Европейска награда за изследвания в областта на културната политика

Снимката се разпространява под лиценза на <a href="http://wiki.creativecommons.org/CcSearch">Creative Commons.</a><br />

© cliffwinston

Снимката се разпространява под лиценза на Creative Commons.Европейска мрежа на центровете за обучение на културните администратори обявява награда за академично изледване в областта на културната политика на ЕС. Целта на конкурса се постави акцент върху предизвикателствата на европейското кутлурно многообразие.


Желаещите могат да кандидатстват със сравнителен или оценителен анализ на дейностите, свързани с насърчаване на културното многообразие в ЕС на местно, регионално или национално, европейско или световно ниво. Авторите трябва да изследват влиянието на културата и изкуството върху политиките на ЕС в областта на културата, образованието, външната политика, миграцията, разширяването и добросъседството. Проектите им трябва да представят идеи за нови инструменти и оригинални решения за създаване на блгоприятнма мултикултурна среда.


В конкурса могат да участват млади учени и политически дейци, които са граждани на страните членки на ЕС. Кандидатите трябва да имат магисърска степен по социални науки, култура и изкуство, или политически изследвания. Възрастовата граница е 35 години.
Най-добрият анализ ще поличи парична награда в размер на 10 000 евро. Освен това той ще бъде представен публично на Конференцията на Европейска мрежа на центровете за обучение на културните администратори.


Крайният срок за кандидатстване е 23 май 2009 г. Повече информация можете да намерите на интернет страницата на наградата.

Ключови думи към статията:

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK