Ирландия обяви за престъпление плащането за секс

Противници на забраната казват, че с нея проституцията само ще мине в нелегалност и ще се застраши здравето и сигурността на проститутките.

© Reuters

Противници на забраната казват, че с нея проституцията само ще мине в нелегалност и ще се застраши здравето и сигурността на проститутките.Ирландия прие закон, с който купуването на секс се обявява за престъпление, за което може да има наказание до 5 години затвор.


Решението е насочено срещу трафика на хора за сексуална експлоатация и защита на стотици жени, които с насилие и заплахи са накарани да проституират. Така страната се присъединява към държави като Канада, Швеция, Норвегия, Исландия и Северна Ирландия, където се преследват мъжете, търсещи проститутки, но без да бъдат наказвани жените, принудени да проституират.


Фондация "Ройтерс" посочва, обаче, че според представители на тези среди законът ще принуди проституцията да мине в нелегалност и ще постави жените под още по-голяма заплаха, защото ще трябва да работят в още по-изолирани места.
С новия закон, влязъл в сила в сряда, всеки, осъден за използване на проститутка в Ирландия, може да бъде глобен до 500 евро за първо нарушение и до 1000 евро за второ. Който е използвал жена, докарана от трафиканти, е застрашен от попадане в затвора за срок до 5 години.


"По този начин за пръв път в историята ни отговорността категорично се възлага на този, който експлоатира, а не на експлоатираните", казва Рейчъл Моран. Тя е работила като проститутка седем години като е започнала на 15 години и сега е един от водещите агитатори за промяната. "Това ще действа възпитателно на бъдещите поколения - че е грешка да си купуваш с пари проникването в нечие друго тяло и че в крайна сметка към проституцията ще има отношение като към акт на насилие, каквото тя е."


Противниците на закона казват, че той няма да спре този бизнес, а ще го направи по-опасен. Според тях проститутките няма да имат време да преценят клиента или да преговарят с него преди да скочат в колата му.


Лора Лий, която работи като проститутка, прогнозира, че ще има увеличаване на нападенията срещу жени като нея. Тя смята, че говоренето за трафик на жени за проституиране в Ирландия е раздуло темата далеч отвъд реалността.


"Това е димна завеса и няма нищо общо с трафика. Става дума за опит за пълна забрана на проституцията. Би трябвало да се погрижим за най-незащитените жени в обществото, а не да се опитваме да правим живота им 10 пъти по-труден", добавя Лий.


Групата Ruhama, помагаща на жени, засегнати от проституция, която е и сред основателите на кампанията "Загасете червените фенери", изчислява, че в Ирландия има стотици жени, вкарани с цел сексуална експлоатация. Над една четвърт от жените, на които са помогнали, са докарани от страни като България, Нигерия, Бразилия, Колумбия и Румъния.


"Срещаме жени, които са жертва на тотална измама - примамват ги с обещания, че ще работят като детегледачки и ще научат английски, а като влязат в страната, веднага ги тикват в бордей", казва Сара Бенсън, ръководител на Ruhama. Тя допълва, че много от тези жени са затънали в дългове, защото ги карат да плащат на трафикантите големи суми за визи, самолетни билети и наем на жилищата.

Ключови думи към статията:

Коментари (89)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 3368 Любопитно

  '', където се преследват мъжете, търсещи проститутки, но без да бъдат наказвани жените, принудени да, където се преследват мъжете, търсещи проститутки, но без да бъдат наказвани жените, принудени да проституират. '' - Айдяяя, пак мъжете го отнесоха!

  [email protected]
 2. 2 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  "Така страната се присъединява към държави като Канада, Швеция, Норвегия, Исландия и Северна Ирландия, където се преследват мъжете, търсещи проститутки, но без да бъдат наказвани жените, принудени да проституират."

  Странно законодателно решение, което според мен е и дискриминационно по отношение на мъжете. Малко обърната логика - пример с наркотиците - забранено е да се продават и гориш и ако те хванат с тях. По логиката на закона излиза, че може да разрешат продажбата на наркотици, но не и купуването им ..

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 3. 3 Профил на bludniq_sin
  bludniq_sin
  Рейтинг: 1742 Неутрално

  Да допълня пост 2 - принудените да проституират е логично да не се наказват, но желаещите да проституират наказват ли се?

  Лесно е - http://gramatika-bg.com/pravopis/koga-pishem-pi6em-i-i-koga-j.html
 4. 4 Профил на venci4
  venci4
  Рейтинг: 1217 Неутрално

  Един човек казал на жена му:
  -Днес ще дойде техникът да оправи бойлера. Плати му каквото трябва.
  Върнал се след работа и видял, че бойлера работи, но се сетил, че не оставил пари...
  - Как му плати като нямаше пари?
  Жената:
  -Ми каза ми- или ще ми пееш или...
  -И?!
  -Ми да не съм певица!? 😈😈😈

  Платени форумни тролчета, така ли ви възпитават на Позитано? http://prikachi.com/images/793/8000793h.jpg
 5. 5 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 500 Неутрално

  "По този начин за пръв път в историята ни отговорността категорично се възлага на този, който експлоатира, а не на експлоатираните"

  Решителна мярка - прави впечатление и фактът, че подобни закони действат предимно в северни страни

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 6. 6 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5954 Неутрално

  Е, сега процентът на спонтанните първи любовни срещи, при които се стига до секс, ще се увеличи.

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 7. 7 Профил на puhen
  puhen
  Рейтинг: 434 Весело

  То тука няма нужда да си плащат просто трябва да излязат на няколко пайнта то без другото ако си пийнеш 100-150 евро ти е една вечер ако пиеш като българин. Хващаш някой пияна сладурана, не че те се дърпат де :Д

 8. 8 Профил на Зарзават
  Зарзават
  Рейтинг: 328 Неутрално

  Проституцията не случайно е най-древната професия, всички забрани са обречени на неуспех. Да не говорим, че е по-добре някой закъсал да иде на проститутка и да си свърши работата, отколкото да насилва и в много случаи след това убива жени за да си задоволи нагона.

  Христо Иванов за Народната Република: "жълтопаветната, самонарекла се демократична, общност, която сега сама драматично обявява, че не става за чеп за зеле".
 9. 9 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1524 Неутрално

  Правилно решение.

  Още в основите на комунизъма е казано, че жените треба да бъдат общи.

 10. 10 Профил на Сова
  Сова
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Добре, но жените защо не пускат безплатно??

  Долу евроатлантическите ценности!
 11. 11 Профил на marks_nazi
  marks_nazi
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Хахха ирландците са т..пи парчета

  Долу рушистите и фашистите
 12. 12 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 970 Неутрално

  Крайно недемократично! ТОва е важна част от лелеяната "споделена икономика"! Споделя се всичко! Колите, жилищата, и жените, разбира се! Нарушава правата и на едните, и на другите!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 13. 13 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Весело

  А при нас си решаваме проблема, като ги назначаваме за началници на отдели в министерството на отбраната! Така няма нужда да им се плаща!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 14. 14 Профил на tsvetko_51
  tsvetko_51
  Рейтинг: 1402 Неутрално

  Ако основната причина за този закон е спасяването или решаването на проблема, както е определен:

  "Срещаме жени, които са жертва на тотална измама - примамват ги с обещания, че ще работят като детегледачки и ще научат английски, а като влязат в страната, веднага ги тикват в бордей"

  то, поне според мен е редно пълната легализация на публичните домове, което ще позволи на полиция и разните неправителствени отганизации да контролират и проверяват за това, дали има жени, обект на всякакви измами или работят добролно.
  Това, което пише че се предлага и влиза в сила, може и ще доведе до преминаване на в нелегалност на най-старата професия, което няма да я направи по-безопасна както за жеите обект на измама, така и в медицинския и психологически смисъл за предлагащите и ползващите услугата.
  Докато има хора, които нямат нищо против и дори искат секс срещу заплащане, ще има и кой да го предлага и разликата ще бъде само в цената и риска.
  Но както знаем, пътя към ада е винаги постлан с добри намерения, та така и с въпросния закон.

 15. 15 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 914 Весело

  До коментар [#9] от "dosetliv":

  Сигурно под основите на комунизма разбирате предговора към Винету!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 16. 16 Профил на Вонин
  Вонин
  Рейтинг: 495 Любопитно

  Излагате се, мили ми ирландци!

  Аз не съм лош - просто съм ПРОЗОРЛИВ! ЕВРОПО, събуди се! https://www.youtube.com/watch?v=_rVSwXloXoM https://www.youtube.com/watch?v=Sp_LA2qE4aM
 17. 17 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 381 Весело

  И сега какво?! Гладни ли да ходят жените?!

  chavo64
 18. 18 Профил на gadolini
  gadolini
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#14] от "tsvetko_51":

  Прав си,най-логичния и работещ вариант е легализацията,но по някаква причина се дърпат от него.
  Тия глупости които приемат само ше натикат проститутките още по-дълбоко в криминалния свят и далече от всякакви регулации.
  И ще насърчат секс туризма.

 19. 19 Профил на THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  THE CONCEPTUAL PENIS AS A SOCIAL CONSTRUCT
  Рейтинг: 488 Весело

  Винаги е много "забавно" да се прочете, че проститутки могат да само жени, а лошите са винаги само мъже. Фактите от реалността не трябва да пречат на идеологията, както се казва.
  Хич пък няма значение, че подобни забрани (класически пример е алкохола) по-често влошават ситуацията. И хич не е трудно да се види "мъдрата" ръка на религията ...

  #killwhitey
 20. 20 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1850 Неутрално

  До коментар [#8] от "Зарзават":

  Така е. Всъщност сексът е най-естественото човешко желание, както и храненето. И достъпността и на двете трябва да е гарантирана, както е било по времето на Римската империя. Но определено законът трябва да защитава жените, които се занимават с тази дейност и остро да се преследва всякакво насилие - към тях и въобще.

 21. 21 Профил на dante_18
  dante_18
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Голяма глупост. Проституцията не може и не трябва да се забранява. Това само ще навреди на самите проститутка.
  Освен това, безплатен секс по принцип няма.

  If you are going through hell... Keep going!
 22. 22 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3015 Неутрално

  ами търсене и предлагане . жриците ще ... мразят безплатно

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 23. 23 Профил на palivec
  palivec
  Рейтинг: 221 Неутрално

  За секса винаги се заплаща по един или друг начин.Между другото известно е,че в много от случаите платените сексуални услуги излизат по- евтино.

 24. 24 Профил на Сатана Ликующий
  Сатана Ликующий
  Рейтинг: 1253 Весело

  Колко закона са приети и отменени, но красивите жени винаги са ценени.

  Само простите хора си мислят, че има прости неща!
 25. 25 Профил на OOPS
  OOPS
  Рейтинг: 221 Весело

  Те щото са много красиви ирландките, та и да плащаш за тях...

 26. 26 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1180 Весело

  Е, ирландците вече няма да плащат, а ще правят дарения на труженичките.

  "Да, г- н съдия, правихме секс с Джейн, с която се запознах в един бар, но не съм й платил, а дарих пари за болната й майка!"

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 27. 27 Профил на Сова
  Сова
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#8:"Зарзават"] Да не говорим, че е по-добре някой закъсал да иде на проститутка и да си свърши работата, отколкото да насилва и в много случаи след това убива жени за да си задоволи нагона. [/quote]
  А удовлетворяването на нагона не е ли основно човешко право или са го изпуснали в списъка?Защо гражданките нямат конституционно задължение да задоволяват определен брой граждани? Защо социалните служби бе осигуряват дами за секс на социално слаби и пенсионери?Нали са загрижени за социалното изключване?

  Долу евроатлантическите ценности!
 28. 28 Профил на Сова
  Сова
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#14:"tsvetko_51"]Докато има хора, които нямат нищо против и дори искат секс срещу заплащане[/quote]
  Че коя жена е дала секс без пари бе? Ти да си чул жена да почерпи мъж или да му плати сметката??

  Долу евроатлантическите ценности!
 29. 29 Профил на Сова
  Сова
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#17:"chavo64"]

  И сега какво?! Гладни ли да ходят жените?! [/quote]
  Не, ще трябва да станат като мъжете-да работят за да се издържат.

  Долу евроатлантическите ценности!
 30. 30 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 2144 Весело

  Мацета, разбрахте ли? Безплатно! Какви са тия палта от норки и други глезотии.

  * ПКП-Прекрасна Кърджалийска Принцеса. Политкоректна формулировка на думи на министър председателя за председателя на Народното събрание
 31. 31 Профил на BlueBoss
  BlueBoss
  Рейтинг: 331 Неутрално

  Това е някакъв фарс
  Проституцията я има откакто са се появили хората и ще я има независимо дали една или няколко ирландки казват, е трябва да се изкорени. Тя Инквизиципта не е успяла, та законче в Ирландия ли?
  Ще почнат да се "влюбват" за час-два срещу скромно дарение в полза на каузата: "плащам си наема","купувам си нови парцалки" и пак всичко ще си е ток и жици, само дето ще се крият повече. Що пък не погледнат как холандците се справят с проблема? Там си плащаш данъка и си работиш, а сутеньора не ти трябва особенно, щото общината ги контролира - коя, къде и кога и дали си е платила...

 32. 32 Профил на dante_18
  dante_18
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Жената на министъра на Ирландия 100% му дава безплатно. Никакви подаръци. Всичко по християнски.

  If you are going through hell... Keep going!
 33. 33 Профил на BlueBoss
  BlueBoss
  Рейтинг: 331 Неутрално

  И още нещо в духа на статията: А секса вкъщи вече незаконен ли е, щото идваш със заплатата и жената ти я взима и може да те огрее да и обереш лайката един-два пъти в месеца... За един преател питам

 34. 34 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 754 Весело

  До коментар [#29] от "Сова":

  Ами ето - те работят, но вече ще им забраняват да работят, за да се издържат.

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 35. 35 Профил на dante_18
  dante_18
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Трафиканти на проститутки има именно заради такива тъпи закони. Ако всичко беше законно и организирано нямаше да има нужда от трафиканти.

  If you are going through hell... Keep going!
 36. 36 Профил на Сова
  Сова
  Рейтинг: 434 Неутрално

  [quote#18:"gadolini"]Прав си,най-логичния и работещ вариант е легализацията,но по някаква причина се дърпат от него. [/quote]
  Цената!
  Ще падне. А така като е противозаконно цената е висока.

  Долу евроатлантическите ценности!
 37. 37 Профил на 2.5
  2.5
  Рейтинг: 2323 Неутрално

  Текстът ме подсети за един великолепен уестърн на Клинт Истууд, с Морган Фрийман и Джийн Хекман!

  I Want To Believe
 38. 38 Профил на birnic
  birnic
  Рейтинг: 434 Неутрално

  Кво плащане, бе ? Пичове, разберете, който на младини дава пари по жени, на старини ще дава дупе за хлеб !

 39. 39 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4154 Весело

  "Ирландия прие закон, с който купуването на секс се обявява за престъпление, за което може да има наказание до 5 години затвор.

  Решението е насочено срещу трафика на хора за сексуална експлоатация и защита на стотици жени, които с насилие и заплахи са накарани да проституират. Така страната се присъединява към държави като Канада, Швеция, Норвегия, Исландия и Северна Ирландия, където се преследват мъжете, търсещи проститутки, но без да бъдат наказвани жените, принудени да проституират."

  Едно голямо БРАВО на ирландските власти за това решение!!!

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 40. 40 Профил на vvy
  vvy
  Рейтинг: 221 Любопитно

  "Ирландия обяви за престъпление плащането за секс"

  Това означава ли, че жени, които си плащат за секс са престъпнички? От заглавието не става ясно.

 41. 41 Профил на OOPS
  OOPS
  Рейтинг: 221 Весело

  [quote#23:"palivec"]че в много от случаите платените сексуални услуги излизат по- евтино.[/quote]
  Много хора вклч. и аз го разбират по трудния начин и когато вече е късно

 42. 42 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4154 Любопитно

  "Би трябвало да се погрижим за най-незащитените жени в обществото, а не да се опитваме да правим живота им 10 пъти по-труден", добавя Лий."

  Като проституцията е толкова опасна професия защо я практикуваш тогава!? Защо не си намериш някоя нормална и достойна работа!?

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 43. 43 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1341 Неутрално

  Жените проституират, защото са създадени условия за масова безработица и ниско заплащане на труда. Нема седат гладни, я. Оправете икономиката си и нема да има нежелани събития, като посоченото.

 44. 44 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1180 Весело

  [quote#33:"BlueBoss"] щото идваш със заплатата и жената ти я взима и може да те огрее да и обереш лайката един-два пъти в месеца.[/quote]

  Предстаи си кво ша е, ако се върнеш без заплата!

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 45. 45 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4154 Любопитно

  До коментар [#2] от "bludniq_sin":

  Да, и затова в бъдеще най-вероятно ще се стигне до момента в който във въпросните държави ще бъдат наказвани както проститутките, които доброволно работят това, така и техните клиенти. Така, ще има по-голяма справедливост.

  Впрочем, в много не западни държави е точно така. Там закона наказва и проститутката и клиента.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 46. 46 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4154 Любопитно

  До коментар [#17] от "chavo64":

  Това може би е една от целите на този закон, да намалее мъжката клиентела, от там да спаднат приходите на проститутките и те най-накрая да потърсят някаква друга по нормална работа вместо да се правят секс за пари с непознати.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 47. 47 Профил на Фат Ким
  Фат Ким
  Рейтинг: 510 Весело

  Хмммм то и аз всеки ден плащам на държавата, под формата на всякакви данаци и акцизи, а тя си ме клати неуморно. Сега ще се окаже, че съм и престъпник.

 48. 48 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1180 Весело

  [quote#43:"Арон"] Нема седат гладни, я[/quote]

  Умната жена гладна нема да остане!

  Жената:

  - Ще видиш секс на куково лято!

  Комшийката от съседния балкон:

  - Куку...куку...

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 49. 49 Профил на Читател
  Читател
  Рейтинг: 1850 Неутрално

  До коментар [#48] от "mr.lottalove.":

  Така е.

 50. 50 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4154 Любопитно

  [quote#27:"Сова"]А удовлетворяването на нагона не е ли основно човешко право или са го изпуснали в списъка?Защо гражданките нямат конституционно задължение да задоволяват определен брой граждани? Защо социалните служби бе осигуряват дами за секс на социално слаби и пенсионери?[/quote]

  Ти се шегуваш, но в Холандия, която е най-либералната страна в Европа по отношение на проституцията (впрочем това е и първата страна в Европа, която легализира този бизнес, това се е случило в началото на 20 век) има проститутки, които обслужват клиенти инвалиди и те не плащат пари на нея, а местната здравната каса им плаща на проститутките за извършената услуга.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 51. 51 Профил на ali_ibn_isa
  ali_ibn_isa
  Рейтинг: 980 Неутрално

  Няма да е плащане, а ще е подарък..
  Тъпанарите не свършват и глупавите напъни продължават!
  И въпреки резултата от такива нагледни опити, като 'сухия режим' в Америка или 'борбата' с наркотиците.
  Аз не разбирам, как декларираните цели от типа:
  [quote#0:"Статията"] Решението е насочено срещу трафика на хора за сексуална експлоатация и защита на стотици жени, които с насилие и заплахи са накарани да проституират. [/quote]
  .. ще бъдат постигнати с подобни забрани?!
  И що не се борят срещу трафика, принудата, заплахите и изнудването?
  Как точно забраната за проституиране ще попречи някоя жена да бъде насилвана да го прави?

 52. 52 Профил на shogun
  shogun
  Рейтинг: 399 Неутрално

  А палтото от норка не е ли плащане ?

 53. 53 Профил на shogun
  shogun
  Рейтинг: 399 Неутрално

  Идеята на такива закони е да се осигури монопол на съпругата над секса, за да може тя да държи контрол. Иначе бързо бива прескачана.

 54. 54 Профил на gadolini
  gadolini
  Рейтинг: 221 Весело

  До коментар [#53] от "shogun":

  Обаче резултата е че мъжете прескачат до разни екзотични и диви дестинации като Тайланд или Слънчев Бряг.

 55. 55 Профил на nacheff
  nacheff
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Чета и се връщам да прочета пак, че нещо ме кара да се съмнявам, че съм разбрал правилно.
  Има нещо дълбоко ограничено в рамката, в която се опитват да вкарат тази социална практика. Изглежда се опитват да вкарат платения секс в примитивната мисловна щампа: жена жертва и принудително експлоатирана, мъж насилник и агресор и експлоататор.
  Доста дефектна теза!
  Мнозина индивиди и от двата пола продават секс без принуда и по различни причини. Мнозина проституиращи буквално няма какво друго да предложат на пазара. Мнозина не желаят да продават трудовата си сила и способностите си по техни си виждания, при дискриминационни условия (по тяхното разбиране), но това не е повод да бъдат законово преследвани работодателите защото, видите ли, предлагали да купят труда на работниците евтино.

  Видимо е, че този закон има намерение да се бори с насилието, но вместо да преследва истинските насилници, той посяга индиректно като се бърка на взаимоотношения между индивиди някаде надолу по веригата, където практически е невъзможно да се констатира, какви са мотивите и причините на продавача да продава секс. А купувачът се превръща автоматично в престъпник.
  Забраната ангро да се купува секс е проява на безсилие и лицемерие. Е, поне опаковано в добри намерения. Резултатите ще са обратни.
  Още нещо прави впечатление. Този начин на мислене е видимо разпространен в северни страни. Там многовековните социални традиции са изграждани в условия на тежка битка със много сурова природа. Чудя се, какви ли последици е оказал този факт при формиране на специфичния обществен климат. Разбираемо една жана, която има да се грижи и за деца, останала без мъж, лесно ще изпадне социално в сурова среда. Не познавам тези страни, но няма да се изненадам ако тежкият живот и трудностите са накарали хората да са традиционно по-сплотени и подкрепящи се. Вероятно в някогашните техни общества една социално изпаднала жена, принудена да проституира, е било обществено неприемливо явление, нещо което е срам и позор за обществото , а не за проституиращата?!

 56. 56 Профил на dunavetc
  dunavetc
  Рейтинг: 226 Неутрално
 57. 57 Профил на bee
  bee
  Рейтинг: 1134 Весело

  [quote#44:"mr.lottalove."]Предстаи си кво ша е, ако се върнеш без заплата![/quote]
  Кво ша е, пост и молитва. Шегувам се, предполагам че не всички жени са такива. Тука по-нагоре прочетох един колега коментираше нагона на гражданите и техните нужди, поради които ласките трябвало да са free, вменени от конституционно задължение, но нищо не спомена за нагона на гражданките, те нямат ли такъв?!?

  " Истинската мярка за човека е как се отнася към този, който не може да му бъде полезен. "
 58. 58 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4154 Любопитно

  [quote#28:"Сова"]Ти да си чул жена да почерпи мъж или да му плати сметката?? [/quote]

  Хахаха... рядко се намират, но има и такива. На мене лично ми се е случвало, но само с чужденки.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 59. 59 Профил на Коки
  Коки
  Рейтинг: 541 Весело

  Ами правилно...сексът трябва да е безплатен....

 60. 60 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4154 Любопитно

  До коментар [#43] от "Арон":

  Да, де но това едва ли се отнася до Ирландия. Там заплатите са едни от най-високите в ЕС, а безработицата е около 5-10% (точно колко беше не си спомням, но е горе долу там).

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 61. 61 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1039 Любопитно

  До коментар [#28] от "Сова":


  До коментар [#28] от "Сова":Многократно съм бил черпен от жени,дори веднаж изкарах почти месец на морето на сметката на една мадама.Не разбирам мъжете,които изпитват удоволствие от полови сношения срещу пари.Толкова ли са задръстени-хем те вършат работата,хем плащат.

 62. 62 Профил на topal
  topal
  Рейтинг: 278 Неутрално

  До коментар [#8] от "Зарзават":

  Проституцията е частен случай на търговия. За да е възникнала проституцията, е трябвало вече да има търговия. Та логично е търговията да е най-древната професия. Не че е много различна, де!...

 63. 63 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4154 Весело

  До коментар [#61] от "Sabbath":

  Хахаха... добре казано Сабате, по-много теми имаме коренно различно мнение, но по тази те съвпадат напълно.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 64. 64 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2773 Весело

  [quote#53:"shogun"] да се осигури монопол на съпругата над секса, за да може тя да държи контрол.[/quote]
  Монополът гарантира само печалбата. Контролът се гарантира от диктатурата. А подобни закони дават храна за рекет само.

 65. 65 Профил на Molossian
  Molossian
  Рейтинг: 2022 Неутрално

  До коментар [#28] от "Сова":

  Ай ся.
  Па мен са ме черпили много пъти жени, без да съм убавец или жиголо?

  Panta rhei....
 66. 66 Профил на Chavo64
  Chavo64
  Рейтинг: 381 Неутрално

  До коментар [#46] от "Иво":

  Най старата професия Иво!!! Просто забрави, пробвано е много пъти, не работи.

  chavo64
 67. 67 Профил на wanderer
  wanderer
  Рейтинг: 2773 Весело

  [quote#62:"topal"]Проституцията е частен случай на търговия.[/quote]
  То и робството е частен случай на търговия, ама е забранено.
  Та за да има излишъци за търговията, е трябвало вече да има роби. Логично е нарушаването на човешкита права да е най-древната професия.

 68. 68 Профил на Лео
  Лео
  Рейтинг: 1173 Неутрално

  Ирландците знаят ли, че безплатният секс излиза най-скъпо?

 69. 69 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  В България е престъпление секса с непълнолетна проститутка. Наказва се до 3 години затвор.Така че ако някоя ви изглежда под 18 години и искайте личната карта.

 70. 70 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4154 Любопитно

  [quote#66:"chavo64"]Най старата професия Иво!!! Просто забрави, пробвано е много пъти, не работи. [/quote]

  Чаво, тази седмица имаше една друга статия за трафика на хора с цел сексуална експлоатация и там написах следния коментар:

  "Аз пък защитавам мнението, че тази професия трябва да си остане забранена и извън законна. Поради много причини... на първо място връзката между трафика на хора с цел сексуална експлоатация и проституцията е кристално ясна и очевидна. Малко е лицемерно и доста неефективно да се бориш с единият мръсен и престъпен бизнес, а другия да го легализираш. На второ място тази професия е дълбоко унизителна и недостойна според мен за една жена. Освен това крие здравни рискове, както и риск от насилие, спрямо жените, които бачкат това дори и законно. Така, че аз защитавам политиката на Скандинавските държави, както и на САЩ впрочем, защото и там в повечето щати проституцията е незаконна. Осъзнавам, че няма как тази професия да изчезне напълно, винаги ще има проститутки, както винаги ще има измамници, убийци , крадци, насилници и т.н. Просто държавата трябва да се бори с тези престъпни бизнеси и схеми, това е борба която никога няма да свърши, но поне да ги ограничат до колкото могат."

  Пействам го пак, за да не го пиша отново, защото мнението ми по тази тема си е същото.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 71. 71 Профил на gadolini
  gadolini
  Рейтинг: 221 Неутрално

  До коментар [#67] от "wanderer":

  Робството е забранено защото не е изгодно,не заради някакви "човешки права". Проституцията е и ще си остане изгодна ,така че няма изгледи да изчезне.

 72. 72 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 754 Неутрално

  До коментар [#61] от "Sabbath":

  Не е трудно за разбиране.За да навиеш жена за секс изисква време и усилия.И не винаги резултата е гарантиран.Ако някой мъж ти каже, че не са му отказвали жени, не му вярвай.При проститутките просто плащаш и си спестяваш време и усилия с гарантиран резултат.

 73. 73 Профил на stg
  stg
  Рейтинг: 1243 Неутрално

  абе пълна дивотия има жени които се предлагат за пари има мъже които искат да платят за това, значи и бизнеса ще го има, независимо от разни закони и така вече няколко хиляди години

  "Ceterum censeo ГЕРБ esse delendam"
 74. 74 Профил на Sabbath
  Sabbath
  Рейтинг: 1039 Любопитно

  До коментар [#72] от "mushashi":Да,ама къде е удоволствието от завоеванието?Ляга не с теб,а с парите ти.Също както например бръснар-подстригва те,не защото си неотразим,а защото му плащаш.

 75. 75 Профил на stoyanst
  stoyanst
  Рейтинг: 603 Весело

  Но пък няма как да забранят на един мъж да почерпи една жена с питие. Така че вече труженичките ще имат малко видоезменена тарифа: Почерпка с малко уиски - 20 евро, почерпка с двойно уиски - 40 евро, почерпка с уиски с черен етикет отзад - 100 евро... И те така...

 76. 76 Профил на nicks
  nicks
  Рейтинг: 227 Неутрално

  Подаряването на телефон счита ли се за заплащане ? Защото ако е така колко народ ще изгори в България....

 77. 77 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2992 Неутрално

  Така страната се присъединява към държави като Канада, Швеция, Норвегия, Исландия и Северна Ирландия, където се преследват мъжете, търсещи проститутки, но без да бъдат наказвани жените, принудени да проституират.
  ========================================
  Хайде сега, принудени били! Винаги има начин да избягат и да потърсят помощ в полицията. Редки са случаите на истинско сексуално робство.
  Няма какво да се лъжем, това са лесни пари и за много жени това е начин да имат по-висок стандарт от този, който могат да постигнат като работят нещо друго.

 78. 78 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7342 Неутрално

  За някои жени секса си е работа, като всяка друга. С какво ще се издържат, ако е безплатен.

 79. 79 Профил на danid
  danid
  Рейтинг: 524 Неутрално

  Е, ами търсенето определя предлагането. Докато има клиенти, ще има и предлагане. В този смисъл е логично да го отнесат мъжете.
  Но по- големият въпрос е какво правим с трафикантите и организаторите! Това са организирани групи, работещи години в тази област. Няма начин да не може да се засекат в европейски мащаб.
  Друга тема е мизерията и простотията, които предпоставят изобилието на работнички.

 80. 80 Профил на pamela
  pamela
  Рейтинг: 2992 Неутрално

  [quote#79:"danid"]Докато има клиенти, ще има и предлагане. В този смисъл е логично да го отнесат мъжете. [/quote]
  Така е, но ако се обяви платената любов за престъпление (според мене не е, ако жената не е насилвана и не работи за сводник), тогава и двете страни са виновни. Същата дивотия е и с нелегалните: те били "жертви", а само трафикантите се преследват от закона. Всъщност "жертвите" (т.е. нелегалните) сами търсят трафикантите и им палщат.
  Виж, сводничеството и трафикът на жени трябва да се наказва от закона.
  Всъщност, как може да се докаже престъпление ако жената работи сама и се свързва с клиентите си по препоръка, например и без да си рекламира дейността си в интернет?

 81. 81 Профил на the_axel
  the_axel
  Рейтинг: 280 Неутрално

  Купуването на секс се смята за престъпление , което се наказва с безплатен секс .

 82. 82 Профил на the_axel
  the_axel
  Рейтинг: 280 Неутрално

  Купуването на секс се смята за престъпление , което се наказва с безплатен секс .

 83. 83 Профил на the_axel
  the_axel
  Рейтинг: 280 Неутрално

  Не се гаси туй , що не гасне ! Платеният секс е неразривно свързан с брачната институция ! Достатъчно е да погледнете процента на фригидните жени - някъде около половината . И никой не им забранява да сключват брак .Според една американска психоложка бракът е договор между мъж и жена , при който мъжът се задължава да се грижи за материалното състояние на жената и да я закриля , срещу което получава изключителното право на ползване на гениталиите и. В около 50% от браковете договореностите не се спазват (и от двете страни). Тогава идват на помощ проститутките , които запълват празната ниша. Докато има търсене , ще има предлагане ! Най - близо до истината са общества , които преследват сутеньорите , защото те са паразити и те заробват проституиращите жени , които понякога искат да променят битието си. Аз съм бил свидетел на брачни отношения в България, при които съпругът дава пари на жена си , за да я склони да правят секс . Това как може да се регулира от държавата и законите ? И още нещо в тази насока - познавах един много интелигентен и забавен човек , който на шега казваше - "От всички курви най-скъпо ми излиза жена ми !"

 84. 84 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4154 Весело

  [quote#71:"gadolini"]Робството е забранено защото не е изгодно,не заради някакви "човешки права".[/quote]

  Хехехеее... не е изгодно, ама друг път, изгодно е било и още как. Едно е да имаш някакви роби, които са твоя собственост до живот и които да ти бачкат без пари и съвсем друго е да ти работят хора на които трябва да плащаш заплата, здравни осигуровки, да им подсигуряваш нормални условия на труд и които могат да те напуснат когато си искат (с кратко предизвестие разбира се).

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 85. 85 Профил на Иво
  Иво
  Рейтинг: 4154 Любопитно

  До коментар [#78] от "Роси":

  Ще си намерят работа, като останалите жени, които не се продават на разни непознати и не правят секс за пари.

  "Каква е ползата за човека, ако придобие цял свят, a повреди на душата си? "Евангелие на Марко, Глава 8:36
 86. 86 Профил на mans
  mans
  Рейтинг: 221 Неутрално

  Където има забрани, там има мафия

 87. 87 Профил на Арон
  Арон
  Рейтинг: 1341 Весело

  До коментар [#60] от "Иво":

  Виж ти! Начи, ирландките ше да са мераклийки, галиба. Щом го правят за едното "приключение"? Кога има чартъри за там? Не, че нещо, ама ми стана интересно. Ше скиам как са нещата на място

 88. 88 Профил на mr.lottalove.
  mr.lottalove.
  Рейтинг: 1180 Весело

  [quote#57:"bee"] нищо не спомена за нагона на гражданките, те нямат ли такъв?!?[/quote]

  Имат, разбира се и тяхно конституционно право е да бъдат задоволявани!
  Може да се каже, че целият свят работи за тази грандиозна цел- мъжете плюс парфюмерийната, бижутерската, цветарската, шиваческата, обувната, кожената, автомобилната, шапкарската, развлекателната, галантерийната, тъкаческата, сувенирната, туристическата и други индустрии.

  Като индустриите произвеждат стоки за жените, а мъжете ги купуват.

  В моя чуден свят всеки сън е толкова реален!
 89. 89 Профил на valtoro
  valtoro
  Рейтинг: 911 Неутрално

  Това е все е едно, да лекуваш симптомите,
  а не болестта глупав закон !!!

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK