Външните министри на България и на Сърбия се обявиха за "Южен поток"

Кристиан Вигенин и Ивица Дачич

© МВнР

Кристиан Вигенин и Ивица Дачич



Министрите на външните работи на България и на Сърбия Кристиан Вигенин и Ивица Дачич се обявиха за реализирането на проекта "Южен поток", като коментираха темата на съвместна пресконференция в Белград, предаде БТА. Министърът на външните работи Кристиан Вигенин е на официално посещение в сръбската столица днес.


България не разглежда хипотеза, в която "Южен поток" няма да бъде реализиран, защото това е важен проект, свързан с енергийната сигурност не само на страните, през които минава газопроводът, но като цяло и за Югоизточна Европа, заяви Вигенин.


Ние сме в пряк, смятам конструктивен, диалог с Европейската комисия, по условията по реализацията на проекта, каза още Вигенин и добави, че се надява още в следващите седмици да има повече яснота и да може да бъде възобновена работата по проекта на територията на България.




Ивица Дачич акцентира в отговор на въпрос върху икономическите ползи за Сърбия от изграждането на проекта, каквито по думите му получават много и останалите държави по трасето. Сърбия ще изгуби много, ако няма "Южен поток", заяви Дачич.


"Ние бихме били щастливи, ако някой беше предложил някакъв друг газопровод да мине през Сърбия, но никой никога не ни предложи такова нещо", коментира сръбският министър, като прикани, ако някой има забележки по "Южен поток", да каже какво друго предлага.


По думите на Ивица Дачич трябва да се реализират договореният проект за газова връзка между Ниш и София, както и инфраструктурни и други проекти. Дачич благодари за българската помощ при неотдавнашните наводнения в Сърбия.


Подписването на договор за приятелство, сътрудничество и добросъседски отношения не е условие за по-нататъшната подкрепа на България за присъединяването на Сърбия към ЕС, посочи министър Кристиан Вигенин в отговор на въпрос. Отношенията между нас и Сърбия са такива, че не е необходимо да се поставят подобен тип условия, добави той.


По думите му договорът е бил предложен за подписване между двете страни, защото смятат, че по този начин ще могат да осъвременят и да дадат нови възможности за развитието на двустранните отношения. И двамата министри констатираха много добро ниво на двустранните отношения.


Българската делегация на среща при сръбския президент Томислав Николич

© МВнР

Българската делегация на среща при сръбския президент Томислав Николич


Според Дачич всякакви странични проблеми като откриване на гранични пунктове, учебниците за българското малцинство, трябва да се решават бързо и оперативно и да не се позволява това да станат политически проблеми, предизвикващи сътресения в двустранните отношения.


Българският външен министър отбеляза, че вижда много позитивен и прагматичен подход за един от въпросите, които са важни в отношенията на България със съседните страни - в случая по въпроса за учебниците на български език за българските паралелки в гимназиите в Босилеград и Димитровград.


Тази тема не бива да се превръща в политически въпрос между двете страни, решенията са по-скоро технически и аз получих уверенията, че ще се опитаме да ги намерим достатъчно рано - за да не се създава политически проблем от тема, която е чисто техническа, подчерта Вигенин.


Кристиан Вигенин се срещна и със сръбския президент Томислав Николич, с когото са обсъдили българската подкрепа за евроинтеграцията на Сърбия, двустранното сътрудничество, инфраструктурата и енергийната свързаност. Българският министър разговаря също с председателя на Народната скупщина Мая Гойкович, с която са обсъдили възможностите за активизиране на парламентарното сътрудничество.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (113)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на гражданин
  гражданин
  Рейтинг: 601 Неутрално

  Ей тия непрекъснато гледат да седнат на два стола едновременно!
  ОСТАВКА!

 2. 2 Профил на The Shadow
  The Shadow
  Рейтинг: 1143 Весело

  Вигенин, нямаш служба да се обявяваш за каквото и да било.

  “In a world of 7 billion people, we, 500 million Europeans, will have to stick together, or European prosperity and values will both go down the drain” A.Merkel
 3. 3 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4871 Неутрално

  Ще плаща ли Сърбия както нас или не?

  klimentm
 4. 4 Профил на Jeremy Irons
  Jeremy Irons
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Ще спрем ЮП когато и ако се възроди Набуко.

 5. 5 Профил на ysp
  ysp
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Че те всички държави по трасето са ЗА ! Незнам някой да е против, освен държавите от ЕС, ползващи Северен поток!

 6. 6 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 696 Любопитно

  егати изненадата !

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 7. 7 Профил на today
  today
  Рейтинг: 1017 Неутрално

  Много изискан начин да се каже "съгласни сме да вземем рушвет".

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 8. 8 Профил на Gligani
  Gligani
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Дори и Маккейн да запали самолета след тази новина, сърбин с американец трудно би се уплашил. Сърбите са виждали американски самолети.

  Извън черния хумор, само заедно държавите, през които минава трасето на ЮП, може да устоят на политическия натиск от партньорите ни от НАТО и ЕС.

 9. 9 Профил на jackdaniels
  jackdaniels
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#8] от "Gligani":
  а не може ли на натиска на Русия да устоим и да се строи проекта по европейски правила за прозрачност?

 10. 10 Профил на rorikabc
  rorikabc
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Усвояват четирилетката за 1 година.

 11. 11 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 696 Весело

  Значи банкета по-случай закриването на ЮП се отлага до момента в който бъдат осигурени средства за него , чрез конфискуване на путиновите милиарди ще Ви уведомим !

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 12. 12 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  Добре, Вигенин, щом не разглеждате хипотеза Патока да не бъде осъществен, значи е време да разгледате хипотеза, при която той се осъществява по европейските норми, а не под диктовката на Путлер като оръжие за икономически натиск и шантаж.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 13. 13 Профил на ysp
  ysp
  Рейтинг: 409 Неутрално

  [quote#8:"Gligani"]Сърбите са виждали американски самолети. [/quote]

  И ние сме виждали някога, сега си имат паметник в един приятен бивш софийски парк.

 14. 14 Профил на The sphere
  The sphere
  Рейтинг: 760 Любопитно

  Думите на представител на правителство в оставка, струват толкова, колкото нивото на експерт.
  Ще има ли арести за хора, които разпространяват слухове, че Орешарски е ще подава оставка?

  "Социализма свършва, когато свършат парите на другите."
 15. 15 Профил на Gligani
  Gligani
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#9:"jackdaniels"]а не може ли на натиска на Русия да устоим и да се строи проекта по европейски правила за прозрачност? [/quote]

  Разбира се, нека да е така! Но без Маккейн и неговия антураж.

 16. 16 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#5:"ysp"]Че те всички държави по трасето са ЗА ! Незнам някой да е против, освен държавите от ЕС, ползващи Северен поток! [/quote]

  И как точно незнанието ти може да бъде гаранция за верността на твърденията ти?

  Откритието, че всички държави по трасето били ЗА е невероятно откровение само по сбе си, но все пак не е зле да разгледаме коя от тях в какво положение е, какво би спечелила и какво би загубила, ако ЮП продължи да се осъществява като досега няпряко през просото и в явна услуга на Путлер.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 17. 17 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  [quote#8:"Gligani"]заедно държавите, през които минава трасето на ЮП, може да устоят на политическия натиск от партньорите ни от НАТО и ЕС. [/quote]

  Заедно, заедно, ама не на сърбите им спират еврофондовете за нарушаване на европейските правила.

  Благодаря, но не благодаря за такава солидарност тип "Другари, дайте да дадем!"

  Самите сърби също искат в ЕС и не е ясно доколко про-европейските граждани на Сърбия са склонни да разменят шансовете си за участие в съюза срещу облужването на путлеристката енергийна мафия.

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 18. 18 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Любопитно

  [quote#15:"Gligani"]Разбира се, нека да е така! Но без Маккейн и неговия антураж. [/quote]

  Интересно защо само американската намеса разпалва приказки срещу намесата във вътрешните ни работи.

  Част сме от ЕС, член сме на НАТО, т.е. хората от Европа са ни почти сънародници, а американците са ни съюзници, и въпреки това срещу дипломатичните изказвания на техните посланици и пратеници се надига вой до небесата, а грубите изказвания на кремълските генерал-губернатори, на които управляващите гостуват често-често се приемат с ръкопляскания от "националистите". Що за вмирисан на рубли абсурд е това?

  Когато България не може да устои сама на Путлеровия натиск е нормално нейните съюзници да я подкрепят - какво странно виждате тук?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 19. 19 Профил на ysp
  ysp
  Рейтинг: 409 Неутрално

  [quote#16:"Настрадин Ходжа"]
  И как точно незнанието ти може да бъде гаранция за верността на твърденията ти?

  Откритието, че всички държави по трасето били ЗА е невероятно откровение само по сбе си, но все пак не е зле да разгледаме коя от тях в какво положение е, какво би спечелила и какво би загубила, ако ЮП продължи да се осъществява като досега няпряко през просото и в явна услуга на Путлер. [/quote]

  Мъглявите ти разсъждения, тип евентуални последствия показват безсилна ярост в ущърб на проекта , а отделно биват разбивани на пух и прах от всички премиери и външни министри на съответните държави. Някой подкрепени вече и с договори, а други с официални изявления. Като цитираното в статията.

 20. 20 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 696 Разстроено

  Другари напрегнете гънките , ако оставим да се строй ЮП братският украински народ ще се лиши от транзитните приходи на гнусната руска газ , ще оставите ли украинските олигарси да гладуват !

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 21. 21 Профил на izabell
  izabell
  Рейтинг: 1426 Неутрално

  В моментa Бългaрия води няколко политики по отношение на Южен поток, едновременно.Мисл, че нямa другa тaкaвa държaвa в Европa.

 22. 22 Профил на wunderbar
  wunderbar
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#8] от "Gligani":

  Аиде нема нужда да устояваме,сърбите при първа възможност са ни забили ножа в гърба!!!Ние сме в НАТО И ЕС,така че сърбите нека си дрънкат,пък и за Вигенин служба не остана,нека се поразходи още малко на държавни разноски!!!

 23. 23 Профил на wunderbar
  wunderbar
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#18] от "Настрадин Ходжа":

  ++++
  Много си прав,но чугуните до последно пробват!!!

 24. 24 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3930 Неутрално

  [quote#3:"klimentm"]Ще плаща ли Сърбия както нас или не? [/quote]
  РОССИЯ си обича повече Сърбия и Београда (Для въезда в Сербию гражданам России виза не требуется) а САЩ си обичат Турция и Инджирлик ...
  Такъв е живота , а ние няма как да седем на два стола или на два ****!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 25. 25 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2934 Неутрално

  " Външните министри на България и Сърбия..."

  Тези пък, кой ли ги бръсне за слива...

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 26. 26 Профил на k.walther
  k.walther
  Рейтинг: 581 Гневно

  То се вижда, че докато не успеят да прекарат ЮП тези негодници няма да подадат оставка.
  ще се борят докрай в името на Путин.

 27. 27 Профил на Big_Villager
  Big_Villager
  Рейтинг: 670 Неутрално

  До коментар [#15] от "Gligani":

  А кой точно им пречеше на другарите да е така?

 28. 28 Профил на mseven
  mseven
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Българския интерес е да има Южен Поток - директна връзка м/у доставчика Русия и БГ като консуматор, избягвайка рисковата и нестабилна Украйна, а и Румъния като посредник.

  Защото ако тази зима, или след 2 години , или след 5, пак се скарат Украйна и Русия, и се спрат доставките на газ към БГ, ние какво правим?
  Какво ще направи Барози или Йотинкгер, които сега надуват бузи по телевизора?
  2009 кризата имахме 300 милиона евро загуби за 2-3 седнмица. Ако сега имаме 1 млрд за 1-2 месеца, Йотингер какво ще компенсира?

 29. 29 Профил на Gligani
  Gligani
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#27:"Big_Villager"]А кой точно им пречеше на другарите да е така?[/quote]
  Питайте ги тях, но не забравяйте, че докато вървяха преговорите, ЕС междувременно вкара третия пакет

 30. 30
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 31. 31 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1636 Неутрално

  Че то повечето хора и политици са за ЮП, само че според Европейските закони, а не според законите на Газпром/Путин.

 32. 32 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 1896 Неутрално

  Южен паток няма да има. Комунистите-задунайци у нас трябва да приемат този болезнен за северната им родина факт. Да пият по един руски самогон или тройной, по избор.

 33. 33 Профил на Инспектор Стрезов
  Инспектор Стрезов
  Рейтинг: 599 Весело

  Вигенин го е ударил на уволнение и със същия ефект може да обещае България на три морета, както и по-слаби нива на гравитацията за пенсионери.

  "Я з москалями не балакаю!"
 34. 34 Профил на mseven
  mseven
  Рейтинг: 440 Неутрално

  [quote#4:"Jeremy Irons"]Ще спрем ЮП когато и ако се възроди Набуко.[/quote]

  Набуко отече.

  Сега САЩ дефакто лобират за ТАП, които ще мине през Турция/Гърция/Албания и от там Италия.
  Тоест ние пак да купуваме през поне 3 посредника, и да зависим от тях, а и сигурно на по висока цена. ТАП е на БП, те са комбина с американските компании.
  Затова САЩ и УК мощно ще пречат за ЮП, и ще си искат техния ТАП, никои не иска конлуренцията да печели.

 35. 35 Профил на Hawaii
  Hawaii
  Рейтинг: 5437 Неутрално

  Нормално.
  Нали в другиден ще се довлече на посещение началника им.
  Лавров.
  Трябва да попеят малко галещи ушенцето му песни.
  Да понахъсат Рубладжиите преди Бузлуджа,ха-хааааа....

 36. 36 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#19] от "ysp":

  Кое разбива "мъглявите" ми аргументи, подкрепени от многобройни становища на ЕС - тайните договори, за които е засекретено дори дали ги има?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 37. 37 Профил на GreenEyes
  GreenEyes
  Рейтинг: 1896 Неутрално

  Реки от червено-кафява мъка под статията. Няма леви идеи, няма мисли, само носталгия от лозунгите от младостта на задунайците и зле прикрито съжаление от разпада на СССР и от това, че не сме като Северна Корея.

 38. 38 Профил на mseven
  mseven
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Някой партии особено РБ са толкова русофоби, че покрай това са и българофоби.
  САЩ и УК си гонят парите и интереса, а какво гони РБ с позицията с/у ЮП?

  За лобистите е ясно, за това им плащат - О. Минч., Василев, Дайнов(?), Инджев ...

 39. 39 Профил на charlesdegaulle
  charlesdegaulle
  Рейтинг: 1443 Неутрално

  А бе защо не оставите знакови проекти да се решават от следващото правителство, това дето ще има доверие на мнозиството от нас? Защо ли пък питам, като знам че става дума за рубли и то много...

 40. 40 Профил на k.walther
  k.walther
  Рейтинг: 581 Весело

  До коментар [#35] от "Hawaii":

  +++
  И водката със сигурност вече се изстудява

 41. 41 Профил на Rage Against
  Rage Against
  Рейтинг: 1097 Неутрално

  аз ли съм прост, или комунистите са по-умни от мен?

  след като Путин и неговите хермафродитски-жуженца толкова много държат на Южен поток, защо просто:
  - Путин не изкара 20-30-100 милиарда (колкото трябват за целия проект),
  - да сподели 50% от тръбата с други доставчици (или каквото е европейското изискване за подобни проекти),
  - да си плати на изпълнителите и строителите,
  - да си плати таксите на държавите, през които преминава тръбата
  и да се приключи драмата?

  защо аз трябва да плащам за тъпанарщините на Питун и на българските комунисти?

  защо?

  РЕФОРМИ !
 42. 42 Профил на Настрадин Ходжа
  Настрадин Ходжа
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#41] от "Rage Against":

  И аз много пъти предлагам на дрогарето да не делят с нас печалбите от невероятните путлерови енергийни проекти, а да съберат парите помежду си и да се осигурят за поколения напред. И те вероятно имат парите - половин милион червени все ще изкарат по няколко хиляди лева спестявания, в краен случай ще продадат къша, кола, едно-друго, и ще си осигурят хилядите проценти печалба. Ама не щат да "инвестират". Защо ли?

  #ДАНСwithme до #ОСТАВКА
 43. 43 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#41] от "Rage Against":
  До коментар [#42] от "Настрадин Ходжа":
  Леле горките емигранти щели да ги съсипят с такси за ЮП .......

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 44. 44
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 45. 45 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 665 Неутрално

  Абе, к'ъв е тоа болшевик да решава?! Па и оня милиционер?!

 46. 46 Профил на mseven
  mseven
  Рейтинг: 440 Неутрално

  Ренци от Италия е ок, Австрия с ОМВ е ок, Сърбия, Унгария са за, България е за, само някакви комисари неизбирани от никои от тези страни от Южна Европа били против !?

  Каква отговорснот носи Барозо и Йотингер за решенията си ?
  НИкаква.
  Сега взимат тлъстите рушвети от САЩ и Бритиш Петролиум, и след 4-5 месеца никой няма и да ги помни вече кои са били.
  Но пречат активно сега докато могат.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше рекламни съобщения или спам.

 48. 48 Профил на dedo pepo
  dedo pepo
  Рейтинг: 1342 Неутрално
 49. 49
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 50. 50 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#47] от "grinch":
  Абе не е да не сме информирани какво се случва в Украйна и днес гледах снимки на деца разкъсани от демократични снаряди в защита на добрите олигарси ! Чист феодализъм си спретнаха - олигарси с частни армии .

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 51. 51 Профил на ysp
  ysp
  Рейтинг: 409 Неутрално

  [quote#46:"milenmilenov"]Ренци от Италия е ок, Австрия с ОМВ е ок, Сърбия, Унгария са за, България е за, само някакви комисари неизбирани от никои от тези страни от Южна Европа били против !?

  Каква отговорснот носи Барозо и Йотингер за решенията си ?
  НИкаква.
  Сега взимат тлъстите рушвети от САЩ и Бритиш Петролиум, и след 4-5 месеца никой няма и да ги помни вече кои са били.
  Но пречат активно сега докато могат. [/quote]

  Кого настъпва по мазола ЮП?

  На първо място Украйна- ясно защо!
  На второ Турция - защото директна газова връзка Русия-България би създала предпоставка в бъдеще за производствен потенциал и независимост от Турция или Украйна на българската промишленост. Евтин газ + евтина работна ръка би привлякло инвеститори, ама не от онези , дето само грабят, а евентуални промишлени. С инвестиции в производство. Включително руски, пренасочени от Украйна.
  Трето - северната част на ЕС, откъдето биха дошли част от тези инвеститори.
  Полша, икономическият подем на която завъши с заобикалянето й от Северен поток по сходни на нашите причини от нейните партньори.
  САЩ - по съвсем други геостратегически и икономически причини.

 52. 52 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  нека щом е толкова значим и добър за нас да няма тайна и да се знае кои колко ще плаща и получава,всичко друго са празни приказки а в нашата родина има ли скрито покрито значи някой клеца някой,в случая май целия народ те затова толкова крият условията по договора

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 53. 53 Профил на не на безразличието
  не на безразличието
  Рейтинг: 1280 Неутрално

  До коментар [#51] от "ysp":
  и как разбра че ще е евтин?

  'Българите сме малък но много прост народ.' М Вешим
 54. 54 Профил на Realistka
  Realistka
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#8] от "Gligani":

  Глигани,
  много е важно българинът да бъде съветван от стадо глигани. До там я докарахме.

  The best way out is always through Robert Frost
 55. 55 Профил на ysp
  ysp
  Рейтинг: 409 Неутрално

  [quote#53:"svd"]и как разбра че ще е евтин? [/quote]

  Не съм сигурен! Но е някаква възможност! Иначе нищо!

  От една страна бихме били първата държава по трасето, на която всички по веригата ще заплащат такси за пренос. Това генерира печалба, изплащаша нашата част от тръбите. Отпада варианта с шистов газ, който би отровил земята, с още по-неясни цени в бъдещето.

  Конкретната цена за всяка държава зависи пряко от количествата газ, потребление, външната политика, преговори с Газпром, международна обстановка, състояние на икономиката, икономически план за развитие и др. фактори.

  От друга страна при вече съществуваща газова тръба през България, тя става енергиен фактор и потенциална мишена за чужди инвеститори, при опр. обстоятелства. Които зависят най-вече от България и Русия. Ако Русия има планове да инвестира свои производства тук, то цената би следвало да е ниска.
  Очевидно нещата отиват към сериозни бъдещи проблеми от всякакъв характер на Русия с Украйна и Полша. Оттам е пътят на Русия към ЕС, който обаче при опр. обстоятелства може да се затвори. България е вариант за търговски транзит, а това при добре изиграни карти би донесло огромни ползи.

  Обратният вариант- без никаква тръба, ни праща в позицията на Полша, която орева целият ЕС, когато Северен поток я заобиколи. Т.е. нищо - не чакаш нищо, защото не предлагаш нищо.
  Сега за отмъщение Полша разполага американски войски и самолети. Това обаче не й помага икономически по никакъв начин. Поне засега!

 56. 56 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 9134 Неутрално

  "Ние бихме били щастливи, ако някой беше предложил някакъв друг газопровод да мине през Сърбия, но никой никога не ни предложи такова нещо".
  И да пожертваме България,за да имат сърбите газопровод.Сърбия би ли го направила за нас?

 57. 57
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 58. 58 Профил на strongest
  strongest
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Правилно се обявяват ЗА Южен поток - той е изгоден и за нас, така и за сърбите!

 59. 59 Профил на strongest
  strongest
  Рейтинг: 409 Неутрално

  А ясно е , че в момента ЕС спря проекта, за да притисне Русия.

 60. 60 Профил на Gligani
  Gligani
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#54:"Realistka"]Глигани,
  много е важно българинът да бъде съветван от стадо глигани. До там я докарахме.[/quote]

  Глиганът е едно от най-упоритите животни. Няма да е лошо глигани да ни управляват, а не хора, които пристават а на едните, а на другите.

 61. 61 Профил на zmii4e
  zmii4e
  Рейтинг: 696 Неутрално

  До коментар [#54] от "Realistka":
  Другарко няма да обиждате сенаторите на стадо глигани не е демократично ....

  “Кучето гледа пръчката, а лъвът — онзи, който я хвърля” аз гледам и тримата ...
 62. 62 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Руснаците изнасят в момента около 150 млрд. м3, имат газопреносна мрежа за 250 млрд м3, а с Южен Потоп ще прибавят тръби за още 65 млрд м3. Само едно уточнение, такса за пренос ще ни бъде плащана само при 100% капацитета на тръбата. Националните ни предатели са се подписали под това нещо. Не са ни виновни руснаците. Докато не си ****** националните предатели, все някой ще ни е виновен.

  Хайде, чемадан, вакзал, Расия.

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 63. 63 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Руснаците изнасят в момента около 150 млрд. м3, имат газопреносна мрежа за 250 млрд м3, а с Южен Потоп ще прибавят тръби за още 65 млрд м3. Само едно уточнение, такса за пренос ще ни бъде плащана само при 100% капацитета на тръбата. Националните ни предатели са се подписали под това нещо. Не са ни виновни руснаците. Докато не си ****** националните предатели, все някой ще ни е виновен.

  Хайде, чемадан, вакзал, Расия.

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 64. 64 Профил на трафоПОСТ
  трафоПОСТ
  Рейтинг: 593 Неутрално

  Сори, за дубъла

  „Ако целенасочено се опитате да се провалите и успеете, какво сте постигнали – успех или провал?“ Иво Иванов
 65. 65 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 2301 Неутрално

  БИВШИЯТ външен министър на България се обяви за "Южен поток". Този вече не преде, всеки го знае. Впрочем той има навика където отиде все да казва това което домакините искат, известен ветропоказател е.

  Политкоректостта е Гестапо за Истината
 66. 66 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 993 Неутрално

  Участващите във форума трябва да са горди, че заедно с ЕК взимат участие в едно изключително безнадеждно сражение с Газпром и компания. Каквото е писано, то най-вероятно и ще стане (освен в случай на 3-та световна)...

 67. 67 Профил на ck2013
  ck2013
  Рейтинг: 836 Неутрално

  стойността на нашият участък за 2 години се утрои а сръбския си остана на същата цена. за сърбите може и да е изгоден проект, но за нас не е, така че докато не се дадат по добри условия никакъв ЮП, а това какво казал виганин няма значение. той е пътник.

 68. 68 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  До коментар [#63] от "трафоПОСТ":За капацитета на руската транзитна мрежа към Европа си прав, но за таксите малко се поувлече. Патока със сугурност ще има клауза "транзитирай или плащай" около 80%. Т.е. и нула да се транзитира се плаща за 80% от капацитете. Но това не ни спасява. Съотношението инвестиции/транзитни такси е такова, че ще видим приходи от патока на кукуво лято. Отделно, най-вероятно ще сме похарчили СВОИ 500-600 млн. лв. за тоя що духа... в тръбата

 69. 69 Профил на Дамян
  Дамян
  Рейтинг: 1424 Неутрално

  До коментар [#67] от "ck2013":
  така е. Проблем номер 1 на България с патока е инвестицията от 3.8 млрд. евро ... засега
  Тази цена говори за безбрежната лакомия и наглост не толкова на руснаците, колкото на нашите крадци. Планирали са да си поделят по 1 млрд. един за нас един за вас ... с цвят зелен... тра ла ла

 70. 70
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 71. 71 Профил на venelingeologia
  venelingeologia
  Рейтинг: 993 Неутрално

  Участващите във форума трябва да са горди, че заедно с ЕК взимат участие в едно изключително безнадеждно сражение с Газпром и компания. Каквото е писано, то най-вероятно и ще стане (освен в случай на 3-та световна)...

 72. 72 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4782 Неутрално

  [quote#15:"Gligani"]Разбира се, нека да е така! Но без Маккейн и неговия антураж. [/quote]
  А с руския натиск какво да правим?
  Да гласуваме ли в парламента закони по поръчка на Газпром?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 73. 73 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3627 Неутрално

  Наистина няма логика Газпром да построи газопровода и да го даде на други да си превозват газ. Освен това то и няма други доставчици по това трасе. Това изискване като че ли е поставено нарочно, специално за да спре ЮП. Очевидно тук има някаква злонамереност. Още повече, че се касае за тръба извън територията на ЕС. По този начин казусът става сложен и трудно решим и един вид оръжие за натиск срещу Русия.

 74. 74 Профил на adibo
  adibo
  Рейтинг: 409 Неутрално

  Миналата седмиса АВСТРИЯ обяви, че ще строи южен поток.
  Тази седмица УНГАРИЯ обяви, че ще строи южен поток.
  ЗАЩО ли в статията не се споменават тези незначителни държавици!
  Може би по същата причина, поради която не споменват и за убитити им колеги руски журналисти в Донецк. Сигурно ще им се върне един ден тази журналистическа солидарност.

 75. 75 Профил на adibo
  adibo
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#69] от "Дамян":

  Украинизацията на България върви с пълна сила. Дано не се стигне до мини и бомби.

 76. 76
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 77. 77 Профил на PlamenVarna
  PlamenVarna
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  За ползите и вредите от поредния наскоро установен украински "байпас" на газов брояч по тръбата.
  България,
  Сърбия,
  Австрия.
  Унгария ... Ето и какво е заявил и известния със своята откровеност и непукизъм Виктор Орбан:
  "Унгария ще участва в строежа на "Южен поток", защото този проект ще обезпечи б4езопасността на нашето енергоснябдяване. Ние не желаем да се окажем в положението, когато доставката на нашия газ ще зависи от Украйна"
  Това е положението.
  Никой не търпи клептомани.

  ДОНОСНИК, ИЗПЯ ЛИ СИ "КРАТКИЯ ДОКЛАД" НА МОДЕРАТОРА ? НАТЕГАЧ, НАТЕГНА ЛИ СЕ ПО СТАР КОМУНДЕРСКИ НАВИК ? ЦЕНЗОРЕ, И БАН-а НЕ МОЖЕ ДА ВИ ПРИКРИЕ ИЗЛАГАЦИИТЕ
 78. 78 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 1882 Неутрално

  [quote#77:"PlamenVarna"]Това е положението.
  Никой не търпи клептомани. [/quote]

  ... ако тази част от изказването е истина, то Потоп няма да има... ако ли не да си строят тръбите, кой им пречи... хахахахаха тука има да се говори мноооого за цени!, а и накрая путя ше го свалят... и готово! нема Паток...

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 79. 79 Профил на о сандо
  о сандо
  Рейтинг: 1882 Неутрално

  [quote#74:"adibo"]убитити им колеги руски журналисти в Донецк. [/quote]

  ...а тия чий са го дървили да шпионират из Украйна... баах и журналистите... по 150 кила/бройката и камерата му модел ПЗРК... айде, къш, къш...

  "Каменный век закончился не потому, что закончились камни" Г. Греф
 80. 80 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 3627 Неутрално

  Те всички казват, че ЮП трябва да се построи, но като се спазват европейските норми. Само че, нормите са направени по такъв начин, че ЮП да се спре, не да се построи. Случайно ли е станало или преднамерено? Тези, които искат ЮП да се строи, ще трябва доста да се потрудят, а не да чакат благоволението на Америка.

 81. 81 Профил на roum
  roum
  Рейтинг: 466 Неутрално

  Южен поток е оръжието на Путин за имперските му амбиции да отстрани Украйна, да разедини Европейския съюз.
  Южен поток е не само икономически неизгодна и губеща инвестиция за България, но е загубване на българска територия в полза на Русия, опасно за националната сигурност увеличаване на и без това огромната енергийна зависимост от Москва и е само руско геостратегическо средство за шантаж и зависимост на страните от Югоизточна Европа.
  НЕ на Южен поток през България!
  Съд за националните предатели, слугинстващи на Путинова Русия!
  Оставка, Вигенин!

 82. 82 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3563 Неутрално

  Дали ще има Южен поток, както стана ясно не зависи нито от Вигенин, нито от Дачич. Думата за това ще има ръководството на ЕС, както и САЩ. Другото са сметки без кръчмаря и натегачески изпълнения под руски съпровод.

 83. 83 Профил на ysp
  ysp
  Рейтинг: 409 Неутрално

  До коментар [#81] от "roum":

  браво!

  сега ни обясни Северен поток какво е ?

 84. 84 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3563 Неутрално

  До коментар [#80] от "judjuk":

  А случайно ли Русия прави така, че ЮП да противоречи на европейските норми.

 85. 85 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3563 Неутрално

  До коментар [#71] от "venelingeologia":

  То беше казано, че и комонизЪма ще се построи през 1980 г.

 86. 86 Профил на antonio_vivaldi
  antonio_vivaldi
  Рейтинг: 3563 Неутрално

  До коментар [#46] от "milenmilenov":

  Тези "някакви комисари" са начело на управлението на ЕС.

 87. 87 Профил на 65
  65
  Рейтинг: 327 Неутрално

  "Външните министри на България и на Сърбия се обявиха за "Южен поток"

  А вътрешното природонаселение за какво се обявява?

 88. 88 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1925 Неутрално

  До коментар [#5] от "ysp":САЩ , гълъб , са много , много против ! Защото искат да продават шистовия си газ в Европа.

 89. 89 Профил на ahasver
  ahasver
  Рейтинг: 1925 Неутрално

  Интересно колко много коментатори яростно защитават американските интереси във вреда на България !

 90. 90 Профил на Нефертити
  Нефертити
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  Руски подлоги.

  Предразсъдъците са за ограничените.
 91. 91 Профил на klimentm
  klimentm
  Рейтинг: 4871 Неутрално

  Казаха че Шеврон са бандити които искат да ни окрадат и отровят и ги изгониха от България. Газпром обаче са хубави и родни те могат да ни яхат както си искат! За тях може!

  klimentm
 92. 92 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3420 Неутрално

  До коментар [#15] от "Gligani":

  ,, Но без Маккейн и неговият антураж "

  А пък аз искам С МАККЕЙН И НЕГОВИЯТ АНТУРАЖ !

  И ще бъде по моята воля напук на всички червани боклуци !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 93. 93 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3420 Неутрално

  До коментар [#36] от "Настрадин Ходжа":

  Абе,некой държал ли е поне веднъж в рецете си ДОКУМЕНТАЦИЯТА СВЪРЗАНА С ЮП ? ИМА ЛИ ВЪОБЩЕ ТАКАВА. ???

  А ВИГЕНИН НА ЗАДНА СКОРОСТ ЛИ ПЪТУВА ДО СРЪБСКО ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 94. 94 Профил на Gligani
  Gligani
  Рейтинг: 466 Неутрално

  [quote#92:"niksan1"]А пък аз искам С МАККЕЙН И НЕГОВИЯТ АНТУРАЖ !

  И ще бъде по моята воля напук на всички червани боклуци ! [/quote]

  С какво си по-различен от "червените боклуци"? Същото, само че с обратен знак

 95. 95 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3420 Неутрално

  До коментар [#46] от "milenmilenov":

  Според Вас италианци ,австрийци ,унгарци ,сърби и българи били за ЮП само Йотингер и разни чиновници които Никой не бил избирал били против ! Не е вярно !
  Аз,гражданин на Република България ,данакоплатец и гласоподавател СЪЩО СЪМ ПРОТИВ ЮП !!!

  На вниманието на всички московски подлоги и анти-българи !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 96. 96
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 97. 97 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3645 Неутрално

  До коментар [#9] от "jackdaniels":

  Не може, защото сме социалисти. Защо да строим евтино като може да утроим цената и да вземем един пари?

  Иначе не разбрах какво ни занимават с тия двамцата - единият е министър от страна извън ЕС, а на другия оставката се подава от джоба.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 98. 98 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3420 Неутрално

  До коментар [#94] от "Gligani":

  Със какво съм по-различен от червените боклуци ?
  Четете бавно и внимателно !
  На дядо ми червените боклуци взеха 107 декара земя и 60 декара гора !
  На баща ми червените боклуци взеха белгийски дървообработващи машини на сиойност 1,648 000 лева !
  На мен лично червените боклуци не ми позволиха да работя като хоров диригент въпреки,че представих диплом за висше образование с 5 отлични оценки ! Мимоходом само споменавам ,че цял живот заради ,, кулашкия " си пройзход бях ,, фашиСко копИле "!
  И след всичко това Вие си позволявате да ме апострофирате : ,, с какво съм по-различен от червените боклуци ? " Дори си позволявате да ме сравнявате с тях ! И знаете ли зашо ? Защото сте удобно скрит зад ника си и най-вече, защото сте извън дистанцията на едно кроше !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 99. 99 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3420 Неутрално

  До коментар [#96] от "dark'star":

  Пет пари не давам за австрийци,италианци и всякакви други !
  АЗ СЪМ БЪЛГАРИН И МИЛЕЯ ЗА БЪЛГАРИЯ И БЪДЕЩЕТО НА МОЙТЕ ДЕЦА И МАЛКИ ВНУЧЕТА !

  Нещо неясно ?

  Без ДС - ченгета! Лустрация!
 100. 100 Профил на niksan1
  niksan1
  Рейтинг: 3420 Неутрално

  До коментар [#96] от "

  Уверявам Ви,че,ако бяхте на една ръка разстояние,никога не бихте си позволили да ме категоризирате като лузър !

  Без ДС - ченгета! Лустрация!




За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK