Как българските евродепутати гласуваха за Истанбулската конвенция

Как българските евродепутати гласуваха за Истанбулската конвенция

© ReutersОдобрението на Истанбулската конвенция от Министерския съвет в началото на януари предизвика остър дебат в българското правителство и сред депутатите. В управляващата коалиция възникнаха спорове за това дали да се ратифицира международния акт, който според опасенията на част от министрите съдържал спорното понятие "трети пол" и улеснявал достъпа на "транссексуални бежанци" в страната.


Най-яростно на ратифицирането на документа, който цели да защити жените-жертви на насилие, се противопоставят "Обединените патриоти" - коалиционен партньор на управляващите. Лидерите на партиите в коалицията дадоха ясен знак, че формациите им не възнамеряват да подкрепят приемането на конвенцията от парламента. Основната опозиционна партия - БСП, също няма да гласува "за" с аргумента, че не приема "понятието социален пол".


"Дневник" провери как са гласували българските евродепутати при приемането на резолюцията за присъединяването на ЕС към Конвенцията.
Според справката от сайта на Европарламента в гласуването не са участвали двама: Георги Пирински (БСП, Прогресивен алианс на социалистите и демократите) и Асим Адемов (ГЕРБ, ЕНП), който към момента на гласуването все още не е бил официално обявен за евродепутат.


От гласувалите


почти всички са подкрепили


резолюцията. Със "за" са гласували Андрей Ковачев, Ева Майдел и Емил Радев (ГЕРБ, Европейска народна партия), Светослав Малинов (ДСБ; Европейска народна партия); Сергей Станишев, Петър Курумбашев и Момчил Неков (БСП, Прогресивен алианс на социалистите и демократите), Неджми Али, Филиз Хюсменова, Илхан Кючюк и Искра Михайлова (ДПС, Алианс на либералите и демократите) и Николай Бареков (ББЦ, Европейски консерватори и реформисти).


Двама са натиснали


бутона "въздържал се" -


Владимир Уручев (ГЕРБ; ЕНП), и Ангел Джамбазки (ВМРО; Европейски консерватори и реформисти).


В документа се вижда, че Андрей Новаков (ГЕРБ; ЕНП) е гласувал "против", но пред "Дневник" той обясни, че гласуването не отразява възгледите му, а е сгрешен вот по резолюция на Европарламента, за който отдавна е подадена заявка да бъде променен на "за".


Пред "Дневник" Владимир Уручев се аргументира така: "Причината за това са текстовете в Конвенцията, въвеждащи "основано на пола насилие" и даденото определение за пол в тази връзка. Тези текстове позволяват да се правят подвеждащи тълкувания за смисъла на цялата конвенция и вече редица страни членки бяха изразили своите резерви, възражения или тревоги по този повод. Смятах, че е крайно недостатъчно само да се отбележи този факт в приеманата резолюция и поддържах мнението, че в резолюцията следва да има изясняващо тълкувание на въпросните текстове, което да се вземе предвид при ратификацията на Конвенцията от Съвета на ЕС и държавите членки. Така щеше да се избегнат спекулативните тълкувания и поставянето под въпрос на цялата Конвенция, която иначе е от изключително значение за борбата с насилието над жените."


В отговор до "Дневник" на въпрос за начина, по който е гласувал, Ангел Джамбазки заяви, че безспорно, насилието над жени и деца, домашното насилие е напълно недопустимо, но това задължение на законодателите, на правоохранителните и правоприлагащите органи. "В България има три закона по тази материя - Наказателен кодекс, Закон за защита от домашно насилие и Закон за защита на децата. Ако на служителите на МВР, на прокурорите и на съдиите не бъде наложено императивно задължението да прилагат законите в цялата им строгост никакви конвенции няма да помогнат", смята Джамбазки.


Той добавя, че не е подкрепил присъединяването на Европарламента към конвенцията, защото има неясни и спорни формулировки като "социален пол", "социална роля на пола", "партньорство" в смисъл на фактическо съжителство, които противоречат на разбиранията и политически му убеждения. Да не говорим, че при ратифицирането й без обществен разговор и обсъждане тези опасения изглеждат съвсем основателни. За съжаление, разговорът пое в съвсем друга посока", допълва евродепутатът.


Резолюцията е приета на 12 септември 2017 г. с 489 гласа "за", 114 "против" и 69 "въздържал се".


Спорни понятия


В началото на януари правителствотопризовапарламента да одобри Конвенцията. Документът, чийто финален текст е одобрен през 2011 г., съдържа серия мерки срещу домашното насилие и въвежда понятия, които целят единствено да разчупят половите стереотипи заради схващането, че те често са в основата на случаи както на насилие, така и дискриминация.


Въпреки това Конвенцията, подписана през пролетта на 2016 г. от тогавашния правосъден министър Екатерина Захариева (във второто правителство на премиера Бойко Борисов), се оказа неочаквано спорна за някои политици и експерти, които обявиха, че той налага на България задължения, които подкопават традициите в българското общество, поставят под въпрос институции като брака и семейството и може дори да ограничават родителски права.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (148)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 2. 2 Профил на Chubachubs
  Chubachubs
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Ожесточените спорве за ратифицирането на тази конвенция, под заплахата от някакви измислени страхове ("третия пол"), които щели да разрушат устоите на истинското българско семейство и общество, показват само и единствено колко ни е болно обществото .

 3. 3 Профил на Lazarus
  Lazarus
  Рейтинг: 374 Неутрално

  1. Не съм симпатизант на Обединени патриоти, но никъде не съм чел, че те защитават насилието над жените.
  2. Едва ли има държава в света дори, която да не заклеймява насилието, включително законодателно. Очевидно обаче, в Истанбулската конвенция основната идея, която е прокарана задкулисно е въвеждането на нови понятия за пол и семейство.
  3. Очевидно голяма част българските депутати пак не са разбрали за какво точно гласуват, или са трупали прогресивен имидж пред североевропейците като са гласували за. За което ги топи госпожа авторът.

 4. 4
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 5. 5 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1181 Весело

  Срамота е да бъде ратифицирана! Динко, аятоласите, аз и група съветси учени сме твърдо на мнение, че боят е чудесно средство за възпитание на жената за да си знае мястото!

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 6. 6 Профил на moreee
  moreee
  Рейтинг: 1335 Неутрално

  До коментар [#3] от "Lazarus":

  Най-отвратителното е, че искат да наложат тези нови понятия за пол и семейство в училищата. Те затова и мразят Путин, защото забрани гнусната им пропаганда сред децата.

 7. 7 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 7031 Неутрално

  Захариева - калинка със самочувствие без покритие и слаби познания по английски - ли е причината България да не е изразила навреме резерви по някои дефиниции в конвенцията?

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 8. 8 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1181 Любопитно

  отбелязват, че насилието над жени е проява на исторически неравнопоставените
  властови отношения между жените и мъжете, които са довели до доминация над
  жените и дискриминация срещу тях от страна на мъжете, както и до възпрепятстване на пълния напредък на жените;
  Като отбелязват структурната природа на насилието над жени като насилие, основано на пола, както и че насилието над жени е един от основните социални механизми, чрез които жените са принудително поставени в подчинена позиция спрямо мъжете;
  Като отбелязват с дълбока загриженост, че жените и момичетата често са излагани на сериозни форми на насилие като домашно насилие, сексуален тормоз, изнасилване, принудителен брак, така наречени „престъпления на ч
  естта“ и осакатяване на гениталиите, които представляват сериозни нарушения
  на човешките права на жените и момичетата, както и основна пречка за постигане н
  а равнопоставеност между жените и мъжете;
  Като отбелязват продължаващите нарушения на правата на човека в рамките на въоръжени конфликти, които засягат гражданското население и по-специално жените под формата на широко разпространени или системни и
  знасилвания и сексуално насилие, както и потенциала за нараснало насилие, о
  сновано на пола, по време на конфликтите и след тях;
  Като отбелязват, че жените и момичетата са изложени на по-големи рискове от насилие, основано на пола, отколкото мъжете;
  Като отбелязват, че домашното насилие засяга предимно жените, но и мъжете също могат да бъдат жертви на домашно насилие;
  Като отбелязват, че децата са жертви на домашно насилие, включително и като свидетели на насилието в семейството;
  В стремежа си да създадат една Европа, свободна от насилие над жени и домашно
  насилие,
  Се споразумяха...:

  Моля за рзяснение къде го бълнувате третия, петия и единайстя пол? Навсякъде се говори за МЪЖЕ и ЖЕНИ! Или когато фактите противоречът на нашта пропаганда, толкова по-зле за фактите...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 9. 9 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 987 Неутрално

  то е ясно че Цариградския Ферман ше го ратифицират,въпроса е кога ше започне атаката в училищата и медиите,,щото има член по въпроса.аре,за училището.може да изкараш чаавето на индивидуален план,за да не ходи в школото много-много.обаче с медиите ко прайм? явно дома требе да се подготвя контра-пропаганда. който има малки деца,да му мисли.

 10. 10 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 782 Неутрално

  Светослав Малинов е представител на"Демократи за Силна България".Която бе създадена като партия, защитаваща традиционните християнски и семейни ценности, а не налагане в обществото на сексуални извращения .
  Явно вече партията няма нищо общо с идеите, заради които бе създадена.Аз винаги ще си остана костовист, но все повече се замислям дали да продължавам да подкрепям ДСБ.

 11. 11 Профил на ''zms15783''
  ''zms15783''
  Рейтинг: 598 Неутрално

  Българите само си гласуват за имагинерни неща. Но не могат да надскочат себе си и да дадат еропейско начало на нито един мигрант както прави Германия, примерно.
  Затова ще сме неразпознаваеми и непочитани, на опашката.

 12. 12 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#8] от "Nil satis nisi optimum":
  Има си достатъчно закони, които защитават жените в България-Закон за защита срещу домашното насилие, Семеен кодекс, Наказателен кодекс.Целта на тази конвенция е да легитимира понятия като"социален пол"и"идентичност, основана на пола".Което си е точно трети, четвърти или всякакъв друг пол.

 13. 13 Профил на zyx
  zyx
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Абсолютно безсмислена конвенция, която прави напълно безсмислена диференциация на третираните със насилие и вместо насилието да се бори като напълно неприемливо явление, сега ще го борим по отделно - по пол, по възраст, по цвят , по мирис и т.н. Само за кръгъл идиот не е ясно,че тази повишена чувствителност по пол е изключително и само за да се легитимира косвено едно различно тълкование на пола и впоследствие да се дефинират така желаните от някой "калинянакиевци" трактовки, дето ще се харесат на господарите им.

 14. 14 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#8] от "Nil satis nisi optimum":

  “...социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за ПОДХОДЯЩИ ЗА МЪЖЕТЕ И ЗА ЖЕНИТЕ”.чл. 14 “Образование” т. 1 гласи: “Страните предприемат, където е подходящо, необходимите стъпки за включване на съобразен с развиващите се възможности на учащите се учебен материал по въпроси като равнопоставеност между жените и мъжете, НЕСТЕРЕОТИПНИ РОЛИ НА ПОЛА...'' чл. 4, т. 3, където се казва:
  “Прилагането на разпоредбите на настоящата Конвенция от страните, по-специално мерките за защита на правата на жертвите, трябва да бъде осигурено без всякаква дискриминация, основана на пол, СОЦИАЛЕН ПОЛ, ...'' “Страните предприемат необходимите мерки за насърчаване на посочените в т. 1 принципи в неформалните образователни структури, както и в спортни, културни и развлекателни структури и в медиите”.

 15. 15 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1181 Весело

  До коментар [#12] от "mushashi":

  То в България има достатъчно закони които забраняват и корупцията, и "шуробадженащината", и дискриминацията на инвалиди..., но реално - едно голямо нищо...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 16. 16 Профил на .
  .
  Рейтинг: 1804 Неутрално

  Ми толко са и български депутати, страхливи марионетки готови и дуп* да дадат

 17. 17 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#15] от "Nil satis nisi optimum":

  и конвенцията викаш ше го изкорени още итре.

 18. 18 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1181 Весело

  До коментар [#14] от "pavur":

  "...социално изградени роли, поведения, дейности и характеристики, които определено общество смята за ПОДХОДЯЩИ ЗА МЪЖЕТЕ И ЗА ЖЕНИТЕ”.чл. 14 "

  Нали и аз това казвам - навсякъде се говори за " МЪЖЕТЕ И ЗА ЖЕНИТЕ"!

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 19. 19 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#18] от "Nil satis nisi optimum":

  говори се за нестереотипни роли-аре за жена е нормално да стане миньор,ама за мъж да стане танцувачка на пилон как ти се струва? нали за това е данданията-че ако мъж си избере дамска роля,тва е нормално според конвенцията и не трябва да се ДИСКРИМИНИРА. щото някъде бият траверсите. и на децата ше се обяснява за тия чичковци и лелички,дето са избрали да бъдат жени или нито жени,нито мъже.

 20. 20 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1181 Любопитно

  До коментар [#17] от "pavur":

  Е, поне е крачка в посоката. Не разбирам какво пречи още една възможност за защита на правата на жертвите...

  Или като Каракачанов - инвлидите взинмат пенсии, да им ги отнемем, защото бюджета харчи пари, нищо, че навсякаде се казва, че трябва да не дискриминираме и инвалидите? Както каза една българка "болните са чудовища"?
  С правата на жените е същото...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 21. 21 Профил на victor_victim
  victor_victim
  Рейтинг: 307 Неутрално

  До коментар [#4] от "prv59547453":

  о.к. от тях те е срам! А с кого се гордееш? С Валери Симеонов и Красимир Каракачанов? На бас, че не са чели документа, както и ти, разбира се.
  Цялата работа е като да накараш маймуна от зоопарка да анализира Кафка.

 22. 22 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1181 Любопитно

  До коментар [#19] от "pavur":

  А ако МЪЖ реши да стнне медицинска СЕСТРА например? През 19-и век в българските земи е било немислимо мъж да готви...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 23. 23 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#20] от "Nil satis nisi optimum":

  жертвите са споменати и в текущия закон,при това без оглед на пола.не ща пак да копирам целия закон за защита от домашно насилие. в конвенцията няма нищо ново,освен добавянето на социалния пол-демек избора на индивида,да си избере РОЛЯ,независимо от външните полови белези.кво не е ясно?

 24. 24 Профил на slaveyko
  slaveyko
  Рейтинг: 264 Неутрално

  Свидетели сме на поредния натиск на разрушителните сили и безгръбначно поведение на европейската "политическа класа", която послушно приема всички задокеански измишльотини, прикривайки се зад "политическата коректност". Всъщност става дума за едно отвратително политическо лицемерие, целящо да замести конкретните действия с празнословие, рушащо устоите на обществото.
  Ако тези лицемери са така загрижени за правата на жените, защо не сътворят една конвенция само по тези въпроси и да не ни натрапват противоестествени понятия? И нещо повече - да предприемат мерки за действителна защита на жените, а не само пропагандни мероприятия.
  Време е вече да се каже открито на политическите лицемери "Царят е гол!"

 25. 25 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1343 Любопитно

  Епа що да не гласуват? Евродепутата зема башка от 8000 евро заплата по 300 евро на ден за участие в заседание. Ръкопляскай, гласувай - 300 евро , ръкопляскай, гласувай - 300 евро.

 26. 26 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1181 Любопитно

  До коментар [#23] от "pavur":

  Виж #22...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 27. 27 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2748 Неутрално

  Натискът е устремен и безцеремонен чрез тотална манипулативна пропаганда, за да се подпъхне подмолно на българите тази бомба в устоите на обществото.

  Лично аз съм против, защото:
  1. Чрез приемането на тази Конвенция се самозаклеймяваме всички, без изключение и по принцип като ретроградни насилници.
  2. Чрез тази конвенция се отваря вратата за институционализирането на целенасочено промиване на мозъчетата на децата от незнайни за родителите, безконтролни за тях, идеологически индокртинирани активисти, които да им набиват "социалния пол.
  2.1. Доктрината на "социалния пол" и тази Конвенция по същество отрича и обявява не просто за остарял, но заклеймява днешното семейство като социална структура.
  2.2. Отричането на семения модел, който ще се набива в главите на децата, не е само и единствено за "семействата, в които има насилие", а по принцип. Т.е. за всички.
  2.3. Така на всички деца ще им се набива, че тяхното собствено семейство е отречено, престъпно и вредно като социален модел.
  2.4. Така се отричат мама и тате, баба и дядо.
  2.5. Отричайки семейството, детето се откъсва и противопоставя на него. До Павлик Морозов и "Пази, Боже, сляпо да прогледа" границата е разрушена.

  На всичкото отгоре мама и тате ще платят за това. През бюджета. Защото НПО-тата, обучаващите тези нови Хитлерюгенд, чавдарчета, пионерчета и комсомолци взети заедно, ще се финансират и от бюджета. Но ще изпълняват програмата на Сорос.
  2.4.

 28. 28
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 29. 29 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#22] от "Nil satis nisi optimum":

  не говорим за това-говорим за мъже-БУЛКИ,за траверси,за нон-бинари...

 30. 30 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3462 Неутрално

  Конвенцията противоречала на българските ценности. Българска ценност е да биеш жени и да не променят социалната си роля до печката?

 31. 31 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2748 Любопитно

  Конвенцията противоречала на българските ценности. Българска ценност е да биеш жени и да не променят социалната си роля до печката?
  —цитат от коментар 30 на hodounski

  Ъъъъ ... Теб те бият в къщи и те държат заключена в кухнята до печката, така ли?

 32. 32 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1181 Любопитно

  До коментар [#29] от "pavur":

  Аз поне докато четох конвенцията никае де видях да се пите за "мъже-БУЛКИ,за траверси,за нон-бинари..."

  Наевсякъде се говори за МЪЖЕ и ЖЕНИ. Ти би ли ми посочил, моля, в кой член се говори за травести например?

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 33. 33 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#12] от "mushashi":То в България има достатъчно закони които забраняват и корупцията, и "шуробадженащината", и дискриминацията на инвалиди..., но реално - едно голямо нищо...
  —цитат от коментар 15 на Nil satis nisi optimum


  Нека да подаде жалба някоя жена по Закона за домашното насилие,та да видиш какво се случва на мъжа.Разказва му се играта.Изказвате се по въпроси,от които и понятие си нямате.
  Докато тази конвенция не предвижда никакви санкции за насилниците.И е просто ала-бала.Ама вкарва в правото понятия като "социален пол" и"идентичност,основана на пола".

 34. 34 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#32] от "Nil satis nisi optimum":

  социален пол бе,социален пол.ролята която индивида си избира да играе в обществото,без да живее в гората. може да си избереш да бъдеш мъж,жена,безполов...никъде няма да напишат на ачика траверз и безполов,защото тва е много брутално,даже и за най-прогресивните. какво неясно има?

 35. 35 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#32] от "Nil satis nisi optimum":
  ''UK Facebook users can now choose from one of 71 gender options, including asexual, polygender and two-spirit person, following the feature's successful integration in the US.''
  http://www.telegraph.co.uk/technology/facebook/10930654/Facebooks-71-gender-options-come-to-UK-users.html

 36. 36 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  До коментар [#33] от "mushashi":

  "Нека да подаде жалба някоя жена по Закона за домашното насилие,та да видиш какво се случва на мъжа."
  Наскоро имаше такъв случай. Случи се това, че мъжът си я гръмна... Сега няма и да го вкарат в затвора...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 37. 37 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2748 Неутрално

  Нека да подаде жалба някоя жена по Закона за домашното насилие,та да видиш какво се случва на мъжа.Разказва му се играта.Изказвате се по въпроси,от които и понятие си нямате.
  Докато тази конвенция не предвижда никакви санкции за насилниците.И е просто ала-бала.Ама вкарва в правото понятия като "социален пол" и"идентичност,основана на пола".
  —цитат от коментар 33 на mushashi

  Абсолютно съгласен.
  Законодателството на България срещу домашното насилие е напълно адекватно и достатъчно строго.
  А това, че Конвенцията не внася и алинея дори към него не просто е вярно, но и показателно, включително и с премълчаването на точзи факт от пропагандата за прокарване на Конвенцията, че другаде е заровено кучето. В пробутването на "новия социален конструкт".

 38. 38 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8698 Неутрално


  "Когато не разбираш нещо го отричаш.
  Това е навик, който е нужно да изкорените от себе си, ако искате да вървите свободно по пътя на промяната. Всеки тръгнал по този път ще се сблъска с много грешни разбирания и вярвания, които обществото му е наложило, за да ограничи неговата сила. Ако ние не се освободим от този лош навик, да робуваме на собствените си рамки и ограничения, тогава можете да бъдете сигурни, че този навик непрестанно ще ви саботира по пътя на промяната и ще ви пречи да вървите свободно по него."
  Ширинан

 39. 39 Профил на krummm
  krummm
  Рейтинг: 633 Неутрално

  Дръжте печено: нашите и руските педераси не са педераси!

 40. 40 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1181 Весело

  До коментар [#35] от "pavur":

  Не разбрах, за Истамбулската конвенция ли говорим още или за социалните мрежи? Ако ще разводняваме темата още Омир е описал третия пол в лицето на Ахил и Патрокъл...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 41. 41 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#36] от "Nil satis nisi optimum":

  лъжеш.ако е за случая ''Елена''-оня беше осъден на 13 години затвор.

 42. 42 Профил на plebs
  plebs
  Рейтинг: 1589 Неутрално

  Новият канал за бежанци, заради който се въздържам за цялата конвенция"

  "Член 60 — Молби за убежище, основани на пола
  1 Страните предприемат необходимите законодателни или други мерки, за да
  гарантират, че насилието над жени, основано на пола, може да бъде признато като
  форма на преследване по смисъла на член 1, А, параграф 2 от Конвенцията за статута
  на бежанците от 1951 г. и като форма на сериозна вреда, която дава право на
  допълнителна/добавъчна закрила. "
  https://rm.coe.int/168046246f

 43. 43 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#40] от "Nil satis nisi optimum":

  тва е за онагледяване на избора на СОЦИАЛНАТА РОЛЯ в обществото.спокойно.като нищо след време бавно и полека,ше институциализират и тия полове.

 44. 44 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  До коментар [#41] от "pavur":

  Случаят още се мотае по инстанциите за урок на жените които смеят да се жалват...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 45. 45 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#44] от "Nil satis nisi optimum":

  пак лъжеш.присъдата е влязла в сила. мотала се е по-инстанции една година. те повече се мотаят за кражба на кола. ако беше фиктивна,можеше да ревеш. в тоя случай има престъпление,има процес,има наказание. ти да не мислиш,че като влезе във сила Фермана и насилниците ше ги бесят по дърветата по бързата процедура?

 46. 46 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  До коментар [#43] от "pavur":

  Когато тръгнат да ги институциализират, аз ще съм първият, който ще е против! Но засега смятам, че не е израз на мъжественост да малтретираш жени... И никакви приказки за "трети пол" не те извиняват!

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 47. 47 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  До коментар [#45] от "pavur":

  Отново изместваш темата. А те е, че когато жена се оплаче от насилие по-вероятно е да я гръмнат, отколкото някой да я защити...

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 48. 48 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#46] от "Nil satis nisi optimum":

  как шикалкавиииш...казах,че в България има закон за защита от домашно насилие в сила. там дефинициите от Цариградския Ферман фигурират мота-мо. Фермана не добавя нищо ново.те ти:
  ЗАКОН ЗА ЗАЩИТА ОТ ДОМАШНОТО НАСИЛИЕ (ЗАГЛ. ИЗМ. - ДВ, БР. 102 ОТ 2009 Г., В СИЛА ОТ 22.12.2009 Г.)

  Обн. ДВ. бр.27 от 29 Март 2005г., изм. ДВ. бр.82 от 10 Октомври 2006г., изм. ДВ. бр.102 от 22 Декември 2009г., изм. ДВ. бр.99 от 17 Декември 2010г., доп. ДВ. бр.50 от 3 Юли 2015г.

  Чл. 2. (Изм. - ДВ, бр. 102 от 2009 г., в сила от 22.12.2009 г.) (1) Домашно насилие е всеки акт на физическо, сексуално, психическо, емоционално или икономическо насилие, както и опитът за такова насилие, принудителното ограничаване на личния живот, личната свобода и личните права, извършени спрямо лица, които се намират в родствена връзка, които са или са били в семейна връзка или във фактическо съпружеско съжителство.
  (2) За психическо и емоционално насилие върху дете се смята и всяко домашно насилие, извършено в негово присъствие.

  Чл. 3. Защита по този закон може да търси всяко лице, пострадало от домашно насилие, извършено от:
  1. съпруг или бивш съпруг;
  2. лице, с което се намира или е било във фактическо съпружеско съжителство;
  3. лице, от което има дете;
  4. възходящ;
  5. низходящ;
  6. (изм. - ДВ, бр. 102 от 2009 г., в сила от 22.12.2009 г.) лице, с което се намира в родство по съребрена линия до четвърта степен включително;
  7. (изм. - ДВ, бр. 102 от 2009 г., в сила от 22.12.2009 г.) лице, с което се намира или е било в родство по сватовство до трета степен включително;
  8. настойник, попечител или приемен родител;
  9. (нова - ДВ, бр. 102 от 2009 г., в сила от 22.12.2009 г.) възходящ или низходящ на лицето, с което се намира във фактическо съпружеско съжителство;
  10. (нова - ДВ, бр. 102 от 2009 г., в сила от 22.12.2009 г.) лице, с коетоб родителят се намира или е бил във фактическо съпружеско съжителство.

 49. 49 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#47] от "Nil satis nisi optimum":

  фермана предвижда ли по един полицай да бди денонощно около всеки индивид от женски пол,та да следи да не я нашамарят или гръмнат?

 50. 50 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 1864 Любопитно

  българските евродепутати са повод единствено за СРАМ сред цивилизованата част от българското гражданство

 51. 51 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#33] от "mushashi":"Нека да подаде жалба някоя жена по Закона за домашното насилие,та да видиш какво се случва на мъжа."Наскоро имаше такъв случай. Случи се това, че мъжът си я гръмна... Сега няма и да го вкарат в затвора...
  —цитат от коментар 36 на Nil satis nisi optimum


  И в коя държава няма такива случаи?Как точно тази конвенция ще предотврати това един полудял човек да убива?
  Само в Софийски районен съд за 2015г са образувани 690 дела по този закон.

 52. 52 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  До коментар [#48] от "pavur":

  Ще повторя конвенцията: "Като отбелязват структурната природа на насилието над жени като насилие, основано на пола, както и че насилието над жени е един от основните социални механизми, чрез които жените са принудително поставени в подчинена позиция спрямо мъжете;"

  Къде е забранено в закона, който цитираш?
  Или вървим към "Евразия", където декриминализираха домашното насилие? Мечтата на аятоласите - и в Европа да бъде така?

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 53. 53 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#51] от "mushashi":

  иска да ги бесят по дърветата 15 минути след като са нашамарили булката. инак няма да мирясат. реват за правова държава и пак недоволни,че има дела.

 54. 54 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#48] от "pavur":Ще повторя конвенцията: "Като отбелязват структурната природа на насилието над жени като насилие, основано на пола, както и че насилието над жени е един от основните социални механизми, чрез които жените са принудително поставени в подчинена позиция спрямо мъжете;"Къде е забранено в закона, който цитираш?Или вървим към "Евразия", където декриминализираха домашното насилие? Мечтата на аятоласите - и в Европа да бъде така?
  —цитат от коментар 52 на Nil satis nisi optimum


  Пак те питам-с какво този закон ще защити правата на жените?Като няма никакви санкции за насилниците.За разлика от Закона за защита срещу домашното насилие,Наказателният кодекс и дори Семейният кодекс.
  Това са просто едни общи приказки.Целта на тази конвенция е да вкара в българското право понятия като"социален пол4 и"идентичност,основана на пола".

 55. 55 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#52] от "Nil satis nisi optimum":

  Чл. 2. (Изм. - ДВ, бр. 102 от 2009 г., в сила от 22.12.2009 г.) (1) Домашно насилие е всеки акт на физическо, сексуално, психическо, емоционално или икономическо насилие, както и опитът за такова насилие, принудителното ограничаване на личния живот, личната свобода и личните права, извършени спрямо лица, които се намират в родствена връзка, които са или са били в семейна връзка или във фактическо съпружеско съжителство.

 56. 56 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1181 Любопитно

  До коментар [#53] от "pavur":

  Динко нали го разчекнаха мржду четири коня, дето беше нашамарил жена, защото го била ядосала...

  Пример са ви такива като него.

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 57. 57 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#52] от "Nil satis nisi optimum":

  икономическо насилие каво е?принудително ограничаване на лични живот какво е?личната свобода,личните права какво са?

 58. 58 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1181 Любопитно

  До коментар [#55] от "pavur":

  А ако не съжителствам? Ако съм сводник и си "визпитавам" к****те? Ще ме хване ли поправката "Ванко 1"?

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 59. 59 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#56] от "Nil satis nisi optimum":

  офффф,оная уж нашамарената,беше същата отрепка като динко.и се оказа,че май въобще не е шамарена. медийни фишеци,да могат да ни занимават с жалкото им съществуване.

 60. 60 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#58] от "Nil satis nisi optimum":

  ми да докажат бе? има ли член в закона за ограничаване на личната свобода и икономическо насилие? има. нали искате ''правова''държава? като искате да се саморазправяте с насилните,правете го бе,кой ви пречи?само че като почнат да ви съдят по същия тоя ферман за насилие над МЪЖЕ,да не ревете пак.

 61. 61 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 585 Неутрално

  Колкото и да ни я пробутвате, за щастие тази конвенция няма да бъде ратифицирана скоро от България. Казах!

 62. 62 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 1181 Неутрално

  До коментар [#60] от "pavur":

  Айде, последно! "Не здравият има нужда от лекар, но болният."
  В конкретния случай - не силният има нужда от защита, а слабият...
  От мен за днеска толкова.

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 63. 63 Профил на vinetu
  vinetu
  Рейтинг: 454 Неутрално

  Не са само че има трети пол ами и ще го учат в училищата и детските градини. Ще ги карат да търсят своята "истинска сексуалност" защото пола е "социална конструкция" и ще карат момчетата да си боядисват ноктите, да ходят с розови полички и да си играят с кукли на момченца с женски полови органи и обратно. Разбира се научно е доказано че всичко това не може да подтикне децата към хомосексуализъм (който на фона на 30 различни пола вече си е мейнстриим). Това ви изглежда като болна фантазия?

  https://www.youtube.com/watch?v=mUrtD8BTjxY

  https://sites.google.com/site/demokraturailidictatura/
 64. 64 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  До коментар [#59] от "pavur":

  И Виола дето я уби Стефан Станев и тя ли не беше стока и си го 'получи'?

 65. 65 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#64] от "Doge":

  получи 25 лазарника в дранголника. къв е проблема? как фермана ше предотврати някой муньо да утрепе жена си? ше ги кастрирате превантивно или ше им потискате инстинкта за насилие с медикаменти? как?

 66. 66 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2748 Неутрално

  До коментар [#51] от "mushashi":иска да ги бесят по дърветата 15 минути след като са нашамарили булката. инак няма да мирясат. реват за правова държава и пак недоволни,че има дела.
  —цитат от коментар 53 на pavur

  Аз се чудя на тия закъхарени и така нахъсани активисти - защо за толкова години, като са такива отдадени на каузата, барем веднъж не протестираха пред студио на "Пайниър"?
  От извиращият от там по-откровен сексизъм и пропаганда на жената като сексуален обект, равен по статус на надуваема кукла от сексшоп - здраве му кажи!

 67. 67 Профил на dark'star
  dark'star
  Рейтинг: 3206 Неутрално

  Пушкин е предсказал третия пол :
  Родила царица в ночь
  Не то сына, не то дочь;
  Не мышонка, не лягушку,
  А неведому зверюшку ...

  КОНТРА_ТРОЛ_ БАН_ХАКЕР от ПОЕТИЧЕСКИЯ фланг на НАТО
 68. 68 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  До коментар [#65] от "pavur":

  Какъв е проблема ли? Ти въобще имаш ли ценостна система? Срещу този урод е имало поредица от жалби, от бившата му жена които са били НРГЛИЖИРАНИ от прокуратурата. Ако си бяха свършили работата въобще няма да се стигне до там. Но аятолах като теб, за който ЕС=СССР едва ли ще го разбере.

 69. 69 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#66] от "xm...":

  те сигур и порно не гледат. от съпричастност към експлоатираните момичета и момчета. как се мъчат само,потят и протриват с часове за единия хляб. мъка.

 70. 70 Профил на Fred
  Fred
  Рейтинг: 3718 Неутрално

  - Опитват се да се напъхат във всеки закон, и там където не им е мястото. Просто педераси, сър.

  Юда се продаде за 30 сребърника, ДБ за 8 районни кмета.
 71. 71 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#68] от "Doge":

  ареееее и до ценностна система и ессср опряхме. аз пак те питам-как въвеждането на конвенцията,ще реформира системата и ще накара нископлатени и некомпетентни хора от правораздаването,да си вършат работата.

 72. 72 Профил на pavur
  pavur
  Рейтинг: 987 Неутрално

  До коментар [#68] от "Doge":

  защо тоя проблем го има и във високо развити ,с качествено образование и висок стандарт на живот държави,като например в скандинавието?защо и там жените нямат стимул да докладват насилие?защо бе,защо? много искате да изкарате българина тесногръд ганьо,дето си мечтае да пие ракия и да трепе жена си под портрета на путя. айде пайдос.

 73. 73 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  До коментар [#72] от "pavur":
  Чрез обществена нетърпимост и нулева толерантност към насилниците. Ти какво предлагаш, чрез неглижиране ан проблема ли? Само че това едва ли е възможно да се обясни на човек, за когото ЕС=СССР.

 74. 74 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3462 Неутрално

  До коментар [#31] от "xm...":

  Нали се сещаш ,че конвенцията не е писана за мен? Ще съм поласкана ,ако е така. Всички правите основна грешка като мислите ,че конвенцията е дело на ЕС. Не е! Конвенцията е дело на Съвета на Европа ,в който влизат Турция, Албания , Азърбейджан, Грузия , Албания ,Косово ....и България .Все страни ,в които правата на жените са на ниво.

 75. 75 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  До коментар [#72] от "pavur":

  Всъщност си толкова далеч от истината, колкото далеч е ЕС от СССР. Оплакванията от домашно насилие са: Дания 32%, Финландия 30% Швеция28%. Средното за ЕС е 22%. Или скандинавските мъже са някакви абсолютни ганьовци или жените не се притесняват да докладват почти всеки случай. Защото в България често нещата се крият от срам или какво ще кажат хората или трай мамо, щом те бие значи те обича.

 76. 76 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#73] от "Doge":
  Тия приказки за обществената нетолерантност и прочие са точно приказки за наивници.Аз досега не съм видял някой да бие жена си на публично място.А съм на 42 години и доста социален човек. Значи има обществена нетолерантност щом никой не си позволява да го прави на публично място.Единствено компетентните органи могат да решават подобни случаи.
  А случаят с убитата жена може да се случи в цял свят.И О Джей Симпсън закла жена си и любовника й, а дори не го осъдиха.В Австралия спортиста с протезите Писториус застреля приятелката си и му дадоха минимална присъда.Да не би в САЩ и Австралия да има толерантност към насилие над жени? Но такива случаи има в цял свят.

 77. 77 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#75] от "Doge":
  И как ги разбраха тези проценти? То затова се нарича домашно насилие, защото се извършва в къщи и никой не знае за него.Това са абсолютно измислени проценти от НПО.Като глупостите, че всяка трета жена в България била обект на насилие. На тия приказки могат да вярват само такива като теб, които и понятие си нямат от отношения мъже-жени.

 78. 78 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  До коментар [#76] от "mushashi":

  Аве милиционерче, прокуратурата е НЕГЛИЖИРАЛА сигналите. На какъв език да ти го напиша. Убийства се случват цял свят. Само че Българската прокуратура НЕГЛИЖИРА случаите на домашно насилие, какот стана ясно по време на разследването. Мога да направя обосновано предположение, че е неглижирала и стотици и дори хиляди други такива случаи, за коиот просто не знаем само защото селяндура не е стигнал до крайност. юТой не бил виждал някой да бие жена си на улицата? Ми тези неща обикновено стават у дома. То и затова се нарича ДОМАШНО насилие.

 79. 79 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  До коментар [#77] от "mushashi":

  Е ако за теб отношението мъже-жени е да ошамариш жена си,като те ядоса, наистина нямам представа.

 80. 80 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  До коментар [#77] от "mushashi":

  Ето ти малко храна за размисъл:
  In Sweden, 81 percent of women said they had been harassed at some point after the age of 15 - compared to the EU average of 55 percent. After Sweden, which had the highest rate, Denmark, France, the Netherland and Finland all saw rates above 70 percent. The EU member state with the lowest rate - 24 percent - was Bulgaria.

  The culture of addressing and speaking about assault, harassment and rape of women may vary extensively across the union countries, and as such skew survey results, the researchers warned. They referenced a Eurobarometer survey from 2010 that found that Bulgaria had much lower rates of physical and sexual violence against women than Sweden did.

  "Either overall rates of domestic violence are much lower in Bulgaria than in Sweden; or the fact that people in Bulgaria hear considerably less than people in Sweden from family members and colleagues about domestic violence(...) is an indication that the matter is considered to be private," the report noted.

  "In this regard, it could be suggested that in Bulgaria, for example, the subject of violence against women could be considered as something you do not talk about in certain settings and with certain people – including an interviewer who has just entered your home to conduct a survey."
  https://www.thelocal.se/20140305/sweden-out-top-in-eu-domestic-violence-league

 81. 81 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#78] от "Doge":
  Милиционерче ще кажеш на баща си доносника на Държавна сигурност. Не на мен, палячо.Говоря ти, че има обществена нетърпимост към насилието над жени. Затова никой не бие жена си на улицата .
  И тия проценти дето ги съобщавате не са подкрепени с никакви доказателства. Една жена била казала и то анонимно. В анонимна анкета и социологическо проучване всеки може да си говори каквото поиска.
  А и за Швеция изобщо не се учудвам предвид, че там имат едни от най-високите нива на сексуално насалие над жени.

 82. 82 Профил на Ivan Tcholakov
  Ivan Tcholakov
  Рейтинг: 284 Неутрално

  Има още един въпрос, който убягва на коментиращите.

  Конвенцията обвързва въпроса с равноправието между мъжете и жените, но де факто равноправие. Включително чрез така преведеното овластяване на жените, каквото и да означава това. То е като да искаш всички да сме де факто еднакво богати.

  Вкарва се възможност за обосноваване на агресивни политики за положителна дискриминация. Моето разбиране е, че жени трябва да участват във властовите иеаархии и иерархиите по компетентност единствено според способностите си.

  Активистите за такива неща вече са на позиция.

  Вижте това: http://www.segabg.com/article.php?id=888368

  Вижте това: https://www.youtube.com/watch?v=EGzq4qgQ9UM Тази жена непрекъснато си служи с оценъчни понятия, тя воюва и не се интересува от дебат.

  Имаме си работа с внос на политика, което само по себе си не е лошо. Но качеството на тази конкретна политика е съмнително най-малкото. И можеше да мине без да се усетим. Ратификациите нямат процедура за оценка на въздействието, при която има обществено обсъждане. Сега пък ни обясняват, че сме толкова тъпи да четем само текста на конвенцията, то имало още един документ с обяснения. Какво му е правното значение - не знам. Всички не сме адвокати.

  Всички тези феминистки утопии са се пръкнали в американските университети. И в резултат на това американското общество се истеризира. Но мисля, че в сферата на образованието с годините този проблем по пазарен път ще се реши. Вижте това, човекът е левичар-центрист, наясно е с проблема и много добре е описал решението: https://www.youtube.com/watch?v=Gatn5ameRr8 И то е в ход.

  Така че, призовавам да не си вкарваме погрешни и безперспективни политики. Не ни трябват нелепи войни. Не подкрепяйте тази конвенция изцяло. Нашето законодателство защитава жените, ако реално има пропуски, те може да се решат с наш национален дебат и промени в законодателството.

 83. 83 Профил на xm...
  xm...
  Рейтинг: 2748 Неутрално

  До коментар [#31] от "xm...":Нали се сещаш ,че конвенцията не е писана за мен?...
  —цитат от коментар 74 на hodounski

  Как да не е написана и за теб?
  Тя обявява за насилнически по същността си социалния модел.
  Приемайки я - ние приемаме, че е валидна за страната ни.
  Т.е. ние я приемаме като оценка за нас.
  Т.е. написана е за теб, за мен, за всички нас.

 84. 84 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#79] от "Doge":

  Естествено, че си нямаш представа от отношенията мъже-жени.Такива като теб изкарват всеки хетеросексуален мъж побойник и насилник.То така се бие жена.Да не е луда да стои и да я бият.Още повече в днешно време жените са финансово независими и не се притесняват да се разведат.Вие така очерняте хем българските мъже, хем българските жени.Изкарвате 1 милион мъже насилници, а 1 милион жени патки, които позволяват да ги бият.

 85. 85 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#80] от "Doge":
  Ти изобщо излизал си на среща с жена, имал ли си интимен конткакт с такава, та плещиш глупости не само за насилие, но и за сексуално насилие? Живеете в някакъв измислен свят, нямащ връзка с реалността.

 86. 86 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  До коментар [#81] от "mushashi":

  Полицайче (щом те обижда милиционерче), кво искаш да кажеш, че Ласе, Олаф и Йохан са селски бекове дето тормозят жена си, а Ганьо е галантен кавалер. Недвусмислено доказах че българската прокуратура неглижира случаи на домашно насилие, а българската култура (или народо-психология) е такава, че което става в къщи си остава вкъщи. И какво са тези европейци дето ще ни учат нас как да живеем, с разни конвенции амаха?

 87. 87 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  До коментар [#85] от "mushashi":

  Какво значи излизал ли съм с жена, излизал съм с много жени, смея да твърдя че съм (по-скоро бях)доста привлекателен, даже преди не ми се налагаше да ходя при тях, сами ми идваха. Е вече по остарях, ожених се и напълнях, и не съм вече този, който бях. Ако за теб единствения начин да ти се получи е шамари, заплахи или шантаь, много ми тъжно за теб.

 88. 88 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  До коментар [#85] от "mushashi":

  Какво значи излизал ли съм с жена, излизал съм с много жени, смея да твърдя че съм (по-скоро бях)доста привлекателен, даже преди не ми се налагаше да ходя при тях, сами ми идваха. Е вече по остарях, ожених се и напълнях, и не съм вече този, който бях. Ако за теб единствения начин да ти се получи е шамари, заплахи или шантаь, много ми тъжно за теб.

 89. 89 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#87] от "Doge":
  Щом твърдиш, че си излизал с много жени колко от тях си набил, изнасилил или насилил по друг начин? По себе си ли съдиш за насилието над жени?И ако не си ги насилвал защо смяташ, че си по-добър от другите мъже? И ги изкарваш насилници.

 90. 90 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#86] от "Doge":

  Първо съм юрист, а не полицай.Ама явно за теб е все едно.
  Второ-какво чудно има, че швед или датчанин тормози повече жена си? Виждал ли си тези хора как се напиват? Напиват се като свине.А пиян човек е способен на всичко.
  Наскоро точно един такъв швед изрита в главата българска жена в един хотел без никаква причина.Защо мислиш, че там е различен?

 91. 91 Профил на PETZL
  PETZL
  Рейтинг: 867 Неутрално

  Третият пол отдавна съществува в България.Негови носители са почти всички политици.Нарича се "дьотверени".

  99,9% от всички хора, умрели от рак, приживе са яли краставици.
 92. 92 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  До коментар [#89] от "mushashi":

  Посочи къде съм твърдял, че другите мъже са насилници. Твърдя, че има насилници между мъжете, не съм казал, че всички са такива. Не ми поставяй думи в устата. Има нещо което забравяш, че има един етнос, който има нужда от цялостно превъзпитание и по този въпрос, конвенцията е и за тях.

 93. 93 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  До коментар [#89] от "mushashi":

  Посочи къде съм твърдял, че другите мъже са насилници. Твърдя, че има насилници между мъжете, не съм казал, че всички са такива. Не ми поставяй думи в устата. Има нещо което забравяш, че има един етнос, който има нужда от цялостно превъзпитание и по този въпрос, конвенцията е и за тях.

 94. 94 Профил на musashii
  musashii
  Рейтинг: 782 Неутрално

  До коментар [#89] от "mushashi":Посочи къде съм твърдял, че другите мъже са насилници. Твърдя, че има насилници между мъжете, не съм казал, че всички са такива. Не ми поставяй думи в устата. Има нещо което забравяш, че има един етнос, който има нужда от цялостно превъзпитание и по този въпрос, конвенцията е и за тях.
  —цитат от коментар 93 на Doge


  Пак ти казвам-тази конвенция е само общи приказки.Не предвижда никакви санкции.Закона за защита срещу домашното насилие е достатъчно добър.Няма нужда от никаква конвенция,защото този закон си работи.Има и Наказателен кодекс при по-тежки случаи.
  А и на циганите как точно ще въздейства тази конвенция?Ще отиде някое НПО в циганската махала и ще им каже да не си бият жените?Ами що и сега не отидат?Какво им пречи?

 95. 95 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  До коментар [#94] от "mushashi":

  Въпреки че знам , че си безнадежден случай пак ще ти отговоря. Не не е. След като българската прокуратура УМИШЛЕНО НЕГЛИЖИРА случаите на домашно насилие, което е КАТЕГОРИЧНО доказано , значи имаме проблем. И ако за Айшето е късно то за Фатмето (дъщерята на Айше) не е. Ама дървена глава, като теб няма как да го разбере. Защото циганките дори и не си помислят да се оплачат, че Асан ги шамаросва. Между другото това е, което се има предвид под 'социален пол', а не някаква третополови травестити глупостите дето се изписаха и изговориха. Щото според теб Ганьо и Асен са галантни кавалери, а Ласе , Оле и Свен 'Torilla tavataan' са селяндури, които като се напият и първата им работа е да шибнат два шамара на жената.

 96. 96 Профил на EP
  EP
  Рейтинг: 506 Неутрално

  Конвенцията противоречала на българските ценности. Българска ценност е да биеш жени и да не променят социалната си роля до печката?
  —цитат от коментар 30 на hodounski


  Намери адвокат и вземи съдбата си в ръце. Имаш отлични шансове да осъдеш насилника или най-малкото да се разведеш. Отиди и на психоаналитик, ще ти помогне да не се чувстваш много виновна, че си се омъжила за насилник. Случва се навсякъде, не само в България.

  There are no coincidences, Delia... only the illusion of coincidence.
 97. 97 Профил на Голямото прочистване
  Голямото прочистване
  Рейтинг: 284 Неутрално

  КАТО РОДИТЕЛ, гласувалите анти български депутати, ЗА това безумно недоразумение Инстанбулската Конвенция, ми стават личен враг. Подобни проекти са вече работещи в някои северозападни европейски страни. Вече има случаи на отнемането на деца от родители, които са несъгласни децата им да бъдат обучавани в гейщина, джендърство и останалите евроЦенности и безценности и да бъдат давани за отглеждане на Гей двойка.
  Ако сте родители, ако имате деца или мислите да имате, се замислете каква страшна опасност ги грози и в какво ще ги превърнат ако допуснем това безумие да се установи в България под предлог за защита на жените, при положение че си има закони за такава защита.
  Като го видим вече приложено в обучението на децата си, вече ще е късно и ще ни остане само да си скубем косите и да се вайкаме че след държавата си, предадохме и децата си.
  Само за хората РОДИТЕЛИ говоря. За тези със странностите не искам да комуникирам.

 98. 98 Профил на ven11
  ven11
  Рейтинг: 395 Неутрално

  До коментар [#94] от "mushashi":..... Щото според теб Ганьо и Асен са галантни кавалери, а Ласе , Оле и Свен 'Torilla tavataan' са селяндури, които като се напият и първата им работа е да шибнат два шамара на жената.
  —цитат от коментар 95 на Doge


  Не бе не бият шамари, направо ритат в главата.
  Да ти дам пример искаш ли?

 99. 99 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 909 Неутрално

  Джамбазки въздържал се? Даже той, дето най-много (и с право) громеше джендерството, не е имал куража да гласува против? Това евродепутатство май е много блага работа! Останалите не ме учудват.

  Мърфи е оптимист!
 100. 100 Профил на Doge
  Doge
  Рейтинг: 1554 Неутрално

  До коментар [#98] от "ven11":
  Никой не казва, че не се случват такива неща и там. Но статистиката твърди, че там се случват 4 пъти по-често от тук. Смяташ ли , че Ганьо и Асан са четири пъти по-галантни кавалери от Ласе Оле и Свен?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK