Зелените в европарламента обявиха доклад за "обърканата борба с корупцията в България"

Зелените в европарламента обявиха доклад за "обърканата борба с корупцията в България"

© European CommisionГрупата на Зелените в Европейския парламент представи днес доклад, посветен на въпроса с корупцията в ЕС и в България. Докладът е изготвен по заявка на опозиционната парламентарна група, предаде БТА.


Документът е озаглавен "Борба с корупцията - от обещания към действия. Обърканата борба с корупцията в България и нуждата от воля в институциите на ЕС". В доклада пише, че от държавите в ЕС България се представя най-зле по показателя на "Трансперънси интернешънъл" за усещане за корупция. Въпреки че борбата с това явление е сред водещите задачи на няколко български правителства, подходът остава почти непроменен и напоследък се политизира прекомерно. Необходимото законодателство е прието, но липсват достатъчно приложение и съгласуваност между обвързаните с процеса институции, се посочва в текста.


Докато през 2015 г. в Румъния бяха повдигнати обвинения на 1250 обществени служители (включително премиер, петима министри, 16 депутати, 97 кметове и техни заместници),
в България бяха обвинени едва осем души


на обществена длъжност. В България гражданите имат най-ниско доверие в съда и съдиите в сравнение с останалите страни в ЕС.


Механизмът за сътрудничество и проверка на Европейската комисия оказа натиск България да приеме закон за борба с корупцията, който обаче не отговаря на международните изисквания и дори създава допълнителни тревоги. Вероятно е новият закон да бъде използван за оправдаване на ограничаването на критиките срещу правителството и приглушаване на опозицията, пише в доклада.


Отбелязва се, че занапред в страната ще бъде възможно разследването на "корупционно поведение", без законът да включва определение за подобно поведение. Допълва се, че законът е насочен към отнемането на имущество, вместо да засяга конфликта на интереси на обществените служители. В доклада пише също, че


някои български медии, уличени в нарушаване на журналистическите правила,


получават европейско финансиране, за да рекламират програми на ЕС. Необходимо е самите институции на ЕС да покажат воля за борба с корупцията, добавят Зелените.


България отчита значителен напредък в борбата с корупцията за последните 17 години, но усилията трябва да бъдат насочени към предотвратяването. Особена тревога будят липсата на защита на подателите на сигнали, както и ограниченията на свободата на медиите в страната.


На равнището на ЕС липсва желание


за въвеждането на общ механизъм за наблюдение на корупцията. Самата Европейска комисия с готовност наблюдава България, но не е решена да следи корупцията в институциите на ЕС. Комисията изостави идеята да представя годишни доклади за състоянието на корупцията в ЕС, се посочва в документа.


Според Зелените е необходимо равновесие между борбата с корупцията и защитата на гражданските права, особено в държавите от ЕС с комунистическо минало, където съществува опасност за възраждане на навиците за потисничество, тайно следене, лов на вещици сред политическите и идеологическите противници. България може да използва това, че е председател на Съвета на ЕС, за да насърчи преследването на корупцията в общностните институции, предлага парламентарната група.


Новият български закон срещу корупцията не предвижда мерки за предотвратяване, а цели отнемане на имущество, включително за престъпления, различни от корупция, и съдържа заплаха за преследване на подателите на сигнали.


Свободата на медиите в България е опорочена


заради връзките между някои медийни групи, бизнеси и политици, както и заради лошото прилагане на закона. Някои български медии полагат големи усилия да бъдат пазител на обществото и разкриха важни корупционни данни. Комисиите за финансов надзор, за отнемане на незаконно придобито имущество, за защита на конкуренцията и прокуратурата биват използвани за оказване на натиск над медии, сочи докладът.


В България се наблюдава ясна политическа воля за приемане на строго законодателство срещу корупцията и това е знак за напредък, обобщават Зелените.


Те отправят няколко препоръки на нашата страна, сред които законодателството срещу корупцията и неговото приложение да отчитат международните стандарти и да не се насочват към борба с организираната престъпност и отнемането на имущество, които попадат в друга област. Препоръчва се прокуратурата да бъде прозрачна по случаите на корупция на високи управленски равнища и да се отчита за собствената си почтеност и способност да разследва такива случаи.


Заявленията за конфликт на интереси на обществените служители трябва да бъдат проверявани от независима служба. Правителството трябва да уважава свободата на медиите, а властта на държавата трябва да бъде насочена срещу действителните заподозрени, а не да бъде използвана срещу критичните мнения и свободата на изразяване. Трябва да бъдат положени усилия за избягване на съсредоточаването на медийна собственост, се посочва в доклада на Зелените.


Миналата седмица по време на представянето на приоритетите на българското европредседателство в Европейския парламент съпредседателят на Зелените Ска Келер повдигна въпроса за протестите в защита на Пирин и срещу корупцията в България. В отговор премиерът Бойко Борисов каза, че опазването на българската природа е в огромна степен защитено от неговото правителство.

Ключови думи към статията:

Коментари (63)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на hamiltonf
  hamiltonf
  Рейтинг: 4505 Весело

  ".. в България бяха обвинени едва осем души на обществена длъжност.."
  "България отчита значителен напредък в борбата с корупцията за последните 17 години..."  Как стигнаха до този извод "Зелените", само те си знаят.

  Стената на срама: Топ 10 на руските тролове във Форума - von_seeckt, Шопов, Julian Mall, Nada Tomba, WWW, Taiga, Нормален гланц, Али Ибн Абдул Обстул Бей, Divi filius, qwerty 500....
 2. 2 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2342 Неутрално

  До коментар [#1] от "hamiltonf1":

  Пак са ги "стимулирали" от някъде.Зщото те не са никак,ама никак КОРУМПИРАНИ !

 3. 3 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2627 Неутрално

  "В България гражданите имат най-ниско доверие в съда и съдиите, в сравнение с останалите страни в ЕС."

  Този факт е в основата и на корупционните практики, и на престъпността, и на останалите негативни прояви. Отсъствието на респект от закона, преди всичко заради явното заиграване на съдии и адвокати с обвиняемите ( Хр.Иванов ще каже, че това е напълно безкористно), развързва ръцете на всеки, който има достатъчно пипе и наглост да реализира поредната престъпна схема за бързо забогатяване.

 4. 4 Профил на BiGman1
  BiGman1
  Рейтинг: 2708 Неутрално

  Зелени рекетьори...какво да ги обсъждам...тези ще ми станат по противни и от комунистите...

 5. 5 Профил на alex_8712
  alex_8712
  Рейтинг: 440 Любопитно

  Четеш ли, Бочко, четеш ли какво пишат хората вече и навън за борбата с корупциятат в България? Скоро ще станат почти 10 год. почти непрекъснато управление на ГЕРБ, а борбата с корупцията не е мръднала и на йота...

  Поздрав

 6. 6 Профил на Fiji
  Fiji
  Рейтинг: 3572 Гневно

  Докато се редуват препоръки и прегръдки, нищо няма да се промени!

 7. 7 Профил на doroteus
  doroteus
  Рейтинг: 2342 Неутрално

  До коментар [#5] от "alex_8712":

  Светкавична реакция на "зелените другари"!Подозирам,че са стимулирани и подготвени с доклада предварително!

 8. 8 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1534 Весело

  До коментар [#1] от "hamiltonf1":Пак са ги "стимулирали" от някъде.Зщото те не са никак,ама никак КОРУМПИРАНИ !
  —цитат от коментар 2 на doroteus

  Сороси разни - и аз така мисля. :) Как иначе, ние нали виждаме с очите си и вярваме на нашите НЕстимулирани управници - корупция няма, прокуратурата не е бухалка на мафията и работи за благото на хората, медиите не са превзети, не са под натиск, не са залети от просешка пропаганда, НС е пълно с добронамерени професионалисти и държавници, на които им имаме пълно доверие. Убедени сме, че новият "анти"корупционен закон ще смачка корупцията, че със закона на Пееф и Данчо Ментата ще възтържествува справедливостта около КТБ, убедени сме, че си пазим природата и вярваме, че институциите ни си вършат много добре работата. :)
  Не вярваме на разни чужди стимулирани сороси, ещоталибани и т.н., вярваме само на Вожда, на птреотарете, на Шиши-груп, Блъсков, спутник и Russia Today.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 9. 9 Профил на Saint of Me
  Saint of Me
  Рейтинг: 2369 Весело

  Има ли още някой дето не му е ясно че 'зелените' са просто едни радикал-анархистични кючекчийки на повикване които плюват срещу десетачка лепната на челото по който им бъде посочено?

  Тея надминаха комунягите по мурафети с идея да се представят че са изразители на 'народната воля', иначе на избори само леля им пуска за тях и ако идат на изпит по математика ще е неква трагедия така че и тезата че са некви умни е пълно фалшименто.

  Комунизма тепърва ше идва деца, не спете щото в един момент че се събудите озъбени

  Use your Illusion
 10. 10 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1686 Весело

  До коментар [#3] от "Дон Кихот":

  Добре че е българската прокуратура, която единствена води неравната битка.

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 11. 11 Профил на BG Territory
  BG Territory
  Рейтинг: 1686 Весело

  Герберасткия тролетариат изплиска. :)

  A lie can run round the world before the truth has got its boots on. Terry Pratchett
 12. 12 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1534 Весело

  Герберасткия тролетариат изплиска. :)
  —цитат от коментар 11 на BG Territory

  Пролича си ясно ДеСарската им школовка и принадлежността им към кремълския пропаганден апарат.

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 13. 13 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 542 Весело

  А нещо писало ли са, зелените НПО-та в България как се издържат, кой и от къде им плаща заплатите, от какво живеят? Защото има сред тях доста хора, които освен статусчета във фейсбук, "туит"-чата и някой и друг протест от време на време, нищо друго не правят!

 14. 14 Профил на Мизийски
  Мизийски
  Рейтинг: 1106 Неутрално

  Неразбирането, че корупцията това са хора е в основата на липсата на резултати. Административните мерки, както и говоренето за територията България като абстрактно понятие няма как помогнат.

  Спаси, Господи, Твоите чеда и благослови наследството си, като даряваш на православния български народ победа над враговете му и го запазваш с Твоя кръст. ☦
 15. 15 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 542 Весело

  Четеш ли, Бочко, четеш ли какво пишат хората вече и навън за борбата с корупциятат в България?
  —цитат от коментар 5 на alex_8712
  Цитат: "Докладът е изготвен по заявка на опозиционната парламентарна група"...
  Та, каквото им е поръчано, това са "изготвили".
  Понял, товарищ?

 16. 16 Профил на оКоМаНапрай
  оКоМаНапрай
  Рейтинг: 1828 Неутрално

  Това зелените и зелените човечета в Украйна имат един и същи генезис.

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 17. 17 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 1829 Весело

  БокУ и той е зелен. Това си е удар в спину, приятелски огън, дет се вика.

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 18. 18 Профил на niakoi_si
  niakoi_si
  Рейтинг: 2670 Неутрално

  До коментар [#5] от "alex_8712":

  Кои хора го пишат това? Зелените в ЕП са толкова значими, колкото и зелените в българския парламент.

  Докато ГЕРБ е най-голямата партия от семейството на ЕНП в България, няма кой да ги барне. Т.е. докато Баце печели изборите от ЕК/ЕП няма да го закачат. Интереса клати феса.

 19. 19 Профил на virtual brain
  virtual brain
  Рейтинг: 1534 Весело

  Милиционерски и кутевски тролове громят задружно общия империалистически враг и ни убеждават усърдно, че комунистическият кенеф, в който превърнаха България не вонял. :)

  АФтентично десен екоталибан, гей, толераст, платен грантаджия и соросоид-жълтопаветник от кръга "агнешки главички".
 20. 20 Профил на rincewind
  rincewind
  Рейтинг: 858 Неутрално

  Корупция?! По-скоро анархия. Рибата се вмирисва от към коя част? Те си крадат и ви оставят вас да правите квото си поискате! От паркиране в калта до побоища! Защо? Ми по-лесно им е! А вие си мислите, че свободни. Не сте. Вие сте зависими. Защо? Вие сте обременени от последните 90 години. Родителите са ви възпитали в безграничната мечта да имате кола и апартамент, бил той и панелка в Люлин или Дружба! За това

 21. 21 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  Четеш ли, Бочко, четеш ли...
  —цитат от коментар 5 на alex_8712

  Чете бе, Винету.

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 22. 22 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 2229 Любопитно

  объркана ,ДА, ама "борба" ,НЯМА такава ...браво на зелените че са съхранили нещо от истинската Европейска политика !

 23. 23
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 24. 24
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 25. 25 Профил на Николай Колев
  Николай Колев
  Рейтинг: 1829 Неутрално

  Забелязахте ли как извадиха истанбулската конвенция от чекмеджето баш сега? Приета е 2011 година и кротко си отлежаваше.

  Да твърдиш, че ГЕРБ е алтернатива на БСП е като да мислиш, че диарията е алтернатива на запека.
 26. 26 Профил на Stefab
  Stefab
  Рейтинг: 213 Неутрално

  Зелени, розови, кафеви - няма значение. Фактите са си факти, който ви каже, че в Западна Европа, дори и в Централна има по-безаконова държава от нашата е откровен Лъжец.
  Евала за едно на Шишита, много добре се справят да ни разединят. Вместо да се караме по форумите, всеки трябва да помисли каква е неговата роля за справяне с тези проблеми!

 27. 27 Профил на Matematiks
  Matematiks
  Рейтинг: 219 Неутрално

  До коментар [#11] от "BG Territory":

  Само им чети и тук глупостите и ще се убедиш.
  Само виж тоя глъмер Евлампи и разни други плебей

 28. 28 Профил на Matematiks
  Matematiks
  Рейтинг: 219 Неутрално

  До коментар [#20] от "rincewind":

  Браво ! Точно така!
  И колата да е по-хубава, за ни виждат какви сме преуспели.
  Няма два лева в джоба, Мерцедес ми кара....

 29. 29 Профил на Darth Plagueis
  Darth Plagueis
  Рейтинг: 2784 Неутрално

  Страхотен старт на коментарите. Амбразурчицуте на линия, Зелените са виновни.
  Впрочем, докладът няма никакъв смисъл. Не, че не е верен, напротив. Просто преповтаря казаното от всеки един доклад на ЕК до момента. Данните на Трансперънси също не са новост.

  България е затънала до шия в корупция и политическият елит се издържа от това. Но тук новина няма.

  Евродепутати от ГЕРБ, БСП и ДПС искат отпадане на мониторинга от ЕК
 30. 30 Профил на samoedin
  samoedin
  Рейтинг: 3906 Неутрално

  За всеки нормален българин е обидно едни пределно ясни проблеми да се дъвчат по разните европейски институции без никакъв смисъл. Въпросът с корупцията се свежда до липсата на ценности. Каквито и правни и институционални рамки да се приемат, тяхното съблюдаване и спазване минава през човек, т.е до неговата ценностна система.
  Съществуването на държавно подкрепяна олигархия е война срещу гражданското общество. Тя руши самото общество и неговите устои и е част от дневния ред на ВСЕКИ ЕДИН от нас, а не на Брюксел. Олигархията си отива там, където идва реда и правилата, налагани осъзнато от всички нас. Другото е гонене на вятъра !

 31. 31 Профил на lechevalier
  lechevalier
  Рейтинг: 635 Неутрално

  Ето една хубава новина! Трябва да се казва истината!

 32. 32 Профил на 1107a
  1107a
  Рейтинг: 850 Неутрално

  Самите "зилени" са са объркали!
  На никой не му трябва "борба с корупцията в България".
  Обикновенните гражданим такъв въпрос дори не са поставяли пред своите политици.
  Самите политици трябва "зилени" гъби да са яли, че да се вкарат сами в затвора.
  А за другите държави е далечпо-лесно да се оправят с едно напълно корумпирано оправление, от което може да се вземе всичко, срещу жълти стотинки.
  Както са казали съветските класици:
  Спасението на дававещите се е дело на самите давище се!
  Тъй è ако на някой му пречи тоталната коррупция в България - да се бори.
  Но на мнозинството явно така си му харесва...

 33. 33 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 459 Неутрално

  До коментар [#1] от "hamiltonf1":
  Лесно предполагам...

  www.soundcloud.com/x2805
 34. 34 Профил на dj x2805
  dj x2805
  Рейтинг: 459 Неутрално

  До коментар [#4] от "BiGman1":

  с една дума ти е кеф да има корупция и да дишаш мръсен въздух и да няма разивитие?
  Интересно...

  www.soundcloud.com/x2805
 35. 35 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#29] от "Darth Plagueis":

  България е затънала до шия в корупция и политическият елит се издържа от това.
  .....................................
  Разбира се.
  Само ЗЕЛЕНИТЕ изобщо не вземат грантове.
  Ама хич.
  На тях пари не им трябват. Те фотосинтезират.

  айде да не им слагаме ангелски крилца.

 36. 36 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 850 Неутрално

  Тези дето са се изтропали на първа линия на коментарите да си кажат честно дали вярват, че в България не се краде поголовно по високите етажи на властта и че правоохранителните органи не ги оставят да си го правят на спокойствие.

 37. 37 Профил на subaru
  subaru
  Рейтинг: 380 Весело

  "България се представя най-зле по показателя на "Трансперънси интернешънъл" за усещане за корупция."
  "Показателя за усещане" за каквото и да е, е най - обективният и безспорен критерий за наличието или липсата на това каквото и да е.

 38. 38 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 850 Неутрално

  "България се представя най-зле по показателя на "Трансперънси интернешънъл" за усещане за корупция.""Показателя за усещане" за каквото и да е, е най - обективният и безспорен критерий за наличието или липсата на това каквото и да е.
  —цитат от коментар 37 на subaru


  Ти да не би да усещаш, че в България не се краде като за последно? Ама к'во ти пука, важното е Субару-то да върви.

 39. 39 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4160 Любопитно

  ".. в България бяха обвинени едва осем души на обществена длъжност..""България отчита значителен напредък в борбата с корупцията за последните 17 години..."Как стигнаха до този извод "Зелените", само те си знаят.
  —цитат от коментар 1 на hamiltonf1


  До първия или до втория извод?

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 40. 40 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4160 Любопитно

  Докато се редуват препоръки и прегръдки, нищо няма да се промени!
  —цитат от коментар 6 на Fiji


  Една вчера предложи европейските субсидии да бъдат обвързани с прогреса в борбата с корупцията.

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 41. 41 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3146 Неутрално

  В БГ територията се крадат европейски пари , потулва се контрабандата на „нашите “, а Меркел и Юнкер се целуват със зеления бай Х. Това ми прилича на подкуп и корупция от най -високо.„Кучи син , наш“

 42. 42 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3146 Неутрално

  В БГ територията се крадат европейски пари , потулва се контрабандата на „нашите “, а Меркел и Юнкер се целуват със зеления бай Х. Това ми прилича на подкуп и корупция от най -високо.„Кучи син , наш“

 43. 43 Профил на Храбър
  Храбър
  Рейтинг: 4160 Любопитно

  Неразбирането, че корупцията това са хора е в основата на липсата на резултати. Административните мерки, както и говоренето за територията България като абстрактно понятие няма как помогнат.
  —цитат от коментар 14 на Мизийски ☦


  Хубаво мнение!

  "Безнаказаността на похищенията и произволното разполагане с притежанията на повалените стари имуществени прослойки след 9-ти септември има като пряко следствие създадената и поддържана политическа обстановка за корупция"
 44. 44 Профил на hodounski
  hodounski
  Рейтинг: 3146 Любопитно

  До коментар [#35] от "buljubei":

  За зеления бай Х ли говориш?

 45. 45 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2943 Неутрално

  Добре бе, зелените не трябва ли да се тревожат за природата?

  То все едно групата на "Пострадалите от ПТП" да вземат да коментират природата.

  Като вземат разни такива групи да се изказват по всякви въпроси и после що никой не ги бръсне за слива. :)

 46. 46 Профил на Тошо Корп.
  Тошо Корп.
  Рейтинг: 595 Любопитно
 47. 47 Профил на danubian.whale
  danubian.whale
  Рейтинг: 850 Неутрално

  Добре бе, зелените не трябва ли да се тревожат за природата?То все едно групата на "Пострадалите от ПТП" да вземат да коментират природата.Като вземат разни такива групи да се изказват по всякви въпроси и после що никой не ги бръсне за слива. :)
  —цитат от коментар 45 на realguru


  Групата на "Зелени - Европейски свободен алианс" в Европейския парламент включва доста различни партии. Шотландската Национална Партия, например, също е в тази група. Или и те нямат право да се изказват по въпроси, които не касаят Шотландия?

 48. 48 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  защо само на Зелените - а къде е докладът на братската китайска комунистическа партия, на Антифа от САЩ, на Червените Бригади и на Движение Че Гевара от Андора?

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 49. 49 Профил на calc
  calc
  Рейтинг: 470 Неутрално

  "Програмката" за управление на митницте е огромно доказателство. Цецо го обвиняваха за шест апартамента. Сега треба да ги обвиняват сигурно за по шест острова сигурно...
  ОСТАВКА

 50. 50 Профил на kamenpavlov
  kamenpavlov
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Жалка констатация, която не е механизъм за справяне с корупцията. А иначе Зелените у нас да вземат да им спрат финансирането - за 29 години един път да не може да влезеш в Парламента си е постижение.

 51. 51 Профил на kamenpavlov
  kamenpavlov
  Рейтинг: 475 Неутрално

  Жалка констатация, която не е механизъм за справяне с корупцията. А иначе Зелените у нас да вземат да им спрат финансирането - за 29 години един път да не може да влезеш в Парламента си е постижение.

 52. 52 Профил на hhhuuunnnn
  hhhuuunnnn
  Рейтинг: 1386 Неутрално

  Зелените са крайно-лява терористична неокомунистическа фракция не само у нас; за съжаление явно комунизмът е неизтребим и произлиза от тъмните бездни на завистливостта в човешката природа - те СА на всеки километър и то до края на света... впрочем не споделям оптимистичното схващане, че няма да дойдат на власт пак комунягите/ либерално-зелено-лилави, не само червени; резултатите пак ще са мизерия, крах, фалит, раздори и кръв, така че разумните хора е добре да си подготвят семействата и да търсят начини да се съхранят - Ред Уинтър из комин

  нищо не прилича повече на Работническо Дело от Дневник
 53. 53 Профил на idiotstavrev
  idiotstavrev
  Рейтинг: 1953 Неутрално

  Ако трябва да обобщим опорката на плоскочелите гербави тролове, част от европейските депутати са леви терористи, защото са си позволили да кажат очевидната за всички истина. Това е изпитана пропагандна тактика - като не можеш да обориш фактите, окаляй глашатая, за да изглежда и истината поне малко кална. Защото ако изводите в този доклад съвпадат до голяма степен с тези на Еврокомисията в годишния доклад по мониторинга излиза, че и те са "комунисти". Само видните представители на комсомола и БКП в Изпълнителния съвет на ГЕРБ останаха последните антикомунисти в тая Европа ей!

 54. 54 Профил на Психонавт
  Психонавт
  Рейтинг: 511 Неутрално

  До коментар [#25] от "НиколайКолев":

  Това са си стари и изпитани милиционерски практики

  ЗАКОН ЗА ОБЯВЯВАНЕ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В БЪЛГАРИЯ ЗА ПРЕСТЪПЕН Обн. ДВ. бр.37 от 5 Май 2000г. - http://lex.bg/laws/ldoc/2134920192
 55. 55 Профил на rapidfire
  rapidfire
  Рейтинг: 1350 Гневно

  Тя не е объркана, тя е липсваща. И тъй като нашите освен корумпета са и послушковци, на никой в ЕС явно не му дреме за страданията на хората в една малка държава завряна в кьошето му, след като желанията на бюрократите се изпълняват.
  Само дето глупаците не вдяват, че по тоя начин ни хвърлят право в лапите на Русия и срамната драма с прословутата Истанбулска конвенция са директно доказателство за това.

  It is nice to be important, but it's more important to be nice!
 56. 56 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 8195 Неутрално

  Боже, защо развалят на Борисов Европредседателството.

 57. 57 Профил на buljubei
  buljubei
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#44] от "hodounski":
  За зеления бай Х ли говориш?
  ......................
  Ми питай ваш Радан.
  Той най отбира от хоеве

 58. 58 Профил на doo08488440
  doo08488440
  Рейтинг: 390 Неутрално

  мда, за него говори. Като юмрук в око - така по мярка му пасна байХ! Съвсем не като крачолите на панталона му, влачещи се из Downing Street No. 10.

 59. 59 Профил на Дон Кихот
  Дон Кихот
  Рейтинг: 2627 Весело

  След време, когато биологията вземе своето и страстите поутихнат, ще се намери някой, който да проанализира кой кой е бил в медийното пространство на България. Дори си представям отделна глава: "Дневникът на несбъднатия болшевизъм".

 60. 60 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10028 Неутрално

  Евро зелените бръкнаха в раната. Юнкер ще трябва да се постарае да защити Борисов сега, защото и той гори заради подкрепата досега и целенасочено затваряне на очи...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 61. 61 Профил на penetrating
  penetrating
  Рейтинг: 10028 Неутрално

  Евро зелените бръкнаха в раната. Юнкер ще трябва да се постарае да защити Борисов сега, защото и той гори заради подкрепата досега и целенасочено затваряне на очи...

  Some people have got a mental horizon of radius zero and call it their point of view. David Hilbert
 62. 62 Профил на falkoneti
  falkoneti
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#9] от "saint evlampi":

  Викаш Бойко или комунизъм? Смешно щеше да е ако не са като теб сумати зомбита. Тъжно...

 63. 63 Профил на falkoneti
  falkoneti
  Рейтинг: 1441 Неутрално

  До коментар [#35] от "buljubei":

  Грантове мръсна дума ли е? Не ги ли дава ЕС и България същите тези грантове по правила писани от тях?

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK