Германия очаква рекордните 800 000 мигранти тази година

Германия очаква рекордните 800 000 мигранти тази година

© ReutersГермания очаква тази година до 800 000 имигранти, което е абсолютен рекорд, каза днес германският вътрешен министър Томас де Мезиер, цитиран от "Франс прес". Той прикани Европейската комисия да вземе мерки срещу страните членки, които не спазват ангажиментите си за прием.


Томас де Мезиер заяви, че очакваните 800 000 мигранти са същинско предизвикателство за Германия. Предишните прогнози бяха за 500 000 души, като заради новите реалности, хората се настаняват в палатки, контейнери или казарми.


Де Мезиер предупреди, че в по-дългосрочен план Германия няма да може сама да поема около 40% от мигрантите и бежанците в Европа, какъвто е случаят сега. Според него е срамен огромният брой мигранти от балкански страни като Албания, Косово или Сърбия, чиято молба за убежище няма шансове да бъде одобрена.


През първите седем месеца на годината Германия е регистрирала 218 221 молби за убежище, или над двойно повече спрямо 2014 г. и повече отколкото за цялата минала година, когато те са били 202 834. Най-много молби за убежище - 438 000 - Германия е регистрирала през 1992 г. в разгара на войната в бивша Югославия.

Ключови думи към статията:

Коментари (44)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Goblin
  Goblin
  Рейтинг: 541 Неутрално

  Това е план за подменяне на генофонда в Европа.

  Ето и възможните причини : https://www.youtube.com/watch?v=5QU7IoDoVX4

 2. 2 Профил на nix1130
  nix1130
  Рейтинг: 632 Весело
 3. 3 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2302 Неутрално

  от Балканите да се ходи в Германия си е традиция от дълго време....

 4. 4 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7799 Неутрално

  Ами връщайте ги.Кой е казал,че всички трябва да останат в Германия.

 5. 5 Профил на npiatanasov
  npiatanasov
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Ами имат нужда германците от млади хора, пък били те и мюсюлмани. Като нямат желание да се възпроизвеждат, така ще бъде.

 6. 6 Профил на satanail13
  satanail13
  Рейтинг: 654 Неутрално

  До коментар [#1] от "Alkizeer":

  Да живей световното еврейство. И аз съм един от тях и съм горд от това.

  Марс е изконна Американска територия!
 7. 7 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2302 Неутрално

  До коментар [#4] от "rosiraycheva50._":

  ами ще ги върнат, но първо трябва да разгледат молбата на всеки.
  След като рухна НРБ-то от 1990 до 1993 год. имаше поне стотина хиляди българи във ФРГ, които бяха подали молба за политическо убежище... та траеше до три години докато ти разгледат и отхвърлят молбата и те върнат обратно.
  През това време те цъкаха дойчмарки на макс, доста от тях се ожениха/омъжиха, други останаха нелегални или си взеха гръцки паспорти...
  Имаше много хляб за преводачи от български на немски за разглеждане на молбите и интервюта с властите.
  Аз бях един от тях.

 8. 8 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2302 Неутрално

  До коментар [#4] от "rosiraycheva50._":

  под "гръцки паспорти" имам предвид фалшиви гръцки паспорти или истински гръцки паспорти, издадени на несъществуващи хора.
  Проблем е ако те сбара някой, който говори гръцки, но затова хората измисляха луди истории как е роден грък израстнал в чужбина и незнаещ бъкел гръцки.
  После като България влезе в ЕС трябва да оставиш гръцката самоличност да "умре", а лека-полека да възкръсне старата ти българската такава.
  С гръцката самоличност умират и пенсионните осигуровки и набраният бонус в автозастраховката за добро шофиране.

 9. 9 Профил на Ния
  Ния
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Да ги очаква и да си ги приема! Хайде, от ирак се дръпнаха, ама чий го търсят в либия и афганистан? Като рушиш инфраструктурата на хората, като на цяло поколение отнемаш възможността да живее не достойно, а изобщо, какво хленчиш, че са ти пред вратата!

  Войната е мир. Невежеството е сила. Свободата е робство. 2+2=5..
 10. 10 Профил на dgerald
  dgerald
  Рейтинг: 605 Неутрално

  Ами той Камерън ви го говори това от 2 години, ама Меркел "стои и нищо не прави"

 11. 11 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2995 Неутрално

  Ще изберат по-читавите и останалите ще си ги отглеждаме на юг.

  Любовта ще спаси света!!!
 12. 12 Профил на niko_tin
  niko_tin
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Нема страшно!!! 100 000 от тех дирекшън са депортират за Украйна, у прибалтийските страни ша са изпратат също по квота, и у нас ша припадне нещичко, па по квота. Па ако ощи не са я вавели, ша я ваведат, по кратката процидура!! Ми ни мой оно само Германия да носи сичкото мигрант, нал тъй?

  Ваш отец е дявола и вие изпълнявате похотите на отца си Когато говори лъжа говори свое ибо той е лъжец и отец на лъжа А как Аз истина говоря, не вярвате Ми
 13. 13 Профил на hope
  hope
  Рейтинг: 2995 Неутрално

  До коментар [#10] от "dgerald":

  Напротив, немската икономика има нужда от евтина работна ръка. За да е рентабилна и конкурентна. В същото време в Южна Европа има 20% безработица.
  И кога ще спре ЕС с тази политика??

  Любовта ще спаси света!!!
 14. 14 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 602 Неутрално

  До коментар [#1] от "Alkizeer":

  няма да навреди на германците малко да се поомешат генетически и културно. Ще се поизравнят равнищата на нациите. Все пак няма да изчезнат. Пък евреите - пичовете са сред най-влиятелните люде в САЩ и Европа неслучайно - имат си нетуъркинг, образоват си се, помагат си и се издигат. Правото принадлежи на по-силния.. и те явно са по-силните на много места, нищо че са малцинство. Сега малко си противоречат последно време с тези идеи... щото имаше някаква статия как евреите в Швеция бягали от там заради антисемитизма на мюсюлманите, които самите те са подкрепили да влязат в държавата, ама айде сега...

 15. 15 Профил на Ebeneezer Goode
  Ebeneezer Goode
  Рейтинг: 692 Неутрално

  До коментар [#13] от "hope":

  Работна ръка. Къде по точно? В заводите на Мерцедес сигурно, ще заменят заваръчните роботи Kuka.

  Каква работна ръка, бе бате? Тея не знаят колко уши имат на главите си - лопата да им дадеш, не знаят от коя страна да я хванат.

  Schrödinger's cat walks into a bar. And doesn't
 16. 16 Профил на drake
  drake
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#15] от "Ebeneezer Goode":

  Тук си много прав. Сигурно имат много добри познания по тънкостите на Корана ама чак такова търсене за такива. В тази връзка преди време гледах филм за войните водени от Куба в Африка. И имаше интервю с кубински военен инструктор и го питат какви проблеми е имал да обучи африканците. Той казва: Два. Първия , че не знаят да се целят. Не искат и да опитат. Стрелянето е изправяне и пуцане с автомата пък каквото се уцели. Вторият, не искат да влизат в окопи. Местните традиции повелявали ,че това било като да влезеш в гроб. И той заключи: безнадеждна работа. И ако от тези очакваш да направят европейския Гугъл... То ще е цяло чудо да се понаучат да четат и пишат. И ако кротуват и не бият чела в земята това ще е цяло постижение.

 17. 17 Профил на Истината - "езикът на омразата"
  Истината - "езикът на омразата"
  Рейтинг: 838 Неутрално

  [quote#1:"Alkizeer"]Това е план за подменяне на генофонда в Европа.

  Ето и възможните причини : https://www.youtube.com/watch?v=5QU7IoDoVX4
  [/quote]
  Близо си....

  Според мен ще стане това, което се случи в Америка преди 15 години. Там си думнаха кулите и точно след това, съвсем случайно, измислиха Patriot Act с цел опазване от тероризъм.... и започна масовото следене на гражданите.

  И тук тактиката е подобна. Ще наводнят Европата с имигранти и ще последва същото - опит за създаване на голяма социалистическа, полицейска свръхдържава.

  Molossian: Желанието на международния модерен другариат за равенство между нормалността и извратеността създаде чудовища.
 18. 18 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА е бавен, но плодотворен процес, този процес е нетърпим към расизма и различните и единствено допринася за управлението на проблемите на Планетата, които чукат на прага.

  Ресурсното и енергийно изчерпване, липсата на вода и нарастването на населението над критичната маса, могат да унищожат хората като вид завинаги.

 19. 19 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  До коментар [#15] от "Ebeneezer Goode":

  Монченцеий, постояно трябва да ти се повтаря, че с преизпълнено с расизъм сърце се живее нмого трудно, а и ще става все по-трудно...

 20. 20 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  До коментар [#17] от "Сър Пичук":

  ПОЛИЦЕЙСКАТА ДЪРЖАВА не репресии и гонения, а създаване на благоприятен за живеене ред, защото хората се притесняват ако вечер не мине патраула, а при комуносоциализмът хората мразеха милицията, която се ползваше за репресии, тормоз, изселвания, въдворяване, побои и нарочни, безпричинни гаври и унижения.

 21. 21 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  Е така ще е, днес в 2015 Германия "чака" 800 000 имигранти, защото в 2003 и 2011 мълча гузно когато САЩ "разгънаха" инициативите Ирак 2003 и Арабска пролет 2011......

  САЩ далече, сега Германия ще отнесе калая.....
  Апропо, какво стана със строежа на Кльона по границата ни с Турция? Докъде го докара новата власт? Щото част от немските гости могат да минат и през България, нали?

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 22. 22 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 886 Весело

  [quote#14:"blaf"]няма да навреди на германците малко да се поомешат генетически и културно. Ще се поизравнят равнищата на нациите. [/quote]
  Аде нямат нужда, а и те вече го направиха през времето на Втората Световна война.... В Хитлерова Германия работеха 6-8 млн. "freundliche Ausländer " 4-5 млн. “Zwangsarbeiter und Kriegsgefangenen” ........
  Така че днешните немци генетически и културно са доста различни от немците през 30-те.....

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 23. 23 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#20:"convince"] а при комуносоциализмът хората мразеха милицията[/quote]

  Да, а пък днес сърцето ни е пълно с любов към полицията.

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 24. 24 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 561 Весело

  [quote#18:"convince"]ГЛОБАЛИЗАЦИЯТА е бавен, но плодотворен процес,[/quote]

  Глобализацията явно се изразява в това Африка и БИ да се преселят в Авинъон и Берлин. Аре няма нужда.

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 25. 25 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 1479 Неутрално

  До коментар [#7] от "Ф.Нинов":

  Нинов, тук се изказваш неподготвен. Само около 10% от тези, на които им е било отказан статук на бежанец ги изселват. Останалите седят с години чакайки да ги изселят. През това време си раждат деца, които почват да ходят на училище и след това идва драмата - как детето ще остане (има двойно гражданство и има право до 18 да бъде с двойно), а родителите ще бъдат изселени. И се почва едно циврене по медиите.

 26. 26 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2302 Неутрално

  До коментар [#25] от "alabalko":

  Трябва да правиш разлика м/у бежанец и бежанец...
  Това което казваш е вярно, но се отнася за последните 15 год. , в които имаше относително малко бежанци и то от страни с гражданска война.
  Сега обаче имаме 500 хил. бежанци от Сърбия, Косово, Босна и Албания, които ще ги върнат (както навремето българските азиланти) освен ако не се оженият, не си вземат фалшиви паспорти на държави от ЕС (например български).
  Сърбия е на прага да влезе в ЕС, а бълва азиланти... смятай за какво говорим!

 27. 27 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 782 Неутрално

  [quote#14:"blaf"]имаше някаква статия как евреите в Швеция бягали от там заради антисемитизма на мюсюлманите, които самите те са подкрепили да влязат в държавата, ама айде сега... [/quote]
  А значи и затова евреите са виновни, а не европейските толерасти? Тази работа наистина стана като "кой ми сра в гащите". Искаха Европа без евреи, искаха имигранти за да работят на половон цена и да изкарват пенсиите на разглезените пенсионери, дето егоистично вместо да раждат деца предпочетоха лек живот без грижи. Ето че накрая каквото си пожелаха се сбъдва. Аз съм за - всички наши да се изнесат към нас. Нещо като размяна на населението. И всички са щасливи, а Европа е юденрайт.

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 28. 28 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2302 Неутрално

  До коментар [#25] от "alabalko":

  Най-читавият начин за бежанците от Балканите е да минат първо през България да си вземат българско гражданство... и после с българските документи да ходят по ЕС като бели хора.
  Няма по-добра опция от тази.
  Вервай ми!

 29. 29 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 1479 Неутрално

  До коментар [#28] от "Ф.Нинов":

  това ми е ясно

 30. 30 Профил на alabalko
  alabalko
  Рейтинг: 1479 Неутрално

  До коментар [#26] от "Ф.Нинов":

  http://www.jjahnke.net/rundbr114.html#3350

  германците трудно ще депортират нелегалните, защото веднага ще бъдат определени като нацисти. Тежко бреме от миналото. Французите депортирали 60% спрямо 10% при гереманците. Само черно виждам за Германия и ново разводняване.

 31. 31 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2302 Неутрално

  До коментар [#30] от "alabalko":

  Значи аз съм експерт по темата, защото както вече споменах през периода 1993 г - 98 г. се спуках от работа като преводач за германските служби (политическо убежище, полиция, съдилища). Преваждал съм на интервютата простотите* на повече от 500 български граждани и знам как става.

  Тогава идваха хора предимно от Източна Европа (вкл. България) и почти всички ги върнаха - дори и тези от Босна. Това никак не е трудно.
  В момента половината от бежанците идват от Западните Балкани и те не може да представят като причина нито гражданска война, нито политическо преследване.
  Тези от Сирия и Ирак естествено са друга бира.

  * значи следните причини за политическо убежище съм чувал:
  - преследват ме маскирани хора (демек политически преследван съм)
  - заварих мъжа си с любовница и като ми причерня взех ютията и го убих - та сега ме преследват (интервюращият веднага извикна криминалната полиция)
  - проблемите на моята родина започнаха в 15 век - след като падна под турско робство

  С такива аргументи политическо убежище не може да се получи!

 32. 32 Профил на Нинов
  Нинов
  Рейтинг: 2302 Неутрално

  До коментар [#29] от "alabalko":

  Навремето на един българин бяха пробутали гръцки паспорт на някакъв престъпник от калибъра на Брендо.
  Та нашия като тръгнал да минава германо-швейцарската граница и онез го арестували със спец.части и го вкарали в тъмен зандан да го разследват.... едвам се оттърва завалията...

 33. 33 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  До коментар [#24] от "civis_eu_sum":

  ЧЕДО неадекватно, нали найш, че Древният Рим е бил център на познаваемия свят тогава, точно 1000 години и е бил унищожен и съсипан от ВАРВАРИТЕ дошли от изток.

  И ти ся като некой си от тогава, който неразбиеал какво става....

 34. 34 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#33:"convince"]ЧЕДО неадекватно, нали найш, че Древният Рим е бил център на познаваемия свят тогава, точно 1000 години и е бил унищожен и съсипан от ВАРВАРИТЕ дошли от изток. [/quote]

  Ами аналогията ти е адакватна на това, което се случва с имигрантската вълна днес. Какво неадекватно има в това, да НЕ ИСКАМЕ да ни се случи същото като на древните римляни?

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 35. 35 Профил на stuttgart64
  stuttgart64
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Между другото, в Германия връщането обратно е вече добре организирано. Властите идват през нощта, взимат ги и ги качват в специални самолети за връщане на бежанци с придружители. Най бързо връщат на куп бежанците от Балкана, Нигерия, Гана, а също и от Палестина. От Сирия, Еритреа, Сомалия ги оставят в момента, заради войните там. Преди години даваха убежище на Косоварите, но след като утихна положението там, също ги върнаха. Аз живея в Германия от 1979 и видях много Ит., Тр., Исп.,Юго., Алб., Палест., Ливан., Бг., Пол., Ниг., Гана, Еритреа и т.н. Но Германия съществува все още и е най добре икономически
  в Европа. 36. 36 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  До коментар [#35] от "stuttgart._60":

  Така е и ще продължи да бъде първа, защото знае как да се организира, какво да направи и как веднага да покаже, че знае и може да създаде ред, взаимопомощ и отговорност.
  Това за което Третият Райх имаше за цел, се случи днес.
  Германия владее Европа изцяло!
  Тя е над всички и има верни съюзници, между които България винаги е била, доброволно и без насилие.

 37. 37 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  До коментар [#23] от "civis_eu_sum":

  Това ти се привижда така, защото си с изкривени представи на неокомуноид.

 38. 38 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#37:"convince"]Това ти се привижда така, защото си с изкривени представи на неокомуноид.[/quote]

  Все едно нищо не каза, братми.

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 39. 39 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  До коментар [#34] от "civis_eu_sum":

  И древните римляни не са искали, но им се е случило...
  В което няма нищо лошо естествено!

 40. 40 Профил на civis_eu_sum
  civis_eu_sum
  Рейтинг: 561 Неутрално

  [quote#39:"convince"]И древните римляни не са искали, но им се е случило...
  В което няма нищо лошо естествено![/quote]

  Е, ако за тебе няма нищо лошо, значи си малцинство - слава богу. А относно какво ще се случи, това зависи от собствените ни дела, нищо предначертано няма.

  ЕС не е пансион за социално слаби от третия свят, нито благотворителна организация.
 41. 41 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  До коментар [#38] от "civis_eu_sum":

  Е не си ли?
  След като невярваш на една институция изкривена колкото теб.

  Нещата се промент бавно, но трябва всички да го искаме, така става когато няма кървави преврати, като този в Чили преди време!

 42. 42 Профил на convince
  convince
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  До коментар [#40] от "civis_eu_sum":

  Верно е че няма предначертано, но има процеси, които трудно се ожладяват, дори и днес.
  Европа винаги е била желано място, както и всички територии по 42 паралел, където температурните деклинации ги няма и хората могат да работят с главите и ръцете си много по-дълго отколкото на други места.
  Трябва входът да е отворен, но след него е нужен ред и ефективно законово предпоставено овладяване на всеки проблем.

  Телени огради, бетони и насилствени мерки само влошават нещата и харчат много пара на вятъра.

 43. 43 Профил на Johannes Cabal
  Johannes Cabal
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Цитат на статията: ".....мигранти от балкански страни като Албания, Косово или Сърбия, чиято молба за убежище няма шансове да бъде одобрена.

  Значи неграмотни негри и мюсюлмани може, а бели и християни не може?! WTF?

  SAVE EUROPE!!!
 44. 44 Профил на Николов
  Николов
  Рейтинг: 1748 Весело

  [quote#31:"Ф.Нинов"]значи следните причини за политическо убежище съм чувал:
  - преследват ме маскирани хора (демек политически преследван съм)
  - заварих мъжа си с любовница и като ми причерня взех ютията и го убих - та сега ме преследват (интервюращият веднага извикна криминалната полиция)
  - проблемите на моята родина започнаха в 15 век - след като падна под турско робство [/quote]Адски се хилих - трябва книга да издадеш. Сигурно имаш достатъчно материал.

  “If you give people a good enough ‘why’, they will always figure out the ‘how’.” – J. Belfort
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK