Твърда политика към мигрантите и връщане на доверието в ЕС ще са основните теми на Европейския съвет

Твърда политика към мигрантите и връщане на доверието в ЕС ще са основните теми на Европейския съвет

© Tt News Agency, ReutersПо-твърда политика спрямо мигрантската криза и справяне с последиците от Брекзит – това ще бъдат основните теми, които лидерите на Европейския съюз ще обсъдят на срещата си в Братислава в петък, става ясно от писмото на председателя на Европейския съвет Доналд Туск към тях.


"Миналогодишният хаос по границите, ежедневните нови изображения на стотици хиляди души, движещи се безконтролно на континента, уплашиха много европейци. Те чакаха прекалено дълго за действия, които да овладеят ситуацията, като затварянето на пътя през Западните Балкани и сделката с Турция. А вместо това прекалено често чуваха политически коректни изказвания, че Европа не може да бъде крепост, че трябва да остане отворена.


Липсата на бързо действие и на единна европейска стратегия отслаби вярата на гражданите в правителствата им, институциите и учрежденията като цяло, а тя вече бе пострадала от финансовата криза. Жизнено необходимо е това доверие да бъде възвърнато бързо и Брекзит бе ясен пример за това."
"Нямаме време за губене", пише Туск и посочва, че срещата в Братислава ще бъде повратна точка за защитата на външните граници. "Трябва да покажем на гражданите си, че искаме и можем да ги защитим от повторение на хаоса от 2015 г."


За Брекзит и последствията от него


Според председателя на Европейския съвет преговорите с Великобритания по условията за напускането ѝ няма да са единственото предизвикателство, произлязло от юнския референдум.


"Би било фатална грешка да презюмираме, че отрицателният резултат в допитването е чисто британски проблем, че британският евроскептицизъм е симптом на политически отклонения или просто цинична игра на популисти, експлоатиращи социалното недоволство", предупреждава той. Според Туск гласуването е било опит да се отговори на въпросите, които "милиони европейци си задават всеки ден", и Брюксел и страните членки трябва да се изправят пред тях.


Брекзит може да има и глобални икономически последствия, смята той. Доверието към ЕС у работниците, потребителите и предприемачите ще пострада, ако Европа не успее да сключи бързо търговски споразумения, и това ще създаде впечатлението, че напускането на Великобритания е започнало процес на елиминация на ЕС от световния пазар.


Необходимо зло или общо благо


В сравнение с останалите глобални сили ние имаме видими дефицити в "твърдата политика" (отбраната и изпълнителната власт), пише Туск. "Въпреки това няма да превърнем Европейския съюз в единна държава, но ще бъде съдбоносно важно държавите членки да работят по-добре заедно."


"В наши дни на ЕС все повече се гледа като на необходимо зло вместо като на общо благо", твърди председателят на Европейския съвет.


"Между скептицизма на песимистите и евроентусиазма има място за "реален оптимизъм". Той трябва да бъде основан на взискателна диагностика. Трябва да направим всичко възможно, за да се предпазим от прехвърлянето на вина, толкова типично за последните години и толкова безплодно, както и от борбата за най-привлекателни слогани - "по-добре Европа", "по-малко Европа" или "повече Европа". В крайна сметка някой може да приключи нещата с думите "никаква Европа".

Коментари (78)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на xmm
  xmm
  Рейтинг: 1107 Неутрално

  Не знам меркел дали е променила мнението си.

 2. 2 Профил на Иван К
  Иван К
  Рейтинг: 2926 Неутрално
 3. 3 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8612 Неутрално

  Новата гранична служба на ЕС започва работа от 6 октомври, съобщи Съветът на ЕС, който е приел последните решения, необходими за задействането на службата.

  karabastun1@abv.bg
 4. 4 Профил на manu_chao
  manu_chao
  Рейтинг: 531 Неутрално

  В какво се изразява?...... В раздаването на банкови карти на джихадистите, които всеки месец ще бъдат напълвани с евра?
  Или, с орязването на средствата за бедните европейци, за да има за ИДИЛ-ци?
  Защо не блокирате парите на диктаторите на шериатите от Гъфа и да ги разпределите честно, по мюсюлмански на бедните мигранти?
  Ама, халифа, сигурно се превива от смях, гледайки как неверниците хранят онези, дето му точат ножа.

 5. 5 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2759 Неутрално

  От меки политици как да очакваме твърда политика?!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 6. 6 Профил на fresia
  fresia
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Туски пее приспивни песни.В същото време корабите в Италия постоянно захранват ЕС с доставките на Мути,през България и Румъния също младите бради се леят плавно и редовно.
  Новата гранична служба също като Форекс ще кани и обгрижва мургавите.
  Интересното е,че въпросът с бурките бързо се реши без повече драми.Постоянно в медиите ни захранват със снимки и статии за арабски красавици-бизнесдами и нежни заигравки с хиджабите като моден писък.Всеки момент очаквам да започнат да пишат с арабски шрифт.
  Ок,разкарайте ги от тук,Туск,а ние ще ги обичаме и подкрепяме от разстояние.Така става ли?

 7. 7 Профил на Михаил Маринов
  Михаил Маринов
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Време беше да "затвърдите" тази политика.

  marinov1018
 8. 8 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 497 Неутрално

  Според главния ни Турист(президента) тази твърда политика срещу имигрантите е популизъм и политика на 19 век.

 9. 9 Профил на Иван К
  Иван К
  Рейтинг: 2926 Неутрално

  До коментар [#5] от "lz2":
  "От меки политици как да очакваме твърда политика?!"

  Просто е. Трябва да ги сменим.

  подпис
 10. 10 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 322 Неутрално

  На бас, че новата твърда политика ще бъде спазване на Дъблинското и връщането на джихадистите на нас, Гърция и Италия да си блъскаме главите с тях.

 11. 11 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8289 Неутрално

  "Твърда политика", защо толкова време ви трябваше, за да се усетите, накъде отива работата.

 12. 12 Профил на a4kataaa
  a4kataaa
  Рейтинг: 460 Разстроено

  До коментар [#2] от "Иван К":

  За кое браво? Че проспа една година ли? И той е същото едноклетъчно като другите евро бюрократи.

 13. 13 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1618 Неутрално

  Както винаги тромавият ЕС реагира на кризите като ленивец на дърво - докато се осъзнае къде се намира и леопардът го изял. Така беше преди 85 гоини, когато един луд си разиграваше коня навсякъде, въздухът миришеше на война, а европейските държави гледаха и мълчаха. Така е и сега - орди от бежанци две години окупират Европа, изнасилват жени на площади, взривяват бомби в концертни зали, а европейците пак гледат ли, гледат. Но вече явно гледането свърши и това е добра новина за континента. Ще постигнем и още повече успехи, ако бъдат пратени европейски гранични власти по турските граници с България и Гърция. И водните граници да се пазят от военни кораби. Преди 5 века Европа беше пред колапс, но се обедини и смаза ислямската сган при Виена. Днес вървим по същия път. И крайно време е българите да искаме, а не само да се съгласяваме.

  "Виж, приятелю, на този свят има два типа хора - тези със заредените пистолети и тези, които копаят. Ти копаеш!"
 14. 14 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 3495 Неутрално

  Меките политически креатури няма как да да правят твърда политика!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 15. 15 Профил на vagabond66
  vagabond66
  Рейтинг: 1216 Неутрално

  Общи приказки тип "бля-бля!
  А бе другарю Туск, в какво ще се изразява така казаното от вас "по-твърда политика спрямо мигрантската криза " ?!?!?

 16. 16 Профил на Марио Димитров
  Марио Димитров
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Двете са неразривно свързани - твърда политика спрямо мигрантите ще върне доверието в ЕС! Пожелавам им успех ,защото е грехота такъв проект да пропадне заради сбирщина мангали от третия свят! Европа не е приют за социално слаби!

 17. 17 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Не вярвам в общите приказки. Мисля, че има 2 варианта- 1. В България да останем само българите и онези малцинства, които ни уважават, възприемат нашата култура и са много близо до нея и желаят заедно да живеем в мир, да се разбираме и да се трудим; след това да възприемем пряката демокрация, да излезем от ЕС и да не влизаме в никакви други съюзи- като Швейцария, но без разделянето ни на кантони и 2. Създаване на нов ЕС, който да обединява САМО източноевропейските държави и да не изисква никакво прехвърляне към себе си на държавен суверенитет от участниците в него.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 18. 18 Профил на DareDebil
  DareDebil
  Рейтинг: 746 Неутрално

  До коментар [#16] от "amoghasiddhi":

  Няма да пропадне заради тях ,те са само симптом на истинската болест. С и без тях съюзът е обречен, само че с тях лъсват недъзите му по-бързо и ясно

  Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.
 19. 19 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10511 Неутрално

  Добре казано, как обаче ще бъде договорено

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 20. 20 Профил на DareDebil
  DareDebil
  Рейтинг: 746 Неутрално

  До коментар [#10] от "bee":

  Могат да връшат само тези които са регистрирани у нас. Миналите транзит през границата няма как да ни ги върнат. И не всички влезли през гърция са регистрирани там. Те нали затова инженерите бягаха като ужилени за да не ги регистрират в лагерите, щото знаеха че от германия могат да ги върнат там някога.

  Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.
 21. 21 Профил на Марио Димитров
  Марио Димитров
  Рейтинг: 217 Неутрално

  [quote#18:"DareDebil"]Няма да пропадне заради тях ,те са само симптом на истинската болест. С и без тях съюзът е обречен, само че с тях лъсват недъзите му по-бързо и ясно
  [/quote]
  Всяко нещо на този свят си има недостатъци.

 22. 22 Профил на kapitalcho
  kapitalcho
  Рейтинг: 497 Неутрално

  До коментар [#18] от "DareDebil":

  Политиката/по скоро бездействието към емигрантите показва истинската му ефикасност.
  Но защо смяташ че ЕС е обречен ?
  Кои са най големите му слабости и има ли как да бъдат оправени ?

 23. 23 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  “... В крайна сметка някой може да приключи нещата с думите "никаква Европа"...“ Туск , ако евробюрократите не разрушат Европа, Европа ВИНАГИ ще я има! Разбира се, коментарът ми не в стил брюкселски език и думите в него има 1 значение. Много еврочиновници ЛЪГАХА ЕС данъкоплатци, че “повече Европа“ означава по-добре работеща европейска бюрократична машина, която в по-къси срокове да решава административните проблеми на ЕС граждани, докато всъщност имаха предвид незаконното отнемане на определен обем държавен суверенитет от една държава- член на ЕС и незаконното му прехвърляне към ЕК...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 24. 24 Профил на baxter
  baxter
  Рейтинг: 636 Неутрално

  По твърда политика към имигрантската криза, дефицит за "твърда политика". Това зачатъци на разум ли са или поредния блъф. Целия хаос в ЕС беше неизбежен. Твърде дълго бяхме управлявани от хахави политици. На път е не само ЕС да се затрие, но и цяла Европа. Дори и да са някакви наченки на разум не е ли вече твърде късно. Европа се напълни с джихадисти. На каква цена ще бъдат преброени. Може би тази твърда политика ще трябва да бъде наложена с някакъв вид диктатура? Ще могат ли вече да бъдат избегнати граждански сблъсъци, при наличието на толкова много ислям в Европа. Ще се търсят ли виновници, ще започне ли истините да се назоват с истинските им имена. До къде ни доведе манипулативното политкоректно говорене?

 25. 25 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#22:"kapitalcho"]Но защо смяташ че ЕС е обречен ? [/quote]
  1. От юридическа гледна точка , принципите на шериата/ислямската правна система/ и правовата държава , са несъвместими. При положение, че представители и на двата вида правни системи живеят в ЕС и усилено се борят всеки за своята правна система, няма как да просъществува единен ЕС
  2. Подмяна на истинските европейски ценности. Мултикултурализъм спокойно може да означава всички християнски деноминации да живеят толерантно една спрямо друга, защото много често в средновековна Европа това не е било реалност- справка- 100 годишната война
  3. Надут бюрократичен апарат, постоянен ламтеж на ЕК да изземва незаконно, тихомълком, нови обеми държавен суверенитет от своите държави- членове, без това да е гласувано на национален референдум , например...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 26. 26 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 217 Любопитно

  Не твърда политика спрямо мигрантите,а твърда политика срещу ТЕЗИ, КОИТО организираха Мигрантският поход към ЕС!!!
  Там е заровено кучето!!!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 27. 27 Профил на DareDebil
  DareDebil
  Рейтинг: 746 Неутрално

  До коментар [#21] от "amoghasiddhi":

  Когато недостатъците значително надвишават предимствата, както е в случая, няма как да оцелее просто. И ссср имаше предимства.

  Конкурсно начало не означава конкурсен край, другарки и другари.
 28. 28 Профил на pariah
  pariah
  Рейтинг: 1124 Неутрално

  Като знам колко бързодействаща е бюрократичната машина на ЕС, засга приемам това само като приказки с популистки отенък.

  - A witty saying proves nothing. Voltaire
 29. 29 Профил на КОНСТАНТИНОПОЛ
  КОНСТАНТИНОПОЛ
  Рейтинг: 269 Гневно

  Европа е бита карта вече, изцяло виновни са западноевропейските политици. Май на западняците ще им се наложи и те да имигрират в белите колонии на техните предци... западна Европа стана Саудитска Европа.......

 30. 30 Профил на bellend
  bellend
  Рейтинг: 360 Неутрално

  В уплахата си елитът имитира радикални звуци, а имигрантските кервани си вървят. Нови лица или вили, коси и брадви.

 31. 31 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1728 Неутрално

  Година след нашествието, чиновниците решиха да се съберат и тепърва да нищят кризата. Каква завидна, мълниеносна реакция...

  Panta rhei....
 32. 32 Профил на balkantourist
  balkantourist
  Рейтинг: 783 Неутрално

  Извода е: всеки да се спасява поединично!

 33. 33 Профил на Долен лев педал
  Долен лев педал
  Рейтинг: 217 Любопитно

  До коментар [#17] от "Логика":

  Логика късно е вече,и е лудост сега да излезем от ЕС!
  Преди имахме някаква база и икономика,сега всичко това вече го нямаме!Всичко е унищожено,и ако излезем буквално ще си ядем цървулите!Лукановата и Виденовата зима,ще ни се видят като царски банкет,ако излезем!
  Забрави!

  Когато един глупак върши нещо,от което се срамува,той винаги твърди,че това е негов дълг.
 34. 34
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 35. 35 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#33:"Господин Дьорд и неговият слуга Ганьо"]Логика късно е вече,и е лудост сега да излезем от ЕС! [/quote] Не- не мисля така! Ако ЕС се разцепи на 2 части- източноевропейски ЕС и сещ, тогава какъв е проблема да останем в източноевропейския ЕС? Ще имаме обща рестриктивна имиграционна политика, но БЕЗ отдаване на държавен суверенитет, всички държави- членки на новия ЕС могат помежду си да подпишат 2странни договори, че всяка дава право на безвизово пътуване на гражданите на насрещната държава; запазваме си националните си валути, изграждаме митнически и търговски съюз помежду си- пак с двустранни договори между всички държави- участнички и слагаме ВИЗИ с драконовски условия за получаването им на сещ! Не приемаме никакви мюсюлмани- дори и бежанци, слагаме солидна цедка, ясно разграничаваща бежанец от мигрант и т.н.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 36. 36 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 487 Неутрално

  [quote#20:"DareDebil"]Те нали затова инженерите бягаха като ужилени за да не ги регистрират в лагерите[/quote]

  Именно! Имат си добри съветници, които им дават акъли, как да останат завинаги в Западна Европа. Първото условие е - не позволявайте да ви регистрират в друга държава, освен Швеция и Германия. В интерес на истината, бежанците успяха - минимално количество от 2-та и кусур милиона са регистрирани в Гърция, България и Италия.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 37. 37 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#33] от "Господин Дьорд и неговият слуга Ганьо":
  И разбира се, в източноевропейския ЕС няма да има прехвърляне на държавен суверенитет върху самия съюз!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 38. 38 Профил на НА ОРЪЖИЕ, БРАТЯ!!!
  НА ОРЪЖИЕ, БРАТЯ!!!
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Значи искам в цяла Европа да бъдат направени паметници на Свети цар Тервел Български спасителят на Европа от арабския халифат! Ако не е бил той сега в цяла Европа щяха да се правят сю.нети.

  Настане вечер – месец изгрее, звезди обсипят сводът небесен; гора зашуми, вятър повее, – Балканът пее хайдушка песен!
 39. 39 Профил на AModoMio
  AModoMio
  Рейтинг: 1663 Гневно

  Твърдата политика на ЕС трябва да започне от имигрантите на които им е отказано пребиваване в дадена държава моментално да бъдат връщани откъдето са дошли. Не може след отказа който са получили да се оставят свободно да се движат.

  Ако този свят ти е омръзнал, то тогава опитай да го промениш
 40. 40 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 1728 Неутрално

  До коментар [#38] от "Свети цар Тервел Български":

  Така е. Но за съжаление много, много малко хора знаят за Него.

  Panta rhei....
 41. 41 Профил на Petak
  Petak
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Ей това е начина на оцеляване на евробюрократа - прави простотия и надменно обявява всички, които му казват, че е простотия, в неразбиране на европейските принципи. На следващата година критикува бюрократите /т.е. себе си/, че са направили простотия и обявява, че само той ще реши проблема, който сам е създал. И така година след година, след година, докато се пенсионира с почести, огромна пенсия и пози;ия на частен консултант като награда за отдавна получен подкуп.

 42. 42 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1684 Неутрално

  Да се укрепят границите, не значи че ЕС ще престане да дава подслон на бягащите от войни.
  Потокът може да спре само ако Турция, Либия, Египед с помощта на ЕС им осигурят място за пребиваване.

 43. 43 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  ЕС ми прилича на тестовете за интелигентност - мерят нещо си, дето никой не го знае какво точно е. Е, и ЕС гони нещо си по същата схема. Включая самите евродепутати. Веднъж един зевзек (не помня от коя точно телевизия - от немските) интервюира евродепутати. Трябва ли да бъдат изпълнени критериите за намсищоси (не помня). Всички с един глас отговаряха "да, разбира се", а по-многословните обясняваха колко жизненоважни са тези критерии, колко ще е ужасно ако не се изпълняват и от рода. Следващият въпрос беше "назовете 3 от тях". "Ъъъъъъ","извинете, но бързам", "вие какво, изпитвате ли ме", "ами всеки ги знае" - това бяха отговорите. Никой не рачи да ги назове. Като приказките на Туск за "по-малко Европа" и "повече Европа" . Ами Европа си е континент и си е токлова, колкото е. Да беше открехнал за какво точно иде реч, защото тези приказки ги знаем. До болка.

  Мърфи е оптимист!
 44. 44 Профил на mr. wonderworld.
  mr. wonderworld.
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Туск май е минал в лагера срещу Меркел?!

  За съжаление МАЙ ВЕЧЕ е късно.
  Западна Европа и Скандинавия са населени с достатъчен брой мигранти, които ще доведат жените и децата и ще могат да се размножават в геометрична прогресия.
  Това означава, че е въпрос на време мигрантите да достигнат достатъчен брой, който да влияе на политиката и социалния живот на Западна Европа .

  Планът Меркел включва хибридизация на това население. Не знам дали ще успее, дали си струва, дали ще е за добро.

  Но знам, че трябва да се настройваме за съсед Западен Арабистан.

  In my Wonderworld each sleeping vision is so real.
 45. 45 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 426 Неутрално

  За ТВЪРДА ПОЛИТИКА спрямо причините на миграцията - нито думица.
  Страхливи мерзавци.

  властта ражда паразити
 46. 46 Профил на Николай Теллалов
  Николай Теллалов
  Рейтинг: 426 Неутрално

  До коментар [#25] от "Логика":

  Стогодишната война не е на религиозна основа

  властта ражда паразити
 47. 47 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#43:"султана глаушева"]Да беше открехнал за какво точно иде реч,[/quote] На брюкселски език “повече Европа“ означава една държава да отдаде обем от държавният си суверенитет на ЕК в точно определена област, която преди това НЕ Е описана в договорите за ЕС- с две думи- дайте си държавния суверенитет!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 48. 48 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Любопитно

  До коментар [#46] от "Николай Теллалов":Уууффф- разбира се, че бъркам- 30годишната война!
  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D1%80%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D1%81%D0%B5%D1%82%D0%B3%D0%BE%D0%B4%D0%B8%D1%88%D0%BD%D0%B0_%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0 ...Първоначално, войната започва като религиозен конфликт между протестанти и католици в Свещената римска империя, въпреки че споровете относно вътрешната политика и баланса на властта в империята изиграват съществена роля....Тридесетгодишната война (1618 – 1648 г.) е един от най-пагубните конфликти в европейската история....

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 49. 49 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3835 Весело

  Потокът може да спре само ако Турция, Либия, Египед с помощта на ЕС им осигурят място за пребиваване.
  =========
  Хубави думички но само думички До коментар [#42] от "half_truth":

  Bukalemun
 50. 50 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 3539 Неутрално

  До коментар [#41] от "Petak":
  Че защо да не го прави, след като всеки си затваря очите? В това число ти и аз. Като в приказката за лудия и зелника. Всеки народ си заслужава управляващите го.

  Мърфи е оптимист!
 51. 51 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3835 Неутрално

  6 октомври
  ===========
  Запомни я много добре тази дата. До коментар [#3] от "karabastun":

  Bukalemun
 52. 52 Профил на proza
  proza
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  ""Нямаме време за губене", пише Туск и посочва, че срещата в Братислава ще бъде повратна точка за защитата на външните границ"
  Сетиха се най-сетне да затегнат контрола по границите. Това е нещо, което се разбира от само себе си, но на евролидерите им трябваше година, за да го проумеят.

 53. 53 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  Управляващите ЕС наивници се опитват да влязат в кожата на набиращите сила десните популисти, като си служат с тяхната реторика. Е, няма да стане, г-да евробюрократи. Ще трябва да се постараете повече, за да спечелите доверие, т.к. засега се дъните.

 54. 54 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1899 Неутрално

  "По-твърда политика спрямо мигрантската криза и справяне с последиците от Брекзит – това ще бъдат основните теми, които лидерите на Европейския съюз ще обсъдят на срещата си в Братислава в петък," Начин за нищо неказване .

  По- твърда с би трябвало да означава , че сега ПОЛИТИКАТА срещу кризата е твърда , много твърда или супер твърда . Но тъй като очевидно не върши работа , трябва да бъде по твърда .Сега остава да се реши на високо ниво да се реши КОЛКО да бъде по- твърда. Предстои нова говорилня . А беше време , когато България е пазила външната граница на част от днешната Европа , която се тресе от страх пред някакви си приоданци . Просто е - трябва само да се съпоставят двата начина на охрана и да се избере ефикасния . Без витиевати уговорки . Докато се ораторства , мигрантите трупат опит , окопават се на терена които са заели и нямат ама никакво намерение да напускат обетованата за тях земя . А на който не изнася - да се изнесе . Скоро ще започнат и такива съвети към местните .

 55. 55 Профил на thepirineagle
  thepirineagle
  Рейтинг: 740 Любопитно

  Дотук добре. Забелязваме някаква еволюция на думи по върховете на ЕС,но някак си ако може малко повече конкретика.....
  И разбирам ,че Туск се опитва да лавира дипломатично,но всъщност една бъдеща "Държава Европа" ,евентуално на конфедеративен принцип, и независимо как се нарича ,е единственото рационално решение и развитие за по-голямата част от континента. Другото са залъгалки за хора все още живеещи в 19-ти и 20-ти век.....

 56. 56 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1899 Неутрално

  " Жизнено необходимо е това доверие да бъде възвърнато бързо и Брекзит бе ясен пример за това."

  Пример за кое ? Дали пък Брекзит е послужил ЗА ВРЪЩАНЕ ДОВЕРИЕТО в ЕС ? То, ако е така , да екзитират още няколко страни , та доверието да стане желязно .

 57. 57 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 8612 Любопитно

  До коментар [#51] от "eti":

  К'во да я запомням бе, аркадаш ?
  Да не си мислим , че нещо ще стане освен - Издухани БЮРОКРАТИ - НОВ СЕЗОН !!!

  karabastun1@abv.bg
 58. 58 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1899 Любопитно

  Въпреки това няма да превърнем Европейския съюз в единна държава, но ще бъде съдбоносно важно държавите членки да работят по-добре "

  Интересно , как ще се създадат ЕДИННИ въоръжени сили , ако няма единна държава ? От всяка държава по един взвод ? С по един старшинка .... .

 59. 59 Профил на volarok
  volarok
  Рейтинг: 2002 Неутрално

  [quote#38:"Свети цар Тервел Български"]Ако не е бил той сега в цяла Европа щяха да се правят сю.нети.[/quote]Вкл. женски такива
  http://www.dnevnik.bg/sviat/2016/08/17/2812889_vsichki_jeni_po_sveta_triabva_da_budat_obriazani/

 60. 60 Профил на Bicho Raro
  Bicho Raro
  Рейтинг: 1411 Весело

  Швейцарци изобретиха антимюсюлмански влак:
  https://twitter.com/angelesuc1/status/776067961748684800?lang=es

  "Tolerance is a crime when what is tolerated is evil or sin" - Thomas Mann
 61. 61 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  Виктор Орбан поведе унгарците в битка за национално и човешко достойнство, натисна банките и монополите, свали режийните разходи с 30 %, лихвите по кредитите – наполовина и твърдо вярва, че Европа не трябва да се превръща в котел за претопяване по американски тертип.

  Сега Орбан дойде в България и Бойко Борисов се отърка о него. Двамата имат сходни характерологични и в някаква степен дори физически особености. Но Бойко Борисов, както и всички преди него, няма тази сила и убеденост да осъди комунизма и комунистите, както го направи безапелационно Орбан.

  Да напише в едно просто изречение – Българската комунистическа партия е виновна за престъпленията, извършени по време на комунистическия режим - унищожаването, със съветска помощ, на младата българска демокрация, убийствата на мирни граждани, задлъжняването на страната, принудителния труд и издевателствата над цивилни.
  Унгарците го направиха. И затова Унгария върви напред.
  А ние се въртим като краставо червено куче около опашката си.
  И поради липса на други – френският посланик, говори това, което трябва да каже българският министър-председател.

 62. 62 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1899 Любопитно

  [quote#33:"Господин Дьорд и неговият слуга Ганьо"]Преди имахме някаква база и икономика,сега всичко това вече го нямаме!Всичко е унищожено,и[/quote]

  Та кога , викаш , сме го имали това , дето сега го нямаме ? И не може ли по- подробничко ? Щото се си мисля че България се е родила на 10 , а преди това е било хаос . Като в Космоса . Даже така се и пееше - Утре започва от днес . Демек след големия взрив . Дето издухал тази икономика , дето споменаваш.

 63. 63 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#59] от "volarok": Женското обрязване е прогласено за престъпление в ЕС.

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 64. 64 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Весело

  До коментар [#60] от "Умерена джихадистка с канибалски наклонности":Хахахах- много е сладък!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 65. 65 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  [quote#58:"papyre"]Интересно , как ще се създадат ЕДИННИ въоръжени сили , ако няма единна държава ?[/quote] Искат да ни натресат сещ, но не са познали! Може да съм крайно разочарована от германците, но нямам нищо против съществуването на германия и така - с всяка друга европейска държава! Европа не е Азия или Америка- тук обичайно държавите са възникнали/ възстановени на етнически принцип, на основание, че ЕДНА ИЛИ ДВЕ народности/ етнос/ са създали своя държавна територия, на която говорят на своя език! Така, че- колкото и да се опитват да премахнат този факт, нищо няма да постигнат!

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 66. 66 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 1899 Неутрално

  [quote#55:"thepirineagle"]И разбирам ,че Туск се опитва да лавира дипломатично,но всъщност една бъдеща "Държава Европа" ,евентуално на конфедеративен принцип, и независимо как се нарича ,е единственото рационално решение и [/quote]

  Много си прав , но кажи направо че е необходимо да се върне системата на Социалистическия блок и СИВ. Стига акулите в ЕС да се съгласят да организират икономиката таке , че ВСЯКА страна да има осигурени отрасли за развитие , които да носят просперитет на отделните държави , но същевременно и на общоевропейския такъв . С една дума - да осигури СИГУРНОСТ на всяка държава за развитието й , тогава сигурността на Съюза идва от самосебе си . Но от зъбите на акула хапки не изпадат . А ако речеш да измъкнеш някоя ...

 67. 67 Профил на Wagner
  Wagner
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Хубаво, ще видим какво ще излезе след срещата в Братислава. Ако се съди по разводнените приказки на Юнкер вчера и по описаните в статията горе също такива на Туск, май ще е поредното празнодумство и не можем да очакваме нищо реално.
  ЕС е неспособен да защити Европа от нашествието, организирано от силната неолиберална върхушка, взела властта в САЩ и диктуваща политиката на евробюрократите.

  Знанието е велика сила. Само незнанието може да до обори.
 68. 68 Профил на fresia
  fresia
  Рейтинг: 374 Неутрално

  До коментар [#65] от "Логика":++
  Мисля,че го разбраха вече(че не става).
  Заразиха ни с мултикулти и ни тестваха с най-дивите пришълци.
  В резултат УК напусна,Швейцария си оттегли заявлението за присъединяване,Вишеград,Австрия,Сърбия са анти-Меркел,Франция след изборите ще е друга,България и Гърция са скрити лимонки...опитът се провали и шефовете на Меркел ще трябва да мислят друго.


 69. 69 Профил на Логика
  Логика
  Рейтинг: 1316 Неутрално

  До коментар [#68] от "fresia": Не мисля, че това идва от американците. Те не са толкова влиятелни. Мисля, че си е чисто германска завера с примеси от ООН...

  ЗЗД Чл. 49. Този, който е възложил на друго лице някаква работа, отговаря за вредите, причинени от него при или по повод изпълнението на тази работа
 70. 70 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 487 Весело

  До коментар [#51] от "eti":

  На 6-ти октомври ще провъзгласите Ердоан официално за султан?

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 71. 71 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 487 Неутрално

  [quote#54:"papyre"]А на който не изнася - да се изнесе . Скоро ще започнат и такива съвети към местните . [/quote]

  Тези съвети са много отдавна факт! Както и съвети да се избират други маршрути до училище, ако по настоящия има бежанци, които тормозят децата.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 72. 72 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 3957 Неутрално
 73. 73 Профил на eti mehter
  eti mehter
  Рейтинг: 3835 Весело

  Ся датата не касае Турция.
  А Ердо си е наш . На никого не го даваме До коментар [#70] от "EP":

  Bukalemun
 74. 74 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 487 Весело

  До коментар [#73] от "eti":

  Слава Богу!

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 75. 75 Профил на trial_jezz
  trial_jezz
  Рейтинг: 528 Разстроено

  [quote#6:"fresia"]Новата гранична служба също като Форекс ще кани и обгрижва мургавите. [/quote]

  За съжаление сте крайно права:

  http://video.genfb.com/1369873983024483

  “Those who love peace must learn to organize as effectively as those who love war.” ― Martin Luther King Jr.
 76. 76 Профил на trial_jezz
  trial_jezz
  Рейтинг: 528 Любопитно

  [quote#61:"Арон"]Да напише в едно просто изречение – Българската комунистическа партия е виновна за престъпленията, извършени по време на комунистическия режим[/quote]

  Как да го напише, като повече от половината ГЕРБ-аджии са рода и наследници на "активни борци срещу фашизма и капитализма"? Все потомствени комунета, на мнозина от които само имената им са български, но етноса не.

  “Those who love peace must learn to organize as effectively as those who love war.” ― Martin Luther King Jr.
 77. 77 Профил на Lemmy
  Lemmy
  Рейтинг: 3018 Весело

  Твърда, твърда, колко меже да бъде твърда една европейска политика. Твърдо да заявим на нашествениците, че няма да ги връщаме и твърдо да им обещаем, че ще ги отхранваме, ще им построим джамии, а на желаещите ще осигурим шахидски пояси. Твърдо.

 78. 78 Профил на keen
  keen
  Рейтинг: 1095 Неутрално

  [quote#35:"Логика"]БЕЗ отдаване на държавен суверенитет[/quote]
  Не съм броил колко пъти си го повторила това, но не разбрах с какво толкова НАШИЯТ национален суверенитет е толкова изключителен, че трябва да държим на него?
  Та нима това не означава законите и порядките тук да бъдат определяни и налагани единствено от индивиди като Делян Пеевски, Цветан Василев, Ахмед Доган, Сотир Цацаров, Черепа, Братя Галеви, Брендо, Маджо и други такива?

  ПЛЮЯ на такъв "суверенитет"!!!
  Искам законите у нас да са като в другите държави от ЕС. Искам законите у нас да се спазват поне така, както там.

  #КОЙ предложи Пеевски за главен прокурор?
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK