Как се озовах в Унгария без да разбера

Последните 3 километра до Унгария

© Георги Кожухаров

Последните 3 километра до УнгарияГраница между Сърбия и Унгария, по точно между града Хоргош и града Роске - няма. Има два бели камъка един срещу друг и черен път отстрани. Основата на новостроящата ограда също е там - все още прекалено ниска, за да осъществи целта си - да предизвиква респект и да ограничи достъпа.
Границата между двете държави, дълга над 170 км, дели Европейския съюз от Сърбия. Това е първата държава от ЕС, която е и в Шенген, затова на влизане, когато това се случва през унгарския граничен пункт се представя документ. 
Не се поставя печат и документите не се сканират. Ако се идва от България и се минава през Сърбия има вероятност митничарите да отворят багажника ви. 


Репортерът на "Дневник" Лора Филева и фоторепортерът Георги Кожухаров пресякоха тази граница не през официалния пункт, а докато вървяха с бежанците. Как прочетете в техните истории:


Георги Кожухаров: Не разбрах, че съм преминал

- Здравейте, колко още остава до Унгария?
- Нищо не остава. Добре дошлил в Унгария. 
Това чувам, когато след като вървях около час видях полицаи. Хора от лагера в Канежа, които снимах, поискаха да ги придружа по пътя към унгарската граница. Така щяха да се чувстват по-сигурни. Беше ги страх, че унгарските полицаи може да им направят нещо. В лагера се разпространяваше информация, че те са много лоши към бежанците. Това не се потвърди - впоследствие повечето, които срещнах бяха добронамерени, опитваха се да обяснят всичко и да ги успокоят.


С Камал и негови приятели (идваха от Сирия) почти поведохме "шествието" по старата железопътна линия. Те не говориха много добре английски. Единият беше учител по философия. Питаха ме как е отпечатък на английски - това беше един от големите им страхове - да не ги регистрират в Германия. После си повтаряха новата научена дума. Поискаха да му купят вода, защото само аз нямах. По пътя на железопътната линия имаше на два пъти местни, които продаваха вода и шоколад. Аз не исках да взимам, но те настояха, защото по думите им предстои дълъг път. Постоянно повтаряха също колко ги е страх да не ги бие полицията.


Полицаи нямаше никъде по линията. Нищо не приличаше като да е граница. Оказа се впоследствие, че дори съм минал през мястото, където е сложена основата на оградата - също страшно нещо в очите на бежанците.

Как се озовах в Унгария без да разбера

© Георги Кожухаров


Стана тъмно. Започнаха да се виждат полицаи. Една част от групата отиде директно при тях - те не ги задържаха, казваха им: "Добре дошли в Унгария. Не се страхувайте". Друга част побягнаха през полето, включително и моите познати, но след тях не тръгнаха униформени.


Стори ми се, че някои от хората, за да покажат, че се предават, клякаха. Полицията ги успокояваше и разпределяше по групи за автобусите, които трябваше да ги отведат в регистрационния лагер. Полицаите имаха медицински маски на лицата и гумени ръкавици. Носеха палки, но нито веднъж не ги извадиха. 


Един полицай ме видя и попита какво правя тук, казах, че съм журналист. Той явно помисли, че съм дошъл от унгарската страна и ме прати при екип на унгарска телевизия близо до унгарското градче Роске. Останах там близо три часа. Никой не дойде да ме пита нищо. Имаше и други журналисти и затова не се набивах на очи.


Лора Филева: Два бели камъка на границата


Граница. линия, табелка всъщност няма. Просто в един момент се оказваш в Унгария.


"Виждате ли белите камъни там?" (върху единият е седнал бежанец) Това е границата. Вие сте в Унгария, а Сърбия е там. В момента вие сте нарушила закона. Може да получите забрана да влизате в Унгария или най-лошото да бъдете задържана за 72 часа". Това ми казва на унгарски полицай. Преводът е от колега журналист от Унгария. Полицаят е смъкнал маската си. Говори бавно и отчетливо. Опитвам се да го питам нещо на английски, но той прави знак, че не разбира. Впоследствие го чувам, че говори на много добър английски. Не знае дали България е в Европейския съюз. Пита колегата си. 


Първият полицай, с който говорих преди това ми беше разрешил да продължа заедно с бежанците към приемния център. И така стигнах в Унгария, а белите камъни, които после полицаите ще ме накарат да видя въобще не се различачават (защото натам не свети някое от фенерчетата им). Питах го как е положението? "Много е зле. Няма пари, няма ограда, няма полицаи. Хората идват тук постоянно, страхуват се… много е трудно", отговаря той и се връща да упътва идващите чужденци.


Тогава ме виждат неговите колеги. След като ми разясниха опасностите, се опитах да ги разговоря още, но най-строгият отново потърси превод и каза: "искам да си говорим от Сърбия".  След това продължих обратно пътят си обратно по железопътната линия и се върнах в Сърбия.

Как се озовах в Унгария без да разбера

© Георги Кожухаров


Всичко, което трябва да знаете за:

Ключови думи към статията:

Коментари (122)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 606 Любопитно

  "Питаха ме как е отпечатък на английски - това беше един от големите им страхове - да не ги регистрират в Германия."
  Интересно, много се страхуват от тези отпечатъци.Изглежда се страхуват от идентификацията си. Вероятно има защо.

 2. 2 Профил на nikolov1905
  nikolov1905
  Рейтинг: 386 Неутрално

  Не трябваше ли за да влезем в Шенген по яко да охраняваме границите?

 3. 3 Профил на puknatastotinka
  puknatastotinka
  Рейтинг: 540 Весело

  Все пак приятно е с разградени дворове, ама докато в селото няма злосторници. Има ли злосторници и кой е злосторник не знам. Питайте Щатите и Канада. Щом те си затегнаха контрола по границите, сигурно има защо.

 4. 4 Профил на дедо Андро
  дедо Андро
  Рейтинг: 632 Гневно

  [quote#0:"Статията"]Опитвам се да го питам нещо на английски, но той прави знак, че не разбира. Впоследствие го чувам, че говори на много добър английски. Не знае дали България е в Европейския съюз. Пита колегата си.[/quote]
  Типично за унгарско ченге. Ужасни типове са!

  Пич Незнам Как Да Ти Обесна Че Несъжелявам За Недостика На Некой Уникални Изразни Сретства По Български.
 5. 5 Профил на shw13306788
  shw13306788
  Рейтинг: 217 Неутрално

  А нас ни бавят за Шенген защото не сме могли да пазим границата.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 6. 6 Профил на mopper
  mopper
  Рейтинг: 427 Неутрално

  Американците като са опънали ограда по цялата мексиканска граница, някой казва ли им, че нарушават човешките права?

 7. 7 Профил на shw13306788
  shw13306788
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Нали са високо образовани само без най-важното - езика. То и без това диплома от университета на Дамаск става най-много за каране на такси.

  Публикувано през m.dnevnik.bg

 8. 8 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2696 Весело

  През гората,през полето,през дерето,журналисти,терористи,бежанци в един същи строй.Кой където иска там,не искаме тук искаме там,няма проблем,където искате там.Вчера един гражданин от република Шри Ланка(и той заедно с бежанците от ИД)го чух да казва по телевизията следното-Не съм доволен от отношението и в Европа гражданите на Шри Ланка нямат права.Не знам какво ще стане с Европа.

 9. 9 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  Ами такива смешни огради могат да спрат само кокошки, трябва ограда като американската с Мексико или израелската с палестинските субекти- 5-6 метра бетонна стена с бодлива тел от горе.

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 10. 10 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  Тоя "учителя по философия" си е избрал най-хитрата легенда- никога няма да му намерят работа по специалността и доживотно ще точи социалните каси... учител по философия...ахах

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 11. 11 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1301 Неутрално

  Иначе унгарските фатмаци са си като всички фатмаци.

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 12. 12 Профил на Митев
  Митев
  Рейтинг: 1266 Неутрално

  В този материал ясно се вижда йипенето на безсмислен труд. Не знам Дневник колко е цъфнал и вързал, за да се харчи за такива командировки, щом като те не носят никаква съществена информация за бежанците (не че и те живо ни интересуват) за Унгария, а предимно разказват за самите себе си...

 13. 13 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2354 Неутрално

  [quote#2:"nikolov1905"]Не трябваше ли за да влезем в Шенген по яко да охраняваме границите?[/quote]
  Ние засега я охраняваме, щом основният поток ни заобикаля. Ама на, от ЕС и ООН казват: "Пускайте ги!"

 14. 14 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#8:"chicago514"].Кой където иска там,не искаме тук искаме там,няма проблем,където искате там.[/quote]
  +++++
  Европеецът си е разтворил границите, кесията, обятията, душата, абе всичко си е разтворил и посреща ...
  -искате да дойдете- готово- ето ви кораб.
  -искате къща- заповядайте, чувствайте се като у дома си.
  -искате в магазин- ето ви месечната сума €.
  -не искате коледната елха- готово, няма я.
  -не искате да живеете сред неверници- добре, завиваме чалмите.
  ооомммм

 15. 15 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "...Питаха ме как е отпечатък на английски - това беше един от големите им страхове - да не ги регистрират в Германия...." Защо?! Та нали точно ТОВА искат- регистрация/ официален документ от Германия, че ги приемат като бежанци?!?! Какво иска този - да не им вземат отпечатъци съгласно Шенгенската инфосистема?! Защо се страхува- да не е извършил криминално престъпление? След като аз не съм извършила престъпление, защо не се страхувам да си оставя биометричните данни/ отпечатък/ при преиздаването на личната ми карта,м?????????

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 16. 16 Профил на marsena
  marsena
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#6:"mopper"]Американците като са опънали ограда по цялата мексиканска граница, някой казва ли им, че нарушават човешките права[/quote]
  Американците си гледат интереса и сигурността и не им пука от странични подвиквания.
  Европа е тази, която се държи като одъртяла еснафка- сакън да не я обвинят, че нарушавала правата на някой докачлив пакисстанец, че била расистка, като не допускала до социалните си системи някой нигериец, или че обиждала мюсюлманите като приема на гости дядо Коледа.

 17. 17 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Опитвам се да го питам нещо на английски, но той прави знак, че не разбира. Впоследствие го чувам, че говори на много добър английски. Не знае дали България е в Европейския съюз. Пита колегата си.

  Така написано излиза , че е питал , колегата си на английски дали България е в ЕС , което е твърде съмнително дори и да знаят добре английски да си говорят не на собственият език , а на английски по между си.

 18. 18 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  [quote#12:"Митев"]Не знам Дневник колко е цъфнал и вързал, за да се харчи за такива командировки[/quote]
  Всяка сериозна медия трябва да има кореспонденти наважни места. Не само един път годишно и не само в столицата. Трябва да има кореспондент и във Види, в Карнобат, в Ямбол....
  При положение, че поне 1/3 от статиите са за Украйна и Русия трябва да има в Москва и Киев като минимум, желателно и в Донбас и Минск. Иначе се създава усещане, че "медията" щом няма кореспонденти си фабрикувяа новините или й ги спускат от нечие посолство. После колкото и групи за противодействие на руската "пропаганда" да се сформират-ефект естествено няма.

  В Русия съм! В Русия съм!
 19. 19 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  [quote#17:"takeshi303"]Опитвам се да го питам нещо на английски, но той прави знак, че не разбира. Впоследствие го чувам, че говори на много добър английски.[/quote]
  Защото колкото и да знае -не е оторизиран да води комуникация на този език. Утре може да се оплаче някой, че му били казали нещо пък то не било точно така. Аз също разбирам руски чудесно, но на работа с украинците ни говоря по служебни въпорси само и единствено на работния ни език -английски.
  А и е въпрос на самоуважение.Ако аз говоря на езика на някой, а той не говори моя език-поставям се в угодническа, по-ниска позиция. Което няма как да стане.

  В Русия съм! В Русия съм!
 20. 20 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 710 Любопитно

  Като цяло май изобщо не ни трябва шенген... За какво? Пречи ли му наистина на някого, че се спира да си покаже личната карта за 30 секунди? Европа с всичките си правила, регулации и закони... е станала разграден двор. Как успяваш да стигнеш от Пакистан до Германия (през Турция) 7-8 000 километра и никой да не ти каже каже копче през цялото време. И това дето се опитвате да пробутате, как всички са Сирийци, компютърни специалисти, бягащи от войната... вече мисля, че и малките деца разбраха, че е глупост. Общо взето Дневник с всяка сълзлива статия настройват читателите си срещу тези хора.

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 21. 21 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1364 Любопитно

  [quote#4:"дедо Андро"]Типично за унгарско ченге. Ужасни типове са! [/quote]


  А мислиш ли, че всички български полицаи знаят кои европейски държави са в ЕС?

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 22. 22 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  [quote#20:"FvH"] това дето се опитвате да пробутате, как всички са Сирийци, компютърни специалисти, бягащи от войната... вече мисля, че и малките деца разбраха, че е глупост.[/quote]
  Това трябва да е част иот разпитите и проверките.
  Твърдишм че си учител по философия-вика се професор по философия да ти провери версията. Хеле пък ако лъжеш, не си благонадежден гражданин и айде у дома!

  В Русия съм! В Русия съм!
 23. 23 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1364 Любопитно

  Питаха ме как е отпечатък на английски - това беше един от големите им страхове - да не ги регистрират в Германия.
  *************************

  Дневник, мисля, че тук има грешка. По репортажите се вижда, че навлеците не искат да им се вземат отпечатъци и да бъдат регистрирани в Унгария, защото според сега съществуващият закон, могат да бъдат върнати обратно там, в която и държава да отидат след това.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 24. 24 Профил на Вонин
  Вонин
  Рейтинг: 584 Неутрално

  Добре бе, на кого обяснявате, че няма граница. Има граница, има митница, има полиция. Ако минаваш като бял човек с документ и си си платил за автобус или си с кола. Ако се шмугаш из храстите може и да не си видял табели, контролни органи и т.н.

  На маймуни ни прави...

  Публикувано през m.dnevnik.bg

  Аз не съм лош - просто съм ПРОЗОРЛИВ! ЕВРОПО, събуди се! https://www.youtube.com/watch?v=_rVSwXloXoM https://www.youtube.com/watch?v=Sp_LA2qE4aM
 25. 25 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 710 Неутрално

  Disclaimer: по принцип не съм против свободното движение на хора, стига да няма социална система, която да ги издържа до гроб. Ако ще приемаме всички, трябва да е по условията на САЩ от 19и и началото на 20 век - слизаш от кораба и си никой, нямаш "права", още на другия ден трябва да си намериш каквато можеш работа, защо няма помощи - нито за безработица, нито за чаве. На никой не му пука дали си мюсюлманин или пастафарианец, но ако религията ти пречи на работата - не си познал. Няма държавни служители, които да те "интегрират" - или си интегрираш или обратно на кораба. Не ти харесва нещо в обществото? Твой проблем, обществото няма да се промени заради теб.

  Това, което се случва в момента, не е моята Европа...

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 26. 26 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#22] от "Веселин Дечев (десидент)":
  Хахаха- че ако един сириец е ИТ спец и има университетско образование в тази посока, той няма никаква нужда нелегално да вършее из Европа- просто си подава документите за "синя карта на ЕС" и си решава кардинално проблема За това писах, че не е нужно "Дневник" да ни описва всяка лъжа на нелегалните имигранти с цел да предизвика човешката ни емпатия и да се съгласим да не ги наричаме незаконни икономически имигранти, каквито са, а "бежанци'- каквито не са, защото за да са бежанци, която и да е държава в света трябва да им е предоставила официално и законно статута на бежанец

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 27. 27 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#23] от "Barcelina #Stop islamisation of Europe":
  Има и друга възможност- вече да са регистрирани в ШИС и там да има инфо, че са се опитвали нелегално да преминат ен брой държавни граници в ЕС. Заловени са вече веднъж, снети са им отпечатъци и те си стоят в ШИС...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 28. 28 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  [quote#26:"logika"]не е нужно "Дневник" да ни описва всяка лъжа на нелегалните имигранти с цел да предизвика човешката ни емпатия [/quote]
  Въпросът е да върви процеса и населението да се държи под точката на избухване.Всеки ден е ден напред в процеса, който тече! Това го правят ръководителите на света, с някаква цел. Каква точно -не знам, но е видно,че има синхронизация на много места из Европа и не само. Това за човешките права и евроатлантически ценности го разправяйте на баба си! Никой бюрократ в Европа не се е трогнал как живеят бабите по селата в нашата страна, но пък за имигрантите много им е наранено сърчицето на всичките, да бе да бе!

  В Русия съм! В Русия съм!
 29. 29 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#28:"Веселин Дечев (десидент)"]Това го правят ръководителите на света, с някаква цел. [/quote] Не- това го правят кривозащитните НПО-та, с цел получаване на пари по даден проект и развиване на стопанска дейност...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 30. 30 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 740 Неутрално

  http://www.blitz.bg/news/article/357983

  Ето това е матриала , който влиза , пекат, горят се , дерат се просто на тези хора това са им културни особености. Европа се превръща в кенеф от най гадните .

 31. 31 Профил на Веселин Дечев
  Веселин Дечев
  Рейтинг: 1563 Неутрално

  [quote#29:"logika"]Не- това го правят кривозащитните НПО-та,[/quote]
  Не го правят НПОтата, те са на много ниско ниво в цялата работа. Не слушаш ли какво говорят големите световни политици, от ранга на Меркел?? Като хипнотизирани са!
  Не може да не виждат всичко това, явно всички са се наговорили да работят по един и същи начин по въпроса. Целят нещо, но какво точно не знам.

  В Русия съм! В Русия съм!
 32. 32 Профил на Каишков - Либерален мислител
  Каишков - Либерален мислител
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#4:"дедо Андро"]Типично за унгарско ченге. Ужасни типове са![/quote]
  Щото не си виждал австрийските.

 33. 33 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1364 Любопитно

  До коментар [#30] от "takeshi303":

  Ами, едни диваци могат да бъдат унищожени само от по-големи от тях диваци. Културният човек няма никакъв шанс в случая.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 34. 34 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#31:"Веселин Дечев (десидент)"]Не слушаш ли какво говорят големите световни политици, от ранга на Меркел?? [/quote] В една тема написах, че цялата ситуация с нелегалните африкански имигранти е предизвикана от Меркел, която иначе много уважавам като политик, защото тя направи изявление в смисъл, че икономиката на Германия е немислима без труда на икономическите имигранти, като даде ясно да се разбере, че не става въпрос за вътрешна миграция на граждани на държави-членове на ЕС, а за нискоквалифицирания и нископлатен труд на икономическите имигранти от други континенти, достигнали Германия. Това е груба политическа грешка, защото това мотивира хиляди да се юрнат към Германия по незаконен начин,пресичайки незаконно държавните граници на други ЕС държави.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 35. 35 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Единственото, което ме спря през 2008г. да се установим в Германия, беше факта, че не искам/ не мога/ не считам за редно да съжителствам в Германия с всякакви хора от всякакви континенти. Искам, след като се намирам в Европа, да виждам: европейска, а не африканска култура; европейци, а не африканци; европейско, а не африканско изкуство; европейска, а не африканска архитектура и т.н. Това го имам в България, но през 2008 г. вече го нямаше в Германия и същият процес започна и в Австрия. Прецених, че е безсмислено за един човек за моето мислене трайното установяване в някоя от 2те държави.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 36. 36 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#35:"logika"]за моето мислене [/quote] т.е. с моето мислене

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 37. 37 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#25] от "FvH":

  Успешно космополитно общество се гради със сурови закони и с още по суровото им спазване , такива общества са изградили в САЩ , Сингапур , Хонгконг , ако Европа не е готова да въведе сериозни закони и да ги съблюдава, просто е обречена. Това , което се прави в момента не е от полза и за самите имигранти, за които европейските политици са толкоз загрижени. Досега европейската интеграция долу горе работеше , не защото е добър модела , а защото бройката на имигрантите от дивашки по нашите стандарти страни /за тях ние сме диваци/ беше сравнително малка като процент от цялото население около 3-5 процента , предвид ниският процент проблемите са сравнително малко и изглежда риска е управляем и модела е работещ. Но с нарастването на бройката и процента ще се види, че това не е така , но вече ще е късно, може само да се тюхкаме как се докарахме до тук. Няма да се изненадам, ако това доведе и до разпадане на ЕС.

 38. 38 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Ето ви колко адекватна е и Унгария. И те имат външна гранцита, която не могат да пазят адекватно. Доказано на практика. Не слушайте големи гръмки приказки. Пазенето на граници при огромна бежанска вълна изобщо не е лесно нещо.

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 39. 39 Профил на mangiafuoco
  mangiafuoco
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Значи ти изобщо не си бил в Германия!
  До коментар [#35] от "logika":

 40. 40 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#35] от "logika":

  Цяла Западна Европа е пълна с хора от цял свят. Но повечето хора, с които съжителстваш, са в Европа ЗАКОННО. Незаконни имигранти в Германия не живеят и не получават по нормален начин апартаменти или къщи или каквото и да е... И не са от Африка. Погледни една елементарна статистика да видиш кои малцинства в Германия са най-много - евро-азиатските малцинства.

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 41. 41 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#40:"bricky"]Но повечето хора, с които съжителстваш, са в Европа ЗАКОННО. [/quote] Не- мерси! Предпочитам България- тук съм си в Родината, тук НЯМАМЕ на всяка стъпка жени с бурки/ никаби и други подобни благини! През 2008г. мислих по този начин, и сега- 2015г.- не съм променила мнението си.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 42. 42 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#40] от "bricky": Впрочем- едно от основанията австрийският лекар от Линц да поиска да си отвори кабинет в София беше, че тук НЯМА жени с бурки/ никаби; не е длъжен да не преглежда жена, само защото тя е жена с религиозни убеждения, непозволяващи мъж- лекар да я преглежда и други НЕЕВРОПЕЙСКИ подобни манталитети....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 43. 43 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 710 Неутрално

  До коментар [#37] от "takeshi303":

  Не бих могъл да съм по-съгласен. Може би проблемът на Европа се корени в тежкото колониално наследството и миналото на нацизъм и фашизъм... от едната крайност преминаваме в другата крайност, като изглежда по пътя не сме научили нищо. Нулев прагматизъм, никакво отношение към реалността - само и само да не ни помислят за "лоши".

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 44. 44 Профил на Мизо
  Мизо
  Рейтинг: 850 Неутрално

  Идеята за ЕС е чудесна, само че ние сами си я унищожаваме като не се защитаваме. Крайно време, според мен, е да се преразгледа идеята за обединени европейски войски.

 45. 45 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#41] от "logika":

  До коментар [#42] от "logika":

  Имаш право на личното си мнение. Но не го разпространявай като факт, защото не е. Цитираш случай 1 на 100000 и го свръхгенерализираш като представителен. А това не е вярно. В България също има жени с религиозни убеждения, които не дават да бъдат преглеждани от лекар.

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 46. 46 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Да си припомним с какъв патос в Дневник и Капитал се пускаха статии за ВЕИ всеки ден преди няколко години , тук предупреждавахме какво ще стане с енергетиката и то стана , оправданието е , че това се е случило заради корумпирани политици. Сега вървим по отъпканата пътека , след време редакцията ще каже , че било правилно да ги приеме тези диваци Европа, но пък вината била на политиците и расисткото общество , което отблъснало милите невинни имигрантски душици.

  Между другото мнозинството от хората , които не са наясно с енергетиката , а това са над 90 процента от населението се хванаха на лъжите за безплатният и екологично чист вятър и слънце , сега обществото е заблуждавано и приспивано по същият начин и от медии и от политици , особено на запад при нас тея мантри не хващат дикиш , защото сме сърбали попарата 500 години на най миролюбивата и по времето на соца бяхме братя с тези по социалистически и им знаем и кътните зъби на тези, докато западният човек живее в собствен свят и не е наясно , дори и да да вижда проблемите в съдният имигрантски квартал , той облъчен от медии и политици си мисли , че това е временно явление грешки на рстежа , които ще бъдат изчистени с времето.

 47. 47 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#45:"bricky"]В България също има жени с религиозни убеждения, които не дават да бъдат преглеждани от лекар.[/quote] В София, където иска да отвори кабинет нашият приятел- австриец, тези жени са малко на брой. За мен реакцията на австриеца е напълно разбираема и няма нищо общо с "права на човека", а с развитието на кабинета му- той е мъж, а ако има твърде много жени с такива религиозни убеждения в населеното място, където отвори кабинета си, за него няма да има клиентела- тя автоматично ще се премести при жена- лекар. Българите знаем, че на лекар всичко се казва и показва, за да може да се назначи адекватно лечение...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 48. 48 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#45:"bricky"]Имаш право на личното си мнение. Но не го разпространявай като факт, защото не е. [/quote] Бъркате- имам конституционното право да напиша мнението си, защото то не противоречи на българските и ЕС закони, както и имам конституционното право да го разпространявам. Мога да пиша и от името на нашият познат лекар- австриец, защото в разговор между него и мен и съпруга ми, човекът си каза точно това, което съм написала.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 49. 49 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#47:"logika"]Българите знаем,[/quote]

  Не можеш да настояваш, че личните ти убеждения са правилни, а същевременно да не приемаш и не уважаваш личните убеждения на другите хора. И в Германия има места, където такива хора са малко. Но и в България ако се озовеш малко по на юг ще се увеличи честотата на жените с религиозни убеждения.
  [quote#48:"logika"]имам конституционното право да напиша мнението си, защото то не противоречи на българските и ЕС закони, както и имам конституционното право да го разпространявам[/quote]
  Не греша. Нямате право да го разпространявате като ФАКТ, когато не е. Мнението ви ще бъде факт, ако е подкрепено от доказателство и статистика. А то не е. Когато разпространявате мнение, което частично или изцяло не отговаря на истината, това значи, че заблуждавате, подвеждате или лъжете. Това нямате право да правите.

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 50. 50 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#49:"bricky"]Не можеш да настояваш, че личните ти убеждения са правилни, а същевременно да не приемаш и не уважаваш личните убеждения на другите хора.[/quote] Никога не съм писала това. А Вие не забравяйте, че в България НЯМА масово бурки и никаби! България е СЕКУЛАРНА държава, в която важи това:КОНСТИТУЦИЯ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ Чл. 37.
  (1) Свободата на съвестта, свободата на мисълта и изборът на вероизповедание и на религиозни или атеистични възгледи са ненакърними. Държавата съдейства за поддържане на търпимост и уважение между вярващите от различните вероизповедания, както и между вярващи И НЕВЯРВАЩИ.Чл. 39.
  (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово - писмено или устно, чрез звук, изображение или по друг начин. (2) Това право не може да се използва за накърняване на правата и доброто име на другиго и за призоваване към насилствена промяна на конституционно установения ред, към извършване на престъпления, към разпалване на вражда или към насилие над личността.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 51. 51 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#49:"bricky"]Но и в България ако се озовеш малко по на юг ще се увеличи честотата на жените с религиозни убеждения.[/quote] Не съм писала ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, А САМО ЗА СОФИЯ- нали четете коментарите ми или недовиждате?!
  [quote#47:"logika"]В София, където иска да отвори кабинет нашият приятел- австриец, тези жени са малко на брой. [/quote] Разбирам желанието Ви да ме обвините в дискриминация и нарушаване на правото на вероизповедание, но няма да Ви се удаде такава възможност

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 52. 52 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#49:"bricky"]Не греша. Нямате право да го разпространявате като ФАКТ, когато не е[/quote] Грешите, да не говорим, че спорите с български адвокат с 16 годишен стаж като адвокат. В правозащитното НПО сте изучавали отгоре- отгоре бежанско право и права на човека, а аз съм полагала над 54 изпита, за да се дипломирам в юридическия факултет...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 53. 53 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#52:"logika"] а аз съм полагала над 54 изпита, за да се дипломирам в юридическия факултет... [/quote] , като не включваме бежанско право и права на човека/ ЕКПЧ

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 54. 54 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#50] от "logika":

  Не сте го казали в прав текст, но го изразявате по смисъла на думите си.
  До коментар [#52] от "logika":

  Хич не ми пука колко ви е стажът и каква сте. Лъжата е лъжа, независимо дали сте папата, фюрерът или марсианец.

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 55. 55 Профил на rurade
  rurade
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#41] от "logika":
  [quote#41:"logika"]тук НЯМАМЕ на всяка стъпка жени с бурки/ никаби и други подобни благини![/quote]
  Имаме,имаме!
  Явно не си ходила в Пазарджик или не си гледала тв репортажи от там,особено покрай делата с имамите!

 56. 56 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#54:"bricky"]Не сте го казали в прав текст, но го изразявате по смисъла на думите си.[/quote] Пълни глупости! В Европа е ОБИЧАЙНО един пациент да се преглежда при лекар, НЕЗАВИСИМО дали лекарят е мъж или жена! Другите практики идват именно от мигрантите от трети държави. какво дискриминационно намирате в думите на австрийският лекар и в това, че човекът МИСЛИ как да РАЗВИВА лекарската си практика така, че да има лекарски кабинет и КЛИЕНТЕЛА по-дълго време?! И на мен не ми пука Вие какъв сте! Ако много държите- да се видим в срс, след като заведете дело срещу мен за дискриминация- тъкмо ще си спечеля известност в посока приемане на такива дела

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 57. 57 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#55:"rurade"]Явно не си ходила в Пазарджик[/quote] Циганското гето в Пазарджик НЕ Е България, а джипсито, която отиде в Пазарджишкия окръжен съд с бурка, я свали по нареждане на съда, за да й бъде снета самоличността й като свидетел по делото за радикален ислям и остана в този си вид до края на разпита й като свидетел в съдебното заседание.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 58. 58 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 1328 Неутрално

  "или най-лошото да бъдете задържана за 72 часа"

  Не звучи, като нещо толкова лошо, че да действа като превенция...

  I Want To Believe
 59. 59 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#56] от "logika":

  Вашето са глупости. Не сте били в Европа явно. Това което там НЕ Е обичайно е да ти ВТЪЛПЯВАТ И КАЗВАТ И НАЛАГАТ кое е обичайно и нормално и да те СЪДЯТ за избора ти да следваш религиозните си виждания. Нарича се толерантност. И не става дума само за африканци или цигани или араби или турци. Става дума например и за японци, които вярват, че не могат да бъдат оперирани и да им се правят инвазивни изследвания без преди това да бъдат пречистени душите им от шаман. И за китайците, които вярват, че трябва да им бъде направен ритуал за освобождение на съзнанието и да се лекуват с билки, а не с химия. И т.н. много други националности. Културните различия, включително религиозните, се уважават в Европа. Ако твоят приятел лекар го дразни това, значи той мисли повече за парите и бизнеса, отколкото за същността на професията си.

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 60. 60 Профил на takeshi303
  takeshi303
  Рейтинг: 740 Неутрално

  [quote#43:"FvH"]Може би проблемът на Европа се корени в тежкото колониално наследството и миналото на нацизъм и фашизъм... от едната крайност преминаваме в другата крайност, като изглежда по пътя не сме научили нищо. Нулев прагматизъм, никакво отношение към реалността - само и само да не ни помислят за "лоши". [/quote]
  Причините са комплексни , колониалното минало е само една от причните , но не единствената не и основната , в САЩ също имат тежки грехове в миналото белият хетро човек, има и насаждане на вина , но положението е доста различно от тук и там имат не малко от същите , които идват тук , не толкоз , но пак са милиони и живеят в сравнително компактни общности , но като цяло държанието им е друго , не напълно, но в достатъчна степен да не застрашават фундамента на държавата им за разлика от тук, където е заплашен. Там няма толкоз щедра държава и трябва да се работи и учи и държавата в САЩ прокламира ценностти като флага , американският начин на живот , свобода демокрация и мърдане няма , докато в Европа е обратно дори стимулира имигрантите в обратна насока към отричане на базови евро цености.

 61. 61 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#56:"logika"]какво дискриминационно намирате в думите на австрийският лекар и в това, че човекът МИСЛИ как да РАЗВИВА лекарската си практика така, че да има лекарски кабинет и КЛИЕНТЕЛА[/quote]

  О, не намирам нищо дискриминационно в неговите думи. Намирам дискриминационно единствено това, което вие втълпявате тук и което използвате като оправдание за собствената си непригодност да живеете в мултикултурна среда и да зачитате чуждите религиозни убеждения. По-горе точно това правите - цитирате като подкрепа за собствените си убеждения спрямо чужденците историята на вашия приятел лекар. И това си е ваше право, разбира се, никой не може да ви го отнеме. Но не втълпявайте, че това е вярно за Германия - че на всеки сантиментър, едва ли не, са жени с бурки и т.н., както се изказахте. Това вече не е вярно.

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 62. 62 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#56] от "logika":

  Също така не е вярно твърдението за отношението на хората към здравните навици и твърдението за това кое е "ОБИЧАЙНО".

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 63. 63 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#59:"bricky"]Това което там НЕ Е обичайно е да ти ВТЪЛПЯВАТ И КАЗВАТ И НАЛАГАТ кое е обичайно и нормално и да те СЪДЯТ за избора ти да следваш религиозните си виждания. [/quote]МОЛЯЯЯЯ? Вие нормален ли сте????? Къде и кога съум написала това- моля, цитирайте ме! Написах, че ЗА КОРЕННИТЕ ЕВРОПЕЙЦИ Е БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ ДАЛИ ЛЕКАРЯТ ЩЕ Е МЪЖ ИЛИ ЖЕНА! АКО ИМА ДРУГИ ЛИЦА, КОИТО ЗАРАДИ РЕЛИГИЯТА СИ НЕ ЖЕЛАЯТ ДА ГИ ПРЕГЛЕЖДА ЛЕКАР МЪЖ И ТЕ СА МАСОВО ЯВЛЕНИЕ В НАСЕЛЕНОТО МЯСТО, КЪДЕТО Е КАБИНЕТЪТ НА ЛЕКАРЯТ - МЪЖ, Е НОРМАЛНО ЛЕКАРЯТ МЪЖ ДА ПОТЪРСИ ДРУГО МЯСТО ЗА КАБИНЕТА СИ, ЗАЩОТО КЛИЕНТЕЛАТА МУ НЕ ПРОСТО НАМАЛЯВА , А ИЗЧЕЗВА! КАК ЩЕ ПРАКТИКУВА ЛЕКАР БЕЗ ПАЦИЕНТИ, КАК?! Вие просто се заяждате, но ако осъдя поне един от вашето НПО за ОБИДИ И КЛЕВЕТИ по мой адрес, останалите ще си седнете на 4буквията!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 64. 64 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#62:"bricky"]Също така не е вярно твърдението за отношението на хората към здравните навици и твърдението за това кое е "ОБИЧАЙНО".[/quote]
  Конституция на Р. България Чл. 13.
  (1) Вероизповеданията са свободни.
  (2) Религиозните институции са отделени от държавата.
  (3) ТРАДИЦИОННАТА РЕЛИГИЯ в Република България е източноправославното вероизповедание.
  (4) Религиозните общности и институции, както и верските убеждения не могат да се използват за политически цели.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 65. 65 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#10:"venci4"]Тоя "учителя по философия" си е избрал най-хитрата легенда- никога няма да му намерят работа по специалността и доживотно ще точи социалните каси... учител по философия...ахах[/quote]

  Ами то никоя диплома няма да признаят на запад. Един се хвалеше на развален англейски, че бил счетоводител и веднага можел да почне работа в Германия. ...
  Да се смеещ ли, да плачеш ли, ама той си вярваше.

 66. 66 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#61] от "bricky":
  [quote#63:"logika"] Вие просто се заяждате, но ако осъдя поне един от вашето НПО за ОБИДИ И КЛЕВЕТИ по мой адрес, останалите ще си седнете на 4буквията! [/quote] Ще е добре наистина да се видим в съдебна зала! Обещавам Ви, че стойността на иска ми ще бъде 1/един/ лев- и ще го направя ДЕМОНСТРАТИВНО, за да се научите да спазвате ЗАКОНИТЕ НА Р. БЪЛГАРИЯ, след като пишете в български сайт с български собственик!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 67. 67 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 636 Неутрално

  [quote#20:"FvH"]Дневник с всяка сълзлива статия настройват читателите си срещу тези хора.[/quote]

  Опитваат се да оправдават правителството. Имат роднински връзки с него.

 68. 68 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  За да стане ясно на всички- МНОГО ГОЛЯМ БРОЙ ОТ ЖЕНИТЕ МЮСЮЛМАНКИ НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СЕ ПРЕГЛЕЖДАТ ПРИ ЛЕКАР- МЪЖ ЗАРАДИ РЕЛИГИЯТА СИ - ТЕ!!! НЕ ЖЕЛАЯТ, НЕ ЧЕ ЛЕКАРЯТ -МЪЖ ГИ ДИСКРИМИНИРА И НЕ ИСКА ДА ГИ ПРЕГЛЕДА!!!!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 69. 69 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#61:"bricky"] като оправдание за собствената си непригодност да живеете в мултикултурна среда и да зачитате чуждите религиозни убеждения. [/quote] Хахаха- г-н кривозащитник, аз НЕ ЖЕЛАЯ да живея в мулти-култи среда! АКО ИСКАХ, още през 2008г. щях да стана български адвокат в Германия, а след 3 години щях да придобия правата и на германски адвокат, защото ми се признава статута на български адвокат и в самата Германия! Именно за това си останах в България! Къде съм КРИЛА този факт?! ?!?!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 70. 70 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#63] от "logika":

  Прочетете си първите мнения, за които писах и си ги осмислете. И тогава ще видите какъв смисъл сте придала на думите си. И не ме заплашвайте. Измишльотините ви за НПО-та хич даже няма да коментирам - точно те са клевета.

  До коментар [#66] от "logika":

  Хахахаха - идете си наплискайте малко лицете със студена вода, че нещо много се нажежихте и почнахте да си въобразявате разни работи.

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 71. 71 Профил на СДС
  СДС
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  Питаха ме как е отпечатък на английски - това беше един от големите им страхове - да не ги регистрират в Германия.
  ..................
  Защо бежанците искат да да бъдат приютени в Германия?
  Какво му е лошото, да си лежиш в Унгария да речем?
  Нещо климата или?

  nemo malus felix, minime corruptor.
 72. 72 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#69:"logika"]аз НЕ ЖЕЛАЯ да живея в мулти-култи среда[/quote]

  Това е пределно ясно. Но да казвате, че в Европа било "ОБИЧАЙНО" да се показва еди какво си на лекар - това не е вярно.

  [quote#35:"logika"]Искам, след като се намирам в Европа, да виждам: европейска, а не африканска култура; европейци, а не африканци; европейско, а не африканско изкуство; европейска, а не африканска архитектура и т.н.[/quote]

  Това е мнението, което не отговаря на фактите и към което реферирам през цялото време. Ако ми докажете, че е вярно, че в Европа се виждат основно африканска култура, африканци, африканско изкуство и африканска архитектура... ще спра да споря с вас. Но няма как да докажете нещо, което не е вярно.

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 73. 73 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#70:"bricky"]Прочетете си първите мнения, за които писах и си ги осмислете.[/quote] Да, де, да- аз - адвокатът- не зная какво пиша, така ли? Пишете лъжи, набеждавате ме, клеветите ме, пишете, че съм писала неща,които НЕ СЪМ ПИСАЛА и всеки може да се убеди в това, защото казаното отлита , но НАПИСАНОТО ОСТАВА И МОЖЕ ДА СЕ ПРОЧЕТЕ!
  До коментар [#70] от "bricky": Моля, на лични съобщения оставете актуалните си контакти и адрес и около 1 месец след това очаквайте призовка от СРС за заведено НЧХД за обида и клевета.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 74. 74 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#68:"logika"]МНОГО ГОЛЯМ БРОЙ ОТ ЖЕНИТЕ МЮСЮЛМАНКИ НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СЕ ПРЕГЛЕЖДАТ ПРИ ЛЕКАР- МЪЖ ЗАРАДИ РЕЛИГИЯТА СИ[/quote]

  За около 80-90% от интегрираните мюсюлманки, особено туркини, в Германия това изобщо не е вярно. Напротив. А интегрираните мюсюлманки са около 70% от всички мюсюлманки в Германия. И този брой нараства. Проверете си фактите.

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 75. 75 Профил на aleko
  aleko
  Рейтинг: 636 Весело

  [quote#71:"СДС"]един от големите им страхове - да не ги регистрират в Германия. [/quote]

  На репортерката й се е спяло, щото е ходила цяла нощ по релсите, а редакторът още не се е събудил и го е плеснал така.

 76. 76 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#72:"bricky"]. Но да казвате, че в Европа било "ОБИЧАЙНО" да се показва еди какво си на лекар - това не е вярно. [/quote]
  КАК ДА НЕ Е ВЯРНО?! Я го докажете с текстове от ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЗАКОНИ! Как лекар -гинеколог ще извърши реален гинекологичен преглед, без пациентката РЕАЛНО да се яви в кабинета му и той да извърши реален преглед?! Вие от коя пещера се появихте?!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 77. 77 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#74] от "bricky":
  Написаното важи за град Пасау. Австриецът иска да си премести кабинетът от този град по посочените съображения в гр. София- България. А сега ми кажете, че в София е ОГРОМЕН броят на жените с бурки и жените -мюсюлманки, които не искат да се преглеждат при лекар- мъж и съвсем да Ви се изсмея, защото не само пиша от София, а и живея тук 30+ години

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 78. 78 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#73] от "logika":

  Госпожо, независимо дали сте адвокат или президент, може да се изкажете по начин, който звучи по определен начин и внушава определено отношение към чужденците. Стига сте ползвали това "аз съм адвокат" като универсален препарат против съфорумници и четете малко какво ви се говори. Аз казах, че "внушавате" с написаното и че тълкувам "смисъла, който влагате" в думите си. За нищо не съм ви клеветил. Това, че сте обидчива и заядлива си е ваш проблем, това, че имате комплекс за превъзходство също. Спрете да си внушавате някакви си работи.

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 79. 79 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#76:"logika"]Я го докажете с текстове от ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЗАКОНИ! Как лекар -гинеколог ще извърши реален гинекологичен преглед, без пациентката РЕАЛНО да се яви в кабинета му и той да извърши реален преглед?! Вие от коя пещера се появихте?! [/quote]

  Много просто - тези прегледи не са задължителни и мюсюлманките просто не ходят на такива прегледи или споделят единствено "усещания" с лекаря си. Вие не може да докажете подобен преглед със закон, защото няма такъв закон как да се провежда такъв преглед.

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 80. 80 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#77] от "logika":

  Съжалявам, но преди това не бяхте уточнили град. Говорихте за "Европа" - и затова казах, че свръхгенерализирате. И се оказах прав.

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 81. 81 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#78:"bricky"]Госпожо, независимо дали сте адвокат или президент, може да се изкажете по начин, който звучи по определен начин и внушава определено отношение към чужденците[/quote] КОИ чужденци- ЗАКОННО ИЛИ НЕЗАКОННО ПРЕБИВАВАЩИ? Незаконно пребиваващите чужденци в България са престъпници съгласно чл.279 ал.1 от българския Наказателен кодекс- http://lex.bg/laws/ldoc/1589654529 Продължавам да поддържам мнение си, че в България МАСОВО НЯМА жени с бурки, че в България МАСОВО НЕ Е НАЛИЦЕ мулти- култи общество поради факта, че Третата българска държава от възникването си през 1878г. НИКОГА не е била колониална империя и не е налагала държавно управление над държавите от Африка и Азия и че ислямът, изповядван в България, НЕ НАЛАГА забулването на мюсюлманските с бурки и никаби!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 82. 82 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#80] от "bricky": Не - НЕ СТЕ прав! Гр. Пасау къде се намира- в континента Европа или в друг континент? Европейски град ли е или не? Вие какво разбирате под "Европа'- турското гето в Берлин или баварските замъци и хората, живеещи около тях?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 83. 83 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#77] от "logika":

  Не е огромен, но е достатъчно голям. Но няма значение, наистина. Направила сте избор. И той по ваше собствено признание е заради неспособността ви да живеете в мултикултурна среда. Той не е заради "всичко африканско", както твърдяхте по-рано, в Европа. Защото това не беше вярно твърдение. Извод: вашият избор е производна на собствените ви ограничения, комплекси и тесногръдие, за което ни най-малко не ви осъждам - имате право да си бъдете каквато си искате. Но не говорете глупости за Европа, които внушават погрешно впечатление.

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 84. 84 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#81] от "logika":

  Боже, вие четете ли изобщо какво пиша, или си правите безсмислени прокламации?

  До коментар [#82] от "logika":

  И Кърждали се намира в Европа. Логиката ви не можеше да е по-тъпа. Свръхгенерализиране знаете ли какво е изобщо? После аз съм се заяждал.

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 85. 85 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#83:"bricky"]Не е огромен, но е достатъчно голям. [/quote]
  КЪДЕ, смешни пещерно човече? КЪДЕ са тези жени с бурки и никаби- единици в циганското гето в Пазарджик, споснсорирани с по 400лв. от местните мюсюлмански религиозни дейци или в СТОЛИЦАТА на България- София, по търговската улица -бул. Витоша и на "Жълтите павета"? КЪДЕ СА? Защо ЛЪЖЕТЕ? Защото вашето НПО така реализира стопанската си дейност, за която е получило парички?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 86. 86 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#82] от "logika":

  Безсмислено е да продължава този спор. Вие не сте живели в Европа, вашата отправна точка е 30 години в София. Просто хоризонтът ви е прекалено ограничен, за да видите колко грешите.

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 87. 87 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  [quote#84:"bricky"]И Кърждали се намира в Европа. [/quote] И къде в Кърджали ЛИЧНО ВИЕ сте видели жени С БУРКИ И НИКАБИ- не с мата и забрадки? Знаете ли какво е бурка и какво- никаб? А знаете ли какво е чадор?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 88. 88 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7066 Неутрално

  "Не знае дали България е в Европейския съюз. "

  Имало и от нашите по-прости полицаи.

 89. 89 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1033 Неутрално

  Ало журналистите, защо не ги питате тези "бежанци" за най-важното, имат ли лични документи да си удостоверят самоличността, носят ли си документите за образованието, стаж, CV с работните места и т.н.?

  Подозрителна работа, всичките много квалифицирани, един от репортажите досега не чух че е строителен работник, а английски не знаят. Те могат да твърдят каквото си искат но е добре да имат и съответните документи. Кажат ли че са ги изгубили нещата са ясни.

  Не че няма начин да се издават фалшиви документи но според мен на този етап още не са стигнали до това ниво. Просто журналистически трик, да се види как ще реагират, как ще се оправдават. Защото бас държа, че никой от тях няма да извади диплома.

  Аз още 1988г си бях превел дипломите /двете, техникума и висшето/ на английски и заверил на Патриарха. Човек като е решил да тръгне по света се подготвя, не просто да нарами раницата.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 90. 90 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#86] от "bricky":
  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%D0%B5%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%B6%D0%B5
  Това е БУРКА! Кога българските мюсюлманки се движат облечени по този начин в България?! Жените си ходят обичайно с едно широко манто + забрадка, но ЛИЦАТА ИМ СА ОТКРИТИ И ВСЕКИ ПОЛИЦЕЙСКИ ОРГАН МОЖЕ ДА НАПРАВИ без проблем установяване на самоличността им - като лично се убеди, че снимката от личната им карта съвпада 100% с лицето на жената, която вижда!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 91. 91 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#85] от "logika":

  Сори, но когато цитирате преместване в София за печелене на пазар, няма значение от къде са. Може и от под жълтите павета да са, може от Надежда, от Кърджали, от Пазарждик, от на на най се... Всеки може да отиде в София да търси такъв лекар. Или да заживее там. И това се случва, ежедневно. Но и дори в момента - това, че погледът ви е към Витошка и жълтите павета, показва колко сте тесногръда и сляпа за истината.

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 92. 92 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#90] от "logika":

  Не аз говорех за бурки, а вие. Аз говорех за религиозни убеждения. Тях не можете да ги видите по улиците. Между другото, такива бурки и в Германия мнооого рядко ще видите.

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 93. 93 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#90] от "logika":

  От всичките ви мнения виждам, че вие се доверявате само на очите си. Както казах, религиозните виждания не са по лицата и дрехите на хората, поне не по интегрираните.
  [quote#85:"logika"]КЪДЕ, смешни пещерно човече?[/quote]
  После аз съм бил обиждал. Вие не спряхте с плювните.

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 94. 94 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#91:"bricky"]Сори, но когато цитирате преместване в София за печелене на пазар, няма значение от къде са[/quote] ИМА ЗНАЧЕНИЕ, ЗАЩОТО ПО УЛИЦИТЕ НА СОФИЯ НЕ СЕ ДВИЖАТ ИЗОБЩО ТАКИВА ЖЕНИ- НЯМА ЖЕНИ, ОБЛЕЧЕНИ ПО ТОЗИ НАЧИН, В НАСЕЛЕНИЕТО НА СОФИЯ СА ЕДИНИЦИ ЖЕНИТЕ, КОИТО НЕ СА СЪГЛАСНИ ДА ГИ ПРЕГЛЕЖДА ЛЕКАР- МЪЖ ЗАРАДИ РЕЛИГИОЗНИТЕ СИ УБЕЖДЕНИЯ, СОФИЯ Е СТОЛИЦАТА НА БЪЛГАРИЯ И ПРИ НАЛИЧИЕ НА ВСИЧКИ ТЕЗИ ФАКТОРИ, ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА КЛИЕНТЕЛА НА ЕДИН ЛЕКАР - МЪЖ Е МНОГО ПО-ГОЛЯМА! Вие май и от икономика/ бизнес/ бизнес план разбирате толкова, колкото от човешки права...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 95. 95 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#94] от "logika":

  Пак ми говорите за облекло. А аз не говорех за това. Жалко за вас и за кариерата ви, ако съдите за хората по облеклото.

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 96. 96 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 479 Неутрално

  [quote#94:"logika"]ЕДИНИЦИ ЖЕНИТЕ, КОИТО НЕ СА СЪГЛАСНИ ДА ГИ ПРЕГЛЕЖДА ЛЕКАР- МЪЖ ЗАРАДИ РЕЛИГИОЗНИТЕ СИ УБЕЖДЕНИЯ[/quote]

  Това не е вярно. Или може би сте направили проучване и сте ги броили?

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 97. 97 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#92:"bricky"]Между другото, такива бурки и в Германия мнооого рядко ще видите.[/quote] Рядко - друг път! Лично ги видях с очите си- кой сега ме лъже- Вие или моите очи? На кого да вярвам - на Вас или на очите ми? Освен това- австрийският лекар започна да мисли над възможността да премести кабинетът си, когато САМ, ЛИЧНО се разходи по бул. Витоша тук, в София и не видя НИТО ЕДНА жена с бурка- беше летен следобед преди 1 година.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 98. 98 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#94] от "logika":

  С всяко следващо мнение само затвърждавате колко сте тесногръда и късогледа. Но не се бойте, закопавайте се колкото искате. Аз нямам желание да водя безсмислен спор с човек, който ми твърди неща, които си изсмуква от пръстите - например колко била бройката на жените, които не желаели да се прегледат заради религиозни убеждения. И как в Европа имало основно африканска култура и африканци. Като спрете да си измисляте, тогава може да говорим.

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 99. 99 Профил на bricky
  bricky
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#97] от "logika":

  Била сте веднъж в Германия и сте видяла жена с бурка. Голяма работа! Това не променя факта, каква рядкост са да се видят. Аз съм видял жена с бурка в Кърджали. На вас ли да вярвам или на ОЧИТЕ си?

  Инвазията на армия може да бъда спряна. Инвазията на идеи не може.
 100. 100 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#96:"bricky"]Това не е вярно. [/quote] Ми вярно е, колкото и да не Ви харесва, защото 85% от населението на България са от етническата група "българи" и за българите е обичайно да се интересуват не от това дали лекарят е мъж или жена, а дали е добър диагностик, дали наистина ще им предпише правилното лечение за заболяването им и дали ще им предпише лекарства, които са им по "джоба"!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK