Как българското европредседателство провали младежка среща, разказва EurActiv

Как българското европредседателство провали младежка среща, разказва EurActiv

© Министерство за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз 2018Представители на Европейския младежки форум са изразили възмущение от начина, по който българското председателство на Съвета на ЕС е организирало спонсорирано от ЕС събитие в София миналата седмица, пише EURACTIV.


По време на младежка конференция, организирана в София на 17-19 април от българското европредседателство, млади хора и политици са се срещнали, за да дискутират как да подобрят живота на младите европейци. Конференцията е най-важното събитие от шестия цикъл на Структурния диалог с младите хора, който има за цел да доближи младежите до политиците.


На тези младежки конференции, които се провеждат по повод всяко европредседателство, избрани младежки представители заедно с представители на националните правителства и на Европейската комисия дискутират свързани с младежта политики и съставят заключения, които след това се предават на Съвета на министрите като начин да се гарантира, че младите хора могат да се включат в оформянето на политиките, засягащи живота им.
"Бъдещето на младите хора е един от приоритетите на българското председателство на Съвета на ЕС", пише на официалния му сайт. Но според Луис Алварадо, президент на Европейския младежки форум, това, което се е случило в София, "разруши работата на поколенията преди нас".


По думите му конференцията е била пример за това какво не е младежкото участие. "Европа е глобален пример и вдъхновение за останалата част от света за това какво е възможно, що се отнася до овластяването на младите хора – защото го изградихме по трудния начин. И тази конференция подкопа и постави в опасност всичко това", коментира Алварадо пред EURACTIV.


"Нямаше никакви младежки и избрани европейски представители в никой панел на дискусията по време на конференцията... Това ли имат предвид те под борба за младежкото овластяване", пита Алварадо.


На събитието е имало много официални лица от ООН, които "разбира се, винаги са добре дошли за междуинституционалната координация", но по думите на Алварадо "те не следват или допринасят за Структурния диалог, младежките политики на ЕС" и процесите като предстоящата младежка стратегия на ЕС и напредъка на преговорите за бюджета на програмата "Еразъм +".


Алварадо посочи и редица проблеми в организацията на конференцията и твърди, че българското председателство е искало да промени всеки процес, който е бил използван при предишни подобни събития.


"Целта на тези конференции е да се подпомогнат младежки групи в неравностойно положение. Ключов инструмент за постигането й е да се гарантира, че те не трябва да плащат пари от собствения си джоб, за да участват", допълни той. По думите му за пръв път в историята на този процес младите хора е трябвало сами да си купуват билети – в миналото това е било правено от националните правителства, предвид че тези разходи се покриват от фондовете на Европейската комисия.


На всеки шест месеца Брюксел осигурява на държавата домакин грант за организирането на младежките конференции. "Защо този път беше различно? Имаше млади хора, които едва си позволиха билета... Това е практическа подробност, но показва колко "на сериозно" са приемани младите хора", допълни той.


Безплатен алкохол, полуголи жени


Алварадо се оплака, че по време на конференцията е бил предлаган безплатен алкохол и че заради напитките някои от участниците не са били във форма за работната сесия на следващата сутрин.


По-шокиращо обаче е било, че макар да е имало сесия по време на конференцията, посветена на равенството между половете и овластяването на младите жени, вечерта е имало празненство, на което "полуголи" жени са танцували по масите. Това за него е "неприемливо" и е "ясен знак за патриархалните стереотипи, които се поощряват в нашия съюз". Според Алварадо това е смутило много младежки лидери и представители на правителствата. "Възмутително е, че публичните пари на ЕС се харчат по този начин. Това не е ЕС, за който младите хора, които аз представлявам, се борят."


Твърде заетият еврокомисар


Президентът на Европейския младежки форум освен това отбеляза, че еврокомисарят по образованието, културата, младежта и спорта Тибор Наврачич е напуснал след края на речта си, без да изслуша препоръките на младите хора.


Освен това младежите са били разочаровани от премиера Бойко Борисов, който според тях в речта си е призовал младите хора да не забравят първия си природен дълг да се възпроизвеждат, давайки за пример германски министър, който има седем деца.


Освен това след конференцията български правителствени служители са злословили срещу младежките представители в социалните медии, които са се "осмелили" да критикуват организацията на конференцията. "Те осъзнаха грешката си и започнаха да трият постовете си", допълни Алварадо.


Потърсен за коментар от EURACTIV, Райчо Райчев, вицепрезидент на Българския младежки съвет, потвърди думите на Алварадо за липсата на младежко участие в панелите и добави, че е имало дебати без никакво взаимодействие между участниците. Той освен това се оплака, че въпросът със самолетните билети е затруднил достъпа на някои участници.


Аплодисменти за Борисов


Според Райчев Mинистерството на младежта и спорта е принудило доброволците да се изправят на крака и да ръкопляскат след речта на премиера и освен това е дало предварително написани въпроси на някои от участниците за гражданския диалог с комисаря.


Той отбеляза, че Българският младежки съвет среща същото отношение от правителството в ежедневната си работа.


Какво казва българското правителство


От EURACTIV са се свързали с Постоянното представителство на България в ЕС за коментар по повдигнатите въпроси.


За отсъствието на млади хора в панелите говорителят Елица Златева подчерта, че европейските младежки цели, които са главният резултат от конференцията, са били развити от 11 тематични работни групи, състоящи се от млади хора и представители на държавните власти, отговарящи за младежките политики в ЕС, Западните Балкани и страните от "Източното партньорство".


"Президентът на Националния младежки форум на България и президентът на Европейския младежки форум активно участваха в целия процес", добави тя.


"В първия ден от конференцията младежки представител бе включен като говорител заедно с представители на Европейската комисия, Министерството на младежта и спорта и ООН на най-високото ниво на дискусионния панел", допълни тя.


По въпроса със самолетните билети Златева коментира, че няма задължителна процедура, която да трябва да се следва и за да даде повече гъвкавост на младите делегати, председателството е решило да следва модела на възстановяването на парите.


Всичко, което трябва да знаете за:
Коментари (135)
 1. Подредба: Сортирай
 1. 1 Профил на galapagas
  galapagas
  Рейтинг: 1864 Неутрално

  По принцип това са абсолютно безсмислени събития, на които се харчат грешни пари, които биха могли да се използват за много по-добри каузи.

 2. 2 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 479 Весело

  "Освен това младежите са били разочаровани от премиера Бойко Борисов, който според тях в речта си е призовал младите хора а не забравят първия си природен дълг да се възпроизвеждат, давайки за пример германски министър, който има седем деца."

  .............. !!!

 3. 3 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#2] от "aboto":

  Вещо на фалшиви новини ми мяза цялата работа...
  Или и да има някаква истина, то е представено в сила "младежкото БСП иска да каже..."

 4. 4 Профил на Stefan
  Stefan
  Рейтинг: 217 Неутрално

  "вечерта е имало празненство, на което "полуголи" жени са танцували по масите. Това за него е "неприемливо" и е "ясен знак за патриархалните стереотипи, които се поощряват в нашия съюз"."

  Пак левашки феминистки писъци.

 5. 5 Профил на Батков-вън
  Батков-вън
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Здрави образовани млади хора - вместо да бачкат, ходят по безмислени конференции, да мрънкат, че ЕС не им давало достатъчно безплатни неща. Социализъм в действие. Евала на Боко, добре им е сипал - да ходят да бачкат и да правят семейства, а не да си губят времето.

 6. 6 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#3] от "cristo_n":

  Тук не място за новини , тук е място за манипулации !

  ПП Обърнете внимание , че последно в "Дневник" се обявяват всички ВАЖНИ новини .

 7. 7
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 8. 8 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 479 Неутрално

  "вечерта е имало празненство, на което "полуголи" жени са танцували по масите. Това за него е "неприемливо" и е "ясен знак за патриархалните стереотипи, които се поощряват в нашия съюз"."Пак левашки феминистки писъци.
  —цитат от коментар 4 на Stefan


  Човекът е искал полуголи МОМЧЕТА, а са му танцували жени - влез му в положението. ;)

 9. 9 Профил на cristo_n
  cristo_n
  Рейтинг: 479 Неутрално

  До коментар [#6] от "aboto":

  Знам, то и затова аз тук само се забавлявам и никога не целя да се информирам. :)

 10. 10 Профил на Imeto mi
  Imeto mi
  Рейтинг: 479 Разстроено

  Бруталната българска действителност.

 11. 11
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 12. 12
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 13. 13 Профил на daam
  daam
  Рейтинг: 1180 Неутрално

  Симулиране на дейност

 14. 14 Профил на osl19549478
  osl19549478
  Рейтинг: 531 Неутрално

  Ся... не се съмнявам, че малко са се поок@%@ли в организацията, ама наистина малко пресолена ми се вижда статийката.
  Бил съм на различни младежки форуми, семинари и квот се сетите - ми винаги е така...
  Този се е взел малко повече на сериозно.
  Плюс това - много по-ефективно е да се реимбурсира пътен разход, отколкото някой да се занимава да ти купива билети и да ти организира транспорта. Тези нали искат да са някакви "директори на водопади" един ден, явно за това не им харесва идеята сами да си организират транспорта... ^%$$%#$%#% малки :)

  НЕ НА ЦЕНЗУРАТА ВЪВ ФОРУМА !!! Освен това новият дизайн на Дневник е скапан !!!
 15. 15 Профил на Stewie
  Stewie
  Рейтинг: 850 Неутрално

  "Mинистерството на младежта и спорта е принудило доброволците да се изправят на крака и да ръкопляскат след речта на премиера и освен това е дало предварително написани въпроси на някои от участниците за гражданския диалог с комисаря."

  ХА-ХА ,БЕЗ КОМЕНТАР

 16. 16 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  До коментар [#2] от "aboto":
  А защо не даде за пример меркел, която прекара в сауна събитията около стената?

 17. 17 Профил на hieros_logos
  hieros_logos
  Рейтинг: 493 Неутрално

  С други думи не сме платили на младежки "представители и лидери", които нямат 100 евро за билет да се разходят до София и да изговорят едни безсмислени приказки за розовото бъдеще, които няма да се случат. Търтеи без опит да творят политики.
  Същите тея герои вместо да доят пари да вземат нещо да свършат и създадат, а не да чакат да станат админстратори и функционери.

 18. 18 Профил на nemeria
  nemeria
  Рейтинг: 581 Весело

  Някои оплаквания са наистина комични, особено възмущението за децата. Тия срещи и без това са хабене на пари и чесане на езици, не мога да се трогна. А че някои се били напили и не могли да участват на следващата сутрин си е лично техен проблем, хич да не прехвърлят отговорността.

 19. 19 Профил на Stefan
  Stefan
  Рейтинг: 217 Весело

  "Mинистерството на младежта и спорта е принудило доброволците да се изправят на крака и да ръкопляскат след речта "ХА-ХА ,БЕЗ КОМЕНТАР
  —цитат от коментар 15 на Stewie


  Как се принуждава някой да стане на крака ми е доста интересно? С пистолет ли, електричество по столовете ли, как?

 20. 20 Профил на wak26352646
  wak26352646
  Рейтинг: 262 Неутрално

  Организаторите от българска страна явно са ползвали темплейта от срещите на по-възрастните колеги на младите европейки лидери, където без безплатен алкохол и полуголи момичета не може да се мине.

 21. 21 Профил на Роси
  Роси
  Рейтинг: 7176 Неутрално

  Социализма не излиза от главата на някои хора, няма и да излезе, колкото и да се правим на европейци. Чалга политици, чалга политика.

 22. 22 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 479 Весело

  До коментар [#16] от "telqk":


  До коментар [#2] от "aboto":А защо не даде за пример меркел, която прекара в сауна събитията около стената?
  —цитат от коментар 16 на telqk


  Защото , на този "форум" , не са обсъждали сауната на Меркел !

  А ти от къде знаеш , че е било така - нещо лично ...?

 23. 23 Профил на NMink
  NMink
  Рейтинг: 374 Неутрално

  Това все едно е написано за не!новините... ебаси абсурда...

 24. 24 Профил на astra_explorer
  astra_explorer
  Рейтинг: 297 Неутрално

  Хубава работа, ама българска! Пак се изложихме пред чужденците!

 25. 25 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2218 Неутрално

  Превод: Дойдохме да говорим за правата на клетите мюсюлманските бежанци, а вместо това ни напиха и ни водиха на чалготека.

 26. 26 Профил на casinoto
  casinoto
  Рейтинг: 624 Весело

  До коментар [#8] от "cristo_n":

  Хаха добро :D Трябвало е да има забавления за всеки вкус хаха

 27. 27 Профил на tilev
  tilev
  Рейтинг: 210 Любопитно

  Каквито възрастните, такива и младежите

 28. 28 Профил на zfm52680934
  zfm52680934
  Рейтинг: 479 Неутрално

  Мисля че Дневник и Медиаппул,усилено опитват да намерят,за какво да оплюят правителството заради европредседателството.И сега от мухата правят слон.
  Само не знам,с БСП координираха ли се???!

  sdg
 29. 29
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 30. 30 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 479 Весело

  До коментар [#15] от "Stewie":

  Добре , че мозъка не е течност !

 31. 31 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2824 Неутрално

  Аххааа, ха - отдавна не бях чел по-яко статия :)

  Тоя май по-трудния начин ще разбере че конференциите са за харчене/отчитане на едни пари и до там. :)

  Поне са се напили и са погледали полуголи жени да танцуват по масите - спомен някъв да им остане. :)

 32. 32 Профил на Dwayne Elizondo Mountain Dew Herbert Camacho
  Dwayne Elizondo Mountain Dew Herbert Camacho
  Рейтинг: 269 Любопитно

  айдеееее сега всички тролове и “патриоти” на клонаааааа .... оп оп .... давай .... върти, сучи, да видим сега как ще обясняват че това е пропаганда на соросоиди, Дневник и марсианците, които се опитват да ни завладеят и да наложат техните еврогейски ценности or some other utter bs
  Типично българска работа!!!!

 33. 33 Профил на extraCACA
  extraCACA
  Рейтинг: 1345 Весело

  ахахаха... 'аси конференцията... герберастите поили младежта с русский стандарт, м

 34. 34 Профил на nmq25555650
  nmq25555650
  Рейтинг: 295 Неутрално

  До коментар [#8] от "cristo_n":

  Умрях си от смях! Шегатс настрана обаче, абсолютно си прав! Разни джендъри и мъжелозци са се облизвали пак за някакъв келепир а то какво се получило!!! Не само че не им платили билетите ами и вместо млади момчета те полуголи жени им сервирали. Че и Бойко ги приканил да ходят да работят и да правят семейства! Айде моля ви се това на нищо не прилича, не е никак западноевропейско-гейско, прави са да се оплачат хората.

 35. 35 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Че те герберите имат ли нещо свършено като хората?

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 36. 36 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2824 Неутрално

  "Нямаше никакви младежки и избрани европейски представители в никой панел на дискусията по време на конференцията... Това ли имат предвид те под борба за младежкото овластяване", пита Алварадо.
  На събитието е имало много официални лица от ООН, които "разбира се, винаги са добре дошли за междуинституционалната координация", но по думите на Алварадо "те не следват или допринасят за Структурния диалог, младежките политики на ЕС" и процесите като предстоящата младежка стратегия на ЕС и напредъка на преговорите за бюджета на програмата "Еразъм +".

  Щото са дърти кучета и знаят къде има безплатно/евтино пиене и полуголи жени. Па и е безопасно - няма някви араби или черни да ги карат в такситата/Юбер.

  Изобщо тая конференция показва колко безсмислено нещо са конференциите.

 37. 37 Профил на telqk
  telqk
  Рейтинг: 1096 Неутрално

  До коментар [#22] от "aboto":
  И аз не знаех ма дойче веле знаят може и повече да знаят ма това казват не се споменава за теляци!
  http://www.dw.com/bg/меркел-пропуснала-падането-на-стената-тъй-като-била-на-сауна/a-4866832

 38. 38 Профил на aralambi
  aralambi
  Рейтинг: 583 Неутрално

  Мисля че Дневник и Медиаппул,усилено опитват да намерят,за какво да оплюят правителството заради европредседателството.И сега от мухата правят слон.Само не знам,с БСП координираха ли се???!
  —цитат от коментар 28 на Svetlio


  Тези две медии не се координират с БСП, те са си собственост на БСП.
  Претенциите на този Луис Алварадо са изсмукани от пръстите и абсурдни.
  Не им купили билети , но после се оказва, че им възстановили парите за билети.
  Имало представители на ООН, което много го смутило, не е ясно какво му пречат.
  Давали им безплатен алкохол, и на другия ден не можели да говорят - насила ли са им наливали алкохола в устата?
  "Полуголите момичета" - сигурно някои девойки са били с малко по-дълбоки деколтета и по-къси полички. Не разбрах какво го е смутила. да не е мюсулманин - в Корана оскъдното облекло и алкохолът са грях.
  Танцували по масите, което "е "неприемливо" и е "ясен знак за патриархалните стереотипи, които се поощряват в нашия съюз". Патриархалните стереотипи, поне в България, не включват танцуването по масите.
  Махнете я тази статия, защото е смехотворна.

 39. 39 Профил на Рим
  Рим
  Рейтинг: 2237 Гневно

  Парите, предназначени за закупуване на пътни билети за участниците, са отишли за купуване на твърд алкохол, танцьорки върху масите с емблемата на Герб и в нечии "организаторски" джобове!
  След като скандалът гръмва, върхушката на герб решава все пак да възстанови парите дадени от участниците за път... След дъжд качулка! Герб лепна поредното голямо петно върху спадащият европейски имидж на България!

  ДЕМОКРАТИ ЗА СИЛНА БЪЛГАРИЯ
 40. 40 Профил на Strygalldwir
  Strygalldwir
  Рейтинг: 668 Неутрално

  Ако се чудите защо младите хора панически бягат от "България", само се загледайте в коментарите под тази статия.

  Всичко което ми трябваше да знам за християнството го научих от тези които взривяват гинекологични клиники.
 41. 41 Профил на nmq25555650
  nmq25555650
  Рейтинг: 295 Неутрално

  Ей такива статии обичам да чета за оправяне на настроението. Поили го рии'ш ли с алкохол, полуголи жени му играли а той недоволен!!! Патриархат било! Болни изнежени бледи и слаби западноевропейчета! Отиде им цивилизацията с такива екземпляри.Bad times create strong men. Strong men create good times. Good times create weak men.Weak men create bad times.

 42. 42 Профил на pm
  pm
  Рейтинг: 436 Неутрално

  За съжаление в Чалгария е така, и като гледам коментарите по-нагоре, нещата няма да вървят към оправяне. Усилено вървим към самоизолация и приближаване към ориенталщината!

  "Лошото е, че [българите] оставиха истинските си политици вън от властта, вкарвайки в парламента само олигархичните корпорации."
 43. 43 Профил на Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Напуснал Поради ОграниченДостъп
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Тва юроактив не беше малко свъзано със левите, левия тротоар и съединителя Станишев?

  Президент Плевнелиев - Трудно мога да не споделя своето дълбоко унижение като дясномислещ човек от ръководството на "Демократична България" да влезе в съюз на балотажа с Мая Манолова. Не трябва да дават оставки, а да си изберат Манолова за шеф
 44. 44 Профил на Черен хумор на кило
  Черен хумор на кило
  Рейтинг: 269 Неутрално

  Това е по-скоро тъжно, отколкото смешно.

 45. 45 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2824 Неутрално

  Ако се чудите защо младите хора панически бягат от "България", само се загледайте в коментарите под тази статия.
  —цитат от коментар 40 на Grimalkin


  Именно, щото не чакат на някой да ги "оправи", за разлика от въпросния Алварадо, който явно чака ЕС да го "оправи".

  А в интерес на истината до сега не съм виждал чиновник/бюрократ да оправи нещо. Те наистина искат да оправят нещо. Но обикновено се получава да "оправят" нещото. Щото има там един закон дето казва, че има разлика между теорията и практиката. :)

 46. 46 Профил на stem
  stem
  Рейтинг: 284 Весело

  Горките младежки Social Justice Warriors!
  Първо ги най-злодейски ги накарали да си платят за самолетните билети и чак след това да им възстановят парите, после ги настанили безплатно и насилствено наливали в устенцата им безплатен алкохол, та те после, цитирам: "...не са били във форма за работната сесия на следващата сутрин".
  На всичко отгоре ББ фрустрирал горките младежи, като ги призовал да имат повече деца и после ги насилил да стоят до "малките часове" на "афтър парти" с гоу-гоу гърли, явно за да ги поощри да изпълнят призива.
  Какъф ужасТ, какъв аТ са преживели горките младежи!
  СрамТ, голям срамТ за България!

  Левичаро-либералстващите се заклеха да воюват до пълна победа на здравите сили над здравия разум!
 47. 47 Профил на citoyen
  citoyen
  Рейтинг: 1061 Неутрално

  Мислех си, че "партийната режисура" отдавна не е на мода но това, което прочетох ми прилича на тежък соц рецидив. В буквалния смисъл.

 48. 48 Профил на Хриси
  Хриси
  Рейтинг: 1705 Неутрално

  Аххааа, ха - отдавна не бях чел по-яко статия :)Тоя май по-трудния начин ще разбере че конференциите са за харчене/отчитане на едни пари и до там. :)Поне са се напили и са погледали полуголи жени да танцуват по масите - спомен някъв да им остане. :)
  —цитат от коментар 31 на realguru


  Ако са се напили, е малко съмнително какъв точно спомен ще им остане.

  Some say the end is near, Some say we'll see Armageddon soon, I certainly hope we will, I sure could use a vacation from this bullshit three-ring circus sideshow.
 49. 49 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 479 Весело

  До коментар [#47] от "citoyen":

  Казват му - агент за влияние !

 50. 50 Профил на stem
  stem
  Рейтинг: 284 Весело

  Тва юроактив не беше малко свъзано със левите, левия тротоар и съединителя Станишев?
  —цитат от коментар 43 на О, ко ма напрай!


  Не малко, а множко. И вероятно нямаш представа колко множко е свързан с тях Георги Готев, син на бившия почетен главен редактор на органа на Митьо Гестапото "Земя" Горан Готев - сам той "разузнавач" за ДС. Защо го споменавам? Защото Георги Готев е автор на разобличителната статия, него цитират тук. Цитат от др. Георги Готев: "Татко се гордееше, че е работил в българското разузнаване и много се дразнеше от опитите на болнавата ни демокрация да стигматизира тази професия."

  "Дневник", "Медиапул" и прочее станаха много интересни издания... От десни и борци за лустрция преживяха катарзис.

  Левичаро-либералстващите се заклеха да воюват до пълна победа на здравите сили над здравия разум!
 51. 51 Профил на Schopenberg
  Schopenberg
  Рейтинг: 583 Весело

  Еврокомсомолът са тотални левандури. Тоя рев и писък е от огромното разочарование на клишираните им моносексуални представи, че мъжките щъркели снасят яйца и от тях се излюпват лидери-паразити. Още по-лошо е, че уж най-корумпираната страна в Европа не им е пробутала едни пликове с пари и бизнескласа билети, а им е предоставила "само" условия за работа и забавления.

  Колкото до полуголите южнячки на Европа, аз лично много харесвам повечето от тях. Хахаха.

  Navigare Necesse Est
 52. 52 Профил на schwimmwagen
  schwimmwagen
  Рейтинг: 1783 Неутрално

  До коментар [#2] от "aboto":Вещо на фалшиви новини ми мяза цялата работа... Или и да има някаква истина, то е представено в сила "младежкото БСП иска да каже..."
  —цитат от коментар 3 на cristo_n


  Абе не е фалшив новината - ей сега гледах видеото - та тоя държи Луис Алварадо по-остър тон и от Руския Патриарх :).

  "...Thereafter the man-loving God who arranges everything, and who did not abandon man without an intellect, sent unto him Saint Constantine the Philosopher, called Cyril, a righteous and truth-loving man, and he created for them thirty-eight letters..."
 53. 53 Профил на Рали
  Рали
  Рейтинг: 21 Весело

  До коментар [#1] от "galapagas":

  Май си от организаторите

 54. 54 Профил на Неизвестен извършител
  Неизвестен извършител
  Рейтинг: 262 Весело

  "... няма задължителна процедура, която да трябва да се следва и за да даде повече гъвкавост на младите делегати, председателството е решило да следва модела на възстановяването на парите."
  Не го разбирам тоз нов европейски език и туйто.

 55. 55 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2824 Неутрално

  Е го, убавеца :)

  Мадурко или дебелото Ким могат да му завидят направо като гледам :)

  https://www.youtube.com/watch?v=bj9HfA4Wdcg

 56. 56 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2824 Неутрално

  Всъщност като гледам ми прилича на Кастро - като него жестикулира :)

 57. 57 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1357 Весело

  Безплатен алкохол, полуголи жени танцуващи по масите и
  Слънцето Боко .... "призовал младите хора да не забравят първия си природен дълг да се възпроизвеждат, давайки за пример германски министър, който има седем деца." !

  Баце, булгар-Юнак, абе ти колко "възпроизведе" ?!

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 58. 58 Профил на Свинчуга
  Свинчуга
  Рейтинг: 1165 Неутрално

  Тея па вместо да се подмокрят докато ръкопляскат на Тъпия, решили да се оплакват. Я бухалката в главата и делегация до терминал 2.

  Обичам да грухтя и плюскам.
 59. 59 Профил на ppopov_67
  ppopov_67
  Рейтинг: 583 Неутрално

  "Освен това младежите са били разочаровани от премиера Бойко Борисов, който според тях в речта си е призовал младите хора а не забравят първия си природен дълг да се възпроизвеждат, давайки за пример германски министър, който има седем деца."

  Добре че ние отдавна сме свикнали с изцепките, идиотщините и простащините на банкянския хитрец, та не му обръщаме внимание.

  Но ако за пръв път се сблъскаш с тая наглост и простотия сигурно ще бъдеш шокиран.

 60. 60 Профил на ivanko77
  ivanko77
  Рейтинг: 470 Разстроено

  Тъжното е че това е отношението на българското правителство/НС към почти всяка неправителствена организация. Витае ужасно грешното разбиране, че всяка организация е просто един придатък, който да легитимира решенията им, без да се вслушат в доводи и тези. Всъщност много често се подменят легитимните представители с "правилни", а когато не е възможно, просто се разширява кръга с достатъчно много "правилни", за да се омаловажи думата и влиянието на легитимните.

 61. 61 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2824 Неутрално

  Тъжното е че това е отношението на българското правителство/НС към почти всяка неправителствена организация. Витае ужасно грешното разбиране, че всяка организация е просто един придатък, който да легитимира решенията им, без да се вслушат в доводи и тези.
  —цитат от коментар 60 на ivanko77


  Защо да е тъжно?

  Тези неправителствени организации да са избирани от народа и да са се явявали на избори? Не - тогава що трябва някой да ги слуша?

 62. 62 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2091 Гневно

  Докога ще се срамуваме заради вас?!
  Алкохол и танцьорки...

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 63. 63 Профил на ivanko77
  ivanko77
  Рейтинг: 470 Любопитно

  До коментар [#61] от "realguru":

  Вие сериозно ли?

  Ако да, предполагам, че не виждате и смисъл в опозицията и сте сигурни във вещото ръководство на управляващите, които знаят най-добре и най-добрите експерти са там.

 64. 64 Профил на АзКлавдия
  АзКлавдия
  Рейтинг: 897 Неутрално

  Европейският комсомол недоволен нещо?

  Доброто е заразно
 65. 65 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2824 Неутрално

  До коментар [#63] от "ivanko77":

  Абсолютно.

  Опозиция е едно - НПО е друго нещо. Опозицията се явява на избори - НПО не.

 66. 66 Профил на qwerty 500
  qwerty 500
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#57] от "Dark Avenger: който не ме харесва, не е БЪЛГАРИН !":

  Не, че се учудвам но наистина ли е изтърсил тази простотия?
  След време трябва да излезе многтомник със изцепоките и смешките на Цеци, Боце и Пл. Ще бъде тих, уверявам ви.
  И да не ми октраднете идеята - ей !

  I`m addicted to the truth, it`s a dangerous love affair.
 67. 67 Профил на aboto
  aboto
  Рейтинг: 479 Весело

  До коментар [#62] от "etty1":


  Докога ще се срамуваме заради вас?!Алкохол и танцьорки...
  —цитат от коментар 62 на etty1


  Вместо :
  https://ciela.com/1-april-2034.html

 68. 68 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2824 Неутрално

  До коментар [#63] от "ivanko77":

  Освен това както по-горе писах има разлика между теория и практика.

  На теория НПО-тата се явяват опозиция на властта и дават решения на наболели проблеми. На практика се получава, че те прокарват решения, които никой не иска, просто щото вдигат много шум.

 69. 69 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2091 Разстроено

  До коментар [#1] от "galapagas":

  По начина, по който е проведено, не просто излишно, а вредно.

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 70. 70 Профил на ivanko77
  ivanko77
  Рейтинг: 470 Неутрално

  До коментар [#65] от "realguru":

  В абсолютна заблуда сте, че НПО не се явяват на избори! Разликата е, че не се явяват на тия, които вие сте свикнали - националните, а се явяват на професионални такива. Например една браншова организация няма какво да прави на национални избори, но представлява даден бранш. Не е и случайно, че това са НЕправителствени организации, тяхната цел не е да покриват всички аспекти, а конкретни области!

 71. 71 Профил на m17
  m17
  Рейтинг: 2352 Неутрално

  До коментар [#63] от "ivanko77":

  Напротив, опозицията също сме я избрали ние, избирателите и има съвсем легитимно право да представлява интересите на своите си избиратели. По принцип няма лошо гражданите да си изразават мнението, обединени във всякакви организации - неправителствени, религиозни и т.н. Само че това им мнение може да бъде само за сведение на упрвлянието, единствената власт в държавата произлиза от народа и се сменя на чесни избори.

 72. 72 Профил на blondofil
  blondofil
  Рейтинг: 2218 Неутрално

  Из командировачния отчет на комсомолците.
  - Убедихте ли българите, колко цивилизовани ще бъдат, ако приемат няколко милиона клети бежанци, Ако не защо?
  - Не защото ни напиха и ни закараха на чалготека. Насила.

 73. 73 Профил на Dark Avenger alias Дечо Пора
  Dark Avenger alias Дечо Пора
  Рейтинг: 1357 Весело

  До коментар [#66] от "qwerty 500":

  Парцалев и КалоянЧев (бог да ги прости) направо бледнеят !
  Бацето направи грандиозна кариера, от шут на бай Тошо до шут на булгар-матря'ла !
  в БрЮксел ги разплаква редовно до сълзи !

  Zwei Dinge sind unendlich, das Universum und die menschliche Dummheit, aber bei dem Universum bin ich mir noch nicht ganz sicher. Albert Einstein
 74. 74 Профил на etty1
  etty1
  Рейтинг: 2091 Весело

  До коментар [#67] от "aboto":

  Заради него не съм се срамувала, но заради тези цървули доста често!

  “The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge.” ― Daniel J. Boorstin
 75. 75 Профил на Неанонимен
  Неанонимен
  Рейтинг: 217 Неутрално

  "вечерта е имало празненство, на което "полуголи" жени са танцували по масите. Това за него е "неприемливо" и е "ясен знак за патриархалните стереотипи, които се поощряват в нашия съюз"."

  Бас, че ако бяха мюсюлмански негроидно-азиатски травестити, нямаше да има оплаквания, а овации.

 76. 76 Профил на Неанонимен
  Неанонимен
  Рейтинг: 217 Неутрално

  На мен по-интересно ми е дали са пускали на Сузанита най-новата песен, и дали са си свивали масур4ита.

 77. 77 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 269 Весело

  "Освен това след конференцията български правителствени служители са злословили срещу младежките представители в социалните медии, които са се "осмелили" да критикуват организацията на конференцията. "Те осъзнаха грешката си и започнаха да трият постовете си", "

  Имало е къв си ти, че се оплакваш бе келеш. Тиси "НИКОЙ" да критикуваш и искаш обединения... Стига мрънкания ами се вижте себе си, цял ден 20 поста във Фейсбук и тн. и тн... Ах колко познато...

 78. 78 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 269 Весело

  "Аплодисменти за Борисов

  Според Райчев Mинистерството на младежта и спорта е принудило доброволците да се изправят на крака и да ръкопляскат след речта на премиера и освен това е дало предварително написани въпроси на някои от участниците за гражданския диалог с комисаря."

  Ахахахах... Добрият Тодор Живков в действие. Искрено се развеселих, но после вече не е смешно.

  "Той отбеляза, че Българският младежки съвет среща същото отношение от правителството в ежедневната си работа."

  Младите хора в България по принцип винаги са били мачкани и скастрени и от малки биват пречупвани като се почне от семейството и нагоре. Не всички разбира се, но повечето. Нямам предвид правителството или политически, а по принцип, чисто житейски, както е модерно да се казва последно време. :-)

 79. 79 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#77] от "bulgarian sun":

  "и искаш ОБЕСНЕНИЯ" - ебаси скапания коректор на тая клавиатура дето имам...

 80. 80 Профил на Stanko
  Stanko
  Рейтинг: 217 Неутрално

  "вечерта е имало празненство, на което "полуголи" жени са танцували по масите. Това за него е "неприемливо" и е "ясен знак за патриархалните стереотипи, които се поощряват в нашия съюз".

  Хехе, после защо сме русофили.

 81. 81 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1602 Неутрално

  Много готино е станало явно. За младежите в Българя отговаря...... Красен Кралев!?!?!
  Как по друг начин да е организирана срещата освен в традиции на тупаните комунисти от кохортата на Живков. Бойко Борисов и всички ГЕРБ-ери умират от страх, че в България има младежи, които могат да мислят и да отстояват мнението си. Затова говори глупости с огромна злоба към всички младежи. А още повече го е шубе, че на младежите изобщо не им пука за брюкселския етикет, още по-малко за нарцисизма на управляващите у нас. За ръкоплясканията изобщо не се съмнявам. Дни преди конференцията Кралев каза в "интервю", че най-големият проблем на днешните младежи е, че не вярват във възможностите си?!?!? Този или няма деца, или им промива мозъка за да бъдат слуги като него.
  Освен това аз нямам съмнение, че другите неформални срещи протичат по подобен начин. Просто за разлика от младежите, там има предимно зад*ци и не смеят или не искат да кажат истината. За да не обидят председателстващите. На срещата на министрите на околната среда е имало подобни проблеми с разходите на участниците. Вероятно заради това сега са казали, че ще ги възстановят на младежите, надявайки се по ГЕРБ-ерски да млъкнат и да благодарят на баш мутрата.
  Много се радвам на тези младежи.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 82. 82 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 269 Разстроено

  До коментар [#75] от "Не Анонимен":

  Срам! И цели "+4" за расисткия коментар! Абе кви хора сте вие не мога да ви разбера. Всичките руси със сини очи ли сте.

 83. 83 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#18] от "nemeria":

  Точно... не разбрах защо българската страна е изкарана виновна, че разни младежи са прекалили с алкохола?

  Малко пресилено е цялото нещо. Не съм фен на клатещи се разголени кифли, но това е част от действителността не само в България.

 84. 84 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1602 Неутрално

  До коментар [#4] от "Stefan":
  Оплакванията са от мъж. Какъв феминизъм те гони?
  Тези конференциии не са организираните по Живково време гуляи за вернигте слуги от партиите и за сметка държавния бюджет, чиято единствена цел е нищичко да не се променя, а раята да е благодарна. Младежите могат да ходят в заведения с полуголи жени, ако искат. Но когато имат свободно време, а не когато са на сериозно събитие.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 85. 85 Профил на blaf
  blaf
  Рейтинг: 605 Неутрално

  До коментар [#4] от "Stefan":Оплакванията са от мъж. Какъв феминизъм те гони?
  —цитат от коментар 84 на Gopeто


  Много мъже са по-големи феминисти от жените-феминистки.

 86. 86 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 269 Весело

  До коментар [#14] от "osl19549478":

  "Бил съм на различни младежки форуми, семинари и квот се сетите - ми винаги е така... "

  На младежкия герб ли? Е те там само пиене и купон, ко друго... щото те докат порастнат то отдавна няма да има герб, освен ако не приемат пак член 1 де

 87. 87 Профил на Gopeто
  Gopeто
  Рейтинг: 1602 Неутрално

  До коментар [#83] от "blaf":

  Да се сервира безплатен алкохол е традиция на живковите слуги, какъвто е Бойко Борисов и с какъвто манталитет са ГЕРБ и привържениците им.
  Младите хора по -трудно си владеят емоциите и това е както хубаво, защото добре са насолили преЦедателството ни, така и не толкова, защот при много безплатен алкхол не винаги успяват да нацелят мярката.
  Правителството отказа на дузина добри артисти да участват в събитията покрай председателството. Предпочетоха да дадат парите на тези, които със сигурност ще ги хвалят, ще са им благодарни и ще изискват от всички ни да сме им благодарни. Затова са им предложили чалгаджийки.

  "За мен върхът е онова високо място, от което ясно съзирам следващата си цел" Боян Петров
 88. 88 Профил на <marquee bgcolor="red" style="font-size:78em;font-weight:bold">EBANJEEE!!!
  <marquee bgcolor="red" style="font-size:78em;font-weight:bold">EBANJEEE!!!
  Рейтинг: 217 Гневно
 89. 89 Профил на dosetliv
  dosetliv
  Рейтинг: 1492 Любопитно

  Викам чей да ги видя комсомолците какви са.

  The European Youth Forum is a European international organisation, which was established in 1996 by national youth councils and international non-governmental youth organisations.
  Funding:
  In 2012, almost 87% of the Youth Forum income stemmed from annual grants from international institutions

  Президентина Мартинец където се жалва е от AEGEE-Europe

  Yes, they went to Brussels and ended up to be a de facto EU youth organization, dependent on its subventions and sponsorship of the Central European University financed by Soros.
  Nowadays the AEGEE vision of borders comes directly from the Soros Bible.

  https://gefira.org/en/2018/01/30/aegee-the-failed-european-students-forum/

  Значи имаме:
  1. Сбирщоляк от непеота - грантаджии
  2. Президентина е соросоид

 90. 90 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 269 Неутрално

  До коментар [#41] от "nmq25555650":

  " Болни изнежени бледи и слаби западноевропейчета!"

  Тия неща за "еврогейци" и "либерасти" ги има само в руските книжки. На Запад повечето хора спортуват и са в много добра спортна форма. Повечето хора наблягат на здравословен начин на живот. Отделно, че храните са много по качествени заради завишения контрол и неголяма корупция.

 91. 91 Профил на SML
  SML
  Рейтинг: 583 Любопитно

  Егати, това световното левичарство съвсем изтрещя. Само се чудят за какво да се обидят вече... Как може някой да каже, че евентуално, може би, не е съвсем лоша идея хората да имат деца. А тоя льольо, Алварадо, не заслужава изобщо да се коментира - все едно са ги задължили на жмулят и да се правят на прасета?! Който не изпие поне 3-4 големи не го пускат на комсомолското събрание?

  One should be free to do whatever he wants, as longs this does not interfere with the equal right of everybody else to do the same.
 92. 92 Профил на Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Свободният за Съвършенство! (Ново ВМРО)
  Рейтинг: 269 Весело

  До коментар [#40] от "Grimalkin":

  "Ако се чудите защо младите хора панически бягат от "България", само се загледайте в коментарите под тази статия."

  Дааа има даже един с ник "за да останат хора в България" който е яко следва тази линия. Каква ирония...

 93. 93
  ****

  Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше обидни или нецензурни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.

 94. 94 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3074 Неутрално

  Газетата се излага за пореден път с поръчков плюявален пасквил.Разни левичарчета се оплакват по "дясната "газета.После се сърдите като ви се смеят,като кажете, че сте "десни" !Така както сте тръгнали пак ще се чудите от къде ви е дошло на следващите избори...

 95. 95 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3074 Неутрално

  До коментар [#56] от "realguru":

  Кастро си е чист испанец-родителите му идват от там.

 96. 96 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3074 Неутрално

  До коментар [#60] от "ivanko77":

  Айде,айде!Тия НПО-та са просто лоби-организации,провеждащи определени интереси,задкулисно,разбира се.Ако,беше иначе-тези интереси щяха да се провеждат през легитимни,избрани от избирателите,органи.

 97. 97 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3074 Неутрално

  До коментар [#62] от "etty1":

  Ти турска русалка ли искаш да ти танцува?!

 98. 98 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3074 Неутрално

  До коментар [#84] от "Gopeто":

  Мъж,ама ляв....

 99. 99 Профил на wre501051215
  wre501051215
  Рейтинг: 3074 Неутрално

  До коментар [#87] от "Gopeто":

  Така е-на българските сбирки сервират алкохол.Не е като изисканите сбирки Назапад-там чай,курабийки,мъфини и органик-фууд и хималайска сол-без глутен,разбира се!

 100. 100 Профил на realguru
  realguru
  Рейтинг: 2824 Неутрално

  Междувременно "европейската" младеж се млати яко - ама никой не иска да коментира, щото не е политкоректно.

  https://twitter.com/OnlineMagazin/status/987013941606932480

  https://twitter.com/OnlineMagazin/status/988409158071390209

  https://twitter.com/OnlineMagazin/status/988390366670827520

За да коментирате, е нужно да влезете в профила си или да се регистрирате.
С използването на сайта вие приемате, че използваме „бисквитки" за подобряване на преживяването, персонализиране на съдържанието и рекламите, и анализиране на трафика. Вижте нашата политика за бисквитките и декларацията за поверителност. ОK