Евростат: Почти една пета от българите работят за малки заплати

Евростат: Почти една пета от българите работят за малки заплати


Близо една пета от работещите българи получават ниски заплати. По данни на "Евростат" към 2014 г. това не е най-лошият резултат в ЕС. Но България остава страната, където брутното почасово заплащане остава най-ниското сред 28-те държави от съюза - едва 1.7 евро, или 2.17 лева, и със спечеленото могат да се купят най-малко неща.


В съобщението от четвъртък статистическият институт на ЕС посочва, че 18.2% от българите получават малки заплати. Евростат уточнява, че под това понятие разбира "доход от две трети или по-малко от брутното медианно почасово заплащане* в страната". Средно в ЕС в тази категория са 17.2%, или всеки шести, заключават авторите на продължило 4 години проучване на структурата на доходите на европейците. При това от сравнението са изключени такива сектори като отбрана и публична администрация, която в България се превръща напоследък в привлекателен работодател.


Измерен в евро, медианният брутен почасов доход на българите е 15 пъти по-малък от този в лидера Дания (25.5 евро). Проучването прилага като мярка и стандарти за покупателна способност (PPS), чрез които се елиминират ценовите разлики между отделните страни. Така според този показател намиращата се на дъното България (3.6 PPS) е с пет пъти по-нисък показател от заемащата първа позиция Дания (18.5 PPS) или Ирландия (18.4 PPS).
Какъв дял са ниско платените по пол, възраст и тип трудов договор.

Какъв дял са ниско платените по пол, възраст и тип трудов договор.


Данните идват от националните статистически агенции и включват още информация за работодателя, работното време и характеристиките на конкретната работа. В случая са използвани фирми с поне 10 служители от всички сектори на икономиката с изключение на земеделие, горско стопанство и рибовъдство, публична администрация и отбрана.


Най-висок е делът на нископлатените работници в Латвия (25.5 %), Румъния (24.4 %), LЛитва (24.0 %), Полша (23.6 %) и Естония (22.8 %). Над над една пета са работещите в тази група и в Германия (22.5 %), Ирландия (21.6 %) и Великобритания (21.3 %). Под прага от 10% са страни като Швеция (2.6 %), Белгия (3.8 %), Финландия (5.3 %), Дания (8.6 %), Франция (8.8 %) и Италия (9.4 %).


По-подробният профил на изследването показва, че в категорията на ниско платените попадат доста повече жени (21.1 % от работещите жени), отколкото мъже (13.5 %). Почти една трета от работещите до 30 години са в това състояние, както и всеки пети (20.6%) от работещите над 60-годишна възраст. Между 30 и 59 години в групата попадат средно около 14% от работещите.


Значение имат нивото на образование и квалификация, но прави впечатление, че значителна разлика оказва и на какъв договор е нает човек. От работещите на временен договор с ниско заплащане са почти 32% от европейците, докато при тези с безсрочен договор в тази група са 15.3%.


Какво е медианен доход


*"Медианен доход" не е класическият усреднен доход в една страна, а това ниво на доход, което разделя домакинствата – половината са отгоре, половината са отдолу. С други думи, тук крайностите не влияят толкова силно. Дори и най-богатите в страната да умножат доходите си по 100, това пак няма да промени медианния доход. Този доход се променя основно с движението на средната класа. Когато доходите на средната класа се покачват, медианният доход се покачва и съответно линията на бедността се покачва.


Причината подобен индикатор да е водещ в Европа е очевидна, обяснява Институтът за пазарна икономика. В богатите страни проблем с абсолютна бедност и материални лишения почти няма, там политиките вече са насочени към относително бедните. В бедните страни обаче с съвсем друго. В България водещият проблем е абсолютната бедност, т.е. ниското ниво на доходите на голяма част от населението.


Евростат: Почти една пета от българите работят за малки заплати

Ключови думи към статията:

Коментари (344)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 3264 Неутрално

  Е де..., вие пък сега...! Какво означава ниски заплати?! Гледайте положително на нещата! Не забравяйте, че това е конкурентно предимство! Само дето, неизвестно защо, на запад не искат да се възползват от него и правят всичко възможно, за да вдигат доходите...!

  Бивш tww09306483.
 2. 2 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално

  Гарантирано от ГЕРБ. На БХ и тези пари му се виждат много . според него Забогатяха хората видимо , стабилно и резултатно под неговия топъл и мъдър и благ поглед

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 3. 3 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Алоо, каква ена пета, бре? Що лъжете пак народеца нещастен? 90% от българите са "работещи бедни"!

 4. 4 Профил на bitaka
  bitaka
  Рейтинг: 518 Разстроено

  глад и мизерия майка.ама стабилни

  харпун
 5. 5 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 582 Неутрално

  Според НСИ в България около 100 000 души взимат между 2000 и 5000 лева и още толкова между 1000 и 200 лв - и почти всички те живеят в столицата. 2 500 000 са с доходи до 500 лв. Т. нар. "средна" заплата у нас е като свинското със зелето - към 3 млн души ядат зеле, а 200 000 свинско, средно всички ядат свинско със зеле.

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 6. 6 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  Е това "почти" дава надежда...

 7. 7 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 9121 Любопитно

  Аман от тъпи изследвания !!!
  Изследователите колко часа са го провеждали и колко са получили на час за това изследване, което всеки среднограмотен човек с интернет може да направи за два-три часа ???
  Яки изводи от анализа - ''Значение имат нивото на образование и квалификация, но прави впечатление, че значителна разлика оказва и на какъв договор е нает човек''!?

  [email protected]
 8. 8 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 6128 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  И преди да дойде Боце, като се лееха едни грамадни заплати, пенсии, течеше мед и масло...
  Ама нали трябва да повтаряме опорките...

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 9. 9 Профил на comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  comandante vs либерални ентусиасти&корпократи
  Рейтинг: 2375 Неутрално

  Значи 4/5 от българите работят за яки заплати!

  Libertarianism is just anarchy for rich people
 10. 10 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  До коментар [#2] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Комунде, каква ти беше заплатата през януари 1997, когато "управляваха" вашите?

  The best way to predict the future is to invent it.
 11. 11 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 727 Неутрално

  И въпреки ниските данъци и евтината работна ръка, никой не иска да инвестира тук. Защо ли?

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 12. 12 Профил на sega_007
  sega_007
  Рейтинг: 458 Неутрално

  Интересно, тоя Евростат не си ли получава данните от ... нашия Стат ?
  Тогава, кой да им вярва.

 13. 13 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1041 Неутрално

  Иначе по мрънкане и оплакване сме номер едно.

  The best way to predict the future is to invent it.
 14. 14 Профил на navy
  navy
  Рейтинг: 902 Неутрално


  [quote#5:"gun"]Според НСИ в България около 100 000 души взимат между 2000 и 5000 лева и още толкова между 1000 и 200 лв - и почти всички те живеят в столицата. 2 500 000 са с доходи до 500 лв. Т. нар. "средна" заплата у нас е като свинското със зелето - към 3 млн души ядат зеле, а 200 000 свинско, средно всички ядат свинско със зеле. [/quote]

  Ама па има стабилност!

  Шлосер от ВМЕИ "Ленин" ТМММ - 8-ми разряд
 15. 15 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално

  До коментар [#8] от "Незнайко в Слънчевия град":

  боравим с фактите от статията . дай други факти ако имаш.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 16. 16 Профил на 4ort
  4ort
  Рейтинг: 1877 Неутрално

  Б'аси ФЕНОМЕНА, 42% са функционално неграмотни, а само 20% с с ниски доходи!!!

 17. 17 Профил на Велков
  Велков
  Рейтинг: 1432 Неутрално

  До коментар [#10] от "EU defender":


  [quote#10:"EU defender"]Комунде, каква ти беше заплатата през януари 1997, когато "управляваха" вашите? [/quote]
  По-голяма от твоята.

 18. 18 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Весело

  До коментар [#10] от "EU defender":

  аз за пари никога не съм бил петимен. имам си за мен и семейството. Сигурен съм че тогава съм плащал повече ДОД от БХ. Готов съм на облог за сериозна сума.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 19. 19 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално

  [quote#10:"EU defender"]Комунде,[/quote]
  Така говори на БХ.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 20. 20 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 549 Неутрално

  Заплащането на труда и отношението към работещите в България е отвратително! Сякаш има някакъв картел за умишлено поддържане на нисък доход! И ми омръзна да слушам, колко необразовани, мързеливи, прости и миризливи били работещите!такива ги редят дори синдикалисти!
  Не, господа, ако имат някакъв грях, това че не умеят да си продадат труда! Но има надежда, това са новите поколения! И тогава т.н бизнесмени ще видят кон боб яде ли!

 21. 21 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 536 Неутрално

  У нас има едно нещо като "граждански договор" и по него нямаш право на платен отпуск, болнични и т.н. Сигурно това наричат "временен договор". И като правило заплатата е ниска. У нас може с такъв договор да те наемат с години, вечно. В нормалните страни след 3- 6 месеца са длъжни да ти предложат нормален постоянен /трудов договор/ или да те освободят. докато има в законодателството ни подобни неща няма начин да се оправим.

 22. 22 Профил на Pow
  Pow
  Рейтинг: 783 Неутрално

  [quote#16:"4ort"]Б'аси ФЕНОМЕНА, 42% са функционално неграмотни, а само 20% с с ниски доходи!!!
  [/quote]

  Нали се сещаш, че теста за функционалната грамотност е проведен сред ученици, които някак си не участват активно на несезонния трудов пазар... След години ще гледаме плодовете на образователните ни "Реформи".

  Според мен всеки, който си седне на гъза да работи наистина може да изкара нелоши пари в България. Особено в София.

  Give a man a mask and he’ll tell you the truth
 23. 23 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 963 Неутрално

  Не разбирам възмущението на трудЯщите се другари левандари тук. Ми нали щом заплатите са много ниски, то това е лесно да се поправи - ставате предприемачи и почвате да давате яки заплати!

  *Бъдете* промяната дето се вика

  Facing Worlds
 24. 24 Профил на kaka_simitli
  kaka_simitli
  Рейтинг: 289 Неутрално

  [quote#5:"gun"] 2 500 000 са с доходи до 500 лв.[/quote]
  Басимамата къде са? Аз лично не познавам такъв човек, освен ако не говориш за пенсионери разбира се.

 25. 25 Профил на philologist
  philologist
  Рейтинг: 515 Неутрално

  "едва 1.7 евро, или 2.17 лева"

  Нещо явно съм пропуснал това оскъпяване на българската валута...

  Защо не е забранена, за престъпленията си срещу българския народ, регистрираната на 5.IX.1945г. комунистическа партия, преименувана на БСП на 3.IV.1990г.?!
 26. 26 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#3] от "Арон":

  Да баяхте прочели статията! Можеше и да проумеете, че няма как 90 % от населението да получават по малка заплката от 2/3 ти от заплатата на половината.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 27. 27 Профил на _dan_
  _dan_
  Рейтинг: 604 Разстроено

  [quote#20:"ralita68"]Сякаш има някакъв картел за умишлено поддържане на нисък доход![/quote]

  Докато има Валутен Борд - ще е така, защото минималната работна заплата, пенсиите, основната лихва, бюджетите и т.н. се определят В ЧУЖБИНА! Каквото и да говорят (и обещават) тук, ВСИЧКИ ОСНОВНИ финансови и икономически параметри на България се одобряват във Виена.

 28. 28 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално

  До коментар [#23] от "evlampi":

  на теб крали ли са ти бизнеса ?

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 29. 29 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3661 Неутрално

  [quote#7:"karabastun"]Аман от тъпи изследвания !!!
  Изследователите колко часа са го провеждали и колко са получили на час за това изследване[/quote]
  Уфффф!
  До кога трябва да ви се повтаря и обяснява, че Евростат работи с данните, подавани му от местните, в случая - НСИ.

 30. 30 Профил на Hepo
  Hepo
  Рейтинг: 1999 Неутрално

  Тука върви безсмислен спор. Това , че заплатите са малки е безспорно. Няма семейство което да няма близки , заминали да работят в чужбина. Мен ме интересува не спора а КОГА ще има реална политика за повишаване на доходите?

  SHADOWS of SOFIA
 31. 31 Профил на cicero
  cicero
  Рейтинг: 346 Весело

  [quote#16:"4ort"]Б'аси ФЕНОМЕНА, 42% са функционално неграмотни, а само 20% с с ниски доходи!!! [/quote]

  Е какво се чудиш? Ония в повече са или безработни (повечето), или политици на различни нива (достатъчно много). При последните не се иска кой знае какво образование. Само голяма уста и връзки са достатъчни.

  Liberae sunt nostrae cogitationes (Нашите мисли са свободни)
 32. 32 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Весело

  До коментар [#21] от "danid":

  Изпълнителните директори на Булбанк също са на граждански договори! Направо ги ожалих горките!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 33. 33 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Еее..пет ПЪТИ по-ниски заплати по покупателна способност не е много..:-) Важното е стабилно да го държим..:-) Мислете за фалиралата Гърция, за държавният дълг на Сащ, за проблемите на Русия и.. рупайте фафли вперили очи в "политиците" по Тиви-то..:-)

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 34. 34 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 3661 Неутрално

  [quote#26:"tribiri"]няма как 90 % от населението да получават по малка заплката от 2/3 ти от заплатата на половината.[/quote]
  И няма как в една икономика с полуколониален характер по вида произвеждани главно суровини, първично обработени материали и крайни продукти с ниска добавена стойност да има високи заплати.

 35. 35 Профил на stefan_s
  stefan_s
  Рейтинг: 0 Неутрално

  [quote#20:"ralita68"]Не, господа, ако имат някакъв грях, това че не умеят да си продадат труда! Но има надежда, това са новите поколения! И тогава т.н бизнесмени ще видят кон боб яде ли![/quote]

  Вижте, БВП - т.е. всички стоки и услуги, които произвеждаме за една година според данните на ЦРУ на глава от населението имаме 7,876 долара на глава от населението.
  Това, разделено на месец е 656 долара, което е няма по 1200 лева на глава от населението. Няма как заплатите да са особено големи.
  Гърция, която както знаем не е най-богатата и работлива страна в ЕС, данните за БВП на глава от население са 21,414 долара - ТРИ ПЪТИ повече от България в номинална стойност. Дори при два пъти по-скъпи стоки, пак ще са по-богати от нас.
  Изводът е - не произвеждаме достатъчно - дали защото бизнеса е лошо управляван или работим малко, не знам, но това са голите цифри. Те имат неприятното свойство да не лъжат.

 36. 36 Профил на Маршалов
  Маршалов
  Рейтинг: 547 Неутрално

  В България 3/4 от работещите, са работещи бедни, няма какво да се лъжем. Роботодателите, са страхотни скръндзи. Разбира се, когато става въпрос да дават достойни заплати, а не когато си купуват, или строят имения, по-големи и луксозни от тези на колумбийските наркобарони.

  мурзилка
 37. 37 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално

  До коментар [#35] от "stefan_s":

  значи политици и бизнес са некадърни. работниците си влагат труда.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 38. 38 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 536 Неутрално

  [quote#32:"tribiri"]Изпълнителните директори на Булбанк също са на граждански договори! Направо ги ожалих горките![/quote]
  Ами нямам представа на какъв договор са директорите в Булбанк, със сигурност заплащането им не е "стандартното " за страната ни. И пак не е редно да е така.

 39. 39 Профил на оstavime
  оstavime
  Рейтинг: 571 Неутрално

  За такива изследвания няма нужда да се дават пари. То се вижда с просто око.

  Съсипахте коментарите в сайта с новата визия!
 40. 40 Профил на stefan_s
  stefan_s
  Рейтинг: 0 Неутрално

  До коментар [#37] от "КМЕТ В СЯНКА":
  [quote#37:"КМЕТ В СЯНКА"]значи политици и бизнес са некадърни. работниците си влагат труда.[/quote]

  Те са част от "народа", в този смисъл всеки народ си ги заслужава - бизнесмените и политиците.

 41. 41 Профил на Lamento
  Lamento
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Мой близък приятел, който живее и работи в Смолян ми разказа как отишъл при шефа на завода и му казал, че заплатата му е обидно ниска и ако не бъде коригирана, ще напусне, а шефът му го изгонил с думите: "Аз му давам работа, а той и пари иска!!!"
  ..............................

  Комунизъм или смърт!......Каква е разликата?!?
 42. 42 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 687 Неутрално

  Направих си труда да видя как 10 годишното ни присъствие в Ес е "подобрило" нашата покупателна способност.. Каква бе "изненадата" ми че данните от 2008-ма и 2015-та са идентични..:-) А ако някой мисли, че 2025-та ще бъде различно...да помисли пак..:-)

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 43. 43 Профил на ЗаНиЗа
  ЗаНиЗа
  Рейтинг: 2774 Любопитно

  Хем е весело, че статистиката е полувярна, хем е повече от тъжно, че продължават нещата в същата "посока" - стабилно-търпеливо, и от време на време "треперливо". Как беше? Увеличава се делът от събирането на данъци в БВП!?! Цените си растат, а включените в тях, като разход заплати се променят административно, при силната съпротива на биг босовете, т.е. спазвайки нЕкакви си техни икономически закони. Отдавна капиталистическите отношения са в друга фаза, ама по света, че по български още не сме ги открили. Явно липсват много неща. Часови ставки, дневни надници, седмично разплащане, нормално заработени заплати... Колко му е да се спретне една евро статистика!

  Направи съд от глината, празнината вътре в него го прави полезен.
 44. 44 Профил на golemi_qica
  golemi_qica
  Рейтинг: 233 Неутрално

  За два бранша в Русе съм сигурен че,шефовете на най -големите компании си правят редовни срещи на тема какви заплати да се дават на хората на по ключови позиции в дадения бранш.И това с цел да няма постоянно бягане на хора от едната фирма в другата.Е как да се увеличават доходите ...?

  “Комунистът е като крокодил – когато си отвори устата, не можеш да кажеш дали се усмихва или се кани да те изяде.”
 45. 45 Профил на vava
  vava
  Рейтинг: 402 Неутрално

  Защо не мога да си намеря място да паркирам тогава? Как всички могат да си позволят кола и да я поддържат, била тя и 20 годишна печка, с малка заплата?

 46. 46 Профил на gun
  gun
  Рейтинг: 582 Неутрално

  До коментар [#24] от "kaka_simitli":

  В Симитли И в цялата страна - разходи се малко из страната да намериш някой със заплата над 500 лв - без 6-те най-големи града, разбира се. Иначе съм допуснал грешка - 100 000 вземат между 1000 и 2000 лв. (а не 200), останалите данни са горе-долу така, сега не ми се рови в дебрите на НСИ. Към 2 000 000 са до 500 лв. Не броим пенсионерите - това са само работещите. С пенсионерите положението става страшно. Истината е следната: у нас има само 200 000 човека с европейски заплати. Това е.

  За свободата на словото - форумът да е без регистрация!
 47. 47 Профил на tsyrvulan
  tsyrvulan
  Рейтинг: 952 Весело

  До коментар [#25] от "philologist":

  Брей, и аз съм го пропуснал да му се невиди. Язък, прекарах се че си държа скромните спестявания в доларчета и евро.

  ГЕРБ = Сборище от герберунгело-паралелепипедоиди с онбашия Бойка Мутрашенко начело.
 48. 48 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 963 Весело

  До коментар [#28] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Каква връзка има на мен какво са ми крали или не са ми крали и какъв цвят са ми чорапите днес с предметиката на дискусията?

  Facing Worlds
 49. 49 Профил на ostin22
  ostin22
  Рейтинг: 687 Неутрално

  За статистиколюбителите да допълня, че наш'те заплати за 10 години са мръднали от 250 на 350 евро..а в Западна Европа от 1250 на 1750 евро..та разликата си е пак 5 пъти..ама ние взимаме 100 евро отгоре, а те 500..:-)

  There is no way to happiness, happiness is the way!
 50. 50 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално

  До коментар [#32] от "tribiri":

  не са ли на договори за управление. май си се объркал

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 51. 51 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 549 Неутрално

  До коментар [#35] от "stefan_s":

  СКлонна съм да се съглася като обща картина! Но не навсякъде производителността е такава! Независимо от оборотите на фирмите, заплатите са почти еднакви!
  И да, огромен проблем е организацията на труда!

 52. 52 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Весело

  До коментар [#48] от "evlampi":

  ами помисли малко !

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 53. 53 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално

  До коментар [#45] от "vava":

  това не са коли а таралясници и то доста опасни за щофиране.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 54. 54 Профил на КМЕТ В СЯНКА
  КМЕТ В СЯНКА
  Рейтинг: 4905 Неутрално

  До коментар [#49] от "ostin22":

  най-интересното е че в Германия едно масло е 1 евро а тук е 2.50 евро. има и други подобни примери за стоки от първа необходиост.

  ИСТИНАТА Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКА ВЛАСТ !ДОБРИЯТ ДАНЪКОПЛАТЕЦ СЕ ОСИГУРЯВА 40 ГОДИНИ И СЕ ВЪЗНАСЯ 2 МЕСЕЦА ПРЕДИ ПЕНСИОНИРАНЕТО !!!
 55. 55 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално  До коментар [#50] от "КМЕТ В СЯНКА":
  Договорите за управление не са трудови договори. Те са си разновидност на гражданските договори. Каквото си договориш това е. Кодекс на труда не те пази, пази те ЗЗД.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 56. 56 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#26] от "tribiri":

  Не населението, а само тези, които ходят на работа

 57. 57 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 963 Весело

  До коментар [#52] от "КМЕТ В СЯНКА":

  Ами нека опитаме - твоята теза е, че Българите не стават предприемачи и не дават добри заплати, понеже ще им откраднат бизнеса, така ли?

  Facing Worlds
 58. 58 Профил на token
  token
  Рейтинг: 233 Неутрално

  Измерен в евро, медианният брутен почасов доход на българите е 15 пъти по-малък от този в лидера Дания (25.5 евро)
  ====

  да, но в дания животът е по-скъп. средностатистически, покупателната способност на хората в софия е 44% под тази на хората в копенхаген:

  https://www.numbeo.com/cost-of-living/compare_cities.jsp?country1=Denmark&country2=Bulgaria&city1=Copenhagen&city2=Sofia

 59. 59 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#26] от "tribiri":

  А, не само дето ходят на работа, а тези, които получават заплати.

 60. 60 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 1567 Разстроено

  1 600 000 а лишени от ПРАВО на труд в България , а останалите са наказани с ниски заплати които може и да не платят въобще или с голямо закъснение, ако му е кеф на частника.
  Комунетата с тъпотиите си върнаха частното
  сега със садизма си капиталетата са на път да върнат болшевиките. Аман от идиотщини !

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 61. 61 Профил на dissident
  dissident
  Рейтинг: 796 Неутрално

  Казва се ниско заплащане. Когато се работи не се печелят пари, а се заработват.
  Въпреки това, от начина за определяне се вижда, че в България заплащането е много ниско. При най-ниска минимална заплата, медианата ще е много ниска и 2/3 от нея ще е чиста мизерия.

 62. 62 Профил на bat_plamen
  bat_plamen
  Рейтинг: 4422 Разстроено

  Истината е ,че масово българите работят за нищожни заплатите спрямо нормалните стандарти в ЕС!И после да не се чудим защо България се обезлюдява стремглаво!

 63. 63 Профил на Хи-хи
  Хи-хи
  Рейтинг: 1551 Неутрално

  От Гоуемата статия се разбира, че брутния медианен доход в БГ е 559 лв. а беднягите живеят с брутото 373 лв. (2/3)
  МРЗ за 2014 е 340 лв.

 64. 64 Профил на token
  token
  Рейтинг: 233 Весело

  До коментар [#60] от "dark'star":

  1 600 000 а лишени от ПРАВО на труд в България , а останалите са наказани с ниски заплати които може и да не платят въобще или с голямо закъснение, ако му е кеф на частника.
  Комунетата с тъпотиите си върнаха частното
  сега със садизма си капиталетата са на път да върнат болшевиките. Аман от идиотщини !
  ================

  не е възможно човек с толкоз малко пипе да е жив. другарю, ти от отвъдното ли пишеш?

 65. 65 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  Изход - да гледаш колкото може да си независим от системата - една малка къщичка на два-три етажа, с 1000-2000 декара на село, за плодове и зеленчуци, кокошки, прасета, 10 крави, малко стадо овце и кози - около 100 брави... и така. Така са живяли поколенията преди нас. Няма пак да ти е лесно, но ще си по-спокоен и няма да зависиш и да робуваш на фирми и работодатели, дали с квалификация или без, все робуваш и си тотално зависим..

 66. 66 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 963 Весело

  До коментар [#60] от "dark'star":

  Хайде пак да питам - кое пречи на тези дето мрънкате вие да давате хубави заплати?

  За разлика от руското робство, сега ВСЕКИ може сам да се назначи за шефче без изобщо да му дреме за некви тъпи калъфи дали одобряват това.

  Facing Worlds
 67. 67 Профил на kaka_simitli
  kaka_simitli
  Рейтинг: 289 Неутрално

  [quote#46:"gun"] И в цялата страна - разходи се малко из страната да намериш някой със заплата над 500 лв - без 6-те най-големи града, разбира се. [/quote]
  Тук откъдето пиша, работя и живея много трудно ще мине за някой от 6-те най-големи градове в Бг. пак повтарям, не познавам човек с до 500лв. доход! Магазинерката в кварталната бакалия започва от 600 и нагоре. Работата ми е свързана с много обикаляне из страната, обикалям от Силистра до Петрич, не познавам хора със заплата до 500лв. Айде спрете се с легендите.

 68. 68 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2189 Любопитно

  До коментар [#35] от "stefan_s":

  Да видим голите цифри за Гърция:
  За 2015 г. приходите от туризма са 15.5 милиарда евро, което е 20% от БВП. Т.е. БВП е 15.5х5=77.5 милиарда евро. Разделени на 11 милиона гърци това прави годишно 7045 евро на човек. Ако го разделим на 12 получаваме 587 евро на грък на месец.
  Т.е. по твоята логика средната гръцка заплата трябва да бъде 587 евро.
  http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1506837
  Май нещо демагогията не върви....

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
 69. 69 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#49] от "ostin22":
  Oбщо взето това са измишльотини! В САщ медианата на доходите се е покачила с 3.8% за поиследните 16 години, а медианата на цената на нов дом с 82.5%
  Справка usdebtclock.org.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 70. 70 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  Всъщност затова избраха Тръмп.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 71. 71 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 1373 Гневно

  Рупора на едрият капитал ИПИ прави поредните опити да защити олигарсите. Видите ли, не сме били толкова зле защото дела на тези под медианата не бил много. Ами тя затова е медиана, за да разделя приблизително по равно броят.

  Тикат ни в очите разни таблици където в едър мащаб ни убеждават, че по проценти сме някъде в средата на ЕС.

  Какво ме интересува, че под мен в заплатите има същият процент както в ЕС след като тази медиана при нас е унищожаващо ниска? Аз искам аз да съм добре, не да злорадствам че и от мен по-зле има. Както се опитват да ме успокоят от ИПИ.

  Чак в третата таблица и то така подредено че трудно да се намира се вижда, че нашата медиана е заплата 1.70 евро на час. Т.е. средният българин работи за толкова. Същевременно средният унгарец работи за 3.60 евро /час, средният чех за 4.60, словенеца за 7.30 евро на час.

  Това са тези от нашата черга, с които тръгнахме от едно ниво. Какво да кажа за австриеца който работи за 14 евро на час, немеца с 15.70 и датчанина с 25.50 евро на час? Те по 10 глави и 20 ръце ли имат да вземат 15-20 пъти повече? Ако сме мързеливи и ниско производителни както непрекъснато ни натякват защо нашите работодатели не си внесат датчани или изнесат там производството си ами се натискат тук да си стоят?

  Истината е, че има ОГРОМНА експлоатация и мизерно заплащане, в ПЪТИ по-малко от изработеното и реалната стойност на работната ни сила. Затова всеки който може се маха далеч от такива работодатели.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 72. 72 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2189 Разстроено

  До коментар [#65] от "Арон":

  Фантазията е хубава, обаче реалността е друга. Имам двуетажна къща на село. Тази година я разбиваха 8 пъти, от реколтата вземам не повече от 30-40 % на зелено, останалото се краде нощем от зелените шведи. На 5 села има 2 полицая, които само водят статистика. В момента по закон няма никаква защита на частната собственост, да не говорим за пределите на законната самоотбрана. Явно трябва да минем през законите на Дивия Запад, за да има някакъв смисъл от влагане на пари на село. И пак опираме до полиция, съд, прокуратура.
  Колкото до 1000-2000 декара - Вие явно сте софиянец...

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
 73. 73 Профил на token
  token
  Рейтинг: 233 Весело

  До коментар [#69] от "tribiri":

  Справка usdebtclock.org
  ====

  отлична справка, гробокопачо на хамерика. в никакъв случай не идвай при пиндосите. тук бият негрите. освен това, докато умреш от глад ще ядеш генетично-модифицирани храни от които ще мутираш до травестит. тук хомосексуализмът е не право а задължение, а новородените деца се вземат от родителите и дават на педерасТи за бозаене. и всички са гладни! много гладни! страшно е! не идвай!

 74. 74 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#22:"Pow"]Според мен всеки, който си седне на гъза да работи наистина може да изкара нелоши пари в България.[/quote]

  Кажи го на съседката,която работи по 10 часа на шестдневна работна седмица за минималната работна заплата.И вместо в болнични си ползва отпуската.Наистина неквалифициран труд,но за същият труд в друга държава би получавала над 10 пъти по-високо възнаграждение.

 75. 75 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Неутрално

  До коментар [#72] от "mitko11":

  Не, хората си дават земята, когато ти имат доверие и се надяват да получат нещичко. Имам трактор и комбайн Клаас. Справяме се..

 76. 76 Профил на Yossarian
  Yossarian
  Рейтинг: 289 Весело

  Продължава да се пише за глад, бедност, немотия. Със сигурност в БГ има много бедни хора. Само че няма как да не видим и следните факти:
  1. През лятото и по празници се точат едни кервани от почиващи в чужбина. Четем всеки път как за уикенд през границата излезли 200 хил. автомобила. Т.е. българинът може да си позволи минимум веднъж в годината да заведе семейството си на почивка в чужбина.
  2. В същото време на годината курортите ни са пълни и не само с чужденци.
  3. В почивни дни трудно се намира място за паркиране в многоетажните паркинги в моловете, а в самите молове е тъпкано с народ.
  4. Ресторанти, кръчми и кафенета са нон-стоп пълни.
  5. У нас има около 2.5 милиона пушачи, даващи 150-200 лв. месечно за цигари.
  6. Въпреки скъпите горива в големите градове трафика е тежък, а задръстванията са ежедневие.

  Сега на кое да вярвам? На това, което пишете - как българинът гладувал и бедствал или на това, което виждам всеки ден с очите си? Истината е, че средният българин не живее зле, но много обича да се оплаква и да се изкарва жертва. И не, нелошия живот не е благодарение на Бойко и ГЕРБ, нито благодарение на БСП/ДПС. Той е въпреки тях.

 77. 77 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#68] от "mitko11":

  Направо ме уби с тези галерийни разсъждения! GDP на Гърция е 288 милиарда $ годишно по ППС и 195 по официален курс. За потребление на домакинствата отиват 70.5% от него. Смятайботбтук нататък. При тях ППС то е 3:2, а при нас е 2:1. GDP на калпак по ППС им е с около 40% по високо от нашето.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 78. 78 Профил на markblog
  markblog
  Рейтинг: 282 Весело

  Добре де, аз едно не мога да разбера на всяко интервю за работа задъльително питат: "каква заплата очаквате? Така вие си посочвате каква заплата желаете.

 79. 79 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#36] от "Маршалов":

  Именно. От тук е прозлязъл терминът "работещ беден". Български "патент", така да се каже - запазена марка. Гарантирано от..айде да не казвам, че модито бди

 80. 80 Профил на happystory
  happystory
  Рейтинг: 296 Неутрално

  Неможе да щракнеш с пръсти и да стане една страна богата с много пари. Тия пари трябва да доидат от някаде - от икономически растеж които да увеличи и натрупа капитал в страната. За да имаме висок икономически растеж ни е нужна икономическа свобода и върховенство на закона, както и силна защита на частната собственост.

 81. 81 Профил на Hella Good
  Hella Good
  Рейтинг: 963 Неутрално

  До коментар [#71] от "Fred":

  Значи, почитания, обаче мисля че поначало се гледа в погрешна посока и се търсят корелации и причинно-следствени връзки там дето ги няма по темата.

  Всеки иска като дава да минава тънко, а като взема да маже филията дебело. Поне ако не е малоумен и това е общовалидно, не е само в България.

  Разликата е, че в държавите дето не са осакатени от опустошителното руско влияние, хората като цяло си дават сметка, че това е преимуществено техен личен проблем и учат езици, обличат се добре, образоват се, изобщо правят всичко възможно да се очаткат и да си развият потенциала на макс.

  С декрети welfare не се прави. Просто не става. Да, трябва да има мрежи да не падаме зад борда, ама няма как тея мрежи да са комфортни. Който иска повече си е негова задачата

  Facing Worlds
 82. 82 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 965 Неутрално

  До коментар [#73] от "token":

  Само за последното излъга! САЩ е тррудив лагер с добро хранене. Знам го от опит. И нямам никакво намерениенда ходя в САЩ. Особено пък да работя. Видях с очитре си как се отреази тази глупост на двма човека, които избягаха от работа при мен и отидоха там.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 83. 83 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2291 Весело

  До коментар [#75] от "Арон":


  [quote#75:"Арон"]Имам трактор и комбайн Клаас. Справяме се..[/quote]
  Имаш таратанци...до оня ден разправяше, че магазин си имал, сега стана земеделец...поне си запомни легендата кво лъжеш...единствено заработваш в Дневник ама от Позитано са пинтии за това си от ония една пета бедни карнобатчани...

 84. 84 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#35:"stefan_s"]Вижте, БВП - т.е. всички стоки и услуги, които произвеждаме за една година според данните на ЦРУ на глава от населението имаме 7,876 долара на глава от населението. [/quote]
  Хубав пример даваш.Виж сега колко е БВП на човек от населението в Албания-3945 долара.Два пъти по-нисък от нашият.А към 01.01.2015г МРЗ в Албания е 157 евро,а нашата 214 евро.Защо нашата МРЗ не е два пъти по-висока?В Турция БВП на човек от населението е 9186 долара,а МРЗ е 424 евро.Т.е имаме два пъти по-ниска МРЗ от Турция при сходен БВП на човек от населението и малко по-висока МРЗ от Албания при два пъти по-висок БВП на човек от населението .Защо така?

 85. 85 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2189 Любопитно

  До коментар [#78] от "markblog":

  И след като посочите, Ви изритват от интервюто. В нормалните страни в обявата за работа половината е какво се изисква от Вас, а другата половина - какво се дава от фирмата- заплата, екстри, храна, облекло, жилище и т.н. И размера и начина на изплащане на заплатата се договаря от профсъюзите, и има едно понятие "колективен трудов договор", и има стачки, организирани от отрасловите профсъюзи...
  Хайде сега кажете колко стачки за повишаване на заплатите са организирани от КНСБ или Подкрепа...

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
 86. 86
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 87. 87 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1041 Любопитно

  До коментар [#82] от "tribiri":

  Ти сега работодател ли стана, чиновниче?

  The best way to predict the future is to invent it.
 88. 88 Профил на Yossarian
  Yossarian
  Рейтинг: 289 Весело

  До коментар [#84] от "mushashi":

  Стига с тая минимална заплата бе. В Швейцария, Норвегия, Швеция минимална заплата няма. Те по-зле ли са от Албания?

 89. 89 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2291 Весело

  До коментар [#11] от "Grimalkin":


  [quote#11:"Grimalkin"]И въпреки ниските данъци и евтината работна ръка, никой не иска да инвестира тук. Защо ли?
  [/quote]
  Щото повечето в българския бизнес са комунета които реват за Путин и избират русороб за Президент...умните и работливи се изнесоха от България а тия които останаха са толкова мързеливи, че чак ги мързи да крадат и чакат на социални помощи...

 90. 90 Профил на Yossarian
  Yossarian
  Рейтинг: 289 Весело

  До коментар [#85] от "mitko11":

  Опазил ни Господ от КНСБ и Подкрепа и въобще от синдикати. Всъщност точно там където тея кърлежи ги няма, заплатите са най-високи.

 91. 91 Профил на Антипухмалин
  Антипухмалин
  Рейтинг: 277 Неутрално

  [quote#11:"Grimalkin"]никой не иска да инвестира тук. Защо ли?[/quote]
  Ами може би защото 99,9% от "безработните" са като теб и останалите "умни и красиви" - вместо да работят, предпочитат да седят и да обясняват на останалите - работодатели, политици - какво те трябва да направят, че "умникът" да работи по-малко, а да получава повече. А въпросният "умник", ако го накараш да свърши за 5 пари работа, ще се чуди какво аджеба е това...

  #КОЙ опраска биволския Костинброд? Или кои са простите?
 92. 92 Профил на mitko11
  mitko11
  Рейтинг: 2189 Любопитно

  До коментар [#81] от "evlampi":

  Да де, ама в тези страни има поне отчасти меритокрация, а при нас господства клептокрацията.

  Да чукаш, преди да влезеш, е въпрос на възпитание.Да чукаш, след като си влязъл - е въпрос на възможности!
 93. 93 Профил на роджър
  роджър
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Любопитен съм, какви ли са заплатите в невник ?

  https://www.youtube.com/watch?v=7wBkJ8oIvRg
 94. 94 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#76:"Yossarian"]Само че няма как да не видим и следните факти:
  1. През лятото и по празници се точат едни кервани от почиващи в чужбина. Четем всеки път как за уикенд през границата излезли 200 хил. автомобила.[/quote]
  Не са 200 хиляди автомобила,а са 200 хиляди човека/приблизително естествено/.Та тия 200 хиляди са 3 процента от населението.Основно от София,и по-малко от Пловдив и Варна.А и много хора като отидат в Гърция харчат малко пари,защото си носят храна от България.
  [quote#76:"Yossarian"]2. В същото време на годината курортите ни са пълни и не само с чужденци. [/quote]
  И по курортите не са повече от 7-8 процента от населението максимум.Освен това това не е показател за богатство-аз миналата година ходих на хотел в Пампорово през лятото и за 5 нощувки ми излезе 120 лв общо двойна стая.По морето пък има стаи за по 10 лв на вечер.
  [quote#76:"Yossarian"]3. В почивни дни трудно се намира място за паркиране в многоетажните паркинги в моловете, а в самите молове е тъпкано с народ. [/quote]
  Това все пак е в София,където заплатите нямат нищо общо с останалата част от страната.А и колко събира паркинга на един мол-не повече от 500 автомобила.
  [quote#76:"Yossarian"]4. Ресторанти, кръчми и кафенета са нон-стоп пълни. [/quote]
  Е то зависи какво поръчват.Едно кафе всеки може да си позволи.Това не е никакъв показател.
  [quote#76:"Yossarian"]6. Въпреки скъпите горива в големите градове трафика е тежък, а задръстванията са ежедневие. [/quote]
  Е колко да се харчи за гориво месечно градско движение?А и много автомобили имат АГУ.Аз също имам АГУ и градско харчи по 7-8 лв на сто километра.

 95. 95 Профил на Антипухмалин
  Антипухмалин
  Рейтинг: 277 Неутрално

  Моля всички да ходят да протестират за въвеждане на "румънския модел" на др. Кънев! А Моника Маковей да се назначи за правосъден министър. Така "умните и красивите" ще процъфтят окончателно - вместо 18% с малки заплати, ще достигнем предпоследното място на Румъния с нейните 25%! Да живей другаря Кънев - предводител на всички "умни и красиви"!

  #КОЙ опраска биволския Костинброд? Или кои са простите?
 96. 96 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1416 Весело

  До коментар [#83] от "BGman1 - Ronin":

  До кой "оня ден", нещо пак те е хванала дрямката? Със шилето ше ва заведа на отчет у стадото, галиба

 97. 97 Профил на token
  token
  Рейтинг: 233 Весело

  приятно е да се види в блог-а на дневник как гладни комунисти скимтят. дреболия е, но е приятно.

 98. 98 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 796 Неутрално

  [quote#88:"Yossarian"]Стига с тая минимална заплата бе.[/quote]
  Давам данни за МРЗ,защото са най-достъпни.Мога да покажа такива и за средната в тези държави-в Албания средната заплата е малко по-ниска от нашата,а в Турция е два пъти по-висока.А БВП на човек от населението в България е два пъти по-висок от този в Албания,и сходен с този в Турция.

 99. 99 Профил на token
  token
  Рейтинг: 233 Весело

  кам'ради, гореща новина - в пиздистан са пуснали генно-модифициран кашкавал. можете да го откраднете безплатно. хайде, хвърляйте се в перловската река и плувайте към хамерика. ако плувате с краката напред ще е още по-добре.

 100. 100 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2291 Весело

  До коментар [#96] от "Арон":


  [quote#96:"Арон"]До кой "оня ден"[/quote]
  Докато беше сияние някакво...вече не мога ти помня всичките никове вярно...но пък ти помня легендите...и гербер беше, после магазинер, сега гледам колхозник си станал...ама това най ти мяза...без да ми се обиждаш отдавна си мисля че си червен цървул...

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK