С реч на български език и похвали за България евролидерите откриха в София председателството на ЕС

С реч на български език и похвали за България евролидерите откриха в София председателството на ЕС

© Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018Отечество любезно, как хубаво си ти, как чудно се синее небето ти безкрайно, как твоите картини меняват се омайно, при всеки поглед нови, по-нови красоти". С тези думи председателят на Европейския съвет Доналд Туск приветства началото на българското председателство на Съвета на Европейския съюз.


Изказването му по време на концерта за официалното откриване на българското председателство беше изцяло на български език. (Цялата реч тук)


"Като поляк разбирам колко много работа, кураж и решимост ви е струвало да постигнете тези е успехи за вашето отечество. Никой не ви е дал нищо даром, вие самите на първо място сте творците на тези нови, по-нови красоти", подчерта Туск.
По-младите поколения свързват този театър с известния актьор Захари Барахов и участието му в "Игра на тронове", но историята на Балканите е по-драматична и по-интересна от сценария на "Игра на тронове", макар в нея да няма дракони, каза Туск. "Всички ние бихме искали настоящето и бъдещето на Балканите да наподобяват по-малко сценарии на драматични филми. Стабилност, сигурност, благоденствие – това заслужават хората в целия този регион. А Европейският съюз съществува, за да превърне именно този сценарий в реалност", допълни той.


"Добре е, че един от приоритетите е бъдещето на Западните Балкани. Кой друг, ако не вие, потомците на Спартак, наследниците на най-старата държава в Европа, които никога не сте загубили бойно знаме в битка, кой би бил на висотата на тази важна задача – да се поднови е перспективата за този регион", подчерта Туск.


С реч на български език и похвали за България евролидерите откриха в София председателството на ЕС

© Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018


"Вие винаги сте били решителни и смели, което потвърдихте и през последните години. Ето защо аз вярвам, че вашето Председателство ще бъде толкова резултатно, колкото преди четвърт век беше Христо Стоичков в Световната купа. С Министър-председател, който би могъл да сплаши не един тракийски воин, ще се справите!", завърши изказването си Туск.


Председателят на Европейския парламент Антонио Таяни заяви, че "заедно ние следва да преборим предизвикателствата и да направим Европа готова за бъдещето. Сега е добро време за размисъл как да напоравим ЕС по-ефективен, демократичен, и по-гъвкав за гражданите, особено за младото поколение".


"През ноември се срещнах със студенти в Софийския университет и бях впечатлен от ентусиазма и знанието на българските студенти. Те имат огромни очаквания от ЕС и разчитат на нас за основни отговори. Те искат повече заетост. За да я създадем, трябва да привличаме повече инвестиции".


"Българските студенти бяха убедени, че единствено общо европейско решение може да прекъсне притока на мигранти и са прави в това. Ние всички сме съгласни, че европейската система трябва да се нагоди към новите предизвикателства, но в духа на сътрудничество и българското председателство е начин да се премине към конкретни действия в това отношение", допълни Таяни.


С реч на български език и похвали за България евролидерите откриха в София председателството на ЕС

© Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018


Той благодари на България за защитата на общата граница на ЕС, за сътрудничеството на българската полиция и армия с европейските им колеги.


Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер също започна речта си като каза "добър вечер" на български език.


"Всички го очаквахме. Сигурен съм, че всички българи тук си спомнят часовниците в София, които отброяваха дните до присъединяването на страната към Европейския съюз. Преди 11 години – през 2007 – България се присъедини към европейското семейство. Но този процес започна много преди това. И аз лично се възприемам като малка част от този забележителен европейски път на България още от деня, в който подписах Договора за присъединяването й през април 2005г. в качеството ми на министър-председател на Люксембург, ръководещ ротационното председателство на Съвета на ЕС", каза Юнкер.


"Трябва да знаете – ако бях отказал да подпиша, нямаше да сте член. Така че, бъдете благодарни, че бях в добро настроение, с оптимистичен поглед към бъдещето. Защото много години като премиер и като финансов министър аз се възхищавах на постиженията на българското общество, най-вече на най-бедната част на българското общество – колко усилия, колко жертви бяха направени от всички онези, които силно вярваха в европейското бъдеще на България. Така че сега е наш ред да кажем "благодаря" на България", допълни Юнкер.


С реч на български език и похвали за България евролидерите откриха в София председателството на ЕС

Той изрази възхищението си от постижения като българската песен, която лети в Космоса. "Не знаем дали някой из Космоса ги слуша (българските гласове – бел.ред.), но те заслужават да бъдат там", подчерта Юнкер.


"Председателството ви съвпада с ключов момент, ред инициативи са в ход за определяне на бъдещето на нашия съюз. Не бих могъл да си представя по-добра личност от добрия ми приятел Бойко Борисов, който да поеме лидерството", каза Юнкер, като допълни, че мястото на България е в Европа и комисията е на страната на България.


Тази вечер трябва да заявим, че България води Европа и България е страна, към която изпитвам особена слабост, обичам шопската ви салата, луканката ви, заяви още председателят на Еврокомисията.


Министърът за българското председателство Лиляна Павлова отбеляза: "За нас българите присъединяването към ЕС преди 11 години беше една сбъдната мечта. С гордост и самочувствие поемаме отговорността на председателството на Съвета на ЕС 2018 г. Ние българите вярваме в доброто, в доброто утре, имаме волята, енергията и решимостта да работим за него заедно с всички вас".


С реч на български език и похвали за България евролидерите откриха в София председателството на ЕС

© Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018


България има много какво да даде на Европа, от нашата богата култура, до иновациите, технологията, знанията и таланта на българите. Нашата древна култура събира най-доброто от всички цивилизации, преминали през земите ни. Не трябва да се делим на малки и големи, богати и бедни, Изток и Запад, настоя Павлова.


Готови ме да посрещнем всички предизвикателства пред нас, затова повече от всякога вярваме в посланието на българското председателство "Съединението прави силата", допълни министърът.


Президентът Румен Радев отбеляза, че "от 13 века България е югоизточната порта на континента. Това е скъпо платен исторически опит, на Балканите знаем добре, че от разделението покълват трагедии. Европа е твърде голяма, за да е монолитна, но и твърде малка, за да е разделяна, това обяснява и мотото на българското европредседателство".


България притежава изпитан във времето модел на съжителство на религии, ние сме родината на кирилицата, която е мост, България спаси своите евреи през най-мрачните години на континента, това ме кара да вярвам, че много сме дали и много можем да дадем на европейското ни семейство, допълни той.


Президентът подчерта че моментът за ЕС е труден, европейската отбрана е императив, миграцията и тероризмът изискват активен диалог с големите съседи на съюза, конкуренцията не трябва да се постига чрез орязване на социални права, а чрез инвестиции в образованието и високите технологии.


За да пребъде Европа ни трябват разбирателство, опростени процедури, взаимно доверие, ново самочувствие
Европа не е само икономическо пространство, а територия на свободата, завърши президентът.


Премиерът Бойко Борисов започна изказването си с молба за благословията на патриарха, защото "без Господа нищо не можем да направим".


След словата на Туск всяко изказване е неуместно, заяви Борисов и разказа, че председателят на Европейския съвет всеки ден учел изречение на български език. Ние като българи трябва да оценим, че председателят на съвета е положил толкова труд, за да покаже уважението си към всички нас, допълни премиерът.


Имаме шест месеца да положим усилия не само за България, защото трябва да сме безпристрастен модератор в преговорите, но и да направим така, че за всеки българин да остане усещането, че ЕС прави нещо и за него, подчетта Борисов.


С реч на български език и похвали за България евролидерите откриха в София председателството на ЕС

© Министерство за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018


Той отбеляза, че има много събития, които да започнат, да се развият и да завършат по време на българското европредседателство и изброи: "кохезионната политика, 10 млрд. по-малко евро в европейския бюджет, много големи проблеми в региона, многоо усилия трябва да се положат, чл. 7 за Полша, Западните балкани, които действително имаме шанс да го придвижим напред, земеделската политика, киберсигурността, обща европейска отбрана, миграционния поток и миграционната криза, която жестоко разделя съюза, всичко това в тези шест месеца".


Председателят на парламента Цвета Караянчева изрази увереност, че България ще е успешен ротационен председател и основен двигател на задачите от дневния ред на ЕС. Приемаме председателството като национална и надпартийна кауза, подчерта тя.


"Като председател на българския парламент подчертавам, че всички ние – народните представители, ясно съзнаваме значението на Парламентарното измерение – съществен и неделим елемент от нашето първо председателство. Имаме политическата воля да продължим да насърчаваме българското правителство в неговата роля на честен и неутрален посредник между държавите-членки на ЕС да постига конкретни резултати по стратегическите европейски приоритети – както в рамките на 6-месечния период на Председателството, така и в контекста и 18-месечната политическа програма на Триото Естония-България-Австрия", каза Караянчева.


"Българското Парламентарно измерение ще следва водещия принцип на Председателството за единство и солидарност по пътя на ориентирани към бъдещето реални резултати. Скъпи колеги и гости, уверявам ви, че през идните месеци ние, българските народни представители, ще насърчим ефективното и интензивно междупарламентарно сътрудничество и ще дадем своя ценен принос към формирането на ключовите общоевропейски политики", допълни тя.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (71)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на Peni Nikol
  Peni Nikol
  Рейтинг: 6927 Неутрално

  А Доналд Туск изнесе речта си изцяло на български език. Не чух никой да ни плюе, както и президентът Радев.

 2. 2 Профил на nemeria
  nemeria
  Рейтинг: 576 Неутрално

  Хубава реч, бях много впечатлена, че бе на български.

 3. 3 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 331 Неутрално

  Когато слушахме речите на европейските лидери на български език , в моето семейство си зададохме въпроса : Някога руски политик правил ли е такъв жест към нас ?

 4. 4 Профил на Julian Mall
  Julian Mall
  Рейтинг: 2804 Весело

  Баце получи още едно прозвище "Тракийският воин"!

  По-добре миг свобода отколкото живот в робство
 5. 5 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Прекрасна реч, и то на чист български! Рядко срещан и огромен жест!

  Благодаря Ви, г–н ТУСК!

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 6. 6 Профил на 1gmbh1
  1gmbh1
  Рейтинг: 714 Неутрално

  Когато слушахме речите на европейските лидери на български език , в моето семейство си зададохме въпроса : Някога руски политик правил ли е такъв жест към нас ?
  —цитат от коментар 3 на v.n.t.news


  Руснаците правят друг вид жестове към нас. Да не давам примери...

 7. 7 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2862 Весело

  "С реч на български език и похвали за България евролидерите откриха в София председателството на ЕС"

  Явно са корумпирани! Корни да ги внесе в списъка за Вота. И да ги докладва на кукловодите.
  ПС Отдавна не ми беше идвал в главата един изтъркан лаф от най-далечните ми години: "Кучетата лаят, керванът си върви!". Признавам, от търкане е станал прозрачен. но още влиза в употреба. Най-малко, докато ги има пребоядисаните комунисти и автентичните им ортаци.

 8. 8 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 388 Любопитно

  Много елегантно и с изключителен финес, само с една – но пък каква! – реч на български, ДОНАЛД ТУСК прати в тежък нокдаун русоробите точно в навечерието на 140 г. от Освобождението (даже пРезидентът се оглеждаше неловко и мъчеше да прави престорени усмивки). Браво, огромно БРАВО!

  Иначе чакаме 2.2.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 9. 9 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2352 Неутрално

  Какво падение-да произнесат реч на български! Затова ли пет партии работеха така усърдно месеци наред?! Пък и корупцията не споменаха! Ужас!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 10. 10 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 285 Неутрално

  Туск успя да разчувства всеки българин. Еваларка, добър е.
  Ратко и Курнелия щяха да са по щастливи ако беше минал на руски. Ама немА.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 11. 11 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 1389 Весело

  Погъделичкаха ни егото...предполагам, че всеки който се чувства българин/изключвам петата колона/ се е почуствал горд, че Европа ги приветсва на български...

 12. 12 Профил на dokoro
  dokoro
  Рейтинг: 561 Неутрално

  След речта на Доналд Туск, Лилянчето Павлова можеше да благодари на човека на родния му език и вместо "тенкю вери мач", да рече "денкуе бардзо", например.

 13. 13 Профил на werginija
  werginija
  Рейтинг: 463 Неутрално

  До коментар [#1] от "Peni Nikol":

  По телевизиите в Германия вървят само отрицателни коментари, за съжаление. Преди минути изгледах още един такъв. Много неприятно.

 14. 14 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2862 Весело

  Не видях кой е хореографът на заключителния танц, но има моите адмирации!

 15. 15 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 388 Весело

  До коментар [#14] от "Дон Кихот":

  Добре, че си сложил "настрение: весело". Щях да ти сложа един "-" за нищо.

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 16. 16 Профил на B ongo
  B ongo
  Рейтинг: 5 Весело

  Една полска сиемка се научи да срича на български, а Кара Ибрахим лУидер депутат "българин" мучи нечленоразделно и лобира за к(Т)Уркия. Да, да 2018 г. България.

 17. 17 Профил на dorko
  dorko
  Рейтинг: 388 Весело

  До коментар [#12] от "dokoro":

  Лилиту направи една особена пауза между "Доналд" и "Туск" - очаквах да каже "Тръмп".

 18. 18 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 936 Неутрално

  И как залата веднага реагира.! Туск беше великолепен, браво!

  Доброто е заразно
 19. 19 Профил на Yard
  Yard
  Рейтинг: 1395 Любопитно

  Путьо някога говорил ли е на български (пък макар и от македонските земи)?

 20. 20 Профил на dedoliben
  dedoliben
  Рейтинг: 1452 Весело

  До коментар [#7] от "Дон Кихот":

  Ми тя Корни днеска се разголи (Не физически слава богу).
  Вместо Румъния каза Русия.
  Тегли ги та чак ги дърпа натам.
  Добре че синът и е във САЩ иначе одма да е фанала вогзала.

  "Моите министри са англофили, моите генерали са германофили, моят народ е русофилски, само аз останах българофил". Цар Борис III
 21. 21
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 22. 22 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2862 Весело

  До коментар [#8] от "c.b.o.":

  "Много елегантно и с изключителен финес..."

  Дай да пишем просто "елегантно" и "с финес", иначе ще ни обвинят в пристрастие и преувеличение. Но нокдаунът си е факт дори и при такива скромни определения.

 23. 23 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2862 Весело

  Едва сега обърнах внимание на снимката. Изразът на Радев веднага предизвика у мен асоциация с въпроса "Какво правя аз тук?".

 24. 24 Профил на fuzzy
  fuzzy
  Рейтинг: 218 Неутрално

  Преди 2-3 години от посолството на Полша ли бяха направили едно видео, в което рецитираха Български стихотворения? Факт е, че явно дипломатите от тази страна умеят да впечатляват домакините си.

 25. 25 Профил на Virgin
  Virgin
  Рейтинг: 716 Весело

  Когато слушахме речите на европейските лидери на български език , в моето семейство си зададохме въпроса : Някога руски политик правил ли е такъв жест към нас ?
  —цитат от коментар 3 на v.n.t.news


  Преди дни една известна руска актриса разказваше как научила 3 листа реч на български през 1975, за да поздрави габровската публика. И започна да повтаря речта си - 42 години по-късно.
  Като дете в родната ми Горна Оряховица често ходехме да гледаме гостуващи театри. Спомням си как на един спектакъл бяха вмъстени евтини закачки към Велико Търново и Лясковец и местните бяха във възторг.
  За мен си беше халтура, ама знам ли - нали бях дете, може и просто да не съм разбирал изкуството.
  Както и днешната висша дипломация.

 26. 26 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 980 Любопитно

  нищо повече от досаден протокол ,а овчият възторг от "българският" на туск е направо смешен

 27. 27 Профил на popovski31
  popovski31
  Рейтинг: 1224 Весело

  нищо повече от досаден протокол ,а овчият възторг от "българският" на туск е направо смешен
  —цитат от коментар 26 на Stewie


  Ерменков, ти ли си?!

 28. 28 Профил на linderoth
  linderoth
  Рейтинг: 163 Разстроено

  поздравления, агент Оскар!

 29. 29 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 507 Неутрално

  Великолепно откриване. Браво ! Речта на Туска очарова
  ....ГЛАСОВЕТЕ ВИ ЧУВАМ.... Благодарим,

 30. 30 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 936 Весело

  До коментар [#26] от "Stewie":

  Може да е смешен, но не е нито злобарски, нито неграмотен, в тежък контраст с твоето творение.
  Доброто е заразно, уважаеми.

  Доброто е заразно
 31. 31 Профил на VD
  VD
  Рейтинг: 393 Неутрално

  До коментар [#26] от "Stewie":
  Ако има нещо овче, не е българския на Туск. Ама и овцата и де извинявам, че я обиждам де ...

  VD
 32. 32 Профил на fuzzy
  fuzzy
  Рейтинг: 218 Неутрално

  До коментар [#26] от "Stewie":

  Еб*ти протокола, Туск се постара бая да каже речта на Български, всичко му се разбра...ама на Таяни май трябваше да сложат някъде субтитри при неговата реч.

 33. 33 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  Изключително съм впечатлен от речта на Туск. Браво!
  Поляците са нашите истикси братя, а не мужиците. Ето го и доказателството https://www.youtube.com/watch?v=WI7nvI8zpL4&t=38s

  The best way to predict the future is to invent it.
 34. 34 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 388 Весело

  Едва сега обърнах внимание на снимката. Изразът на Радев веднага предизвика у мен асоциация с въпроса "Какво правя аз тук?".
  —цитат от коментар 23 на Дон Кихот


  Едно време филмите на видеокасети започваха с анти–пиратска раклама, в която един потен дебелак се питаше "Господи, в какво се забърках?". :)))

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 35. 35 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 1080 Неутрално

  Ето и още https://www.youtube.com/watch?v=K90wqDYApuI

  The best way to predict the future is to invent it.
 36. 36 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 388 Неутрално

  Изключително съм впечатлен от речта на Туск. Браво!Поляците са нашите истикси братя, а не мужиците. Ето го и доказателството https://www.youtube.com/watch?v=WI7nvI8zpL4&t=38s
  —цитат от коментар 33 на EU defender


  Уникално видео!

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 37. 37 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4470 Неутрално

  Тази реч на български (макар и без особен смисъл) на Туск бе в десятката! Браво на екипа му! Да покажеш такова уважение към домакина е куртоазия, но и признак на политически опит! Качински и сие в Полша газ пикаят.

 38. 38 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 388 Любопитно

  До коментар [#37] от "vassilun":

  Как пък не видя (особен смисъл) в речта на Туск?

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 39. 39 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1714 Неутрално

  Прословутото ЕВРОПРЕДСЕДАТЕЛСТВО!
  Не става ли дума за домакинство на това председателство?
  Това е като спортната зала на Борисов, в която спортува само Лепа Брена.

 40. 40 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4387 Неутрално

  Изключителна реч на Доналд Туск!

  Gunter glieben glauchen globen
 41. 41 Профил на alray
  alray
  Рейтинг: 406 Неутрално

  Заслужаваше да стане на крака целия театър, а не да дават как Каракачанов се прозява...! Достойно за уважение, един поляк ни показа това, което ние не сме! (Дневник, вземете пример от Туск и научете български...прочетете си статията отново)

 42. 42 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4387 Неутрално

  Jeszcze Polska nie zginela!

  Gunter glieben glauchen globen
 43. 43 Профил на pavelski
  pavelski
  Рейтинг: 225 Неутрално

  Браво на Туск! Някой има топки да каже коя е най-старата държава в Европа.

 44. 44 Профил на c.b.o.
  c.b.o.
  Рейтинг: 388 Разстроено

  Иначе в началото на церемонията, още при посрещането на гостите, ми направи впечатление как еврокомисарите – скромни, елегантни, ведри и въздържани – слязоха от някакъв автобус, докато слонът Илияна (1.5 пъти по–внушителна от Лиляна), дето никой не знае какво прави в президенството, слезе досущ като императрица от една А8. Чалгата ще затрие тази държава!

  НАЦИОНАЛИЗМЪТ Е ДА СЕ ХВАЛИШ С ЧУЖДИ УСПЕХИ И ДА ОБВИНЯВАШ ДРУГИ ЗА СВОИТЕ ГРЕШКИ
 45. 45 Профил на yavooor
  yavooor
  Рейтинг: 1714 Неутрално
 46. 46 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2862 Весело

  До коментар [#41] от "alray":

  "(Дневник, вземете пример от Туск и научете български...прочетете си статията отново)"

  Без полза! Така е винаги, когато някой не знае, колко малко знае. Ако имаха потенциал, статията нямаше да има този вид.

 47. 47 Профил на Реми
  Реми
  Рейтинг: 724 Неутрално

  Изненадват ме в положителен смисъл позитивните коментари. Радвам се, че всепак усилията на някои кръгове не повлияха на мъдростта на българския народ.
  Вот на недоверие?! Забравете...../за кръговете говоря/.

  Животът е това, което ни се случва, докато правим планове за бъдещето
 48. 48 Профил на VD
  VD
  Рейтинг: 393 Неутрално

  До коментар [#42] от "Alarmstufe: Rot":
  Kiedy my żyjemy !

  VD
 49. 49 Профил на Alarmstufe: Rot
  Alarmstufe: Rot
  Рейтинг: 4387 Неутрално

  До коментар [#45] от "yavooor":

  Не. Както и ние , българите.

  Gunter glieben glauchen globen
 50. 50 Профил на vassilun
  vassilun
  Рейтинг: 4470 Неутрално

  До коментар [#38] от "c.b.o.":

  Ами честно не намирам особен смисъл в това, че ББ може да уплаши "тракийски воин", но хвърля бялата кърпа при всеки протест и не може да изкара пълен мандат. Не виждам смисъл и в сравнението със Стоичков. Най-силното в речта бе, че всичко сме си извоювали сами! И независимостта след турското робство, а и сегашната зависимост от мафията!

 51. 51 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 505 Неутрално

  Баце получи още едно прозвище "Тракийският воин"!
  —цитат от коментар 4 на Julian Mall


  Да, защото, за разлика от българските зелено-червено-лилави , европейските политици го ценят високо.

 52. 52 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4388 Весело

  До коментар [#1] от "Peni Nikol":

  Ми ей ся по надолу ша са начетеш на плюнки от лилявочервените тролчета

 53. 53 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4388 Весело

  До коментар [#1] от "Peni Nikol":

  Ми ей ся по надолу ша са начетеш на плюнки от лилявочервените тролчета

 54. 54 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4388 Весело

  До коментар [#44] от "c.b.o.":

  ,,...докато слонът Илияна (1.5 пъти по–внушителна от Лиляна), дето никой не знае какво прави в президенството, слезе досущ като императрица от една А8. Чалгата ще затрие тази държава!,,

  Ауу ни мой така срещу представителите на нашта партия майка и водителница

 55. 55 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4388 Весело

  До коментар [#37] от "vassilun":

  ,,Тази реч на български (макар и без особен смисъл) на Туск бе в десятката! Браво на екипа му! Да покажеш такова уважение към домакина е куртоазия, но и признак на политически опит! Качински и сие в Полша газ пикаят.,,

  Който си го знае, си го знае, който си го може, си го може. Не само Качински и сие, но и нашите лиляви също

 56. 56 Профил на сидер
  сидер
  Рейтинг: 4388 Весело

  До коментар [#26] от "Stewie":

  ,,нищо повече от досаден протокол ,а овчият възторг от "българският" на туск е направо смешен,,

  Е па знаем и за вашто незачитане на протокола и уважението на противника в диспута като го наричаш с най вулгарен епитет ,,бай...,,. Ей това за вас е върхът на културата

 57. 57 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 344 Неутрално

  Браво на Туск! Да четеш на език, когото не владееш, е адски трудно. Справи се отлично!

  Мърфи е оптимист!
 58. 58 Профил на дерибеев
  дерибеев
  Рейтинг: 3176 Весело

  уважаеми господин главатар на племето 1.5% , официалните главатари на ЕС ясно ви заявиха , че подплатена позицийка няма да мине

  всеки коментар може и ще бъде използван срещу вас
 59. 59 Профил на zegi
  zegi
  Рейтинг: 629 Неутрално

  До коментар [#45] от "yavooor":

  Путин монголец ли е?

 60. 60 Профил на Анастасия Рамадан
  Анастасия Рамадан
  Рейтинг: 8 Гневно

  ЕВРОПА НЕ ЖЕЛАЕ ДА ИЭКОРЕНИ КОРУПЦИЯТА В ЕВРОПА ЕДВА ЛИ ИМА ВОЛЯ ДА НАПРАВИ НЕЩОТО В БЪЛГАРИЯ.

 61. 61 Профил на v.n.t.news
  v.n.t.news
  Рейтинг: 331 Весело

  нищо повече от досаден протокол ,а овчият възторг от "българският" на туск е направо смешен
  —цитат от коментар 26 на Stewie


  Спокойно бре , теб Путя ще те поздрави на македонски . Като дойде в македонските земи

 62. 62 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7930 Неутрално

  Туск заслужи уважението ни.

 63. 63 Профил на half truth
  half truth
  Рейтинг: 1979 Неутрално

  Много мило. Всички са изтъкнали нещо хубаво и българско. Наистина много мило.

 64. 64 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 2352 Неутрално

  Доналд Туск още ли е евро лидер.Баси, в собствената му държава го презират, но тук е пророк.
  —цитат от коментар 21 на The Old Buccanееr


  "Никой не е станал пророк в собственият си град"

  Измислено е от мъдреци преди хиляди години!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 65. 65 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Големия елегантен шамар е за другарица Корнелия. Сигурно вече е разбрала, че не трябва да посреща гостите си със семейни скандали.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 66. 66 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Големия елегантен шамар е за другарица Корнелия. Сигурно вече е разбрала, че не трябва да посреща гостите си със семейни скандали.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 67. 67 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Големия елегантен шамар е за другарица Корнелия. Сигурно вече е разбрала, че не трябва да посреща гостите си със семейни скандали.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 68. 68 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Големия елегантен шамар е за другарица Корнелия. Сигурно вече е разбрала, че не трябва да посреща гостите си със семейни скандали.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 69. 69 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Големия елегантен шамар е за другарица Корнелия. Сигурно вече е разбрала, че не трябва да посреща гостите си със семейни скандали.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 70. 70 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Големия елегантен шамар е за другарица Корнелия. Сигурно вече е разбрала, че не трябва да посреща гостите си със семейни скандали.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
 71. 71 Профил на bombov_saruyar
  bombov_saruyar
  Рейтинг: 749 Неутрално

  Големия елегантен шамар е за другарица Корнелия. Сигурно вече е разбрала, че не трябва да посреща гостите си със семейни скандали.

  Ако по пътя напред, не помним как сме стигнали до тук, няма да стигнем там, за където сме тръгнали.
За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK