Комисар от Съвета на Европа: България не може да затвори границата си за бежанци

Нил Муйжниекс

© Council of Europe

Нил МуйжниексКомисарят по човешки права към Съвета на Европа Нил Муйжниекс каза в интервю за БНТ, че идеята за затварянето на българската граница за бежанци не е добра. Комисарят, който публикува доклад за свободата на придвижване в Европа, определи строежа на стена по границата с Турция като неефективен и скъп метод за предотвратяване влизането на бежанци. Муйжниекс се обяви и срещу затварянето на бежанците във временни центрове.


В действията си, свързани с бежанците, България не бива да забравя, че трябва да спазва международното законодателство, подчерта той.


"България има международни задължения според Конвенцията за бежанците. Тя не може да затвори границата си нито с Турция, нито с която и да е друга държава. България трябва да разглежда индивидуално молбите за убежище и затварянето на границата ще бъде нарушение на тези задължения", каза експертът по човешки права.
Изграждането на стена по част от границата с Турция едва ли ще е ефективно, смята комисарят. "Стените са неефективни, много са скъпи. Хората ще намерят начин да ги заобиколят, често новият маршрут е по-опасен. Много по-добре ще бъде, ако парите за стената се използват за подобряване на условията в приемните центрове и за финансиране на мерки за интеграция", отбеляза той.


Муйжниекс се обяви и срещу затворените центрове за задържане на бежанци, издръжката им е скъпа, а са неефективни. През декември комисарят ще бъде в България, за да се запознае на място с обстановката.


Представителят на Съвета на Европа - организация на 47 страни от континента, която има за цел да обединява държавите и да се бори с нарушенията на правата на човека, публикува доклад за миграцията и правото на свободно движение.


В доклада България е спомената с няколко примера за лошо отношение на властите, например с отнет паспорт на човек, който дължал пари на друго частно лице. Като цяло документът препоръчва на всички държави да направят промени в политиката си към имигрантите, защото почти навсякъде има нарушения на правата на пристигащите.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (74)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Гьонсурати на Едноличния Ръководител Борисов
  Рейтинг: 1128 Неутрално

  Как пък нито един път от комисията не се заинтересуваха дали ще "издържи" икономиката ни на този огромен имиграционен наплив... Нямам нищо против сирийския народ и им съчувствам за тежкото положение...а на България някой съчувства ли ?

  "В сърцето на тирана,аз отворих такава люта рана, която никога няма да заздравее." Георги Бенковски
 2. 2 Профил на pilis
  pilis
  Рейтинг: 469 Неутрално

  За бежанци не може,ама за нелегални имигранти е задължително!

 3. 3 Профил на Dehumanizer
  Dehumanizer
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  "...защото почти навсякъде има нарушения на правата на пристигащите."

  А правата на българското население? Като правото да не посреща неканени гости вкъщи си, ако не желае? Или българското население има само правото да финансира безумията на наши и чужди "политици", докато то самото мизерства.

  «Высокоэффективная экономика при отсутствии реальных политических и гражданских свобод - хрустальная российская мечта.»
 4. 4 Профил на Коте
  Коте
  Рейтинг: 971 Неутрално

  Сигурен ли е,и друг път сме го правили,но при това управление толкова.Смъкваме гащите и поза партер.

 5. 5 Профил на moloko_
  moloko_
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Според мен България може да затвори границата си за бежанци,но това не е добра идея.Ако решим да сторим стена само ще хвърлим милиони на вятъра,бежанците и каналджиите пак ще намерят начин да я преминат или заобиколят,по-добре тези пари да се дадат за подобряване на условията в центровете за настаняване.А държавата да си влезе в ролята и да засили контрола,така че да не може всеки който си поиска да мине нелегално границата.

 6. 6 Профил на dgd
  dgd
  Рейтинг: 2054 Неутрално

  "Стените са неефективни, много са скъпи. Хората ще намерят начин да ги заобиколят, често новият маршрут е по-опасен"

  Това не е проблем на България, а на нарушителите.

  Иначе, къде живее г-н Муйжниекс? Близо до бежански лагер? По-скоро в някоя хубава служебна къщичка по-далеч от проблемите с бежанците и подобни.

  Много е сладък бизнеса с "човешки права".
  Идеална работа за хора, на които не им се занимава с истинска работа.

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 7. 7 Профил на dgd
  dgd
  Рейтинг: 2054 Неутрално

  [quote#3:"Dehumanizer"]Отговор


  "...защото почти навсякъде има нарушения на правата на пристигащите." [/quote]


  Как няма и една дума за задълженията на пристигащите...

  muncho: "Няма защо да се отричат очевидните и статистически доказани факти, че мнозинството жени не стават за шофьори"
 8. 8 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 754 Неутрално

  За коя граница става дума? За входна или изходна?

 9. 9 Профил на majorman
  majorman
  Рейтинг: 1048 Неутрално

  Да, не можем да затворим границите, но не сме длъжни да даваме статут на бежанец на всеки нелегално влязъл в страната арабскоговорящ субект. Правителството се дъни жестоко, защото няма организация и ясни правила за приемането и настаняването на бежанци.

  We are just a war away from Amerikhastan/ When God versus God;the undoing of man
 10. 10 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 907 Неутрално

  До коментар [#5] от "moloko_":


  [quote#5:"moloko_"]по-добре тези пари да се дадат за подобряване на условията в центровете за настаняване.[/quote]
  Я си помисли пак ! Че ако го направят бежанците ще извикат родата си до деветнадесетия братовчед. Аз не чувам и не виждам занапред някой да говори нито за връщане , нито за изпращане в друга държава.Малко са ни 500 хиляди коренни сирийци наше производство , че и още вносни.

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
 11. 11 Профил на galio
  galio
  Рейтинг: 698 Весело

  Ба, не може.

  Правителствата може и да са подписвали нещо, но населението - не.

  Още малко да се помотват и ще тръгнат чети за опазване на Родината.

  https://www.youtube.com/watch?v=-vMgXV26PQM
 12. 12 Профил на s1lv3r
  s1lv3r
  Рейтинг: 541 Неутрално

  До коментар [#1] от "Велислав":
  Просто им е доста лесно на всички да говорят за права, но като им дойде до главата гледай какво правят... Мрънкаха за интеграция на ромите 20 години, а сега ги депортират със скоростта на светлината! Аз също съм против затварянето на границите, но не може всеки да влиза в държавата, трябва да има някакъв ред и тези хора да бъдат настанявани в бежански лагер на ЕС в близост до границата да речем... Като искат всички хуманно отношение, могат първо да дадат пари за това... Хуманно ли е отношението към нашите пенсионери или инвалиди с мизерните пенсии, които получават да не умрат ?! А те са българи... какво остава за бежанците!

 13. 13 Профил на Моди трий нищо да не остане!
  Моди трий нищо да не остане!
  Рейтинг: 547 Гневно

  А имаме ли право да ги препращаме на тоя господин да ги интегрира? Амам от ояли се бюрократи!

 14. 14 Профил на dnda
  dnda
  Рейтинг: 488 Неутрално

  "Тя не може да затвори границата си нито с Турция, нито с която и да е друга държава".

  Този очевидно е толкова тъп, че не прави разлика между затваряне на граница и укрепване на граница. България не е затваряла и няма да затваря границата с Турция. Има си гранични пунктове и оттам ще могат евентуално да влизат така наречените бежанци. Но България няма да допусне да е разграден двор и да идват по 200-30 души на ден тук и ние да им плащаме масрафите. Колко по-бързо нашите изградят стената толкова по-добре. Крайно време е да спре наплива на хора с друга култура и манталитет. А тия, които са тук дано по-скоро бъдет изведени от България. Няма място за тях при нас.

 15. 15 Профил на viva13
  viva13
  Рейтинг: 572 Неутрално

  Ама разбира се, че не можем. Ние сме ДЛЪЖНИ да приемаме ВСИЧКИ БЕЖАНЦИ ОТ ЦЕЛИЯ СВЯТ, пожелали да заживеята като европейци.Само че господина не казва, че останалите държави от ЕС МОГАТ да си затворят границите за българи и всички , намиращи е на българска територия.В крайна сметка страната ни е определена за санитарен кордон, нали? пука им на толерастите, важното е "бежанците" да не стигат до тях.

 16. 16 Профил на beatles
  beatles
  Рейтинг: 830 Неутрално

  тоз олигофрен малко по-подробно да се запознае със ситуацията преди да ръси глупости. бежанец е статут, който се дава. всичкото друго са нелегални емигранти. които на теория имаме право да връщаме в турция, тъй като там война няма, т.е. тези хора не бягат от турция, а само през турция.
  и защо да не можем да си затворим границата, гърция, дето също е член на ЕС го направи?

  Всички животни са равни, но някои са по-равни от други
 17. 17 Профил на Мускетар
  Мускетар
  Рейтинг: 0 Неутрално

  Сега разбирате ли защо се пускат тези пришълци у нас и под чий натиск става това? Без значение кой управлява. Хора, този проблем не е тяснопартиен, а общонационален. Вижте на какво са заприличали традиционните демокрации, пълни с мюсюлмани които генерират престъпност, бавно и не толкова бавно променят цивилизационни нрави градени с векове. Строят се навсякъде джамии, колониите им се увеличават прогресивно. Това не е ксенофобия в поста ми, а опит да кажа, че и ние европейците имаме права на нашия си континент. Тези 10 000 до година ще станат поне 50 000, а след 10 г. 4 пъти повече....

 18. 18 Профил на Булаир
  Булаир
  Рейтинг: 663 Неутрално

  Този комисар и идея си няма колко е прав. Ние наистина ДОРИ И ДА ИСКАМЕ не можем да затворим границата.
  ... Пресни примери - с лопата да ги ринеш.

 19. 19 Профил на Olga
  Olga
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Те бежанците, които са вече тук, нямат търпение да избагат от България!

 20. 20 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1164 Весело

  [quote#6:"dgd"]наче, къде живее г-н Муйжниекс? Близо до бежански лагер? По-скоро в някоя хубава служебна къщичка по-далеч от проблемите с бежанците и подобни. [/quote]Пламенните защитници на "бежанците"ги виждат само на снимки и по телевизията.Когато обаче ги срещнат на живо,гнусливо се изнасят.
  Гр.Тел Авив също,вече няколко години е наводнен от незаконни емигранти.Преди около 2 години,наехме петдетесина от тях,натоварихме ги на автобус и ги заведохме на един басейн,който е любимо място на левите борци за човешки права и техни защитници.Вижте как реагираха:
  http://youtu.be/5ulJAEKAXeA

 21. 21 Профил на kimba3
  kimba3
  Рейтинг: 1181 Весело

  Ми като са за свобода на придвижването и не щат стена на границата ни с Турция, защо не ни приемат в Шенген??? Нали все с това се оправдават , че лошо си пазим границите??? Сега излиза , че не трябвало да ги пазим , и да не държим имигрантите в лагри!!! Щом е така , външно министерство да ги товари на аероплани и да ги праща на гости на Нийл Муижниекс!!! Тези от Европа , явно не знаят , какво искат!!!

 22. 22 Профил на Мускетар
  Мускетар
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#19] от "mimence_80":

  Така ли мислиш? Защо алжирци, мароканци, малийци идват в България, а не отиват в Испания, Италия, Франция? Много по-лесно и евтино е.

 23. 23 Профил на palermo88
  palermo88
  Рейтинг: 808 Неутрално

  може и още как , никоя конвенция не може да забрани на държава при такива обстоятелства да затвори границата си.

 24. 24 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1164 Весело

  [quote#21:"kimba3"]Тези от Европа , явно не знаят , какво искат!!![/quote]Много добре даже знаят.Искат всички "бежанци"да влизат свободно в България,където да са волни като птички,но само в пределите й,за което пък си има Шенген.

 25. 25 Профил на viva13
  viva13
  Рейтинг: 572 Неутрално

  До коментар [#20] от "sabbath":

  Жестоко, ама що няма превод на английски?

 26. 26 Профил на someeeee
  someeeee
  Рейтинг: 438 Неутрално

  Ахааа.. Хем да не се затваря.. Хем да ги приемаме (без значение, че 70% от тях от нищо не бягат).. А и да ги интегрираме ... Ами ако по подобие на Турция решим да не "създаваме пречки" и при западната си граница?? Дали господина би бил така положително настроен като за 6 месеца влязат 10 000 човека събрани от кол и въже, които ТОЙ с техния БЮДЖЕТ трябва да "ИНТЕГРИРА"... Много са хуманни и гледат всички споразумения, но само когато се отнася за другите, а не за тях... Да не говорим, че по същите спогодби, за които господина говори, тези хора са вече минали през една страна, в която няма конфликт и за нас те не са нищо друго освен НЕЛЕГАЛНИ ИКОНОМИЧЕСКИ емигранти...

 27. 27 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2648 Неутрално

  ........определи строежа на стена по границата с Турция като неефективен и скъп метод за предотвратяване влизането на бежанци. Муйжниекс се обяви и срещу затварянето на бежанците във временни центрове........

  Я?
  И да се оправяме ние?
  Няма да стане.
  Идат избори и който обещае да построи СТЕНАТА ще спечели.
  Значи да може спокойно да минава всякаква паплач по горите, а ние да стоим мирно?

  Няма да стане. Това тук е България и колкото и да сме кьопави като народ няма да позволим да се пренасели с мюслита.

  КОСТОВ навремето каза "НЕ" на американците за внос на 200 000 косовски албанци. Ако не го беше направил сега в България щеше да има над милион албанеца.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 28. 28 Профил на Мафията си има държава
  Мафията си има държава
  Рейтинг: 541 Неутрално

  ..."идеята за затварянето на българската граница за бежанци не е добра... строежа на стена по границата с Турция е неефективен и скъп метод за предотвратяване влизането на бежанци, ...обяви се срещу затварянето на бежанците във временни центрове..."

  Що ми се струва, че Нил Муйжниекс също няма да е добре дошъл в страната ни?

 29. 29 Профил на Мускетар
  Мускетар
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#27] от "Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)":

  Да, но сега от партията на Костов зоват за това да приемаме бежанци. Защо?

 30. 30 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 488 Неутрално

  оставете ги на студено през зимата и те ве4е сами искат да се прибират да ги товарат на кораби и обратно в сирия

 31. 31 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#27] от "Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)":

  тогава не сме били в ЕС

 32. 32 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 1357 Неутрално

  Този не е от ЕС, този е от Съвета на Европа, така че всичките му препоръки могат да се пренебрегнат.
  Ако има стена бежанците обективно ще намалеят. Примерът с Гърция го доказва. Желаещите за бежански статут може да минават границата само на ККП с документи и след проверка от коя държава идват. Бежанците от Сирия вероятно имат документи от турските власти. Неотговарящите на условията да се връщат обратно.

 33. 33 Профил на dgidgo
  dgidgo
  Рейтинг: 488 Неутрално

  До коментар [#14] от "richi":жалкото е , 4е разбиха мрежите построени от тодор живков по границата с турция , трябва да се търси отговорност за това

 34. 34 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3379 Неутрално

  [quote#6:"dgd"]"Стените са неефективни, много са скъпи. Хората ще намерят начин да ги заобиколят, често новият маршрут е по-опасен"
  Това не е проблем на България, а на нарушителите. [/quote]
  Ще стане и наш проблем, като се окаже, че броят на нарушителите остава константна величина. Проблемът е, че павителството няма нито организация, нито правила по приемане нат.нар. "бежанци".

 35. 35 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 3379 Неутрално

  [quote#33:"dgidgo"]жалкото е , 4е разбиха мрежите построени от тодор живков по границата с турция [/quote]
  Само че тогава мрежите ги охраняваха войници, които стреляха на месо и получаваха отпуска.
  Сега ще може ли така да се стреля?
  Лошото е, че нещата съвсем не са елементарни, и надали ние от форумите можем да дадем компетентно мнение. За тази цел има високо платени държавни служители, които май не знаят за какво става дума!

 36. 36 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 441 Неутрално

  Не се ли затвори границата и да се допускат само тези ,който наистина се нуждаят от закрила и то определен брои от тях.Етническия конфликт е неизбежен така или иначе .Турция се ислямизира все повече и е въпрос на време да предави претенцийте си към БГ.Въпроса е дали си потготвен като човек или нация за това което предстой .Неизбежно е за жалост.

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 37. 37 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1393 Неутрално

  До коментар [#20] от "sabbath":

  Преведи, че нищо не разбирам.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 38. 38 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2648 Неутрално

  До коментар [#29] от "Мускетар":

  Не съм чул да зоват за прием на бежанци от ДСБ.
  Може да е за затягане на режима на африканската паплач, ако все пак е така.
  Тоест "да" за сирийци бягащи от войната и "не" на африканците.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 39. 39 Профил на papadok
  papadok
  Рейтинг: 594 Неутрално

  [quote#32:"pamela"]Този не е от ЕС, този е от Съвета на Европа, така че всичките му препоръки могат да се пренебрегнат.

  Не само бг но и Европа трябва да затвори или охранява стриктно границите си.Що за разграден двор?

 40. 40 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1354 Неутрално

  Много по-добре ще бъде, ако парите за стената се използват за подобряване на условията в приемните центрове и за финансиране на мерки за интеграция", отбеляза той.
  ..........
  Кой ще финансира партито?
  Нещо като погача с боза за всеки новодошъл. Каква чудесна идея!
  Стената е по-евтина от издръжката, той не е добре или се прави на ударен.
  Ето така изглежда гръцката стена по границата и с Турция:
  http://greece.greekreporter.com/files/evros.jpg
  Цялата статия
  http://euobserver.com/fortress-eu/118565

  nemo malus felix, minime corruptor.
 41. 41 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4308 Неутрално

  Виждам че Сидеров ще бъде и в следващия парламент че и в този след него.

  klimentm
 42. 42 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 811 Неутрално

  "Стените са неефективни, много са скъпи. Хората ще намерят начин да ги заобиколят"
  ======================================
  Навремето, когато Израел в отговор на арабския терор, започна да изгражда разделителната стена, се нададе голям вой от страна на европейските толерасти. Израел им отговори че сигурноста на народа е много по-важна от тяхното мнение. Стената се построи, терора се прекрати, а толерастите вече възприеха опита на Израел и също започнаха да се ограждат.

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 43. 43 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1437 Любопитно

  "....Комисар от Съвета на Европа: България не може да затвори границата си за бежанци...."

  За бежанци, да. Но България не граничи с държави, в които вилнее война, затова идващите у нас чужденци няма как да имат статут на "бежанци". Те са ИМИГРАНТИ, на всичкото отгоре НЕЗАКОННО ПРОНИКНАЛИ. Всички БЕЖАНЦИ биха могли съвършено спокойно да минават през КПП на границата с Турция, ако наистина са БЕЖАНЦИ. Лошото е, че нашите власти не изпълняват (по навик) разпорежданията на Закона, които гласят, че незаконните имигранти се експулсират извън страната. И точка. По този начин ще бъдат парирани в значителна степен съзнателните действия на турските власти, напъждащи прииждащите към тях БЕЖАНЦИ, превръщайки ги в ИМИГРАНТИ за България. А издигането на стена не е на КПП, а по неохраняемата или слабо охраняема част на границата ни с Турция, която на всичко отгоре не е член на Евросъюза. Т.е. това е ВЪНШНА граница на ЕС и не означава ЗАТВАРЯНЕ НА ГРАНИЦАТА.
  Та, бежанците можат да идват през КПП, така е по закон, а не превеждани нелегално от "каналджии". Но в нашата страта законите не само не се спазват, те просто не се знаят, като нещо напълно излишно и тъпо...

 44. 44 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1354 Весело

  До коментар [#32] от "pamela":
  Този не е от ЕС, този е от Съвета на Европа, така че всичките му препоръки могат да се пренебрегнат.
  .........
  Абсолютно всички. Та той дори не е европеец, а американец. От 1994 г живее в Литва и си бърка гагата където не му е работата. Явно затова са го вербували от ЦРУ по време на следването му в Принстън, да пречи , саботира и руши единството в Европа с отровни съвети под прикритие на криво разбрана глобализация или както на тях им е угодно.
  Когато САЩ вземат да приютяват ..."бежанците " си от Максико и Латинска Америка, тогава и Европа ще стори същото. Дотогава, стени, ровове, вериги, радари и кучета.
  http://ru.wikipedia.org/wiki/%D0%9C%D1%83%D0%B9%D0%B6%D0%BD%D0%B8%D0%B5%D0%BA%D1%81,_%D0%9D%D0%B8%D0%BB

  nemo malus felix, minime corruptor.
 45. 45 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 811 Неутрално

  [quote#20:"sabbath"]Преди около 2 години,наехме петдетесина от тях,натоварихме ги на автобус и ги заведохме на един басейн,който е любимо място на левите борци за човешки права и техни защитници[/quote]
  Спомням си го случая Ама ,кои сте вие?

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 46. 46 Профил на badjanak
  badjanak
  Рейтинг: 907 Неутрално

  http://www.bnews.bg/article-88796

  "Не бъди сладък, ще те изядат, не бъди горчив, ще те изплюят" "Всеки се оплаква от липса на пари, от липса на ум-никой" Еврейски мъдрости.
 47. 47 Профил на apolitichna
  apolitichna
  Рейтинг: 434 Неутрално

  "България има международни задължения според Конвенцията за бежанците"
  Тези не са бежанци, нямаме обща граница със Сирия. Господинът да погледне картата. Стига са ни давали акъл от ЕС, нека да приемат и те от тези "бежанци".

 48. 48 Профил на shileto
  shileto
  Рейтинг: 1100 Неутрално

  Този загрижен господин що не отвори дома си и да приюти колкото искат да дойдат Не щем акъл от такива за които сто тояги на чужд гръб му се виждат малко

 49. 49 Профил на Мускетар
  Мускетар
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#38] от "Росен (Проклет да си завинаги Сидеров)":

  Преди 20-на дни пуснаха от ДСБ и РБ декларация чийто смисъл беше държавата(управляващите) да създадат най-добрите условия за прием на бежанците и осъдиха призивите за затваряне на границата. Лошото е, че в случая няма национално-отговорна партия която ясно да каже, че повече от 1000 човека и то подробно селектирани няма да приемем. Всички се страхуват от песове, месове и енепета. Продажници

 50. 50 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1164 Весело

  До коментар [#37] от "VеnRus 2008 #писнамиотвас":
  На касата:-Имаме билети.Касиерът-Кво е това?!Отговор-Искаме човешки права за суданците-да идват тук.Вътре-приятели,бански,бански,облечете ги,преди да влезете в басейна.
  Реплика (от "хуманиста" с бяла фланелка)-Не може да идвате тук!Отговор-Защото са негри ли?Расизмът е лошо нещо,не е за уважение!
  Изгони го!Гологлавият гей с очилата:Случката тук е провокация!Да доведе група хора,сега разбрах,че са им платили пари-това е стряскащо!
  На филмчето не е показано,но всички демократи,хуманисти и борци за човешки права,се изнесоха от пълния басейн като ракети,когато "бежанците се приближиха към него.  До коментар [#25] от "viva13":

 51. 51 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 708 Неутрално

  я стига никой не остава в бг като си получи документите просто да се размърда администрацията и да работи толкова ги мързи и всички са връзкари комунистически

  BG e мини империя на злото.
 52. 52 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 708 Неутрално

  До коментар [#49] от "Мускетар":

  пиши се мужик, тъп селянин, какъв мускетар си марш в Сибир

  BG e мини империя на злото.
 53. 53 Профил на 1984
  1984
  Рейтинг: 708 Неутрално

  бг е едно гадно гето в което само комунисти искат да живеят

  BG e мини империя на злото.
 54. 54 Профил на alexsilver
  alexsilver
  Рейтинг: 1437 Любопитно

  [quote#51:"pelagia"]я стига никой не остава в бг като си получи документите просто да се размърда администрацията и да работи толкова ги мързи и всички са връзкари комунистически [/quote]

  Ти да не си случайно от онези големи бели птици, за които законите на страната не са за това, за да се изпълняват? Стига с тези сиромахомилски разсъждения и "страшни" аргументи за "комунисти". Няма причина да се приемат НЕЗАКОННО ПРОНИКНАЛИ ИМИГРАНТИ, водени от "каналджии" през тайни пътеки. Това е по закон. Подозирам, че на мнозина отдавна в главата има вместо мозък рядка кафява каша...

 55. 55 Профил на Мускетар
  Мускетар
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#52] от "pelagia":

  Само това ли успя да измислиш? Явно селекцията в Хелзинкския комитет рязко е паднала.

 56. 56 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2648 Неутрално

  До коментар [#49] от "Мускетар":

  Аха. Мерси.
  Ако ДСБ останат с пръмовица за изборите гласувам за ГЕРБ.

  Е, ще видим и тяхната позиция относно липсата на стена по границата ни с Турция и ще мислим.

  Ако ЕС не ни даде пари за стената аз не бих им платил членският си внос. Ще го ползвам за построяване на стена.
  Такава тепърва ще ни е адски необходима.
  Войните за вода не са далеч. Ще се трупа тепърва паплач отвсякъде пред нашите граници.

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 57. 57 Профил на Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Росен съм аз а Путлер ще капитулира
  Рейтинг: 2648 Неутрално

  До коментар [#55] от "Мускетар":

  Там няма селекция.
  Достатъчно е да си глупав и да мразиш България.
  Идиотчето греши дори, когато те поправя.
  [quote#52:"pelagia"]пиши се[/quote]

  в двубоя между Цветната телевизия и Черно-белия хладилник... печели винаги...хладилника...сеш'се...ХЛАДИЛНИКА! o_sando
 58. 58 Профил на xflood
  xflood
  Рейтинг: 1021 Любопитно

  Аз не мога да разбера, защо още никой от нашите политици не постави ребром въпроса за това дали тези хора се явяват всъщност бежанци или имигранти за нашата страна??!

  Fail with honour then succeed by fraud
 59. 59 Профил на b
  b
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#20] от "sabbath"

  Шабат, големи сте! Евала!
  И аз това си мисля да се пратят няколко герои на квартира до офисите на БХК и другите, които добре печелят от модерния бизнес - човешки права.
  Можем и да им организираме екскурзия до Мека и други родни места на чужденците, само че дано жените да не забравят да си вземат необходимата униформа от 7 век.

  Въобще левичарите ще съсипят Европейската цивилизация - по едно левичарите и ислямистите си приличат - мразят Европейската цивилизация и искат да я разрушат, а истинската традиционна десница капитулира и срамежливо се скри.
  Когато Чърчил говореше за борба през 30-те години, всички му викаха войнолюбец. След няколко години се проля толкова много кръв, защото през 30-те години пацифистите и левичарите викаха на Чърчил -войнолюбец.

 60. 60 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Комисарят с тази прибалтийска фамилия да отговори на следния въпрос: Кога ще дадете гражданство на етническите руснаци и ще спрете да тормозите хората? Пък после няма да звучи ИРОНИЧНА И ЦИНИЧНА грижата му за бежанците и правещите се на бежанци...

 61. 61 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 1696 Неутрално

  До коментар [#1] от "Велислав":
  Огромен емиграционен наплив!!!


  И колко е огромен огромния емиграционен наплив?

  Ярослав Тагамлицки:
  - Колежке колко малко трябва да изберем сигма за да може когато х-х1 е по-малко от сигма F(х)-F(х1) да е по-малко от епсилон?
  - Ами малко!
  - Колко малко?
  - Ами много малко!
  - Колежке! Колко е малък един много малък слон?
  - Ами толкова.
  - А колко е голяма една голяма муха?
  - Ами толкова.
  - Колежке! Как може на това да викате малко, а на това голямо.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 62. 62 Профил на Geoimg
  Geoimg
  Рейтинг: 826 Неутрално

  За гараничните райони трябва да има повече средства!

  *Лауреат на Нобелова награда! ГРАЖДАНИН! БЕЗПАРТИЕН!!!
 63. 63 Профил на Cherrie
  Cherrie
  Рейтинг: 1021 Неутрално

  Нил да 'оди да дава акъл на някой друг.Тука нямаме нужда от мазните му съвети.
  Взе да ни идва до канчето от левашки тъпанарщини и криворазбрани толерастии проповядвани от западняшките лицемери.
  Тука, промивката на мозъка ще мине неочаквано тегаво за мазните поборници за права.
  Свикнали са да ни се бъркат и водят за носовете, ма не отчитат факта,че колкото българите са продажни и пасивни,толкова са жилави,опърничави и своенравни.
  А са такива,щото сърбаха ислямската попара достатъчно дълго време, за да осъзнават "преимуществата" на шериатския султанат в който е на път да се превърне побърканата от толерастия християнска Европа.

  Всеки път,в който отговоря на Norman Granz и Hawaii постовете ми се изтриват светкавично,дори да е късно следобяд,доста често и през почивните дни. Изводи? :D
 64. 64 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 381 Неутрално

  Да, цинично е Европа да слага за комисари по тия чувствителни въпроси разни политици от Прибалтика, чиято кариера се основава на подчертан национализъм. Там ако си от малцинство ще видиш нормална работа на куково лято. Хеле пък ако по божия случайност си се родил руснак. Щото държавна работа ама друг път. А другаря Путин е оставил хорицата от руски произход там без защита на милостта на дивашката "европейска" политика към тях. В замяна на това е получил правото да си прави каквото иска в Русия. А ужким сме 21 век...

 65. 65 Профил на ivanivanovv
  ivanivanovv
  Рейтинг: 381 Весело

  Въпрос към таваришч Кристалная:

  - Кога ще дадеш пример като настаниш "бежанци" от Алжир в дома си? По възможност това може да е задържания в Гърция, ако съда му определи домашен арест.
  Но условието е да му готвиш и да му гладиш ризката.

  Тогава обещавам - поне 10 ще ги настаня вкъщи, но от по-истинските бежанци от Сирия...

  Също така чакам от теб о музо на европейските ценности да предложиш майка Европа да спаси целия български народ от еврогеноцида на който е подложен. Пример субсидия за декар овощна градина у нас 17 евро, а в "бедна" Гърция 600 евро?

  Кога ще престанете с циничните си словоблудства, а мила, забравила род и родина?

  Въпроса е и към Сергей Дмитриевич Украинский (при него въпросът е дискусионен за родината) и към агент Буда. Също и към мадам Куневица, Радан Костов, Волен популистки, и цялата карета с медийно лансирани, а и гусин Местан - дали добрите турци си умират от кеф пред твоя евроценностен наратив?

  Спете, а Гърция вече ще се уреди пак с много милиарди помощ за бежанците и да си гарантира сигурността. Спете, лека нощ!

 66. 66 Профил на drakkar1196
  drakkar1196
  Рейтинг: 488 Разстроено

  Welcome to EuroLand!!!
  Политкомисари с непроизносими имена избрани от леля си и сестра си се месят във вътрешната и външна политика на една държава.

  “If you don't read the newspaper you are uninformed; if you do read the newspaper you are misinformed.” - Mark Twain
 67. 67 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1164 Весело

  [quote#59:"b"]Можем и да им организираме екскурзия до Мека и други родни места на чужденците[/quote]Няма да ги пуснат в Мека ако не са мюсюлмани,колкото и да защитават "бежанците":
  http://vostokru.ru/wp-content/uploads/2011/09/mecca-muslims-only-road-sign.jpg

 68. 68 Профил на b
  b
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#67] от "sabbath"

  Да вярно, забравих. А междувременно в Рим джамии построиха - на реципрочен принцип, преди това разориха Константинопол и обърнаха "Света София" на джамия, а по - преди това превзеха и Ерусалим, защото им е свещено място понеже Той бил летял на Бурак до там и обратно. Така е то мирна религия.
  Съдейки от табелата на магистралата, за гяурите е наложително вече да отбият вдясно, защото направо следва смъртно наказание с меч на площада или, при злощастен случайност да ги разкрие тълпата, вместо властта - разкъсване жив от разярени мюсюлмани, поради потъпкване на религиозните им права.

 69. 69 Профил на G. H.
  G. H.
  Рейтинг: 495 Неутрално

  До коментар [#3] от "Dehumanizer":

  и изчезва

  "In a time of universal deceit, telling the truth is a revolutionary act." George Orwell
 70. 70 Профил на burkera
  burkera
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Ако това дето твърди тоя ояден и корумпиран чиновник е вярно, това означава, че не само България, но нито една друга държава няма право да спира тая паплач -значи ние можем да ги натоварим на самолети да ги стоварим в Германия, Англия, Франция и в родната му Латвия и ТЕ ЩЕ СА ДЛЪЖНИ ДА ГИ ПРИЕМАТ! Ако не е така, значи логиката му куца яко и лъже като последен мошеник!

 71. 71 Профил на Ogiigo
  Ogiigo
  Рейтинг: 1182 Неутрално

  До коментар [#2] от "pilis":

  +++++++++++++++++ Вярно, но май никой нищо не прави по въпроса.

  Колкото един предмет е по-кух, толкова повече шум вдига.
 72. 72 Профил на diliana_markova
  diliana_markova
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Дневник,

  не е "комисар от Съвета на Европа", а "комисарят по правата на човека към Съвета на Европа":

  http://www.coe.int/t/commissioner/default_en.asp

 73. 73 Профил на _imi_
  _imi_
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#10] от "kasko":

  Нещо не си много наясно със сирийците и с нашето производство.
  Причината да имаш персонален компютър и да ръсиш глупости е един сириец - Стив Джобс. Баща - Абдула Джандали (сириец по произход).

 74. 74 Профил на kasko
  kasko
  Рейтинг: 907 Неутрално

  До коментар [#73] от "ivo_ignatov.":

  Хайде сега , като един истински хуманист , прибери у вас поне 5-6 сириеца.

  Колективното вземане на решение налага споделяне на колективна отговорност.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK