Правителството в Хърватия призова парламента да ратифицира Истанбулската конвенция

Андрей Пленкович

© Reuters

Андрей ПленковичПравителството в Хърватия призова парламента да ратифицира Истанбулската конвенция, въпреки съпротивата в управляващата партия и от страна на консервативни групи и католическата църква, предаде "Ройтерс".


Макар да подкрепят необходимостта от мерки срещу насилието над жени, опонентите на конвенцията са против определението за "социален пол" в нея. Премиерът Андрей Пленкович обаче каза по време на заседание на кабинета, че конвенцията ще подсили "правната, институционалната и финансовата рамка за борбата срещу насилието над жени и в семействата".


Някои консервативни групи планират протести в столицата Загреб през уикенда срещу ратификацията на документа и казват, че ще настояват за референдум по въпроса.
За да успокои опонентите, правителството излезе с отделно изявление за ратификацията, като заяви, че конвенцията на Съвета на Европа няма да донесе промяна в правната дефиниция в Хърватия на брака като съюз между мъж и жена.


Някои високопоставени членове на водещата партия в управляващата коалиция, консервативната HDZ, също изразиха недоволство заради планираната ратификация. Все още не е ясно кога парламентът ще гласува по въпроса.


"Ройтерс" припомня, че миналия месец конвенцията беше отхвърлена в други две източни държави - членки на ЕС – България и Словакия – заради същите възражения срещу определението за "социален пол" като "социални роли, поведение, дейности и характеристики, които обществото смята за подходящи за жените и мъжете".


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (90)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 656 Неутрално

  Правителството какво казва е едно, това което мислят хора съвсем друго.
  Истанбулската конвенция да си ходи в Истанбул.
  Там явно имат най-много нужда от нея...

 2. 2 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 521 Весело

  Нормално действие за нормална държава ... Надявам се скоро и българите да бъдат толкова неуязвими за кремълските манипулации.

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 3. 3 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Правителството какво казва е едно, това което мислят хора съвсем друго.Истанбулската конвенция да си ходи в Истанбул.Там явно имат най-много нужда от нея...
  —цитат от коментар 1 на НеКой


  За твое сведение истанбулското в тази конвенция е само в името. Прочети я накрая, че става много смешно.

  ПП Призивът е към всички които са си съставили мнение без да я прочетат.

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 4. 4 Профил на НеКой
  НеКой
  Рейтинг: 656 Неутрално

  До коментар [#2] от "danvan":

  Като толкова те вълнува Кремъл, що не отидеш да живееш там.
  Българите имат свое мнение и го показаха.
  Русия тук няма нищо общо.

 5. 5 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Какво защитава истанбулската конвенция, пробутвана ни от едно НПО наречено с гръмкото име Съвет на Европа и нямащо нищо общо със структурите на Еворпейският съюз:

  1. Дискриминация по пол, защото защитава жени, деца, мигранти и ЛГБТ, но не и ВСИЧКИ граждани, както би трябвало да прави всеки нормален закон. Съвсен нахално вътре се твъди, че видите ли, това не се било водело дискриминация по пол. хахаха
  2. Въвеждане на жедндър образование, чрез практики за разчупване на стеретипните роли на пола.
  3. Право на почти всички мигранти да получат убежище, като заявят, че са преследвани или дискриминирани по пол в родината си /над 500 милиона мисюлманки отговарят на условието/ или че са с различен джендър /ЛГБТ/
  4. Възможност всеки да подаде сигнал за домашно насилие и този сигнал се разследва, дори "жертвата" да не е съгласна или да отрече такова насилие /възможност за доноси/.
  5. Финансиране от държавата на НПО организации, които да "внедряват" въпросните описани красоти.
  6. Загуба на суверинитет, защото тази конвенцийка се поставя над Конституцията на Република България и се прави един орган доминиран от НПО организации, който да "следи напредъка" на всяка държава.

 6. 6 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7891 Любопитно

  Всъщност - Истанбулската конвенция Е ЯРЪК ПРИМЕР за тези закони, които евфемистично са определени като насочени „срещу дискриминацията на базата на сексуалната ориентация, сексуалната идентичност или изразяването на полово-ролеви и сексуални характеристики“, а в действителност са опити за установяване на монолитно мислене по въпроси, по които трябва да надделяват свободата на мислене, на мнение и на дебати.

  [email protected]
 7. 7 Профил на karabastun
  karabastun
  Рейтинг: 7891 Любопитно

  Дано да не се наведе Хърватския парламент !

  [email protected]
 8. 8 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Много сте ми смешни клетите когато Кремъл не ви вълнува, въпреки фрапиращите си намеси във вътрешната политика на България.

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 9. 9 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 521 Неутрално

  Какво защитава истанбулската конвенция, пробутвана ни от едно НПО наречено с гръмкото име Съвет на Европа и нямащо нищо общо със структурите на Еворпейският съюз:1. Дискриминация по пол, защото защитава жени, деца, мигранти и ЛГБТ, но не и ВСИЧКИ граждани, ...
  —цитат от коментар 5 на xox55541929


  На ЛГБТ ме загуби. Къде се споменава за "ЛГБТ" в конвенция, ако може цитат?

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 10. 10 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 521 Весело

  До коментар [#2] от "danvan":Като толкова те вълнува Кремъл, що не отидеш да живееш там.Българите имат свое мнение и го показаха.Русия тук няма нищо общо.
  —цитат от коментар 4 на НеКой


  Верно тя никога няма нищо общо ... Велик си :)

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 11. 11 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 504 Неутрално

  До коментар [#1] от "НеКой":

  А косматите мужици, които си бият жените в Сибир!

 12. 12 Профил на ralita68
  ralita68
  Рейтинг: 504 Неутрално

  До коментар [#2] от "danvan":

  Опс, трябваше да е „+”.

 13. 13 Профил на potrebitel3
  potrebitel3
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Мадридска декларация за разбирателство, уважение и свобода
  Мадрид, 23 февруари 2018 г.

  Така наречената „джендърна перспектива“ за пръв път е въведена в международния „дневен ред“, за да се гарантират равенството на възможностите и равенството на правата между мъжете и жените. Днес тя се е превърнала в автентична „джендърна идеология“ с цели, които са опасни за демокрацията. Джендърната идеология се използва агресивно и се е превърнала в истинска лъжа.  Експерти и учени от различни области (медицина, право, социални и политически науки), представители на неправителствени организации от целия свят и хора, които са привлечени към собствения си пол, се събраха в Мадрид, за да обсъдят стратегиите и последиците от движението на джендърната идеология. Присъстващите на конференцията достигнаха до следните заключения, които искаме да споделим с обществеността и медиите:

  1. Все още предстои да се свърши много работа в стремежа към постигане на истинско уважение към всички хора в образователната система и в обществото като цяло. Образоването и в определени случаи приемането на нови закони продължават да са необходими, за да се избегне на насилието срещу деца и хора в зряла възраст заради културни, полови, физически различия (например затлъстяване или различни нарушения) или примери на полова дисфория или сексуално привличане към представители на собствения пол.  2. В нашето общество има хора, които страдат. За тях трябва да се полагат грижи и да бъдат защитавани от актове на насилие, но ние вярваме, че има повече от един подход към оказването на помощ на такива хора. Например в случаите на полова дисфория при деца някои се застъпват за спиране на техния пубертет и прием на хормони на другия пол до края на живота им. Много престижни учени и медицински изследвания обаче показват, че този подход е вреден. Трябва да се изследват други решения и е необходимо проблемите да се изучават в по-голяма дълбочина. Родителите на тези непълнолетни лица и другите, които са близо до тях, също страдат и се надяват на най-доброто решение за техните синове и дъщери. Тези деца не трябва да се използват като „човешки оръжия“ в идеологическа битка.  3. В името на свободата се елиминира свободата. Защитниците на джендърната идеология нарушават фундаменталните права и свободи под маската на подпомагане на равенството и уважение към разнообразието:  Всеки, който не е съгласен с постулатите на движението на джендърната идеология, е цензуриран, жестоко наказван, очернян и стигматизиран като „хомофоб“, „трансфоб“ и други пренебрежителни обиди. Свободата на мнение и научните дебати се цензурират. Много хомосексуални хора са били и продължават да бъдат жертви на движението на джендърната идеология. Дори медиите се предават пред ЛГБТИ групите, защото се страхуват от икономическите последици, които може да ги сполетят заради изразяването на неодобрение на лобито на джендърната идеология.


  Закони, които евфемистично са определени като насочени „срещу дискриминацията на базата на сексуалната ориентация, сексуалната идентичност или изразяването на полово-ролеви и сексуални характеристики“, в действителност са опити за установяване на монолитно мислене по въпроси, по които трябва да надделяват свободата на мислене, на мнение и на дебати. В Испания пример е закон за ЛГБТИ, подкрепян от лявата политическа партия „Подемос“. Той цели да налага икономически глоби, лишаване от свобода и други наказания за престъплението да не си съгласен с подхода на движението на джендърната идеология към терапията на деца с полова дисфория. Някои от тези терапии днес се смятат за „малтретиране на деца“ дори в страни, които отдавна ги прилагат. Освен това тези закони предлагат задължителна индоктринация на малолетни по въпроси като сексуално разнообразие, семейно разнообразие и полова дисфория. Те искат да гарантират възможността човек да може да избира собствения си пол без никакви трудности, дори и по отношение на деца на 5- до 8-годишна възраст. Тази псевдонаучна индоктринация противоречи на правото на родителите да възпитават децата си в съответствие със собствените си ценности. Ценностите им не са нито дискриминационни, нито насилнически – те просто са различни от онова, което искат защитниците на джендърната идеология.


  3. Първата международна конференция по социалния, биологичния пол и образованието обяви истината по сложни теми, свързани с болката и преживяванията на реални хора.  Ние сме сигурни, че истината ще помогне за облекчаването на страданието. Искаме да защитим правото на децата да не бъдат манипулирани и индоктринирани от джендърната идеология. Искаме да защитим правото на родителите да възпитават децата си в свобода. Искаме да защитим правото и отговорността на учените да работят и да публикуват изследванията си, без да бъдат ограничавани от закони, забраняващи публичното оповестяване на информация по определени теми. Тези учени вършат своята работа и търсят истината. Джендърната идеология не е начинът да се справим с половата дисфория и с другите свързани с човешката сексуалност проблеми. Под маската на решаване на проблем защитниците на джендърната идеология искат да налагат визия с идеологически корени.  4. Публично осъждаме стратегията на лобито на джендърната идеология, която включва измама и принуда. Още по-притеснително е, когато този „дневен ред“ се облича в закони, които институционализират преследването и ограничаването на свободата на словото, които забраняват на здравните професионалисти да изразяват мнението си или да лекуват пациентите си, и които налагат в училищата некоректно виждане за сексуалността. Нещо още по-лошо: обмисля се законодателство, което ще преследва родителите, отказващи да вървят по пътя на джендърната идеология. Пред лицето на тези заплахи Първата международна конференция по социалния, биологичния пол и образованието запазва надеждата и вярата в силата на истината, науката, демокрацията и свободата на словото.  5. И накрая: апелираме към гражданското общество и насърчаваме както организациите, така и отделните хора активно да защитават онези, които са цензурирани от движението на джендърната идеология. Всеки може да е пазител на свободата на словото с помощта на съществуващите в здравата демокрация инструменти. Това е необходим компонент, за да се гарантира, че тираничните характеристики на джендърната идеология няма да просперират. В крайна сметка необходимо е да изискваме уважение към онези, които страдат, и да гарантираме свобода на тези, които могат да им помогнат.  Превод: Людмила Андреева

  http://glasove.com/categories/na-fokus/news/17-strani-se-sybraha-v-madrit-na-konferenciya-sreshtu-lgtb-doktrinata

 14. 14 Профил на Stanko
  Stanko
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Дано да не се наведе Хърватския парламент !
  —цитат от коментар 7 на karabastun


  Ще се наведе. Хърватите са на по-къса каишка дори от нас.

 15. 15 Профил на Voiko
  Voiko
  Рейтинг: 987 Неутрално

  И в Хърватия има хора, които виждат истинската цел на конвенцията. Прикривайки се зад текстове за защита на жените и децата от насилие да прокара неолибералната джендър-идеология - член 3, 4 и 12 от конвенцията.

 16. 16 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 521 Любопитно

  Абе защо ми цитарате кои каква Кремълска опорка е повторил? Цитирайте Конвенцията. Ако там има поне една дума за ЛГБТ спирам да пиша тук, обещавам.

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 17. 17 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 521 Неутрално

  За протокола, хетеро сексуален съм, женен с две чудесни деца, които не искам да са обратни :) А конвенцията по никакъв начин не е повод за притеснение в този смисъл за мен.

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 18. 18 Профил на EU defender
  EU defender
  Рейтинг: 761 Неутрално

  До коментар [#4] от "НеКой":

  В матушката ти домашното насилие е узаконено. Затова така риете срещу конвенцията.

  The best way to predict the future is to invent it.
 19. 19 Профил на Stanko
  Stanko
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Абе защо ми цитарате кои каква Кремълска опорка е повторил? Цитирайте Конвенцията. Ако там има поне една дума за ЛГБТ спирам да пиша тук, обещавам.
  —цитат от коментар 16 на danvan


  ОБЕЩАВАШ? https://rm.coe.int/16800d383a

  “transgender or transsexual persons, cross-dressers, transvestites and other groups of persons that do not correspond to what society has established as belonging to “male” or “female”.

  Oчаквам да спрете да пишете тук.

 20. 20
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото не беше по темата на материала, за който се отнася.

 21. 21 Профил на Stanko
  Stanko
  Рейтинг: 217 Неутрално

  И после има учудени защо българите са русофили и защо едни партии, с иначе толкова умни и красиви лидери и членове, не могат да съберат 3% и дори Марешки ги бие.

 22. 22 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#9] от "danvan":


  На ЛГБТ ме загуби. Къде се споменава за "ЛГБТ" в конвенция, ако може цитат?
  —цитат от коментар 9 на danvan


  Другарю НПО болшевик, колко пъти да Ви го обясняваме това?!? Няма никакъв смисъл. Вие си пеете песента, за Путин, Русия и там каквото Ви е спуснал господарят. Жалка картинка, както неведнъж съм писал.

 23. 23 Профил на wnl03619584
  wnl03619584
  Рейтинг: 262 Неутрално

  До коментар [#17] от "danvan":


  За протокола, хетеро сексуален съм, женен с две чудесни деца, които не искам да са обратни :) А конвенцията по никакъв начин не е повод за притеснение в този смисъл за мен.
  —цитат от коментар 17 на danvan


  Вероятно защото не сте я прочели достаъчно задълбочено или още по-зле, не сте разбрали какво пише вътре. ;-)

 24. 24 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 521 Неутрално

  По скоро защото не съм клет болен мозък :)

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 25. 25
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 26. 26
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 27. 27 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 269 Неутрално

  За протокола, хетеро сексуален съм, женен с две чудесни деца, които не искам да са обратни :) А конвенцията по никакъв начин не е повод за притеснение в този смисъл за мен.
  —цитат от коментар 17 на danvan


  Аз също. Просто ми е чудно какво е това изтерясване.

 28. 28 Профил на noshtnik
  noshtnik
  Рейтинг: 258 Весело

  До коментар [#16] от "danvan":

  Моля ви, недейте да прекратявате списователствуването във форума - ще осиротее!
  Ето нещо по темата: http://data.consilium.europa.eu/doc/document/ST-11179-2010-INIT/bg/pdf
  На стр. 13 в текста се споменава и слънцето и въздуха на всяко живо същество - ИК.
  ЛБГТ апологетите са като Путин - дебнат коварно навсякъде, човек не смее вече и хладилника да си отвори...


  The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt
 29. 29 Профил на Stanko
  Stanko
  Рейтинг: 217 Неутрално

  [quote#26:"EU defender"][/quote]

  Изпаднали сте в тежка евроатлантическа шизофрения. В коментар №18 пишете, че сме против джендър конвенцията, само защото така било в Русия. В коментар №26 пишете, че българите не сме русофили. Бяха направени достатъчно проучвания, които категорично доказаха, че българите, изключение на едни 3%, сме отвратени от джендър конвенцията.

  Е, щом българите сме против джендър конвенцията, само защото следваме повелята на "матушката", това не означава ли, че българите сме русофили. Знам, че вие сте от квотата на красивите, но поне се опитайте да поддържате някакъв хомогенен наратив.

 30. 30 Профил на stef
  stef
  Рейтинг: 452 Разстроено

  Пак ще си останем сами на опашката на Европа, мястото което си заслужаваме...

  Stef
 31. 31 Профил на Stanko
  Stanko
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#16] от "danvan":Моля ви, недейте да прекратявате списователствуването във форума - ще осиротее!Ето нещо по темата: http://data.consilium.europa.eu/doc/document/ST-11179-2010-INIT/bg/pdf На стр. 13 в текста се споменава и слънцето и въздуха на всяко живо същество - ИК. ЛБГТ апологетите са като Путин - дебнат коварно навсякъде, човек не смее вече и хладилника да си отвори...
  —цитат от коментар 28 на noshtnik


  Няма смисъл. Хората са на заплата, няма да тръгнат да си подритват хляба (гранта).

 32. 32 Профил на lynyrds
  lynyrds
  Рейтинг: 467 Неутрално

  И Хърватия като у нас...В правителствата са сравнително компетентни и четат а в парламента събирани послушковци от кол и въже.
  Най тъпо е мнението на дъртите комунистки които явно нямат ни що против да ги мелят цял живот.

 33. 33 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 502 Весело

  А ето я и днешната пропагандна статия за ИК :)

 34. 34 Профил на lynyrds
  lynyrds
  Рейтинг: 467 Неутрално

  До коментар [#29] от "Stanko":

  Българите като теб комундел...дето каза вашият 80%..
  Утре Путя ще я подпише и пак ще се пребоядисате.

 35. 35 Профил на uej03527584
  uej03527584
  Рейтинг: 552 Неутрално

  До коментар [#17] от "danvan":

  а ве ти стой понадалеч от децати.ама много надалеч.нема да ви мине номера

 36. 36 Профил на stef
  stef
  Рейтинг: 452 Весело

  Кефи как всичките дребни партийни и патрЕотни, сАвеЦки душички лъсват и застават гордо зад кУрнелийка и манипулацийките на мурзилките...

  Stef
 37. 37 Профил на Stanko
  Stanko
  Рейтинг: 217 Неутрално

  До коментар [#29] от "Stanko":Българите като теб комундел...дето каза вашият 80%..Утре Путя ще я подпише и пак ще се пребоядисате.
  —цитат от коментар 34 на lynyrds


  Българите като мен са 97%. Като не ни харесвате ВИЕ ще се изнесете, не ние. В момента сте в ролята на училищния отворко, когото никой не понася, но не го смилат от бой, защото баща му е полицай.

 38. 38 Профил на danvan
  danvan
  Рейтинг: 521 Весело

  За сведения на клетите уплашени за децата съвеЦки патриотчета: В момента живея повече година със семейството си в държава от ЕС, която е ратифицирала ИК. О чудо - нито децата ми учат глупости в училише, нито ЛГБТ са повече отколко у нас сред тинейджърите по личните ми наблюдения са дори по малко. Поне в петък вечер в произволно избран нощен клуб у нас има повече ЛГБТ двойки, които (според мен неприятно) парадират със сексуалната си ориентация.

  Българите са малък, но изключително прост народ. Sapienti Sat
 39. 39 Профил на Stanko
  Stanko
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Кефи как всичките дребни партийни и патрЕотни, сАвеЦки душички лъсват и застават гордо зад кУрнелийка и манипулацийките на мурзилките...
  —цитат от коментар 36 на stef


  И преди питах, ама никой не ще да отговори. Какво изразявате като пишете с подобен правопис - савецки, Расссия и прочие? За "кУрнелийка" е бая елементарно, ама поне ми е ясно.

 40. 40 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1363 Весело

  До коментар [#17] от "danvan":

  Проблемът с ИК е ЛЪЖАТА и криенето зад децата и жените.

  Тоя тип врътки никога не водят до хубаво. Факт е че има спор около двусмислици. Ако конвенцията беше искрена в намерението да пази жени и деца просто спорните текстове щяха да бъдат изчистени. Вместо това се твърди че такова нещо няма и твърдящите че има са пещерни хомофоби и шпиони на путлер. Тоест чиста сталинска практика - силово налагане и сочене на несъгласния като враг. Пропонентите на ИК желаещи просто да бъде прокарана със сила по НИЩО не се различавате от путлер, даже сте по-зле щото ужким сте демократи

  Facing Worlds
 41. 41 Профил на Stanko
  Stanko
  Рейтинг: 217 Неутрално

  За сведения на клетите уплашени за децата съвеЦки патриотчета: В момента живея повече година със семейството си в държава от ЕС, която е ратифицирала ИК. О чудо - нито децата ми учат глупости в училише, нито ЛГБТ са повече отколко у нас сред тинейджърите по личните ми наблюдения са дори по малко. Поне в петък вечер в произволно избран нощен клуб у нас има повече ЛГБТ двойки, които (според мен неприятно) парадират със сексуалната си ориентация.
  —цитат от коментар 38 на danvan


  Искахте цитат. Беше ви даден конкретен такъв. Игнорирахте го и почвате да разводнявате спора. Поне започнете с нещо от сорта "Въпреки че ИК има за цел защита на ЛГБТ, то негативи от това няма." Не само текстовете на Конвенцията са противни на хората. Наглите лъжи на защитниците ѝ са основната причина да сме погнусени.

  А и отново това "савеЦки". Почвам да си мисля, че от Посолството раздават някакъв учебен речник.

 42. 42
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 43. 43 Профил на noshtnik
  noshtnik
  Рейтинг: 258 Весело

  До коментар [#38] от "danvan":

  Наличието на интернет свързаност в съчетание с предостатъчно свободно време води понякога до тежки последици, независимо от местопребиваването ни - било панелката в Люлин /съдя по себе си/, било в аристократична къща от 19 век в Женева или Виена.
  Обсесията сама по себе си невинаги е опасна за здравето на страдащия, но при всички случаи потърпевши са близките, особено непълнолетните деца. От личен опит го твърдя.

  The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt
 44. 44 Профил на laik87
  laik87
  Рейтинг: 608 Весело

  До коментар [#42] от "uej03527584":

  ох милото, как му се иска...

 45. 45 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  До коментар [#38] от "danvan":спартакус нали го затвориха ве.сега къде се събирате ве извратеняци
  —цитат от коментар 42 на uej03527584


  Долу ръцете от Спартакус, там ми минаха младините :)

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 46. 46 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3436 Неутрално

  До коментар [#2] от "danvan":

  +++
  За съжаление пропагандистите умело използват предразсъдъците на балканските мачовеци и след като и посяха семенцето, че всъщност ИК била прикрита антисемейна и открито гейска пропаганда, иди ги убеждавай в обратнто. Една Полша я ратифицира, дето е в пъти по-консервативна и вярваща, но в България това беше превърнато в проблем номер 1. Че някои даже плашат, че правителството щяло да падне ако подпишем.

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 47. 47 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  До коментар [#2] от "danvan":+++За съжаление пропагандистите умело използват предразсъдъците на балканските мачовеци и след като и посяха семенцето, че всъщност ИК била прикрита антисемейна и открито гейска пропаганда, иди ги убеждавай в обратнто. Една Полша я ратифицира, дето е в пъти по-консервативна и вярваща, но в България това беше превърнато в проблем номер 1. Че някои даже плашат, че правителството щяло да падне ако подпишем.
  —цитат от коментар 46 на vesolr


  Текстовете , които изрично споменават ,че не можеш да откажеш убежище на субект, дискриминиран по полов признак , как ще ги коментираш ? Става въпрос за всички жени-мюслими ,все пак .

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 48. 48 Профил на transvaal
  transvaal
  Рейтинг: 1200 Неутрално

  До коментар [#2] от "danvan":Българите имат свое мнение и го показаха. Русия тук няма нищо общо.
  —цитат от коментар 4 на НеКой


  Много общо има тук Русия, а Българите изобщо нямат валидно мнение, понеже властите се погрижиха така да замажат нещата, че обикновеният човек няма как да разбере за какво става дума. Масираната хибридна пропагандна кампания дето се водеше през Февруари, заедно с ПЛАТЕНИТЕ ПРОТЕСТИ си свършиха работата, изманипулираха хората и създадоха хибридно, т.е. фалшиво впечатление, че хората били против. Чиста проба московска пропаганда.

 49. 49 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7209 Неутрално

  Те тези, дето са на-против, едва ли са я чели. Те са против всичко, ей така , по принцип.

 50. 50 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  Стига с тая Истамбулска конвенция! Тя е дискриминационна, прокарва джендър идеологията и е античовешка!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 51. 51 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  Нормално действие за нормална държава ... Надявам се скоро и българите да бъдат толкова неуязвими за кремълските манипулации.
  —цитат от коментар 2 на danvan


  Аз мразя ремълските политици и същевременно мразя и вас, защото сте от една левичарско котило!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 52. 52 Профил на stef
  stef
  Рейтинг: 452 Любопитно

  [quote#39:"Stanko"][/quote]

  Иронично-подигравателно...
  Трябва да е уважително ли?

  Stef
 53. 53 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  Пак ще си останем сами на опашката на Европа, мястото което си заслужаваме...
  —цитат от коментар 30 на stef


  Егати логиката! Значи ако подпишем пеерас...а конвенция ще станем първи!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 54. 54 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 783 Неутрално

  Правителството какво казва е едно, това което мислят хора съвсем друго.Истанбулската конвенция да си ходи в Истанбул.Там явно имат най-много нужда от нея...
  —цитат от коментар 1 на НеКой


  А съвсем трето е какво казват от МаЦква на хората да мислят. За опорните точки на ПутКин се обърнете към г-н Кичашки, съпругата му, Борислав Цеков и компания ;)

  No Pain No Gain
 55. 55
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 56. 56 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2854 Неутрално

  Ама какво може да се обърка. :)


  Данъчен служител в Аржентина реши да си смени пола по документи, както му позволява законът в страната, за да може да се пенсионира на 60 години като жена вместо на 65 като мъж, съобщиха местни медии, цитирани от Франс прес и Дарик. Така 59-годишният Серхио стана Серхия.

  Според сайта ИнформаСалта този разведен мъж, който живее на семейни начала с млада жена, е злоупотребил със законовата възможност, която се дава на травеститите да си сменят пола по гражданско състояние, без да си правят операция по смяна на пола.

  "Това е очевиден случай на злоупотреба с пенсионната система и със закона за половата идентичност", заяви директорът на службата по гражданско състояние на провинция Салта Матиас Асенато.

 57. 57 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2854 Неутрално

  То и на 60 не знам дали му става самолета, така че за 5 год бачкане може да резне и самолета. :)

 58. 58 Профил на Умнокрасив
  Умнокрасив
  Рейтинг: 783 Неутрално

  До коментар [#2] от "danvan":Като толкова те вълнува Кремъл, що не отидеш да живееш там.Българите имат свое мнение и го показаха.Русия тук няма нищо общо.
  —цитат от коментар 4 на НеКой


  Ти от името на българите ли говориш? Или си мислиш, че като натролите всички форуми и воала, няма да бъде приета ИК? Много наивно, другарю Кичашки, изключително наивно. Подценявате капацитета на хората, подценявате и способността на ЕС да се справя с хибридните атаки и дезинформация от русия. Просто в момента сме в първите минути, така да се каже образно, на мача, който започна през 2014-та година с анексирането на Крим. Да изчакаме до края на срещата, да видим да не би да гледаме повторение на срещата ЗАПАДА срещу СССР, завършила преди тридесетина години. ;)

  No Pain No Gain
 59. 59 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  До коментар [#2] от "danvan":+++За съжаление пропагандистите умело използват предразсъдъците на балканските мачовеци и след като и посяха семенцето, че всъщност ИК била прикрита антисемейна и открито гейска пропаганда, иди ги убеждавай в обратнто. Една Полша я ратифицира, дето е в пъти по-консервативна и вярваща, но в България това беше превърнато в проблем номер 1. Че някои даже плашат, че правителството щяло да падне ако подпишем.
  —цитат от коментар 46 на vesolr


  Пада одма! Даже преди да подпишем!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 60. 60 Профил на baba_zozolana
  baba_zozolana
  Рейтинг: 814 Весело

  Не знам защо все още не е отразена новината от януари, че Д. Тръмп ще предприеме мерки, за да защити лекарите, които не желаят да правят аборти или да лекуват трансджендърни пациенти. Подобен материал би генерирал поне 300 коментара 😃

  Trump Is About to Protect Doctors Who Won't Perform Abortions or Treat Transgender Patients
  http://fortune.com/2018/01/17/trump-hhs-conscience-objection-rule/

  I used to walk into a room full of people and wonder if they liked me... Now I look around and wonder if I like them.
 61. 61 Профил на Turbofan
  Turbofan
  Рейтинг: 1363 Весело

  До коментар [#56] от "realguru":

  Да си пенсионер ще стане разпространена социална роля. Стига с тия пещерни предразсъдъци че трябва да опъваш греблата до 60+, себеусещането е важно, кво като си на 25.

  ХУМАННОСТ трябва

  Facing Worlds
 62. 62 Профил на Patsis
  Patsis
  Рейтинг: 3832 Весело

  До коментар [#39] от "Stanko":

  Ми показват, че владеят български език писмено --- и ГОВОРИМО --- демек много знаят!

 63. 63
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 64. 64 Профил на джендър NATO generals
  джендър NATO generals
  Рейтинг: 950 Неутрално

  Бултаймс-днес-над 333 оргнаизации насотяват за промяна в истамбулската конвенция! Правителствата са корумпирани, затова са и послушни! Затова предлагат джедндерастки абсурди! Които целат ДЕпопулация на планетата! И се финасират и вдъхновяват от Ркофелер и Ротшилд=-с по 5 и 6 деца!

  Само от 2009 - 2012-та са "инвестирани" 8 милиарда евро във ВЕИ тролово производство на ток
 65. 65 Профил на noshtnik
  noshtnik
  Рейтинг: 258 Весело

  До коментар [#54] от "Putarak":

  Дотук добре, хайде сега да разгърнем репертоара с един коментар за бай Овчар.

  The trouble with the world is that the stupid are cocksure and the intelligent are full of doubt
 66. 66 Профил на vesolr
  vesolr
  Рейтинг: 3436 Весело

  До коментар [#64] от "Антикорупционен блок-Да Корупция!":

  Бултаймс - откровено проруски и антизападен източник. Какво странно съвпадение, същите медии които агитират за ЕАС, пАтоци, БелЯне и против НАТО/ЕС са в първите редици на кампанията срещу ИК. Странни съвпадения...

  От клеветника https://goo.gl/QdmktQ
 67. 67 Профил на TPOTOAP
  TPOTOAP
  Рейтинг: 502 Весело

  Много общо има тук Русия, а Българите изобщо нямат валидно мнение, понеже властите се погрижиха така да замажат нещата, че обикновеният човек няма как да разбере за какво става дума.
  —цитат от коментар 48 на transvaal


  Обикновените българи нямали мнение, щото не можели да разберат за какво става дума... Ами ти какъв си - НЕобикновен НЕбългарин, че имаш мнение и разбираш?

  Пази Боже, сляпо да прогледа!

 68. 68 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  [quote#67:"TPOTOAP"][/quote]

  Кажи му да си обърше лигите. Пари от нас за ИК няма да види!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 69. 69 Профил на _imir
  _imir
  Рейтинг: 512 Неутрално

  Абе, колеги, сега нов признак за разделение ли ще правим? Пределно ясно е, че отхвърлянето на ИК е за множеството завоалирани и мътни моменти в нея, които отгоре на всичко са с императивна сила и не могат да бъдат променяни. Но някои набързо решиха, че всеки, който е против ратификацията на ИК е русофил, путинист и пр. Веднага Норми, Дефито и подобни се хвърлят на амбразурата да громят враговете. Ако е необходимо да се правят законодателни промени за защита на жените, децата и изобщо хората в неравностойно положение - да се направят.

 70. 70 Профил на theduloclan
  theduloclan
  Рейтинг: 421 Весело

  Ох, тъкмо се притесних че Дневник няма да ни ощастливят с поредната статия за ИК!


  Иначе Хърватска няма да ратифицира тази конвенция.

 71. 71 Профил на atmanpg
  atmanpg
  Рейтинг: 1723 Неутрално

  Споровете са излишни.
  ИК противоречи на член шести от конституцията на България.
  От тук нататък дебатите са безсмислени.

 72. 72 Профил на Веселин
  Веселин
  Рейтинг: 688 Неутрално

  Цялата орда путинофили отново се е събрала да бори ИК. Кучетата си лаят кервана си върви!

 73. 73 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 360 Неутрално

  Абе защо ми цитарате кои каква Кремълска опорка е повторил? Цитирайте Конвенцията. Ако там има поне една дума за ЛГБТ спирам да пиша тук, обещавам.
  —цитат от коментар 16 на danvan


  Толкова си я и чел или четеш твърде буквално и не виждайки между редовете, не виждаш и възможностите за алтернативно тълкуване.
  За мен частта с възможността да се иска убежище и невъзможността такова да се отказва на всяка жена от всяка точка на света, която се чувства дискриминирана, е даже по-опасна от ЛГБТ тълкуванията. Така конвенцията директно ни вкарва в хипотезата на „хиджра“, която неизбежно води до искане на „шериат“ и завършва с „джихад“.

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 74. 74 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 360 Неутрално

  Пак ще си останем сами на опашката на Европа, мястото което си заслужаваме...
  —цитат от коментар 30 на stef


  Мислих, че купуваш евтините акции на Феюсбук, а ти си губиш времето в Дневник :)

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 75. 75 Профил на frisky
  frisky
  Рейтинг: 360 Неутрално

  Пак ще си останем сами на опашката на Европа, мястото което си заслужаваме...
  —цитат от коментар 30 на stef


  Мислих, че купуваш евтините акции на Феюсбук, а ти си губиш времето в Дневник :)

  Да се знае: https://www.24chasa.bg/mnenia/article/7729679
 76. 76 Профил на Панайотов
  Панайотов
  Рейтинг: 8 Весело

  но в България това беше превърнато в проблем номер 1. Че някои даже плашат, че правителството щяло да падне ако подпишем.
  —цитат от коментар 46 на vesolr


  Правителството може и да не падне, но пак ще дойдат парламентарни избори – редовни, а може и предсрочни. На президентските избори както видяхме имаше последствие от решението на Герб да издигнат кандидатурата на ЦЦ. Резултатът не беше изненада и се получи по формулата ББ + ЦЦ = РР. Ако Герб ратифицират ИК, то следващите избори ще се превърнат в де факто референдум за ИК и тогава със сигурност ще се получи ББ + ЦЦ + „ИК“ = КН. Така се стига до извода, че ББ + ЦЦ = РР + КН.

 77. 77 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 1099 Весело

  До коментар [#56] от "realguru":

  Разликата в пенсионата възраст е дискриминация също, още повече, че средно жените живеят 8-10 години повече от мъжете

 78. 78 Профил на Quo Vadis?
  Quo Vadis?
  Рейтинг: 1099 Весело

  До коментар [#56] от "realguru":

  Разликата в пенсионата възраст е дискриминация също, още повече, че средно жените живеят 8-10 години повече от мъжете

 79. 79 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1470 Неутрално

  Няма отговор на върпоса ми от пост номер 47. Няма и да има - щото е неудобен. Не е ,като да обвиняваш събеседниците на "русороби" и да ровиш за Путин под кревата.

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 80. 80 Профил на lz2
  lz2
  Рейтинг: 1710 Неутрално

  [quote#58:"Putarak"][/quote]

  Много са ти нефелни аргументите!

  ПравописА е поле за изява на неграмотните!
 81. 81 Профил на bpcorp
  bpcorp
  Рейтинг: 828 Неутрално

  Абе с какво ли ги рекетират ултра либералите, та са склонни да клекнат?!

 82. 82 Профил на Sol lucet omnibus
  Sol lucet omnibus
  Рейтинг: 262 Весело

  За протокола отбелязвам, че нямам нищо против представители на ЛГБТ, все едно дали ще запише или не :)
  Понеже сме "разбирачи" , предлагам да понапреднем в материята за конвенцията. Цитираното по-долу четиво е преведено на български и част от него гласи" ...“Когато Съветът на Европа разработва мерки за защита на правата на човека, като проекта за Конвенция относно насилието срещу жените, да включва упражняването на човешките права на ЛГБТ."

  http://data.consilium.europa.eu/doc/document/ST-11179-2010-INIT/bg/pdf

  Вярно, че това е Бележка от Работна група “Права на човека” до Комитета по политика и сигурност относно: Инструментариум за насърчаване и защита на упражняването на всички човешки права от лесбийките, гейовете, бисексуалните и транссексуалните лица (ЛГБТ), но духът й е залегнал в т.нар. и нарочно наричаната Истанбулска конвенция.
  Въпрос с понижена трудност: колко от членките на GREVIO са пряко ангажирани с тази защита?

  Минувачка
 83. 83 Профил на neut
  neut
  Рейтинг: 1029 Неутрално

  Проблемът "социален пол" не е само нашенски

  In the forest all animals are equal except a few that are more equal than the rest
 84. 84 Профил на Таралеж
  Таралеж
  Рейтинг: 2782 Весело

  Ха, интересно! Хърватите не са баш европейци, но пък са доста по-малко ориенталци от нас. Интересно е къде минава границата между Европа и Ориента?

 85. 85 Профил на potrebitel3
  potrebitel3
  Рейтинг: 217 Неутрално

  Истанбулската конвенция у нас се прокарва от фондация 1 ракетоносител, част от междуведомствената комисия към МС/ и свързани с нея сестрински няколко, които имат непосредствен финансов интерес.

  Писмо на 333 организации (45 от България ) до СЕ
  http://www.sva.bg/104510741088108610871072/-333
  http://www.sva.bg/uploads/1/2/4/3/12437138/letter_to_secretary_general_of_coe_thorbjorn_jagland_bg.pdf

  Предвид липсата на яснота в обхвата на Истанбулската конвенция и противоречията, причинени от липсата на съгласие относно определенията, използвани в Истанбулската конвенция, препоръчваме следното:

  1) да започне преразглеждането на Конвенцията, за да се замени джендър и свързаните с него понятия с "равенство между жените и мъжете"; и

  2) да се даде възможност на държавите да предоставят резерви по спорните и идеологически части на Конвенцията. Това изисква изменение на член 78.

 86. 86 Профил на potrebitel3
  potrebitel3
  Рейтинг: 217 Неутрално

  На посещение в номер 1 НПО от междуведумствената комисия за Проектозакон за закрила на детето (за национализация на децата, 2012 г отхвърлен с протести в цяла Бъл;гария - това е първия закон който е съпровождал подписаната вече ИК и е целял да вкара НПО-тата не само в образованието но и в семействата ) и ИК днес.
  https://frognews.bg/prezidentski-izbori-2016/tsacheva-postoianen-dialog-satrudnichestvo-mojem-napravim-krachka-napred-borbata-nasilieto-nad-jeni-detsa.html

 87. 87 Профил на potrebitel3
  potrebitel3
  Рейтинг: 217 Неутрално

  http://glasove.com/categories/na-fokus/news/dokument-na-soros-zaradi-dzhendyr-ravenstvoto-mariya-gabriel-bi-trygnala-sreshtu-svoite
  Нещо като КПСС = БКП = Сорос

  "Мария Габриел е истински прогресивна по убеждение и може да бъде убедена да върви срещу линията на своята група, особено по социалните въпроси и по въпросите за джендър равенството; настоява да говори на френски винаги, когато е възможно". Това се казва в документ на фондация "Отворено общество", изготвен през 2014 г. и публикуван в сайта DCLeaks преди две години.

 88. 88 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2854 Неутрално
 89. 89 Профил на potrebitel3
  potrebitel3
  Рейтинг: 217 Неутрално

  ...Въпрос с понижена трудност: колко от членките на GREVIO са пряко ангажирани с тази защита?
  —цитат от коментар 82 на Sol lucet omnibus


  Там изглежда няма членове, само членки са, поне на публикуваните снимки. Те не търпят мъже около себе си, да не говорим за 50%. Това е нещо като група за отмъщение.

  Членовете вероятно са повече в анонимните първоначални донори, които употребяват тези объркани в мнението си за другите, за реализиране на далеч по мащабни финансови планове, като им плащат да правят разни неща и да си публикуват статии по медиите в които срещу същите пари ги/се наричат експерти.

 90. 90 Профил на otrqdnik
  otrqdnik
  Рейтинг: 1127 Неутрално

  Ето така се е приела истанбулската конвенция навсякъде. Натиска се правителството и в частност премиера, чиято партия естествено има превес в парламента, всички гласуват машинално каквото им се подаде с благовидния предтекст против насилието и токувиж изродите са прокарали част от идеите си. И после българските изроди и младежите(децата и младежите са податливи на обработка защото нямат съпротивителни сили към изродите, не ги разпознават) казват - виж колко страни са я приели, а реално тези страни са я приели под масата без обществен дебат. Шепа платени или неориентирани хора приемат спорни закони.

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK