"Брекзит" може да има сериозни последици за сигурността, предупреди Европол

Директорът на Европол Роб Уенрайт.

© Associated Press

Директорът на Европол Роб Уенрайт.Ако Великобритания реши да напусне ЕС, това ще има сериозни последствия по отношение на сигурността, заяви директорът на европейската полицейска агенция Европол, цитиран от "Ройтерс".


"Ако бъде изложена на риск която и да било част от рамката за международно полицейско сътрудничество и обмен на разузнавателна информация, на които Великобритания сега разчита, това несъмнено може да има последствия", каза пред "Ройтерс" Роб Уейнрайт.


"Смятам, че някои доста сериозни последици за сигурността са налице и сега", добави той.
"Ако приемем, че ЕС наистина обезпечава значителна част от сигурността ни, то дискусията се прехвърля към въпроса как да смекчим потенциалната загуба, така че да се ограничат евентуални щети, отбеляза Уейнрайт.


На 23 юни Великобритания трябва да реши на референдум дали да остане в ЕС.


Уенрайт допълни, че не е убеден, че всички терористи, отговорни за атентатите в Париж и Брюксел, са били арестувани.


На 22 март при самоубийствени атаки на летище "Завентем" и в метростанция "Малбек" в белгийската столица загинаха 32 души. Няколко месеца по-рано – на 13 ноември – атентатите в Париж отнеха живота на 130 души.


"Не съм съвсем убеден", отговори директорът на Европол на въпроса дали всички организатори са били задържани. "Причината е, че разполагаме с частична разузнавателна картина кои точно са участвали и къде се намират", добави той.


В изказване в кулоарите на състояща се в Лондон конференция по сигурността Уейнрайт каза, че не е убеден, че не се подготвят нови атаки.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (25)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на In my world
  In my world
  Рейтинг: 627 Неутрално

  гнусния остров да но да се махне за да стане интересно

  In many wars between the CIVILIZED MAN and the SAVEGE.Support Civilized man defeat the terror(islam)
 2. 2 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Изглежда има предвид МI-6....

 3. 3 Профил на dma12587967
  dma12587967
  Рейтинг: 1800 Неутрално

  Абе ясно е, че ЕС иска повече Англия да остане, отколкото самата Англия иска. Причината е много проста. Държавите които дърпат каруцата остават с една по-малко.

 4. 4 Профил на nv
  nv
  Рейтинг: 1053 Весело

  Умрях да се смея вчера в yahoo на един белгиец, живеещ в Лондон, изкупил всички възможни домейни с име Votetoleave (.com, .org, .co.uk), каквото е мотото на про-Брекситърите, и пуснал на тях линк към парчето на Рик Астли Never Gonna Give You Up.

  "The Queen Is Dead" 30 years anniversary
 5. 5 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3348 Неутрално

  Абе..., да си гласуват и да се свършва с тая драма! Щели да остават, нямало да остават, щели да останат ако им пуснели аванта, за еди какво си, после нещо друго! Знаем, че англичаните са голяма работа, ама вече пресолиха манджата!
  Лично аз си мисля, че вече са пресметнали от кое ще спечелят повече и ще останат! Естествено, винаги когато могат ще мрънкат и ще искат нещо отгоре, за сметка на другите!
  Но..., ако все пак излязат, такъв цирк ще настане на тема визи, пътуване и бизнес, че не е истина просто!

  Бивш tww09306483.
 6. 6 Профил на sto67nes
  sto67nes
  Рейтинг: 1232 Неутрално

  Aбе всяко чудо за три дни....

  Не питай управника,защо е простак,попитай себе си,защо е управник!
 7. 7 Профил на Какузу
  Какузу
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#3] от "napitbratmu":

  Не е точно така, Великобритания е положила много усилия да създаде системите на съюза такива , каквито да обслужват също и предимно интереса на същите (нали дърпат колата, могат да сменят посоката априори). Това означава именно , че системите за които са платили вече така или иначе ще станат недостъпни и ще трябва да се плаща и изгражда наново...това казва и човека. Аз не съм убеден , че британски бизнес е изпаднал в националистични делириуми и в заблудата, че изхода е брексит. Те по телевизора гледат едно , но. Като видят личните документи на работниците си и ведомостите им за заплати...ами опресняват им се нещата.

 8. 8 Профил на Какузу
  Какузу
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#5] от "tww09306483":

  Тоя цирк струва твърдо скъпо и е вече един път платен. И аз смятам , че ще изгубят повече ако излязат, а няма да спечелят особено....освен ако нямат намерение да изграждат нова система, но просто не се афишира, защото не са сигурни в резултата и да не останат между столовете опипват почвата - инсценираме един ексит , виждаме реакциите на и без това разклатения съюз...не зная , но със сигурност не е самоцелно цялото представление.

 9. 9 Профил на asbroad
  asbroad
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#5] от "tww09306483":

  Къде е авантата? В това, че плащат 13-14 милиарда 'членски внос', част от парите от който отиват например за строене на пътища в България? Това ако е аванта, нашето какво е?

 10. 10 Профил на БМЗ
  БМЗ
  Рейтинг: 1330 Неутрално

  Е, Великобритания е остров в единия край на ЕС, какво толкова страшно има за сигурноста?

  Апокалипсисът апокалиптичен
 11. 11 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3348 Неутрално

  До коментар [#9] от "asbroad":

  Нали не си мислите, че тоя членски внос го плащат само, защото много ни обичат? Много повече, макар и непряко, си прибират обратно...!

  Бивш tww09306483.
 12. 12 Профил на asbroad
  asbroad
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#8] от "Какузу":

  'Циркът' се нарича демокрация, в рамките на която гражданите на една страна получават правото да вземат решение, което ги касае.

 13. 13 Профил на asbroad
  asbroad
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#11] от "tww09306483":

  Плащането няма общо с това кой кого обича. Туй не е благотворителност, господине, да не говорим, че и по размер на благотворителност те пак дават повече.
  После, и след вземането Великобритания остава нетен платец на ЕС, от порядъка на 7 милиарда на година.

 14. 14 Профил на Какузу
  Какузу
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#9] от "asbroad":

  Плащат Си техните пътища, нека не го забравяме...авантата е свежата кръв във една система на кръволоци с потекло. Може бинякой белокоси британски предприемачи считат, че новите попълнения отНовите колонии вече стигат, и е време да затворят....обаче според други положението е излязло от контрол ....какво става когато собствениците на бизнес на острова, които не са потомствени велики британци , а са от новата каста предриемчиви гурбетчии поискат работниците от родните си страни?
  Ккво става когато строител загуби обучена и сравнително евтина работна ръка - ще обучаваме англичанчетата как се държи маламашка? А на тях не им се учи за нещ, за които са си имали роби....ако излязат и съюза устои после мисля , че ще се молят за обратното. Ако пдне, ще вдигнат назидателен пръст и ще предложат новия изход.....геостратези в действие, и то от най-добтрите - тия дето накрая в новините езлизат като ни лук яли ни лук мирисали...ам лук садил

 15. 15 Профил на asbroad
  asbroad
  Рейтинг: 418 Неутрално

  До коментар [#14] от "Какузу":

  Хайде моля без фантасмагории. Те че си плащат техните пътища е вярно, ама наред с тях плащат и такивата в други страни. Пълна смехореска е, че видиш ли англичаните не работели, вкл. и неквалифициран труд или специализиран такъв като строителство. Факт е, че заплащането на такивия намалява прорпорционално на броят имигранти наемани за подобна работа. Кой мислиш е вършел такавата работа при значително по-ниското ниво на имиграция във Великобритания през 20-ти век и преди? Далеч по-вероятно е англичанчетата да те обучат как се държи маламашка отколкото обраното.

 16. 16 Профил на Какузу
  Какузу
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#12] от "asbroad":

  Това никой не го спори....спорното е дали на манежа в края на краищата ще гласуват хора с ясната представа какво гласуват или вземат клоун програмата на цирк "Грексит" ....охи, а после охиохи

 17. 17 Профил на Какузу
  Какузу
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#15] от "asbroad":

  Половината свят им работи.....Великобританците са царе в този спорт и не бачкат за нещо, което могат да платят....а и маламашки въртят, само че скоростта и кчеството....ами сигурно имаш поне 5ма строители в Англия, пиитай ги защо началниците им не искат англетата....фантасмагория е да мислиш, че държава, която е лидер в изграждането на системите в съюза, държава която плаща за юо голяма част от тях, която им традиции в експлоатацият на външни ресурсни системи създава съюза така, че да не е най-големия печеливш. Довчера ги винихме за това , а днес да повярваме, че най-големия печелещ НЕ Е и най-големия губещ? Аз не мога да се съгллася с това.

 18. 18 Профил на Какузу
  Какузу
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#15] от "asbroad":

  И още нещо, което пропускаш според мен е факта, че Великобритания , на самия остров е дълго време гара разпределителна - производството е изнесено там където са робите. Когато това свършва не се научават да махат маламашки- измислят нова схема с която да си уредят нещата така както им разбират...защо този път да постъпят различно и от висша каста полубогове да се превърнат в черноработници на шефа..поляк? Едва ли познаваш много англичани...

 19. 19 Профил на Какузу
  Какузу
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#15] от "asbroad":

  И последно, само като закачка за размисъл - масон, не е нито пастир, нито адвокат , нито банкер. Защо професията на строителите е на такава почит в цяла европа и защо са създавани цели градове на преселници строотели...
  Като тезата ми въобще не се концентрира върху строителите, а по скоро върху използваният труд и начин на производство- в Британия е традицинно да се работи на този принцип на взаимстване - когато останеш без производствените си единици от колониите и осъзнаеш че освен злато и овцеи дъжд нямаш нищо ....тогава почват едни лакърдии за това как ще ни направят едно две търговски съюзчета с парите, който инче ням да им напълнят софрите....и като капак старата ние имаме пари и можем да правим всичко, вие трябва да сте благодарни .....а истината е, че фактологически следзагубата на колониите богатите плантатори разбират , че всичко йоето имат е или на банката, или вече под чужд контрол...следващата закачка в тоя ред на мисли е - кои англииски аристократи Сами предлагат данък върху дохода и защо и до ден днешен плащаме този им ход? Колко англйски кораба са се реновирали с тези пари и защо същата сума не се е инвестирала в строителство на заводи и подобряване на уменията на работната ръка на острова? Както и сега - защо да променят тактика която им е осигурило господваощо пположение откакто са били за пръв път коляно на краля? Или има наивници които са вярвали че две държави от много добри чувства ще строят ...и чешма даже да е .... На който и да е народ, и ще наливт излишъци отпусто впрзно...и се набутват за общото благо ...видиш ли даже го предложили сами, какви самаряни....тук въпроса не е дали ще се прецакат ако излязат , а колко ще им струва да оправят щетите...или с други думи ще рабреем истинската цена на магистралите ...

 20. 20 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8164 Неутрално

  Великобритания няма да напусне ЕС.Те са разумни хора.

 21. 21 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Тожа го пражи Америка. Иска да ни разбие ЕС . !?

  Затожа НЕ триабжа да го позжолим . Триабжа да сме единни.

 22. 22 Профил на pro_bono
  pro_bono
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Раздели и владеи !
  Това ни го прави Америка . Иска слаб ЕС . ...........
  Не триабва да го допускаме !!!!!!!

 23. 23 Профил на knb
  knb
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Ако Великобритания не напусне ни чака такова затягане на коланите че сегашното ще ни се види рай. Меркел просто сега се е закротила и показва Европа без конфликти и проблеми и дори пуска пари на периферията.

 24. 24 Профил на knb
  knb
  Рейтинг: 213 Неутрално

  До коментар [#15] от "asbroad":

  В политиката никой по-силен не плаща нито стотинка без да е сигурен че ще му я върнат тройно. Така че спокойно, след като държат банките ще намерят начин да си върнат всичко. И вън и вътре от ЕО.

 25. 25 Профил на onion_jack
  onion_jack
  Рейтинг: 228 Неутрално

  До коментар [#19] от "Какузу":

  Зарежи Англия, ходи се прегледай!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK