"Фейсбук" ще открие центрове за обучение по дигитални умения в Европа

"Фейсбук" ще открие центрове за обучение по дигитални умения в Европа

© ReutersФейсбук" (Facebook) съобщи днес, че ще открие три нови центъра в Европа, за да обучава хората на дигитални умения, като се ангажира за две години да обучи един милион души, предаде "Ройтерс".


Американската компания, която е подложена на регулаторен натиск на Стария континент заради проблеми, вариращи от защита на личните данни до антимонополни въпроси, съобщи, че ще открие три учебни центъра в Испания, Полша и Италия, както и ще инвестира 10 милиона евро (12.2 милиона долара) във Франция чрез подразделението си за проучвания в областта на изкуствения интелект.


Съществува тревогата, че дигиталната революция води до изоставане на някои хора, и искаме да уверим, че инвестираме в дигиталните знания, за да дадем на хората уменията, от които имат нужда, за да участват пълноценно в цифровата икономика, посочи главният оперативен директор на "Фейсбук" Шерил Сандбърг пред "Ройтерс".
Центровете ще предлагат обучение по дигитални умения, медийна грамотност и онлайн безопасност на групи с ограничен достъп до технологии, включително възрастни хора, младежи и бежанци. Освен това "Фейсбук" обеща да обучи един милион души до 2020 година.


Решението на "Фейсбук" е обявено на фона на дискусиите сред страните от ЕС за вдигане на данъка на технологичните мултинационални компании след натиск от големите държави, които обвиняват фирми като "Амазон" (Amazon), "Гугъл" (Google), "Епъл" (Apple) и "Фейсбук" в намаляване на данъчните им плащания чрез пренасочване на печалбите в ЕС към страни с ниски данъци като Люксембург и Ирландия.

Ключови думи към статията:

С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK