на сто процента в момента да си мислим, че всеки балкон е незаконен, защото има различни правила, които се интегрират. По темата с балконите... Водещ: Честно да ви кажа, не познавам някой, който да е ходил за строително... Р. Плевнелиев: След две седмици. Водещ: След две седмици ще кажете какво ще правим с незаконните остъклявания. Р. Плевнелиев: Ще имаме, ще имаме, да, ще имаме... Водещ: Прочетох някъде в интернет въпроса ще се бута ли и правителствената почивна станция край язовир Искър. Защото, нали, ако кажем - край язовири няма да има, защото там има вода, която се пие, значи няма да има и Министерският съвет почивна база. Водещ: Добре, значи ще се видим в края на януари - началото на февруари. Р. Плевнелиев: Обещавам.

  Вторият основен въпрос е:

  Кога МРРБ и ДНСК ще изготвят Публичният регистър на незаконното ДЪРЖАВНО СТРОИТЕЛСТВО? В Държавата ни е пълно с незаконни държавни и общински незаконни обекти и такива без акт16? Оставаме в очакване Плевнелиев да докаже,че не се прилагат двойствени стандарати за хората и за държавата!
  Плевнелиев основният виновник е законът ЗУТ,който е като рибарска мрежа целия в над 50 кръпки и промени само за десет години. А местните администрации ще ти кажат,че като им вменяваш вина или отговорност трябва да им платиш повече пари за да имат повече експерти,хора и полицаи на щат. Но причините са у вас в министерството и в централата на ДНСК където все някой друг по места ви е виновен. Засрамете се поне малко от празнословието и отговорете какво ще правите с балконите и незаконните държавни обекти. Малките хора нямат пари като тези строили по чашките затова очакват да ги узаконите!

 2. 2 Профил на mnodulgaregforma
  mnodulgaregforma
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Просто държавата е създала подходящите за строителите на вили по язовирите закони. В условията на демокрация сме безсилни, освен да станем диктатура и да ги избесим

 3. 3 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 571 Гневно

  Полузаконни?
  Малко бременна. Леко мъртъв.

  затвора ви е малко, нещастници!

  СМЪРТ!

  "One-upmanship is the systematic and conscious practice of making one's associates feel inferior and thereby gaining the status of being "one-up" on them.
 4. 4 Профил на Be_google ДОЛУпримитивнатаЦЕНЗУРЪ
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 5. 5 Профил на just
  just
  Рейтинг: 542 Неутрално

  А кога ще подгонят мутрите от язовир Антон Иванов там направо къщите им са вътре в язовира???

 6. 6 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Там законни сгради няма и не може да има. Всеки, който се опитва да ги изкара законни, е престъпник, който трябва да бъде обесен незабавно на някой централен площад. След това мършата му да бъде оставена да виси полюшвана от вятъра докато се разложи. Това ще послужи за назидание на останалите рушветчии.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 7. 7 Профил на Lord
  Lord
  Рейтинг: 684 Неутрално

  До коментар [#6] от "Dehumanizer":

  Прав си, но за съжаление законът и любимия на всички ни съд е казал, че сградите са законни. Може да не е лоша идея и тях да ги поизбесят малко.

  Иначе "Дневник" по стара традиция си пишат заглавията като във вица за песимиста. Половината сгради нямало да ги съборят. Ами вземете напишете че другата половина ще ги съборят - така или иначе ще е в пъти повече от всичко, съборено досега от ДНСК. Ама и те да не се минат да кажат нещо положително...

 8. 8 Профил на Jay Gatsby
  Jay Gatsby
  Рейтинг: 971 Неутрално

  Та така ... СГРАДИТЕ БИЛИ ПОЛУ ЗАКОННИ. Статията за съжаление не е ПРИНЦИПНА. Какво искате да кажете на четящите че нещо като ПОЛУ ЗАКОННО съществува. Или пишите че излиза че сградите са НЕ ЗАКОННИ но заради лоша нормативна уредба трябва да се ТЪРПЯТ или пишете че сградите ДЕФАКТО са законни заради лоша нормативна уредба. И къде е ЗАКЛЮЧЕНИЕТО че ..... такова нещо да посториш почити на брега на ТЕХНИЧЕСКИ съоръжения даващи вода на населени места НЕЗАКОННИ КЪЩИ е Е ЗАКОННО. Би трябвало да НАСОЧИТЕ СТАТИЯТА ТАКА, ЧЕ НЕЗАКОННИ СГРАДИ ПО ВСИЧКИ САНИТАРНО ХИГИЕННИ ИЗИСКВАНИЯ да СЕ ТОЛЕРИРАТ е НЕЗАКОННО и поредния нагъл опит да се смачка закона в МИША ДУПКА е успял ... Шаш шаш!

  Подобно на толкова много империи, които са съществували по-рано Съветският Съюз в крайна сметка се е взриви отвътре и разцепи на части, ставайки жертва, не толкова на пряко военно поражение, колкото на процеса на дезинтеграция, ускорено от икономически и социални проблеми.
 9. 9 Профил на CIA Germany
  CIA Germany
  Рейтинг: 968 Весело

  До коментар [#1] от "newmind":

  Не бе като полуе*ан, нещо такова!!! То в България май накрая ще излезне, че и полухора живеят !?

  Hope is the first step on the road to disappointment.
 10. 10 Профил на d.berov
  d.berov
  Рейтинг: 649 Неутрално

  Поздравления! Най-накрая някой да направи пълна проверка на тези безобразни строежи по язовирите!
  Следващата стъпка е да се направи подобна проверка по ЦЯЛОТО Черноморие, да се санкционират всички, които незаконно заустват отпадни води в морето, а незаконните сгради, начело със "Златна перла" да се съборят, за сметка на собствениците..

 11. 11 Профил на Вера Су
  Вера Су
  Рейтинг: 1243 Любопитно

  Хайде статията да се премести в рубриката "фотогалерия" и да видим снимки на въпросните полузаконни колибки. Няма да се обидя, ако не се намери толкова смел фотограф. Въздушни кадри пак биха били любопитни

 12. 12 Профил на concept
  concept
  Рейтинг: 740 Весело

  ПОЛУЗАКОННИ?????

  ЩО ЗА ГЛУПОСТИ СА ТОВА????

  поредните популисткки глупости на кабинета, който са вдига пушилка и ниииииищо не върши

 13. 13 Профил на chichekov
  chichekov
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Присъединявам се към всички мения, които казват, че само в България има полузаконни действия... Във всяка Държава - има закони - и съответно законни или незаконни действия. В случаи, в които има заобикаляне на Закона има виновници. Съответните виновници могат, да бъдат съдени или оправдани...
  Но, да казваш, че действията на някой са полузаконни - си е меко казано - цинизъм *.
  ____________________________________________________
  * цинизъм - който само в общества от "третия свят" - могат да минат за "нормални"...

 14. 14 Профил на |
  |
  Рейтинг: 1134 Неутрално

  Дайте им 2 месеца срок да ги преместят извън чашите на язовирите и ако не го направят, преместете ги вие, в насипно състояние.

  Children are hereditary: if your parents didn't have any, neither will you.
 15. 15 Профил на arch_
  arch_
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Тази случка показва нагледно точно какво нарочно, дълбоко, мътно и смрадливо блато е ЗУТ. Как е възможно два толкова основни закона (основни, защото отчасти касаят питейната вода и следователно народното здраве) да си противоречат? На въпросните кметове и главни архитекти не им ли е направило впечатление това противоречие? С каква именно медицинска диагноза е чиновник, който нарича сграда с помийна яма на 2 метра от водното ниво на язовир законен?! И как именно са проконтролирали дали всичките помийни ями са направени по проект и норми, лайната ли са изгребали? Какво ще е това "пречиствателно съоръжение", което така да преработва фекалните води, та да стават за извърляне във вододайна зона? Колко ще струва едно такова и дали всички ще си го сложат, или ще изчакат снишени следващата спешена проверка след 7-8 години?
  Просто не трябва да се замисляме какво пием.

 16. 16 Профил на miho45
  miho45
  Рейтинг: 612 Неутрално

  Аз друго не съм и очаквал.Да заповядат другите кандидати за строителство в тези зони.

 17. 17 Профил на B52
  B52
  Рейтинг: 1703 Гневно

  макар да са в нарушение на Закона за водите, те са изрядни по Закона за устройство на територията

  СМРААААААААД!

  И пак няма ВИНОВНИ!!!

  Само едни пари са взети... "главните архитекти на общините, които са ги издавали, се оправдават с липсата на яснота за границите на санитарно-охранителните зони на язовирите"

  He had decided to live forever or die in the attempt, and his only mission each time he went up was to come down alive.
 18. 18 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Щом всичко е наред, хората, които са подписали разрешенията и са "узаконили" тая свинщина, да бъдат задължени всеки ден да изпиват по два литра вода взета от язовирите, ама от плиткото, до бреговете, на които са вдигнати въпросните сгради с ултрамодерните септични ями. Така могат да докажат, че няма никакво замърсяване, и че обществото неслучайно им е поверило тази важна задача - опазването на питейната вода за населението.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 19. 19 Профил на renegat
  renegat
  Рейтинг: 1191 Неутрално

  ...представям си как яка мутра изгребва периодично помийна яма за да узакони полузаконнота си незаконна или законната си полузаконност...

 20. 20 Профил на Stream
  Stream
  Рейтинг: 1416 Разстроено

  Отново много шум за нищо!

  Типично ГЕРБаджииска позиция на нищо правене!

  ДА НАПЪЛНЯТ ЯЗОВИРИТЕ ДО ДУПКА!

  И всички постройки във вододайните зони да се съборят. Водата е стратегически ресурс №1 в вета!

  А България е една от Петте страни в Европа с недостиг на питейна вода! Факт, които много старателно се крие от обществеността!

  Хитростта пречи на мисълта!
 21. 21 Профил на омбре
  ****

  Този коментар беше изтрит в 20:19 на 07/02/2011 от неговия автор.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK