Борисов увери и евродепутатите: Освен втори лифт гарантирам, че една керемида няма да се сложи повече в Банско

Бойко Борисов

© Reuters

Бойко БорисовОпазването на българската природа е в огромна степен защитено от нашето правителство. Това заяви премиерът Бойко Борисов в Европейския парламент по време на представяне на приоритетите на българското европредседателство.


Изказването му бе в отговор на коментар на съпредседателя на Зелените в европарламента Ска Келер.


Тя посочи, че има хиляди души по улиците в защита на Пирин, много хора протестират срещу корупцията и решение, позволяващо изграждането на ски курорти и незаконната сеч. По думите й този район е важен и за зачитането на върховенството на закона на ЕС и председателството трябва да даде добър пример в това отношение.
Изпитвам голямо уважение към нашите правозащитни организации, подчерта премиерът. Спирал съм инфраструктурни проекти с години, за да могат да се излюпят новите щъркелчета, карал съм министри да пренасят блатни кокичета, за да не остане нито един стрък, сгазен от валяк, трасета сме променяли, разказа Борисов.


Пред вас искам да гарантирам, че става въпрос за втори лифт, един-единствен лифт на курорта в десетката на Европа, Банско, подчерта премиерът.


По думите му сега туристите чакат с часове на опашка. Той настоя, че става въпрос само за втори лифт, а сега тези хиляди туристи се качват с автомобилите си, заради което пътят непрекъснато се осолява и десетки дървета около него загиват. Няма да се допусне незаконна сеч, последните години България е първа в Европа по нови гори и единствената, която е разширявала горите си сред всички европейски държави, допълни той.


Каква по-голяма гаранция, че ако има втори лифт, кой инвеститор ще даде да му изсекат борове, освен втори лифт една керемида няма да се сложи повече там, настоя премиерът.


По повод на коментар на евродепутат за Истанбулската конвенция премиерът припомни, че българските социалисти на пленум в неделя решиха да не я подкрепят в парламента, но подчерта, че ще положи всички усилия, за да мине документът в Народното събрание.


В отговор на коментар от страна на българския евродепутат Илхан Кючюк (ДПС, АЛДЕ), който призова Борисов да бъде демократ и да се освободи от "оковите" на крайните националисти, премиерът отговори: С българските патриоти работим така, че етническата толерантност и етническият модел да бъдат пазени като зеницата на около, защото така България е за пример за целите Балкани.


За корупцията той коментира, че такава има навсякъде. Ние водим огромна битка, аз съм избиран 10 или 11 пъти с моята партия в България. Когато станах кмет в София имаше безпрецедентна криза с боклука. До две-три години ние ще се справим с корупцията, както се справихме с боклука, допълни премиерът.


За охраната на границите


Смея да твърдя, че България успя в рамките на година да направи така, че миграционният натиск да е нула, каза Борисов, като подчерта, че това се е постигнало благодарение на солидарността и помощта на българско–турската граница.


Въпреки категоричността ни за правата на медиите и върховенството на закона в Турция трябва да се опитаме прагматично да решим въпроса споразумението за мигрантите да продължи да работи, допълни премиерът.


Един от основните спорове е как след това мигрантите в Европа да бъдат релокирани и как да се грижим за тях. Ние ще се опитаме с много такт, с много дипломатичност да решим този въпрос, отбеляза Борисов. Той изтъкна, че в няколко държави в ЕС има огромно струпване на мигранти, харчат се много ресурси, докато други не искат да участват в процеса.


Премиерът подчерта, че е необходимо да се направят центрове близо до военните конфликти, за да могат хората да се върнат и да участват във възстановяването на своите страни, а икономическите мигранти да бъдат допускани дотам, където има нужда от тях.


За Западните Балкани


За един от основните приоритети на българското европредседателство, Западните Балкани, Борисов коментира, че в мандата на тази Европейска комисия няма да има нови държави членки от Балканите в ЕС, но България много ясно и честно трябва да им каже какви надежди могат да хранят, как във времето биха се разположили вижданията ни за интегририрането им в Европа.


Това е точният момент, в който трябва да го направим, подчерта премиерът и припомни вчерашното убийство на лидер на косовските сърби в Митровица, като каза, че "един изстрел в Косово веднага взривява Западните Балкани".


Народите от Балканите чакат и се надяват, че, бидейки географски и исторически в Европа, ще имат план за присъединяване към ЕС, някои са по-напред, други по-назад, допълни Борисов.


Той даде Договора за добросъседство между България и Македония като пример как добронамерено могат да се решават проблеми и изрази надежда между Скопие и Атина да завърши процесът за името, за да се даде перспектива за НАТО и ЕС за Македония. По думите му това е място на Балканите, което е като крайъгълен камък и ако се размърда, започват да мърдат целите Балкани.


Имаме редкия шанс да не позволим Западните Балкани да се обезлюдят, да не позволим младите и квалифицирани хора да напуснат и да останат само възрастни хора, ако ние не го направим, има страни като Русия, Турция, Китай и Саудитска Арабия, които имат голям интерес към региона, настоя премиерът.


Стабилността на Балканите е пряко отговорна за стабилността на Европа, след това ще се чудим откъде са идвали ислямски бойци, там има много плодородна почва поради големия процент мюсюлманско население на Балканите, каза още Борисов, допълвайки, че "изходът е европейска перспектива, те го очакват, те го желаят".


За Русия той коментира, че някои държави членки искат да паднат санкциите срещу нея, други – да се задълбочат, но България ще се опита да търси нормализиране на отношенията.


Воля за успех


Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер коментира, че българското председателство на Съвета на ЕС е добре подготвено. Той подчерта, че времето напредва, и изрази надежда работата по законодателството да приключи преди следващите европейски избори през 2019 г.


Трябва да решим в кои области искаме да харчим повече и в кои можем да харчим по-малко или по различен начин, нека не започваме наобратно – първо да фиксираме бюджетни тавани и после да определяме приоритетите, призова Юнкер.


Той похвали България за успехите й в областта на икономиката, отбеляза, че страната се развива добре по отношение на заетостта и се е справила отлично с бюджетния си дълг за разлика от немалко държави от еврозоната. По думите му има отлични шансове за присъединяването на България към ЕРМ-2, но трябва да се направи още много и за реалното сближаване, най-вече за борбата с корупцията.


Той съобщи, че края на февруари и началото на март ще прави обиколка на балканските страни и иска да отправи към тях посланието, че присъединяването към ЕС не е нещо естествено, а трябва да се извоюва с много усилия и всички конфликти да бъдат уредени още преди присъединяването.


Бойко Борисов е доказал, че е демократ и проявява категорична воля и че може да действа много убедително, посочи Юнкер. Опитът ни показва, че нещата не зависят от големината на една държава, а от волята на правителството й, а Бойко Борисов и България проявяват воля за постигане на успех по време на председателството, завърши той.


Борисов представи приоритетите на европредседателството пред стотина евродепутати. Премиерът получи подкрепа за тях от основните политически групи в европарламента.


Групата на Европейската народна партия (ЕНП) определи момента като исторически. През изминалите 30 години водихте битка срещу комунизма, битка за свобода, българите могат да се гордеят със себе си, защото винаги са били европейски настроени, каза председателят на ЕНП Манфред Вебер.


Социалистите и демократите отбелязаха, че председателството започва в момент на остра идеологическа битка, защото има проевропейци и такива, които имат крайни виждания и защитават т.нар. бяла раса.


Европейските социалисти ще се радват, ако председателството се насочи към социалната справедливост, която преминава през данъчна справедливост - необходимо е уеднаквяването на данъците, подчерта Елена Валенсиано, зам.председател на групата.


Европейските реформатори и консерватори (ЕКР) изразиха надежда, че българското председателство ще говори с ясен глас срещу руската агресия в Украйна.


Групата на АЛДЕ изрази очакване възможно най-скоро да започнат преговорите за промените в миграционното законодателство на ЕС.


Европейската обединена левица (ЕОЛ) посочи, че много от задачите на председателството съвпадат с нейните виждания и българското председателство е в много добра позиция за напредъка на Западните Балкани.


Келер от групата "Зелени" поосочи, че председателството е възможност за осветяването на държавата председател. Тя отбеляза: Прочетохме 11 доклада за корупцията на ЕС, България все още е страната с най-много корупция в ЕС, има мерки срещу нея, но много от тях са неефикасни и контрапродуктивни. Има проблем с въздействието върху медиите и публичния живот от страна на тъмни кръгове, посочи още евродепутатът.


Групата "Европа на свободата и пряката демокрация" приветства приоритетите на българското председателство, особено в областта на младежката безработица и за съживяване на процесите по приобщаване на Западните Балкани.


Групата "Европа на народите и свободата" призова председателството да продължи усилията за охрана на границите на ЕС и да предприеме стъпки за разубеждаване на мигрантите.


В последвалите изказвания на български евродепутати Андрей Ковачев (ГЕРБ, ЕНП) изрази увереност, че България ще бъде не само добър посредник, но и добър лидер. Европейската интеграция е най-доброто лекарство за заздравяване на отворените рани на Балканите, допълни той.


Николай Бареков (ББЦ, ЕКР) заяви, че мнозинството от българските граждани са губещи от ЕС, от опасната симбиоза с корупцията. От вас очакваме и възмездие. Шепа олигарси станаха морални ментори на нашето общество. Все още няма в затвора за корупция олигарх или политик, добави Бареков.


Илхан Кючук (ДПС, АЛДЕ) отбеляза, че българското председателство идва в момент, в който Европа е на кръстопът. Шестте държави от Западните Балкани се нуждаят от системна политическа и финансова подкрепа, от ясна пътна карта със срок за присъединяване към ЕС. Освободете се от оковите на крайния национализъм, призова Кючук българския премиер.


Петър Курумбашев (БСП, Социалисти и демократи) посочи, че нито демокрацията, нито членството в ЕС, са застраховка срещу злоупотребата с власт и корупцията. Надявам се при българското председателство да имаме принос да не говорим за обезлюдяващи се държави. Надявам се колегите да кажат, че България е била достоен председател, добави той.


Ангел Джамбазки (ВМРО, Европейски консерватори и реформисти) заяви, че борбата с предизвикателства трябва да се води умно, последователно, упорито и със самочувствие.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (107)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на tokkay
  tokkay
  Рейтинг: 702 Любопитно

  Защо ли не му вярвам...

  No Pain No Gain
 2. 2 Профил на paf
  paf
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Как гарантираш?! Да не си вечен?!

 3. 3 Профил на tamplierr
  tamplierr
  Рейтинг: 426 Неутрално

  Колкото нямаше и хотели по морето .Затова и сега масово Българите ходят на море Гърция.За един файтон хора каращи ски за месец два в годината ще издънят цялата планина .

  Уновундобългарин -Закон за защита на държавата ЗЗД .Цецка Цачева ”Невинаги корупцията е престъпление”Отбор три Шушани-Бойко,Цацаров,Пеевски .Лудоста е пътят към ВЕЛИЧИЕТО
 4. 4 Профил на lustmord
  lustmord
  Рейтинг: 317 Неутрално

  Защо ли не му вярвам...
  —цитат от коментар 1 на tokkay


  Ами защото не му е в компетенциите да говори подобни неща - с приет устройствен план и одобрен на местно ниво (познай от кой кмет и администрация) строителен проект ако премиера спре строителството инвеститора ще осъди страната в Страсбург като 2 и 2 = 4

 5. 5 Профил на scott
  scott
  Рейтинг: 706 Неутрално

  муахахахахаха!
  втори лифт, повече туристи, само да серът в планината - кви неща ше сложат повече....
  ма цеко,беко и алеко имат тактиката на морския брег. Зимаме разрашение за барака с продажба на сладолед. и построяваме 20 етажен бетонен хотел с паркинги върху него.
  АРЕ ИЗСИЧАЙ ЧЕ МИ ПИСНА. АЛЧНИТЕ ШЕ СИ ГО ПОЛУЧАТ. ПРОЧЧЕ, ГЪРЦИ, ТРАКТОРИТЕ ВИ НОГО ЗАКЪСНЕХА С БЛОКАДИТЕ - ТАЗ ГОДИНА.

 6. 6 Профил на Petleshev
  Petleshev
  Рейтинг: 2654 Неутрално

  Лъже ама..., като дърт циганин...! Даже и той си вярва! :)

  Бивш tww09306483.
 7. 7 Профил на Nil satis nisi optimum
  Nil satis nisi optimum
  Рейтинг: 461 Весело

  Всъщност, от троловете има полза, поне според мен. Доводите им срещу "псевдоеколозите" ме убедиха, че втори лифт в Банско НЕ трябва да има (въпреки че по принцип съм за ски туризма).

  Не поставям нищо - нищо, над преценката на собствения си разум.
 8. 8
  ****

  Коментарът беше изтрит по желание на неговия автор.

 9. 9 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 454 Неутрално

  До коментар [#1] от "tokkay":
  Не вярвам на една дума от тези лицемери :)
  Те не са компететни за да знаят, кой е собственика на Юлен...

  www.soundcloud.com/x2805
 10. 10
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 11. 11 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  Нито една нова керемида , няма да има ..в Банско !!!!!!
  Само немска мушама, пластмаса на покривите- с нарисуване ,,керемидки !!!

  BIG AL
 12. 12 Профил на BIG AL
  BIG AL
  Рейтинг: 1316 Весело

  Нито една нова керемида , няма да има ..в Банско !!!!!!
  Само немска мушама, пластмаса на покривите- с нарисуване ,,керемидки !!!

  BIG AL
 13. 13 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 3105 Неутрално

  Спирал съм ифраструктурни проекти с години, за да могат да се излюпят новите щъркелчета, карал съм министри да пренасят блатни кокичета, за да не остане нито един стрък сгазен от валяк, трасета сме променяли, разказа Борисов.

  Баце в типичния си стил извън клишетата. :)

 14. 14 Профил на Незнайко в Слънчевия град
  Незнайко в Слънчевия град
  Рейтинг: 5477 Неутрално

  Минаваме на поцинкована ламарина!

  "Свестните у нас считат за луди, глупецът вредом всеки почита" Хр. Ботев
 15. 15 Профил на maddrum
  maddrum
  Рейтинг: 552 Неутрално

  Няма да стоят хотели с керемиди, само с плоски покриви.

 16. 16 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 874 Весело

  ЗА честната дума на една мутра ,вервайте му !

 17. 17 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Против новите ски писти и съоръжения сме , които са разрешени като "изграждане на нова спортна инфраструктура". И никакво уважение нямате към протестиращите. Обидно и нагло отношение всъщност имате. За Калиакра кога ще се изивините на всички?

 18. 18 Профил на Tod
  Tod
  Рейтинг: 389 Неутрално

  Тц, тц.. как лъже. Никакъв лифт няма да има. Съпротивата тепърва почва. Да ги качват с електрически автобуси. Колко пъти да повтарям. Аман от подаръци и мафия! Синът ми не знае какво е нашето море, защото ме е срам да го водя. Всичко е мафия и алчност! Къде са плажовете, защо има зарязани строежи на самите писти в Пампоровор? Защо преди няколко години Банско го заля потоп? Айде стига с тези ски и щуротии. Срам ме е!

 19. 19 Профил на Norman Granz
  Norman Granz
  Рейтинг: 3167 Неутрално

  Щом Боко Т е обещал да не се строи, гответе се Банско да заприлича на Слънчев бряг.

  НЯМАМ ВРЕМЕ ДА ОТГОВАРЯМ НА ВСЕКИ ИДИОТ.
 20. 20 Профил на simval
  simval
  Рейтинг: 869 Неутрално

  "Борисов увери и евродепутатите: Освен втори лифт, гарантирам, че една керемида няма да се сложи повече в Банско"

  Навремето Хрушчов беше много по-щедър.
  Заяви от трибуната на 22 конгрес, че СССР ще живее в комунизъм още в 1980 г.
  Някои живяха.

  Аз не зареждам в Лукойл.
 21. 21 Профил на stedim
  stedim
  Рейтинг: 1894 Неутрално

  За разлика от пишещите преди мене считам, че изказването заслужава доверие. Никога не съм гласувал за ГЕРБ и за зелените.

 22. 22 Профил на Petak
  Petak
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Детската градина на батко Бойко:

  "Спирал съм ифраструктурни проекти с години, за да могат да се излюпят новите щъркелчета, карал съм министри да пренасят блатни кокичета, за да не остане нито един стрък сгазен от валяк, трасета сме променяли, разказа Борисов."

 23. 23 Профил на Без коз
  Без коз
  Рейтинг: 885 Неутрално

  Гарантирай пред шилето и ганьо.

  Народ, който избира корумпирани, самозванци, крадци и предатели, не е жертва! Съучастник е !
 24. 24 Профил на Вонин
  Вонин
  Рейтинг: 554 Неутрално

  До коментар [#1] от "tokkay":

  Кой е казал, че му верват?

  До коментар [#8] от "Dimiter Tsvetkov":

  Нискоетажни, обаче ;)

  Аз не съм лош - просто съм ПРОЗОРЛИВ! ЕВРОПО, събуди се! https://www.youtube.com/watch?v=_rVSwXloXoM https://www.youtube.com/watch?v=Sp_LA2qE4aM
 25. 25 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  Верваме ти. Щото не лъжеш като дърт циганин и не си въртиш задника по няколко пъти на ден като дърт п*****ст.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 26. 26 Профил на gil
  gil
  Рейтинг: 292 Неутрално

  Интересен народ са българите.... вярват на Борисов, Нинова, Симеонов... а не вярват в Дядо Коледа ...

  "Днес някой седи на сянка, защото преди много време някой друг е посадил дърво"
 27. 27 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2033 Неутрално

  Ха-ха! В родината на Борисов никой не му вярва. Вероятно и зелените в ЕП няма да му повярват.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 28. 28 Профил на Анийдмъни
  Анийдмъни
  Рейтинг: 322 Весело

  "Пред вас искам да гарантирам, че става въпрос за втори лифт, един-единствен лифт на курорта в десетката на Европа, Банско, подчерта премиерът."

  КОЯ ДЕСЕТКА НА ЕВРОПА бе мамин?! За най-много пияни англичани на квадратен метър ли?! Прави ми впечатление как няма да се направи някакво кохерентно изказване от администрацията пред десетките хиляди протестиращи, които реално имат залог в разрешаването на казуса. Обаче ОЙРОПЕЙЦИТЕ, които са тука за 6 месеца, го погледнали малко по-така и Бочко тича да се извинява и да обещава. Ей Марче, как стана толкова мека със 6ти дан по карате не знам!

  panem et circenses
 29. 29 Профил на Stefab
  Stefab
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Пътя се осолява!?
  В природните паркове се ползва само пясък, както е на Витоша. Не съм чул гербаджия да е спасил каквото и да било, камо ли щъркел или блатно кокиче.
  Оставка днес за Димов, а на лято за кабинета. Гнус ме е от тези хора!

 30. 30 Профил на atreu
  atreu
  Рейтинг: 422 Неутрално

  хубаво е да има такава гаранция и наистина само лифт да се строи. ясно, че е гадно да правят хотели. но за лифта - да, трябва да го има и дано да е по-скоро

  Приказка без край
 31. 31 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4107 Неутрално

  Силна реч на Борисов, не може да се отрече, особено в частта за Западните Балкани., Казал е нещата конкретно, с имена, с опасности и т.н.

  Старши подофицер Сава Геров, Първа пехотна софийска дивизия, герой, за когото се знае твърде малко... Вечна му памет!
 32. 32 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 2033 Неутрално

  На заем от Борислав Сандов:
  "Сега какво правим с Валери Симеонов и решението на МС. Защото то не е за втора кабинка. А с Нено. А с Концесионера?

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 33. 33 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Ти няма да разрешиш, но ако приетите от вас решения и планове дават право на Юлен да си строи "спортна инфраструктура" в следващите 20 години, ще си печелят всяко дело срещу държавата или срещу природозащитниците.

 34. 34 Профил на dun
  dun
  Рейтинг: 592 Неутрално

  технически няма как да гарантира подобно нещо - строежи и то незаконни има и в момента в Банско!

 35. 35 Профил на historama
  historama
  Рейтинг: 2115 Неутрално

  Гарантирано от ГЕРБ!
  Е.а ти...

 36. 36 Профил на shisharko
  shisharko
  Рейтинг: 348 Неутрално

  Баце дава честна мутренска дума. Ама май няма кой да му вярва вече.

 37. 37 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 459 Весело

  Значи да не вярваме на премиера на България , който казва пред европейския парламент , че в Пирин ще се изгради само лифт, а да вярваме на разхождащите се из София и фантазиращи тук, че щяло да се изгради 48% от Пирин .
  На тази площ биха се събрали над 10 хиляди хотела ...
  Кой ви се връзва на глупостите не знам.

 38. 38 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 602 Неутрално

  Явно Рапонът се е отракал в баламосването и лъгането (на български, естествено) след като години наред денонощно ни будалка и лъже.
  Докато приятелчетата му си пълнят гушките, а разбойниците му си прибират комисионните.
  А ние си траем ли, траем.
  Докога?

 39. 39 Профил на thenomad
  thenomad
  Рейтинг: 411 Неутрално

  Смешник! Утре, когато не си вече премиер, пак ли ще гарантираш? Не че и сега ти вярвам де!

 40. 40 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1763 Неутрално

  Значи да не вярваме на премиера на България , който казва пред европейския парламент , че в Пирин ще се изгради само лифт, а да вярваме на разхождащите се из София и фантазиращи тук, че щяло да се изгради 48% от Пирин .На тази площ биха се събрали над 10 хиляди хотела ... Кой ви се връзва на глупостите не знам.
  —цитат от коментар 37 на 001


  На вас тиквичките никой не може да ви отнеме любовта към вожда, вярвайте си му.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 41. 41
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на soldierism
  soldierism
  Рейтинг: 447 Неутрално

  За да не се разчита на вечността на Б.Б. и да не стопираме всичко, да си свършат работата от министерствоото и да съставят един непробиваем договор, че напоследък все от това страдаме...вратички и хитринки, оставени нарочно

 44. 44 Профил на ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ САЙТ!!!
  ВЪРНЕТЕ СТАРИЯ САЙТ!!!
  Рейтинг: 541 Неутрално

  И изведнъж проекта за втори лифт ще се окаже с около 20 хотела маскирани като помощни съоръжения, строим ги и повече няма ;)

  Just in general, any government throughout history hasn't really wanted its people to be educated, because then they couldn't control them as easily ...
 45. 45 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1094 Неутрално

  В България не би следвало да се разрешават отдаването на концесия за период повече от 10 години. При концесиониране ясно трябва да бъде разписано какво не може да се прави. Бойко каквото и да казва ... в крайна сметка опре ли до съд ... ще строят пак на поразия :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 46. 46
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 47. 47
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 48. 48 Профил на ь
  ь
  Рейтинг: 1094 Весело

  По морето има няколко култови хотела на брега на морето, построени против всякакви правила и закони! Когато ги бутне Бойко ... тогава ще повярвам на това което говори :)

  простотията ходи по хората, затова обичам животните ...Цъкам само "+" ... но не на всеки!
 49. 49 Профил на Лелка
  Лелка
  Рейтинг: 1007 Неутрално

  То покривите биват разни, не всички са с керемиди.

 50. 50 Профил на Alexander97
  Alexander97
  Рейтинг: 2415 Неутрално

  Спирал съм ифраструктурни проекти с години, за да могат да се излюпят новите щъркелчета, карал съм министри да пренасят блатни кокичета, за да не остане нито един стрък сгазен от валяк, трасета сме променяли, разказа Борисов.Баце в типичния си стил извън клишетата. :)
  —цитат от коментар 13 на realguru


  И сега министрите ходят изгърбени. Горките!
  То да не е лесно да сАдиш блатно кокиче!?

 51. 51 Профил на encor3
  encor3
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  На зелената мафия и отрязаха пипалата и сега вият на умряло. Естествено говорим за много пари, които сега няма да приберат. 1 месец почти не са извадили един сносен аргумент. И аз да бях на швейцарците и аз нямаше да им платя.

 52. 52 Профил на Чинчила
  Чинчила
  Рейтинг: 223 Неутрално

  Вече го виждам Баце, клекнал в щъркеловото гнездо вместо мама-щъркелка.
  Е, как да не му вярваме, зелен е отвсякъде.

 53. 53 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 459 Весело

  Интересно е че учителите му повярваха на Баце и за две години им се увеличиха заплатите с 50%
  Тези от БАН му повярваха на Баце, че ще получат няколко милиона повече и си ги получиха
  Тези от Софийския повярваха и те получиха, полицаите и те повярваха и сигурно и тях няма да ги излъже , но виждате ли в случая с лифта, щял да излъже ...
  Тези които протестират редовно против лифт, а в същото време дишат отровен въздух в София ..
  Умни и красиви , какво да ги правиш ...
  Ходят с маски на работа, ама се загрижили да няма втори лифт в планината , а туристите да се качват с колите си , защото са по еко от лифтовете

 54. 54 Профил на xxl17532244
  xxl17532244
  Рейтинг: 255 Неутрално

  Банско - великия български Сен Мориц, където прескачаш кални дупки, течащи канали... и публичните тоалетни са на ниво Турция от 20-те години. Дайте им лифт, на тези големи хотелиери, барем си оправят тоалетните и щандовете с кебапчета.

 55. 55 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 673 Неутрално

  Пред вас искам да гарантирам, че става въпрос за втори лифт, един-единствен лифт на курорта в десетката на Европа, Банско, подчерта премиерът.

  Ако е вярна приказката , че с всяка лъжа , която изрича Пинокио , носът му пораства с един Сантиметър , Простия отдавна няма да може да вижда как си точи топлата вода . Просто носът му ще се влачи като овчарска гега по земята . Толкова шум се мдигна с този лифт , че европейския орталък ни разбра . Само Балката не разбра , че не става в документацията изобщо за никакъв лифт . Просто става дума за ПРОМЯНА НА ПЛАНА ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ПАРК ПИРИН . и чак след тази операция ще започне истинската борба за лифта . Е, тя всъщност започна защото плана е приет . Но не може да се пристъпи към изпълнение , преди да минат СРОКОВЕТЕ ЗА ОБЖАЛВАНЕ . Но въпроса е за гаранцията , че няма и една керемида да се сложи в Банско . И с какво ще го гарантира светиня Му ? Ами нали лифт без СТРОИТЕЛСТВО не може да има . Нали за трасето , ново , макар и успоредно на старото , ще трябва да се прави ПРОСЕКА ? Ами сервизи няма ли да има ? Подслон за скиорите в лошо време няма ли да е нужен ? Ами здравни пунктове под мурите чи ще бъдат ? . Простотии колкото искаш . Бодни пет стълба , опъни въже и лифта готов . А Банско - в тройката на Световния елит .

 56. 56 Профил на papуre
  papуre
  Рейтинг: 673 Неутрално

  Той настоя, че става въпрос само за втори лифт, а сега тези хиляди туристи се качват с автомобилите си, заради което пътя непрекъснато се осолява и десетки дървета около него загиват.

  Осоляването нищо не е пред тоновете амониева селитра , която се разпръсва по пистите за заздравяване на основата от естествен сняг , преди оръдията да разпръсват изкуствения .

 57. 57 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 636 Неутрално

  "Каква по-голяма гаранция, че ако има втори лифт, кой инвеститор ще даде да му изсечат борове, освен втори лифт, една керемида няма да се сложи повече там, настоя премиерът."
  Някой гербер, примерно дружбенецът "св.евламбю" може ли да разясни какво точно е искал да каже любимият ни премиер.

 58. 58 Профил на exit13
  exit13
  Рейтинг: 426 Неутрално

  На ББ обещанията се сменят ежеминутно.

 59. 59 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  До коментар [#51] от "encor3":
  Ей сега като построят втория лифт и всички европейци ще спрат да ходят в Швейцария а ще се натъпчат в китното Банско . И не само те - всички курорти от Италия, Франция и Австрия ще опустеят! 5 милиона души тръгват към Банско! Едни ферарита ще се наредят на Предела, мани, мани...
  "Банско ви очаква!"

 60. 60 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 5226 Неутрално

  Добре, че не е говорил за трактори и копаене на трупове...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 61. 61
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 62. 62 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  До коментар [#53] от "001":

  Блиц не те ли радва повече, че се опитваш да се напъваш тук? Там обаче нивото е нисичко а? Тук има хора с гражданска позиция. Вземи се поучи от приятелите си, които са на протестите. Или им завиждаш и заради тях плюеш тук?

 63. 63 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 459 Неутрално

  Този тиквеник какво си помисли, че ще е вечно на власт, от него се иска така да изготвят договора, че и този след него да те може да безчинства и да се оправдава от предшестветика си.
  —цитат от коментар 61 на nwj49315903


  А може ли да протестирате за нещо което не се е случило ...
  Естествено , че всеки има право да протестира, ама вие къде ще сте ако следващия след ББ реши да строи хотели, тогава ще излезете на протест и ще го смените.
  Сега протестирате за нещо което хипотетично можело да стане след Х години , когато вече Борисов нямало да е премиер.

 64. 64 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 459 Весело

  До коментар [#62] от "falkoneti":

  Всеки има право на позиция,
  ако започнат да строят хотели и да застрояват планината, може и аз да кача снимки от протеста.
  Но в момента , знам че тези на протеста от приятелите ми не харесват Борисов и използват всеки удобен момент, да го критикуват с надеждата, че подкрепените от тях , които в момента не са в парламента, ще спечелят повече подкрепа за сметка на Баце.
  Говорили сме си откровено с тях по темата и за политика не се караме, на всички ни е ясно за какво са цирковете.
  И на мен и на тях им е ясно, че ДА България може да открадне гласове само от ГЕРБ , но не и от ДПС или БСП , там нямат шанс и затова редовно атакуват ГЕРБ.
  Въпрос на стратегия.

 65. 65 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 1521 Неутрално

  "Борисов увери евродепутатите..."

  Евродепутатите трябва да приемат тези думи на Борисов със съответната доза съмнение! Все пак става дума за мутра от началото на прехода с посредствен интелект! Мутра, членувала в една от борческите мафиотски групировки. И в бкп - тоже.

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 66. 66 Профил на Storm Rider
  Storm Rider
  Рейтинг: 380 Неутрално

  На кой му дреме за гаранциите на Бочко!! Те не струват и пет пари. То си променя мнението и намеренията всеки ден.

  В цивилизования свят гаранция са законите, правилата и институциите, които следят за спазването им.

  У нас Боко Еднокнижни гарантирал!!! И на лумпените им се подкосяват краката от кеф и почват патриотично да мятат ракия след ракия.

 67. 67 Профил на Анийдмъни
  Анийдмъни
  Рейтинг: 322 Любопитно

  До коментар [#63] от "001":

  Много хора протестират заради систематичното оставяне на вратички по договорите, а Пирин е поредния такъв случай. И после някой ще дойде и ще каже "Ееее ама то по договор е така. Виновни са тези, които са го одобрили". Така си се изказал(а), все едно че това е някаква нова схема и не се прилага от 30 години насам.

  panem et circenses
 68. 68 Профил на simbad
  simbad
  Рейтинг: 217 Неутрално

  А питай ме дали след толкова вдигнат шум някой ще си позволи и една барачка да направи...Не мисля, независимо какъв е бат Бойко и откъде идва и за какво се бори...

 69. 69 Профил на orchis
  orchis
  Рейтинг: 471 Неутрално

  Тия сме ги слушали. Само дето никой няма да го пита бат Бойко дали да строи.

 70. 70 Профил на 001
  001
  Рейтинг: 459 Любопитно

  До коментар [#67] от "Анийдмъни":

  Хайде да не си говорим за много хора,
  че ще ви дам примера с референдума на Слави ...
  Мнозинството тук, се обяви, че не трябва да се зачете желанието на близо 2 милиона българи, защото не им достигнали 10 хиляди гласа ...
  А иначе се опитвате да изкарате хилядата човека от протестите много хора...
  нека да са 2 , нека са 10 хиляди протестиращите ...
  ама за влизане в парламента се видя , че трябват не 10 хиляди гласа , а много, многооо повече.
  Ако имаше толкова много зелени в България , партията на зелените нямаше да има 10 пъти по-нисък резултат от партията на Марешки.
  В повечето европейски страни, зелените са в парламента с резултати около 10% , но в България те печелят доверието на едва 0.30% от гласувалите.
  Толкова спечели партията на зелените само преди 6 месеца.

 71. 71 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  [quote#4:"lustmord"][/quote]

  Аман от хора, кото се изиазват "компетентно" и получават овации от 80% от форумците!

  Съгласно чл 8 от ЗЗТ земята в парк Пирин е ИЗКЛЮЧИТЕЛНА дъравна собственост. Какви общини, какви проекти?!

  Управлението и контрола на Националните паркове се осъществява от МОСВ

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 72. 72 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#67] от "Анийдмъни":

  Та за какъв договор става дума?! Ще го цитирате ли точно, защото аз не знам в последните 10 години да има някакъв фоговор за Пирин!

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 73. 73 Профил на Ivan Tcholakov
  Ivan Tcholakov
  Рейтинг: 217 Неутрално

  "Трябва да решим в кои области искаме да харчим повече и в кои можем да харчим по-малко или по различен начин, нека не започваме наобратно – първо да фиксираме бюджетни тавани и после да определяме приоритетите, призова Юнкер."

  Ако бях диктатор, щях да фрасна бюджетен таван в Конституцията. :-)

 74. 74 Профил на asdas200
  asdas200
  Рейтинг: 261 Неутрално

  Керемидите /хотелите/ ще са долу, в нивите под Пирин. В Пирин ще се изсичат хилядолетни мурови гори за нови лифтове, ски зони, водохранилища за изкуствен сняг и съпътстващата ги инфраструктура....
  Въпрос на време е да възникне въпросът за магистрала от Симитли до Банско...

 75. 75 Профил на Jikevjikev Jikev
  Jikevjikev Jikev
  Рейтинг: 269 Неутрално

  ""че една керемида няма да се сложи повече в Банско""
  Тоя тиквеник, защо не внимава какво приказва?
  Спора е за ПИРИН!
  В Банско на никой нищо не можеш да забраниш!
  Колкото ловяха снежинките у въздуха, толкова и с керемидите...
  По сериозно! Човек със цялата власт на държавата, а такъв празнодумец...

 76. 76 Профил на xmw39515830
  xmw39515830
  Рейтинг: 8 Неутрално

  Относно втория лифт, борисов излъга зверски. Беше му предложено да се построи лифта и нищо друго, но да се направи по законов начин и той даде задна! Цялата идея за лифта е да се раздуе че Банско се развива и да се отключи имотния пазар, който е в колабс. Банката на цеко загива, ако инвеститорите от района не започнат да си плащат вноските по кредитите за хотелите. ПИБ е заключила 2млрд. € в кредити в Банско и е пред фалит. Трябва им спешна PR кампания, че курорта се развива, за да почнат продажби на апартаменти. Те това е! Патриоти ментета!

 77. 77 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#76] от "xmw39515830":

  За лъжите, които току що написахте бихте могли да лежите в затвора!

  А може би в някое специализирано заведение,жв което да проумеете, че Цеко няма никакъв интерес да финансира нови хотели, които да конкурират неговитя..

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 78. 78 Профил на Анийдмъни
  Анийдмъни
  Рейтинг: 322 Неутрално

  До коментар [#72] от "tribiri":

  План да е, за управление да е. А най-страшното е, че както казваш управлението на парковете се извършва от МОСВ.

  До коментар [#70] от "001":

  Съгласен съм, определено. Под "много" имах предвид голяма част от протестиращите. Защото не е САМО втората кабинка на Банско проблема. Липсата на адекватни реакции от страна на администрацията (управленци, опозиция, популисти). Кухи гаранции за щяло и нещяло, извън правомощията на глуповати фигури не ми се слушат. Искам да видя реално направени ОВОС, планове за развитие и подробни решения за строеж в дискутираната територия. А не "карт бланш, мандадът ми ще свърши". Защото ако не се вдигне патардия, а най-хубава патардия се вдига когато викащите не се замислят много, няма нищо да се чуе по темата.

  П.П. Тезите ти (или на твоите приятели) за "Да, България" не споделям лично, защото и те са неприятни популисти, но явно това е нужно на традиционно "окопания" електорат в България.

  panem et circenses
 79. 79 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7220 Неутрално

  Тези трябва да са луди, за да повярват.

 80. 80 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#78] от "Анийдмъни":

  Пак грешка! Управлението на НАЦИОНАЛНИТЕ паркове и другите защитени обекти от приложение 1 към член 8 от ЗЗТ се осъществява от МОСВ. На останалите защитени територии е от МЗГ.
  А за МОСВ не знам, какво имате предвид! Когато Нено Димов беше умен и красив, днешните умни и красиви манифестираха и поздравяваха другаря Тодор Живков.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 81. 81
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 82. 82
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 83. 83 Профил на султана глаушева
  султана глаушева
  Рейтинг: 322 Неутрално

  Пак изцепки! Че там хора живеят, как ще стане това, без “една керемида да се сложи”!

  Мърфи е оптимист!
 84. 84 Профил на tribiri
  tribiri
  Рейтинг: 897 Неутрално

  До коментар [#76] от "xmw39515830":

  Току що проверих в Търговския регистър. По ключови думи еик на ПИБ думата хотел и област Благоевград излиза 1 (един) хотел - Айвио в с. Баня община Банско. Оказва се обаче, че кредитът в размер на 1 250 хил.лв. отпуснат през 2012 година (13.07), на 30.09.2015 та е рефинансиран от Общинска банка.

  Обявявам ви за долен лъжец, от когото службите наистина трябва да се заинтересуват, защото такива като вас са вредни за държавата.

  Какво ли сънува един идиот, че вечно е прав - пак, пак и пак! Започне ли да се държи като скот.. Какъв идиот!? Това е просто глупак!
 85. 85 Профил на tam17540965
  tam17540965
  Рейтинг: 636 Любопитно

  "Европейските реформатори и консерватори (ЕКР) изразиха надежда, че българското председателство ще говори с ясен глас срещу руската агресия в Украйна."

  "Ангел Джамбазки (ВМРО, Европейски консерватори и реформисти) заяви, че борбата с предизвикателства трябва да се води умно, последователно, упорито и със самочувствие."

  Бря, туй сега едно и също ли е? ЕКР . А агент Иванушка като военен министър сипе десетки милиони на Путин за измислена /и безсмислена/ поддръжка на стари руски фърчила.

 86. 86 Профил на recurvirostra
  recurvirostra
  Рейтинг: 223 Неутрално

  Баце утре на протеста ще носи плаката "Граждани срещу корупцията". И ще скандира "К*р за Цеко, оле!"

 87. 87 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 3198 Неутрално

  Само още 1000 хотела около Банско и спираме, честна дума.

 88. 88 Профил на Анийдмъни
  Анийдмъни
  Рейтинг: 322 Весело

  До коментар [#80] от "tribiri":

  Добре, виждам че отивам към двойката вече. Но Пирин май се брои към тези, Националните. За МОСВ има много неща да се кажат, но да речем влизаш в сайта на министерството и отиваш на "Стратегически цели". Празното поле би трябвало да говори само по себе си.

  Виж за Нено кога е бил умен и красив не знам, явно преди моето време е било. Но ми се струва, че титлата "умен и красив" трябва да има някаква давност. Той и Царя беше умен и красив доколкото си спомням, както и младежът дето му отваряше вратата на колата. А сега, първият пак е отшелник (извинете координатор по комуникацията с журналисти за Европредседателството), а другия е Тиква.

  panem et circenses
 89. 89 Профил на Judjuk
  Judjuk
  Рейтинг: 2933 Неутрално

  Досегашната редакция след допълнението се променя така:
  Ще се изсекат всички дървета, които пречат на лифтовете и пистите, но нито едно дърво повече няма да се отсече и една керемидка няма да се занесе и сложи на мястото.

 90. 90 Профил на falcone
  falcone
  Рейтинг: 1011 Неутрално

  Момичета и момчета - утре ги изриваме на протеста! Гласа ни се чува в Европа. Сега ще ги видим дали са били за единия лифт само! Продължаваме и за Витоша, плана на община Шабла и за други безобразия!

 91. 91 Профил на kamenpavlov
  kamenpavlov
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Горките преводачи... ще пусна да чуя.

 92. 92 Профил на boring pumpkin
  boring pumpkin
  Рейтинг: 220 Неутрално
 93. 93 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3681 Неутрално

  Добре, че не е говорил за трактори и копаене на трупове...
  —цитат от коментар 60 на penetrating


  Разбирам , че извън текста , който са му дали да прочете , той е импровизирал в отговор на зададени му въпроси при което отново е показал простотията си. Обещавал човекът неща , които не са в прерогативите му. Тоталитарното му мислене е надделяло. Добре , че в Европарламента са го уважили да го слушат само стотина евродепутати. Срам за България , но по-добре да е така , отколкото да се излага пред повече хора.

 94. 94 Профил на tacheaux
  tacheaux
  Рейтинг: 3681 Неутрално

  Горките преводачи... ще пусна да чуя.
  —цитат от коментар 91 на kamenpavlov


  Като говори глупости пред чужденците изпитвам срам, не се чувствам комфортно и затова не ща да го слушам и гледам.

 95. 95 Профил на futurika
  futurika
  Рейтинг: 426 Гневно

  Пак лъже като дърт циганин.

 96. 96 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  До коментар [#77] от "tribiri":

  Всъщност, не знам да са лъжи. И не, не може да лежи в затвора по никакъв начин за написаното.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 97. 97 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2155 Неутрално

  Глупостите, които Баце е изплескалне знам дали са по-срамни като пълни лъжи и в тотално противоречие с фактите, или като цялостни позиции, което ги прави още по-жалки.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 98. 98 Профил на ivanush
  ivanush
  Рейтинг: 227 Неутрално

  "Плаши" ме антикорупционният ентусиазъм у корумпирания Бареков. Очевидно неговите антикорупционни намерения са с обратен знак т.е. срещу неудобните. Правдата ще възтържествува все пак, затова дръж се, Бареков.

 99. 99 Профил на patrokalche
  patrokalche
  Рейтинг: 337 Неутрално

  Сбе я къш на тази зелена германка! В Баварските алпи има 60 кабинки, а те по площ са колко Стара планина! Лицемерие без край!

 100. 100 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1549 Весело

  муахаха, че тоя е патологичен лъжец бе, от ден до пладне по десет пъти сменя плочата според вятъра... еле че и Пирин не му е двора у Банкя, та да гарантира каквото и да било... гаранции дават законите и спазването им, а не приказките на разни шмекери, които доказано дори собственото си бъгаво "законодателство" не бръснат ако в дадения случай не им изнася

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK