Камерън: Младите да работят или учат, ако искат помощи

Камерън: Младите да работят или учат, ако искат помощи

© Phil Noble, ReutersВсеки британец до 25 години няма да може да получава помощи за домакинството и за безработица, ако след изборите през 2015г. в Лондон се установи правителство само на Консервативната партия.


Това заяви на ключова партийна конференция премиерът Дейвид Камерън в реч, изброяваща основни приоритети, които ще залегнат в предизборната програма. Младите трябва да бъдат принудени "да се изхранват или да се обучават", добави той.


"Днес все още  евъзможно да завършиш училище, да се регистрираш като безработен, да си намериш апартамент, да кандидатстваш за помощи за домакинството и да си живееш цял живот на издръжка. Време е за решителни действия по този въпрос. Когато пишем предзиборната програма, трябва да повдигнем въпроса редно ли е изобщо да съществува подобна възможност", каза Камерън.
По думите му младите британци трябва за разполагат с "ясен и позитивен избор" да отидат на училище или колеж, да започнат стаж или да си намерят работа. "Но да избираш единствено държавната помощ? Трябва да им предложим нещо по-добро от това."


Премиерът обясни, че не е "безсърдечно" да откажеш социална издръжка на младите. "Само помислете за децата си. Нима си мечтаете за тях да ги оставите ей така, само с техните джаджи, без работа, без обучение, без нищо? Не, ще ги дърпате и бутате и насочвате и ще правите всичко, за да тръгнат по собствен път... Така трябва да постъпим и ние."


Камерън: Младите да работят или учат, ако искат помощи

© Toby Melville, Reuters


Давайки да се разбере, че промяната е невъзможна при сегашната управляваща коалиция със симпатизиарщите на левицата либерали, Камерън призова избирателите да дадат мандат на консерваторите да управляват самостоятелно, "за да довършим работата".


"Довършването на работата (известен цитат от Уинстън Чърчил по време на войната :"Дайте ни инструменти и ще довършим работата" - бел.ред.) не е само в разчистването на бъркотията, която ни бяха оставили. Това означава да изградим на нейно място нещо по-добро", каза премиерът на форума в Манчестър.


В речта си той каза, че ако управлява без либералите, ще може да превърне Великобритания в "земя на възможности" където независимо от произхода си биват възнаграждавани работещите здраво и талантливите. "Ние сме тори и вярваме в ниските данъци. И повярвайте ми, ще продължим да намаляваме данъците за онзи, който работи." Коалиционните планове предвиждат съкращения в разходите и високи данъци поне до 2018г., докато консерваторите обещават да постигнат бюджетен излишък до края на десетилетието.


"Когато дойдат изборите, няма да водим кампания за коалиция. Ще се борим с душа и сърце за кабинет на консервативното мнозинство, защото това е нещото, от което се нуждае страната ни", каза Камерън пред съпартийците си. 


По думите му следващите избори ще докажат "железния закон" в британската политика: "Докато свят светува, едно нещо никога няма да се промени. Лейбъристите съсипват икономиката ни, а ние, консерваторите, разчистваме след тях."

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK