Срещата на върха за бюджета на ЕС се провали

Ван Ромпой (дясно) прогнозира, че следващото обсъждане ще е през февруари догодина.

© Sebastien Pirlet, Ройтерс

Ван Ромпой (дясно) прогнозира, че следващото обсъждане ще е през февруари догодина.Срещата на върха на ЕС за бюджета на съюза за следващия програмен период 2014 - 2020 г. се провали, съобщи Би Би Си.


Лидерите на страните членки са прекъснали преговорите до бъдеща нова среща, на която ще посочат какви ще са бъдещите им стъпки. Би Би Си припомня, че по-рано през деня британският премиер Дейвид Камерън запази твърдата си позиция за икономии и беше подкрепен от други европейски лидери.


Преговорите за бюджета за 2014-2020 г. започнаха вчера - 22 ноември, през това време повечето членки поискаха увеличение на финансирането, но други се противопоставиха на това.
Нова среща на високо равнище по седемгодишния бюджетен план на Европейския съюз може да бъде свикана през февруари 2013 г., прогнозира днес и председателят на Еврогрупата и премиер на Люксембург Жан-Клод Юнкер.


Пред български журналисти в Брюксел премиерът Бойко Борисов съобщи, че следващата среща по тази тема ще бъде през януари догодина. В отговор на въпрос той уточни, че европейските институции
дотогава ще изготвят изцяло нов проект на бюджета, съобщи БТА.


По думите на германския канцлер Ангела Меркел срещата не е имала шансове за успех. "Съмнявам се, че държавните и правителствените ръководители на страните от ЕС са били близко до приемане на бюджета на сегашната среща на високо равнище", подчерта на заключителна пресконференция Меркел, цитирана от световните агенции.


Президентът на ЕС Херман Ван Ромпой прекрати в 17:30 местно време дискусиите на пленарната сесия, когато обсъжданията по бюджета бяха забуксували и по размера на бюджета, и по структурата му.

Ключови думи към статията:

Коментари (73)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Philotimo
  Philotimo
  Рейтинг: 521 Весело

  Този империалист Камерън по-добре да се маха от ЕС, само глупости върши!

 2. 2 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 778 Неутрално

  Сценария е един и същ вече няколко месеца , Обама е преизбран а това значи че може вече и да се демонтира ЕС . иНТЕРЕСНО А ВАЛУТНИЯТ БОРД ЩЕ СЕ ЗАПАЗИ ЛИ И ОТНОВО ЛИ КЪМ НЕМСКАТА МАРК ЩЕ БЪДЕ "ЗАКОТВЕН" ?

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 3. 3 Профил на lyubos
  lyubos
  Рейтинг: 374 Весело

  Ех, ако не е той да ни разясни какво става в Брюксел, какво ли щяхме да правим!?!

 4. 4 Профил на grund
  grund
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Мишките първи напускат потъващия кораб-исканията на Камерън са просто претекст за изостряне на отношенията между ЕС и Великобритания, провокирани от евроскептиците сред консерваторите с крайна цел напускане на евросъюза.
  http://yphalachev.blogspot.com/2012/11/blog-post_23.html

 5. 5 Профил на Хипчо
  Хипчо
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Който се радва, е глупав, много глупав

  ВОДА, ПОВЕЧЕ ВОДА!
 6. 6 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 3395 Неутрално

  [quote#2:"USSR"]ова значи че може вече и да се демонтира ЕС[/quote]
  Гладна кокошка - просо сънува!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 7. 7 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1086 Неутрално

  Ами който дава повече иска съкращения;който взема повече - не ще съкращения....
  Ако Великобритания се откаже....интересно ще стане.

 8. 8 Профил на plamenhristov5
  plamenhristov5
  Рейтинг: 572 Неутрално

  лошо развитие, но в това може и да има полза

  plamenhristov5
 9. 9 Профил на smireno
  smireno
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Мисля, че г-н Камерън е напълно прав: защитава икономическите интереси на Англия! Защо англичаните да се напъват да отделят от залъка си за бедният Изток? Подобна изглежда и позицията на германците - не искат да ни хрантутят.Ама и ние имаме какво да кажем: младите българи им работят, без много-много да придирят за условията на труд, за заплащането.А работодателите са толкова много благодарни, че политиците и законодателите им го увъртат по йезуитски какви законови прегради да въведат, за възпрепятстване свободното придвижване на евтината източна работна (и непредирчива към условията на работа) работна ръка.

 10. 10 Профил на antiliberal
  antiliberal
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Много основания са изброени ясно и разбираемо, защо Великобритания трябва да напусне ЕС.
  http://www.democracymovement.org.uk
  http://www.democracymovementsurrey.co.uk

 11. 11 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3900 Неутрално

  Имаше доста индикации,че нещата отиват към провал и това стана факт!В този случай ЕС е като риба,рак и птица/всеки тегли към себе си в различна посока от другите/!Дано все пак на следващата среща за бюджета / 2014-2020/ да има някаква яснота и да се разберат!

 12. 12 Профил на antiliberal
  antiliberal
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#2] от "USSR":

  Къде е написан този сценарий?
  Доколкото разбирам и Австрия иска да се отдели от ЕС.


 13. 13 Профил на appen 13
  appen 13
  Рейтинг: 470 Весело

  "Срещата на върха за бюджета на ЕС се провали", една МНОГО ДОБРА новина за Европа и европейците от пародийния немски ЕСсср......

  Един призрак броди из Европа, призрака на евроскептицизъма и много скоро той ще определя настоящето и бъдещето на германски ЕСсср.
 14. 14 Профил на antiliberal
  antiliberal
  Рейтинг: 367 Весело

  Много застъпници на ЕС в тоя форуим!

 15. 15 Профил на antiliberal
  antiliberal
  Рейтинг: 367 Неутрално

  http://www.wienerzeitung.at/nachrichten/top_news/503275_Feilschen-um-eine-Billion-Euro.html
  Има неповторима схема на новия бюджет изчислен по страни, на глава от населението и каква част е от БВП на съответанта страна.

 16. 16 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1268 Неутрално

  Доколкото прочетох Китай обявил на своя конгрес курс към "общество на първоначалното благоденствие" до 2020 година.На ЕС просто и трябва силната позиция.

 17. 17 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#6] от "Храбър":


  "Сляп" на карти не играе ."

  Аз не мога да разбера к ак не разбирате че ЕС НЕ МОЖЕ ДА СЪШЩЕСТВУВА В ТОЗИ си ВИД А В НОВИЯТ СИ ВИД /АКО ИМА ДЕ / НИЕ НЯМАМЕ МЯСТО В НЕГО ,защото нямаме да отговаряме на изискванията ......... .

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 18. 18 Профил на ijj
  ijj
  Рейтинг: 1000 Неутрално

  Според цитираното в статията съобщение на Би Би Си, предложението на Херман Ван Ромпой в общи линии е предвиждало:

  - Да не се правят съкращения на предложените разходи за кохезионната и селскостопанската политика.

  - Да не се правят съкращения на административните разходи.

  - Съкращенията да са в областта на транспорта, енергетиката, широколентовия интернет и Европейската служба за външни отношения.

  Но различията били толкова големи, че просто нямало за какво да се спори и тонът по време на срещата бил изненадващо добър. Това остроумие е на литовския президент Далия Грибаускайте.

 19. 19 Профил на Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Св. влкмч.Тамихнет Вагнеревич
  Рейтинг: 1401 Гневно

  Както каза Бойчето - "ще помоля богатите страни от ЕС да разберат ,че парите са от полза на всички" Това могат да си го напишат по 100 пъти на хладилниците им у дома

  15.02.1989 - 07.02.2018
 20. 20 Профил на Quo Vadis
  Quo Vadis
  Рейтинг: 778 Неутрално

  До коментар [#12] от "antiliberal":

  Той не е за "народите маси" -той се пази в девет брави и в десет стени . " Доминото засега се клатушка и все още не е паднала и една "плочка" , но стига само една да падне /а това ще стане до 1-3 месеца от 2013 то ще започне рухването на ПОНТОВСКАТА пирамидата наречена ЕС .

  Кога Европа ще стане НЕЗАВИСИМА ? (от американската политика )Кога европейските "независимите и свободни" медии ще станат действително свободни ?
 21. 21 Профил на Авакум Захов
  Авакум Захов
  Рейтинг: 213 Любопитно

  До коментар [#5] от "Хипчо":

  Който не бяга,какъв е ?

 22. 22 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 521 Неутрално

  ПО ПРИНЦИП РЕАЛНО И КОНКРЕТНО ТОВА СА ЕДНИ ГЛУПОСТИ НО...ОК,КАЗВАМ!
  "Лидерите на страните членки са прекъснали преговорите до бъдеща нова среща, на която ще посочат какви ще са бъдещите им стъпки"

  така,така..сега се събраха,за да решат нещо,но не успяха,демек се събраха за да НЕ решат...и за да има нова,бъдеща среща,където всъщност щели да решат туй,дето днес не решили!!!?? )

  велико,безценно! дотогаз,само да питам-понеже днес не са успяли и решили- та дотогаз...ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ЛИ ЗАПЛАТИ,БИЗНЕСА ЩЕ ВЪРВИ ЛИ ИМ ИЛИ...ЩЕ СА НА ХЛЯБ ,ВОДА И ЗАМРЪЗНАЛИ?? )

  питам,щото когато има решаващи дати за редовия човек в живота му..и не успее да реши и разреши важни въпроси..тогаз следва регрес и още повече лишения..надолу!

  ЗА ТИЯ ХУБАВЦИ на картинката не важи,нали така!?
  съкращения,икономии..ама не и за тях! Отново ще се събират на нова екскурзия и на гости в Брюксел след 3 месеца!Ама те са си такива хорицата- пътуват,екскурзианстват и т.н. "Човекът е човек,когато е на път!"-П.Пенев. Ами явно са хора тия хорица!

  МОЛОДЦИ!

 23. 23 Профил на Васил Дакев
  Васил Дакев
  Рейтинг: 634 Неутрално

  До коментар [#6] от "Храбър":Веероятно имаш предвид Обама,а не някой от форумците тук?Защото за никого не е тайна, че именно САЩ искат една слаба в икономическо отношение и разединена Европа.А троянския кон в тази Европа е Великобритания.

 24. 24 Профил на Авакум Захов
  Авакум Захов
  Рейтинг: 213 Весело

  До коментар [#19] от "Karelson":

  Евала.

 25. 25 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 521 Неутрално

  абе,алоуу,Европата и ЕСааа!! какво се чудите и още умувате,бре??

  въвеждайте един общ КОМУНИСТИЧЕСКИ БЮДЖЕТ за ЦЕЛИЯ ЕС,БЕ..И МИРНЕТЕ!

  ЗА СПРАВКА КАК И КАКЪВ Е ТОЯ БЮДЖЕТ И КАК СЕ ПРАВИ..СПРАВКА С БЪЛГАРИЯ ПО ВРЕМЕТО НА ДР.ЯНКО ,ЧЕ И ПО ВРЕМЕТО НА НЕГОВИЯ УЧЕНИК-ЛИЧЕН ПЪДАР,ДР.Б.БОРИСОВ!!

  КАКВО СЕ ЧАКА И СЕ ЧУДИМ САМО?? АЙДЕ ДЕ!
  НАЛИ ЗА ТОВА БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ СМЕ В ЕС...ДА ПОМАГАМЕ ,БЕ!!
  ВЗЕМАЙТЕ НАШИЯ ЧЕЛЕН ОПИТ ...ВЕДНАГА!!!

 26. 26 Профил на antiliberal
  antiliberal
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#18:"ijj"]литовския президент Далия Грибаускайте. [/quote]
  Литва - получава нето 1,37 мрд евро, което прави на глава от населението 466 евро и допринася 4,63% към литовския БВП

  България - получава нето 730 милиона евро, което се равнява на 97 евро на глава от населението и подпомага нашия БВП с 1,94%

 27. 27 Профил на Шоуто на щаба
  Шоуто на щаба
  Рейтинг: 871 Неутрално
 28. 28 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 624 Неутрално

  Започвам да се питам, кой проблем е по труден за разрешаване - близкоизточния или европейския.

 29. 29 Профил на antiliberal
  antiliberal
  Рейтинг: 367 Неутрално

  До коментар [#20] от "USSR":

  Разбирам. Ходовете на лидерите могат да ни послужат като хипетези, по които да тълкуваме целите им.

 30. 30 Профил на ID
  ID
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Срещата на върха за бюджета на ЕС се провали
  =======================
  Друго не съм и очаквал.

 31. 31 Профил на drakkar1196
  drakkar1196
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Смях.....
  Двамата дебили на снимката трудно проумяват че всички трябва да затягат коланите, не само южна Европа. Въпроса сега не е дали Англия ще излезе от съюза, но кога? След 3 месеца, 3 години...? Bravo David CAMERON!
  ALLEZ, CHAPEAU BAS, PERFIDE ALBION !

  “If you don't read the newspaper you are uninformed; if you do read the newspaper you are misinformed.” - Mark Twain
 32. 32 Профил на antiliberal
  antiliberal
  Рейтинг: 367 Неутрално

  [quote#26:"antiliberal"]България - получава нето 730 милиона евро, което се равнява на 97 евро на глава от населението и подпомага нашия БВП с 1,94% [/quote]

  Унгария - получава нетна сума от 4,42 мрд евро, което прави 443 евро на глава от населението и допринася за 4,67% към унгарския БВП

  Приятни размисли!

 33. 33 Профил на ijj
  ijj
  Рейтинг: 1000 Неутрално

  До коментар [#26] от "antiliberal":

  Е да, а в Литва вече има и един европейски институт.

  Интересно, когато все пак някога се постигне разполагането на някоя европейска институция в България - каква ли ще е тя?

  Сериозно си задавам въпроса.

 34. 34 Профил на Thermobee
  Thermobee
  Рейтинг: 1291 Весело

  Където е Тиквата, всичко се проваля!

  Не на ислямската инвазия в Европа!
 35. 35 Профил на lessonsoftime
  lessonsoftime
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#14] от "antiliberal":

  Медийно наслоени мозъци - много.

  ЕС носи повече загуби, отколкото ползи за страната. ЕС излиза изключително скъпо на хората в тази страна, а те не получават нищо в замяна.

  Двойните цени на горивата са заради ЕС! В момента с всяко зареждане на бензин всеки плаща членски внос ЕС в размер на стотици лева годишно!

  Рекетът Гражданска отговорност на десетократно по-високи цени е заради ЕС. Глобата ако нямаш ГО (600 лв и 2000 за повторно нарушение, 10000 за юридически лица) също е заради ЕС!

  Спрените блокове на АЕЦ Козлодуй и високите цени на тока също са плащане за ЕС. ЕС също плаща еврофондове на комунистите и по този начин засилва тяхната власт като така също взима от останалите хора. ЕС дава власт на комунистите и я бетонира и пречи за приемането на ДОИП. Това пак води до поддържане на бедността и липса на забогатяване. Загубата на суверенитет на страната заради ЕС също води до бедност, тъй като пречи да се взимат решения, специфични за нашата ситуация!

  Към всичко това да прибавим и формалния членски внос, който страната плаща (с чии пари), и за който се твърди, че е по-голям, отколкото получените от ЕС пари.

  ЕС е гарант за безнаказаност на комунистите. Вместо комунистите да бъдат осъдени, ЕС ги направи евродепутати и им плаща милионерски заплати! Освен това ги и охранява и пази в качеството им на евродепутати.

  Не приемам и ЕС да се разглежда като източник на пари, защото по тази логика и СССР беше източник на пари чрез нефта си. Защо обаче има толкова противници на това страната да беше станала 16-та република на СССР, а не виждам противниците на това да е република на ЕССР!!! А ние сме против този отказ от суверенитет в името на някакви пари, и в двата случая!

  ЕС има точно две по-добри алтернативи - едната е просто излизане от ЕС, а втората - най-добрата - е излизане от ЕС и приемане на ДОИП.

  Излизането от ЕС ще премахне и срамното и унизително даване на отпечатъци за паспорт като че ли сте престъпници.

  Излизането от ЕС е единствения начин да се спре изтичането на лекари, получили образованието си без да заплащат.

 36. 36 Профил на monarchist
  monarchist
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Дали пък не ставаме свидетели на началото на края на ЕС?

  "Всеки ден се радвай на слънцето и на това, че си жив" --- Стоян Венев
 37. 37 Профил на grand funk railroad
  grand funk railroad
  Рейтинг: 1047 Неутрално

  "Срещата на върха за бюджета на ЕС се провали"

  Напълно очаквано!

  Parmi ceux qui n'ont rien à dire les plus agréables sont ceux qui se taisent. Coluche
 38. 38 Профил на kkk_20
  kkk_20
  Рейтинг: 1301 Любопитно

  [quote#32:"antiliberal"]Приятни размисли![/quote]

  Полша-получава нетна сума от 10.98 мрд евро, което прави 287 евро на глава от населението и допринася за 3.1% към полския БВП. А имаше изказвания как Полша шяла да замести Великобритания в ЕС.....
  UK-дава нетна сума от 5.57 мрд евро, което прави 89 евро на глава от населението и което е 0.32% от БВП.

 39. 39 Профил на ivanbaraban
  ivanbaraban
  Рейтинг: 418 Весело

  Срещата на върха за бюджета на ЕС се провали
  Нова среща на високо равнище - през февруари 2013 г.-- Отварям залаганията --1)ЩЕ СЕ ПРОВАЛИ--10 лева залагам 2)НЯМА ДА СЕ ПРОВАЛИ --

 40. 40 Профил на kkk_20
  kkk_20
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  УК беше на второ място като нетен донор, сега е на четвърто- явно стартовата позиция на Камерън не е чак толкова лоша....

  Същото не може да се каже за наш Боко - парите ни са намалени- като абсолютна стойност от 1.2 млрд на 0.73 и на глава / от 120 евро на 97 /

 41. 41 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 719 Неутрално

  АМИН!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 42. 42 Профил на Karla BAN Hanneman XIII
  Karla BAN Hanneman XIII
  Рейтинг: 657 Весело

  Ще се избият за мръвката цоциалистите

  Не ГЕРБ - българският народ пречи на Костов. - цитат на коментар #40 от “dodge_ram”
 43. 43 Профил на kkk_20
  kkk_20
  Рейтинг: 1301 Любопитно

  Ех, Моньо, Моньо. Как ще ги стигнем гърците с 409 евро на калпак при нашите 97? Те още оттук ни водят с една средна заплата....

 44. 44 Профил на kkk_20
  kkk_20
  Рейтинг: 1301 Весело

  [quote#39:"ivanbaraban"]1)ЩЕ СЕ ПРОВАЛИ--10 лева залагам [/quote]
  Само 10? Много ниско

 45. 45 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 719 Неутрално

  Симо Любовника, да заложи в държавния бюджет за края на следващата година разпад на Еврозоната, а не да си го развява по чартъри извън ЕС с глуповати служителки, че няма да има място на Земята, където да се свре и да не го застигне народното недоволство!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 46. 46 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#19:"Karelson"]"ще помоля богатите страни от ЕС да разберат ,че парите са от полза на всички" [/quote]
  да,бе..казал просякът в ЕС че иска пари! ама пари имат толкова тия ,които и КОЛКОТО си ги изкарват!
  да не кажете че Дания,Холандия,Белгия,Финлндия,Щвеция,Норвегия,Германия,Англия ..не са си ги изкарали??
  а защо в БГ не се изкарват ,а не толкоз че не се изкарват,а здраво се краде от труда на населението..откак се роди то до самия му край??!!
  Н.Колев-Босият се сетил да се побара!! Или някой друг гол и бос българин,ама цялото седи ли,седи..доволно явно?! аха,аха,че и акъл на Европата ще дават ?! абе съзнавате ли колко сме жалки и как НИКОЙ не ни бръсне за слива от отдавна??оффффф.....

 47. 47 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#45:"Ivan Petrov"]че няма да има място на Земята, където да се свре и да не го застигне народното недоволство![/quote]
  никакъв проблем- след като си изпълни "задачката"- ще се свре без проблем я на Хаваи,я във Флорида,я другаде..и кое народно недоволство ще го застигне там и КАК?!

 48. 48 Профил на lit
  lit
  Рейтинг: 378 Неутрално

  Когато нещата са до кокал, както е в икономиката и... дотациите й... нещата въобще не са както когато си говорим за идиализми... като ЕС: Единни в разнообразието ))

  Mutatis mutandis
 49. 49 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Мдаааа!
  Започва това което предсказвах! Нещата в икономиките се влошават и западняците почват да променят добрия тон. И при тях населението застарява и трябва някой да изкарва пари. Напълниха се с негри, араби, турци и всякакви миризливци, включително и нашите цигани, което доведе до сериозно понижение на жизненият им стандарт! А като си свикнал с хубавото, трудно се примиряваш с факта, че трябва да се лишаваш от много неща, за да се правиш на социален и солидарен с някакви мързеливи и неуки нещастници!
  Влиза в сила правилото: Ти си ми мил, но аз съм си по-мил!
  След някоя и друга година ще има нов по-сериозен Шенген, а самолети и влакове ще се тъпчат с чужденци и ще се пращат по родните им държави, да се оправят, кой както знае! Сигурно и наште неграмотници и паразити ще ни ги връщат с рейсове и самолети. Що е време все пред нас е и ще видим дали съм бил прав!

 50. 50 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#32:"antiliberal"]Унгария - получава нетна сума от 4,42 мрд евро, което прави 443 евро на глава от населението и допринася за 4,67% към унгарския БВП
  Приятни размисли![/quote]

  така ,де..аз нали казвам колко сме жалки и никой не ни бръсне!

  най-назадналата страна в ЕС,с едва ли не най-тежко комунонаследство..получава ..най-малко??!! не би ли трябвало с най-много да се компенсира изостаналостта и последното й място??? ааа,да...това би било така ако беше по ПРАВИЯ път,а не на зарзаватчийския път с разни тикви и зарзавати начело....
  А иначе..и БГ заразват вече няма!!

 51. 51 Профил на heatseeker
  heatseeker
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  Първо, провалът си беше предизвестен. Второ, никак не е разумно да мрънкаш за още изсипване на пари за глезотии по време на криза. Трето, европейските общества е време да осъзнаят, че спестовността не е порок, а добродетел. Повече бачкане, повече мислене, повече комбинативност, повече цепене на стотинката, по-малко мърморене - това е лекарството.

  Свобода за Надежда Савченко!
 52. 52 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1295 Весело

  -Започва да става все по-интересно !

 53. 53 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 521 Неутрално

  49-ти,и на мен така ми мирише и все по-силно мирише,споделям мнението ви!

 54. 54 Профил на gabrovski
  gabrovski
  Рейтинг: 367 Неутрално

  ЕС едва ли ще се разпадне. По-вероятно е държавите от типа на УК, Германия, Холандия и т.н. да си направят нов съюз. По-елитарен от ЕС . След 30-40 години сигурно пак ще се опитваме да влезем в него

 55. 55 Профил на masterfori
  masterfori
  Рейтинг: 470 Неутрално

  Ако ББ отстъпи, това ще е равносилно на нац. предателство...

 56. 56 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 719 Неутрално

  До коментар [#47] от "triton123":
  Емигрантското, а то е най-жестоко, особено ако няма какво да губи, повярвай ми!!!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 57. 57 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 580 Неутрално

  Що бе? Нашият каза, че работата върви много добре.

 58. 58 Профил на Ivan Petrov
  Ivan Petrov
  Рейтинг: 719 Неутрално

  До коментар [#49] от "razlichen123":
  Странното е, че дори и най-изпадналите емигранти в чужбина се различават по факта, че искат да работят, дори и да разчитат на социални придобивки, просия или кражби - стандартът ги предразполага, а представи си сега, ако се върнат при теб и подменят лентяите, хрантутниците и измекярите, дали ще ти приседне или ще се чувстваш задължен да им отвърнеш със същото?!

  "Ако истината, която съм казал, Ви изглежда шега, а всъщност Ви накърти - означава, че съм уцелил шегата - за непросветените: шегувал съм се!" Vankata
 59. 59 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#10] от "antiliberal":
  великобритания няма да напуска ЕС , мисли логи4но

 60. 60 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#49] от "razlichen123":мислите ти и пет пари не струват , ако се разпадне ЕС , губи глобализацията , губят банките , губят лихварите , губят лидерите на новия световен ред , посоката е друга , зада4ата е съвсем друга , много си късоглед

 61. 61 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#46] от "triton123":ми те франция и англия до 40 години из4езват като нации бе будали , претопяват ги бавно но сигурно едните биха осъмнали с някои махараджа премиер министър , а другите с арабски халифат , неизбежно е претопени са , готови са

 62. 62 Профил на zeer_streng
  zeer_streng
  Рейтинг: 572 Неутрално

  [quote#51:"GogoPG"]Повече бачкане, повече мислене, повече комбинативност, повече цепене на стотинката, по-малко мърморене - това е лекарството. [/quote]

  Исландия излиза от кризата! Какво е лекарството? Вкара в затвора банкерите, фалира банките и започна начисто отначало. Вече са добре.

 63. 63 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#39] от "ivanbaraban":сто процента сделка има , ако не сега по късно , сега определят кои колко трябва да плати на лихварите , всеки се дърпа , но няма къде да ходят

 64. 64 Профил на Караниев_Добруджа
  Караниев_Добруджа
  Рейтинг: 418 Неутрално

  Имаше вариант за разрешаване на кризата,но не успя.А имменно "Арабската пролет" с крайна цел ИРАН!!!!!!!!!!!!!!ПЕТРОЛ!!!!!!!!!!!!!ДМУКРАЦИЯ!!!!!!!!!!!БРАВО НА СИРИЯ!!!!!!!!!!Шапка им свалям на Сирийците!!!

 65. 65 Профил на Мазен чех
  Мазен чех
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#50] от "triton123":

  Редно е да кажем кой води некадърните преговори с ЕС - другарката Кунева - Пръмова дето сега пак има мерак да ни оправя.

  икономист - неграмотник с диплома
 66. 66 Профил на Мазен чех
  Мазен чех
  Рейтинг: 624 Неутрално

  До коментар [#15] от "antiliberal":

  Много хубава схема от която се вижда, че България в най-добрия случай ще получи 700 млн евро повече отколкото ще даде за 7 години. Това прави 100 млн евро на година, което е абсолютно жалка сума и изобщо не си струва усилията. Но като знаем, че реално няма да се усвоят парите и по някои проекти даже ще трябва да връщаме пари, България си е нетен донор та дрънка. Ако искаме да има България трябва час по-скоро да се махаме от тая глудница на хиени наречена ЕС и да си гледаме живота.

  икономист - неграмотник с диплома
 67. 67 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#60] от "dgidgo":


  До коментар [#58] от "Ivan Petrov":

  Изобщо не съм привърженик на разпада на Евросъюза. Мисълта ми е, че парите отпускани за развиващите се страни все по-вече ще намаляват. И ако има нов Шенген, дано ние да сме в него, то контрола и достъпа до него на паразити и омирисници, но с претенции само за права, но не и за задължения ще се повишава. Ще бъдат приемани радушно работещи, млади и образовани хора, които чрез труда си да вдигат стандарта и носят висока принадена стойност за западняците. А неквалифицираните и паразитиращи индивиди ще се връщат по родните им места!

 68. 68 Профил на bokko
  bokko
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#55] от "masterfori":

  Абе кой е ББ мутра от фалирала държава че някой го пита само смешници

 69. 69 Профил на triton123
  triton123
  Рейтинг: 521 Неутрално

  [quote#7:"xmm"]Ами който дава повече иска съкращения;който взема повече - не ще съкращения.... [/quote]
  ами който дава повече да съкрати у тях си ,бе,хахах!! ) щом дава от тях си навън..да съкращава у тях си,де!

 70. 70 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#67] от "razlichen123":изказването ти е като на партиен секретар , България не е спе4елила от влизането в ЕС , българския среден и малък бизнес бе закрит , големи компании са спе4елили от този европеиски пазар , а ние унгарци , словенци , словаци , португалци и вси4ки малки губят , и отделно 4ерната работа в лондон кои е работи , поляци , българи , румънци , португалци , италианци , литовци латвиици , от ЕС пе4елят големите корпорации и банки

 71. 71 Профил на razlichen123
  razlichen123
  Рейтинг: 521 Неутрално

  До коментар [#70] от "dgidgo":

  Чак пък партиен секретар? Нещо си се объркал! Явно не си чел други неща, които съм писал. Че малкият и среден бизнес загубиха, това е факт! И загубиха много! Но по-голяма част от вината е в нашите евро преговарящи, в калпавата приватизация и най-вече в неработещата съдебна система и неспазването на законите за нелоялната конкуренция и протекционизма.
  Влизането в Евросъюза има и положителни страни и то много.
  Дори и самото безпрепятствено придвижване и необременявания със сертификати и санитарни, взаимен внос износ, са си достатъчно добри неща. Даже и колкото смешно да звучи, мониторинга дето ни се прави и възпира поне малко управляващите си е достатъчно добро дело, иначе тук анархията ще бъде тотална.

 72. 72 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#71] от "razlichen123":ми да като бяхме овце страхливи през 90 те години , нормално е политиците да ни крадът , а сега ги ограни4авали от ЕС , глупости колко еврофондове се окрадаха от фирми близки до власта , света е устроен по друг на4ин , големите лихвари американските евреи дават , 4рез мвф и световната банка заеми и на тях не им пука , 4е от тези заеми политиците крадът независимо български , грицки или испански политици , тях ги интересува парите да се върнат при тях заедно с лихвата , дори си мисля , 4е тези лихвари подкупват политиците за да взимат кредити , не мога да ти обясня само как ме гониха в лоидс да ми дават кредитни карти , тъи като живея в лондон

 73. 73 Профил на АБПФК
  АБПФК
  Рейтинг: 778 Неутрално

  [quote#32:"antiliberal"]Унгария - получава нетна сума от 4,42 мрд евро, което прави 443 евро на глава от населението и допринася за 4,67% към унгарския БВП

  Приятни размисли! [/quote]
  "S&P понижи отново рейтинга на Унгария до BB

  Причината са „нетрадиционните политики“ на кабинета на Виктор Орбан" http://goo.gl/QGC7t

  ☭ Нас червеното знаме роди ни...☭ http://youtu.be/EC58ZjzejL0
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK