Влезе в сила финансовото споразумение за холдинговия фонд "Джесика"

Законът за ратификация на финансовото споразумение между правителството на България и Европейската инвестиционна банка за създаване на холдингов фонд по инструмента "Джесика" (JESSICA) влезе в сила, след като беше обнародван в Държавен вестник, съобщиха от Министерството на регионалното развитие.


С влизане в сила на споразумението България се нарежда сред първите страни членки, които започват реално да изпълняват този нов инструмент на структурните фондове на ЕС.


Сега предстои Европейската инвестиционна банка да обяви покана за избор на мениджъри на двата фонда за градско развитие - единия на София, а другия за  шестте големи градове – Пловдив, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе и Плевен.


Фондовете за градско развитие ще имат за задача да инвестират финансовият ресурс по JESSICA на обща стойност 33 милиона евро, в публично-частни проекти или други проекти за устойчиво градско развитие чрез предоставяне на заеми, банкови гаранции или дялово участие.

Коментари (0)
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK