Посланикът на Полша в ЕС се раздели с поста си заради агентурно минало

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, влезте в профила си.
Коментари (20)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на lordcris
  lordcris
  Рейтинг: 641 Неутрално

  Да дойде тук. Може да го направим президент, премиер, главен прокурор ...

 2. 2 Профил на xhi13317223
  xhi13317223
  Рейтинг: 562 Неутрално

  Хммм, а у нас да си бил сътрудник на комунистическите тайни служби е повод за гордост... Че даже и президент такъв си имахме...

  То и за това сме си на съответното дередже де!

 3. 3 Профил на nema_labavo
  nema_labavo
  Рейтинг: 1279 Неутрално

  Няма оттърване от тия таласъми. Браво на поляците, мечтая си и тук да е така. Но кой ли ще остане на поста си?

 4. 4 Профил на Amot
  Amot
  Рейтинг: 453 Неутрално

  Тук да си от ДС е повод да те назначат 'по лични причини', а не да те уволнят поради такива... Не успяхме с лустрацията и това си е!!!!

  Потника беше пилот, а стана пилон!
 5. 5 Профил на adenauer
  adenauer
  Рейтинг: 521 Гневно

  Аденауер:По данни на Евростат комунистическите гадове агенти и доносници на ДС са били повече от 1,3 мил.,като ичало лимит-всеки седми българин агент.Мечтата на нашите комуняги е бил модела на ЩАЗИ всеки трети да е доносник.Всеки може да си представи колко много българи плачат за ЛУСТРАЦИЯ.Затова при нас всичко от този род става много бавно,избирателно и с много съпротива.В България има много човешки боклук -комуняги и ДС мръсници за изхвърляне.И с право ЕРОСТАТ пише ,че България ще стане бяла държава ,когато изхвърли от всички нива на управление повече от 1,5 милиона комунистически отрепки по род и произход и НАЦИОНАЛИЗИРА всичко заграбено оттези бандити -повече от 100 милиарда долара.

 6. 6 Профил на dimitar2007
  dimitar2007
  Рейтинг: 367 Неутрално

  Полското ченге да вземе българско гражданство, може и вицепремиер да стане

 7. 7 Профил на lz73
  lz73
  Рейтинг: 1765 Неутрално

  Всеки път, когато чета такива новини, си задавам следния въпрос: след като в България комунистическият режим е признат за престъпен със закон, не следва ли, че и служителите на съответните служби са били престъпници? Ако е така защо не са на местата, предназначени за престъпници.

 8. 8 Профил на Lady Zeppelin
  Lady Zeppelin
  Рейтинг: 1291 Неутрално

  "Съгласно полското лустрационно законодателство всеки назначен на държавна служба трябва да декларира дали е бил сътрудник на тайните служби в Полската народна република, като подалите неверни декларации подлежат на уволнение."
  А у нас кога?

  Je suis Charlie. Fluctuat nec mergitur.
 9. 9 Профил на Танас
  Танас
  Рейтинг: 1040 Неутрално

  Е това е Лустрация в действие в Европейска страна. Как в Полша може а във България не?

  "Светът няма да бъде разрушен от тези, дето вършат зло, а от тези, дето ги наблюдават без да направят нещо по въпроса" Алберт Айнщайн.
 10. 10 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 709 Неутрално

  У нас на власт е стокхолмският синдром! Избират се децата на палачите!

 11. 11 Профил на Петър Петров
  Петър Петров
  Рейтинг: 264 Неутрално

  А как е в България само за депутати в 44 НС ?
  Ето как :
  Държавна сигурност и Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА отново ще имат "своя" парламентарна група в новия парламент, след като общо 11 народни представители с принадлежност към тоталитарните комунистически тоталитарни служби на БКП намериха място в 44-то Народно събрание.
  Това показва проверка на desebg.com в списъците на депутатите в новия парламент, които в петък парламентарно представените партии и коалиции ГЕРБ, „БСП за България”, „Обединени патриоти” (НФСБ, ВМРО и Атака), ДПС и „Воля” подадоха в ЦИК с окончателните имена на избраниците след пренареждането от преференциите и уточняване на избраните в два района кандидати.
  Всички политически сили в парламента с агенти.
  И петте парламентарно представи партии и коалиции имат в редици сътрудници на тоталитарните комунистически служби. Общо 81 бяха кандидатите за депутати в 44-то Народно събрание с агентурно минало.
  Независимо, че от началото на демократичните промени са изминали 27 години във всички парламенти досега след 1989 г., от 7-то Велико Народно събрание до 44-то Обикновено Народно събрание включително, общият брой на сътрудниците на тоталитарните комунистически служби във всеки един парламент е бил достатъчен за образуване на една парламентарна група (най-малко 10 депутати).
  Коалиция „БСП за България” с най-много сътрудници

  Коалиция „БСП за България” води убедително в броя на народните представители с досиета, като вкарва в 44-то Народно събрание общо 6 депутати. Те може да нараснат на 7, ако в БСП решат Стефан Данаилов да влезе от 3 МИР Варна, а не от 24 МИР София. Тогава в парламента ще намери място петият от софийската листа Росен Малинов (съдържател на явочна квартира на Шесто управление на ДС). Депутатите с досиета в БСП (преди решението на избраните в два района депутати) са следните:
  Тома Томов – 1 МИР Благоевград – агент „ТОДОРОВ” на Първо главно управление на ДС от 1970 г.;
  Димитър Стоянов – 2 МИР Бургас – щатен служител на Окръжно управление на МВР-ДС Бургас от 1977 г.;
  Славчо Велков – 13 МИР Пазарджик – агент „ПЕЕВ” на Трето управление на ДС (военното контраразузнаване) от 1974 г.;
  Дечко Бояджиев – 18 МИР Разград – съдържател на явочна квартира „ОРБИТА” на Окръжно управление на МВР-ДС Разград от 1980 г.;
  Таско Ерменков – 21 МИР Сливен – щатен служител на Разузнавателното управление на Генералния щаб на БНА от 1984 г.;
  Румен Генчев – 23 МИР София – агент „ЕКОНОМОВ” на Първо главно управление на ДС от 1987 г.

  Следват „Обединени патриоти” (НФСБ, ВМРО и Атака) с двама агенти:

  Красимир Каракачанов (ВМРО) – 15 МИР Плевен – агент „ИВАН” на Шесто управление на ДС от 1989 г.;
  Станислав Станилов (Атака) – 13 МИР Пазарджик – агент „СВЕТЛИН” на Второ главно управление на ДС от 1986 г.

  ГЕРБ, ДПС и партия „Воля” имат по един сътрудник:

  Георги Марков (ГЕРБ) – 24 МИР София – агент „НИКОЛАЙ” на Софийско градско управление на МВР-ДС от 1972 г., а след това и на Шесто управление на ДС;
  Рамадан Аталай (ДПС) – 20 МИР Силистра – агент „ВЕРГИЛ” на Софийско градско управление на МВР-ДС от 1982 г.;
  Слави Нецов (Воля) – 6 МИР Враца – съдържател на явочна квартира „ЛАДА” на Окръжно управление на МВР-ДС Враца от 1983 г., а след това и на ДС в Бяла.

  „Новите лица” сред сътрудниците
  В 44-то Народно събрание за първи път като депутати влизат общо 4 сътрудници на тоталитарните служби – Тома Томов, Димитър Стоянов, Славчо Велков – всичките от БСП и Слави Нецов (Воля). Останалите 8 сътрудници са имали досега най-малко един мандат в Народното събрание.
  Кой от колко
  „БСП за България” бяха издигнали за 44-то Народно събрание 16 сътрудници, ДПС – 9 сътрудници, коалиция „Обединени патриоти” – 8 сътрудници, ГЕРБ – 5 сътрудници, партия „Воля” на бизнесмена Марешки – 2 сътрудници.
  „Доайен” сред сътрудниците на тоталитарните служби в 44-то Народно събрание ще бъде 74-годишният журналист Тома Томов (БСП), който измества досегашният най-възрастен депутат с досие Станислав Станилов (1943) от „Атака”/”Обединени патриоти”.
  Най-младият сред агентите е 51-годишният лидер на МВРО Красимир Каракачанов, който влиза за четвърти път в парламента с различна коалиция.

  Какво прави впечатление
  В списъка на сътрудниците в 44-то Народно събрание впечатление прави минималния брой на сътрудници, които вкарва ДПС на фона на най-много агенти в предишния парламент. В 44-то Народно събрание не влиза водачът на листата на ДПС в Сливен Янко Янков – също с досие, където движението за първи път през последните години не взе мандат за сметка на „Обединени патриоти”.

  След 20 години в парламента не влиза и дългогодишният бивш депутат от ДПС и председател на партията (2013-2015) Лютви Местан – агент „ПАВЕЛ” на Трето управление на ДС. От 2016 г. той е лидер на партия ДОСТ, неуспяла да прескочи тази година прага от 4% за влизане в Народното събрание.
  За първи път имаше възможност ГЕРБ да бъде без депутати агенти, но лидерът на партията Бойко Борисов лично постави на избираемо място в една от софийските листи Георги Евдокиев Марков – агент „НИКОЛАЙ”.
  Той беше депутат от СДС в 7-то Велико Народно събрание (1990-1991) и в 36-то Народно събрание (1991-1994), конституционен съдия и за кратко лидер на РЗС, откъдето през 2006 г. се кандидатира неуспешно за президент през 2006 г., а от 2013 г. е член на Изпълнителното бюро на Българския олимпийски комитет.
  Марков си „заслужи” благословията на Борисов с непрестанните хвалби по негов адрес през последните 4 години, като върхът беше сравнението на лидера на ГЕРБ с дядо Коледа.
  Георги Марков обаче не е единственият с досие от 7-то ВНС, който влиза в 44-то Народно събрание. Компания ще му прави Дечко Бояджиев от БСП, който също е бил народен представител в 7-то ВНС от преименувалата се тогава от БКП на социалистическа партия.

  Агентите в предишните два парламента
  В 43-то Народно събрание (2014-2017) влязоха 12 депутати с досиета. Тогава ДПС вкара най-много депутати – 4, следвани от ГЕРБ – 3 депутати, БСП – 2 депутати, Патриотичен фронт – 2 депутати и „Атака” – 1 депутат. В 42-то Народно събрание (2013-2014) депутати с агентурно минало бяха 13 души.

  Общият брой на депутатите с досиетата от 1990 г. досега вече надхвърля 170 души.
  http://desebg.com/2011-01-06-11-34-55/3123-2017-04-01-11-10-39

 12. 12 Профил на Lou
  Lou
  Рейтинг: 1435 Неутрално

  Време е у нас да се направи един списък. Всички българи на държавна служба, дори хигиенистките, родени преди 1971 г., да се проверят дали са били агенти на ДС и по-специално на милиционерския отдел, а не военния и контраразузнаването. И който е написал един донос - уволнение. Тези българи вече не са много, защото повечето от тях или са навън, или са покойници. Хора с подобни досиета да нямат право да се кандидатират за депутати, президент, министри и зам. министри, кметове, общински съветници, съдии, прокурори.

  Браво на поляците. Шапка ми свалям.

  СССР - родина на всички безотечественици! При капитализма човек експлоатира човека, а при социализма е точно обратното! Всеки кооператор - прасе, всеки комунист - две! Всички комунисти - под земята! 25 цирк - 25 години плодотворна размяна на циркови номера между България и СССР! Който не познава Сибир, той не познава СССР! Да живее 10-ти септември - ден на народната милиция - единствената опора на народната власт! До 9 септември 1944 г. България беше на ръба на пропастта. След това направи смела крачка напред!
 13. 13 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1036 Неутрално

  Очаквам нашите сътрудници да го поемат под своето крило. Например като преподавател в библиотекарския.

 14. 14 Профил на satanail13
  satanail13
  Рейтинг: 551 Любопитно

  Айде на хранилката при Путин..

  Марс е изконна Американска територия!
 15. 15 Профил на satanail13
  satanail13
  Рейтинг: 551 Неутрално

  Обичаме Путин - той е човеколюбив и дава храна на безпризорни управленчески кадри от най различни страни изпаднали в немилост.

  Марс е изконна Американска територия!
 16. 16 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 3011 Неутрално

  Така трябва, браво на поляците.

  Peni Nikol
 17. 17 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 6787 Неутрално

  Боко може да го покани тука и да го направи я депутат, я преподавател в Библиотекарския.

 18. 18
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 19. 19 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 7932 Неутрално

  А в България уволняват, ако не си от ДС.

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 20. 20 Профил на One Hour
  One Hour
  Рейтинг: 280 Неутрално

  До коментар [#6] от "dimitar2007":

  Не им се радвай толкова. И техните са, като при нас само дето имат основанието да ги изчистват .
  Лех Валенса стана герой на демократичните промени след вярна служба на полското ДС.
  Че и Нобел получи за ролята. Не познавам поляк, който да не се срамува от него.
  Лустрацията при нас е доста закъсняла, ние минахме направо към референдуми за партийни субсидии и други залъгалки.
  Поляците са за похвала ДА, но с приватизацията си, която не обезцени активите на предприятията и не ги подари на шепа мафиоти, които да конролират държавата.

За да коментирате, да оценявате или да докладвате коментар, трябва да влезете в профила си или да се регистрирате. Вход | Регистрация
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK