Покана за проекти за мрежи и мобилност на студенти и обучаващи се в Европа

ЕК представя покана по програма МЕДИА 2007 за проекти за свързване в мрежи и мобилност на студенти и обучаващи в Европа.


Цел


Поканата цели да насърчи обмена и сътрудничеството в подкрепа на свързването в мрежи на европейските действащи лица в областта на обучението, и по-специално на висши учебни заведения, обучаващи организации и партньори в аудиовизуалния сектор, както и насърчаване на мобилността на студентите и обучаващите в Европа.
Допустими кандидати


По поканата могат да кандидатсват паневропейски консорциуми на висши учебни заведения, обучаващиорганизации и партньори в аудиовизуалния сектор


Кандидатите трябва да са установени в една от следните държави:
- 27-те страни членки на Европейския съюз,
- страните от ЕАСТ (Исландия, Норвегия, Лихтенщайн_, Швейцария и Хърватия.


Допустими проекти


Проекти, насочени към развиване на капацитета на бъдещи професионалисти в аудиовизуалната област да разбират и интегрират европейското измерение в своята работа посредством усъвършенстване назнанията и опита в следните области:
- обучение по икономическо, финансово и търговско управление,
- обучение по нови аудиовизуални технологии,
- обучение по разработване на проекти за сценарии.


Продължителността на проектите е 12 месеца (до максимум18 месеца в надлежно обосновани случаи).Проектите трябва да бъдат реализирани между 1 септември 2009 г. и 30 юни 2011 г.


Бюджет: 1 900 000 евро


Краен срок: 27 март 2009 г.


Повече информация:
На интернет страницата на Европейската агенция за образование и аудиовизия ( EACEA)

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK