Европарламентът е финансирал с 600 000 евро неонацистко сдружение

Европарламентът е финансирал с 600 000 евро неонацистко сдружение

© Скрийншот от https://alliance-for-peace-and-freedom.com/Европейският парламент е финансирал общо с 600 000 евро крайнодясна партия, чиито членове са неонацисти и бивши участници в терористични организации, пише шведското списание "Експо".


Става въпрос за Алиансът за мир и свобода – обединение на няколко европейски национални партии, която според "Експо" включва европейски нацисти, фашисти и отричащи холокоста. Самата партия твърди, че е против ислямизацията на Европа и "ционистката агресия" и се противопоставя на санкциите срещу Сирия и Русия, освен това поддържа добри връзки с властите в Беларус.


Алиансът и членовете му
Председател на алианса е Роберто Фиоре – осъден за тероризъм и свързан с италианската фашистка групировка NAR (Nuclei Armati Rivoluzionari) според медията. В края на 70-те и 80-те NAR е извършила няколко терористични нападения, а двама нейни членове са осъдени за взрива на жп гарата в Болоня, който уби над 80 души. Според базата данни на Станфордския университет NAR е била една от "най-големите и агресивни десни терористични организации" в Италия по това време.


След тази атака Фиоре е напуснал Италия и е прекарал следващите 20 години във Великобритания, макар че е бил осъден задочно на 9 години затвор за организиране на въоръжена групировка и притежание на експлозиви. Върнал се е в родината едва след изтичането на давността на престъпленията, пише "Експо". Тогава е основал фашистката партия Forza Nuova, на която още е лидер. През 2008 г. Фиоре успява да стане евродепутат. Сега Forza Nuova не е представена в италианския парламент.


Генералният секретар на алианса е шведът Стефан Якобсон – бивш лидер на неонацистката "Партия на шведите" (Svenskarnas parti). Тя е съществувала между 2008 г. и 2015 г., когато се е разпаднала заради липса на членове. Едно от основните ѝ искания е било шведско гражданство да се дава само на индивиди със "западно генетично и културно наследство".


Член на алианса е и гръцката "Златна зора". През 2015 г. срещу нейни членове и лидера ѝ Никос Михалолиакос започна дело за създаване на организирана престъпна група, извършила поредица от нападения срещу гърци и имигранти – сред убитите бяха местният рапър с леви убеждения Павлос Фисас и пакистанецът Лукман Шахзад през 2013 г.


Германската неонацистка Националдемократическа партия (Nationaldemokratische Partei Deutschlands – NPD) също е част от алианса. В момента Федералният конституционен съд в Германия разглежда иск за забраната на партията. Делото бе започнато от Бундестага с мотива, че NPD заплашва демократичния ред в страната.


Алиансът, обединяващ тези организации, твърди, че "богатото етническо и културно разнообразие на човешкия род" трябва да бъде опазено от "хомогенизиращите тенденции" на глобализма, политическите догми и технологиите.


"В Европа преминахме от старите несправедливости на дискриминацията, расизма и презрението към малцинствата в огледални дискриминация, расизъм и презрение към местното мнозинство", пише в сайта на Алианса.


Защитаваме мира и сме против опитите за създаване на ненужна враждебност спрямо "източната част от европейската цивилизация", пише в сайта ѝ.


Финансирането


През януари алиансът е получил 400 000 евро като грант, предназначен за европейска политическа партия от ЕП, а свързаната с него германска организация Europa Terra Nostra е получила 197 625 евро от ЕП под формата на грант за политическа фондация, показват документите на европарламента.


Сред условията за получаване на грантове е бенефициентите да спазват принципите за свобода, демокрация, зачитане на човешките права и основните свободи и върховенството на закона.


Европейските партии, които обединяват различни национални политически сили, дори да не са влезли в ЕП, могат да получат европейски пари, при условие че са представени в поне една четвърт от страните членки или ако депутати от членуващи в тях партии присъстват в ЕП, в националните или регионални парламенти (алиансът има четирима евродепутати).


Списание "Експо"


Списанието излиза четири пъти годишно и съдържа предимно разследвания на националистически, расистки, антидемократични, антисемитски и крайнодесни движения и партии. Зад него стои фондация "Експо", основана през 1995 г. с цел да се бори с подобни организации.


Сред създателите ѝ е шведският журналист Стиг Ларшон, който стана световноизвестен с романите си от поредицата "Милениум" - "Мъжете, които мразеха жените", "Момичето, което си играеше с огъня" и "Взривената въздушна кула".

Коментари (47)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Ослик, суслик, паукан
  Ослик, суслик, паукан
  Рейтинг: 450 Неутрално

  Айде сега да финансира и една джихадистка партия и сме всичко ще е перфектно.

  I had a dream, Joe
 2. 2 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 583 Неутрално

  До коментар [#1] от "Ослик, суслик, паукан":
  в европа има такива партийки като дпс ислямисти са

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 3. 3 Профил на today
  today
  Рейтинг: 953 Неутрално

  Ми да внимават кого финансират!

  Борбата с корупцията в България е като риболова по Discovery. Хващат ги, показват ги, и ги пускат!
 4. 4 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 691 Весело

  В крайна сметка, трябва да има свобода на хората и дори тея хора трябва да имат право да изразят мнение. Щом тава десетки милиони за роми, хомосексуалисти и т.н., би бил дискриминация да не дава и за неонацистите.

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 5. 5 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Ха, ми тия бият на християни.

  Значи фашизъм.
  Просто и ясно.
  Все едно чичко Джордж го е казал...

 6. 6 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2429 Неутрално

  Стиг Ларшон почина много млад и имаше подозрения ,че смъртта му е свързана с някое от разследванията му. Няма да се учудя ,ако е за това.
  А в ЕК работят бюрократи/ справка Пръмова/ .Те гледат формалните критерии и до там. Един куп пари се дават за глупости, например-крепости.

 7. 7 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 534 Неутрално

  До коментар [#5] от "theanalyser":

  бият на олигофрени, не на християни. Не би трябвало нито те да бъдат финансирани, нито комунисти, нито никой.

 8. 8 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 2429 Любопитно

  До коментар [#5] от "theanalyser":

  А ти прочете ли за атентата с 80 жертви?

 9. 9 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 604 Неутрално

  Е та те дават пари на Украйна, където горят живи хора, та още едни фашисти или джихадисти (ДОСТ?) няма да профинансират.

 10. 10 Профил на polux
  polux
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Неотдавна в ЕП изслушваха и ръкопляскаха невежо и на българския фашизоид и антисемит Дянко Марков, заведен там от неизвестни апологети...

 11. 11 Профил на Dimitar Kunev
  Dimitar Kunev
  Рейтинг: 842 Неутрално

  Що е фашизъм? На практика фашизъм в Българско има най-вече срещу българите.

 12. 12 Профил на ungeheuer
  ungeheuer
  Рейтинг: 534 Неутрално

  Но иначе трябва да призная на Дневник, че се превръщат в ерзац версия на Гардиън. Защо не споменат, че Ларшон е тотален комунист, обучавал терористи като по-млад, и списание експо си е комунистическа пропаганда, която заклеймява както истински фашисти, така и всички, които не им харесват. Иначе книгите са му хубави

 13. 13 Профил на NicK
  NicK
  Рейтинг: 488 Неутрално

  Голям резил.. - да си вземат парите обратно!

  Да разкараме статуквото - ГЕРБ, АБВ, ДПС, БСП, ПФ, за да остане държава в България!
 14. 14 Профил на theanalyser
  theanalyser
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  #8
  Ти не разбираш ли, че огромният брой мюсюлмани, които сега влизат в Германия ще подхранят фашизма. Това е проблемът, не някакви си 600 х. евро. Германия е предвидила 20 млрд. евро за тях, как мислиш, че ще го приеме редовият гражданин...

 15. 15 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Весело

  "Европарламентът е финансирал с 600 000 евро неонацистко сдружение" БРАВО- така и трябва След като част от шофьорите им са били терористи от даеш, защо да не "захранят" финансово и другата крайна фаза

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 16. 16 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Весело

  "..., а свързаната с него германска организация Europa Terra Nostra е получила 197 625 евро от ЕП под формата на грант за политическа фондация, показват документите на Европарламента..." И какво стана сега? ГЕРМАНЦИТЕ, А НЕ ИЗТОЧНОЕВРОПЕЙЦИТЕ СА РАСИСТИ, НЕОНАЦИСТИ, КСЕНОФОБИ И ФАШИСТИ! Ще ми се на навра този материал в муцуната на дойче веле и меркел- хууубаво да се видят в това огледало

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 17. 17 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#13] от "NicK":Защо? Нима е редно шофьорите им да са ислямски терористи, а да не отпуснат малко парички и за неонацистите?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 18. 18 Профил на andreas_hofer
  andreas_hofer
  Рейтинг: 1170 Любопитно

  Европейските институции стават все по-неадекватни. Финансиране на фашисти-рублофили, наемане на джихадисти като шофьори на евродепутати и чистачи на ЕП, работници по летищата... Това се казва "затегната политика за сигурност по брюкселски."

  Комунизмът и неговите мутации са проклятието на съвременна България
 19. 19 Профил на Гъз, ти си нашето знаме!
  Гъз, ти си нашето знаме!
  Рейтинг: 647 Неутрално

  "В Европа преминахме от старите несправедливости на дискриминацията, расизма и презрението към малцинствата в огледални дискриминация, расизъм и презрение към местното мнозинство", пише в сайта на Алианса.

  Само това ми е достатъчно да ги подкрепям с две ръце.

  Следването на троловете е сигурно като следването на парите.
 20. 20 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Както написах- време е ЕС да се разцепи на 2 - източноевропейците да си направим свой ЕС, в който да имаме единна рестриктивна имиграционна политика, свое мини НАТО, свой шенген и да въведем ВИЗИ за ЕС- 1 - гражданите на 'старите" ЕС държави. Няма да приемаме еврото, ще си оставим паричната политика в суверенитета на всяка държава, и няма да участваме в създаването на СЕЩ/ съединени европейски щати/, защото до 7-8 години ВСИЧКИ африканци и араби вече ще са се заселили в ЕС-1 и ще са установили там шериата като правна система и форма на държавно управление.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 21. 21 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  "...Защитаваме мира и сме против опитите за създаване на ненужна враждебност спрямо "източната част от европейската цивилизация", пише в сайта ѝ..." Че ако се борят за това, защо българите да не се запишем за техни членове? Какво точно расистки и неонацистко има в цитата?

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 22. 22 Профил на ceci_
  ceci_
  Рейтинг: 604 Неутрално

  До коментар [#20] от "Логика":

  Ти "уби вожда" общо-взето възкреси СИВ и Варшавския договор. Само че за възможността да работят в ЕС половината българи ще те качат на кол без да се замислят... и в някаква степен са прави за жалост.

 23. 23 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Неутрално

  След като са регистрирани имат равни права с която и да е групировка от партии. Затова е демокрацията.

 24. 24 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  "Алиансът, обединяващ тези организации, твърди, че "богатото етническо и културно разнообразие на човешкия род" трябва да бъде опазено от "хомогенизиращите тенденции" на глобализма, политическите догми и технологиите."

  Това откога се води за нацизъм? Или всеки, който не е мулти-култи е нацист?

  "В Европа преминахме от старите несправедливости на дискриминацията, расизма и презрението към малцинствата в огледални дискриминация, расизъм и презрение към местното мнозинство", пише в сайта на Алианса.

  Това пък е най-сбития и ясен начин да се обобщи трансформацията в последните години. Либерастите - новите фашисти!

  "Защитаваме мира и сме против опитите за създаване на ненужна враждебност спрямо "източната част от европейската цивилизация", пише в сайта ѝ."

  Това не е ли правилен подход на фона на всичко, което се случва в Белгия и Франция??? Пак ли за нацизъм се води и това?

 25. 25 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#20:"Логика"]защото до 7-8 години ВСИЧКИ африканци и араби вече ще са се заселили в ЕС-1 и ще са установили там шериата като правна система и форма на държавно управление.[/quote]

  До коментар [#20] от "Логика":

  Толерасто-фашистите това не искат да го проумеят. Не се хабете, докато не стане реалност това в Западна Европа никой няма да си мръдне пръста да спре процеса. Късно е. Прекалено късно.

 26. 26 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 740 Неутрално

  "След тази атака Фиоре е напуснал Италия и е прекарал следващите 20 години във Великобритания, макар че е бил осъден задочно на 9 години затвор за организиране на въоръжена групировка и притежание на експлозиви. Върнал се е в родината едва след изтичането на давността на престъпленията"

  Как си го обяснявате това? Не могат да го екстрадират от Англия?
  Просто, показва разликата в степен на демокрация. В държава в която не забраняват която и да е партия - има демокрация. В държава в която има забранени партии - няма демокрация.

 27. 27 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#22] от "ceci_": Абсурд- къде съм писала, че искам завръщане на социализма и тоталитаризма?!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 28. 28 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4053 Любопитно

  "Председател на алианса е Роберто Фиоре – осъден за тероризъм и свързан с италианската фашистка групировка NAR (Nuclei Armati Rivoluzionari) според медията. В края на 70-те и 80-те NAR е извършила няколко терористични нападения, а двама нейни членове са осъдени за взрива на жп гарата в Болоня, който уби над 80 души. Според базата данни на Станфордския университет NAR е била една от "най-големите и агресивни десни терористични организации" в Италия по това време."

  Тоя цитат е добре да го прочетат всички форумни крайно десни псевдодемократи, които отричат факта, че има и крайно десни терористични организации.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 29. 29 Профил на boby1945
  boby1945
  Рейтинг: 838 Весело

  Голяма работа.......
  Това да му е кусура на ЕС цитирам: "... Европейският парламент е финансирал общо с 600 000 евро крайнодясна партия, чиито членове са неонацисти и бивши участници в терористични организации, ..."
  ЕС 4финансира" частично финансира с милиарди и катастрофите Афганистан 2001, Ирак 2003, Арабска пролет 2011 от които начинания сега си пати в първо лице, единствено число,, "наля" милиарди в далаверата Гърция и продължава да налива, вие се циганите за едни 600 000 евро ......

  Don't worry, be happy now! Boby said. ЕС е вреден за вашето здраве, дръпнете сиджимката овреме, да не плачкате като 1944 година....
 30. 30 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#29] от "boby1945":

  Е довижях веднъж да ти сложа и аз един голям плюс!

 31. 31 Профил на chicago514
  chicago514
  Рейтинг: 2028 Неутрално

  Самата партия твърди, че е против ислямизацията на Европа и "ционистката агресия" и се противопоставя на санкциите срещу Сирия и Русия."Те фашистите и комунистите са били винаги в един и същи строй.

 32. 32 Профил на yoankata
  yoankata
  Рейтинг: 426 Неутрално

  [quote#28:"Иво"]В края на 70-те и 80-те NAR е извършила няколко терористични нападения, а двама нейни членове са осъдени за взрива на жп гарата в Болоня, който уби над 80 души. [/quote]
  Ибили 2-3ма съдии и 80 човека на гара. Контрастирай със сегашните ислямисти - на социалистите това са ви домашните любимци. Та ислямистите изтребват по толкова хора на седмица. Тия лузъри от НАР толкова им били постиженията като цяло, гаси некадърните терористи!

  [quote#28:"Иво"]крайно десни псевдодемократи, които отричат факта, че има и крайно десни терористични организации.[/quote]
  Душко, никой не го отрича това, поне не съм видяла. Това което ни дразни е, че всеки консервативен или поне малко по-дясно от център веднага му лепите етикета крайно десен. Изтъркахте се вече, като латерни сте. Нормирахте крайно-лявото като единствено правилно и меродавно. Затова не можем да ви траем вас левите. Щото сте същоте фашисти като нацитата едно вереме. Нацитата са ваши 'ора, не мога да разбера какво все се отричате от вашите братя национал-социалисти; вие интернационал-социалистите зря се отричате и дистанцирате от вашите политически близнаци.

 33. 33 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7181 Неутрално

  " и се противопоставя на санкциите срещу Сирия и Русия, освен това поддържа добри връзки с властите в Беларус."
  А Русия с колко ги е подпомогнала.

 34. 34 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4053 Любопитно

  [quote#32:"yoankata"]Душко, никой не го отрича това, поне не съм видяла. [/quote]

  Душко, аз пък съм виждал много такива съфорумци, които твърдят точно това.... че нямало крайно десни терористи. Мога и да ти посоча конкретно име за когото си спомнял, че е твърдял подобна глупост... казва се Геогри (аватара му е някаква маймунка). Та той (но, не е единствения) твърдеше, че всички терористи били или ислямисти или комунисти, което просто не е вярно. Има всякакви терористи.... включително терористи националисти (от всякакви етноси примерно Тамилските тигри в Шри Ланка). Има и терористи, които не са мюсюлмани, примерно в Индия терористи, които са радикални индуисти, или крайно десните ционисти и/или ултрарелигиозни юдеи пак терористи.

  [quote#32:"yoankata"]Нормирахте крайно-лявото като единствено правилно и меродавно. [/quote]

  Кое за тебе е крайно лявото!? За мене това са комунистите, разни троцкисти, маоисти и подобни типове. Аз, не съм писал никога, че това е правилното. Лично аз поддържам умерената политическа левица в лицето на европейските ДЕМОКРАТИЧНИ социалистически и социалдемократически партии. Подобни партии има и извън ЕС, но техния брой е по-малък.

  [quote#32:"yoankata"]Затова не можем да ви траем вас левите. Щото сте същоте фашисти като нацитата едно вереме. [/quote]

  Ми, и аз не мога да ви трая вас крайно десните, но трябва, защото в нашия Европейски съюз има политическа толерантност и плурализъм дори и за опасни крайно десни партии и движения и техните симпатизанти като теб например.

  [quote#32:"yoankata"] Щото сте същоте фашисти като нацитата едно вереме. Нацитата са ваши 'ора, не мога да разбера какво все се отричате от вашите братя национал-социалисти; вие интернационал-социалистите зря се отричате и дистанцирате от вашите политически близнаци. [/quote]

  А, това е една голяма и опашата лъжа, която аз всеки път опровергавам с удоволствие! Нацистите НЕ са били нито леви, нито крайно леви! Нацистите бяха ВАШИ ХОРА.... крайно ДЕСНИ РАДИКАЛИ! Истинската автентична левица в Германия (в лицето на ГСДП) БЕШЕ ЗАБРАНЕНА от нацистките изроди, а германските социалисти бяха вкарвани в затвора, концентрационни лагери или директно избивани без съд и присъда! ГСДП ВИНАГИ БЕШЕ политически опонент на нацистките изроди. И накрая, нещо много важно.... нацистката партия взе властта в Германия с подкрепата и помощта на една ДЯСНА КОНСЕРВАТИВНА партия на име DNVP, ето повече информация чети и се образовай, както винаги имаш нужда от това!

  https://makinghistoryatmacquarie.wordpress.com/2013/11/19/from-nil-to-nazi-how-the-dnvp-aided-the-rise-of-the-nazi-party/

  П.П.
  Освен това когато идва на власт Хитлер и неговата крайно дясна партия той е бил активно подпомаган от най-големите германски индустриалци и бизнесмени. Не знам за случай при който едрия частен капитал и бизнес в дадена държава подкрепя крайно леви партии, каквато уж е нацистката, но.... явно на теб и подобни работи ти се привиждат.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 35. 35 Профил на Мизо
  Мизо
  Рейтинг: 590 Неутрално

  Като изключим частичната про-руска позиция, която е продиктувана от липсата на капитали(никой не им отпуска пари, за разлика от другите партии и движения), всичко им е наред на тези партии/алианс, като платформа, т.е. мои хора са

 36. 36 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#16] от "Логика":

  Логика, сигурно ме разбирате, колко ми е трудно да си държа устата затворена в Германия. Добре че е тоя форум да пиша, каквото мисля...иначе щяха да ме вкарат в затвора за полит-некоректно говорене!

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 37. 37 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#36] от "EP":Все още в България може да се пише свободно- пишете винаги, когато желаете. Вие сте българка и този форум е български.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 38. 38 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#37] от "Логика":

  Логика, ето още една статийка против Източна Европа, която излезе току що:
  http://www.welt.de/debatte/kommentare/article154499787/Osteuropas-Angst-vor-dem-Fremden-ist-Heuchelei.html

  Безсърдечието на източно-европейците по отношение на бежанците е нехристиянско и убийствено. От духа на 89-та в Полша и Унгария не е останало нищо, освен това, че получават ЕС-субвенции.

  Ние сме различни и това е хубаво - това казват Прага и Братислава, Любляна, Будапеща и Варшава.

  Европа на две скорости...

  Не е нужно човек да харесва Орбан, но това е гадна, нагла, безсрамна пропаганда!

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 39. 39 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#38] от "EP":Не знам как издържате там- аз не бих могла.[quote#38:"EP"], но това е гадна, нагла, безсрамна пропаганда![/quote] И не само- това е стигматизация на цели европейски народи, само защото си защитават националният интерес и не клякат на меркел!Ако арабски държави правят такава пропаганда срещу ЕС- да- разбираемо е, но "велт" де факто нарушава ЕС договори с тези статии....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 40. 40 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#38] от "EP":
  "....Das andere Argument wirkt indessen glaubhafter: dass man weder Burka noch "Molenbeek" noch Terrorzellen haben möchte, ist völlig legitim. Länder wie Polen, dessen Staatlichkeit über Jahrhunderte hinweg nicht existierte, oder Ungarn mit dem (bewusst lebendig gehaltenen) Trauma des immensen Landverlustes nach dem Vertrag von Trianon haben nun einmal historische Sensibilitäten – "gerade wir Deutsche" (wie Helmut Kohl sagen würde) sollten diese ernst nehmen...." Тези се изживяват като съдници на европейската история и се подиграват с историята на Полша и Унгария, а нас сигурно направо ни псуват! Благодаря, че ми отворихте очите за германската ксенофобия и расизъм!!!!!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 41. 41 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2277 Неутрално

  и се противопоставя на санкциите срещу Сирия и Русия, освен това поддържа добри връзки с властите в Беларус.
  ----------------
  Тези десни ли са или леви?

 42. 42 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 740 Неутрално

  Защо не поместите някоя статия с данни колко милиони ЕС дава на арабските терористични организации и на разни крайно леви организации за борбата им срещу Израел! Ще има доста изненадани от това какви суми са похарчени за това, вместо за оправяне на положението в Европа.

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 43. 43 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  "В Европа преминахме от старите несправедливости на дискриминацията, расизма и презрението към малцинствата в огледални дискриминация, расизъм и презрение към местното мнозинство"
  ****************************

  А нима не е вярно? Кое му е нацисткото на това изказване¿ В Европа всячески се насърчава положителната дискриминация - мачкане на мнозинството в полза на малцинствата, обаче ако някой позволи да го каже на висок глас, моментално го обявяват за нацист! Що за безумие!

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 44. 44 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#42:"Magen David"]Защо не поместите някоя статия с данни колко милиони ЕС дава на арабските терористични организации и на разни крайно леви организации за борбата им срещу Израел![/quote]

  Достатъчно ще е само да съобщят колко милиарди годишно изливат в Газа.

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 45. 45 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#42] от "Magen David":


  До коментар [#44] от "Умерена джихадистка с канибалски наклонности":

  Искате да кажете, че данъците, които плащам...

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 46. 46 Профил на Magen David
  Magen David
  Рейтинг: 740 Неутрално

  До коментар [#45] от "EP":

  Точна така. Може би не знаете че спонсирате ислямския тероризъм!

  Не казвай не мога. Действай! За да успееш, първо трябва да поискаш.
 47. 47 Профил на netolerast
  netolerast
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Това явно е шведския БХК. Нищо чудно, че го препечатват в Дневник...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK